Ślub w rozmiarze XL - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 14:48   #1741
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: Ślub w rozmiarze XL

Cytat:
Napisane przez Ewooszca Pokaż wiadomość
Dziękuję
Po poprawkach nie powinna się zwijać, wczoraj tak strasznie było gorąco, że czułam się spuchnięta, a na nieszczęście chciało mi się do wc hehe i to zaraz człowiek źle się czuje i puchnie
Obrączki mi się strasznie podobają, TŻ jest strasznie szeroka miała być 6mm a wyszła 6,3 mm.
Po poprawkach bedzie super No i na pewno wszystko idealnie dopasuja. A co do obraczek to ja lubie takie w klasycznych kształtach ale my wezmiemy białe

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 18:10   #1742
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja już mam i obrączki i uszyta suknie, którą odbieram w czwartek ze względu na to, że nie mam jej gdzie trzymać a i jeszcze są niewielkie poprawki.

Dorzucam zdjęcia, suknia jest u dało zawinięta, bo kobieta mi robiła długość a TŻ ma takie ruchy, że nie zdążył zrobić zdjęcia przed upinaniem. A no i jeszcze muszą mi ciut poszerzyć, bo jakoś za szczupłą mi zrobili tą suknie i oddychać nie mogłam no i boczki się odznaczają
P.S. Przepraszam za minę, ale TŻ nie ostrzegał przed robieniem zdjęcia
Pięknie wyglądasz, bardzo mi się podoba tak lekko i zwiewnie, fakt że na brzuszku się zwija, ale po poprawkach będzie idealnie. Masz ładną talie
Cytat:
Za farbowanie włosów, podcięcie końcówek i takie jakieś podpięcie włosów, żeby zobaczyć jak będzie to wyglądać z suknią i welonem zapłaciłam 120 zł.
Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Zdaj się na fryzjera, ale na sprawdzonego. Ja zaufałam swojej fryzjerce i wcale nie żałowałam dobrała mi idealnie kolor, zresztą mojej świadkowej również Ja płaciłam 120 zł (z rabatem...)
Kurcze powiem szczerze, że myślałam że farbowanie jest trochę tańsze (nigdy nie farbowałam u fryzjera, więc się nie dziwcie ). Włosy mam lekko za ramiona i dość gęste więc pewnie tyle samo jak nie więcej zapłacę.

Obrączki mam bardzo podobne, bo moje chyba są ciut węższe Musimy mojego TŻ obrączkę zmniejszyć, bo jest co najmniej o dwa rozmiary za duża.

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 18:58   #1743
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz, bardzo mi się podoba tak lekko i zwiewnie, fakt że na brzuszku się zwija, ale po poprawkach będzie idealnie. Masz ładną talie

Kurcze powiem szczerze, że myślałam że farbowanie jest trochę tańsze (nigdy nie farbowałam u fryzjera, więc się nie dziwcie ). Włosy mam lekko za ramiona i dość gęste więc pewnie tyle samo jak nie więcej zapłacę.

Obrączki mam bardzo podobne, bo moje chyba są ciut węższe Musimy mojego TŻ obrączkę zmniejszyć, bo jest co najmniej o dwa rozmiary za duża.
Dziękuję no ja talię to trochę mam, ale i biodra szerokie, więc może i dlatego talia jest
Ja dopiero 3 raz farbuje włosy u fryzjera, kiedyś na studniówkę zrobiłam sobie pasemka, też zapłaciłam kupę kasy, a miałam znacznie krótsze włosy. Najtańsze jest zwykłe farbowanie. Niby mam ciemne włosy, ale jak się ładnie błyszczą, chyba im ciemniejsze tym bardziej błyszczące
Nam ten facet też zmniejszał obrączki, bo zrobił za duże, ja mam tylko w lato grube palce a w zimę to pierścionek zaręczynowy jest za luźny
Od dzisiaj mam wielkie sprzątanie w domu, okna umyte, kurze i pajęczyny wysprzątane, trzeba jeszcze będzie pochować zbędne rzeczy z widoku, ale to już w następnym tyg.
Zamówiłam wczoraj bukiet dla siebie, świadkowej, 2 butonierki i kwiat we włosy - 330zł. Drogo?

