|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
kora dębowa - przyciemnianie włosów
Witam! Kiedyś już pojawiłem się na forum w sprawie sposobów usuwania mojej sylwestrowej farby (trwałej :-/ )..myje włosy już od jakiś 3 tygodni i czarna farba tylko wyblakła..no moze troche się zmyła...problem polega na tym, że mam już odrosty koloru ciemny brąz (mój naturalny)...nie chce po raz kolejny farbować odrostów, a włosów też nie chcę ścinać, bo chcę troche zapuścić...z różnych porad i informacji wiem, ze możliwe jest przyciemnienie włosów za pomoca naturalnych specyfików (np. kora dębowa)...Dlatego mam pytania:
1) czy ciemny brąz zmieni wogóle kolor na podchodzący do czarnego? (jak farba) 2)jak długo trzeba stosować ten wywar z kory dębu, żeby były efekty? 3)jak powinno się stosować wywar z tej kory (tzn. po myciu, na suche włosy, na mokre itp) no i w jakich proporcjach (widziałem torebki w sklepie po po 2g) dziękuję bardzo za odpowiedź(i) i sorki, że tak się rozpisałem, ale chce uratowac włosy!!! HELP! |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Re: kora dębowa - przyciemnianie włosów
1) nie da rady. kora pomaga podkreslic braz nadaje wlosom taki czekoladowy odcien.
2) kiedys uzywalam po kazdym myciu przez kilka miesiecy i efekty byly bardzo widoczne 3) Przygotowywalam wg przepisu na opakowaniu i plukalam tym wlosy po lekkim przestudzeniu |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
mysle ze sie zmieni "do czarnego" ale moze przyciemni ten Twoj brazowy ... na opakowaniu jest napewno instrukcja.. pozdrawiam
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
uzywalam kiedys plukanki z kory debu, przez jakis miesiac...moje wlosy byly okropne-suche i matowe, stracily polysk
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba rzeczywiscie cos zle robilas!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.