![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ślub w rozmiarze XL
Cześć! Można dołączyć?
![]()
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieję
![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Roougee Czas edycji: 2011-02-04 o 00:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podkresla Twoja figurke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
dopilnuj koniecznie zeby nie robily sie "bułki" kolo pach
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
A co musi zrobić krawcowa żeby temu zapobiedz?
Czy w sukni bez ramiączek można uniknąć tego efektu?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Przyczajenie
|
Zgadzam sie z czarna_kawa80, musisz dopilnować usunięcie tych "bułek". Krawcowa sama powinna wiedzieć co zrobić wg mnie
![]() ![]() Dlatego ja zdecydowałam się na rękawki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę rękawków więc mam nadzieje że krawcowa mnie uratuje
![]()
![]() |
#970 |
Przyczajenie
|
Ja mam naprawdę brzydkie ramiona i ręce. Niestety
![]() Jestem pewna, że jeśli krawcowa coś z tym zrobi, poprawi to (a mam nadzieję, że to jest dobra krawcowa) to będzie ok! ![]() Jeszcze słyszałam nie raz opinię, że poziome marszczenia pogrubiają, dodają kilogramów. Nie widziałam Ciebie wcześniej, ale po tym 1 zdjęciu odnoszę wrażenie, że u Ciebie nie ma takiego efektu ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Witam!
Również jestem osobą w rozmiarze XL... Ślub dopiero w 2012 roku w sierpniu ale już zaczynam się denerwować wyborem sukienki.... na pewno będę tu często zaglądać ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() muszę muszę ale nie wiem czy to nie wina stanika, który miałam na sobie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny XL-ki mam pytanie do Was. Jak chodziłyście po salonach, to jakie były rozmiary sukien ślubnych? Muszę niedługo zacząć szukać czegoś na siebie, ale obawiam się, że nic nie przymierzę ze względu na rozmiar ;( A jednak chciałabym wiedzieć w jakim kroju i typie sukni będzie mi najlepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejszy jest wybor odpowiedniego kroju. Wszystko inne uszyja ci na miare. ![]() A powiem ci ze moja sasiadka byla PM-ka w rozmiarze XXXL i kupila suknie i to w komisie! Na Rynku. ![]() Nie martw sie! Bedzie dobrze! ![]() Cytat:
Powtarzam sie ale warto przed slubem zainteresowac sie doborem stanika. Zachecam do odwiedzin watku o doborze stanika http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415605 Koniecznie przeczytajcie pierwszy post! Bo na slub kupujemy to co najlepsze a stanik czesto z bazarkow. Dobrze dobrany stanik nawet bez ramiaczek potrafi utrzymac np moje 70FF/G ! ![]() Tu podaje przyklady http://kataloglb.blox.pl/tagi_b/9901/strapless.html Ja mialam Panache Evie. Cytat:
![]() Wiem ze w duzych miastach w salonach maja dzialy dla grubszych PM-ek. Poszukaj na watku. ![]() Co do krojow to najbardziej nam pasuje literka A. ![]()
![]() |
![]() |
#975 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Za to w komisie był największy wybór. Przymierzyłam chyba 6, albo nawet 7. Niektóre były trochę za małe bo były to rozmiary 40/42 i 42/44 (a ja noszę w zależności od firmy 46-48, a zdarza się że i nawet 50) ale miały z tyłu wiązanie gorsetowe, więc były luźniej związane i przynajmniej mogłam stwierdzić czy mi taki model pasuje czy nie.
![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- sjoanna a powiedz mi jeszcze gdzie miałaś wesele?? bo jak wnioskuje po Twoich wypowiedziach to już jesteś po.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Odpowiedzialam ci tez o salach na watku kieleckim
![]() Zdjecie postaram sie wstawic - byly tutaj ale niestety wizaz mial potezna awarie i zdjecia poznikaly ![]() Kupilam w salonie na ul Koscielnej - na pietrze - wejscie z tylu budynku, tam gdzie jest zlotnik, cukiernia i wszystko po 4 zl. Duzo fajnych propozycji bylo tez w salonach na Rynku i na 11 Listopada (ten prawie na przeciwko liceum) Masz czas do przyszlego roku na to zeby sie rozejrzec spokojnie. Ja mialam slub w lipcu a na ogladanie wybralam sie w grudniu i potem na zakupy w styczniu. Moze pojedziesz do jakis wielkich salonow w Krakowie czy Warszawie. Pamietaj ze czasami podobne albo nawet te same modele mozna kupic u nas na prowincji - tylko taniej ![]()
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() sjoanna masz chyba rację, że krój litery A jest najlepszy i właśnie o takim kroju chce sukienkę dla siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja koleżanka kupowała 2 lata temu sukienke w komisie na rynku i była bardzo zadowolona, a znowu inna koleżanka szyła sobie sukienke na Ul Wodzisławskiej tam u góry w salonie na przeciwko banku i uszyli jej za dużą.... nie wiem jak to sie stało ale było widać ze troche za duży gorset ma bo jej odstawał troche pod pachami i koło biustu, spódnice też miała za długą i musiała podwijać od góry, ale na szczęście tego nie było widac.... No nie wiem czy znajde czas żeby sie przejechać do Warszawy ale nad Krakowem pomyśle ![]() Dziękuje za odpowiedź na wątku kieleckim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Jak ci sie bedzie chcialo to warto poczytac wczesniejsze posty tutaj a na watku kieleckim wczesniejsze czesci bo wiele dobrych rad juz napisano.
![]() Ja na Wodzislawskiej bylam raz - pani bardzo nie pasowalo ze w grudniu przyszlam mierzyc - bo nie ma co ![]() ![]() ![]() Wiecej mnie tam nie zobaczyla ![]() Nie wiem czy juz to wiecie ale dobrze byc na przymiarki przygotowana - jasna bielizna, brak make up no i najwazniejsze to przyjsc z kim kto dobrze doradzi. Ja chodzilam z mama - bo jak sie jej cos nie podoba to powie prosto z mostu. No i w salonach inaczej patrza - ze na powaznie zakupy slubne a nie tylko zabawa. ![]()
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poczytam na pewno wcześniejsze wpisy ![]() A co do przymiarek to mam zamiar sie wybrać z mamą, siostrą lub koleżanką, która ma być u mnie za starszą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Mi w Wawie udało się znaleźć suknie zarówno w rozmiarze 44,46,48
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do Wawy wybiorę się w ostateczności mam nadzieję, że w Siedlcach znajdę coś dla siebie odpowiedniego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czesc Dziewczyny, Mam nadzieje ze moge przylaczyc sie do forum, Rozmiar XL niestety, ale slub juz w sierpniu i trzeba zaczas intensywnie szukac sukienki. jakie salony w Warszawie polecacie? Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Karola_1985 też czekam na jakąś wiadomość na temat salonów, ale dziewczyny coś zapominają o tym temacie forum ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Pytanie z innej beczki. Jakie planujecie mieć paznokcie na ślubie? Swoje własne, żele, akryle czy inne cudna? ![]() Zastanawiam się właśnie nad ta kwestią. Mam dość ładne swoje paznokcie nie chciałabym ich niszczyć. Nie znam się na tych żelach i akrylach, nigdy tego nie robiłam, swoje w zupełności mi wystarczają, ale na ślubie i weselu jednak wszystko się może zdarzyć i nawet paznokieć się złamie, więc może warto by je czymś utwardzić. Jak myślicie? ![]() A no i najważniejsze ile dni przed ślubem robić właśnie taki zabieg? Bo wiadomo że w dniu ślubu to raczej nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Przyczajenie
|
Apropo paznokci to chetnie ci pomoge, a wiec ja mam swoje bardzo marne krotkie lamliwe i w ogole, wiec bede robila tipsy zelowe, ( moja bratowa jest manicurzystka i makijazystka, namiary chetnie podam). jesli ty masz swoje ladne to nie niszcz ich tipsami, one tak samo moga sie zlamac jak naturalne paznokcie, a boli jeszcze bardziej. Zapusc sobie swoje naturalnie, zrob ladny francuski manicure i zjakims delikatnym zdobieniem i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Jo od półtora roku mam żel na paznokciach więc pewnie i na ślub zrobie. Myślę o klasycznym frenchu i może ze zdobieniem w koorze fioletu jak buty
![]()
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
WOW WOW buty fioletowe!! jakie pokaz !!!
Ja kocham Fiolet |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Ewooszca jak masz swoje długie i ładne paznokcie to nie niszcz ich żadnymi tipsami. Najlepiej idź do manicurzystki i niech Ci zarobi french z jakimiś dodatkami kolorowymi. Pomalować paznokcie lakierem to chyba dzień przed ślubem sie powinno bo tak to wcześniej może się coś zedrzeć, odprysnąć (tak mi sie wydaje
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- A co do salonów w Warszawie to niestety nie pomogę, bo do naszej pięknej stolicy mam kawałek i nie orientuje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.