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Po poprawkach bedzie super No i na pewno wszystko idealnie dopasuja. A co do obraczek to ja lubie takie w klasycznych kształtach ale my wezmiemy białe

Właśnie i ja wolę klasyczne kształty obrączek, chyba jestem jakaś w ogóle klasyczna i prosta, nie przepadam za przepychem My dostaliśmy trochę złota i dlatego są żółte, ale zawsze chciałam mieć żółte, bo srebrne mieliśmy wcześniej, więc te małżeńskie nasze muszą się wyróżniać
Stary 2011-06-01, 20:27   #1744
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Nam ten facet też zmniejszał obrączki, bo zrobił za duże, ja mam tylko w lato grube palce a w zimę to pierścionek zaręczynowy jest za luźny
Od dzisiaj mam wielkie sprzątanie w domu, okna umyte, kurze i pajęczyny wysprzątane, trzeba jeszcze będzie pochować zbędne rzeczy z widoku, ale to już w następnym tyg.
Zamówiłam wczoraj bukiet dla siebie, świadkowej, 2 butonierki i kwiat we włosy - 330zł. Drogo?
Wydaje mi się, że to normalna cena (wg mnie to ceny za bukiety są za wysokie, ale to moja subiektywna ocena ) W sumie to chyba wszystko zalezy od kwiatów. A jakie Ty kwiaty wybrałaś ? I jakiś kształt konkretny ?
Tobie już niedużo zostało ja też już bym chciała swój ślub choć jak sobie pomyślę o domu pełnym gości i szale porządków to robi się mniej milej
Mi palce puchną i np. wczoraj jak był upał to z trudem mogłam go ściągnąć więc i obrączkę mam luźniejszą, ale taką, że nie spadnie.

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

Stary 2011-06-02, 01:06   #1745
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

Właśnie i ja wolę klasyczne kształty obrączek, chyba jestem jakaś w ogóle klasyczna i prosta, nie przepadam za przepychem My dostaliśmy trochę złota i dlatego są żółte, ale zawsze chciałam mieć żółte, bo srebrne mieliśmy wcześniej, więc te małżeńskie nasze muszą się wyróżniać
My zakochaliśmy się w jednych z Apartu ale będziemy robić na wzór u złotnika Chcę z diamentami
W sumie musimy to w najbliższym czasie ogarnąć I też mamy żółte złoto ale bez problemu przerobią je na białe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (10,0 KB, 36 załadowań)

- 25 kg
Stary 2011-06-02, 09:47   #1746
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Wydaje mi się, że to normalna cena (wg mnie to ceny za bukiety są za wysokie, ale to moja subiektywna ocena ) W sumie to chyba wszystko zalezy od kwiatów. A jakie Ty kwiaty wybrałaś ? I jakiś kształt konkretny ?
Tobie już niedużo zostało ja też już bym chciała swój ślub choć jak sobie pomyślę o domu pełnym gości i szale porządków to robi się mniej milej
Mi palce puchną i np. wczoraj jak był upał to z trudem mogłam go ściągnąć więc i obrączkę mam luźniejszą, ale taką, że nie spadnie.

Moja wiązanka będzie wydłużona, sama kwiaciarka powiedziała, że jestem wysoka, więc mogę mieć dłuższą(i taką z resztą chciałam od początku). Będą w niej róże różnego koloru od ciemnego różu po jasny i gdzieniegdzie pięknie pachnące białe frezje. We włosy będzie ciemniejsza różowa róża, frezja i coś zielonego, a dla świadkowej jakiś niewielki bukiecik z jasnych róż, bo ona ma ciemną soczystą sukienkę, gdzieś tam kilka postów dalej pokazywałam jej kolor.

