|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)
no ja wlasnie chcialam zakupic taka tasme,tylko nie wiem gdzie i za ile moge ja dostac.no i jaka dlugosc
|
|
|
|
|
#872 |
|
Wtajemniczenie
|
Uda...
Hej dziewczyneczki! Mam taki mały problem, chodzi mi o moje nogi, a właściwie to tylko uda. Nie wiem co zrobić, żeby one schudły
Jem mniej, prawie w ogóle nie jem słodyczy (raz, na jakiś długi czas), biegam 2/3 razy w tygodniu i ćwiczę prawie codziennie, a ich wygląd się nie poprawia. Nie są one grube, ale sa jednak do mojej sylwetki troche za duże. Mam 163 wzrostu i może dlatego trudno mi jest coś z tym zrobić? Nie wiem, pomóżcie... I jeszcze jedno pytanko: czy mleko (2%) tuczy? Wypijam dziennie (z płatkami) około 1 szklanki, czy to może za dużo? |
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uda...
poszukaj tutaj:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77131 tu jest prawie wszystko ![]() ze swojej strony moge ci polecić calanetics |
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Podłączam się, też mam straszny problem z udami.
|
|
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
wyszukiwareczka!!
|
|
|
|
|
#876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To może chociaż odpowiedzcie mi na to pytanie odnośnie mleka. Moze powinnam pic mleczko 0,5%, czy przy takim spożyciu dziennym (około 1 szklanka) to nie robi zadnej rożnicy, czy to sa 2% czy 0,5%? |
|
|
|
|
|
#877 |
|
Raczkowanie
|
nie znam sie na tym, ale wydaje mi się, że 1 szklanka 2% to nic
jak dla mnie zadna różnica czy 0,5% czy 2% przy tak małych ilościach. Tyle że bardziej tłuste lepiej smakuje Ja bym piła 2%
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
a z tym mlekiem to zobacz na opkaowaniu poiwnno pisać ile ma kalorii
|
|
|
|
|
#879 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczynki!!
Moją ostatnią nieobecność na forum sponsorowała nauka zarządzania ![]() I niestety będzie tego znacznie znacznie więcej ![]() Ale nie zapominam o wieczornych cwiczonkach! ![]() I oczywiście dołączam się do akcji wspólnego mierzenia 6maja! ![]() Z tym że nie mam możliwosci robienia zdjęć same wymiary muszą wystarczyć![]() Pozdrawiam Was cieplutko!!!
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie mleka to różnią sie one tylko zawartością tłuszczu. Białka i wegle pozostają bez zmian. Jesli lubisz te 2% to pij. Nie zaszkodzi, zwlaszcza, ze to tylko 1 szklanka. Ja osobiscie pije 0,5% (35kcal/100ml) i nie wyobrazam sobie pić bardziej tłustego. Dla porównanie mleko 3,2% ma 59kcal/100ml. Jest jednak troszke roznicy, prawda?
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
baaaardzo przpraszam ze wczoraj mi sie nie udalo, ale mam nawal nauki obecnie!! jutro wieczorkiem wsadze punkty z artykulu bo teraz lece na hiphop i pozno wroce. to napewno glamour- wlasnie wczraj nowy wyszedl piwnookaagacia i od razu kupilam, tez z sienna miller jest juz stary
a shape'a jeszcze nie przegladalam nawet!! wiec moze tam tez jest podobny artykul!!a i o jaka gume ci chodzi??
|
|
|
|
|
#882 |
|
żona
|
Ja pije mleko 1,5 %, a w tym mleku co pije Nati 0,5 % to jest więcej wody niz tego mleka
Dlatego jesli chodzi o mleko to juz sobie tych "procentów" nie żałuje
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko Kochanie po prostu nie żałujesz sobie tłuszczu, bo skladniki maja takie same
|
|
#884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co studiujesz?? Dziewczyny ja swoją taśmę kupiłam w hipermarkecie w dziale sportowym W Shape jest napisane że najlepsza taka 2-3 metrowa. Moja ma metr długości i mnie w zupełności wystarcza. (Ale ja jestem niziutka!) Rozciągliwość mam z tych "cięższych" - mieśnie nóg mam akurat silne i wyćwiczone Kosztowała mnie 13 zł. Bo są tez takie drozsze, z uchwytami na końcach - ale wydawało mi się to mniej praktyczne - ja się przewiązuja, po co mają mi się uchwyty dyndać? Zaraz będą skany jak dokładnie to wygląda!
|
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
Vicki, do tego właśnie jest ta taśma:
|
|
|
#886 |
|
żona
|
Natalko ale w smaku jest inne... Jest wiecej tłuszczu, ale ten tłuszcz daje smak... A wez sobie to twoje mleko zamroź w zamrazarce i zobaczysz ile jest w tym mleka a ile wody
|
|
|
|
|
#887 |
|
żona
|
a co tam, mleko jak mleko
|
|
|
|
|
#888 |
|
Raczkowanie
|
aaaaa.... i wszystko jasne
jutro wieczorem popisze, dzisi nie mam czasu-bo jeszcze chce cos oprocz hiphopu pocwiczyc teraz!! dobrejnocki wsyztskim!!
|
|
|
|
|
#889 |
|
żona
|
Ja w stanie obecnym
|
|
|
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Nio, ja to muszę chyba poprosić kogoś żeby mi zrobił takie zdjęcie... Moje robione z lustra są strasznie nieostre.
Z tym, ze ja prezentuję się gorzej
|
|
|
#891 |
|
BAN stały
|
moje:
uda-52cm nad kolanem-39cm biodra-83cm pośladki-95cm (tutaj najwiecej cm dodaje mi wypukła pupa) wzrost-173cm |
|
|
|
|
#892 | |
|
żona
|
Cytat:
Moze mozesz sobie ustawic samowyzwalacz ja wlasnie tak robie![]()
|
|
|
|
|
|
#893 |
|
Raczkowanie
|
No to jak Wy to i ja.
Uda - 54 cm , cel : 50 Nad kolanem : ok . 39 cm ( bo nie wiem czy w dobrym miejscu mierzylam 0 ![]() Biodra : 88 cm Duzo chodze (ok 12 km dziennie) od kilku tygodni i mam nadzieje ze to cos pomoze na nogi (uda i nad kolanem) .Ponadto zaczynam jezdzic na rowerze , do tego cwiczenia " w domu na dywaniku" jak to ktos okreslil i cwiczenia z ciezarkami 1, 2 kg ...Tylko wytrwalosci trzeba mi zyczyc.
|
|
|
|
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Wytwałości i powodzenia Nastko!!
Masz w udach tyle samo co ja, a i ja obrałam sobie za cel 50 kg ![]() Z takim planem ćwiczeń myślę że jesteś na dobrej drodze... Hoho, 12 kilometrów. A jaki taki leń, wszędzie autobusem ![]() Od czasu do czas tylko mnie TŻ na jakąś pieszą wyprawę wyciągnie i wymęczy ![]() PaLLitQa, robię właśnie cyfrowym, ale ja takie antytalencie fotograficzne jestem, że szkoda gadać. Zdjęcia rozmazane, jakieś takie żółte, nie umiem światła dobrać, wykadrować Mam taki aparat że trzeba długo trzymać przycisk zeby sam sobie dobrał ostrość... i zazwyczaj za krótko trzymam, albo przedobrzę.Może rzeczywiscie autowyzwalacz poradzi sobie lepiej ode mnie
|
|
|
#895 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Kobitki
Olifko1 -> studiuje administracje, a Ty? ![]() ja poki co nie podaje rozmiarkow, wytrzymam do 06.05 choc watpie bardzo, czy zauwaze jakakolwiek poprawe w bioderkach od ostatniego mierzenia:/kasienkaaa -> moze sie myle, ale ja z Twoimi rozmiarami pomykalabym w mini spodnicze po miescie, a nie zagladala na takie forum rozumiem, ze to przez ta pogode, co sie tak spsula na majowy weekend?
|
|
|
|
|
#896 |
|
żona
|
Olifka
spróbuj z autowyzwalaczem
|
|
|
|
|
#897 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam dziewczyny w marcu 54, a do polowy kwietnia udalo mi sie zejsc do 49
![]()
|
|
|
|
|
#899 |
|
żona
|
Znalazlam na onecie cwiczenia na wewnetrzna strone ud!!
Juz wam wklejam ![]() "Uda się wyćwiczyć? Wewnętrzna strona ud „opada” i wiotczeje, bo tych mięśni po prostu rzadko używamy – twierdzi trenerka fitness Barbara Wiśniewska. Proponuje proste ćwiczenia, które w pracy wykonasz nawet pod biurkiem: 1. Usiądź prosto na krześle, nogi zegnij w kolanach pod kątem prostym, pomiędzy uda włóż np. torebkę. Weź wdech i ściśnij torebkę wewnętrzną stroną ud najmocniej, jak Ci się uda. Wytrzymaj minutę, równomiernie oddychając. Rozluźnij mięśnie. 2. Zostań w tej samej pozycji, złącz tylko nogi. Połóż dłonie po zewnętrznej stronie ud, tuż nad kolanami. Staraj się je dociskać do ciała, jednocześnie próbując odwieść nogi od siebie. 3. Oprzyj się dłońmi o krzesło, wyprostuj prawą (potem lewą) nogę. Napnij mięśnie i wytrzymaj 30 sekund. Gdy naciągniesz stopę, dodatkowo popracuje łydka." |
|
|
|
|
#900 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga powalam swoimi wymiarami
:Udo - 57 cm Pupa - 100 cm (mam metr w pupie... )Biodra - 91 Nad kolanem - 39 (nie wiem czy ja to dobrze zmierzyłam )I coś smiesznego- okazało się,że w talii mam 67 smiac mi się chce, wyglądam jakbym połknęła piłkę,która zsunęła się na biodra
Edytowane przez usiti Czas edycji: 2006-05-11 o 09:47 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Jem mniej, prawie w ogóle nie jem słodyczy (raz, na jakiś długi czas), biegam 2/3 razy w tygodniu i ćwiczę prawie codziennie, a ich wygląd się nie poprawia. Nie są one grube, ale sa jednak do mojej sylwetki troche za duże. Mam 163 wzrostu i może dlatego trudno mi jest coś z tym zrobić? Nie wiem, pomóżcie... 

jak dla mnie zadna różnica czy 0,5% czy 2% przy tak małych ilościach. Tyle że bardziej tłuste lepiej smakuje

Dlatego jesli chodzi o mleko to juz sobie tych "procentów" nie żałuje
Moze mozesz sobie ustawic samowyzwalacz
choc watpie bardzo, czy zauwaze jakakolwiek poprawe w bioderkach od ostatniego mierzenia:/
spróbuj z autowyzwalaczem
)
smiac mi się chce, wyglądam jakbym połknęła piłkę,która zsunęła się na biodra