![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przerwa między zębami
Sweeney, ja właśnie nad tego typu rozwiązaniem się zastanawiam. Mam znajomą, która robiła coś podobnego, tyle że nie chodziło o szparę - miała za krótkie obie górne dwójki zdaje się. Zostały jej "dorobione" te brakujące fragmenty. Wygląda bardzo naturalnie
![]()
#122 |
Zakorzenienie
|
Ja naprawde gorąco polecam ta metode. Moi znajomi mnie pod lupa ogladali
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
O matko! Nie przypuszczałam, że 1mm szparka między jedynkami potrafi tak zatruwać życie człowiekowi! NO nie wierzę...
Znaczy wierzę, ale... Dziewczyny uśmiechajcie się szeroko i odważnie. ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Bluegirl, a nie myślałaś o metodzie, którą proponuje Sweeney? Może warto dowiedzieć się od specjalisty, czy możesz ją zastosować? Napewno wyjdzie taniej i być może o wiele szybciej będziesz mogła cieszyć się ładnymi ząbkami. Ja bardzo na to liczę i pokładam w tym nadzieje
![]() A jeśli wolno spytać, ile mm ma Twoja "furtka"? Ja jakiś czas temu, kiedy ta szpara zaczęła mi doskwierać tak bardzo, zaczęłam zawsze, kiedy uśmiechałam się do zdjęcia, "wypychać" leciutko język w to miejsce, tak że szpara nie rzuca się aż tak mocno w oczy - jest jasna, a nie czarna. Ostatnio zauważyłam, że mimowolnie robię to też na codzień, kiedy się uśmiecham. Aż zapytałam mamy, czy to widać, że pcham jęzor gdzie nie trzeba :P ale powiedziała, że nigdy nie zauważyła.
#125 |
Zakorzenienie
|
Majka: mi szpara co prawda życie zatruwa, ale nie do tego stopnia, co Bluegirl (trzymaj się kochana
![]()
#126 |
Zakorzenienie
|
oj potrafi zartuc zycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ja ją mam od dziecka, ale mimo to szok z nią związany był zbliżony do Twojego
![]() ![]()
#128 |
Zakorzenienie
|
u mnie to chyba nie wchodzi w grę, uzupełnienie kompozytem czy licówki juz dawno odrzuciałam ten pomysł, bo moje zęby sa duże ogromne wręcz, z szpara wieksza od Twojej, nie mierzyłam jej dawno bo nie chcę sie dołować, więc nie podam Ci dokładnie bo takie spotkanie z moimi zebami by mnie zdołowało, ale tak z 3-4 mm jest chyba
więc duża, a przy dużych zebach uzupełnienie kompozytem nie da rady, zwłaszcza że przez brak tej czwórki to między kolejnymi zębami też są maleńkie szparki i nie dochodza do siebie zęby więc może sie okazać że mimo kompozytu zęby znów sie rozjadą ![]() ![]() a ta diastema naprade mi bardzo przeszkadza, tylko szkoda że rodzice tego nie rozumieją, ale oni w końcu zawsze mieli ładne zęby, a mama sama wprawiała sobie niewidoczną 5 którą musiała usunąc, a przeciez 5 nie widać nawet tak bardzo z taka dziura jest okropna ![]() dajmy na to poruwnując zęby do płotu ( cóż za poetyckie porównianie) to u mnie wygląda to jak płot w którym wyrwano sztachete jedną ![]()
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2006-01-26 o 05:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie wchodzi w gre wypelnienie to czemu nie licowki ?? One mog byc przeciez wielkosci Twoich zebow. A aparat odradzam, gdyz wiem z autopsji jak bardzo trzeba sie z nim meczyc i jaki jest koszt (aparat+wizyty+wymiany czesci)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ściskam ![]()
#131 |
Rozeznanie
|
oj dziewczyny dziewczyny, Pomadka ma racje - to tylko 1 MILIMETR - najlepiej polubic swoja szparke (mnie sie udalo, keidy jeden z moich facetow wyznal, ze to najbardziej wyjatkowa czesc mojego ciala - nie zeby reszta byla taka straszna
![]() ![]()
#132 |
Wtajemniczenie
|
Niby powinnam rozumiec, ze jedna malenka szparka powoduje u niektorych kompleksy, ale jednak nie potrafie. Ja mam kilka diastem, (czyli przerw) i na dodatek bardzo duza na dole. Wlasnie jestem w trakcie konsultacji z ortodontka i bede miec zakladany aparat staly, a dodam ze mam juz 24 lata (wiem straszne w tym wieku). Na dodatek dowiedzialam sie, ze mam bardzo powazna wade zgryzu. pani, ktora bedzie zajomowac sie leczeniem moich wad, byla nawet ostanio na jakims sympozjum i konsultowala moja sprawe z naukowcami z zagranicy. Wiec jestem jakims dziwolagiem