Cytat:
My zakochaliśmy się w jednych z Apartu ale będziemy robić na wzór u złotnika Chcę z diamentami
W sumie musimy to w najbliższym czasie ogarnąć I też mamy żółte złoto ale bez problemu przerobią je na białe
Piękne te obrączki. Tez sobie myślałam, że może by wziąć sobie zrobić obrączkę z oczkiem czy czymś takim, ale z drugiej strony pierścionek mam od tego a gdyby później trzeba było powiększać lub zmniejszać to byłby problem, że może coś wypaść. A znając mojego TŻ to on by zaraz narzekał
Stary 2011-06-02, 12:00   #1747
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Piękne te obrączki. Tez sobie myślałam, że może by wziąć sobie zrobić obrączkę z oczkiem czy czymś takim, ale z drugiej strony pierścionek mam od tego a gdyby później trzeba było powiększać lub zmniejszać to byłby problem, że może coś wypaść. A znając mojego TŻ to on by zaraz narzekał
Mój na szczęscie nie narzeka i obrączki bardzo mu sie podobają

- 25 kg
Stary 2011-06-02, 13:27   #1748
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Mój na szczęscie nie narzeka i obrączki bardzo mu sie podobają
To najważniejsze
Stary 2011-06-02, 15:51   #1749
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Ja już mam i obrączki i uszyta suknie, którą odbieram w czwartek ze względu na to, że nie mam jej gdzie trzymać a i jeszcze są niewielkie poprawki.
Za farbowanie włosów, podcięcie końcówek i takie jakieś podpięcie włosów, żeby zobaczyć jak będzie to wyglądać z suknią i welonem zapłaciłam 120 zł.
Nie wiem czy to dużo czy mało. Na moje włosy trzeba jednak dużo farby, kiedyś mi moja mama farbowała włosy, to w jednym miejscu wcale jej nie nałożyła na szczęście to było między włosami i nie rzucało się aż tak w oczy

Dorzucam zdjęcia, suknia jest u dało zawinięta, bo kobieta mi robiła długość a TŻ ma takie ruchy, że nie zdążył zrobić zdjęcia przed upinaniem. A no i jeszcze muszą mi ciut poszerzyć, bo jakoś za szczupłą mi zrobili tą suknie i oddychać nie mogłam no i boczki się odznaczają
P.S. Przepraszam za minę, ale TŻ nie ostrzegał przed robieniem zdjęcia
Obrączki mamy podobne, z tym że moje są na środku tak jakby porysowane bardzo ładna suknia
Cena nie jest zbyt duża, generalnie mnie policzyła za ślubną też 120zł, ale jak już pisałam, liczyła mnie po znajomości
Cytat:

Cena zależy od wielu czynników, od ilości i długości włosów, jaka farba tzn firma, gdzie leży salon itp
Cytat:
Dziękuję no ja talię to trochę mam, ale i biodra szerokie, więc może i dlatego talia jest
Ja dopiero 3 raz farbuje włosy u fryzjera, kiedyś na studniówkę zrobiłam sobie pasemka, też zapłaciłam kupę kasy, a miałam znacznie krótsze włosy. Najtańsze jest zwykłe farbowanie. Niby mam ciemne włosy, ale jak się ładnie błyszczą, chyba im ciemniejsze tym bardziej błyszczące
Wiesz zależy z czego masz te kwiaty, ja za swoje bukiety dałam łącznie 150 zł
Cytat:
Też ładne. A właściwie dlaczego te diamenciki miałyby wypadać??? I wszędzie widzę, że później jest problem przy zmniejszaniu/powiększaniu obrączek...?
Cytat:
Moja wiązanka będzie wydłużona, sama kwiaciarka powiedziała, że jestem wysoka, więc mogę mieć dłuższą(i taką z resztą chciałam od początku). Będą w niej róże różnego koloru od ciemnego różu po jasny i gdzieniegdzie pięknie pachnące białe frezje. We włosy będzie ciemniejsza różowa róża, frezja i coś zielonego, a dla świadkowej jakiś niewielki bukiecik z jasnych róż, bo ona ma ciemną soczystą sukienkę, gdzieś tam kilka postów dalej pokazywałam jej kolor.
Powiem Ci tak, 330 zł za bukiety z róż to chyba normalna cena, róże ogólnie są bardzo drogimi kwiatami. Tak patrzę na Twój podpis i widzę, że Ty już 11 czerwca, czyli za tydzień Ale zleciało co? Niedawno był mój ślub a teraz Twój... Ech

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 16:38   #1750
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Też ładne. A właściwie dlaczego te diamenciki miałyby wypadać??? I wszędzie widzę, że później jest problem przy zmniejszaniu/powiększaniu obrączek...?
Nie raz właśnie czytam na forum że jak to nie można zmniejszyć albo powiększyć obrączek z kamieniami. A złotnik mi powiedział, że nie ma rzeczy niemożliwych i wszystko się da zrobić Więc nie widzę w tym problemu. A oczka jak są dobrze oprawione to nie mają prawa wypaść, tym bardziej ze są jakby wtopione w złoto.

Wróciłam z kościoła, ślub 500zł (nie wiem czy to dużo, mało czy średnio?) + zapowiedzi w naszych parafiach. Kwiaty oczywiście ustala siostra Czesława
no i na protokól mamy pzyjść w przyszłym tyg. kiedy chcemy.

- 25 kg
Stary 2011-06-02, 18:28   #1751
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Nie raz właśnie czytam na forum że jak to nie można zmniejszyć albo powiększyć obrączek z kamieniami. A złotnik mi powiedział, że nie ma rzeczy niemożliwych i wszystko się da zrobić Więc nie widzę w tym problemu. A oczka jak są dobrze oprawione to nie mają prawa wypaść, tym bardziej ze są jakby wtopione w złoto.

Wróciłam z kościoła, ślub 500zł (nie wiem czy to dużo, mało czy średnio?) + zapowiedzi w naszych parafiach. Kwiaty oczywiście ustala siostra Czesława

Cena za ślub liczy, księdza, organistę i kościelnego? Jeśli tak to jest 3 razy mniej niż ksiądz nam krzyknął, więc mogę stwierdzić, że mało ale właśnie taka powinna być cena. U mnie jest zbyt wygórowana i o tym wiem, przeglądając forum, mogę stwierdzić że 500zł mieści się jeszcze w normalnych cenach za ślub

Cytat:
Powiem Ci tak, 330 zł za bukiety z róż to chyba normalna cena, róże ogólnie są bardzo drogimi kwiatami. Tak patrzę na Twój podpis i widzę, że Ty już 11 czerwca, czyli za tydzień Ale zleciało co? Niedawno był mój ślub a teraz Twój... Ech
Właśnie nie pomyślałam o tym, że róże jednak są drogie, jedna w kwiaciarni kosztuje ok 10zł.
Zgadza się Roougee czas leci coraz szybciej, któregoś dnia chciałam, żeby do ślubu było więcej czasu, żeby go jakoś przełożyć na inny czas, odciągnąć w terminie, ale się nie da Niby się cieszę, ale z drugiej strony mam dużo obaw. Czy goście dopiszą, czy wesele się uda i czy w ogóle będzie wszystko tak jakbym tego chciała.
Stary 2011-06-02, 18:36   #1752
fiolusiek
Zakorzenienie

Dziewczyny w koncu sie zdecydowalam na ten kroj sukni Tylko pod biustem zamiast tych koralikow bym chciala jakas kolorowa tasiemke czy koronke. Zwazywszy na moj rozmiar 5o musze uszyc na miare. Jak myslicie taki fason bedzie dobry dla gruszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1632914233.jpg (23,4 KB, 112 załadowań)
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 19:03   #1753
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Dziewczyny w koncu sie zdecydowalam na ten kroj sukni Tylko pod biustem zamiast tych koralikow bym chciala jakas kolorowa tasiemke czy koronke. Zwazywszy na moj rozmiar 5o musze uszyc na miare. Jak myslicie taki fason bedzie dobry dla gruszki

Suknia piękna ale wydaje mi się, że takie lejące posągowe suknie nie są dla nas, a tym bardziej dla gruszki. Gruszki mają dużą pupę i uda, a do takiego typu sukni trzeba mieć idealną figurę.Przymierzałam jedną suknię empire, to mi brzuch odstawał i strasznie na biodrach się osadziła Najlepiej jakbyś coś przymierzyłam, ale rozumiem że z rozmiarami jest ciężko w salonach, nawet jak w coś się człowiek wciśnie to i tak nie wiadomo jak będzie wyglądać w rozmiarze odpowiednim dla nas. Moim zdaniem powinnaś poszukać innego kroju sukni. Chociaż ja nie bardzo się znam na doradzaniu.

