Psychiatra- cz 3 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-26, 16:28   #2101
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Dot.: Psychiatra- cz 3

Brook... naprawdę przy nim można się wykłócać, jednak zapewniam że sprowadzi cię przy tym do parteru i poczujesz się jak idiota
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 16:45   #2102
Brook
Zakorzenienie

mnie by nie musial prowokowac bom pyskata i chyba bym probowala na zlosc jego sprowadzic do parteru i z niego zrobic idiote

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-26, 17:31   #2103
Madlen__18
Zakorzenienie

o, widzę, że dyskusja)

Nie muszę już mówić czy go znam osobiście - tak znam - troszkę Co do samej prowokatywnej - mnie bardzo ciekawi.
Jeszcze odpowiem na to co chyba Iza (?) napisała wyżej: - tu nic chodzi o samo dowalenie - chodzi o SAMOOBRONĘ.
Wiele - nawet mocno zaburzonych osób - w pewnym momencie zacznie się bronić - ustosunkowywać do wypowiedzi terapeuty.
Spokojnie - to nie jest mieszanie kogoś z błotem - dobry terapeuta ma w sobie również ciepło i podchodzi przyjacielsko. To ma służyć pacjentowi, a nie go ranić.

Jeśli interesuje Was prowokatywna w kontekście założeń ( oraz RTZ - na tym się głównie opiera Andrzej, stąd powtarzalność pytań ) śledźcie stronę - często organizuje warsztaty na które myślę warto się udać)
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-29, 19:28   #2104
Casadi
Raczkowanie

Miał może ktoś do czynienia z terapią psychoanalityczną?

W sumie pierwszy raz się z tym stykam i zastanawiają mnie opinie innych na temat skuteczności...
Casadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:12   #2105
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

z Rzeszowa możecie cos powiedziec o

Witoldzie Kucharskim lub Macieju Żołyniak ?
Stary 2011-03-31, 22:34   #2106
blueone
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
o, widzę, że dyskusja)

Nie muszę już mówić czy go znam osobiście - tak znam - troszkę Co do samej prowokatywnej - mnie bardzo ciekawi.
Jeszcze odpowiem na to co chyba Iza (?) napisała wyżej: - tu nic chodzi o samo dowalenie - chodzi o SAMOOBRONĘ.
Wiele - nawet mocno zaburzonych osób - w pewnym momencie zacznie się bronić - ustosunkowywać do wypowiedzi terapeuty.
Spokojnie - to nie jest mieszanie kogoś z błotem - dobry terapeuta ma w sobie również ciepło i podchodzi przyjacielsko. To ma służyć pacjentowi, a nie go ranić.

Jeśli interesuje Was prowokatywna w kontekście założeń ( oraz RTZ - na tym się głównie opiera Andrzej, stąd powtarzalność pytań ) śledźcie stronę - często organizuje warsztaty na które myślę warto się udać)
też mnie interesuje prowokatywna, tym bardziej, że myślę że miałam styczność z terapeutą pracującym w tym "stylu" i bardzo dużo dawało mi to do myślenia...

mój związek się sypie po raz enty, można go nazwać "skomplikowanym", "toksycznym", sama się w tym wszystkim gubię, a widziałam że Setman specjalizuje się w problemach kobiet ze związkami itp. chyba spróbuję do niego napisać, chociaż mam problemy ostatnio ze składnym pisaniem

Forrest Gump
blueone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-31, 22:43   #2107
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

on się specjalizuje w pochwicy
oczywiście pisz jeśli chcesz, a od toksycznych ludzi trzymaj się z daleka, mówi Ci to najbardziej doświadczona w tym osoba na świecie
Stary 2011-03-31, 22:51   #2108
blueone
Rozeznanie

obawiam się, ze w tym układzie to ja jestem najbardziej toksyczną stroną, więc ciężko bedzie mi uciec

druga strona się znakomicie dała wplątać w ten układ...

Forrest Gump
blueone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-01, 09:40   #2109
Casadi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Casadi Pokaż wiadomość
Miał może ktoś do czynienia z terapią psychoanalityczną?

W sumie pierwszy raz się z tym stykam i zastanawiają mnie opinie innych na temat skuteczności...
Nikt nic nie powie?
Stary 2011-04-01, 13:51   #2110
Madlen__18
Zakorzenienie

Wg badań : każda forma terapii ma taką samą skuteczność))

A czemu tak bardzo cię interesuje jej rodzaj??
Idź. Sprawdź, poczuj na sobie.

M
Stary 2011-04-01, 18:06   #2111
Casadi
Raczkowanie

Madlen, bo właśnie chodzę do psychologa, który pracuje psychoanalitycznie, a ja zawsze mam miliony wątpliwości...
Jeszcze nie rozpoczęliśmy terapii, na razie byłam na dwóch spotkaniach i we wtorek mam następne. Pójdę, bo co mi szkodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-01, 21:05   #2112
Madlen__18
Zakorzenienie

Jeśli chcesz rady - nie analizuj tego. Zaufaj,. że to czas dla ciebie i wszystko będzie działo się tak, aby Ci pomóc.
Pomijając już, że metoda się dopasowuje do pacjenta i chyba nigdy nie jest tak by się trzymać sztywno jednej z metod

M
Stary 2011-04-03, 12:58   #2113
Dearlie
Zakorzenienie

Witam ponownie na wątku Nie wiem czy mnie pamiętacie, udzielałam się kilka-kilkanaście stron wcześniej.

