Ślub w rozmiarze XL - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 10:37   #1081
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca
Dot.: Ślub w rozmiarze XL

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość
A co do koloru bukietu, osobiście mi podoba się coś bardziej wpadającego w czerwień, ale forma bukietu podoba mi si bardzo

Mi od jakiegoś czasu strasznie podoba się filetowy, ale róże fioletowe to nie wiem czy są. Wolę taki żywszy kolor niż w tym bukiecie.
Będę musiała się pewnie przejść do kwiaciarni i obejrzeć po prostu kolory kwiatów tak na internecie to nie widać dokładnie.

Do białej sukni to każdy kolor pasuje, ale chyba taki żywszy i ciemniejszy byłby odpowiedniejszy. Czerwone róże są piękne, ale trochę mi sie kojarzą z tymi składanymi na dni państwowe, biało-czerwone

Takie mam trochę inne pytanie do Was. Co zakładacie pod suknie, rajstopy białe czy jasiek cieliste, a może pończochy (samonośne/na pas)? Trzeba zacząć się rozglądać za tym, a ja kompletnie nie wiem co wybrać.
Stary 2011-02-01, 11:10   #1082
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewooszca Pokaż wiadomość

Takie mam trochę inne pytanie do Was. Co zakładacie pod suknie, rajstopy białe czy jasiek cieliste, a może pończochy (samonośne/na pas)? Trzeba zacząć się rozglądać za tym, a ja kompletnie nie wiem co wybrać.
Chyba mi Ewooszca czytasz w myślach. Tez nad tym myślałam. Zawsze byłam przekonana, że na ślub to białe pończochy, ale niedawno na wizażu trafiłam na wątek, że białe pończochy to nienaturalnie wyglądają i tylko cieliste i zaczęłam się zastanawiać. A piszę o pończochach, bo najpewniej wybiorę pończochy samonośne, choć nie wiem czy nie poobcieram sobie ud.

Róż fioletowych chyba też nie widziałam, moja znajoma pracująca kiedyś przy kwiatach polecała mi eustome, podobna jest do róży chińskiej, i jest fioletowa bo znalazłam takie zdjęcia przykładowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP0639.jpg (51,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (15,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images2.jpg (14,0 KB, 16 załadowań)

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 11:48   #1083
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Chyba mi Ewooszca czytasz w myślach. Tez nad tym myślałam. Zawsze byłam przekonana, że na ślub to białe pończochy, ale niedawno na wizażu trafiłam na wątek, że białe pończochy to nienaturalnie wyglądają i tylko cieliste i zaczęłam się zastanawiać. A piszę o pończochach, bo najpewniej wybiorę pończochy samonośne, choć nie wiem czy nie poobcieram sobie ud.

Róż fioletowych chyba też nie widziałam, moja znajoma pracująca kiedyś przy kwiatach polecała mi eustome, podobna jest do róży chińskiej, i jest fioletowa bo znalazłam takie zdjęcia przykładowe

Dotaa jak to dobrze, że jest to forum o wszystkim można pogadać, a koleżanki forumowiczki o wielu rzeczach przypomną
No właśnie najgorsze te uda, jak się będzie tłuszczyk od góry wylewać z nad tej pończochy, to nie będzie za bardzo komfortowo. Mi też się wydaje, że białe pończochy czy rajstopy to jednak do komunii, na ślub to mogą być cieliste. Jeśli odcień dobrze dobrany to noga może fajnie wyglądać. Ja to blade nogi mam, a jakbym dobra ładny kolorek to by opalone trochę były

W pończochach to nawet wygodniej w WC nie dość że sukienki tyle, to jeszcze te rajstopy zasadzać pod same pachy Trzeba rozważyć za i przeciw

Bukiety są piękne, ale chyba za ciemne te eustome, tak mi się wydaje przynajmniej. Piękny kolor ma ta różyczka różowa w 3 bukiecie. A może z takiego koloru bukiet sobie zrobić chyba za dużo jest tego w internecie. Ja jestem bardzo niezdecydowana i ciężko mi chyba będzie podjąć jakąkolwiek decyzje
Stary 2011-02-01, 12:43   #1084
dotaa
Rozeznanie

Dużo tu interesujących rzeczy można znaleźć i więcej sobie w głowie namącić
Pończochy też mi się praktyczniejsze wydają, a uda można może ochronić jak się będzie miało gatki z dłuższymi nogawkami Ja raczej seksownej bielizny nie będę miała pod suknią (taką zostawię sobie na noc poślubną ), bo wyszczuplająca do seksownej nie należy.