Chociaż w googlach znalazłam takie zdjęcie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6269_1289213052_4cd7d47cc2ac7.jpg (19,5 KB, 149 załadowań)

Edytowane przez Ewooszca
Czas edycji: 2011-06-02 o 19:09
Ewooszca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 19:06   #1754
fiolusiek
Zakorzenienie

ja wlasnie nie jestem do konca typowa gruszka bo mam waskie ramiona, duzy biust, szersze biodra i spory brzuch, nogi nie sa az tak grube
i czytalam ze ten kroj wlasnie jest wyszczuplajacy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 19:21   #1755
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
ja wlasnie nie jestem do konca typowa gruszka bo mam waskie ramiona, duzy biust, szersze biodra i spory brzuch, nogi nie sa az tak grube
i czytalam ze ten kroj wlasnie jest wyszczuplajacy

Nogi i tak będą zakryte Skoro masz wąskie ramiona, to musisz jakoś je zrównoważyć z szerszymi biodrami, żeby zrobić się wizualnie klepsydrą zdjęcie w poście wyżej pokazuje, że i puszystsze dziewczyny wyglądają dobrze w tego typu sukniach, ale muszą być dobrze dopasowane.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

fiolusiek jeśli masz spory brzuszek, to myślę, że kolorowa tasiemka przyciągnie uwagę, jeśli będzie ona umieszczona w najwęższym miejscu zaraz pod biustem to spowoduje, że będziesz wydawać się szczuplejsza. Dobra krawcowa na pewno doradzi i podpowie, jak powinna suknia wyglądać, żeby ubyło kg.
Stary 2011-06-02, 20:59   #1756
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Cena za ślub liczy, księdza, organistę i kościelnego? Jeśli tak to jest 3 razy mniej niż ksiądz nam krzyknął, więc mogę stwierdzić, że mało ale właśnie taka powinna być cena. U mnie jest zbyt wygórowana i o tym wiem, przeglądając forum, mogę stwierdzić że 500zł mieści się jeszcze w normalnych cenach za ślub
Jeszcze dokładnie nie wiem, bo ten koleś w kancelarii był tak niemiły że szok. Pójdziemy spisać protokół to się dokładnie dopytam. Ale jak spytałam czy mogę mieć skrzypce to powiedział, że tak i nic więcej na temat opłat nie wspomniał. Tak samo jak spytałam o kwiaty w kościele. Dodał ze dodatkowo płatne są tylko zapowiedzi w naszych parafiach.
Cytat:
A przymierzałaś coś w tym klimacie? Ja noszę rozmiar 42/44 i jak przymierzyłam suknię w takim klimacie to wygladałam jak w worku. Zero jakiejkolwiek figury. Wyglądałam jak w ciąży więc ja mówię zdecydowane NIE Ale oczywiście to jest MO>

- 25 kg
Stary 2011-06-02, 22:25   #1757
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:

A przymierzałaś coś w tym klimacie? Ja noszę rozmiar 42/44 i jak przymierzyłam suknię w takim klimacie to wygladałam jak w worku. Zero jakiejkolwiek figury. Wyglądałam jak w ciąży więc ja mówię zdecydowane NIE Ale oczywiście to jest MO>
zgadzam sie..... lepsza bedzie z podkreslona talia- taka co robi figure.. te empire sa jak worki.. ale to tylko moje zdanie

Ewooszca piekna suknia, po poprawkach bedzie idealna

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 23:17   #1758
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
zgadzam sie..... lepsza bedzie z podkreslona talia- taka co robi figure.. te empire sa jak worki.. ale to tylko moje zdanie

Nawet szczupłe dziewczyny nie wyglądają w nich dobrze

Ja jutro na przymiarkę Mam mniejszego stresa niż ostatnio bo widziałam 'dzieło' Pani Ewy z koronki i suknia była przepiękna

- 25 kg
Stary 2011-06-02, 23:42   #1759
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Właściwie zgadzam się z dziewczynami i z tym co wcześniej napisały, choc uważam, że zawsze nalezy sukienkę przymierzyć, bo co na człowieku to na człowieku
Kojarzę, że któraś z dziewczyn tu na wątku miała sukienkę empire i wyglądała bardzo ładnie, więc nie koniecznie zawsze jest źle. Edit. znalazłam jej post ze zdjęciami to była Anouk. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1014
Ale ostatnio widziałam zdjęcia ze ślubu mojej koleżanki która jest mniejsza niż XL i miała suknie w tym stylu i niestety nie wyglądała ona korzystnie. Kolokwialnie mówiąc wyglądała jak "kawał baby" w worku. Więc moim zdaniem trzeba szukać i mierzyć, aż się w końcu trafi na tą jedyną

the rock powodzenia na przymiarce jutro

Roougee jak idzie Ci w nowe pracy ?

