Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-24, 15:18   #541
Aguś_S
Raczkowanie

GG do Aguś_S
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

w kwietniowym shape jest zestaw fajnych ćwiczeń na zgrabne nogi i szczupłą talię
Aguś_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 23:31   #542
piwnookaagacia
Raczkowanie

ooo Pallitqua- nowy avatarek poprzedni tez byl fajny, ile razy go widzialam szlam do lustra i patrzylam na moja pupcie mi jakos tak nijako leci chociaz juz nie mam takiego dola- tylko po prostu mysle ze musze sobie troszke dopoczynku robic bo nie wyrabiam tak codziennie i wtedy dola lapie, wiec jak sobie jednego dnia dam wycisk to drugiego zostaje juz przy sztywnym "menue"- skakanka 10 min, 50 brzuszkow rano, 50 wieczorem i ćwiczenia szatynki na wewn. str uda bo to u mnie najgorsze calusy dzieczyny
piwnookaagacia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-24, 23:32   #543
piwnookaagacia
Raczkowanie

a wiecie jaki mi sie miesnien z tylu zrobil?? ojojjoj nie wiem czy smiac sie czy plakac!!?? niedlugo bedzie agacia-kulturystka
Stary 2006-03-25, 09:42   #544
PaLLitQa
żona

Post Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

piwnookaagacia- Jestem 5 osobą która sie upomina o tamten avatar Pupka poleciała na Hawaje opalać sie i jak wróci to z powrotem wbije na mój avatar, a narazie bedzie to oczkO Takie dni przerwy to sobie mozesz robic, jak i tak robisz po 100 brzuszków dziennie do tego skakanka to wkoncu nie taki dzien wolny, jak sie wydaje Tez mam problem z wewnętrzną stroną ud, ale nie znam szatynki ćwiczen na tą partie, mozesz mi podać??
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 17:17   #545
ellebox
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

jak idzie troska o wymiary
U mnie tak średnio, zaczełam mniej jeść, już sie nie obzeram, średnio jem 1400 kcal dziennie. Zaczełam ćwiczyc, w sumie to narazie tylko raz po cwiczeniach, a wykonalam w sumie 11 cwiczonek, a wszystkie po 8x2 miesnie mnie tak bola, moja kondycja siegla 0 .
Wstyt sie przyznac ale zaczynam od 8x1 + 10 minut areobicku, a to wszystko 3 razy na tydzien. Wolno ale sie nie zniechece i nie bedzie mnie wszytko bolec jak teraz

Pozdrawiam i Miłego Dnia

Stary 2006-03-25, 18:36   #546
piwnookaagacia
Raczkowanie

Tu cytuje Sztynkę z 2 strony tego watku:P:P
Ćwiczenia na wewnętrzną stronę ud:

1. Leżę na plecach, nogi w górze, proste, pod katem prostym do tułowia. Wolno 'rochodzą' się na boki jak do szpagatu po czym wracają do pionu. 3 x 10 powtórzeń [pracuje też brzuch ]
2. Leżę na lewym boku, lewa noga zgięta w kolanie, prawa wyprostowana. Unoszę prawą, prostą noge maksymalnie do pionu [wolno] 3 x 10 powtórzeń. Potem zmiana strony.
3. Robię pozycję do kociego grzbietu, czyli klekam na kolanach, opieram się dłonmi lub przedramionami na podłodze [łatwiej jest dłonmi ]. Podnoszę nogę zgieta w kolanie jak 'pies do siusiania' , opuszczam. I tak 3x10 razy na każdą noge.
4. Kładę się na boku, górna noge uginam w kolanie, dolna podnoszę do gory ale tak żeby pięta skierowana była do sufitu [ http://ww4.lhj.com/lhj/story.jhtml?s...ref=cat11 70030 ]

Oraz:
http://ww4.lhj.com/lhj/story.jhtml?s...ref=cat11 70030

Stary 2006-03-25, 18:38   #547
piwnookaagacia
Raczkowanie

Ja robię te ćwiczenia dopiero od jakis 4-5 dni wiec na razie nie wiedze efektow, ale moze ktoras z was trenuje je przez dluzszy czas i moze cos powiedziec o efektasz?? Szatynko, moze ty?? Bo ja chyba powoli trace nadzieje na utrate tego waleczka przy kolanie grrrr!! Co jeszcze mogę na niego robić??
Stary 2006-03-25, 18:47   #548
PaLLitQa
żona

bosssssssssko, dzieki Agaciu

tez sie podłaczam pod pytanie, czy ktoras po tych cwiczeniach ma jakies rezultaty?
Stary 2006-03-25, 21:45   #549
=>Vicki<=
Raczkowanie

ja je robie chyba z 8-9 dni, widze juz roznice; mam bardziej napiete wew. strony ud- nie "trzesie" mi sie az tak tluszczyk i pupa mi sie zmniejszyla!!! cwicze dalej, zobacze co bedzie!!! moze w koncu zejdzie mi ten tluszcz!!! :p
=>Vicki<= jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 13:03   #550
ellebox
Raczkowanie

jejka dziewczyny ile wy powtorzen robicie......... napiszcice kochane ile razy w tygodniu trzeba cwiczyc ??
a co do efektów, moim zdaniem każde cwiczenie pomaga, tylko trzeba je wykonywac systematycznie i czasmi troche poczekac
Zazdroszcze Wam kondycji, ale i na mnie przyjdzie czas kiedy bede mogla wiecej powtorzen wykonac tak sie pocieszam.

Stary 2006-03-26, 13:29   #551
=>Vicki<=
Raczkowanie

te wszystkie cwiczenia Szatynki robie po 30 powtorzen na kazda noge. I jeszcze jedno robie-jak leze na boku mam nogi proste i podnosze 2 nogi razem do boku. nie wiem czy dobrze to wytlumaczylam, ale jak ktos chce wiedziec, to sprobuje jasniej a i robie te cwiczonka codziennie, + brzuszki, pompki i inne tam moje wymysly :P
Stary 2006-03-26, 13:53   #552
PaLLitQa
żona

ellebox- ja robie od wczoraj te cwiczenia od szatynki i bede je wykonywała codziennie

Tylko jak to Wicki napisała ze jej sie pupa zmniejszyła ja nie chce zeby moja sie zmniejszała narazie mi sie podoba
Stary 2006-03-26, 13:58   #553
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Gdy ćwiczyłam systematycznie na wew. stronę ud to widziałam efekty Były bardziej napięte i nie trzęsło się aż tak jak kiedyś. Już nie wspomnę o zbawczym wpływie tych właśnie ćwiczeń na pupę
Na wew. stronę ud dobry jest też motylek którego się 'zgniata' między udami, do kupienia nawet w supermarketach. Ciągle o nim zapominam
A wypadałoby wrócić do tych ćwiczeń..
Stary 2006-03-26, 14:05   #554
PaLLitQa
żona

Szatynko ale napewno sie pupa zmniejsza? ja nie chce I ile ten motylek moze kosztowac?
Stary 2006-03-26, 14:31   #555
=>Vicki<=
Raczkowanie

ja tez nie chce by mi sie pupa zmniejszala za bardzo! chodzilo mi o to, ze sie zmniejszyla z tluszczu, a jesli ma mi sie tluszcz z pupy usuwac, i na to miejsce maja powstac ujedrnione, umiesnione posladki, to przezyje zmniejszenie w tym miejscu!! na szczescie mam w miare wystajaca, wiec napewno patelnia sie z niej nie zrobi
Stary 2006-03-26, 14:36   #556
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Motylek kosztuje do 10 zł

Ja na pupie miałam tłuszcz po tych ćwiczeniach wyraźnie się zmiejszyła i ujędrniła - nie trzęsła się Jeśli macie małe, zgrabne, nie bardzo zarośniete tłuszczem pośladki ćwiczenia ich nie zmiejszą - nie spalacie mięśni tylko tłuszcz
Stary 2006-03-26, 19:07   #557
lolala
Raczkowanie

Grube Uda -> Pomocy!!!

Witam Drogie Wizażanki, zwracam się do was o pomoc bo już ni wiem co robic mam figurę typu gruszka a więc koncentracje tłuszczu na pupie i udach, odchudzanie nie daje zadnych efektów bo chudnie tylko brzuch, za radą znajomych chodze od dłuzszego czasu na areobik (już chyba 4 miesiace) ale jesli nie mam przywidzeń to o ile TROSZECZKĘ tłuszczu zaszło mi z nóg, to "rozbiły" mi się mięśnie, efekt jest taki ze mam umięśnione obtłuszczone uda nie wie co mam robic i nie wiem co robię źle, proszę o radę i z góry dziękuję
lolala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 19:28   #558
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Przyłacze sie do Was bo już nie mogę patrzeć na swoje uda
Moje wymiary: Talia 70cm
Biodra 93 cm
UDA 58 cm
i mam 165cm
2 razy w tygodniu chodzę na aerobik, staram sie też dużo chodzić,nie jem po 19 i nie jem słodyczy (już 7 dni) i nie rozumiem tego ale spadł mi kilogram ale ani pół cm no nic kiedyś w końcu muszę zobaczyć jakies efekty
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-26, 19:42   #559
PaLLitQa
żona

szatynko- dzieki za odpowiedz

nefretam- a od kiedy sie odchudzasz? I moze powinnas sie bardziej przylozyc do cwiczen w domu a nie tylko areobik w jakis klubach
Stary 2006-03-27, 11:54   #560
laetus
Raczkowanie

GG do laetus

Albo źle zmierzyłam obwód uda albo przez tydzien zeszły mi 2 cm?????

laetus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 15:55   #561
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Pallitqa odchudzam się od 20 marca. Do ćwiczeń w domu zupełnie nie mam chęci przerywam po 10 minutach, ale może czas to zmienić
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 17:36   #562
Aangelek
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny!
jak czytam te Wasze wypowiedzi to mnie az ochota zaczyna brac na odchudzanie.ja rowniez mam najwiekszy problem z pupa i udami...moja zmora jest takze brzuch ale to mi jakos az tak nie przeszkadza.powiedzcie mi tylko Kochane czy wykonujac te wszystkie cwiczenia chudlyscie tylko z pupy i ud czy z innych czesci ciala?bo ja mam niestety mikroskopijne piersi i drze na sama mysl ze moglyby mi sie jeszcze bardziej zmniejszyc:-(
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 18:34   #563
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aangelek
Czesc Dziewczyny!
jak czytam te Wasze wypowiedzi to mnie az ochota zaczyna brac na odchudzanie.ja rowniez mam najwiekszy problem z pupa i udami...moja zmora jest takze brzuch ale to mi jakos az tak nie przeszkadza.powiedzcie mi tylko Kochane czy wykonujac te wszystkie cwiczenia chudlyscie tylko z pupy i ud czy z innych czesci ciala?bo ja mam niestety mikroskopijne piersi i drze na sama mysl ze moglyby mi sie jeszcze bardziej zmniejszyc:-(
Jeśli masz mały biust - czyli znikomą ilość tłuszczu w tym miejscu jest praktycznie niemożliwe by ćwicząc nogi czy pupę schudnąć w biuście Co innego gdyby był spory a Ty wykonywałabyś ćwiczenia aerobowe - spalające tłuszcz z całego ciała równomiernie. A ćwicząc konkretnie dół np. poprzez pilates nie powinnaś się obawiać
Stary 2006-03-27, 19:21   #564
laetus
Raczkowanie

GG do laetus

No to już wiem
Pomierzyłam wszystko i mam jedno udo wieksze (59) drugie mniejsze (58). Tak czy inaczej - 1 cm, więc nie jest źle. Z tymże od dzis koniec diety...
laetus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 19:48   #565
Aangelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grudniowa-szatynka
Jeśli masz mały biust - czyli znikomą ilość tłuszczu w tym miejscu jest praktycznie niemożliwe by ćwicząc nogi czy pupę schudnąć w biuście Co innego gdyby był spory a Ty wykonywałabyś ćwiczenia aerobowe - spalające tłuszcz z całego ciała równomiernie. A ćwicząc konkretnie dół np. poprzez pilates nie powinnaś się obawiać
Dzieki za opowiedza!czyli mam rozumiec ze najlepszy jest ten pilates?kiedys probowalam juz cwiczyc(posciagalam cwiczenia ze strony www.modeling.pl) ale jakos dalam za wygrana.cwiczylam 6 dni w tygodniu przez jakies 3 tygodnie i mialam wrazenie ze nic mi nie ubylo...ale teraz lato coraz blizej wiec moze znowu sie postaram.tylko troszke gorzej u mnie z czasem:-(
Aangelek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 19:58   #566
PaLLitQa
żona

nefretam - 7 dni to malutko zeby byly jakies wyniki musisz cierpliwie czekac... i cwiczyc tez duzo w domu nie tylko w jakis klubach i najlepiej jakąs dietke trzymac
Stary 2006-03-27, 20:03   #567
grudniowa-szatynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aangelek
Dzieki za opowiedza!czyli mam rozumiec ze najlepszy jest ten pilates?kiedys probowalam juz cwiczyc(posciagalam cwiczenia ze strony www.modeling.pl) ale jakos dalam za wygrana.cwiczylam 6 dni w tygodniu przez jakies 3 tygodnie i mialam wrazenie ze nic mi nie ubylo...ale teraz lato coraz blizej wiec moze znowu sie postaram.tylko troszke gorzej u mnie z czasem:-(
Pilates jest super na modelowanie ciała i na wzmacnianie mięśni - pomóc spalić tłuszcz też, ale w mniejszym stopniu. Ćwiczenia z modelingu też są dobre Może warto było dłuzej poczekać na efekty?

Jeśli ćwiczyłabyś aeroby [np. skakanka, bieganie, pływanie, rower] i dobrze się odżywiała to na pewno zobaczyłabyś efekty I tak jak mówie - organizm zrzuca stamtąd gdzie ma nadmiar
Stary 2006-03-27, 20:04   #568
icee_dissy
Raczkowanie

Mogłaby mi któraś z Wizażanek podać namiary czy linka na pilatesa na uda, albo po prostu COŚ skutecznego, z wcześniej wymienionych? Szukałam we wcześniejszych stronach, ale kurczę, nic nie moge znaleźć, a jeden z linków mi się nie otwiera . Z góry dziękuuuje .
icee_dissy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 21:50   #569
Agusia=]
Rozeznanie

Ja wczoraj wypróbowałam ćwiczenia ze stronki modeling.pl na pośladki, nogi i uda. Nie podobało mi sie kompletnie:/ Nic nie czułam pracy nóg a jak skonczyłam [czyt. na 7 ćwiczeniu] bardziej bolał mnie kręgosłup i ręce na których trzeba sie często opierać. Może któraś z was dłuzej wytrzymała?? Sa efekty i warto się pomęczyc??
Jak narazie zastosuję własny mini program na uda:P Aha i dodam tylko, że po masażach, kawie i NiveaQ10 jakies 50% cellulitisu gdzies się zapodziało
Stary 2006-03-28, 00:11   #570
bitn
Raczkowanie

Mogę sie doczepić do was?
Jak tak patrze na wasze wymiary to aż wstyd pisać o moich.
Ale mogę się wytłumaczyc tym że jestem 8 msc po porodzie a w ciąży 25kg mi przybyło
A więc:
Pas (na wysokości pępka) 86cm (przed ciażą było 70)
Biodra (najszersze miejsce) 109cm (przed ciążą 98)
Uda (nie wiem na jakiej wysokości mierzycie bo zaraz przy kroczu mam 63cm a pośrodku uda 57cm)
łydka 40cm(przed ciążą 38)

obecna waga 72kg (przed ciażą 64kg a do porodu szłam z wagą 90kg)
wzrost 172cm
Wielka baba ze mnie

Także z was wszystkich to ja potrzebuję najwiecej pomocy!!!

Jak narazie jeźdżę minimum 30 minut na rowerku stacjonarnym codziennie i stosuje diete max 1500kcal. Musze pościągać filmiki jakieś z ćwiczeniami. Ale znając życie nie będę miała czasu na nie
bitn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości