|
|
#2131 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
|
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
widac zmiane
![]() ![]() szczególnie dwójka górna weszla no swoje miejsce a jaki to odstęp czasu był?
|
|
|
|
#2133 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to link w podpisie chyba powinnaś sobie też zmienić
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak trochę milczałam na wątku ale teraz się reaktywuje. przyznaje się, że w ciągu 2 tyg noszenia aparatu schudłam 6kg i wcale się z tego nie cieszę... martwi mnie to. teraz już jakis czas jem normalnie ale potem założa mi dól i znowu zubie pare kilo ![]() mam pytanko. czy jeśli mam krzywy zgryz no i wg mnie niezbyt proste zęby to nosząc aparat poprawia sie i jedno i drugie?
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
alufa no oczywiscie! poproawia sie zgryz i ząbki...od tego on jest... ja mam po jutrze zakladany:O:O aaaaa.... od razu gora i dol... te kg co sie je straci i tak pozniej chyba wroca....
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wg mnie lepiej mieć od razu górę i dół |
|
|
|
|
#2137 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie aparatki
![]() Ja dzisiaj byłam na wizycie i mam juz załozone gumki ale tylko na górze bo najpierw przez 9 miesięcy będe miała założony aparat tylko na górę a pózniej dojdzie mi jeszcze na dół. Na razie jakiegoś wielkiego bólu nie odczuwam- po prawej stronie juz nawet o gumkach zapomniałam że je tam mam, natomiast po lewej jest już gorzej- cos tam tak nudzi ale nie jest zle. Przed chwilą jak jadłam kanapkę to gryzłam prawą stroną bo ból się nasilał przy jedzeniu ale jest ok
|
|
|
|
#2138 |
|
Zadomowienie
|
jeeeee tam! gumeczki są spoko i wcale duzego bolu nie ma
) ale moze mi latwo mowic bo ja nosilam tylko jeden dzien i juz mialam pierscienie....
|
|
|
|
#2139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale masz teraz ładne zabki po jakim czasie ci się tak naprostowały i jak długo masz nosić jeszcze aparat?
|
||
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
madziorka ja przedtem tez zadalam pytanko do ciebie ale jest na stronie 71
) :" madziorka a jak sie uszczelnia zęby(plomby)??bo ja bylam wczoraj u dentysty na przeglądzie i okazalo się że nie widzi zadnych ubytków....ale nie mowila mi nic ze sie uszczelnia plomby przed zalozeniam aparatu...jak to jest? " |
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, co do dentysty to idź jeszcze do jednego, bo moja mi powiedziała że mam wszystkie zeby zdrowe ale coś mnie tkneło zeby iść jeszcze do innej i się okazało że mam bardzo malutkie ubytki prawie niewidoczne ale są i to 2.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Katka_krk miała zakładany aparat 19.01
wiem bo zaraz po mnie zakładała No widać zmiany widać u mnie też już są niewielkie... moja przerwa między jedynkami się minimalnie zmniejszyła już niedlugo i nie będę jej mieć w ogóle huraaaa pozdrawiam
|
#2143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe cichy podmuch wiatru juz odpowiedziała za mnie ![]() Zakłądałam 19.01 (niestety strciałam pierwsze fotki gdy zalozylam aparat) 1 zdjecie ktore wkleiłam było robione 25.01 2 zdjecie dziś czyli 7.03 ![]() Nosić mam przez ok 2 lata... Daje jeszcze jedno foto dzis robione ![]() http://img148.imageshack.us/img148/8...2ok7tygst7.jpg Ale mam gruby drut no nie???? W przyszły piątek mam pierwsza wizyte u orto- zobaczymy co powie
|
|
|
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
madziorka niestety juz nie zdaze isc do innego
niby mowila mi ze mam takie tyciusie ale takich maluskich, jescze nie do konca ubytkow sie nie robi- pozatym to siodemki a tam aparatu nie bedzie wiec w kazdej chwili moge isc je zrobic )))
|
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem ciekawa czy załozy mi odrazu górę i dół czy najpierw tylko górę
|
||
|
|
|
#2146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Madziorka one nie są ładne!! (jak dostane zdjecia moich zebow zanim ząłozyłam aparat to tu wkleje!) Na dole mam naprawde fatalnie...na gorze teraz lepiej ...ale to dopiero poczatki. Dodatkowo głeboki zgryz......gorzej juz byc nie moze ![]() Madziorka a jakie ty masz ząbki?Moze jakies foto?
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zęby jak istny wampir a nawet gorzej zgryz nieprawidłowy przez który zrobiło mi się zwyrodnienie stawu skroniowo-żuchwowego, jutro zrobię fotki mojego wspaniałego uśmiechu i wkleje wam , przez moją wadę, śmianie się bez pokazywania zębów opanowałam do perfekcji
|
|
|
|
|
#2148 |
|
Rozeznanie
|
Znalazlam inne foto troche niewyrazne moich zębów PRZED załozeniem aparatu....
dwójki- KOSZMAR!! http://img67.imageshack.us/img67/128...paratemtu7.jpg |
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
któras z Was dała link w którym można sprwdzić kwalifikacje lekarza. mojej orto nie odnalazłam
mało tego zadzwonili dziś że przepisują mnie na sobotę. niekolorowo
|
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
a ja bylam dzisiaj na separatorkach a jutro aparacik
)) miluuutko
|
|
|
|
#2152 |
|
Rozeznanie
|
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
alufa : to jest ten link
http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd ja na początku też nie mogłam mojej tam znaleźć ale później jakoś sie tam znalazła więc próbuj agiii:no to super czekamy w takim razie na zdjęcia twojego cuda![]() katka_krk: Twoje zęby nie były takie straszne nie to co moje... mogłaś się przynajmniej uśmiechnąć a ja? nie znajdę ani jednego zdjęcia z ząbkami na wierzchu... moje są okropne.... dwójki krótkie przerwa między jedynkami... uwierz mi, ze 100 razy bardziej wolałabym miec takie jak ty.... ale już niedługo przerwa minimalnie sie zmniejszyła... może do miesiąca się jej pozbędę a wtedy będę najszczęśliwszą osobą na świecie![]() ![]() A tu zamieszczam moje zdjęcia... nie ma zbytniej różnicy ale co jakiś czas będę pokazywała jak idzie leczenie pierwsze jest zrobione po 3 tyg, a drugie dokładnie po 52 dniach zdjęcia trochę niewyraźne bo słabe światło było szczególnie to drugiehttp://img131.imageshack.us/img131/9144/3tygya7.th.jpg http://img253.imageshack.us/img253/2237/52dnimz7.th.jpg Nastepne wkleje jak mi zniknie przerwa między jedynkami co mam nadzieję nastąpi juz niedługo
wzrost: 170 cm Waga: 27.12.2015 r. - 66 kg 07.01.2016 r. - 64 kg 21.02.2016 r. - 63 kg Do celu pozostało 4 kg Edytowane przez cichy_podmuch_wiatru Czas edycji: 2007-03-08 o 21:46 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() ja też znalazłam swoje zdjęcia przed założeniem aparatu po 5 miesiącach jestem zachwycona już nie mogłam patrzeć na te krzywulce...dla przypomnienia daję jedno zdjęcie zrobione niedawno
|
|
|
|
#2155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Opłaca sie nosic aparacik dziwie się tylko tym co sie wstydzą go nosić, a muszą no i maja na to $ niech żałują
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nareszcie się doczekałam! na pewno nigdy nie będę żałować swojej decyzji |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
własnie wróciłam do domku , mam juz założony aprat , wieczorem wkleje zdjęcie , wiecie że moje zęby w apracie wyglądaja lepiej niż bez, teraz wada jest mniej widoczna aparat mam załozony narazie na górę , dół będe miała za 2-3 miesiące, dostałam od mojej orto piórnik z całym osprzętem, aaaa w końcu nie załozyła mi porcelanowego tylko kryształ górski powiedziała że jak będą mi się w nim wolno prostować zęby to zmienimy na inny mniej estetyczny , jak narazie to nic mnie nie ciągnie ani nie boli, tylko boje się jeść, a jak to było u was na początku? normalnie jadłyście? TŻ zaprosił mnie dziś na sushi ale boję się że cos mi się oderwie od aparatu i nie wiem czy iść.
|
|
|
|
#2158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą do dzisiaj prawie nie ma dnia żeby któryś ząb mnie nie bolał chociaż nie jest to już taki ból jak na początku, bardziej przypomina nadwrażliwość zębów. ale nauczyłam się tak gryźć żeby nie bolało, więc jem prawie wszystko myślę że ból to sprawa indywidualna, skoro Cię ząbki nie bolą, to Twoim jedynym zmartwieniem powinny być barwiące rzeczy
|
|
|
|
|
#2159 |
|
Zadomowienie
|
kochaaane.... zalozyl mi wczoraj separatorki na dól (na gore juz mialam dawni pierscienie) i tak mnie boli!! góra tak nie bolała!! normalnie gryźc nie moge!
a teraz juz sie szykuje bo na 18;30 ide )) madziorka super ze wszystko u ciebie super obawiam sie tylko ze nie wytrzymam 1,5godz. z otworzona buzia:P:P
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Madziorka, nic sie nie boj - nic nie ma prawa sie odkleic czy poluzowac przy jedzeniu. To jest tak opracowany sprzet zeby moc bez problemu funkcjonowac. Wiadomo, ze taki aparat nosi sie dlugi czas, wiec musi byc wytrzymaly. Zaufaj technologii. Mozesz bez obaw gryzc i jesc wszystko, na co masz ochote. Tylko butelek nie otwieraj
Zartuje, ale przyznaje, ze jak nie raz widzialam taka akcje, to mnie ciarki przechodzily ze zgrozy. Zycze powodzenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

a jaki to odstęp czasu był?

No to link w podpisie chyba powinnaś sobie też zmienić
i wcale się z tego nie cieszę... martwi mnie to. teraz już jakis czas jem normalnie ale potem założa mi dól i znowu zubie pare kilo 

, co do dentysty to idź jeszcze do jednego, bo moja mi powiedziała że mam wszystkie zeby zdrowe ale coś mnie tkneło zeby iść jeszcze do innej i się okazało że mam bardzo malutkie ubytki prawie niewidoczne ale są i to 2.
niby mowila mi ze mam takie tyciusie ale takich maluskich, jescze nie do konca ubytkow sie nie robi- pozatym to siodemki a tam aparatu nie bedzie wiec w kazdej chwili moge isc je zrobic