![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wasze nicki
Nicka vretKa używam odkąd tylko korzystam z internetu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Raczkowanie
|
Mój nick pochodzi z serii ksiązek o magach, czarownicach i innych takich, Glena Cooka "Czarna Kompania"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie wiedziałam, całe zycie sie człowiek widocznie uczy ![]() teraz to znaczenie naprawde do mnie pasuje jeszcze bardziej niż to z niebieskim bo smutna jestem, co idzie w kierunku depresji chyba
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Raczkowanie
|
Mój nick to dopiero historia
![]() ![]() ![]()
![]() |
#155 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Rozeznanie
|
To jeszcze ja powiem,skad moj nick
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
"Momo" - to tytuł książki,którą czytałam w dzieciństwie.Opowiada ona o dziwnej,samotnej dziewczynce - Momo ,która żyje w świecie wyobrażni.Dokładnie już nie pamiętam fabuły,ale była ona tak niesamowita i wciągająca,że do dzisiaj cząstka Momo we mnie pozostała...
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 |
Raczkowanie
|
Skąd PaniKota? Bo Granny Weatherwax była zajęta
![]() Najpierw byłam Magusią - to chyba jasne dlaczego ![]() Przechodząc płynnie do pytania, jak nas nas mówią TŻ-y - oprócz Kicini, jest Mag i Magusia (za Magdzię i Madzię syczę i drapię pazurami lub nie reaguję) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Raczkowanie
|
a mój to skrót od imienia - Kalina
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mój nick, czyli Lovisa, to po prostu szwedzkie imię żeńskie. Kiedyś oglądałam dokument o takiej niepełnosprawnej dziewczynce o tytule: "Lovisa, dziewczynka ze Szwecji", czy jakoś tak. I zapamietałam to imię, bo spodobało mi się :-P Natomiast twiggy to wiadomo - modelka z lat 60, ale też twiggy Ramirez, były basista mojego ulubionego zespołu - Marilyn Manson.
Edytowane przez Lovisa Czas edycji: 2005-06-08 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć dziewczynki
![]() A mój nick powstał z mojego imenia Magdalena ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
no to może ja też powiem jak to z moim nickiem jest... Jestem bardzo malutką osóbką, ale jakoś nie lubie jak ktoś do mnie mówi "mała" a mój kolega, którego niedawno poznałam mówi do mnie tak ładnie "maleńka" albo "malutka" i to mi się podoba i tak zostało. Nic ciekawego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
![]()
Moj nick powstal przez przypadek: wlaczylam nowa gre i musialam wpisac imie chcialam wpisac Madzia ale mi zjadlo "z" no i tak juz zostalo a po za tym w grze bylam czarodzeijka wiec kojarzylo mi sie poznije Madia= Magia hweheheheh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
A mój nick wyszedł przypadkowo, moja sis wróciła z Lond i gdy zobaczyła nas na lotnisku zaraz po przywitaniu rzuciła "KajAsia" to nie było pytanie w sensie gdzie jest asia, moja druga sis, tylko pomyłka bo na mnie w domku mówią Kaja, a ona nie dkonczyła zdania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
... choć nie Westwood
|
A ja czytałam kiedyś pasjonującą książkę, której bohaterka miała na imię Vivienne
![]() ![]() Nie wiem czemu, ale niektorzy maja klopoty z zapamietaniem go ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
A Shemreolin to jest imie elfki Qualinesti z gry rpg AD&D. Nie wiem czy znacie takie gry (nie komputerowe), gdzie wciela sie w wymyślone przez siebie postaci, jest mistrz gry i cała gra odbywa się w wyobraźni. Ja wylosowałam pochodzenie 100/100 i zostalam księżniczką.
![]() Tak czy siak polubiłam krnąbrną księżniczkę - maga, która w momentach wściekłości rzucała czary najcześciej trafiając nimi nie tego co trzeba, a jeszcze częściej samą siebie... ![]()
![]() |
#167 |
Wtajemniczenie
|
Moj pochodzi od jednego z moich ulubionych mineralow. Zdjecie ponizej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
tak nazywa mnie mój chłopak i jego koledzy, twierdzą, że to z powodu moich oczu, które są bardzo niebieskie i iskrzą się (to ich zdanie, ale się podpisuje, lubię moje oczy), inne ksywki to lieflik i czasem evil.
fajny wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Mój pies ma na imię Nutka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
![]()
Mój nick pochodzi po prostu od zdrobnienie mojego imienia - Małgosia - Gosia - Małgonia - Gonia.
Najpierw na mnie tak mówili moi dziadkowie, zwłaszcza babcia , potem znajomi a potem moje byeł sympatie a teraz i mój ukochany mówi do mnie Goniu lub Kochanie Moje ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
Ponieważ jestem tu nowa i próbuję się zadomowić, co dzięki wspaniałym Wizażankom udaje mi się coraz lepiej
![]() ![]()
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
A mnie jakieś dwa lata temu tak zaczął nazywać kolega. Najpierw mówił "piękna", a potem to przełożył na angielski. Wymyślając potem nazwę dla starego adresu mailowego nie wiedziałam co wybrać i wstawiłam taką i potem częściej używałam jej w internecie
![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
moj nick powstal od momentu, gdy dowiedzialam sie, ze Jaga to zdrobnienie od Agaty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
moj od mojego panieńskiego nazwiska Chmura
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
U mnie z nickiem to żadna przygoda.
Majka jest zaczerpnięta od nazwiska. ![]() POmadka natomiast wzięła się ze spontaniczności, bo logowałam się na Wizażu i nijak nie mogłam wklepać Majki-była zajęta. ![]() ![]() ![]() EDIT: A po 3 latach na Wizażu tak się zżyłam z nickiem "pomadka', że nie wyobrażam sobie abym teraz mogła być Majką. Pomadka to jest moje drugie imię. ![]()
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-08-08 o 00:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
moja geneza tez jest dosc prosta
![]() ![]() A moj kochany mowi do mnie Slonko, Sloneczko, Malenstwo (od Puchatka, on jest Tygryskiem). Na szczescie nie mowi Kotku - bo tego nie cierpie ![]() Pozdrawiam nosicielki wszystkich typowych i nietypowych nickow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Raczkowanie
|
Moj narzeczony tak na mnie mowi: Ptysiek, Ptyś, Ptysiątko, jak jest zły na mnie to Ptychozord albo Ptychol
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Wtajemniczenie
|
No a mój wziął się stąd, że mój brat mówi na mnie Mania, no a w szkółce to tak jakoś zdrobnili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś obejrzałem film "60 sekund" ("Gone in 60 Seconds", z Angeliną Jolie i Nicolasem Cage). Film bardzo przypadł mi do gustu a moim ulubionym jego bohaterem był Sphinx (zagrał go Vinnie Jones). Przypakowany koleś, który w filmie krótko mówiąc wymiatał, mało mówił, ale czasami 'przemawiał'
![]() Tu na Wizażu jestem po prostu sphinks'em, ale to dlatego, że nie dało się wstawić wykrzyknika (często jest z tym problem jesli idzie o nicki) albo nie miałem zamiaru się tu zadomawiać i napisałem byle jak - już sam nie pamiętam... Sph!nkS/Sphinks jest moją ksywą w necie, używam jej w adresie mailowym i tym samym w Tlenie, na Allegro, w w/w C-S'ie oraz na wszelkich forach internetowych. Co więcej, niektórzy moi znajomi podłapują temat i mówią o mnie w realu używając mojej ukochanej ksywy. Mi to na rękę, bo w tej kwestii jestem wyjątkowo infantylny i dla mnie to niezła frajda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Raczkowanie
|
Ring1 (japoński )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.