|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
e tam. nie jest niewygodnie.
owszem na poczatku jest pewnien dyskomfort ale szybko sie do tego mozna przyzwyczaic |
|
|
|
#2073 |
|
Przyczajenie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Dziewczyny nie dziwcie się że anfas nie może doczekać się ściagnięcia aparatu. W styczniu minął rok od kiedy sama noszę aparat, i szczerze mówiąc czekam z utęsknieniem na jego ściągnięcie( lipiec/sierpień). Początki były okropne bo niestety miałam hyrax, mówiłam troszkę niewyrażnie i nie moglam za dużo jeść .... ale przecież czego się nie robi dla pięknego i zdrowego uśmiechu
ja właśnie czekam aż taki będzie mójprzecież aparat ma nam tylko pomóc w tym celu więc nie płaczcie, że musicie go kiedyś ściągnąć ![]() Katka_krk, nie strasz mnie a czy Twoja koleżanka miała może wcześniej hyrax na zębach??? bo mi się wierzyć nie chce, że może coś bardziej boleć od ściąganiu hyraxu.
Miłe słowa są jak plaster miodu, słodyczą dla duszy i lekarstwem dla ciała. Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-04 o 11:14 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2074 |
|
Raczkowanie
|
Nie jest niewygodnie. Jak nie myśle o aparacie to w ogole nie czuje ze go mam. Ale chce juz miec proste ząbki bez kagańca
Nie mogę się doczekać pieknego usmiechu... ale nawet nie wiem jak dlugo bede musiala go jeszcze nosic...Eh... Marzy mi się taki piękny hollywoodzki uśmiech
|
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Ha! A ja byłam u orto w zeszłym tygodniu i okazało się, że nie mam stałej dwójki, za to mam dwie trójki, w tym jedną mleczną
Normalnie w szoku byłam Jak już orto zobaczy rtg to stwierdzi czy trzeba będzie ją wyrwać, czy nie... A już we wtorek idę ustalić plan leczenia i straaaaasznie się cieszę ![]() Myślicie, że w każdym gabinecie można założyć zamki mini? Od razu się w nich zakochałam! Pozdrawiam |
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
nikiii mysle ze w kazdym
ja tez w czwartek zakladam wlasnie mini(ale musze za nie doplacic 200zl za jeden luk). Wiesz ze u mnie tez sie okazalo ze mam jescze dwie mleczne trójki na górze:O dlatego musialam je wyrywac i czekac na stale.... ale na szczescie wyszly
|
|
|
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy jesli wizyte u orto mam za 5 dni i spadła mi jedna gumeczka z zamka ( mam trzy druciki narazie zamiast jednego na górnych ząbkach) i po prostu teraz aparat nie dziala swoja siłą na moją dwójkę (już jest prosta), to czy mam panikowac, czy moge spokojnie poczekać do piątku , kiedy mam wizyte??
Macie od swoich orto zapasowe gumeczki? |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli by sie zamek się odkleił to co innego gumka po rpostu trzyma ten drut i tyle, a co do zapasowym gumek to ja nie dostałam i wątpie czy tak dają
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, będziemy się wspólnie dzieliły pierwszymi przezyciami ja swój zakładam w piątek rano juz odliczam dni do piątku
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
madziorka, kochana
ja też w piątek tyle że wieczorem- o godz. 18:30 (dał mnie na ostatnią pacjentkę bo mi zakłada od razu góre i dół więc mu zejdzie troche). No pewnie, że będziemy się dzieliły przeżyciami wiesz...ja tak pragnęłam tego aparatu a teraz się trochę boję... nie wiem czego no ale się boję.
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie odliczałam dni i jakoś nie czułam, żeby coś wielkiego zmieniało się w moim życiu razem z tym aparatem. Chociaż jadąc do orto sprawdzałam swoje ząbki językiem z myślą 'jakie one gładkie, nic na nich nie ma, to ostatnie chwile'. Ale nie było tak źle!!! Na początku wydawało mi się, że wyglądam dziwnie...tzn że to bardzo widać a tak naprawdę nie patrząc na siebie tylko czując coś w buzi wyolbrzymiamy Po 2 dniach już się przyzwyczaisz i bedzie dużo lepiej Nie taki wilk straszny będzie dobrze, zobaczysz
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
dzieki
![]() naprawde takie komentarze są pomocne... wlasnie chyba tego sie boje najbardziej- wyglądu i reakcji innych ale tam!.... to ja bede miala pozniej ladne ząbki tylko tez boję się tego bo marzylam o nim od dawna a jak mi go założy i to nie będzie to co "rodziło się" w mojej główce jak myslalam o nim to takie to bedzie troche... dziwne. Ale nie ma co gdybac! w piątek się przekonam
