|
|
#151 | |
|
Wiedźma
|
Dot.: Metalmania.
Cytat:
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Bo mi na Metalmanię będzie cholernie nie po drodze...
![]() Że już nie wspomnę o cenie biletów. Chciałabym zobaczyć MDB, ale jako oddzielny koncert. Po prostu fatalny moment i lokalizacja. W tym czasie będę na drugim końcu Polski. I jak tu się nie wściec?
|
|
#153 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Choć mawia się: amor omnia vincit! Przyznam, że na samo MDB bym nie poszła...
|
|
|
#154 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No jestem rozwalona na łopatki! Froggie - dziewczyna, którą zawsze kojarzyłam z paćkaniem pazurków na kolorowo lubi ciężkie brzmienie Sabbath - skacze przez okno/zjeżdża po piorunochronie... whatever - chciałabym to widzieć Ja tam lubię: Godsmack, Disturbed, knotów, Rammsteina i wiele, wieeeeele innych, o których już tu wspominałyście, ale jakoś największą miłością darzę Drowning Pool. Nie potrafi mi się znudzić. Szczególnie kawałek "Bodies" I wcale nie wywijam moimi piórami (łeb by mi chyba urwało jakbym to rozbujała ), ani nie byłam w życiu na żadnym koncercie. Glany noszę od niedawna tylko dlatego, że nie miałam butów na zimę, a chciałam coś, co się nie rozleci i będzie wygodne. Jednym słowem nie wybijam się nijak z tłumów, a jednak moje uszy innej muzyki nie potrafią zdzierżyć Ooo.. i nawróciłam mojego rumaka, który punk rocka słuchał. Czaaaaasem mu się zdarza jeszcze w aucie puścić to badziewie, ale zawsze wyłączam. Wie, że na mnie to działa jak płachta na byka. Może sobie słuchać w drodze do pracy, ale nie przy mnie
Ludzi poznaje się po ich śmieciach. ![]() (Oliver Brown) Edytowane przez nervica Czas edycji: 2007-01-25 o 18:51 Powód: kropka w "ż" mi uciekła ;) |
||
|
|
|
|
#155 |
|
Wiedźma
|
Ja tam nie mam nic do punk rocka. Bywają kapele, które nawet lubię. Np. Dropkick Murphys. Świetni są!
A Godsmack! Uwielbiam ich!Rammsteina też. Gdzieś już ich wymieniałam jako swoich ulubieńców, ale nie wiem, czy to było w tym wątku, czy w innym. Hihi: RUMAK! Podoba mi się. Muszę mojemu Miłemu tak dosłodzić. Atak w ogóle: witaj Nrevica w naszym niemrawym i cherlawym wątku o zupełnie nie niemrawym graniu
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
No witam, witam
Ja po prostu nie przepadam za tym oklepanym zwrotem TŻ, stąd właśnie - rumak. Przynajmniej uśmiech na twarzach się pojawia i niejednokrotnie pobudza wyobraźnię ![]() Swoją drogą Sabbath czytając ten wątek zrozumiałam dlaczego Cię mdli na widok motylkow i misiaczków, hehe.
|
|
#157 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Co do zwrotu TŻ to sama widzisz, że szyję jakimiś substytutami, bo jakoś tak... no nie mogę. Muzycznie przyznam się do dobrze ukierunkowanego RUMAKA Jedyne, czym go musiałam zarażać, to Budgie. Na resztę zapadł sam. Koty drzemy tylko o Kinga Diamonda, którego nie znoszę, i Godsmack, który z kolei uwielbiam, a ten ŁOŚ (na rumaka w tym kontekście nie zasługuje) nie lubi.
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Offtopicznie mogę dodać, że mnie też mdli na widok motylków i misiaczków.
I nie wyobrażam sobie zwracania per Misiu do mojego Lubego Rumakiem go akurat nie nazywam, wolę różne kotowate zwierzaki ![]() A muzycznie to jesteśmy podobni, aczkolwiek on jest dużo bardziej zróżnicowany - zwłaszcza w kierunku metalu i podobnych ![]() A co do zakazów, to coż, ja niestety nie byłam taka odważna w wieku młodzieńczym i nie wyobrażam sobie zwiewania na koncerty czy w inne miejsca. Grzeczna byłam
|
|
|
|
|
#159 |
|
Wiedźma
|
Podoba mi się ten czas przeszły.
![]() Reanimowałyśmy wątek. Nie dajmy mu znowu zapaść na zdrowiu.
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam na tyle czyste sumienie, że nie musiałam go jakoś na siłę do niczego zmuszać. Z własnej nieprzymuszonej woli pokochał dokładnie to co ja. I teraz jak jakieś "nowości" nam w ucho wpadają - mamy takie same zdania. Uffff
![]() Przyznał, że dotąd nie słuchał tak dobrej muzy. Z tych porządnych klimatów znał tylko Metallice, Nirvane, czy Korna (za którym oboje akurat nie przepadamy). Także tylko te najpopularniejsze, które na MTV czasem zapodawali. Dlatego nigdy się nie zagłębiał w ten "ton" ![]() A wątkowi umrzeć nie damy
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Metal bardzo lubię, a koncerty metalowe jeszcze bardziej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
o tak! koncerty... kocham... ale mniej kocham siniaki na całym ciele po nim
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wygrało to - że nie jadę! Teraz odkladam kapuchę na perfumy
|
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
...jednak się wątkowi zdechło
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
metal tak, ale wszystko, tylko nie matalowe koncerty! Ja nie musze sie wyżywac (ż?rz?) skacząc pod sceną i waląc każdego z łokcia, więc oczekuję,że inni też uszanują, że ja chce w spokojności się delektowac muzuką..co niestety nie zawsze jest możliwe
dodając jeszcze to, że muzyka live brzmi zazwyczaj gorzej, a zespoły metalowe nie zawsze mają bosko przystojnych członków doszłam do wniosku, że nie czuje potrzeby na koncerty chodzić ps. nie , ja nie słucham muzyki dlatego, że gitarzysta jest przystojny, ale to mi nie przeszkadza, jeśli jest |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Przyczajenie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Metalmanii! Zadam trochę głupie pytanie ale, jakie zespoły lubicie ? Ja lubię Theriona i Nightwisha
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ) ) ) ) ) )Eee, znalazło by się jeszcze trochę ![]() Ale nie będę się tu przesadnie rozpisywać
|
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Muzycznie oni są szalenie prości, prostaccy nawet. To, co dawało im klimat i sprawiało, że byli tak wyjątkowi, to głos Tarii. Rozumiem powody, dla których się jej pozbyli, ale... jakoś nie widzę ich bez niej. Głupia sprawa. Żal, choć nie mieszczą się oni w pierwszej... trzydziestce moich ulubionych kapel. Może nawet w czterdziestce się nie mieszczą? Ale lubię.
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
wywalili babke z nightwisha bo chciała jakies badziewie spiewac xD moze to i lepiej... ale maja chyba nowa wokalistke z tego co słyszłam
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Mają nową wokalistkę i ma wyjść w maju singiel promujący nową płytę, a nowa płyta jakoś na jesieni.
Hmm, zobaczymy, co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
)- nie moje klimaty troche )-tymbbardziej nie moje![]() )-kiedyś to i owszem )-stanowcze nie! )-uwielbiam!![]() )-także nie moja bajka...*Nightwish- kocham! ![]() *Therion- słabo znam ale mogę powiedzieć że podoba mi się~! Osobiście mogę dorzucić jeszcze: -Closterkeller ![]() -Dead Can Dance - ciekawa, nastrojowa muzyka -Sirenia -Theatre of tragedy ![]() -Moonlight ...znalazłoby się jeszcze kilka...
|
|
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, na Dzień Kobiet
dostałam od Męża bilety na koncert METALLICY! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa! 5 lipca będę szaleć w Wiedniu ![]() PS. Sabbath, piękny Avatarek.
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Mona Lise super! nie dosc ze Metallica to jeszcze BOSKI Wieden!
![]() ![]() ja z okazji Dnia Kobiet dostalam akredytacje foto na Metalmania
|
|
#176 | |
|
Konto usunięte
|
Dopiero zauważyłam ten wątek
Vibeke z Tristanii odeszła Cytat:
Ostatnio jednak baardzo przypadł mi do gustu progresywny metal i heavy m.in Cea Serin, Vanden Plas, Spiral Architect a teraz zasysam cała dyskografię Ironów ![]() A teraz u mnie leci Carcass jeeeaaa ![]() Opetha lubię bardzo, w wakacje Katatonii, bo w zimę to strasznie dobija (dołuje) Type O Negative W Polsce będą a bilet 120zł Paradise Lost (szczególnie początkowe płyty) Zaczynałam od SOAD, Nirvany )Ostatnio wkręcił mi się Virgin Snatch (polski thrash) oraz Iced Earth Mój Tż grał w kapeli ale się rozpadła (bardzo niemili ludzie tam byli, z czasem zaczęło im odwalać) aha na basie grał Uwielbiam płytę Moonspella Woolfheart i Irreliogious, reszta nie bardzo, Deatha posłuchuję sobie a kiedyś Dimmu ale znudził mi sięTo nie wszystko czego słucham ale z grubsza, trochę późno zobaczyłam ten wątek ale dobrze, że w ogóle |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
jestem, jestem
nawet byłam wczoraj na Manowarze!
|
|
#178 |
|
Zadomowienie
|
to widzę kobitki że chociaż wy jeżdzicie na koncerty... Ja nie dość że nie mam czasu to jeszcze kasy mi szkoda. Zresztą wolałabym jakieś bardziej gotyckie klimaty
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Na cóż ważniejszego i bardziej niezbędnego do życia można wydawać kasę, jeśli nie na muzykę i książki. Na ciuchy?! Pf!A tak serio: muzyka (także ta na żywo) jest mi niezbędna do życia. Uwielbiam wyszaleć się na koncercie, a potem wykończona, poobijana, ledwo żywa i ze zdartym kompletnie gardłem napić się piwa z kumplami i podzielić wrażeniami. Cztery dni do Metalmanii! A 14 kwietnia KAT!
|
|
|
#180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spójrz co napisałam, bilet 120zł + dojazd ponad 100zł a jestem tylko maturzystką i nie zarabiam a rodzice nigdy mi tyle nie dadzą na koncert tyle kasy |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

), ani nie byłam w życiu na żadnym koncercie. Glany noszę od niedawna tylko dlatego, że nie miałam butów na zimę, a chciałam coś, co się nie rozleci i będzie wygodne. Jednym słowem nie wybijam się nijak z tłumów, a jednak moje uszy innej muzyki nie potrafią zdzierżyć