|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)
w kwietniowym shape jest zestaw fajnych ćwiczeń na zgrabne nogi i szczupłą talię
|
|
|
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
ooo Pallitqua- nowy avatarek
poprzedni tez byl fajny, ile razy go widzialam szlam do lustra i patrzylam na moja pupcie calusy dzieczyny |
|
|
|
|
#543 |
|
Raczkowanie
|
a wiecie jaki mi sie miesnien z tylu zrobil?? ojojjoj nie wiem czy smiac sie czy plakac!!??
niedlugo bedzie agacia-kulturystka
|
|
|
|
|
#544 |
|
żona
|
piwnookaagacia- Jestem 5 osobą która sie upomina o tamten avatar
Pupka poleciała na Hawaje opalać sie i jak wróci to z powrotem wbije na mój avatar, a narazie bedzie to oczkO Takie dni przerwy to sobie mozesz robic, jak i tak robisz po 100 brzuszków dziennie do tego skakanka to wkoncu nie taki dzien wolny, jak sie wydaje Tez mam problem z wewnętrzną stroną ud, ale nie znam szatynki ćwiczen na tą partie, mozesz mi podać??
|
|
|
|
|
#545 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
jak idzie troska o wymiary U mnie tak średnio, zaczełam mniej jeść, już sie nie obzeram, średnio jem 1400 kcal dziennie. Zaczełam ćwiczyc, w sumie to narazie tylko raz po cwiczeniach, a wykonalam w sumie 11 cwiczonek, a wszystkie po 8x2 miesnie mnie tak bola, moja kondycja siegla 0 .Wstyt sie przyznac ale zaczynam od 8x1 + 10 minut areobicku, a to wszystko 3 razy na tydzien. Wolno ale sie nie zniechece i nie bedzie mnie wszytko bolec jak teraz Pozdrawiam i Miłego Dnia ![]()
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Tu cytuje Sztynkę
z 2 strony tego watku:P:PĆwiczenia na wewnętrzną stronę ud: 1. Leżę na plecach, nogi w górze, proste, pod katem prostym do tułowia. Wolno 'rochodzą' się na boki jak do szpagatu po czym wracają do pionu. 3 x 10 powtórzeń [pracuje też brzuch ] 2. Leżę na lewym boku, lewa noga zgięta w kolanie, prawa wyprostowana. Unoszę prawą, prostą noge maksymalnie do pionu [wolno] 3 x 10 powtórzeń. Potem zmiana strony. 3. Robię pozycję do kociego grzbietu, czyli klekam na kolanach, opieram się dłonmi lub przedramionami na podłodze [łatwiej jest dłonmi ]. Podnoszę nogę zgieta w kolanie jak 'pies do siusiania' , opuszczam. I tak 3x10 razy na każdą noge.4. Kładę się na boku, górna noge uginam w kolanie, dolna podnoszę do gory ale tak żeby pięta skierowana była do sufitu [ http://ww4.lhj.com/lhj/story.jhtml?s...ref=cat11 70030 ] Oraz: http://ww4.lhj.com/lhj/story.jhtml?s...ref=cat11 70030
|
|
|
|
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Ja robię te ćwiczenia dopiero od jakis 4-5 dni wiec na razie nie wiedze efektow, ale moze ktoras z was trenuje je przez dluzszy czas i moze cos powiedziec o efektasz?? Szatynko, moze ty??
Bo ja chyba powoli trace nadzieje na utrate tego waleczka przy kolanie grrrr!! Co jeszcze mogę na niego robić??
|
|
|
|
|
#548 |
|
żona
|
bosssssssssko, dzieki Agaciu
![]() tez sie podłaczam pod pytanie, czy ktoras po tych cwiczeniach ma jakies rezultaty? |
|
|
|
|
#549 |
|
Raczkowanie
|
ja je robie chyba z 8-9 dni, widze juz roznice; mam bardziej napiete wew. strony ud- nie "trzesie" mi sie az tak tluszczyk
i pupa mi sie zmniejszyla!!! cwicze dalej, zobacze co bedzie!!! moze w koncu zejdzie mi ten tluszcz!!! :p
|
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
jejka dziewczyny
![]() ![]() ile wy powtorzen robicie......... napiszcice kochane ile razy w tygodniu trzeba cwiczyc ?? a co do efektów, moim zdaniem każde cwiczenie pomaga, tylko trzeba je wykonywac systematycznie i czasmi troche poczekac ![]() Zazdroszcze Wam kondycji, ale i na mnie przyjdzie czas kiedy bede mogla wiecej powtorzen wykonac tak sie pocieszam.![]()
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
te wszystkie cwiczenia Szatynki robie po 30 powtorzen na kazda noge. I jeszcze jedno robie-jak leze na boku mam nogi proste i podnosze 2 nogi razem do boku. nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam, ale jak ktos chce wiedziec, to sprobuje jasniej
a i robie te cwiczonka codziennie, + brzuszki, pompki i inne tam moje wymysly :P
|
|
|
|
|
#552 |
|
żona
|
ellebox- ja robie od wczoraj te cwiczenia od szatynki
i bede je wykonywała codziennie![]() Tylko jak to Wicki napisała ze jej sie pupa zmniejszyła ja nie chce zeby moja sie zmniejszała narazie mi sie podoba
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Gdy ćwiczyłam systematycznie na wew. stronę ud to widziałam efekty
Były bardziej napięte i nie trzęsło się aż tak jak kiedyś. Już nie wspomnę o zbawczym wpływie tych właśnie ćwiczeń na pupę Na wew. stronę ud dobry jest też motylek którego się 'zgniata' między udami, do kupienia nawet w supermarketach. Ciągle o nim zapominam A wypadałoby wrócić do tych ćwiczeń..
|
|
|
#554 |
|
żona
|
Szatynko ale napewno sie pupa zmniejsza?
ja nie chce I ile ten motylek moze kosztowac?
|
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nie chce by mi sie pupa zmniejszala za bardzo! chodzilo mi o to, ze sie zmniejszyla z tluszczu, a jesli ma mi sie tluszcz z pupy usuwac, i na to miejsce maja powstac ujedrnione, umiesnione posladki, to przezyje zmniejszenie w tym miejscu!! na szczescie mam w miare wystajaca, wiec napewno patelnia sie z niej nie zrobi
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek kosztuje do 10 zł
![]() Ja na pupie miałam tłuszcz po tych ćwiczeniach wyraźnie się zmiejszyła i ujędrniła - nie trzęsła się Jeśli macie małe, zgrabne, nie bardzo zarośniete tłuszczem pośladki ćwiczenia ich nie zmiejszą - nie spalacie mięśni tylko tłuszcz
|
|
|
#557 |
|
Raczkowanie
|
Grube Uda -> Pomocy!!!
Witam Drogie Wizażanki, zwracam się do was o pomoc bo już ni wiem co robic
mam figurę typu gruszka a więc koncentracje tłuszczu na pupie i udach, odchudzanie nie daje zadnych efektów bo chudnie tylko brzuch, za radą znajomych chodze od dłuzszego czasu na areobik (już chyba 4 miesiace) ale jesli nie mam przywidzeń to o ile TROSZECZKĘ tłuszczu zaszło mi z nóg, to "rozbiły" mi się mięśnie, efekt jest taki ze mam umięśnione obtłuszczone uda nie wie co mam robic i nie wiem co robię źle, proszę o radę i z góry dziękuję |
|
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Przyłacze sie do Was bo już nie mogę patrzeć na swoje uda
Moje wymiary: Talia 70cm Biodra 93 cm UDA 58 cm i mam 165cm 2 razy w tygodniu chodzę na aerobik, staram sie też dużo chodzić,nie jem po 19 i nie jem słodyczy (już 7 dni) i nie rozumiem tego ale spadł mi kilogram ale ani pół cm no nic kiedyś w końcu muszę zobaczyć jakies efekty
|
|
|
|
|
#559 |
|
żona
|
szatynko- dzieki za odpowiedz
![]() nefretam- a od kiedy sie odchudzasz? I moze powinnas sie bardziej przylozyc do cwiczen w domu a nie tylko areobik w jakis klubach
|
|
|
|
|
#560 |
|
Raczkowanie
|
Albo źle zmierzyłam obwód uda albo przez tydzien zeszły mi 2 cm?????
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
Pallitqa odchudzam się od 20 marca. Do ćwiczeń w domu zupełnie nie mam chęci przerywam po 10 minutach, ale może czas to zmienić
|
|
|
|
|
#562 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny!
jak czytam te Wasze wypowiedzi to mnie az ochota zaczyna brac na odchudzanie.ja rowniez mam najwiekszy problem z pupa i udami...moja zmora jest takze brzuch ale to mi jakos az tak nie przeszkadza.powiedzcie mi tylko Kochane czy wykonujac te wszystkie cwiczenia chudlyscie tylko z pupy i ud czy z innych czesci ciala?bo ja mam niestety mikroskopijne piersi i drze na sama mysl ze moglyby mi sie jeszcze bardziej zmniejszyc:-( |
|
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego gdyby był spory a Ty wykonywałabyś ćwiczenia aerobowe - spalające tłuszcz z całego ciała równomiernie. A ćwicząc konkretnie dół np. poprzez pilates nie powinnaś się obawiać
|
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
No to już wiem
![]() Pomierzyłam wszystko i mam jedno udo wieksze (59) drugie mniejsze (58). Tak czy inaczej - 1 cm, więc nie jest źle. Z tymże od dzis koniec diety... |
|
|
|
|
#565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#566 |
|
żona
|
nefretam - 7 dni to malutko zeby byly jakies wyniki
musisz cierpliwie czekac... i cwiczyc tez duzo w domu nie tylko w jakis klubach i najlepiej jakąs dietke trzymac
|
|
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może warto było dłuzej poczekać na efekty? Jeśli ćwiczyłabyś aeroby [np. skakanka, bieganie, pływanie, rower] i dobrze się odżywiała to na pewno zobaczyłabyś efekty I tak jak mówie - organizm zrzuca stamtąd gdzie ma nadmiar
|
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Mogłaby mi któraś z Wizażanek podać namiary czy linka na pilatesa na uda, albo po prostu COŚ skutecznego, z wcześniej wymienionych?
Szukałam we wcześniejszych stronach, ale kurczę, nic nie moge znaleźć, a jeden z linków mi się nie otwiera . Z góry dziękuuuje .
|
|
|
|
|
#569 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj wypróbowałam ćwiczenia ze stronki modeling.pl na pośladki, nogi i uda. Nie podobało mi sie kompletnie:/ Nic nie czułam pracy nóg a jak skonczyłam [czyt. na 7 ćwiczeniu
] bardziej bolał mnie kręgosłup i ręce na których trzeba sie często opierać. Może któraś z was dłuzej wytrzymała?? Sa efekty i warto się pomęczyc?? Jak narazie zastosuję własny mini program na uda:P Aha i dodam tylko, że po masażach, kawie i NiveaQ10 jakies 50% cellulitisu gdzies się zapodziało
|
|
|
#570 |
|
Raczkowanie
|
Mogę sie doczepić do was?
Jak tak patrze na wasze wymiary to aż wstyd pisać o moich. Ale mogę się wytłumaczyc tym że jestem 8 msc po porodzie a w ciąży 25kg mi przybyło A więc: Pas (na wysokości pępka) 86cm (przed ciażą było 70) Biodra (najszersze miejsce) 109cm (przed ciążą 98) Uda (nie wiem na jakiej wysokości mierzycie bo zaraz przy kroczu mam 63cm a pośrodku uda 57cm) łydka 40cm(przed ciążą 38) obecna waga 72kg (przed ciażą 64kg a do porodu szłam z wagą 90kg) wzrost 172cm Wielka baba ze mnie Także z was wszystkich to ja potrzebuję najwiecej pomocy!!! Jak narazie jeźdżę minimum 30 minut na rowerku stacjonarnym codziennie i stosuje diete max 1500kcal. Musze pościągać filmiki jakieś z ćwiczeniami. Ale znając życie nie będę miała czasu na nie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

poprzedni tez byl fajny, ile razy go widzialam szlam do lustra i patrzylam na moja pupcie
niedlugo bedzie agacia-kulturystka
Takie dni przerwy to sobie mozesz robic, jak i tak robisz po 100 brzuszków dziennie do tego skakanka
moja kondycja siegla 0
.

i bede je wykonywała codziennie
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Z góry dziękuuuje