Elfir Ty już po ślubie jak dobrze widzę i nic się nie pochwaliłaś ;> ?

Edytowane przez dotaa
Czas edycji: 2011-06-03 o 00:48 Powód: link
Stary 2011-06-02, 23:44   #1760
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
dzieki

- 25 kg
Stary 2011-06-03, 00:51   #1761
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
ja kiedys miala bardzo podobno fason sukienki i .. wtedy wydawalo mi sie ze fajnie wygladam .. ale teraz bym jej juz drugi raz nie wybrala

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 09:53   #1762
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:

Dziękuję Nie poznałam Cię zmieniłaś zdjęcie i patrzę jakas nowa osoba przybyła hehe

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Suknie typu empire dobrze wyglądają jak są odpowiednio dobrane do osoby i figury. Moja kuzynka miała taką suknie na swoim ślubie i wyglądała cudownie, ale ona jest szczupła [można powiedzieć aż za bardzo] i figurę ma raczej proporcjonalną, więc lejący się materiał nigdzie się nie zatrzymywał [np. na biodrach, czy pupie] ale i nie wisiał za bardzo, nie wyglądała jak by miała worek, czy koszulę nocną. Wszystko zależy od odpowiedniego dobrania sukni, w niektórych sukniach tego typ jest za dużo materiału i dlatego wygląda się w nich jak w worku

Dla nas chyba jednak najodpowiedniejsze są suknie w stylu A, ale też nie za bardzo rozkloszowane. Właśnie wszystko zależy od umiaru.

Jejku jeszcze tylko tydzień do , a ja się
Stary 2011-06-03, 15:58   #1763
Roougee
Zadomowienie

Cytat:

No dokładnie, skoro złotnik mówi, że nie da się zmniejszyć/zwiększyć obrączki z kamieniem to to nie jest złotnik z prawdziwego zdarzenia :P
500zł za ślub? Ale sam? Czy w tym jest kościelny, organista i strojenie kościoła? Czy jak? My za mszę daliśmy 300zł + 100zł organistka+ 100zł kościelny, który dekorował też kościół.
Cytat:

Właśnie nie pomyślałam o tym, że róże jednak są drogie, jedna w kwiaciarni kosztuje ok 10zł.
Zgadza się Roougee czas leci coraz szybciej, któregoś dnia chciałam, żeby do ślubu było więcej czasu, żeby go jakoś przełożyć na inny czas, odciągnąć w terminie, ale się nie da Niby się cieszę, ale z drugiej strony mam dużo obaw. Czy goście dopiszą, czy wesele się uda i czy w ogóle będzie wszystko tak jakbym tego chciała.
Są baaardzo drogie, dlatego cena bukietów też jest duża
Co do czasu to mi też cholernie szybko uciekał, zwłaszcza że od środy nie spałam u siebie i wiele rzeczy nie mogłam zrobić w domu.
Na pewno wszystko się uda i każdy będzie się świetnie bawił!
Cytat:

Roougee jak idzie Ci w nowe pracy ?

Elfir Ty już po ślubie jak dobrze widzę i nic się nie pochwaliłaś ;> ?
Ech ciężko, bardzo ciężko. Nie dosypiam, już ledwo ciągnę, teściowa powiedziała, że na dłuższą metę nie podejmuje się opieki nad małą... A jak policzyłam ile musiałabym zapłacić opiekunce to centralnie mi się to nie opłaca...
Cytat:

kl aski: już niedługo!!

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 19:00   #1764
tosia888
Przyczajenie

A nie lebiej kupić sobie gorset wyszczuplający i załozyć go pod sukienkę ?
tosia888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 20:09   #1765
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
Napisane przez tosia888 Pokaż wiadomość
A nosiłaś coś takiego?
Stary 2011-06-03, 21:32   #1766
madzia_g
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Nie poznałam Cię zmieniłaś zdjęcie i patrzę jakas nowa osoba przybyła hehe

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Suknie typu empire dobrze wyglądają jak są odpowiednio dobrane do osoby i figury. Moja kuzynka miała taką suknie na swoim ślubie i wyglądała cudownie, ale ona jest szczupła [można powiedzieć aż za bardzo] i figurę ma raczej proporcjonalną, więc lejący się materiał nigdzie się nie zatrzymywał [np. na biodrach, czy pupie] ale i nie wisiał za bardzo, nie wyglądała jak by miała worek, czy koszulę nocną. Wszystko zależy od odpowiedniego dobrania sukni, w niektórych sukniach tego typ jest za dużo materiału i dlatego wygląda się w nich jak w worku

Dla nas chyba jednak najodpowiedniejsze są suknie w stylu A, ale też nie za bardzo rozkloszowane. Właśnie wszystko zależy od umiaru.

nom, zmienilam avek

nie martw sie, jakos zleci i po stresie bedzie juz niedlugo.. ogolnie przed slubem to ja sralam po gaciach

btw to moj album slubny, zwykly, prosty, bez szalu... podoba mi sie tak srednio ale nie narzekam

http://allegro.pl/znakomity-album-sl...623536253.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 22:05   #1767
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie!
ja mialam pod swoja sukienka i polecam !

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-03, 23:44   #1768
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
No dokładnie, skoro złotnik mówi, że nie da się zmniejszyć/zwiększyć obrączki z kamieniem to to nie jest złotnik z prawdziwego zdarzenia :P
500zł za ślub? Ale sam? Czy w tym jest kościelny, organista i strojenie kościoła? Czy jak? My za mszę daliśmy 300zł + 100zł organistka+ 100zł kościelny, który dekorował też kościół.
Nie wiem Mam nadzieje że za wszysrko, bo powiedział że kwiaty mogę ugadać z siostrą Czesławą
Tata mówi żebyśmy jeszcze ponegocjowali bo ja bezrobotna i takie tam Na protokole w przyszłym tyg sie wszystkiego dowiem dokładnie
Cytat:
Mnie suknia tak ścisneła i wymodelowała że nie chce gorsetu

Zresztą nie wyobrażam go sobie w sierpniu na sobie w tym upale
Mi sie podoba Ja lubie proste rzeczy

Suknia będzie piekna Pani ja na mnie juz w miarę dopasowała i teraz bedzie doszywana koronka. Aż sie nie moge doczekac jak bedzie wyglądała za 2 tyg

- 25 kg
Stary 2011-06-04, 09:27   #1769
Ewooszca
Raczkowanie

GG do Ewooszca

Cytat:
nom, zmienilam avek

nie martw sie, jakos zleci i po stresie bedzie juz niedlugo.. ogolnie przed slubem to ja sralam po gaciach

btw to moj album slubny, zwykly, prosty, bez szalu... podoba mi sie tak srednio ale nie narzekam

http://allegro.pl/znakomity-album-sl...623536253.html

Śliczny ten album, zwykły, prosty, klasyczny. Lubię prostotę i nieprzesadzone dodatki

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:

Mnie suknia tak ścisneła i wymodelowała że nie chce gorsetu

Zresztą nie wyobrażam go sobie w sierpniu na sobie w tym upale

Suknia będzie piekna Pani ja na mnie juz w miarę dopasowała i teraz bedzie doszywana koronka. Aż sie nie moge doczekac jak bedzie wyglądała za 2 tyg

No ja też nie wyobrażam sobie, żeby założyć coś jeszcze na siebie oprócz, majtek i biustonosza, sama suknia ma w sobie jakieś druty [chyba, bo coś takiego czułam], nie dość że gruba jestem i zaraz mi gorąco, to jeszcze mam się obciskać. O nie!

Na pewno suknia będzie cudowna, aż Ci zazdroszczę tych koronek
Stary 2011-06-05, 18:46   #1770
Elfir
Zakorzenienie

moja sukienka (rozm. 44/42)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,1 KB, 279 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (25,8 KB, 277 załadowań)

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości