Grube uda- mój odwieczny problem. - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-28, 19:16   #2191
Manuela07
Przyczajenie

Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)

Dzięki Bogu żyje. Zrobiłam dzisiaj wszystko co miałam w planie i jestem wyczerpana. Najgorsze te natryski. Takie brrrrrr . Tak zimno że miałam całą skórę czerwoną. Te balsamy są fajne. Ujędrniają i wygładzają. Ale po natryskach aż trzęsłam się z zimna..
Manuela07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 22:05   #2192
I feel sad
Przyczajenie

GG do I feel sad

hej laski mam taki problem bo jestem na diecie juz miesiac i nic sie nie zmienia w mojej wadze ..... hmm... i czy to nie jest dziwne ?? chcialabym schudnac tak 5 kg do wakacji macie moze jakas skuteczna diete dlamnie ?? bylabym bardzo wdzieczna... i mile widziane sa jakies rady wlasnie chce zmienicmoje GRUBE nogi i moja pupe... i juz nie wiem co mam robic pliska pomozcie
I feel sad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 14:02   #2193
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

Cytat:
Napisane przez I feel sad Pokaż wiadomość
hej laski mam taki problem bo jestem na diecie juz miesiac i nic sie nie zmienia w mojej wadze ..... hmm... i czy to nie jest dziwne ?? chcialabym schudnac tak 5 kg do wakacji macie moze jakas skuteczna diete dlamnie ?? bylabym bardzo wdzieczna... i mile widziane sa jakies rady wlasnie chce zmienicmoje GRUBE nogi i moja pupe... i juz nie wiem co mam robic pliska pomozcie
a jaki to rodzaj diety?

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-29, 17:37   #2194
I feel sad
Przyczajenie

GG do I feel sad

to jest tak wstaje do szkoly codzienni rano i o 6.15 zazwyczaj(jezeli nie zaspie) jem sniadanko a nasniadando jem garsc musli zalanego goraca woda.zaczelam zabierac ze soba do szkoly kanapke (oczywiscie chlebek razowy i kielbaska oraz jakas zieleninka do tego koniecznie-czego nie robilam do tad) i polowe zjadam o 9.30 o nastepna czesc o 13.30 ptem wracam do domu i okolo godziny 16 zjadam podwieczorek (ryba w oleju taka kupowana w sklepie albo jakas kamapka) no i tak okolo 19 zjadam kolacje gotowane cos jakies danie... chodze spac ok.23/24 czasmi wczesniej . oprucz tego czasami biegam 3 km i jak mam czas i checi to robire brzuszki ..... help!!!
Stary 2008-03-30, 11:20   #2195
Berlinette
Przyczajenie

Cytat:
to jest tak wstaje do szkoly codzienni rano i o 6.15 zazwyczaj(jezeli nie zaspie) jem sniadanko a nasniadando jem garsc musli zalanego goraca woda.zaczelam zabierac ze soba do szkoly kanapke (oczywiscie chlebek razowy i kielbaska oraz jakas zieleninka do tego koniecznie-czego nie robilam do tad) i polowe zjadam o 9.30 o nastepna czesc o 13.30 ptem wracam do domu i okolo godziny 16 zjadam podwieczorek (ryba w oleju taka kupowana w sklepie albo jakas kamapka) no i tak okolo 19 zjadam kolacje gotowane cos jakies danie... chodze spac ok.23/24 czasmi wczesniej . oprucz tego czasami biegam 3 km i jak mam czas i checi to robire brzuszki ..... help!!!
Od razu powiem, ze nie najlepsza ta dieta jesz jednak sporo przetworzonych tluszczow, a za malo odzywczych pokarmow i za malo warzywek. Proponuje tak: zamien wode do platkow na chude mleko 0,5%, w szkole zjedz najpierw jakis owoc, a potem kanapke - koniecznie zmien kielbaske na chuda wedline drobiowa albo lososia wedzonego na podwieczorek zrob sobie salatke ze swiezych warzyw + tunczyk z puszki - w sosie wlasnym! Zapomnij o rybach w oleju! Tego przykladowego tunczyka zamieniaj kazdego dnia na cos innego - bialkowego - zeby dieta byla urozmaicona czyli mozesz dawac: chudy ser feta, ser mozzarella, inna rybke w sosie, grillowanego kurczaka, indyka, chuda wolowinke, jajko, fasola z puszki - dla mnie rewelacyjnie syci. Zrob sobie do tego smaczny sos na bazie ziol do salatek, sosu sojowego, odrobine oliwy z oliwek, soku z cytryny, szczypta cukru. Bedzie pyszne i zdrowe. Do salatki zjedz sobie jeszcze kromke pelnoziarnistego chleba, natomiast zrezygnuj z weglowodanow na kolacje. Zjedz wlasnie cos cieplego, gotowanego np. filet z rybki, czy drobiu gotowane w wodzie + warzywka gotowane. Dobrze by bylo przekasic miedzy podwieczorkiem, a kolacja jeszcze swiezy owoc.
Wsjo pic duzo wody i bedzie efekt! Trzymam mocno kciuki!!!
Berlinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-30, 13:45   #2196
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Berlinette Pokaż wiadomość
Od razu powiem, ze nie najlepsza ta dieta jesz jednak sporo przetworzonych tluszczow, a za malo odzywczych pokarmow i za malo warzywek. Proponuje tak: zamien wode do platkow na chude mleko 0,5%, w szkole zjedz najpierw jakis owoc, a potem kanapke - koniecznie zmien kielbaske na chuda wedline drobiowa albo lososia wedzonego na podwieczorek zrob sobie salatke ze swiezych warzyw + tunczyk z puszki - w sosie wlasnym! Zapomnij o rybach w oleju! Tego przykladowego tunczyka zamieniaj kazdego dnia na cos innego - bialkowego - zeby dieta byla urozmaicona czyli mozesz dawac: chudy ser feta, ser mozzarella, inna rybke w sosie, grillowanego kurczaka, indyka, chuda wolowinke, jajko, fasola z puszki - dla mnie rewelacyjnie syci. Zrob sobie do tego smaczny sos na bazie ziol do salatek, sosu sojowego, odrobine oliwy z oliwek, soku z cytryny, szczypta cukru. Bedzie pyszne i zdrowe. Do salatki zjedz sobie jeszcze kromke pelnoziarnistego chleba, natomiast zrezygnuj z weglowodanow na kolacje. Zjedz wlasnie cos cieplego, gotowanego np. filet z rybki, czy drobiu gotowane w wodzie + warzywka gotowane. Dobrze by bylo przekasic miedzy podwieczorkiem, a kolacja jeszcze swiezy owoc.
Wsjo pic duzo wody i bedzie efekt! Trzymam mocno kciuki!!!
Nic dodać nic ująć bardzo fajne menu-aż zgłodniałam :P

Pagan Poetry

Stary 2008-04-01, 17:47   #2197
I feel sad
Przyczajenie

GG do I feel sad

ok wielkie dzieki postaram siec po zmieniać moje dotychczasowe menu na zblizonego do podanego .... kurcze no i mam nadzieje ze to cos da ...
ostatnio zaczelam biegac tak naprawde z kolezanka ktora trenuje biegi codziennie o 18 biegamy tak 3 km ponad moze nawet i jak narazie nie widac efektow wiec poczekamy zobaczymy bede sie starac dzieki laski strasznie mi pomoglyscie
Stary 2008-04-01, 18:08   #2198
meri99
Wtajemniczenie

Cytat:
ok wielkie dzieki postaram siec po zmieniać moje dotychczasowe menu na zblizonego do podanego .... kurcze no i mam nadzieje ze to cos da ...
ostatnio zaczelam biegac tak naprawde z kolezanka ktora trenuje biegi codziennie o 18 biegamy tak 3 km ponad moze nawet i jak narazie nie widac efektow wiec poczekamy zobaczymy bede sie starac dzieki laski strasznie mi pomoglyscie
Ja dodam jeszcze że musisz urozmaicać swoje ćwiczenia,ja pamiętam jak kiedyś biegałam wieczorami (też tak mniej więcej 3km) i wcale nic mi z kg nie ubyło... :/za to gdy ćwiczyłam jeżdżąc na rowerze,pływając,chodząc na silownię,biegając schudłam 4 kg! i to w miesiąc! i wcale nie przemęczałam się- np. we wtorek pływałam,w czwartek jezdziłam na rowerze,w sobotę biegałam... pamiętaj aby zawsze robić min. jeden dzień przerwy w ćwiczeniach na zregenerowanie organizmu po wysiłku.

Pagan Poetry

Stary 2008-04-01, 20:03   #2199
PaLLitQa
żona

OK dziewczyny Do lata coraz bliżej.. od wczoraj wziełam sie za odchudzanko.. z moja dieta to b. kiepsko gdyz ja nie umiem takowej prowadzic;/ ale postaram sie cos poradzić..
Jednak mam do was pytania jakie polecacie cwiczenia? na zgubienie cm w udach?? tylko bardziej chodzi mi o zgubienie centymetrow, a nie umiesnienie.. przez umiesnienie moga one nabrac jeszcze cm... najpierw chcialabym zrzucic tluszcz a pozniej zajac sie umięsnieniem..
Mam cwiczenia na wewnetrzna strone ud.. ale co glownie dziala na cały ich kształt??
Pozdrawiam
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 21:15   #2200
kwiatuszek1803
Raczkowanie

A możesz napisać coś więcej o tych ćwiczeniach na wewnetrzną stronę ud?
kwiatuszek1803 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 22:38   #2201
I feel sad
Przyczajenie

GG do I feel sad
Cytat:
Napisane przez meri99 Pokaż wiadomość
Ja dodam jeszcze że musisz urozmaicać swoje ćwiczenia,ja pamiętam jak kiedyś biegałam wieczorami (też tak mniej więcej 3km) i wcale nic mi z kg nie ubyło... :/za to gdy ćwiczyłam jeżdżąc na rowerze,pływając,chodząc na silownię,biegając schudłam 4 kg! i to w miesiąc! i wcale nie przemęczałam się- np. we wtorek pływałam,w czwartek jezdziłam na rowerze,w sobotę biegałam... pamiętaj aby zawsze robić min. jeden dzień przerwy w ćwiczeniach na zregenerowanie organizmu po wysiłku.
wlasnie zastanawialam sie nad takim zroznicowaniem cwiczen. codziennie rano jezdze tak ok 2 km do szkoly rowerkiem na wlasnie nie najciezszych ale na mniejszych przerzutkach i zajmuje mi to ok 10 min... poza tym robi sie coraz cieplej na dworze , lato za pasem, az chce sie wyjsc na swierze powietrze .bardzo chcialabym zrzucic te 5/6 kg do lata i postaram sie sluchac wszych rad mam nadzieje ze bedzie dobrze buziunie

tez interesuja mnie wlasnie te cwiczenia na uda . moje sa ogromne po prostu w maja 54 cm w najszerszym niejscu przy moim wzroscie 166 to masakra musze to zmienic przynajmniej na 50 ...???

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2008-05-07 o 11:42 Powód: post pod postem
I feel sad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 22:49   #2202
PaLLitQa
żona

Na wewnętrzną strone UD:

1. Leżę na plecach, nogi w górze, proste, pod katem prostym do tułowia. Wolno
'rochodzą' się na boki jak do szpagatu po czym wracają do pionu. 3 x 10 powtórzeń
[pracuje też brzuch ]
2. Leżę na lewym boku, lewa noga zgięta w kolanie, prawa wyprostowana. Unoszę prawą,
prostą noge maksymalnie do pionu [wolno] 3 x 10 powtórzeń. Potem zmiana strony.
3. Robię pozycję do kociego grzbietu, czyli klekam na kolanach, opieram się dłonmi
lub przedramionami na podłodze [łatwiej jest dłonmi ]. Podnoszę nogę zgieta w kolanie
jak 'pies do siusiania' , opuszczam. I tak 3x10 razy na każdą noge.
4. Kładę się na boku, górna noge uginam w kolanie, dolna podnoszę do gory ale tak żeby
pięta skierowana była do sufitu

_______
te cwiczenia są z wizażu jeszcze za moich starych czasów odchudzania
PaLLitQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 14:02   #2203
natusia29
Przyczajenie

Smile zgrabna pupa.

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Zamierzam ujędrnić i wyszczuplić swoja pupę oraz uda w możliwie najkrótszym czasie, do lata - mus! Mam spory celulit- szok.Zastanawiam się co wybrać, czy bieganie, rower stacjonarny czy może inne ćwiczenia- jakie? Nie jestem typem sportsmenki, a biegania szczególnie nie lubię. Najbardziej odpowiadałby mi rowerek treningowy, który posiadam, ale boję się, ze mojej pupie on nie pomoże. Pomóżcie. Co lepsze przymusić się do biegów, czy pedałować na rowerku?
natusia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 15:55   #2204
daqa90_
Raczkowanie

GG do daqa90_
Dot.: zgrabna pupa.

ja dodam swoją opcje BASEN ;]
jeśli masz taką możliwość i potrafisz pływać
daqa90_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 18:28   #2205
anniaa

nie da sie schudnac miejscowo trzeba sie liczyc ze schudnie się również z innych cześci ciała

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 22:04   #2206
andzya
Zakorzenienie

aniaa ma racje
Ja przede wszystkim proponuje przejzec forum,a wierz mi,ze napewno znajdziesz to czego szukasz.
Od siebie dodam,ze bieganie naprawde swietnie ujedrnia,wysmukla i podnosi pupe wiem to po sobie,a biegam naprawde dlugo.
Stary 2008-04-26, 16:32   #2207
201703061224
Konto usunięte

wewnetrzna czesc ud i brzuch

ogolnie jestem szczupla ale mam problem z brzuchem i czescia wewnetrzna ud..doradzcie jakies cwiczenia czy diety ale nie a6w bo juz 2 raz ja robilam i juz mi sie znudzila mozg odmawia posluszenstwa zeby to wykonywac hehe help!
201703061224 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-26, 17:26   #2208
nat92
Zadomowienie

GG do nat92
Dot.: wewnetrzna czesc ud i brzuch

nat92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 11:56   #2209
pauliniakk
Przyczajenie

Hej!
Mnie również bardzo przydadzą się ćwiczenia na szczupłe uda... Czy na zewnętrzną stronę ud też są jakieś ćwiczenia?
pauliniakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 13:40   #2210
anniaa

trenign siłowy +interwały/aeroby.

takie machanie nogami nic nie pomoze. ujemny bilnas diety trening siłowy+aeroby/interwały
oraz nie da sie chudnac miejscowo.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2008-05-07 o 11:43 Powód: post pod postem
anniaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 14:21   #2211
tuberoza
Raczkowanie

Dot.: wewnetrzna czesc ud i brzuch

Ze swojej strony polecam rolki
Stary 2008-04-28, 14:55   #2212
alunialunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
takie machanie nogami nic nie pomoze. ujemny bilnas diety trening siłowy+aeroby/interwały
oraz nie da sie chudnac miejscowo.

Witam!!!

Ja mam pytanie do anniaa i nie tylko Piszesz ,że nie można chudnąć miejscowo. A ja mam taki problem, że mam niedowagę. Przy wzroście 163 cm ważę 47, 5 kg, chciałabym przytyć tak 4- 5kg, tyle,że jak kiedyś "wzięłam "się za tycie to przytyłam właściwie tylko w udach i łydkach- obecnie mój obwód łydek 34, a ud 49, 5cm i gdy tylko uda mi się przytyć 0,5- 1 kg to przybywa mi znowu w tych miejscach, a ja mam drobna budowę i w tych udach jest sam tłuszczyk. Teraz znowu postanowiłam trochę się podtuczyć, ale obawiam się,że poszerzą mi się uda, a niestety już teraz są dosyć pokaźne. W takim razie co zrobić,żeby jednocześnie spalić te ok. 1,5cm w udach i łydkach, a jednocześnie przytyć w górnych partiach ciała i nie dopuścić do rozrostu tkanki tłuszczowej w nogach? Jak powinien wyglądać trening?Nie mogę zmniejszyć ilosci kalorii, bo raczej nie dostarczam ich tyle co powinnam, czy taki trening kardio nie uniemożliwi mi przybrania paru kilo??? Nie wiem czy wyjaśniłam sie dosyć jasno, ale bardzo mi zależy na przytyciu i jednoczesnym wyszczupleniu nóg- tak w skrócie Z góry dziękuję za jakąkolwiek radę, pozdr.
alunialunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 15:59   #2213
eifersucht
Zadomowienie

Ćwiczyłyście może z obciążnikami na nogi? Jaką wagę najlepiej kupić na początek?

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 16:41   #2214
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Ja mam obciążniki, bodajże 1,5 kg. I są wystarczające.
Stary 2008-04-28, 16:41   #2215
mmooonia
Rozeznanie

Ja cwiczylam, w sumie czasami dalej cwicze, ale to podobno stawy obciaza :/
mam 1,5 kg ale teraz zakladam dwa na jedna noge i wtedy jest ok mysle ze 1,5 -2 kg na poczatek to jest minimum. Jak troche cwiczysz to nie powinno byc za ciezko bo szybciutko sie mozna przyzwyczaic do tego ciezaru. Pozniej mozna zakladac dwa na jedna noge aczkolwiek jest to mniej wygodne bo ciezko je nieraz tak dopasowac zeby rzepy zlapaly
mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-28, 17:21   #2216
*AvRiLkA*
Raczkowanie

I fell so sad - mam praktycznie identyczny problem ! Mam 167cm, a w najszerszym miejscu ud 53 cm Od zawsze miałam niedowagę, ale nóg nigdy nie miałam za chudych. Teraz ważę 55kg i jak patrzę na swoje nogi to wpadam w szał W jeansach wyglądają całkiem całkiem, ale jakby się tak ubrać w krótkie szorty, o stroju kąpielowym nawet nie wspomnę...poza tym, robi mi się już wałeczek na brzuchu.. kiedyś był idealnie płaski, ale to były czasy kiedy robiłam po 150 brzuszków dziennie Teraz niestety jestem za bardzo leniwa Brzuch jestem w stanie jakoś zdzierżyć, ale te uda... Do lata trzeba coś z tym zrobić
Stary 2008-04-29, 19:03   #2217
I feel sad
Przyczajenie

GG do I feel sad

*AvRiLkA*- ciesze sie ze jest osoba ktora ma ten sam problem co ja wlasnie do lata zostalo nam 2 miesiace i jak sie tu pokazac z takimi nogami naplazynp. :/ ??? masakra .... jajestem obecnie nadiecie south beach etap 1 narazie nie widac rezultatow ale staram sie jak moge ... jestem troszeczke leniwa ostatnio i nie chce misie cwiczyc zmeczona jestem wogole ogolnie ale miejmu nadzieje ze niedlug mi to minie . mam nadzieje ze rezultaty beda zadowalajace (chociaz jestem osoba o bardzo slabej woli i czesto ulegam pokusom w postaci czegos slodkiego ) ...
Stary 2008-04-29, 23:00   #2218
*AvRiLkA*
Raczkowanie

Jedziemy na tym samym wózku :P

'Leń' to moje drugie imię, niestety... Tak samo mam problem z silną wolą, która w moim przypadku jest bardzo słaba, ale raczej ma to odzwierciedlenie w niesumienności wykonywania ćwiczeń i w ogóle dążenia do celu, jakim w tym przypadku mogą być szczupłe uda Ale trzeba się jakoś zmotywować ! Na razie ograniczyłam do zera słodkości w postaci czekolady, chipsów itp, piję herbatki na spalanie (od dzisiaj), ale wiem, że to stanowczo za mało...przydałyby się dobre ćwiczenia...

EDIT:

A na czym polega ta Twoja dieta? Może też bym troszkę popraktykowała?
Stary 2008-05-01, 21:39   #2219
Malinn
Zakorzenienie

tlusz na udach- jak sie pozbyc?

Moim jednym problem sa uda... caly tluszczyk gromadzi mi sie na pupie i udach.. lydki wygladaja dosc wzglednie... reszta ciala powyzej bioder rowniez... a uda wygladaja jak by byly nie moje...
chcialabym sie pozbyc zalegajacego tam tluszczu... stosuje diete nisko weglowododanowa... cwicze codziennie a6w i jezdze po 40min rowerku, stosuje kremy chlodzace na uda...
wie, ktoras moze jakie trening najepiej zastosowac na te partie ciala by pozbyc sie tluszczyku a byle tylko nie powiekszac za bardzo masy miesniowej...??
Stary 2008-05-02, 15:40   #2220
jochanus
Przyczajenie

Dot.: tlusz na udach- jak sie pozbyc?

jesli Cie stac udaj sie do dobrego masazysty i skorzystajaj z kilku zabiegow modelujacych sylwetkę, zwieksz czas jazdy na rowerku do 60 min gdyz tkanka tłuszczowa spala sie dopiero po 20- 30 min . niech Twoie tetno przy cwiczeniach bedzie w granicach 70% procent maxmylnago [220-wiek maxm tetno].A co to masy miesniowej to ona jest Twoim sprzymierzencem.
jochanus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości