![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub w rozmiarze XL
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a daleko sa ich lokale od siebie? moze dacie rade wpasc na chwile i do przykaciolki i do brata ciotecznego?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aha kurcze .. wiesz mysle ze przyjaciolka bardzo by sie ucieszyla gdybyscie przyszli na poprawiny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 |
Zakorzenienie
|
no tylko to absurd bo jesli chodzi o osoby to przyjaciolka jest wazniejsza osoba dla mnie niz ten brat meza....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak, że lepiej być chociaż na poprawinach, niż żeby nie było Ciebie wcale...Myślę, że jak jej powiesz co i jak to ona Cię bardzo dobrze zrozumie. A brat cioteczny TŻ robi poprawiny???
![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
nie.. brat cioteczny nie robi
![]() a wesela sa daleko od siebie.... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciężko cokolwiek doradzić, ale osobno na pewno nie możecie iść, w końcu jesteście małżeństwem. Jeśli nie znajdziecie rozwiązania, to lepiej idźcie na poprawiny do przyjaciółki, chyba że Twój TŻ jednak zechce iść z Tobą na wesele Twojej przyjaciółki. Wiadomo, że przyjaciółka wolałaby, żebyś była u niej, ale w życiu różnie bywa. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Roougee jak tam przygotowania do ślubu? W końcu to już trochę ponad 2 tygodnie? Stresujesz się? Ja jak sobie pomyślę, że mój ślub już coraz bliżej to mnie aż dreszcze przechodzą.
![]() |
![]() |
#1479 | |
Zadomowienie
|
Porozmawiaj z TŻ. Później, niezależnie od decyzji jaką podejmiecie, ze swoją przyjaciółką i wyjaśnij jej wasze stanowisko. Najlepszym kompromisem byłoby pójście na wesele do brata ciotecznego i na poprawiny do przyjaciółki. Można wiedzieć jaka będzie odległość między weselami?
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
TŻ ma "porypaną" rodzinkę i nie wyobrażalne dla nich jest byśmy u brata nie byli... ale z 2 str co im do tego?
![]() nie wiem jeszcze co zrobimy ale porozmawiam z przyjaciolka jak radzicie... odleglosc ok 30 km a jeden slub jest o 16 z drugi o 17.... a slub tu jest najwazniejszy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę, że Roougee dobrze Ci Madzia radzi. 30km w sobotni wieczór to jest chwila moment, a przyjaciółce na pewno będzie miło, że przyjechałaś na ślub. Rodzina TŻ nawet nie zauważy że was nie było, a na wesele można i później przyjść.
![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
tylko dziewczyny:
a) TŻ chce być na ślubie brata b) nie mam prawojazdy ani samochodu..... TŻ też nie, dopiero kurs robi ;/ a tam się nie da dojechać(w sensie do brata ciotecznego) bo to poza miastem i busa nie uświadczę za często tam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A no to już jest większy problem. W takim wypadku, musicie wybrać na którym ślubie i weselu będziecie, chyba że załatwicie sobie jakiś transport. Masz nie ciekawą sytuację ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie możecie sobie załatwić transportu??? Nie byłoby was tylko maksymalnie 2 godzin
![]() |
![]() |
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Roougee masz rację prawko to rzecz bezcenna, wsiadasz w samochód i jedziesz gdzie tylko chcesz, nie czekasz na autobus, który jedzie jak ślimak, nie musisz nikogo prosić. Nie wiem co ja bym zrobiła teraz jakbym prawka nie miała, pewnie nie byłabym z moim TŻ ![]() ![]() a Wy Madzia musicie razem z mężem porozmawiać i omówić różne wyjścia z tej sytuacji, bo wiadomo, że każde z Was chciałoby być na ślubie i weselu osoby Wam najbliższej.
![]() |
![]() |
#1488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
my czekamyna zjecia z sesji..... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nam ostatecznie wyszło 51 osób na weselu, o 28 mniej niż było zaproszonych ![]()
![]() |
![]() |
#1492 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To takie nie za wielkie wesele ![]() ![]() Nam już nie wiele zostało osób do proszenia. Ode mnie ze 2 rodziny i u TŻ kilkoro ludzi i będzie koniec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 |
Zadomowienie
|
Ewooszca właśnie rodzina nas najbardziej zawiodła
![]() Madzia_g podzielisz się kilkoma zdjęciami? ![]() Zamówiłam dziś bukiety!!! W końcu ![]() ![]() Coraz bliżej ślubu ![]()
![]() |
#1495 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Roougee u Ciebie już niedługo ![]() ![]() U nas to my w zasadzie prosimy samą rodzinę i też nie wiadomo jak to wyjdzie. Jakaś ciotka TŻ już się dopatruje choroby, jak nam zaczęła wymieniać jak to jej córki wesele było cudowne, tanie i wspaniałe( 15 lat temu) Nasze może tanie nie będzie, bo my zapraszamy wszystkich, dorosłych z dziećmi, a nie tak jak oni że tylko dorosłych, a dzieci to tylko tych bogatszych. Do każdego co pójdziemy od strony TŻ przeważnie to się czepia, że mamy późno ślub. Ja chciałam na tą godzinę i niech to zaakceptują, a jak im nie pasuje to wcale nie muszą być, szlak już mnie trafia, coraz bardziej nie chce mi się tego ślubu i wesela. Na szczęście procesję po rodzinie TŻ już zakończyliśmy, więc będę miała trochę czasu żeby zapomnieć o tym.
![]() |
![]() |
#1496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdjecia wrzuce jak dostane oczywiscie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z zapraszaniem to są zawsze cyrki, ludzi od zawsze mają jakieś ale, mnie teściowa wkurza tekstami- jak Renata (siostra TŻ) wychodziła za mąż to oni płacili 60zł/os mieli kamerzystę i fotografa z 1 firmy za chyba 700zł itp itd!!!! Nie może zrozumieć, że to było jakieś 13 lat temu i ceny były zupełnie inne.... Jak ona mnie drażni wtedy, aż mam chęć ją ![]() ![]() A na którą macie ślub? Na 20? Że tak marudzą? Ja mam ślub o 17, na sali będziemy hmm koło 18.30 i wcale nie uważam, że to późno, tak samo moi goście. Dla mnie nie do wyobrażenia są śluby o 11, 12 i 13 ![]() ![]() Cytat:
Dziś mam próbny makijaż i zero pomysłu na niego, ostatnio w gazecie widziałam makijaż, który mi się bardzo spodobał, ale nie wiem czy dla mnie byłby odpowiedni, nie maluję się i nie mam pojęcia jakie kolory mi pasują
![]() |
![]() |
#1498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie, ludzie porównują ceny z dawnych lat. Wystarczy teraz wziąć cenę cukru przez którą wszystko drożeje więc nie widzę sensu, żeby porównywać coś z przed lat z tym co jest teraz. Mamy ślub na 19.00, sala oddalona jest od kościoła z 500m, więc na sale nie będziemy jechać godzinę czy dwie, no ale jak ludzie nie wiedzą to gadają głupoty. Chciałam mieć później ślub i to chyba ja o tym decyduję, a nie teściowa, czy jej popieprzona rodzina. No ulżyło mi ![]() Z makijażem to i ja nie wiem jaki bym chciała, najchętniej to bym coś ciemnego chciała, mam nadzieję, że mi kobitka od makijażu coś doradzi. Wydaje mi się, że Tobie by było ładnie w takim połączeniu ciemnych kolorów z jasnymi, nie umiem tego opisać, a tez nie mam żadnego zdjęcia pod ręką.
![]() |
![]() |
#1499 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja na szczęście z moja nie gadam od dłuższego czasu. Czyli od tej pamiętnej wizyty moich rodziców u nich ![]() Jest mi z tym dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
the rock to na co Ty czekasz, chwal się ![]() Ja ostatnio kupiłam sobie bransoletkę, zrobię zdjęcie i wrzucę, żebyście zobaczyły ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.