Właśnie co do bladości, też należę do tych bladziochów, opalanie przestało mnie kręcić i pytanie do Was, o jasnych karnacjach kobiet, będziecie chodziły na solarium czy też uskuteczniały inne opalanie ?

Te kwiatki dla mnie też za ciemne, ale to przykładowe zdjęcia, w sumie zawsze można to jakimś jasnym akcentem przepleść. Sama też jestem niezdecydowana ale ciągle się pocieszam tym, że jeszcze mam trochę czasu by podjąć różne decyzje

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

Stary 2011-02-01, 13:47   #1085
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
A jak wysokie buty chcesz ? Ile cm obcas? Zauważyliście, że wszystko z dopiskiem "ślubne" jest dwa razy droższe ? Na allegro to zauważyłam

Ty za butami się rozglądasz a ja za bielizną wyszczuplającą. Kobieta mi doradzała majtki spłaszczające brzuch i tak sobie myślałam i stwierdziłam że jeśli to będą wysoki majtki to ja ich ściągnąć nie będę mogła więc muszę czegoś szukać ala body z rozpięciem w kroku.
Niestety slubne znaczy drozsze.
Co do butow - niektorzy wybieraja buty kolorowe - coraz bardziej popularne a dobrane kolorem do bukietu lub szarfy przy sukni wygladaja swietnie. No i nie maja dopisku slubne!
Ja wybralam standardowe biale na obcasie 5 cm - wiec malym zapinane na kostce, skorkowe od Rylko ale z wyprzedazy wiec w cenie materialowych z bazarkow.
Co do bielizny wyszczuplajacej - jesli suknia jest w literke A - czyli zaczyna sie rozchodzic w pasie to nie bedzie brzuszka widac - chyba ze jest sie bardzo szczuplym w talii a potem duza gruszka.
Ja mialam zwykle majteczki biale w ksztalcie malych szortow - czyli zaslaniajace i wygladzajace brzuszek z mala nogawka.
Mialam za to inny problem - zastanawialam sie jak bede korzystac z toalety - nie korzystalam. Czas tak zlecial a ja bylam na takiej adrenalinie ze nic mi sie nie chcialo.
Dobierzcie sobie dobre biustonosze - i rozmiarowo i takie z silikonowymi paskami zeby wam nie zjezdzaly

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Też zauważyłam, że jak użyjesz słówko "ślubny" to od razu wszystko leci w górę... Później się dziwić, że wysokie koszta wesel Jeśli idzie o obcas to ja mam dylemat, czy iść w butach na płaskim czy na wyższym obcasie pewnie wybiorę wariant pośredni i pójdę w butach na średnim obcasie
Wybierz takie buty - i obcas i forma i material w ktorych ci najwygodniej! Przetanczysz cala noc w nich! A po kupieniu koniecznie rozbij troszke. Np wkladajac w prawidla lub/i chodzac w nich po domu w grubych skarpetach

Cytat:
Mi od jakiegoś czasu strasznie podoba się filetowy, ale róże fioletowe to nie wiem czy są. Wolę taki żywszy kolor niż w tym bukiecie.
Będę musiała się pewnie przejść do kwiaciarni i obejrzeć po prostu kolory kwiatów tak na internecie to nie widać dokładnie.

Do białej sukni to każdy kolor pasuje, ale chyba taki żywszy i ciemniejszy byłby odpowiedniejszy. Czerwone róże są piękne, ale trochę mi sie kojarzą z tymi składanymi na dni państwowe, biało-czerwone

Co roku tes same dylematy - ja wybralam bukiet z mieszanych jasnych kwiatow - uwaga na biale roze - mnie najszybciej padly. Co do kolorowych bukietow to dziewczyny dopasowywaly sobie wszystko bukiet, dodatki, zaproszenia, buty a nawet kolorystyke sali w tych samych barwach.
Wielu osoba zle kojaza sie tez gozdziki - ale slicznie wygladaja i dlugo sie trzymaja. Mozna miec bukiet z mieszanych kwiatow - ja polecam.

Mialam samonosne - bo jest mi w nich wygodnie- bardzo cieniutkie biale ponczochy.
Ale w tych tematach tyle opinii ile PM-ek

Cytat:

Mi w kwiaciarni odradzali - ze mala i maly bukiecik bylby z niej itp. Trzeba isc zobaczyc posluchac specjalisty.

Cytat:
Dużo tu interesujących rzeczy można znaleźć i więcej sobie w głowie namącić
Pończochy też mi się praktyczniejsze wydają, a uda można może ochronić jak się będzie miało gatki z dłuższymi nogawkami Ja raczej seksownej bielizny nie będę miała pod suknią (taką zostawię sobie na noc poślubną ), bo wyszczuplająca do seksownej nie należy.

Właśnie co do bladości, też należę do tych bladziochów, opalanie przestało mnie kręcić i pytanie do Was, o jasnych karnacjach kobiet, będziecie chodziły na solarium czy też uskuteczniały inne opalanie ?

Te kwiatki dla mnie też za ciemne, ale to przykładowe zdjęcia, w sumie zawsze można to jakimś jasnym akcentem przepleść. Sama też jestem niezdecydowana ale ciągle się pocieszam tym, że jeszcze mam trochę czasu by podjąć różne decyzje
Co do seksownej bielizny - pod suknia raczej nie a co do nocy poslubnej - to jesli nie bedziecie zmeczeni weselem to i owszem - my padlismy
Ale podwiazka sie przydaje nawet teraz
Jesli chodzi o opalanie to mialam zakaz od kosmetyczki.
Troszke mnie slonko zlapalo naturalnie ale w solarium nie bylam.

Poszukajcie forum o doborze bukietow - tam byly specjalistki od tego, duuzo zdjec i mozna sie dowiedziec czy dane kwiaty sa dostepne w danym miesiacu.
Jak znajde to wam podesle

Znalazlam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432452

I prosze tu nie narzekac ze ja malo XL-kowa jestem. Na normalnych watkach tak sie czulam bo tam same 36 i male 38 byly

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2011-02-01 o 14:22 Powód: link do watku
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 19:08   #1086
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Niestety slubne znaczy drozsze.
Co do butow - niektorzy wybieraja buty kolorowe - coraz bardziej popularne a dobrane kolorem do bukietu lub szarfy przy sukni wygladaja swietnie. No i nie maja dopisku slubne!
Ja wybralam standardowe biale na obcasie 5 cm - wiec malym zapinane na kostce, skorkowe od Rylko ale z wyprzedazy wiec w cenie materialowych z bazarkow.
Chyba jestem "de mode" ale kolorowe buty to nie dla mnie, chcę tradycyjne białe, będę szukać i może wcale nie typowo ślubnych.

Cytat:
Mialam za to inny problem - zastanawialam sie jak bede korzystac z toalety - nie korzystalam. Czas tak zlecial a ja bylam na takiej adrenalinie ze nic mi sie nie chcialo.
To nie wchodzi w grę, żebym nie z korzystała z toalety, ogólnie dużo piję i przypuszczam, że w ten dzień też więcej wypiję niż zjem

Cytat:
Co do seksownej bielizny - pod suknia raczej nie a co do nocy poslubnej - to jesli nie bedziecie zmeczeni weselem to i owszem - my padlismy
Jak nie na noc to na poranek poślubny

Cytat:
Poszukajcie forum o doborze bukietow - tam byly specjalistki od tego, duuzo zdjec i mozna sie dowiedziec czy dane kwiaty sa dostepne w danym miesiacu.
Jak znajde to wam podesle
Znalazlam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432452
Watek coś zamarł i specjalistek jakby mało, ale poprzeglądałam i coś mi wpadło w oczy.

Stary 2011-02-01, 19:47   #1087
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:

Ja na solarę na pewno nie pójde, beda taka jaka jestem jeszcze TŻ by mnie nie poznał a ze względów zdrowotnych to w zasadzie nie mogę korzystać z solarium. Więc ja sie tym przejmowac nie będę. (Chociaż jedno mam z głowy ) hehe
Jest podobno alternatywa solarium, jakieś opalanie natryskowe, tylko że ta opalenizna trzyma sie podobno jakoś tydzień i wyciera się o ubrania moja koleżanka kiedyś opowiadała, że własnie sobie przed ślubem zafundowała taki zabieg, bo ma pekające naczynka i nie może się solarkować ale ja nie jestem przekoanan do czegoś takiego.
Moim zdaniem powinno sie wygladać naturalnie, po co się opalac no chyba że troszkę. Jednak to kwestia gustu i wyboru
Stary 2011-02-01, 20:55   #1088
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Ja na solarę na pewno nie pójde, beda taka jaka jestem jeszcze TŻ by mnie nie poznał a ze względów zdrowotnych to w zasadzie nie mogę korzystać z solarium. Więc ja sie tym przejmowac nie będę. (Chociaż jedno mam z głowy ) hehe
Jest podobno alternatywa solarium, jakieś opalanie natryskowe, tylko że ta opalenizna trzyma sie podobno jakoś tydzień i wyciera się o ubrania moja koleżanka kiedyś opowiadała, że własnie sobie przed ślubem zafundowała taki zabieg, bo ma pekające naczynka i nie może się solarkować ale ja nie jestem przekoanan do czegoś takiego.
Moim zdaniem powinno sie wygladać naturalnie, po co się opalac no chyba że troszkę. Jednak to kwestia gustu i wyboru
musisz znaleźć po prostu salon na ktorego temat sa dobre opinie, poprosic o probe np na kawalki pleców odpowiednio wczesnie, każda skora ma inne PH i inaczej reaguje z kosmetykami wszelkiego rodzaju, po jednych mozesz byc pieknie "opalona" po innych marchewkowa. moja kumpela na swoj slub poszla na opalanie natryskowo (było to jakies 7 lat temu) byl jeden jedyny salon ktory to robil, wyszla z "piękną" plama na dekolcie

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 22:27   #1089
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mialam wogole

Cytat:
Chyba jestem "de mode" ale kolorowe buty to nie dla mnie, chcę tradycyjne białe, będę szukać i może wcale nie typowo ślubnych.

.
mnie tez sie nie podobaja kolorowe buty do bialej/kremowej sukni

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 10:03   #1090
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
musisz znaleźć po prostu salon na ktorego temat sa dobre opinie, poprosic o probe np na kawalki pleców odpowiednio wczesnie, każda skora ma inne PH i inaczej reaguje z kosmetykami wszelkiego rodzaju, po jednych mozesz byc pieknie "opalona" po innych marchewkowa. moja kumpela na swoj slub poszla na opalanie natryskowo (było to jakies 7 lat temu) byl jeden jedyny salon ktory to robil, wyszla z "piękną" plama na dekolcie
No to dziewczyna na pewno się cieszyła z tej plamy. Przed tym zabiegiem powinno sie wykonać piling całego ciała. Jednak kilka lat temu to dopiero wchodziło, więc wszystko mogło sie wydarzyć.

Ja to nie będę się opalać i tak jest tyle wydatków. Z reszta ja nawet w lato nie jest opalona, więc rodzina nie będzie przynajmniej gadać, że się opalałam specjalnie na ślub

A co do kolorowych butów to sama nie wiem, wiadomo że te ślubne białe są drogie i nie zawsze ze skóry. Na pewno kolorowe buty, dopasowana do nich kolorystycznie wiązanka i kwiat we włosach stworzą ciekawą całość, jednak to trzeba też sporo czasu poświecić, żeby znaleźć odpowiednie nie ciężko wyglądające buty do białej czy ecri sukni. Kolorowe ładne butki przydadzą się i później, bo białe to już nie koniecznie jest do czego założyć, jednak wszystko zalezy od PM.
Ja chyba też będę poszukiwać wygodnych, niedrogich, a ładnych butów białych to jedyna okazja żeby białe założyć
Stary 2011-02-02, 11:00   #1091
dziunia1013
Raczkowanie

