Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-30, 21:58   #1591
rutka_86
Raczkowanie

Dot.: Jaki stały aparat?

Cytat:
Napisane przez maglisa Pokaż wiadomość
Nie wiem rutka, czy pytanie jeszcze aktualne. Znam. Jeśli chcesz namiary podaj maila na prv.
hej noi co z tymi namiarami chodzi mi o takiego orto ,ktory zaklada aparat krysztalowy
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 09:30   #1592
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_sport Pokaż wiadomość
Z tego co czytalam we wczesniejszych postach to masz miec aparat metalowy (chyba ze zmienilas zdanie ) . Ja mam taki od tygodnia normalnie jem zupki (nawet te farbujace ) , pije duzo kawy i kolor gumek sie nie zmienia. A zeby myje ok 2-5 razy dziennie A co do coli to jest az tak zle? Bo ja uwielbiam cole, fanty itp ale jesli ma to sie skonczyc odklejeniem sie zamka albo czegos innego to sobie odpuszcze Przynajmniej sprobuje
notak metalowy metalowy ale z tego co slyszlam wlasnie gumki sie przebarwiaja :/ a klej pewnie wszedzie taki sam jest eheh

zakladammetalowy bo tak juz mi ktorys z rzedu orto doradzil wiec jeszcze 149 dni ehheh
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 11:43   #1593
sweet_sport
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
notak metalowy metalowy ale z tego co slyszlam wlasnie gumki sie przebarwiaja :/ a klej pewnie wszedzie taki sam jest eheh

zakladammetalowy bo tak juz mi ktorys z rzedu orto doradzil wiec jeszcze 149 dni ehheh
Co do gumek to moja ortodontka powiedziala mi ze niektore przebarwiaja A jesli chodzi o klej to racja zawsze jest taki sam
sweet_sport jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 12:50   #1594
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
wiesz wybrałam bardzo dobrą klinikę w Wawie, więc nie podejrzewam nawet ortodotnkę o "ściemnianie". 8-ki muszę wyrwać, bo się nie wyrżnęły na wierzch, a na zdjęciach widać wyraźnie jak rosną bokiem do 7-ek i im zagrażają a swoją drogą pójdę też zapytam mojego ulubionego denstystę, który to na aparat mnie namówił
do której chodzisz kliniki?, ja też wybrałam dobrą klinikę i dziś byłam na pierwszej wizycie , ale nie wiem czy nie zmienie jej bo ci lekarze traktują pacjentów tak rzeczowo, jestem zniesmaczona, w dodatku dziś porobili mi wszystkie prześwietlenia i odciski a na plan leczenia zapisała mnie pani dopiero na 16.02, nawet mi nie powiedziała które zęby mam wyrwać i czy w ogóle wyrywać? także mam dylemat bo mam dziurawą 8 i nie wiem czy jest sens ją leczyć. Ortodontka powiedziała że odpowie mi dopiero na to pytanie 16.02, w takim tempie to aparat bede miała w kwietniu a mi zależy żeby załozyc go jeszcze w lutym.
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 14:06   #1595
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

aaa i jeszcze jedno, ile zapłaciłyście za pantomogram, zdjęcie czaszki , odciski zębów + konsultacja???
Stary 2007-01-31, 14:07   #1596
Katka_krk
Rozeznanie

ja za to wszystko czyli za cała pierwsza wizyte zapłaciłam 100 zł.
Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 14:12   #1597
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
ja za to wszystko czyli za cała pierwsza wizyte zapłaciłam 100 zł.
o kurczę jaka jestem na siebie wściekła, ale zdarli ze mnie kasę.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-31, 14:43   #1598
sweet_sport
Raczkowanie

ja za dwa zdjecia zaplacilam 100zł , wyciski 50zł , konsultacja 50zł czyli razem 200zł
sweet_sport jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 15:01   #1599
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

ja za wizyte zapłaciłam 60 zł a osobno płaciłam za zdjęcie - 50zł chyba bo mialam tylko jedno zdjecie zrobić
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 15:16   #1600
agiii
Zadomowienie

ja sama musialam zrobic zdjecie panoramiczne i zaplacilam ok 20 zła za pierwsza wizyte (ale wyciskow nie robil bo ja mam inna sytuacje z moimi zebami) dalam ok 60zł.
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-31, 15:52   #1601
kroolik125
BAN stały

Drogie aparatki ustalmy raz na zawsze - jesli chodzi o przebarwianie aparatow kosmetycznych,czy przezroczystych gumek to najbardziej szkodliwe sa papierochy!!
Natomiast jesli chodzi o picie kawy,herbaty czy coli to nie przesadzajmy...byc moze po 2 latach noszenia aparatu, nie bedzie on juz bezbarwny, ale to naturalne - nie popadajmy w panike, bo niektore dziewczyny zaczna sie zywic tylko jogurtem naturalnym
Gumki byc moze szybciej sie przebarwiaja (to zapewne zalezy od ich rodzaju, z czego dokladnie sa zrobione), ale i tak czesciej sie je wymienia.
Wiec karolinusienka wyluzuj nie musisz przez te 150 dni wypijac kontenera coli, zeby Ci starczylo na zapas

Pozdrawiam
...ide sie napic coli
kroolik125 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-31, 18:42   #1602
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

zgadzam sie co do papierosów dlatego nie pale:P hehe szkodliwa tez jest kawa i herbata ja tam wolę uważać z herbatą i pije przez słomke... może to dlatego, że musze dość długo czekać na wizyte i sie boję, że gumki będą w krytycznym stanie
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-02-01, 10:46   #1603
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroolik125 Pokaż wiadomość
Drogie aparatki ustalmy raz na zawsze - jesli chodzi o przebarwianie aparatow kosmetycznych,czy przezroczystych gumek to najbardziej szkodliwe sa papierochy!!
Natomiast jesli chodzi o picie kawy,herbaty czy coli to nie przesadzajmy...byc moze po 2 latach noszenia aparatu, nie bedzie on juz bezbarwny, ale to naturalne - nie popadajmy w panike, bo niektore dziewczyny zaczna sie zywic tylko jogurtem naturalnym
Gumki byc moze szybciej sie przebarwiaja (to zapewne zalezy od ich rodzaju, z czego dokladnie sa zrobione), ale i tak czesciej sie je wymienia.
Wiec karolinusienka wyluzuj nie musisz przez te 150 dni wypijac kontenera coli, zeby Ci starczylo na zapas

Pozdrawiam
...ide sie napic coli
no i jeden dzien mniej ehhe ;D

z ta cola to zartowalam ehhe nie bede pila az calego kontenera heh zreszta az taka colomaniaczka nie jestem hehe

palic nie pale wiec nie beda mi sie gumki p[rzebrawiac hehe tylko kawusie i herbatke uwielbiam no coz....najwyzej nie bede jej doila az tyle dobrze ze w wakacje zakladam to zamiast herbatki bede popijac wode hehe
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 12:25   #1604
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
no i jeden dzien mniej ehhe ;D

z ta cola to zartowalam ehhe nie bede pila az calego kontenera heh zreszta az taka colomaniaczka nie jestem hehe

palic nie pale wiec nie beda mi sie gumki p[rzebrawiac hehe tylko kawusie i herbatke uwielbiam no coz....najwyzej nie bede jej doila az tyle dobrze ze w wakacje zakladam to zamiast herbatki bede popijac wode hehe
Co do kawy to pije tak pół na pół z mlekiem Krótko po jej wypiciu widać inny kolor na aparacie, ale po umyciu wszystko praca do normy Zobaczymy jak to będzie tuż przed wizytą u orto
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 20:43   #1605
sysia_6
Raczkowanie

Pytanko odnośnie aparatu ortodontycznego:)

Za tydzien mam miec aparacik, dlaczego wiec nie zalożyla mi Pani ortodontka pierścieni (czy tam to sie nazywa separatorów?) Dzis bylam na wizycie i nawet o tym nie wspomniali.. wiec nie bede miala czy przy nakladaniu aparatu mi nalozy?
I drugie pytanko czy ktos z was slyszal o aparacie samoligatuzującym? Bo taki pewnie bede miala i chcialabym se dowiedziec czy ejest lepszy niz tradycyjny i czy ktoras z was go ma??
sysia_6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-01, 22:17   #1606
00aga00
Wtajemniczenie

Dot.: Pytanko odnośnie aparatu ortodontycznego:)

Cytat:
Napisane przez sysia_6 Pokaż wiadomość
Za tydzien mam miec aparacik, dlaczego wiec nie zalożyla mi Pani ortodontka pierścieni (czy tam to sie nazywa separatorów?) Dzis bylam na wizycie i nawet o tym nie wspomniali.. wiec nie bede miala czy przy nakladaniu aparatu mi nalozy?
I drugie pytanko czy ktos z was slyszal o aparacie samoligatuzującym? Bo taki pewnie bede miala i chcialabym se dowiedziec czy ejest lepszy niz tradycyjny i czy ktoras z was go ma??
Siemka mi pani orto powiedziała, że 3 dni przed założeniem aparatu muszę używac nitki dentystycznej szczególnie w tylnich ząbkach żeby zrobić miejsce na założenie pierścieni. A jak nitka nie będzie wchodziła to mam przyjechać i założy separatory. Czyściłam czyściłam i nic nie dało :P Nie można było założyć pierścieni bo ząbki są zbyt ściśnięte Dziś mija tydzień odkąd mam aparat i wszystko jest ok. Za dwie wizyty będę miała zakładane pierścienie
Jeśli się nie myle to aparat samoligatuzujący to ten bez drucika, tylko samozatrzaskowy Jak każdy ma swoje plusy i minusy. Ale chyba nie jest taki zły bo cóka mojej orto ma taki i jest zadowolona. Proponowano mi ten aparat, ale wybrałam jednak przeźroczysty...
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2007-02-02, 07:43   #1607
jucha
Wtajemniczenie

byłam wczoraj na I-ej wizycie kontrolnej i dziś bolą mnie ząbki bardziej niż po samym założeniu aparatu
i usłyszałam, że górę będę nosiła 2 lata, choć przy zakładaniu była mowa o 1,5 roku do 2 lat. Moja orto twierdzi, że lepiej przetrzymać dłużej, niż wada miałaby wrócić. A mówiła, że nie mam dużej wady więc czemu każda z Was nosi po 1,5 roku, a ja muszę dłużej?
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 11:30   #1608
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Widocznie twoje zęby się wolniej przesuwają, albo twoja wada wymaga dłuższego noszenia. Nie martw się, bo pol roku dłuzej to nie tak dużo. Szybko zleci A potem przez całe życie będziesz miała piękne ząbki
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 12:29   #1609
madzia_93
Przyczajenie

Hej, nowa tu jestem... i już jakiś czas czytam to forum i mimo, że czytam to nadal niestety jestem zielona... Mam 14 lat i chciałabym założyć aparat estetyczny (myślałam także nad lingwalnym, ale w końcu się chyba na niego nie zdecyduję ), i tu azczyna się mój problem... Kompletnie tego nie rozumiem: aparat porcelanowy, gumki, szafirowy... gubię sie w tym wszytskim.. sama chciałabym założyć aparat, ale nie ejstem pewna czy w Zduńskiej Woli (mała miejscowośc, niedaleko Łodzi, jak ktoś słyszał to niedaleko Sieradza i Łasku) zakładają takie aoparaty. do mojej ortodontki wybieram się niedługo. Czy ktoś mógłby mi jakoś tak bardziej obrazowo wyjaśnić po koleji to wsyztsko. Może ja się zapytam czym się różni aparat stało porcelanowy od szafirowego?
madzia_93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-02, 14:05   #1610
jucha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IraKlara Pokaż wiadomość
Widocznie twoje zęby się wolniej przesuwają, albo twoja wada wymaga dłuższego noszenia. Nie martw się, bo pol roku dłuzej to nie tak dużo. Szybko zleci A potem przez całe życie będziesz miała piękne ząbki
gdyby tak było, to bym rozumiała. Ale to dopiero I-y miesiąc i orto była wczoraj zadowolona z postępu. Z resztą stwierdziła na początku, że moja wada jest malutka, po prostu przód zachodzi, bo ósemki mi wyrosły i ciasno się zrobiło..no, ale cóż, skoro tyle osób pisze o wracaniu wady, to nie będę marudzić. Tylko z reguły wszyscy noszą 1,5 roku
jucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 14:42   #1611
madzia_93
Przyczajenie

Dot.: szukam dobrego specjalisty Łódź stały aparat

Dołączam się do pytania... I jeśli by mozna bylo to Łodzi i okolic
madzia_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 14:47   #1612
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

a co maja powiedzieć ludzie którzy musza nosić aparat 3 lata a nieraz i 4? a nie powiedziane jest ze będziesz nosić 2 lata.... może krócej tego sie dowiesz za jakiś czas zobaczysz 2 lata szybko miną, ani sie obejrzysz a juz będziesz bez aparatu....
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
Stary 2007-02-02, 14:57   #1613
alufa
Zakorzenienie

widzialam ze rozmawialyscie o kosztach... na wizyty chodzi sie raz na miesiac prawda? to niech sciagna ode mnie raz na miesiac 70 PLN a same aparaty jakich sa cenach? razem z montazem??
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 14:57   #1614
kasiek87
Kokon pro

Dot.: Pytanko odnośnie aparatu ortodontycznego:)

samoligaturujacy ma normalny drucik skad wy ludzie bierzecie takie teorie, ze nie ma? po prostu ten aparat nie ma gumeczek i nie ma pierscieni na koncach, wiec nie potrzebne jest zakladanie separatorow za to ma takie tuby przymocowane tak samo jak inne zamki

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 15:12   #1615
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
a same aparaty jakich sa cenach? razem z montazem??
Ceramiczny czy porcelanowy chyba na jedno wychodzi- ja płaciłam 2500 zł za 1 łuk.
Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 15:27   #1616
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
widzialam ze rozmawialyscie o kosztach... na wizyty chodzi sie raz na miesiac prawda? to niech sciagna ode mnie raz na miesiac 70 PLN a same aparaty jakich sa cenach? razem z montazem??

alufa co do montazu to nie wiem...w każdego orto chyba inne ceny, ale za aparat (ja bede miala ten zwykly) to góra 1500 i dół 1500 no ale jezeli chcesz szafirowy czy porcelanowy to drozej... ponad 2000 napewno.

Ale ja sie ciesze!! niedlugo bede miala wymarzony aparat czekam na niego od tamtych wakacji no ale jakies 2 tyg. poczekam jescze i wtedy pojde i mi wyciski zrobi.... aaaaaa a pozniej piekne zabki
Nie wiem dlaczego ale osoby z aparatem bardzo mi sie podobają, znaczy ładnie sie wyglada w aparacie... dodaje uroku moim zdaniem:P
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-02, 16:09   #1617
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
alufa co do montazu to nie wiem...w każdego orto chyba inne ceny, ale za aparat (ja bede miala ten zwykly) to góra 1500 i dół 1500 no ale jezeli chcesz szafirowy czy porcelanowy to drozej... ponad 2000 napewno.
Rzeczywiście zalezy od miasta i ortodonty ja za swój porcelanowy jeden łuk dałam 1700zł
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-02, 16:51   #1618
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez jucha Pokaż wiadomość
gdyby tak było, to bym rozumiała. Ale to dopiero I-y miesiąc i orto była wczoraj zadowolona z postępu. Z resztą stwierdziła na początku, że moja wada jest malutka, po prostu przód zachodzi, bo ósemki mi wyrosły i ciasno się zrobiło..no, ale cóż, skoro tyle osób pisze o wracaniu wady, to nie będę marudzić. Tylko z reguły wszyscy noszą 1,5 roku
mi orto powiedziała że będe nosiła dwa lata, w której klinice się leczysz?
Stary 2007-02-02, 17:04   #1619
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

dziewczyny, a może któraś z was wklei zdjęcie swoich ząbków w metalowym aparacie, jestem na etapie wybierania aparatu i sama nie wiem?
Stary 2007-02-02, 17:30   #1620
Lii
Raczkowanie

Witajcie aparatki
Jestem na etapie zastanawiania się nad aparatem tzn. decyzja już podjęta że zakładam tylko jeszcze nie wiem u kogo i jaki W związku z tym mam pytanie do Katki i innych Krakowianek gdzie zakładałaś i czy jesteś zadowolona? Możesz kogos polecić?

Pozdrawiam
Lii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości