![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
a ja jak ma juz zakladac aparat to tylko metalowy po prostu strasznie mi sie podoba ... jeszcze ten wybor gumek itp... ludzie w nich wygladaja tak fajnie slodko i widac ze dbaja o swoja urodee... moja kolezanka ma kosmetyczny aparat i przez dlugi czas go nie zauwalylam az w koncu sie przyjrzalam i oooo ty masz aparat niezle smiechy ze mnie miala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Przyczajenie
|
Witam
A co myślicie o aparatach stałych u mężczyzn ??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Raczkowanie
|
Za tydzień będe miała założony aparat metalowy tylko na góre (dół założe dopiero za pare miesięcy), i w związku z tym mam pytanie, czy w takim aparacie można palić ? Słyszałam tylko o kryształowych, że pod wpływem palenia się przebarwiają, a jak to jest z metalowym ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Raczkowanie
|
Jaki stały aparat?
Cytat:
![]() ![]() To ja 25 bede miala aprat na gore ![]() ![]() ![]() To nie ma roznicy jaka plec ![]() ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-15 o 09:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Rozeznanie
|
Jaki stały aparat?
Mnie się podobają
![]() ![]() Cytat:
![]()
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-15 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
dziunia nie słyszałam o tych co je wymieniłaś.... ale wiesz co ja sie musze zapytac tego mojego orto ile on chce za zamki mini bo 1500 za łuk na góre to zwykły metalowy ale chyba nie z mini. za ok 2 tyg. ide wiec bedzie okazja. Naprawde narazie ci polecam jego chociaz jescze tak naprawde nie moge o nim duzo powiedziec. ale to że mi opowiedział o moim leczeniu i dał kosztorys to juz był duży plus
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Rozeznanie
|
czy są wśród was osoby uczące się? jeśli tak, to co bierzecie do szkoły na drugie śniadanie? ja np. na pewno nie wezmę kanapek, bo nie chcę, żeby zostały mi resztki między zameczkami w aparacie
![]() jak sobie z tym radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Zadomowienie
|
z tego co wiem- bo ja narazie nie mam aparatu ale bede miala- moje kolezanki z aparatami normalnie żyją, normalnie jedzą, a kanapki biorą normalne do szkoły.... no juz nie popadajmy ze skrajnosci w skrajność... przeciez nie bedziesz brała przecierków BoboVita dla małych dzieci...........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Przyczajenie
|
Normalnie biorę pyszną kanapeczkę przyrządzoną przez mamusię ;-) A nawet i dwie
![]() ![]()
#1812 |
Zadomowienie
|
sawek90 świetnie powiedziane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Wtajemniczenie
|
A ja czasem biore kanapke z miękkiego chleba i palcami sobie skubie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1814 |
Przyczajenie
|
Metalowy stały aparat na dole... widać go ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Wtajemniczenie
|
U każdego widać go inaczej. Zależy od układu ust. Ja jeszcze nie mam aparatu na dole, ale jak(jeśli) będę zakładać to metalowy, bo zabardzo dołu mi nie widać, czego nie mogę powiedzieć o górze - musiał być przeźroczysty
![]()
![]() |
#1816 |
Przyczajenie
|
Jak się szeroko uśmiechniesz to go widać ;-) Ale no cóż, obiektywnie patrząc ciężko, żeby aparatu nie było wcale widać. Zawsze widać, od typu aparatu zależy to z jakiej odległości, ale to czy się ma aparat ja już dostrzegam nawet po specyficznie zamkniętych ustach <skromny>
![]()
#1817 |
Raczkowanie
|
no to ja jutro o 19:15 mam wizytę ----> zakładam aparacik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Fajnie ... ja czekam na moją 1 wizytę z aparatem:P hehe ale do 6 marca daleko... Juz bym chciała tam iść.... boję sie jak te moje ligaturki będą wyglądać.... narazie mam miesiąc i nie przebarwiły się bardzo... ale przede mną drugi miesiąc...
#1819 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem wlasnie po pierwszej wizycie kontrolnej od zalozenia aparatu. orto zmienila mi gumki (wybralam sobie jasniutki niebieski kolorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
w piatek mam wizytę u orto na której bede miała ustalony plan leczenia, wiem już że bede musiała wyrwać zęby tylko jeszcze niewiem które i ile, ale jeżeli sie okaże ze więcej niż dwa to chyba zrobię to za jednym razem pod narkozą czy któraś was miała wyrywane tak zęby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
olaboga. nie straszcie mnie wyrywaniem zębów
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Raczkowanie
|
A mi dentystka powiedziala, ze nie mozna wyrywać więcej niż 1 ząb dziennie (nie wiem dlaczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Rozeznanie
|
Myślę, że można ale wiąże sie to z bólem... lepiej nawet wyrwać jednego poczekać aż się troszkę zagoi i wyrwać drugiego...
#1825 | ||
Zakorzenienie
|
Nie radzę Ci najpierw iść do dentysty. Jeśli masz dziurę np na czwórce i ją wyleczysz a potem pójdziesz do ortodonty, który powie: "czwórkę trzeba wyrwać" to wyrzucisz w błoto pieniądze na leczenie i własny czas. Lepiej najpierw umówić się do ortodonty (i iść z rtg czyli pantomogramem na wizytę- to skraca czas diagnozy, i tak trzeba go zrobić). Ortodonta ustali plan leczenia i wtedy będziesz wiedziała które zęby leczyć a które zostawić w spokoju.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
co do wyrywania zebow, to ja mialam wyrywane dwie gorne czworki. najpierw jedna, a za tydzien druga. ale to tylko dlatego ze musialm jechac do innego miasta do dentysty chirurga na te wyrwanie. bo żeby miec to szybko z glowy i gdyby moj denstysta nie obawial sie wyrwac tej drugiej czworki, to poszlabym na wyrwanie juz na drugi dzien. do tej pory tak naprawde nie wiem czemu on wolal nie wyrywac tej jednej czworki. tym bardziej ze jak pojchalam do tego chirurga to wyrwal mi nomrlanie zeba bez zadnych specjalnych narzedzi czy czegos takiego. i nie bylo zadnych komplikacji. a co do bolu to w obu przpadkach nie bylo tak zle, jak znieczulenie mnie puscilo to wcale az tak bardzo nie bolalo, i wcale nie tak dlugo. takze nie obawiajcie sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Kokon pro
|
chodzi o to ze znieczulenie nie jest obojetne dla organizmu i nie moga go tyle wstrzyknac, bo moze sie to zle skonczyc ;]
ja mialam wyrywane zeby jakos co dwa dni po jednym, mialam w sumie wyrwane 3 ;] |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
a ja sie boje dzisiejszego zakładnaia aparatu boje się ze bedzie bolec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu i jak??? ciężko było, które miałaś wyrywane? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
up
Edytowane przez agiii Czas edycji: 2007-03-25 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.