Witam
dla mnie dobrym rozwiązaniem ,jeśli chodzi o buty, jest kupienie ładnych,skórzanych butów białych (do mojej pasują takie w kolorze off white) a po ślubie zabarwienie ich u szewca na kolor inny.Ja kupiłam buty firmy arte di roma i jest to bardzo starannie wykonany bucik z dobrej jakości skóry.Pytałam i jest taka możliwość zmainy kolorku
Najpewniej jest zafarbować na kolor czarny,bo wtedy jest niemal 100% pewności,że nie będzie zacieków itd. Osobiście bardzo podobają mi się buty koloru nude lub coś pastelowego.Jednak do mojej sukni nie jest to dobre rozwiązanie.Pozdrawiam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 12:51   #1092
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Napisane przez dziunia1013 Pokaż wiadomość
Witam
dla mnie dobrym rozwiązaniem ,jeśli chodzi o buty, jest kupienie ładnych,skórzanych butów białych (do mojej pasują takie w kolorze off white) a po ślubie zabarwienie ich u szewca na kolor inny.Ja kupiłam buty firmy arte di roma i jest to bardzo starannie wykonany bucik z dobrej jakości skóry.Pytałam i jest taka możliwość zmainy kolorku
Najpewniej jest zafarbować na kolor czarny,bo wtedy jest niemal 100% pewności,że nie będzie zacieków itd. Osobiście bardzo podobają mi się buty koloru nude lub coś pastelowego.Jednak do mojej sukni nie jest to dobre rozwiązanie.Pozdrawiam!
A ile kosztuje farbowanie butów u szewca?
Pewnie musi to być dobrej jakości skóra. A co z podeszwą, jesli jest biała? Bo często taka własnie jest:/
Stary 2011-02-02, 13:19   #1093
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja mam zamiar mieć fioletowe buty i sale udekorowana w podobnym klimacie.
A co do solarium to wybiore się na pewno ale nie jak jakiś solarowy maniam ale tak max z 4 razy po 10 minut bo przy włosach blond i białe jukni bede wygladać jak trup No chyba że lato bedzie piekne i opale sie naturalnie do sierpnia

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 13:43   #1094
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
A co do solarium to wybiore się na pewno ale nie jak jakiś solarowy maniam ale tak max z 4 razy po 10 minut bo przy włosach blond i białe jukni bede wygladać jak trup No chyba że lato bedzie piekne i opale sie naturalnie do sierpnia

the rock, u Ciebie to faktycznie troszkę opalenizny nie zaszkodzi, ale tylko troszkę ja mam ciemne włosy to inaczej wygląda, chociaż też niezbyt ciekawie bo blada jestem strasznie
Stary 2011-02-02, 14:08   #1095
dziunia1013
Raczkowanie

Szewc powiedział,że koszt to około 40zł.
Skóra musi być naturalna.Podeszwa w moich butach jest jasnego,cielistego koloru."Brzegi" podeszwy,które są widoczne (nie wiem czy dobrze się wyraziłam )też są zabarwiane.Ja mam dość klasyczne buciki,z delikatnym migdałowym noskiem i na 8 cm obcasie.Takie buty będą mi pasowały zarówno do dżinsów jak i innych stylizacji.Szpilki były dość drogie (nie chciałam oszczędzać na wygodzie,a te niezmiernie mi pasowały ) i dlatego uważam,że szkoda je po prostu rzucić w kąt po ślubie.A wiem,że biało-perłowych butów w innej sytuacji niż ślub nie założę
Stary 2011-02-02, 14:35   #1096
sjoanna
Zakorzenienie

A czy jest jakis wymog co do skory? Ja mam skorzane buty ale mala ich czesc jest lakierowana a reszta zwykla. Sa tak wygodne ze troche ich szkoda zostawic.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2011-02-02, 14:45   #1097
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
the rock, u Ciebie to faktycznie troszkę opalenizny nie zaszkodzi, ale tylko troszkę ja mam ciemne włosy to inaczej wygląda, chociaż też niezbyt ciekawie bo blada jestem strasznie
Wszystko jest dla ludzi tylko trzeba zachować umiar

- 25 kg
Stary 2011-02-02, 15:26   #1098
dziunia1013
Raczkowanie

Cytat:
A czy jest jakis wymog co do skory? Ja mam skorzane buty ale mala ich czesc jest lakierowana a reszta zwykla. Sa tak wygodne ze troche ich szkoda zostawic.
Z tego co mówił mi szewc to but musi być cały ze skóry.Wtedy będzie zabarwiony równo (bez zacieków itd.)
Ale zawsze mozesz zapytać u szewca

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Edytowane przez dziunia1013
Czas edycji: 2011-02-02 o 20:39
dziunia1013 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-02, 15:32   #1099
sjoanna
Zakorzenienie

Caly jest ze skory tylko pasek na palacach jest ze skory lakierowanej. Ty masz z takiej zwyklej? Szewc ogladal buta czy tylko pytalas o mozliwosc farbowania. I gdzie - jesli mozna wiedziec.

a LADY.”

Edith Head

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-02, 17:59   #1100
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

fajny pomysł z tym farbowaniem butów, taki praktyczny ale wydaje mi się, że musi być to dobrej jakości skóra.
Stary 2011-02-02, 20:38   #1101
dziunia1013
Raczkowanie

Miałam buciki ze sobą.Szewc powiedział ,że jest to dobrej jakości skóra i problemu nie będzie.Szpileczki są z firmy Arte di Roma i to generalnie,według mnie i kilku znajomych,firma sprzedająca dobrej jakości buty.Mam też jedną parę tego producenta do noszenia codziennego.
Jestem z Wrocławia i tutaj pytałam.
Może podejdź do szewca i po prostu zapytaj? Według mnie to dobry pomysł i praktyczny.Jeśli fason jest ładny (a chyba większość PMek kupuje co się im podoba ) to szkoda aby buty poszły w odstawkę po ślubie...
Stary 2011-02-03, 00:30   #1102
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Roougee podejrzewam, że każda z nas ma taki dylemat.

Na płaskim obcasie lepiej tańczyć, na wysokim wygląda się super, wysoko i smukło w naszym wypadku ale wszystko zależy też od wyprofilowania buta. Wysoki obcas, może okazać się mega wygodny Trzeba szukać
Pewnie masz rację Znalazłam jedne buty w necie, ale wolałabym jednak kupić w sklepie a nie przez internet. Póki co to szukam, może w weekend podskoczę do jakiego centrum handlowego.
Cytat:

Wybierz takie buty - i obcas i forma i material w ktorych ci najwygodniej! Przetanczysz cala noc w nich! A po kupieniu koniecznie rozbij troszke. Np wkladajac w prawidla lub/i chodzac w nich po domu w grubych skarpetach

No właśnie nie wiem w jakich mi wygodnie Tak chcę zrobić po zakupie butów
Cytat:
Jakiś miesiąc przed ślubem będę smarować się balsamami brązującymi, dają ładny efekt opalenizny.

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 01:03   #1103
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja bym się bała że po balsamie skóra może mi brudzić suknię.

- 25 kg
Stary 2011-02-03, 01:09   #1104
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

albo ze zle sie rozprowadzi balsam i beda plamy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 11:54   #1105
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
albo ze zle sie rozprowadzi balsam i beda plamy
Właśnie takie same obawy bym miała więc chyba przed ślubem zaliczę parę wizyt w solarium, tak żebym tylko troszkę inaczej wyglądała.

Dziewczyny które planują mieć kwiatek we włosach, jaki on będzie - świeży czy sztuczny ?

Stary 2011-02-03, 12:49   #1106
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja jeśli zdecyduje sie nie miec welonu (bo mysle o tym konkretnie) to bede miec kwiaty ale na pewno żywe

- 25 kg
Stary 2011-02-03, 15:11   #1107
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziunia1013 Pokaż wiadomość
Miałam buciki ze sobą.Szewc powiedział ,że jest to dobrej jakości skóra i problemu nie będzie.Szpileczki są z firmy Arte di Roma i to generalnie,według mnie i kilku znajomych,firma sprzedająca dobrej jakości buty.Mam też jedną parę tego producenta do noszenia codziennego.
Jestem z Wrocławia i tutaj pytałam.
Może podejdź do szewca i po prostu zapytaj? Według mnie to dobry pomysł i praktyczny.Jeśli fason jest ładny (a chyba większość PMek kupuje co się im podoba ) to szkoda aby buty poszły w odstawkę po ślubie...
Dziekuje za informacje.
Z tym przejsciem do szefca to nie tak szybko. Po pierwsze ja jestem we Wloszech a po drugie buty w Polsce. Zbieram info bo jak wysle z nimi rodzicow to musze im wszystko wyjasnic.