|
|
|
|
#2084 |
|
Rozeznanie
|
Aparaty sa teraz tak popularne ze w zasadzie nikt nie powinien miec złej reakcji
Chyba ze z ZAZDROŚCI Hehehehe ![]() Ja teraz tak chetnie sie usmiechac w aparacie ze pokazuje wszystko co na zebach nosze )) Mozna powiedziec ze chetniej sie usmiecham z zebami teraz niz w czesniej z moimi wystajacymi dwójkami i krzywa reszta bleeeee
|
|
|
|
#2085 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
naprawde będzie ok ![]() Cytat:
mimo iż z moimi zębami nic się praktycznie nie zmieniło uśmiecham się częściej aparat dodaje odwagi zdecydowanie![]() Sprawdziłam moją orto ucieszyłam się bo ma 2 stopień przynajmniej wiem, że jestem w dobrych rękach Także wam polecam sprawdzić kwalifikacje swoich ortodontów
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-04 o 19:29 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No własnie dodaje odwagi!! Znam kilka osob ktore maja OKROPNE zeby...wiem ze stac je na to ale brak im odwagi zeby nosic bo uwazaja ze sie w tym fatalanie wygłada- a to przeciez kompletna bzdura ![]() Jak sprawdziłas swoja orto????? |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd polecam sprawdzić
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wezmę tego linka i umieszcze w wątku redakcyjnym żeby każdy potrzebujący mógł sobie sprawdzić Cytat:
Katka_krk, masz ładny aparacik , prawie niewidoczny, to jest kryształowy czy porcelanowy? Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-04 o 20:23 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2089 |
|
Zadomowienie
|
Agiii, no ale czemu aż dwie trójki trzeba było wyrywać??
U mnie będzie tak, że jak na zdjęciu wyjdzie, że ta mleczna ma zdrowy "korzeń" (czyli jest gwarancja, że nie zamierza wypaść w własnej woli), to się ją zostawi w spokoju
|
|
|
|
#2090 |
|
Rozeznanie
|
Katka_krk ma porcelanowy
taki jak ja mam (chyba, że coś mi sie pomieszało:P)
|
#2091 |
|
Przyczajenie
|
trzonowce- no wlasnie ja mam zalozone gumki separacyjne od piatku miedzy trzonowcami czyli miedzy 8-7 7-6 6-5 i bede noisc do nastepnegopiatku :/ bo dopiero wtedy jestem umowiona na nastepna wizyte...a za tydzien aparacik
pierwsze dni byly ciezkie i dzisiaj w sumie tez bo w ogole gryzc nie moge...przymusowa dieta, ale da sie zyc![]() a co to jest ten hyrax:/??? |
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przynajmniej jest ona niewidoczna dla przeciętnego człowieka który nie ma pojęcia o aparatch.
|
|
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
madziorka to koniecznie daj znac jak bylo na zakladaniu
)) to bede juz jakos przygotowana:Pnikii musialam usunąc 2 trójki bo były mleczne a już czułam troszke ze mi stałe wychodzą jakoś tak krzywo... dlatego musialam usunąc mleczaki aby zrobic tamtym miejsce. )))
|
|
|
|
#2094 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny,mozecie mi wyjasnic co to jest separacja?slyszalam ze to sa jakies gumki,zaklada sie je przed zalozeniem aparatu,jak to wyglada?
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ludzie nie interesujący sie aparatami nie mają pojęcia o ich rodzajach
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-03-05 o 17:38 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#2096 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
no co ty! masz je tylko koło szóstek.... nie widac! są malutki
a ile ty je masz nosic? mi juz jeden dzien wystarczy i jest dobra dziura i miesci sie pierscien kiedy idzesz na separatorki?? ja w czw.
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nie bola...te separatorki
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
po założeniu aparatu wybieram się do fryzjera ale nie jestem pewna czu to dobry pomysł, chyba nie będe opuchnieta?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.

Jeszcze dłuuuugo go sobie ponosze. Eh... ale czego sie nie robi dla ładnego usmiechu 

ja właśnie czekam aż taki będzie mój

Normalnie w szoku byłam 

ja też w piątek tyle że wieczorem- o godz. 18:30 (dał mnie na ostatnią pacjentkę bo mi zakłada od razu góre i dół więc mu zejdzie troche). No pewnie, że będziemy się dzieliły przeżyciami