|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z tego co slyszlam wlasnie gumki sie przebarwiaja :/ a klej pewnie wszedzie taki sam jest eheh ![]() zakladammetalowy bo tak juz mi ktorys z rzedu orto doradzil wiec jeszcze 149 dni ehheh
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesli chodzi o klej to racja zawsze jest taki sam
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?, ja też wybrałam dobrą klinikę i dziś byłam na pierwszej wizycie , ale nie wiem czy nie zmienie jej bo ci lekarze traktują pacjentów tak rzeczowo, jestem zniesmaczona, w dodatku dziś porobili mi wszystkie prześwietlenia i odciski a na plan leczenia zapisała mnie pani dopiero na 16.02, nawet mi nie powiedziała które zęby mam wyrwać i czy w ogóle wyrywać? także mam dylemat bo mam dziurawą 8 i nie wiem czy jest sens ją leczyć. Ortodontka powiedziała że odpowie mi dopiero na to pytanie 16.02, w takim tempie to aparat bede miała w kwietniu a mi zależy żeby załozyc go jeszcze w lutym.
|
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i jeszcze jedno, ile zapłaciłyście za pantomogram, zdjęcie czaszki , odciski zębów + konsultacja???
|
|
|
|
#1596 |
|
Rozeznanie
|
ja za to wszystko czyli za cała pierwsza wizyte zapłaciłam 100 zł.
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1598 |
|
Raczkowanie
|
ja za dwa zdjecia zaplacilam 100zł , wyciski 50zł , konsultacja 50zł czyli razem 200zł
|
|
|
|
#1599 |
|
Rozeznanie
|
ja za wizyte zapłaciłam 60 zł a osobno płaciłam za zdjęcie - 50zł chyba
bo mialam tylko jedno zdjecie zrobić
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
ja sama musialam zrobic zdjecie panoramiczne i zaplacilam ok 20 zła za pierwsza wizyte (ale wyciskow nie robil bo ja mam inna sytuacje z moimi zebami) dalam ok 60zł.
|
|
|
|
#1601 |
|
BAN stały
|
Drogie aparatki ustalmy raz na zawsze - jesli chodzi o przebarwianie aparatow kosmetycznych,czy przezroczystych gumek to najbardziej szkodliwe sa papierochy!!
Natomiast jesli chodzi o picie kawy,herbaty czy coli to nie przesadzajmy...byc moze po 2 latach noszenia aparatu, nie bedzie on juz bezbarwny, ale to naturalne - nie popadajmy w panike, bo niektore dziewczyny zaczna sie zywic tylko jogurtem naturalnym ![]() Gumki byc moze szybciej sie przebarwiaja (to zapewne zalezy od ich rodzaju, z czego dokladnie sa zrobione), ale i tak czesciej sie je wymienia. Wiec karolinusienka wyluzuj nie musisz przez te 150 dni wypijac kontenera coli, zeby Ci starczylo na zapas ![]() Pozdrawiam ...ide sie napic coli |
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
zgadzam sie co do papierosów
dlatego nie pale:P hehe szkodliwa tez jest kawa i herbata ja tam wolę uważać z herbatą i pije przez słomke... może to dlatego, że musze dość długo czekać na wizyte i sie boję, że gumki będą w krytycznym stanie
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ta cola to zartowalam ehhe nie bede pila az calego kontenera heh zreszta az taka colomaniaczka nie jestem hehe palic nie pale wiec nie beda mi sie gumki p[rzebrawiac hehe tylko kawusie i herbatke uwielbiam no coz....najwyzej nie bede jej doila az tyle dobrze ze w wakacje zakladam to zamiast herbatki bede popijac wode hehe
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Krótko po jej wypiciu widać inny kolor na aparacie, ale po umyciu wszystko praca do normy Zobaczymy jak to będzie tuż przed wizytą u orto
|
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Pytanko odnośnie aparatu ortodontycznego:)
Za tydzien mam miec aparacik, dlaczego wiec nie zalożyla mi Pani ortodontka pierścieni (czy tam to sie nazywa separatorów?)
Dzis bylam na wizycie i nawet o tym nie wspomniali.. wiec nie bede miala czy przy nakladaniu aparatu mi nalozy?I drugie pytanko czy ktos z was slyszal o aparacie samoligatuzującym? Bo taki pewnie bede miala i chcialabym se dowiedziec czy ejest lepszy niz tradycyjny i czy ktoras z was go ma??
|
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pytanko odnośnie aparatu ortodontycznego:)
Cytat:
mi pani orto powiedziała, że 3 dni przed założeniem aparatu muszę używac nitki dentystycznej szczególnie w tylnich ząbkach żeby zrobić miejsce na założenie pierścieni. A jak nitka nie będzie wchodziła to mam przyjechać i założy separatory. Czyściłam czyściłam i nic nie dało :P Nie można było założyć pierścieni bo ząbki są zbyt ściśnięte Dziś mija tydzień odkąd mam aparat i wszystko jest ok. Za dwie wizyty będę miała zakładane pierścienie ![]() Jeśli się nie myle to aparat samoligatuzujący to ten bez drucika, tylko samozatrzaskowy Jak każdy ma swoje plusy i minusy. Ale chyba nie jest taki zły bo cóka mojej orto ma taki i jest zadowolona. Proponowano mi ten aparat, ale wybrałam jednak przeźroczysty...