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Pewnie masz rację Znalazłam jedne buty w necie, ale wolałabym jednak kupić w sklepie a nie przez internet. Póki co to szukam, może w weekend podskoczę do jakiego centrum handlowego.

No właśnie nie wiem w jakich mi wygodnie Tak chcę zrobić po zakupie butów

Jakiś miesiąc przed ślubem będę smarować się balsamami brązującymi, dają ładny efekt opalenizny.
A w jakich butach chodzisz?
Jaki obcas wybierasz jak kupujesz?
Sa osoby ktore w mega szpilkach lataja jak w balerinkach i nie wyobrazaja sobie zycia bez nich. Ja do takich nie naleze wiec wybralam taki nieduzy obcasik - wiekszy niz kaczuszka (3 cm) a mniejszy niz szpilka. Moj mial 5 cm. (chyba dokladnie 5,5 cm)

Balsamy sie zmywaja a u mnie dodatkowo zle wygladaja no i barwia niemilosiernie. A uzywalam tylko balsamu do ciala na nogi!

Cytat:
Właśnie takie same obawy bym miała więc chyba przed ślubem zaliczę parę wizyt w solarium, tak żebym tylko troszkę inaczej wyglądała.

Dziewczyny które planują mieć kwiatek we włosach, jaki on będzie - świeży czy sztuczny ?
Pare razy - byle nie przedobrzyc to solarium jest ok.
Kwiatek - zywy oczywiscie!

The rock - welon z kwiatami sie nie wyklucza. Choc podobaja mi sie tez woalki. Popatrz na zdjecia z zeszlego roku!

Ja mialam jeszcze ozdoby we wlosach ale delikatne - takie perelki.

Na zdjeciach widac moje buty a takze uczesanie. W tym koku byl wpiety welon a z boku grzebyk z kwiatami. Po zdjeciu welonu o polnocy byly kwiaty i te male perelki wtedy widoczne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura1m.jpg (123,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg buty.jpg (37,9 KB, 59 załadowań)

a LADY.”

Edith Head

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-03, 17:57   #1108
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Ja to raczej welon sobie włoże we włosy i jakiś żywy kwiatek też pewnie, bo to całkiem fajnie wygląda, po oczepinach, gdy welonu już nie ma. W końcu to jedyny dzień kiedy można mieć różne rzeczy na sobie, których normalnie sie nie nosi
Stary 2011-02-03, 18:05   #1109
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Pare razy - byle nie przedobrzyc to solarium jest ok.
Kwiatek - zywy oczywiscie!

The rock - welon z kwiatami sie nie wyklucza. Choc podobaja mi sie tez woalki. Popatrz na zdjecia z zeszlego roku!

Na zdjeciach widac moje buty a takze uczesanie. W tym koku byl wpiety welon a z boku grzebyk z kwiatami. Po zdjeciu welonu o polnocy byly kwiaty i te male perelki wtedy widoczne.
Butki na obcasie odpowiednim dla mnie. Mam nadzieję, że znajdę coś odpowiedniego. Oczywiście podobają mi sie wysokie szpilki ale w życiu w nich nie wytrzymam.

Właśnie ja chcę welon i kwiaty, tylko zastanawia mnie czy takie żywe wytrzymają przez całą noc, no i oczywiście jakie? Nie mam zielonego pojęcia o tym Takie kwiaty do włosów normalnie w kwiaciarni się zamawia ? (chyba jakieś głupie pytania zadaje )

Stary 2011-02-03, 18:26   #1110
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Butki na obcasie odpowiednim dla mnie. Mam nadzieję, że znajdę coś odpowiedniego. Oczywiście podobają mi sie wysokie szpilki ale w życiu w nich nie wytrzymam.

Właśnie ja chcę welon i kwiaty, tylko zastanawia mnie czy takie żywe wytrzymają przez całą noc, no i oczywiście jakie? Nie mam zielonego pojęcia o tym Takie kwiaty do włosów normalnie w kwiaciarni się zamawia ? (chyba jakieś głupie pytania zadaje )

Szpilki sa piękne, chociaż platformy są czasem wygodniejsze niż zwykłe obcasy.
A kwiat do włosów zamawia się raczej w kwiaciarni, razem z bukietami i butonierką, tak mi się wydaje

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości