|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
witam
![]() u mnie zostało 138 dni hehe ale wyrwanie zabka chyba nastapi wzesniej (dowiem sie w czwartek najpozniej w piatek), poniewaz cos mi dzieje z ósemką i ropa się zbiera bleee i chyba będzie do wyrwania, niestety nie mogę tak po prostu iść do dentysty i wyrwać, najpierw muszę się skontaktować z nefrologiem, czy w ogóle mogę mieć znieczulenie i wyrwanego zęba więc jak już będę mogła mieć wyrwanego to jednego mniej zęba do aparatu hehe zapewne będę musiała i drugą ósemkę wyrwać, bo będę się bała czy czasem mi się zęby nie rozejdą jak wyrwe myślicie że tak może być że mi się rozejda?
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
ale to ja nie rozumiem. jesli odpukac karze mi cos wyrywac to zostane szczerbata czy te zeby maja sie potem jakos ze soba zrosnac?
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
alufa czesto każą wyrywac...nie wiem dlaczego.... ale jak ci zaklada aparat to on ci ladnie zamyka te dziury!!nie jestes szczerbata
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Soniulaaa, pamietam jak przed zakladaniem aparatu orto kazala mi sie najesc. a ja w ten dzien akurat nie moglam prawie nic jesc. ze stresu, ofkoz. nie wiedzialam co mnei czeka.heh
ale nie bylo tak zle! nic nie bolalo! no moze troche nakaldanie pierscieni ale naprawde troche!
|
|
|
|
#1836 |
|
Kokon pro
|
hej nie bylo ciezko, tylko sie potem smiesznie jadlo mialam usowane na gorze lewa 4 prawa 5 a na dole lewa 6(wczesniej usunieta) i prawa 5 ;]heh dziwne rozmieszczenie ale tak wyszlo ;] a teraz po niecalym roku zostala mi jedna szparka na doslownie 1 mm i dalej ja zamykamy z orto
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli - wyrywa się często po dwa zęby w jednym łuku (najczęściej czwórki), po to, by można było równomiernie rozłożyć pozostałe.... |
||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
heh. dzieki za objasnienia... poprostu nie moglam sobie tego zyobrazic
ale najpierw i tak bede szczerbata bo przeiciez tak od razu te zabki sie nie zejda... ale z aparatu i tak nie zrezygnuje
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() WSZYSTKIM Z OKAZJI WALENJATSÓW ŻYCZĘ SPEŁNIENIA W MIŁOŚCI )U mnie znowu jeden dzień mniej hehe już doczekać się nie mogę )Jak myślicie, czy jak mi wyrwą ósemkę z jednej strony to będę musiała mieć wyrywana jeszcze czwórkę z tej samej strony, bo widzę, że wszycy(większość) mają wyrywane zęby jakoś po środku, a ja będę miała prawdopodobnie wyrwane na końcu :| |
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do wyrwania konkretnych zębów najlepiej pytać ortodonty/dentysty. Każda wada zgryzu jest inna - to nie tak, że tu nikt nie chce Ci pomóc. Po prostu każde działanie lekarza ma jakiś tam cel i lepiej pytać o motywy u źródła
|
||
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() No to ja jestem po założeniu aparatu wczoraj facet zakladał mi dół 1,5h strasznie długo dzisiaj strasznie boli mnie szczeka nic nie jem bo boli samo otwieranie buzi za dwa tyg mam przyjsc na wizytePozdrawiam pa |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
huhu, mam aparat retencyjny
mam nosić trochę w dzień i spać w nim mam szwetny angielski eksent
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe wynikimam dobre wiec jutro do lekarza a pozniej do dentsty hehehe nie bede lazic z chorym zebolem
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez agiii Czas edycji: 2007-03-25 o 14:38 |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w takiej sytuacji nie byłam. Dorwij lekarza i wypytaj o wszystko. A co?
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Rozeznanie
|
Ałć ale mnie drut obtarł:/ po miesiącu żeby dopiero mnie cos obtarło? dziwne... może się wykrzywił i to dlatego?? bo chyba nie wyszedł za bardzo z rurki bo tak to bym chyba widziała jakąś różnicę w ząbkach prawda?? a wizyta dopiero za 3 tyg:/ dziś mija miesiąć równiutki odkąd nosze aparacik
hihi i pierwsze efekty zauważyłam, moja jedna dwójka troszkę wyszła i jest niewiele krótsza od reszty:P hehe w ogóle dziwnie mnie zęby bola... i to te ostatnie, ciekawe od czego:P szkoda tylko, że moja przerwa między jedynkami się nie zmniejszyła
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj caly dzien cierpiałam...strasznie mnie zeby bolały ..przewaznie te ostatnie ałć
..ale to był pierwszy dzień po założeniu wiec musiało pobolec...na noc zabrałam sobie tabletki przeciw bólowe i dzisiaj juz jest lepiej dostałam od lekarza taki wosk zeby nalepiac sobie na druty ktore obcieraja mnie Pozdrawiam wszytskie laseczki
|
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi wosk nie był potrzebny
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
a jak mam takie pytanie co ma zrobić osoba ktora uczulona jest na metal??
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie drogie aparatki
![]() Aparat zakładam w sumie od wakacji ale zanim poleczylam (7 zebów) i wyrwałam (tak notabene coś strasznego,dwa naraz- 2 czwórki górne,dwie dolne wyrwe pozniej kiedy bedziemy zakladac dól)dość sie przeciągneło. Niedawno miałam wypadek i odłozyłam zakładanie aparatu...do teraz , nie mam aż tak poważnej wady bo w sumie prostuje tylko prawą strone zebów (dwojka,trojka),na dole mam krzywe jedynki i dwojki. Od tygodnia nosze separatory (pierwsze 2-3 dni były straszne,teraz juz nic nie czuje i widze,że separowane zęby się rozeszły) jutro mój wielki dzień.Zakładanie aparatu.Boje się troche bo wiem,że pierwsze dni są dość cieżki jeśli chodzi o mówienie (jezu a jak sie z tymi separatorami plujePozdrawiam
|
#1852 | |||
|
Rozeznanie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
pierw musisz porozmawiać z orto... jest też drugie wyjście -> aparat kosmetycznyCytat:
pozdrawiamCytat:
.Jukolku no to super ze macie wreszcie autko i że Tobie sie podoba.A twoj avantur mi sie podoba. Ja z mężem na weekend na mazurki jedziemy troche sobie odpoczniemy od naszej warszawy.
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-16 o 14:27 |
|||
|
|
|
#1853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno pogadam z orto Pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
teraz z czystym sumieniem moge czynnie włączyć się w dyskusję na temat leczenia ortodontycznego
pierwsza wizyta w poniedziałek. już nie mogę się doczekać |
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie nawet pytała pomimo że zakładała mi kosmetyczny bo i tak pierscienie i łuki sa wykonane z jakiejs tam ilosci metalu. Mam aparat prawie miesiac (dokładnie to bedzie 19.02) i co jakis czas odzywaja mi sie dwójki i mnie bola ale widze jak mi sie ustawiaja
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ladny
) porcelanka chyba )) bardzo ładne bo dostosowane do koloru twoich zebow. widzialam kiedys dziewczyne ktora miala biale zamki a zeby troszke żółte. dziwnie to wyglądało...niekorzystnie dla niej..... a ja za 5 dni dzwonie do swojego )))))))
|
|
|
|
#1859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic sie nie bój...
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
2500 zł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

ale wyrwanie zabka chyba nastapi wzesniej (dowiem sie w czwartek najpozniej w piatek), poniewaz cos mi dzieje z ósemką i ropa się zbiera bleee i chyba będzie do wyrwania, niestety nie mogę tak po prostu iść do dentysty i wyrwać, najpierw muszę się skontaktować z nefrologiem, czy w ogóle mogę mieć znieczulenie i wyrwanego zęba
więc jak już będę mogła mieć wyrwanego to jednego mniej zęba do aparatu hehe
zapewne będę musiała i drugą ósemkę wyrwać, bo będę się bała czy czasem mi się zęby nie rozejdą jak wyrwe

mialam usowane na gorze lewa 4 prawa 5 a na dole lewa 6(wczesniej usunieta) i prawa 5 ;]
3/3/6-22/7/8
ale najpierw i tak bede szczerbata