![]() Chce miec aparat wylacznie dlatego, ze mi sie nie podobaja moje zeby, a nie komus. Ale nie mam jeszcze pewnoesci, czy bede go jednak zakladac, bo jestem juz stara i jak ja bede wygladac?? No i zylam juz tyle lat z takimi zebami, wiec sie juz przyzwyczailam. Inni tez. I nawet wiem, ze zabrzmi to nieskromnie , ale podobam sie facetom( moze nie tym, ktorzy uwielbaja piekne zabki ![]() Wiec dziewczyny z takimi malenkimi diastemkami dajcie sobie spokoj z aparatem, wiem co mowie, no chyba, ze macie do tego jakas wade zgryzu. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
tez mialam przerwę miedzy jedynkami
![]() przeszlam zabieg czysto kosmetyczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Ciekawostka.. nasz profesor opowiadał nam, że Anglicy (ehh ) w Średniowieczu po właśnie "przerwach" między zębami oceniali, że kobieta uwielbia seks
![]() Co się dziwicie... Teraz seksualność oceniamy po centymetrach w biodrach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
wiec teraz czas na pytanie do autorki - czy uwielbiasz seks
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Aj dont noł jet, ale ciiii
![]() ![]()
#137 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Ja także jestem posiadaczką diastemy, nie pozbyłabym sie jej,choc były ku temu okazje. Uważam ją za swój atut, i Wierz mi życie pokazało, ze nim jest w istocie ![]() Twoje zęby sa równe, proste, a przerwa między jedynkami odaje Ci wiele, wiele uroku, Zastanów sie czy warto w to ingerować ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam szparke
![]() ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co Ci w tej sytuacji poradzić.Jak miałam aparat to też mi sie zrobiła "furtka"między jedynkami i powiedziałam to ortodątce i założyła mi dodatkowy "drut",ale tylko między tymi zębami.A dzieś po miesiącu furtka znikneła
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
ja postanowiłam nie ma przeproś założe ten aparat chocbym miała sobie żyły wypruć
![]() nawet jeżeli rodzice będą sie sprzeciwiać to poprostu nic im nie powiem że to dziś mam zakładany aparat i przyjde w błyskotkach i tyle i pewnego styczniowego czy lutowego dnia przyjde z kagańcem
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2005-12-15 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Mam Dokladnie To Samo Moja Droga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Nie masz sie czym przejmowac,masz sliczne zabki!
Widziałam wiele wieksze przerwy miedzy zebami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
ja swpjej szczerze nienawidze i przez nia zbieram kasę na aparat, troche szkoda tyle tysiecy na aparat tylko dlatego że mnie to akurat dotyczy
![]() ![]() ![]() a mama zaczęłą znów kilka dni temu, czy mi nadal nie przeszło to ![]() ![]() bo lepiej byc bez kasy ale dobrze sie czuc, niz z kilkoma tysiącami siedziec w domu i rozpaczać i uzalać się nad sobą ![]() mam obecnie na ten cel 3tyś na dobry początek starczy na montaż kagańca i kilka pierwszych wizyt ![]()
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2006-01-03 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat tego wypełniania przerw między zębami? Najbardziej mnie zastanawia jak to się "trzyma" - przecież to niewielka powierzchnia i wydawałoby się, że bez licówek ani rusz...
![]()
#146 |
Zakorzenienie
|
mi do pierwszej wizyty u ortodonty zostało 20 dni
![]() ![]() z pieniądzy troche ubyło bo już mam ok 2,8tys i nie mam pracy, czyli żadnych możliwości zarobienia na aparat, ale myśle że na poczatek starczy, a później do tej pory coś znajde i zarobię ![]()
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Bluegirl, z jednej strony Cie podziwiam ze tak sie uparlas na ten aparat i ze chcesz go nosic i jeszcze wydac na niego tyle pieniedzy...
Z drugiej strony wydaje mi sie jednak, ze twój problem nie tkwi w zębach tylko gdzies w psychice ![]() Po co się zadręczać takimi głupotami? Teraz trudno Cie bedzie przekonać, że nawet z tą diastemą jesteś ładna, bo ty już wmówiłaś sobie że ona cie potwornie szpeci. No bo zeby odciac sie od świata z powodu zebów? Dla mnie to nie do pomyslenia!! I nie mowie tego dlatego, ze sama mam piekne zabki bo niestety takich NIE MAM. Są krzywe, kiedys niechetnie sie przez to uśmiechalam ale teraz nic sobie z tego nie robie... I wiesz jak cudownie sie teraz żyje? Cóż, wydaje mi sie, ze u Ciebie sprawa zaszła troche za daleko... I nie wiem kto musialby Ci powiedziec ze twoje zeby są ok, abys w to uwierzyla i dala sobie spokoj z tym zadreczaniem sie i z aparatem... Tylko zastanow sie... Co wedlug Ciebie sie zmieni kiedy już zakonczysz "leczenie"? A w ogole masz gwarancje ze aparat zlikwiduje ten "defekt"? Ale ok, zalozmy ze tak, ze pozbedziesz sie tej przerwy miedzy jedynkami... I co? Świat padnie u twych stóp? ![]() Takie rzeczy niestety nie zaleza od tego jak wygladaja nasze zęby, cera, czy inna czesc ciała. Podejrzewam ze chodzi Ci tylko o to aby po prostu lepiej sie poczuc. Ale uwierz mi, to nie musi kosztowac 3 tyś zł. Wystarczy troche popracować nad swoim podejściem. To nic nie kosztuje a zyski mogą byc ogromne! Przemyśl to. Tym bardziej, że jesteś młoda i zadreczajac sie tym jednym wyimaginowanym defektem tracisz najpiekniejsze lata życia... Moja siostra cioteczna ma spora przerwe miedzy jedynkami ale ona w ogole nie zwraca na to uwagi! Wyglada pieknie, jest szczesliwa, zalozyla swoja rodzine, ma mase znajomych i przede wszystkim uśmiecha się szeroko! Tak więc DA SIĘ. Przepraszam, ze sie tak rozpisalam i odnioslam sie tylko do Bluegirl. To dlatego ze jej "historia" najbardziej mnie poruszyla. Bluegirl, mam nadzieje ze sie na mnie nie pogniewasz za te moje "rady" ![]()
#148 |
Zakorzenienie
|
Ines przeczytałam Twój post cały
![]() fakt to jest kompleks i to dość poważny i trudny już chyba to wyleczenia ![]() ![]() może jeszcze 5 lat temu nie zwracałam na to uwagi, ale to męczy mnie za długo, kiedyś ta szpara nie była taka duża, ale nie wyrosła mi nigdy 4 a to jednak duży ząb i w jego miejsca poprzesuwały się zeby, co spowodowało że przerwa między jedynkami jest wielkości prawie tej 4-ki, bo sa szpary miedzy pozostałymi z tej strony zebami również więc szpara jak najbardziej rzuca się w oczy ![]() a ja już nie mam siły dłużej użalac sie nad sobą, bo wiem jaka jestem ![]() zadręczam się coraz bardziej i na dzien dzisiejszy nie ma innego rozwiązania jak włąsnie aparat i to rozwiązałoby chyba sprawę, a przynajmniej zagłuszyło ten kompleks i pozwoliłoby mi normalnie funkcjonować wśród ludzi i może podbudowało moją psychiką bo wiedziałabym wtedy że zrobiłam wszystko co było możliwe a tak to codziennie, myślę jak to bedzie, nie mogę spojrzeć w lustro, ostatni raz na dyskotece byłam przeszło rok temu, już przywykłam do myśli że na ślubie kuzynki kótry jest za 8 miesiący bedę w aparacie ![]() ![]() ale to mnie nie przeraża, bardziej boję sie tego co by było gdy mi sie nie uda założyć aparatu ![]() za dobrze wiem ze jeśli nie wydam tej kasy na aparat to będe załować, jesli przetrace kasę na głupoty wpadnę w jeszcze większego doła i zacznę z uporem maniaka zbierać po raz kolejny, a teraz jestem tak blisko celu i ciesze się a naprawde ze mnie straszny sknerus, jeśli chodzi o kasę wiem że to pozwoli mi żyć normalnie i zaakceptować siebie może wiąże z tym aparatem zbyt wiele zmian, ale zaczęłąm zbać o sibie teraz jak wiem że już tak blisko, to mnie motywuje, zaczynam ćwiczyć ![]() wierzę w to że się uda i wada zniknie ![]() tylu rzeczy osbie odmawiałam, że nie będe potrafiła wydać pieniedzy widze że mama, ma mieszane uczucia, ale wie że jak była w Niemczech jak dzwoniła, że było ze mną źle w pewnym momencie, bo załamałam się bardzo i płakałam do słuchawki, ostatnio widze że nawet jak się smieję w domu, jakjestem tylko z mama to załaniam usta i rodziców sie już wstydzę dla mamy to jest dużo pieniedzy, dla mnie tez, ale to jedyne wyjście, bo inaczej nie ma dla mnie nic sensu naprawde, może sobie ubzdurałam, ale chyba inaczej już nie bedzie i nie przetłumaczy mi sie ![]() juz za dużo lat straciłam, więc teraz znalazłam wyjście i trzymam się go kurczowo, bo tylko tak chyba moge znów zaakceptowac siebie, żeby nie miec wyrzutów sumienia i nie oddalac się jeszcze bardziej wgląb własnego pokoju i unikac ludzi
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
eh niestety wiem jak potrafi zatruć życie ta przerwa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
To naprawde przykre co piszesz... Ze jeden niewielki "defekt" moze tak zepsuc czlowiekowi zycie...
Ty po prostu wmowilas sobie ze ta przerwa jest okropna. A ZAŁOŻE SIE ze nie jest. I moze byc nawet twoim atutem, znakiem charakterystycznym... jesli tylko ty uwierzysz ze tak moze byc. Doskonale zdaje sobie sprawe z tego, ze to zaszlo juz za daleko, ze sie uparlas i nic juz nie zmieni twojej decyzji. W tej sytuacji pozostaje tylko zyczyc Ci aby naprawde twoje zycie zmienilo sie na lepsze po zdjeciu aparatu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:36.