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
byłam wczoraj na I-ej wizycie kontrolnej i dziś bolą mnie ząbki bardziej niż po samym założeniu aparatu
![]() i usłyszałam, że górę będę nosiła 2 lata, choć przy zakładaniu była mowa o 1,5 roku do 2 lat. Moja orto twierdzi, że lepiej przetrzymać dłużej, niż wada miałaby wrócić. A mówiła, że nie mam dużej wady więc czemu każda z Was nosi po 1,5 roku, a ja muszę dłużej?
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
Widocznie twoje zęby się wolniej przesuwają, albo twoja wada wymaga dłuższego noszenia. Nie martw się, bo pol roku dłuzej to nie tak dużo. Szybko zleci
A potem przez całe życie będziesz miała piękne ząbki
|
|
|
|
#1609 |
|
Przyczajenie
|
Hej, nowa tu jestem... i już jakiś czas czytam to forum i mimo, że czytam to nadal niestety jestem zielona...
Mam 14 lat i chciałabym założyć aparat estetyczny (myślałam także nad lingwalnym, ale w końcu się chyba na niego nie zdecyduję ), i tu azczyna się mój problem... Kompletnie tego nie rozumiem: aparat porcelanowy, gumki, szafirowy... gubię sie w tym wszytskim.. sama chciałabym założyć aparat, ale nie ejstem pewna czy w Zduńskiej Woli (mała miejscowośc, niedaleko Łodzi, jak ktoś słyszał to niedaleko Sieradza i Łasku) zakładają takie aoparaty. do mojej ortodontki wybieram się niedługo. Czy ktoś mógłby mi jakoś tak bardziej obrazowo wyjaśnić po koleji to wsyztsko. Może ja się zapytam czym się różni aparat stało porcelanowy od szafirowego?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1611 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: szukam dobrego specjalisty Łódź stały aparat
Dołączam się do pytania... I jeśli by mozna bylo to Łodzi i okolic
|
|
|
|
#1612 |
|
Rozeznanie
|
a co maja powiedzieć ludzie którzy musza nosić aparat 3 lata a nieraz i 4? a nie powiedziane jest ze będziesz nosić 2 lata.... może krócej tego sie dowiesz za jakiś czas
zobaczysz 2 lata szybko miną, ani sie obejrzysz a juz będziesz bez aparatu....
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam ze rozmawialyscie o kosztach... na wizyty chodzi sie raz na miesiac prawda? to niech sciagna ode mnie raz na miesiac 70 PLN
a same aparaty jakich sa cenach? razem z montazem??
|
|
|
|
#1614 |
|
Kokon pro
|
Dot.: Pytanko odnośnie aparatu ortodontycznego:)
samoligaturujacy ma normalny drucik skad wy ludzie bierzecie takie teorie, ze nie ma? po prostu ten aparat nie ma gumeczek i nie ma pierscieni na koncach, wiec nie potrzebne jest zakladanie separatorow za to ma takie tuby przymocowane tak samo jak inne zamki
|
|
|
|
#1615 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
alufa co do montazu to nie wiem...w każdego orto chyba inne ceny, ale za aparat (ja bede miala ten zwykly) to góra 1500 i dół 1500 no ale jezeli chcesz szafirowy czy porcelanowy to drozej... ponad 2000 napewno. Ale ja sie ciesze!! niedlugo bede miala wymarzony aparat ![]() czekam na niego od tamtych wakacji![]() ![]() Nie wiem dlaczego ale osoby z aparatem bardzo mi sie podobają, znaczy ładnie sie wyglada w aparacie... dodaje uroku moim zdaniem:P |
|
|
|
|
#1617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja za swój porcelanowy jeden łuk dałam 1700zł
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a może któraś z was wklei zdjęcie swoich ząbków w metalowym aparacie, jestem na etapie wybierania aparatu i sama nie wiem?
|
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie aparatki
![]() Jestem na etapie zastanawiania się nad aparatem tzn. decyzja już podjęta że zakładam tylko jeszcze nie wiem u kogo i jaki W związku z tym mam pytanie do Katki i innych Krakowianek gdzie zakładałaś i czy jesteś zadowolona? Możesz kogos polecić? Pozdrawiam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

noi co z tymi namiarami chodzi mi o takiego orto ,ktory zaklada aparat krysztalowy

A co do coli to jest az tak zle? Bo ja uwielbiam cole, fanty itp ale jesli ma to sie skonczyc odklejeniem sie zamka albo czegos innego to sobie odpuszcze 

a swoją drogą pójdę też zapytam mojego ulubionego denstystę, który to na aparat mnie namówił

Dziś mija tydzień odkąd mam aparat i wszystko jest ok. Za dwie wizyty będę miała zakładane pierścienie
Jak każdy ma swoje plusy i minusy. Ale chyba nie jest taki zły bo cóka mojej orto ma taki 
3/3/6-22/7/8