Pisałam o tym, że psychiatra zapisał mi Depakine Chrono 300. Mam taki problem, a mianowicie zauważyłam, że odkąd przyjmuję ten lek to wszystkie żyły na moim ciele są bardziej widoczne. Dosłownie moje ciało jest jak taka mapka Można zacząc od palca u ręki i śledzi całą drogę żyły aż do serca. Nie mam pewności czy to wina leku. Ostatnio schudłam 6kg, może to wina zmniejszenia tkanki podskórnej. Przeczytałam ulotkę, poszukałam w internecie i nie wyszperałam żadnych informacji o tego typu skutkach uboczny. Wiem, że powinnam udac się do lekarza, ale najbliższą wizytę mam umówioną dopiero na 21 kwietnia. Leczę się prywatnie, a mam problemy finansowe, więc nie chciałabym wyrzucac tych pieniędzy w błoto i robic z siebie idiotki, jeżeli to mój wyimaginowany problem.

W związku z tym mam pytanie... przy przyjmując leki zapisane przez psychiatrę ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy takie leki moją hmmm nie wiem... napinac jakoś żyły, bądź wpływac na krążenie ? Wybaczcie anatomia nie jest moją dobrą stroną, ale mam nadzieję, że zrozumienie o czym mówię.
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 13:39   #2114
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witam ponownie na wątku Nie wiem czy mnie pamiętacie, udzielałam się kilka-kilkanaście stron wcześniej.

Pisałam o tym, że psychiatra zapisał mi Depakine Chrono 300. Mam taki problem, a mianowicie zauważyłam, że odkąd przyjmuję ten lek to wszystkie żyły na moim ciele są bardziej widoczne. Dosłownie moje ciało jest jak taka mapka Można zacząc od palca u ręki i śledzi całą drogę żyły aż do serca. Nie mam pewności czy to wina leku. Ostatnio schudłam 6kg, może to wina zmniejszenia tkanki podskórnej. Przeczytałam ulotkę, poszukałam w internecie i nie wyszperałam żadnych informacji o tego typu skutkach uboczny. Wiem, że powinnam udac się do lekarza, ale najbliższą wizytę mam umówioną dopiero na 21 kwietnia. Leczę się prywatnie, a mam problemy finansowe, więc nie chciałabym wyrzucac tych pieniędzy w błoto i robic z siebie idiotki, jeżeli to mój wyimaginowany problem.

W związku z tym mam pytanie... przy przyjmując leki zapisane przez psychiatrę ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy takie leki moją hmmm nie wiem... napinac jakoś żyły, bądź wpływac na krążenie ? Wybaczcie anatomia nie jest moją dobrą stroną, ale mam nadzieję, że zrozumienie o czym mówię.
zmierz ciśnienie
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 13:49   #2115
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
zmierz ciśnienie
Powinnam to monitorowac przez kilka dni?

Mierzyłam przed chwilką : 96/65 , puls 95.
Stary 2011-04-03, 14:09   #2116
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Powinnam to monitorowac przez kilka dni?

Mierzyłam przed chwilką : 96/65 , puls 95.
Masz bardzo niskie. ja szczerze mówiąc te widoczne żyły skojarzyłam raczej z nadcisnieniem. ale nie znam się tylko zasugerowałam, żebyś sprawdziła, czy ciśnienie jest ok, skoro coś z żyłami nie tak. za to tętno masz dość wysokie.. nie wiem, może chociaż zadzwoń do tego lekarza?
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 14:18   #2117
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Ciśnienie masz niskie ale prawidłowe, natomiast tętno adekwatne do ciśnienia.

Czy poszerzenie tych naczyń jest gdzieś bardziej nasilone? Swędzi Cię? Są zaczerwienione albo pojawiły sie gdzieś wybroczyny?

Wygląda jak na załączonym zdjęciu?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ans7_livedo_reticularis.jpg (21,7 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez fankapsychiatrii
Czas edycji: 2011-04-03 o 14:20
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-03, 14:35   #2118
Brook
Zakorzenienie

wow co to jest i od czego?

Stary 2011-04-03, 17:33   #2119
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
Ciśnienie masz niskie ale prawidłowe, natomiast tętno adekwatne do ciśnienia.

Czy poszerzenie tych naczyń jest gdzieś bardziej nasilone? Swędzi Cię? Są zaczerwienione albo pojawiły sie gdzieś wybroczyny?

Wygląda jak na załączonym zdjęciu?
Jestem w szoku. Od jakiś 2 tygodni zauważyłam na swoim udzie zmianę jakby na skórze. Myślałam, że to alergia jakaś, bo występuje tylko na lewym udzie w szerkim pasie, który ciągnie się od kolana niemalże do pachwiny. Zmiana ta wygląda dokładnie tak jak na twoim zdjęciu z tą różnicą, że jest bardziej czerwona, a nie fioletowa. Ta zmiana delikatnie swędziła, stąd moje skojarzenie z alergią.

Jeżeli chodzi o nasilenie to żyły najbardziej widoczne są w górnej partii ciała. Szczególnie nieciekawie wyglądają te, które rozciagają sie na przedramionach , ramiona i obojczykami schodzą do serca. Mam skłonnośc do niewielkich wylewów naczyń, mam kilka pajączków na nogach i twarzy, ale to zmiany, które miałam już od dawna.

Co to wszystko oznacza? Zaczynam się bac.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2011-04-03 o 18:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-03, 20:36   #2120
fankapsychiatrii
Wtajemniczenie

Na zdjęciu jest objaw - livedo reticulitis. Może świadczyc np.o zapaleniu naczyń. Jest to rzadkie działanie niepożądane leków przeciwpadaczkowych w tym Depakiny. Ale żeby to stwierdzic to trzeba pacjenta obejrzec (nawet chyba do rozpoznania trzeba pobrac wycinek - tak mi sie wydaje że konieczne jest potwierdzenie histologiczne), bo może Ci sie wydaje ;-) Jak nie możesz iść do swojego psychiatry to pokaż to lekarzowi I-ego kontaktu albo dermatologowi (jeśli kolejka jest krótka)

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Akurat chyba zmiany były by nasilone na kończynach dolnych - wynika to z hemodynamiki;tam jest pweien zastój krwi...
fankapsychiatrii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:10   #2121
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii Pokaż wiadomość
Na zdjęciu jest objaw - livedo reticulitis. Może świadczyc np.o zapaleniu naczyń. Jest to rzadkie działanie niepożądane leków przeciwpadaczkowych w tym Depakiny. Ale żeby to stwierdzic to trzeba pacjenta obejrzec (nawet chyba do rozpoznania trzeba pobrac wycinek - tak mi sie wydaje że konieczne jest potwierdzenie histologiczne), bo może Ci sie wydaje ;-) Jak nie możesz iść do swojego psychiatry to pokaż to lekarzowi I-ego kontaktu albo dermatologowi (jeśli kolejka jest krótka)

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Akurat chyba zmiany były by nasilone na kończynach dolnych - wynika to z hemodynamiki;tam jest pweien zastój krwi...
Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. Postaram się jak najszybciej pokazać się lekarzowi. Teraz mam potwierdzenie, że to rzeczywiście może być jakiś problem, bo tak jak pisałam wcześniej bałam się, że wymyślam go sobie.
Stary 2011-04-04, 19:24   #2122
Dearlie
Zakorzenienie

Obejrzał mnie mój lekarz rodzinny. Kobieta powiedziała, że mam predyspozycje genetyczne do widocznych naczyń, a tego typu leki mogłby to nasilic. Nie rozważała tego w kategorii patologii Nie dostałam skierowania na żadne badania ani do specjalisty Poruszę ten problem jednak z moim psychiatrą na najbliższej wizycie. Mnie tak czy inaczej ta sytuacja niepokoi.
Stary 2011-04-04, 22:28   #2123
Klariska
Wtajemniczenie

Brook, Kawa wy nadal tutaj? Myslalam, że to już będzie zamknięty rozdział dla Was Kochane.

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 22:38   #2124
Brook
Zakorzenienie

jak ktos kopniety na glowe to dlugo sie to leczy zreszta ja bede tu wchodzic nawet jakbym wyzdrowiala calkiem jakims cudm siedze w temacie psychiatrii i chetnie czytam i radze innym tak czy siak
u mnie Ok- a nerwicy natrectw nie tak latwo sie pozbyc niestety

Stary 2011-04-04, 22:39   #2125
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

my tak z sentymentu
Stary 2011-04-04, 22:41   #2126
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
jak ktos kopniety na glowe to dlugo sie to leczy zreszta ja bede tu wchodzic nawet jakbym wyzdrowiala calkiem jakims cudm siedze w temacie psychiatrii i chetnie czytam i radze innym tak czy siak
u mnie Ok- a nerwicy natrectw nie tak latwo sie pozbyc niestety
Heh, powinnam to samo o sobie powiedziec. Raz jest dobrze, a raz masakra... Tylko, że ja sie nie lecze

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 09:56   #2127
201607040946
Konto usunięte

tez się nie leczyłam, ale w końcu doszło do tego,że nie mogłam już normalnie funkcjonować cieszę się,że rozpoczęłam leczenie.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 12:06   #2128
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
tez się nie leczyłam, ale w końcu doszło do tego,że nie mogłam już normalnie funkcjonować cieszę się,że rozpoczęłam leczenie.
Miałam identycznie
Stary 2011-04-05, 13:17   #2129
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
to tak jak ja...

rnm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-05, 13:52   #2130
Dearlie
Zakorzenienie

I ja również. Leczę się od niedawna, ale już dziś mogę powiedzieć, że żałuję, że tak późno zwlekałam z leczeniem. Gdybym wcześniej odważyła się to zrobić, moje życie dzisiaj wyglądałoby zupełnie inaczej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości