|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Przyklejanie paznokci...
Hej! Mam problem z przyklejaniem tipsa..;/ do tej pory wszystko było ok.. A teraz coraz częściej paznokieć jest cały zapowietrzony... Jak mam wyćwiczyć dobre przyklejanie????
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Przyklejanie paznokci...
przyklejasz od konca naturalnego paznokcia do srodka i przyciskasz?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
najlepiej jak jestes poczatkujaca to dac trochu wiecej kleju. przytrzymujesz na lini wolnego brzegu tipsa i póżniej kładzież go w tedy nie powinny byc zapowietrzenia. nadmiar kleju przetrzyć wacikiem z cleanerem
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz zamiast kleju pocwiczyc na oliwce
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
jak na oliwce? przeciez bedzie sie slizgal chyba
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
i o to chodzi zeby sie slizgal. Bo na poczatku klej tez sie slizga przeciez
A jak opanujesz oliwke do perfekcji to z tipsem tez sobie poradzisz bez problemu
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Chodzi o to, ze smarujesz kieszonke tipsa oliwka, i do tej pory przykladasz do paznokcia (w ramach cwiczen! nie w trakcie przedluzania paznokci!) az sie nauczysz
tzn nie bedzie babli itd. Wtedy mozesz probowac z klejem.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, cwiczenie na oliwke jest bardzo dobre- uczy jak trzymac tipsa, jak go przykladac itp...
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętam jak ja się uczyłam przyklejać tipsy
przeważnie wychodziło, najgorzej jak powietrze weszło pomiędzy klientce pod tipsa i wtedy trzeba było ściągać i od nowa przykleić ... a jak mi głupio wtedy było, ale nikt mi o oliwce nie powiedział...Jak na kursie robiłyśmy na sobie to koleżanka już trochę doświadczona mi pokazywała jak mam przyklejać, gdy mi nie wyszło coś, a teraz bez problemu
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziewczyny nim dostana do raczki klej do tipsow, cwicza na oliwke
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak oliwka pomaga
sama też tak sobie ćwiczyłam, to chyba najłatwiejszy i najmniej kłopotliwy sposób raz ze nie zużywa sie nie potrzebnie tipsów no i nie ma kłopotu ze zdejmowaniem przyklejonego tipsa![]() Jak uczyłam się robić pazurki to i tak najbardziej stresowałam sie tym że mogę przykleić tipsa krzywo teraz jest już ok
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witam was kochane
ja tez mam problem z przyklejaniem zawsze sie zrobi gdzies pechezyk z powietrzem (zmora). Natomiast na oliwke nie wpadlam ale probowalam na zelu do wlasow i wychodzi swietnie a gdy tylko mam kleic na klej to zaraz musi sie spartolic. Kupilam kurs na plycie cd i dokladnie wodzialam jak stylistka tam przykleja i robie dokladnie tak samo i nie wychodzi. Moze za glupia jestem juz sama nie wiem,czasami brakuje juz mi sil. |
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
na kursie sposobu "na oliwke" nikt nie opwiadal, ale uczono mnie, zeby najpierw zjechac tipsem po pazurku tam aby wskoczyl w kieszonke, pozniej docisnac do koncowki pazurka nat i odliczyc do 6sciu, nastepniej po malutku dokleic juz do reszty i policzyc od tych 6ciu do 20stu
nadal mi sie zdarzaja jakies babelki, ale czesciej uzywam tipsow z mala kieszonka, chociaz nie do wszystkich paurkow sie nadaja
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje Ci kochana za informacje,wciaz trenuje i trenuje i caly czas mi sie robia te pecherzyki z powietrzem.Zmora mojego zycia w tej chwili, juz nawet sni mi sie to po nocach.
![]() Moze mam zly klej, nie wiem, kupilam wszytskie produkty od dobrej kosmetyczki i wszytsko jest z firmy KONAD i klej jest tez z tej firmy. Mam nadzieje ze przyjdzie taki dzien ze wkoncu mi to wyjdzie. A jeszcze jedno pytanie: -jak czasem probuje przyklejac na klej tipsa na swoich paznokciach to np.srodek sie przyklei a brzegi odchodza a zawsze patrze zeby brzegi tez bylydobrze nagliktane klejem to co w tym przypadku jest nie tak? Edytowane przez Malgonia83 Czas edycji: 2009-10-25 o 21:09 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie uzywalam osobiscie zelikow, ani tipsow, ani kleju, ale mam za to zestaw stempelkow ijest pierwsza klasa moje kolezanki bardzo przychylnie sie wyrazaja o tej firmie..Wiesz, tak przez internet to trudno napisac co robsz zle, pewnie jest to wina plytki paznokciowej i niedopasowaniem odpowiedniego rodzaju tipsa (tak jak napisala moja przedmowczyni ..przy paznokciach problemowych, plaskich, uszkodzonych itd raczej tipsa nie powinno sie przyklejac, przedluza sie za pomoca szblonow (form)..
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
No wlasnie tak tez pomyslalam o szablonach.
Musze zobyczyc jak mi to wyjdzie.Tak sie uparlam no to by umiec robic takie pazurki ze musze temu podolac. Poszlabym na kurs ale niestety nie mam mozliwosci i musze sie jakos sama posilkowac waszymi radami i internetem. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo wiesz, to tak jakbys chciala zajac sie percingiem i nauczyc sie tego poprzez czytanie takich forow internetowych ale oczywiscie trzymam kciuki za ppstepy
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o tak ciezko jest pozniej kursantke naprowadzic na wlasciwy tor ....znacznie dluzej to trwa niz nauka od podstaw
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Napewno macie racje jesli chodzi o szkolenie,jesli tylko pozwola mi warunki to sie wbiore ale narazie nie mam jak.
Dziekuje Wam za rady i wskazowki jak bede miala jakies jeszcze watpliwosci to sie odezwe.Pozdrawiam serdecznie. |
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
mi przyklejanie nie sprawia klopotu, ćwiczylam najpierw na oliwce
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Witam zazdroszcze ci ze przyklejanie nie sprawia ci trudnoci.
Ja cwicze na oliwce ale tez sie robia pecherze z powietrzem bo jak dokladnie dolega na jednym koncu to robia sia na drugim koncu i tak jest w kolko i co przykleje to zaraz sie odklei.Masakra. Moze jakos dam rade.Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Naloz wiecej kleju na kieszonke.. przyluz tipsa do paznokcia zjedz delikatnie do kieszonki, a pozniej rownomiernie docisnij, aby ci sie nie przesunelo. Za pierwszym razem tez mialam z tym problem, ale to nie jest nic trudnego..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

A jak opanujesz oliwke do perfekcji to z tipsem tez sobie poradzisz bez problemu

przeważnie wychodziło, najgorzej jak powietrze weszło pomiędzy klientce pod