Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-09, 15:39   #2161
agiii
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

emeczka przez miesiac nie moglas jesc prawie nic????:O:O:O o jaaaa.......nieźle. Madziorka a sama dala ci piórnik z całym osprzętem ? moj pewnie nie ma takich bajerow...
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 17:15   #2162
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
no jasne że idź!! korzystaj póki nie boli, ja nie mogłam jeść przez pierwszy miesiąc prawie nic zresztą do dzisiaj prawie nie ma dnia żeby któryś ząb mnie nie bolał chociaż nie jest to już taki ból jak na początku, bardziej przypomina nadwrażliwość zębów. ale nauczyłam się tak gryźć żeby nie bolało, więc jem prawie wszystko myślę że ból to sprawa indywidualna, skoro Cię ząbki nie bolą, to Twoim jedynym zmartwieniem powinny być barwiące rzeczy
orto mi powiedziała że pewnie mnie zaczną jutro boleć, mam nadzieje że nie, choć to podobno nie uniknione narazie jestem strasznie głodna od 9.00 rano nic nie jadłam jestem od rana na jajecznicy więc jak sie dorwe do jedzenia to zjem swoje i TZ

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
kochaaane.... zalozyl mi wczoraj separatorki na dól (na gore juz mialam dawni pierscienie) i tak mnie boli!! góra tak nie bolała!! normalnie gryźc nie moge!
a teraz juz sie szykuje bo na 18;30 ide)) madziorka super ze wszystko u ciebie super obawiam sie tylko ze nie wytrzymam 1,5godz. z otworzona buzia:P:P
ja na szczęście nie miałam separatorów

agii , nic się nie martw bez problemu wytrzymasz 1,5 godziny a te pierścienie jak wyglądają? bo ja ich chyba nie mam

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
Madziorka, nic sie nie boj - nic nie ma prawa sie odkleic czy poluzowac przy jedzeniu. To jest tak opracowany sprzet zeby moc bez problemu funkcjonowac. Wiadomo, ze taki aparat nosi sie dlugi czas, wiec musi byc wytrzymaly. Zaufaj technologii. Mozesz bez obaw gryzc i jesc wszystko, na co masz ochote. Tylko butelek nie otwieraj Zartuje, ale przyznaje, ze jak nie raz widzialam taka akcje, to mnie ciarki przechodzily ze zgrozy. Zycze powodzenia
dzięki vril
Cytat:
emeczka przez miesiac nie moglas jesc prawie nic????:O:O:O o jaaaa.......nieźle. Madziorka a sama dala ci piórnik z całym osprzętem ? moj pewnie nie ma takich bajerow...
tak aż się zdziwiłam, w piórniku mam lusterko dentystyczne, szczoteczkę składaną do czyszczenia na sucho którą zawsze mam nosić przy sobie, szczoteczkę która z drugiej strony ma końcówke jak do czyszczenia butelek ,floss theaders to takie igły do nawlekania nici dentystycznych, nici dentystyczne, wosk, szczoteczka do mycia szparek zębowych, końcówka do czyszczenia szpar zębowych w wersji mini, także mam juz wszystkie akceria , orto powiedziała jeszcze żebym kupiła w aptece solcoseryl to jest taka maść na miejsca optarte po aparcie ponoć jak się posmaruje ranę na noc to rano jest juz zagojona.

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-03-09 o 19:30
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 17:52   #2163
Tancerka Pl
Zadomowienie

Też mam aparat.
Ząbki już mam prawie proste, a noszę go od jakiś pięciu miesięcy... Niestety moja ortodontka nie jest w stanie przewidzieć przez jaki czas będę go jeszcze nosić, chociaż... myślę, że jesienią go zdejmą... Szkoda, że tak późno, bo chciałabym wybielić zęby przed rozpoczęciem nauki w liceum, aby zrobić "wrażenie".
Stary 2007-03-09, 19:36   #2164
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Agii, a co tam u ciebie, jak wrażenia, boli cię coś?

My własnie wrócilismy z knajpy, na początku bałam się jeść bo miałam wrażenie że uszkodzę aparat, ale po paru minutach jadłam prawie normalnie, na szczęście ze sobą miałam szczoteczkę do czyszczenia na sucho bo po kolacji miałam takie bagno w buzi że hej w restauracyjnej łazience wyczyściłam sobie zęby a trwało to dobre 10 minut potem odrazu pojechaliśmy do domu i wyczyściłam sobie juz dokładnie zęby szczoteczką elekrtyczną dziwne uczucie jak ma się pełno ryżu w aparacie , jeżeli chodzi o ból to nic mnie nie boli, narazie korzystam z wosku
Stary 2007-03-09, 19:57   #2165
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Ja wlasnie mam problem z jedzeniem w miejscach publicznych bo mnie wkurza to ze mi jedzenie wchodzi miedzy aparat i nie moge go wydłubać. Potem musze leciec do lazienki, a przeciez w trakcie jedzenie czesto trzeba sie do kogos odezwaća tam "spiżarnia" na drutach jest :/ No ale juz niedlugo (jakies poltora roku :P) i bede jesc smiac sie i pokazywac moj olsniewający usmiech
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 20:07   #2166
aaricia8
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

ja też znalazłam swoje zdjęcia przed założeniem aparatu po 5 miesiącach jestem zachwycona już nie mogłam patrzeć na te krzywulce...

dla przypomnienia daję jedno zdjęcie zrobione niedawno
Emeczko i taka poprawa już w 5 m-cy? Wygląda świetnie
Mam podobną wadę do Twojej. Czy musiałaś jakieś wyrywać zęby?
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-09, 22:30   #2167
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka
Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez IraKlara Pokaż wiadomość
Ja wlasnie mam problem z jedzeniem w miejscach publicznych bo mnie wkurza to ze mi jedzenie wchodzi miedzy aparat i nie moge go wydłubać. Potem musze leciec do lazienki, a przeciez w trakcie jedzenie czesto trzeba sie do kogos odezwaća tam "spiżarnia" na drutach jest :/ No ale juz niedlugo (jakies poltora roku :P) i bede jesc smiac sie i pokazywac moj olsniewający usmiech
no właśnie to jest najgorsze , chyba najlepiej jeść w domu ja zamówiłam sobie do picia wodę niegazowaną i co chwile starałam się pijąc wypłukiwać jedzenie z aparatu ale i tak za duzo to nie dało

a to mój świeżo założony aparat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CSC_0036.JPG (68,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0018.JPG (31,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0034.JPG (53,7 KB, 60 załadowań)

Czas edycji: 2007-03-09 o 22:35 Powód: post pod postem

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 08:28   #2168
agiii
Zadomowienie

to bedzie skrocona wersja ale pozniej bedzie dokladniej.
jest fajnie nic mnie nie boli ale mam błękitne gumki chcialam bezbarwne ale powiedzil ze sa brzydkie i da mi pasujące do moich oczu.... ale wydaje mi sie ze sa idiotyczne. zrobie fotke to wam pokaze.... ale ogolnie mi sie podoba tylko ten błękit(

madziorka piękny

Czas edycji: 2007-03-10 o 10:45 Powód: post pod postem
Stary 2007-03-10, 09:38   #2169
Ilena
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

ja też znalazłam swoje zdjęcia przed założeniem aparatu po 5 miesiącach jestem zachwycona już nie mogłam patrzeć na te krzywulce...

dla przypomnienia daję jedno zdjęcie zrobione niedawno
wow jestem mile zaskoczona... ladnie ci sie zabki wyrownaly... nawet nie wiesz ile dziewczyn ci zazdrosci teraz
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 09:50   #2170
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

dziewczyny ,mam problem, odkleił mi sie zamek z siódemki, a jest sobota i moja lecznica jest nieczynna, muszę czekać do poniedziałku, czy coś się może stać z moim aparatem ? a może szuakć innego orto który mi go przyklei?
Stary 2007-03-10, 09:56   #2171
agiii
Zadomowienie

dobra mam wiecej czasu to napisze dokładniej:
Samo zakladanie bylo nawet fajne, tylko pod koniec juz zasypiałam pytal sie mnie jaki kolor lubie bo musi mi gumki zalozyc to ja mowie ze chce przezroczyste a on ze są brzydkie i da mi blekitne bo pasuja do moich oczu. no Ok, niech mu bedzie. Dostalam lusterko zeby sie zobaczyc i.... masakra. Oczywiscie mialam takie lekko spuchniete warki i odciski takie no ale usmiecham sie i widze te gumki... chyba totalnie mi nie pasują pocieszam sie tylko tym ze za miesiac(w moje urodziny) ide do niego i wtedy zmieniam już napewno na bezbarwne. Ale wrocilam do domu i sie juz powoli przyzwyczajam. Myslalam ze w nocy bol sie nasili...a gdzie! budze sie rano a tu zadnego bolu. jem śniadanie: jogurt i musli i żadnego bólu fajnie... wychodzac juz od orto pani z recepcji zaczepila mnie jescze i kusila roznymi szczoteczkami. I sie skusilam.... na taką ortodontyczną w środku z rowkiem(fajna bo ma takie opakowanie ze sie ja chowa-wiec moge wszedzie zabrac), takie male szczoteczki i taka szczoteczke zakonczona wloskami krótkimi ze mi ladnie czysci-wydalam na to 45zł ale cóż... zebym tylko myła te zęby:P mam nadzieje ze mi ladnie wyprostuje i juz nie bedzie tych dziur po wyrwanych czwórkach Fotke postaram się dodac niedługo

ojej madziorka... co ty jadłas ze ci sie odkleił?mam nadzieje ze nic twardego. Osobiscie nie wiem co ci polecic. Moj aparat kończy się na szóstkach i mam tam pierścienie. A może zadzwon do jakiegos ortodonty i sie zapytaj czy coś się robi w takim przypadku... osoba wykwalifikowana napewno ci poradzi.

Czas edycji: 2007-03-10 o 10:24 Powód: post pod postem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 10:03   #2172
alufa
Zakorzenienie

jednak znalazłam i orto i dentystę w tym rejestrze

agiii
jakie przeżycia
do mnie dziś dentysta: gumeczki pod kolor sweterka i zapytal czemu czerwonych nie założyłam a ja mu na to, że na studniówkę zrobię sobie czerwone
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 10:07   #2173
Maggie_90
Wtajemniczenie

Madziorka, gratuluję aparatu To chyba Ty pisałaś, że nie masz pierścieni, tak? Jeśli zamek się odkleił i 'dynda' na druciku, ale jest bezpieczny, to nie masz się czym martwić. Pojedź w poniedziałek to orto, wtedy z powrotem Ci go przuklei. I nie martw się

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 10:20   #2174
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
madziorka piękny
dzięki

Cytat:
ojej madziorka... co ty jadłas ze ci sie odkleił?mam nadzieje ze nic twardego. Osobiscie nie wiem co ci polecic. Moj aparat kończy się na szóstkach i mam tam pierścienie. A może zadzwon do jakiegos ortodonty i sie zapytaj czy coś się robi w takim przypadku... osoba wykwalifikowana napewno ci poradzi.
Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Madziorka, gratuluję aparatu To chyba Ty pisałaś, że nie masz pierścieni, tak? Jeśli zamek się odkleił i 'dynda' na druciku, ale jest bezpieczny, to nie masz się czym martwić. Pojedź w poniedziałek to orto, wtedy z powrotem Ci go przuklei. I nie martw się
tak to ja pisałam że nie mam pierścieni, zameczek odkleił mi się przy myciu zębów i znalazłam go w umywalce jak płukałam buzie, drucik na szczęście mnie nie uwiera, zamek schowałam w bezpieczne miejsce.

Maggie_90, czyli nie mam się co martić? bo troszkę się zdenerwowałam.
Stary 2007-03-10, 10:21   #2175
Lii
Raczkowanie

Agii skoro masz niebieskie oczka to orto miał rację że polecił Ci błękitne gumki Napewno ładnie komponują się A i miesiąc też szybko zleci Ja mimo że dopiero za tydzień mam zakładany aparat to już intensywnie myśle o kolorze gumek Mam ochotę na turkusowe.
Madziorka masz śliczny aparat i śliczny uśmiech z nim
Lii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 10:25   #2176
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Lii Pokaż wiadomość
Madziorka masz śliczny aparat i śliczny uśmiech z nim
dzięki
Stary 2007-03-10, 12:52   #2177
agiii
Zadomowienie

oto moj aparacik. Nie prezentuje sie tak pięknie jak wasze bo to dzien po zalozeniu, widac jescze dziury po wyrwanych stałych czwórkach, są niebieskie gumki;( , moje zeby sa strasznie krzywe ale po to mam ten aparat zeby sie wyprostowaly Są to mini zamki i chyba sie ciesze... bo nie wyobrazam sobie wiekszych.

PS- fotka niewyrazna i jakas dziwna a to przez moj aparat(cyfrowy)

Edytowane przez agiii
Czas edycji: 2007-03-12 o 15:31
Stary 2007-03-10, 13:03   #2178
Katka_krk
Rozeznanie

Madziorka - super ci w tym aparacie

Agii - i twoj takze fajnie sie prezentuje z kolorowymi gumkami

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 18:08   #2179
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Agi, fajnie wygląda twój apart z niebieskimi gumeczkami , jak sobie radzisz z jedzeniem?

Cytat:
Napisane przez Katka_krk Pokaż wiadomość
Madziorka - super ci w tym aparacie

Agii - i twoj takze fajnie sie prezentuje z kolorowymi gumkami
dziękuje , zaczynam powoli czuć zęby, jedynkami już nie moge gryźć bo bolą a cała reszta nic nie boli tylko czuje ciągnięcie i mam trochę poobcierane policzki.

Czas edycji: 2007-03-10 o 19:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-10, 18:46   #2180
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
to bedzie skrocona wersja ale pozniej bedzie dokladniej.
jest fajnie nic mnie nie boli ale mam błękitne gumki chcialam bezbarwne ale powiedzil ze sa brzydkie i da mi pasujące do moich oczu.... ale wydaje mi sie ze sa idiotyczne. zrobie fotke to wam pokaze.... ale ogolnie mi sie podoba tylko ten błękit(

madziorka piękny
Nie jest źle

Ja nigdy nie miałam kolorowych gumek i nie zamierzam mieć. Nie uśmiecham się szeroko i mało kto zauważa aparat. Zawsze chcę srebrno-szare i żadnych innych. Czasami moja ortodontka zakłada jedną dłuższą gumkę na wszystkie zamki, przeźroczystą która później mimo że myję zęby 2 razy dziennie żółknie. Proście właśnie o takie srebrne, nie zżółkną w przeciwieństwie do bezbarwnych.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 19:47   #2181
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
oto moj aparacik. Nie prezentuje sie tak pięknie jak wasze bo to dzien po zalozeniu, widac jescze dziury po wyrwanych stałych czwórkach, są niebieskie gumki;( , moje zeby sa strasznie krzywe ale po to mam ten aparat zeby sie wyprostowaly Są to mini zamki i chyba sie ciesze... bo nie wyobrazam sobie wiekszych.

Mój też nie prezentuje się super:P hehe tak zawsze jest na początku, wada jeszcze jest widoczna ale to kwestia czasu ja cierpliwie czekam aż coś się ruszy u mnie.. A chce Ci powiedzieć, ze twój aparacik wygląda ślicznie nawet z tymi niebieskimi gumkami
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 19:48   #2182
rutka_86
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY

siemka Katka a nie orientujesz sie moze czy aparat krysztalowy jest tak samo skuteczny jak ten metalowy bo orto u ktorego bylam twierdzi ze aparat metalowy nosi sioe znacznie krocej hmmmm....
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 19:50   #2183
alufa
Zakorzenienie

Cytat:

mam identyczne gumki i bardzo mi sie podobaja... zastanawialam sie nawet czy przy nich nie zostac napisz koniecznie jak Ci sie je
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 19:58   #2184
cichy_podmuch_wiatru
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
siemka Katka a nie orientujesz sie moze czy aparat krysztalowy jest tak samo skuteczny jak ten metalowy bo orto u ktorego bylam twierdzi ze aparat metalowy nosi sioe znacznie krocej hmmmm....
Może ja Ci powiem to co moja ortodontka powiedziała Każdy aparat czy kosmetyczny czy metalowy działa tak samo po prostu ortodontom lepiej pracuje się na metalowych bo nie muszą przy nich tak uważać jak przy kosmetycznych aparatach
07.01.2016 r. - 64 kg
21.02.2016 r. - 63 kg

Do celu pozostało 4 kg
cichy_podmuch_wiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 19:59   #2185
Katka_krk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość

Rutka a skąd jesteś??

Nie wiem jak to jest czy sie nosi krocej metalowy czy tez nie... napewno jest trwalszy ale wkoncu po cos ludzie wymyslili porcelane i kryształ ktory jest tak smao skuteczny.

Co orto to inna teoria! juz w tym wątku było na ten temat...

Stary 2007-03-10, 20:23   #2186
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

właśnie obkleiłam się cała woskiem i wysmarowałam maścią poobcierane miejsca ,TŻ wcina popcorn i narobił mi smaka a ja tylko mogę pomarzyć o takich rarytasach ,a popcorn tak pachnie ze aż mi ślinka cieknie.

dziewczyny, jak długo aparat podrazniał wam policzki?
Stary 2007-03-10, 20:39   #2187
Katka_krk
Rozeznanie

mnie krótko podrażniał....tam gdzie mnie obtarł to szybko sacholem i wosk (na pierscien w moim przypadku) i juz mi sie ranka drugi raz nie zrobiła. co sie miało wytrzec to sie wytarło ale wosk hest na tyle fajny ze go wogole nie widac

Stary 2007-03-10, 20:44   #2188
agiii
Zadomowienie

no szczerze mowiac spodziewalam sie duzego bólu a nie ma go prawie... no dobra jest lekki przy gryzieniu... ale je mi sie dobrze. Na obiad jadłam spaghetti i nic nie bolało. ale teraz jadlam sałatke z kukurydza a do tego chleb dyniowy z żółtym serem i z tą kukurydzą i dynią było gorzej ale jakos poszło.
Dzieki dziewczynki za te słowa naprawde pomagaja bo boje sie pojsc do szkoly w nich zeby mnie nie wysmiali... ale bylam dzisiaj z kolezanka na miescie i sie powoli przyzwyczajałam

czyli co przezroczyste gumki szybko sie przebarwiaja?? to jakie brac zeby sie stapiały z aparatem?
Stary 2007-03-10, 20:59   #2189
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
no niestety... ale warto było pocierpieć dla efektów zresztą z tego co tu czytam jestem chyba odosobnionym przypadkiem większość z Was cierpała krócej

Cytat:
Napisane przez aaricia8 Pokaż wiadomość
Emeczko i taka poprawa już w 5 m-cy? Wygląda świetnie
Mam podobną wadę do Twojej. Czy musiałaś jakieś wyrywać zęby?
już po czterech miesiącach była ogromna poprawa (w sumie trójka zaczęła się przesuwać niedługo po założeniu aparatu). gorzej z dolnym łukiem, ale pracujemy nad tym z orto musiałam wyrwać 5 zębów, a dwa zostały warunkowo sporo, ale im bardziej rosły ósemki, tym było gorzej...

@ Ilena
dzięki mam nadzieję że po ściągnięciu tego kagańca wkleję Wam zdjęcie z hollywoodzkim uśmiechem
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-10, 21:06   #2190
Ines-ka
Zakorzenienie

Ja czasami kaleczę sobie język o wystający drucik zza pierścienia. Zameczki nie podrażniały mnie raczej wcale. Mam gdzieś trochę wosku na wszelki wypadek.

agiii srebrne/szare.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości