|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grube uda- mój odwieczny problem.
a zna ktos cos NA WEWNĘTRZNĄ STRONĘ UD ? błagam !
|
|
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
ja też mam problem z dolnymi partiami ciała, pośladki, uda, łydki.
Cwiczenia w sensie powtarzanie czegoś, odpadają, brak mi siły woli, miejsca i zapału kiedy wracam po 10 godzinach z pracy. Mam do wyboru rower i stepper. Rower kocham, choc zalezny jest bardzo od pogody a steper mozna pogodzić z oglądaniem filmu, wiec da sie przezyc. Pytanie tylko jak ułożyć z tego jakis sensowny trening? np. gdy ładna pogoda godzina roweru, gdy brzydka godzina ze stepperem? czy to nie za mało? a co ze sposobem jazdy na rowerze? wolno czy szybko, z dużym czy małym obciążeniem, pedałując środkiem stopy czy nacisk kładąc na palce? czy to w ogóle moze przynieść jakies efekty... dotychczas odchudzałam się bez cwiczen ale z wiekiem jednak metabolizm juz nie ten i kilogramy niestety juz nie lecą... szukam wiec jakis "wysmuklaczy" proszę o poradę i z góry dziękuhje |
|
|
|
|
#2523 |
|
Raczkowanie
|
Coś na WEWNĘTRZNĄ STRONĘ UD i ZEWNĘTRZNA błagam!!
skuteczne ćwiczenia |
|
|
|
|
#2524 |
|
Przyczajenie
|
hej
ja w udzie mam 55 cm (tak pod samym posladkiem ) udało mi się zrzucic 3 cm, chcialabym jeszcze chociaz z 2 cm do 11 sierpnia <wypadzik nad morze > na wewnetrzna strone ud zaczelam robic takie cwiczenia:1. położyc sie na plecach, rece wzdłuż tułowia. Nogi zgiąc do gory pod kątem 90 stopni. I wtedy prawa noga wedruje w prawo ku dolowi, a lewa w lewo ku dolkowi. Nastepnie złanczamy nogi i tak z powrotem. 2. Położyc sie na prawym boku, lewa noge przelozyc przez prawa jakby to byl most, prawa noga ma byc prosta i ta noge unosimy do gory.Ruch ma byc delikatny i starczy podnoszenie lekko nad ziemie. I nastepnie zmiana na drugą nogę
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie za mało to zależy od Twoich potrzeb ale zawsze ta godzinka na rowerze czy steperze to już coś wiec spróbuj ![]() .Zawsze gdy zaczynamy uprawiac jakikolwiek sport- i gdy nie uprawialiśmy długo żadnego-widac wfekty dośc szybko. .3mam kciuki.
|
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Cel: szczupłe uda i zgrabna pupa:)
Dziewczyny dołączam do Was, moje uda także mnie nie zadowalają.. Od miesiąca chodze na fitness, w piątek idę także na bieżnie, a od przyszłego tygodnia może zaczne troche biegac i jeździć na rowerze. Mam nadzieje, że dzięki temu pozbęde się kilku cm, oczywiście dietka także jest
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Chciałam się zapytać w ile (tak naprawdę) można coś spalić z ud. Wiem że efekty nie są od razu widoczne, ale gdzieś tak na początku sierpnia wyjeżdżam na wakacje i chciałam się pogodzić z prawdą czy może mieć w miarę szczupłe uda czy muszę jechać z takimi jak mam ;(. Proszę o szybką odpowiedź!
|
|
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, bo może piszę w złym temacie, ale...
Zbliżają się moje urodziny i chciałabym jako prezent urodzinowy dostać coś, żeby właśnie zrzucić trochę udek ![]() Zastanawiałam się nad twisterem, bo nie jest drogi, a podobno rewelacyjny, ale niestety nie na uda, tylko na brzuch ;( Możecie polecić jakiś sprzęt, który jest w mniej więcej przystępnej cenie? Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#2529 |
|
♥
|
podstawą aby zrzucic uda jest PORZĄDNA dieta .
a ilosc cwiczen to zalezy od intensywnosci. po co kilka godz cwiczyc - wolniej niz np bardzo intensywnie a krócej . o wiele lepsze efekty się osiąga . a niektórym dziewczyną cm z ud nie poleca bez treingu siłowego ponieważ maja sporo tam tłuszczu i zadne aeroby ani machanie nóg nie pomoze. |
|
|
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam umięśnione nogi, bo trenuję siatkówkę,
ale tylko po zewnętrznej stronie, bo w tej dyscyplinie to one najmocniej pracują. Ale mimo to i tak mam na nich sporo tłuszczyku. A po wewnętrznej... Jest już gorzej, bo 'wiszą' mi po prostu. Masuję je i wszystko, ale efekty są raczej marne. Tylko do urządzenie w jakiejś przystępnje cenie chciałabym kupić i żeby było raczej dostepne, bo mieszkam w małym miasteczku. |
|
|
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz mam za sopba 4cm
|
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
Hello a ja mam pytano czy próbowała któraś z was może spodenek:Szorty wyszczuplające 'Sauna' kusi mnie żeby je kupić i podczas jazdy na rowerze może lepiej mi sie ten tłuszcz z ud spali???
|
|
#2533 |
|
Wtajemniczenie
|
mam takie... pocisz sie w nich jak swinka
nawet jak tylko chodzisz czy spisz... budzisz sie spocona...
|
|
|
#2534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
włąsnie szukałam coś na ten temat i nic nie znalazłam a teraz będe miała jasność i pozostane przy moich dotychczasowych ćwiczeniach i peelingu kawowym a 30zł zostanie w portelu
|
|
|
#2537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Do FINEZJA
Cytat:
|
|
|
#2538 |
|
Przyczajenie
|
A ja zaczęłam chodzić na fitness w poniedziałek
Chodzę głównie na BNP (brzuch-nogi-pośladki) Jstem zadowolona, codziennie rano czuję swoje mięśnie ![]() Do tego jestem na diecie, też zależy mi na zgrabnych nogach, jednak głównie na łydkach... Są straszne... Znacie jakieś sposoby na wyszczuplenie łydki, ale nie na rozrost mięśnia?Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Wtajemniczenie
|
dieta przede wszystkim... rowerek i twister... hmmm 2 miesiace?
|
|
|
#2541 |
|
Rozeznanie
|
To mam nadzieje, że do końca wakacji tez uda mi się kilka cm stracić
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
A ja mogę się pochwalić, że schudłam? :P Z talii z 64 na 61, z uda w najgrubszym miejscu z 56,5 -> 55 ( jak myslicie ile powinnam miec wudzie by wygladac szczuplo na 174 cm wzrostu? ja mam wrzenie ze jestem ciagle daleko od szczuplych uda
) i z lydki z 40 na 38. Te lydki mam takie wielkie chyba od cwiczen bo sporo cwicze na rowerku i steperku....musialam sie pochwalić, bo nikt nie zauwaza ze schudlam a ja sie tak ciesze :P oczywiscie w przeciagu okolo 10 dni tak schudlam czyli nie jest za duzo, ale zwwsze coś
|
|
|
#2543 |
|
Przyczajenie
|
gratuluje
to duzo schudlas w 10 dni! moim zdaniem masz w sam raz uda co do Twojego wzrostu !!
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też tak chcę
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Podbudowałyście mnie dziewczyny ale przede mną jeszcze dłgua droga. Narazie ustaliłam sobie zeby dojśc do 52 w udzie. Dziś pocwiczylam juz godzinke. Ale powiem ze za kazdym razem gdy cwicze przypominaja mi sie wpisy na forum jak dziewczyny pisaly ze od ćwiczeń powiększyły im sie uda... A ja ćwicze właściwie głownie dlatego by mi uda schudly, bo brzuch jest nawet w miare. Boje sie ze teraz bede wolniej chudla, ale nie ma sie co poddawać. A jak Wam idzie? Ile chcecie miec w udzie?
Pozdrawiam ))
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
hey dziewczyny
powiedzcie jaki rozmiar ud jest 'dopuszczalny' przy wzroscie 172cm...bo ja tu czytam,ale kolezanki albo nizsze,albo szuplejsze i nie moge znalezc odpowiednika. uda to moj odwieczny problem-waze teraz 56,5kg, z czym czuje sie ok. tylko wlasnie one zostaja nieproporcjonalnie wieksze(albo mi sie wydaje). nie chce juz wiecej chudnac
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam cieplutko.
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Eh
no to kiepsko bo wlasnie zmierzylam i mam 54cm :Sco do spodni to roznie,zazwyczaj w pasie nosze 27 albo 28 glownie mi przeszkadza gorna wewnetrzna strona ud, na ktora nic juz totalnie nie dziala.nie podoba mi sie ze sie stykaja jak lacze nogi! macie na to jakis sposob dziewczyny? chyba taka moja uroda...albo sama sie tak zalatwilam jazda konna ktora trenuje od 12lat pozdrawiam Edytowane przez gregoria Czas edycji: 2008-07-19 o 19:06 |
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
echhh tak czytam te wasze posty i się juz totalnie załamałam...No bo ja przy wzroscie 159 mam 57 w najgrubszej częsci uda... A jak tu niekótre piszą, ze przy 170 maja 50 i ubolewają ze maja grube uda to na prawdę w deprechę można wpaśc... a i dodam, że ważę między 52 a 55 kg więc większość tego co ważę to są moje uda.... Steper, rower, masaże. kremy - niewiele to pomaga bo w ciągu roku trzymajac dietę i ćwicząc zrzuciłam 3 cm....a teraz się zatrzymało i d..blada...
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A poza tym rozmiar 27 spodni to mały. Moze zdjęcie jakoś pogrubia twoje nogi bo jeśli rzeczywiście nosisz 27 rozmiar(rozumiem taka jeansowa rozmiarowka?) to nie powinnaś się stresowac udami. neska22- tu wszystko zalezy jakie kto lubi mieć uda. Jedni wolą szczuplejsze drudzi pełniejsze. Nie masz co się dołować. Tak moznaby mowic zawsze ze jak sie wazy 100 kg to sie nie rozumie tych co waza 80 i chcą schudnać . Jak ja waze z 58 pewnie( sama nie wiem nie wazylam sie dawno) to nie rozumiem jak mozna plakac jak sie wazy 53 a pewnie jaka sama dobije do 53 to tez bede chciala mniej by wyglądac jak najlepiej by się sobie jak najbardziej podobac. neska bez sensu jest porównywanie się z innymi i dołowanie sie przez to lepiej patrzec na to ze i Ty i np Ja i dużo szczuplejsze od nas dziewczyny też chcą schudnąc w udach. A dołożylas do tego stepera rowera masazy itp jakąś dietę? Ograniczyłaś słodycze? Bo sama z doświadczenia wiem ze gdy się człowiek skupi tylko na ćwiczeniach to są minimalne rezultaty. A na kremy to juz w ogole nie ma co wydawac jesli zadna dieta nie wchodzi w gre.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

ja w udzie mam 55 cm (tak pod samym posladkiem
) udało mi się zrzucic 3 cm, chcialabym jeszcze chociaz z 2 cm do 11 sierpnia <wypadzik nad morze 

.3mam kciuki.

włąsnie szukałam coś na ten temat i nic nie znalazłam a teraz będe miała jasność
też tak chcę