|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparat stały...
Jak mialam 15 lat nosilam aparat staly, i kiedy uslyszalam "wyrok" mialam ochote zabic mojego ortodonte. Pozniej bardzo go polubilam, i oczywiscie zeby w okresie zmian korekcyjnych sa slabsze, ale potem wszystko wraca do normy i masz swietny usmiech. Tez jakos specjalnie nie dbalam o zeby w tym czasie, tak typowo mylam je ok.3 razy dziennie.
Moze to glupio zabrzmi, ale polecam aparat ortodontyczny
|
#1322 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
IraKlara, zeby zsunely sie gorna i dolna szczeka..
Truskava, ja myje ok 3x dziennie zeby, a jem 6 posilkow. nie dajmy sie zwariowac, po herbacie myc?
|
|
|
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
czy ktoś z Was miał/ma może tyłozgryz ? chciałabym się dwoiedzieć ile trwa leczenie tej wady aparatem stałym.
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
a mi za niecałe 2 miesiące ortodontka w końcu zdejmie aparat!!! noszę już 2 lata (góra i dół). ale będe miała założony drugi (retencyjny czy jakoś tak), nie będzie go widać bo będe go miała tylko z tyłu zębów. ale się ciesze że to już praktycznie koniec
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
Niestety mam diasteme
a moze ktos też ma?? juz za 4 dni dolącze do was hihihi
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
3x dziennie mycie zebow a 6 posilkow? lol! chociaz.. racja, nie dajmy sie zwariowac
w sumie to ostatnio od kogos uslyszalam, ze mamy ponoc na umycie zebow czasu jakies 6 godz, bo wlasnie po 6 godzinach niby zaczyna sie tworzyc kamien na zebach. hmm, ale czy to prawda?
|
|
|
|
#1328 |
|
żona
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Rozeznanie
|
Postanowiłam poprawic sobie ząbki
|
#1330 |
|
Raczkowanie
|
HEJ!
Dziewczyny, normalnie mnie zachecilyscie to tego apataru! Z tego co sama zauwazylam ogladajac moje zeby, to dol mam krzywy,a gora jest calkiem niezla choc tez kilka zebow lekko odstaje. A jakie sa koszta aparatu na obie szczeki? Tak mniej-wiecej chociaz... Bo $ trzeba zbierac Pzdr |
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę aparat już 11 miesięcy. Zeby mialam dosc krzywe, bardzo szybko się wyprostowały
Nidgy nie zalowalam zalożenia, poza tym slysze często wiele komplementów |
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1333 |
|
Przyczajenie
|
Ja na dole noszę już 3. rok, na górze drugi. W międzyczasie nosiłam jeszcze hyrax, żeby "rozepchać" szczękę. Moja orodontka zarządziła dłutowanie WSZYSTKICH!! ósemek, mam zapalenie dziąseł, ostatni raz gryzłam jabłko jakieś 2 lata temu... Mimo wszystko uważam, że warto, bo widać naprawdę diametralną zmianę na lepsze. Do tego aparat sprawi, że będziesz bardziej charakterystyczna i, jak już ktoś wspomniał, szybciej Cię zapamiętają. A to chyba dobrze
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
ja juz teraz staram sie myc zeby po kazdym posilku ... taki mały wstęp zanim zaczne nosic aparat
hehe ostatnio nawet mierzyłam czas ile mi schodzi na mycie zebów hehe czas waha sie od 6-8 minut hehe
|
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
Najgorsze w tym wszystkim jest wyrywanie zębów. przed założeniem aparatu musiałam usunąć wszystkie czwórki! a teraz rosna mi ósemki na dole i też będe musiała je wyrwać. ale to dopiero po zdjęciu aparatu. na szczęście jest szansa że tylko jedną mi usuną a nie dwie. mamusiu, jak ja się tego boję....
|
|
|
|
#1336 |
|
Przyczajenie
|
Witaj
Też mam diastemę i to tak niefortunnie, że wogóle nie mam jednej dwójki i nie dlatego, że mi ja wyrwano - po prostu jej nie mam...więc aparat jest po to żeby przesunąć zęby i zrobić miejsce na nową sztucznie wstawioną dwójkę, skoro sama nigdy nie wyrosła... Za jakiś rok pewnie zostanę "dziewczyną bez zęba na przedzie" i z kryształowym aparatem- to dopiero będzie hardcore... Pozdrawiam aparatki |
|
|
|
#1337 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
50 minut dziennie przed lustrem ze szczotką Można wyrobić mięśnie ![]() pzdr Paweł
|
|
#1338 |
|
Rozeznanie
|
może i można:P hehe a jakich używacie nici dentystycznych?
|
|
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
syrenka27 to zycze ładnych ząbków
u mnie jedna dwójka jest przekręcona przez co nie zsunela mi jedynek... ale mam nadzieje ze szybko mi sie to wyleczy i za pol roku beda proste
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja używam nici Oral-B EssentialFloss. Są cieniutkie (płaskie) i na tyle sztywne (woskowane), że bardzo łatwo wsuwa się je pod drut.
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm ja nosilam aparat przez 3,5 roku. Musialam usunąć 2 zęby .... namęczylam sie strasznie z aparatem ale to dlatego ze bylam naprawde ciezkim przypadkiem
) teraz ząbki mam proste, ladne. Hmm jak sie ma aparat to bardziej sie dba o zęby, czysci się je częśćiej i dokładniej. Mi się zadne zęby nie popsuly. mysle ze najlepiej jak pojdziesz do ortodonty i jego zapytasz
|
#1343 |
|
Raczkowanie
|
hej Truskava
powiedz mi czy widzialas moze jak wyglada aparat krysztalowy po zalozeniu?? widac go sporo
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1344 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
nosilam dwa i pol roku. ale moje zeby do najpiekniejszych nie anlezaly. mam bardzo mala szczeke, zeby sie nie miescily, w zwiazku z czym jedne byly bardziej z przodu, drugie bardziej z tylu itd. aparat mi pomogl, i to bardzo. mnie on tam nie przeszkadzal. zeby mi sie nie psuly [wiadomo, najpierw wszystko bylo leczone przed zalozeniem aparatu], po sciagnieciu poslzam na wybielanie
i mam usmiech gwiazdy filmowej po sciagnieciu nosilam jeszcze przez ponad rok aparat retencyjny [taki drut przytwierdzony do zebow od tylu :P] zeby sie nie powrocily na poprzenie miejsca.
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
masz jakis problem porusz go tutaj http://aparatki123.p2a.pl/index.php forum o aparatch
|
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
ile kosztuje u was sciaganie kaminia i czyszczenie z osadu??/prosze odp
zapraszam na forum pomozcie sie nam rozkrecic http://aparatki123.p2a.pl/index.php MY i aparat ortodontyczny i reszta naszego ciała |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1348 |
|
Raczkowanie
|
A ja juz w poniedzaialek ide na zalozenie szyny za tydzien aparatu
Nie moę się juz doczekac |
|
|
|
#1349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za link
Juz sie dowiedzilam co do miejsca i dobrego ortodaty, u ktorego byla znajoma. Mysle, ze za jakis czas umowie sie na wizyte i zobaczymy co z tego wyjdzie..... Ehhh Ale juz musze kombinowac sponsorow eheh
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

a moze ktos też ma?? juz za 4 dni dolącze do was hihihi