|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub w rozmiarze XL
Cytat:
No i na pewno wszystko idealnie dopasuja. A co do obraczek to ja lubie takie w klasycznych kształtach ale my wezmiemy białe
|
|
|
#1742 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
). Włosy mam lekko za ramiona i dość gęste więc pewnie tyle samo jak nie więcej zapłacę.Obrączki mam bardzo podobne, bo moje chyba są ciut węższe Musimy mojego TŻ obrączkę zmniejszyć, bo jest co najmniej o dwa rozmiary za duża.
|
|
|
|
#1743 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero 3 raz farbuje włosy u fryzjera, kiedyś na studniówkę zrobiłam sobie pasemka, też zapłaciłam kupę kasy, a miałam znacznie krótsze włosy. Najtańsze jest zwykłe farbowanie. Niby mam ciemne włosy, ale jak się ładnie błyszczą, chyba im ciemniejsze tym bardziej błyszczące ![]() Nam ten facet też zmniejszał obrączki, bo zrobił za duże, ja mam tylko w lato grube palce a w zimę to pierścionek zaręczynowy jest za luźny ![]() Od dzisiaj mam wielkie sprzątanie w domu, okna umyte, kurze i pajęczyny wysprzątane, trzeba jeszcze będzie pochować zbędne rzeczy z widoku, ale to już w następnym tyg. ![]() Zamówiłam wczoraj bukiet dla siebie, świadkowej, 2 butonierki i kwiat we włosy - 330zł. Drogo? ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Właśnie i ja wolę klasyczne kształty obrączek, chyba jestem jakaś w ogóle klasyczna i prosta, nie przepadam za przepychem My dostaliśmy trochę złota i dlatego są żółte, ale zawsze chciałam mieć żółte, bo srebrne mieliśmy wcześniej, więc te małżeńskie nasze muszą się wyróżniać
|
|
|
|
#1744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) W sumie to chyba wszystko zalezy od kwiatów. A jakie Ty kwiaty wybrałaś ? I jakiś kształt konkretny ? Tobie już niedużo zostało ja też już bym chciała swój ślub choć jak sobie pomyślę o domu pełnym gości i szale porządków to robi się mniej milej ![]() Mi palce puchną i np. wczoraj jak był upał to z trudem mogłam go ściągnąć więc i obrączkę mam luźniejszą, ale taką, że nie spadnie.
|
|
|
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę z diamentamiW sumie musimy to w najbliższym czasie ogarnąć I też mamy żółte złoto ale bez problemu przerobią je na białe
|
|
|
#1746 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja wiązanka będzie wydłużona, sama kwiaciarka powiedziała, że jestem wysoka, więc mogę mieć dłuższą(i taką z resztą chciałam od początku). Będą w niej róże różnego koloru od ciemnego różu po jasny i gdzieniegdzie pięknie pachnące białe frezje. We włosy będzie ciemniejsza różowa róża, frezja i coś zielonego, a dla świadkowej jakiś niewielki bukiecik z jasnych róż, bo ona ma ciemną soczystą sukienkę, gdzieś tam kilka postów dalej pokazywałam jej kolor. Cytat:
a gdyby później trzeba było powiększać lub zmniejszać to byłby problem, że może coś wypaść. A znając mojego TŻ to on by zaraz narzekał
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1748 |
|
Raczkowanie
|
To najważniejsze
![]()
|
|
|
#1749 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ładna suknia ![]() Cena nie jest zbyt duża, generalnie mnie policzyła za ślubną też 120zł, ale jak już pisałam, liczyła mnie po znajomości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie widzę w tym problemu. A oczka jak są dobrze oprawione to nie mają prawa wypaść, tym bardziej ze są jakby wtopione w złoto.Wróciłam z kościoła, ślub 500zł (nie wiem czy to dużo, mało czy średnio?) + zapowiedzi w naszych parafiach. Kwiaty oczywiście ustala siostra Czesława no i na protokól mamy pzyjść w przyszłym tyg. kiedy chcemy.
|
|
|
#1751 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena za ślub liczy, księdza, organistę i kościelnego? Jeśli tak to jest 3 razy mniej niż ksiądz nam krzyknął, więc mogę stwierdzić, że mało ale właśnie taka powinna być cena. U mnie jest zbyt wygórowana i o tym wiem, przeglądając forum, mogę stwierdzić że 500zł mieści się jeszcze w normalnych cenach za ślub ![]() Cytat:
Zgadza się Roougee czas leci coraz szybciej, któregoś dnia chciałam, żeby do ślubu było więcej czasu, żeby go jakoś przełożyć na inny czas, odciągnąć w terminie, ale się nie da Niby się cieszę, ale z drugiej strony mam dużo obaw. Czy goście dopiszą, czy wesele się uda i czy w ogóle będzie wszystko tak jakbym tego chciała.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w koncu sie zdecydowalam na ten kroj sukni
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Suknia piękna ale wydaje mi się, że takie lejące posągowe suknie nie są dla nas, a tym bardziej dla gruszki. Gruszki mają dużą pupę i uda, a do takiego typu sukni trzeba mieć idealną figurę.Przymierzałam jedną suknię empire, to mi brzuch odstawał i strasznie na biodrach się osadziła Najlepiej jakbyś coś przymierzyłam, ale rozumiem że z rozmiarami jest ciężko w salonach, nawet jak w coś się człowiek wciśnie to i tak nie wiadomo jak będzie wyglądać w rozmiarze odpowiednim dla nas. Moim zdaniem powinnaś poszukać innego kroju sukni. Chociaż ja nie bardzo się znam na doradzaniu.Chociaż w googlach znalazłam takie zdjęcie:
Edytowane przez Ewooszca Czas edycji: 2011-06-02 o 19:09 |
|
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie nie jestem do konca typowa gruszka bo mam waskie ramiona, duzy biust, szersze biodra i spory brzuch, nogi nie sa az tak grube
![]() i czytalam ze ten kroj wlasnie jest wyszczuplajacy |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nogi i tak będą zakryte Skoro masz wąskie ramiona, to musisz jakoś je zrównoważyć z szerszymi biodrami, żeby zrobić się wizualnie klepsydrą zdjęcie w poście wyżej pokazuje, że i puszystsze dziewczyny wyglądają dobrze w tego typu sukniach, ale muszą być dobrze dopasowane.---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- fiolusiek jeśli masz spory brzuszek, to myślę, że kolorowa tasiemka przyciągnie uwagę, jeśli będzie ona umieszczona w najwęższym miejscu zaraz pod biustem to spowoduje, że będziesz wydawać się szczuplejsza. Dobra krawcowa na pewno doradzi i podpowie, jak powinna suknia wyglądać, żeby ubyło kg.
|
|
|
|
#1756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale oczywiście to jest MO>
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ewooszca piekna suknia, po poprawkach bedzie idealna
|
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jutro na przymiarkę
|
|
|
#1759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kojarzę, że któraś z dziewczyn tu na wątku miała sukienkę empire i wyglądała bardzo ładnie, więc nie koniecznie zawsze jest źle. Edit. znalazłam jej post ze zdjęciami to była Anouk. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1014 Ale ostatnio widziałam zdjęcia ze ślubu mojej koleżanki która jest mniejsza niż XL i miała suknie w tym stylu i niestety nie wyglądała ona korzystnie. Kolokwialnie mówiąc wyglądała jak "kawał baby" w worku. Więc moim zdaniem trzeba szukać i mierzyć, aż się w końcu trafi na tą jedyną the rock powodzenia na przymiarce jutro ![]() Roougee jak idzie Ci w nowe pracy ? Elfir Ty już po ślubie jak dobrze widzę i nic się nie pochwaliłaś ;> ?
"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości" Edytowane przez dotaa Czas edycji: 2011-06-03 o 00:48 Powód: link |
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję zmieniłaś zdjęcie i patrzę jakas nowa osoba przybyła hehe---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Suknie typu empire dobrze wyglądają jak są odpowiednio dobrane do osoby i figury. Moja kuzynka miała taką suknie na swoim ślubie i wyglądała cudownie, ale ona jest szczupła [można powiedzieć aż za bardzo] i figurę ma raczej proporcjonalną, więc lejący się materiał nigdzie się nie zatrzymywał [np. na biodrach, czy pupie] ale i nie wisiał za bardzo, nie wyglądała jak by miała worek, czy koszulę nocną. Wszystko zależy od odpowiedniego dobrania sukni, w niektórych sukniach tego typ jest za dużo materiału i dlatego wygląda się w nich jak w worku ![]() Dla nas chyba jednak najodpowiedniejsze są suknie w stylu A, ale też nie za bardzo rozkloszowane. Właśnie wszystko zależy od umiaru. Jejku jeszcze tylko tydzień do , a ja się
|
|
|
#1763 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
500zł za ślub? Ale sam? Czy w tym jest kościelny, organista i strojenie kościoła? Czy jak? My za mszę daliśmy 300zł + 100zł organistka+ 100zł kościelny, który dekorował też kościół. Cytat:
![]() Co do czasu to mi też cholernie szybko uciekał, zwłaszcza że od środy nie spałam u siebie i wiele rzeczy nie mogłam zrobić w domu. Na pewno wszystko się uda i każdy będzie się świetnie bawił! ![]() Cytat:
![]() kl aski: już niedługo!!
|
|
|
#1764 |
|
Przyczajenie
|
A nie lebiej kupić sobie gorset wyszczuplający i załozyć go pod sukienkę ?
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Raczkowanie
|
A nosiłaś coś takiego?
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie martw sie, jakos zleci i po stresie bedzie juz niedlugo.. ogolnie przed slubem to ja sralam po gaciach ![]() btw to moj album slubny, zwykly, prosty, bez szalu... podoba mi sie tak srednio ale nie narzekam ![]() http://allegro.pl/znakomity-album-sl...623536253.html |
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mialam pod swoja sukienka i polecam !
|
|
|
|
#1768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że za wszysrko, bo powiedział że kwiaty mogę ugadać z siostrą Czesławą![]() Tata mówi żebyśmy jeszcze ponegocjowali bo ja bezrobotna i takie tam Na protokole w przyszłym tyg sie wszystkiego dowiem dokładnie![]() Cytat:
![]() Zresztą nie wyobrażam go sobie w sierpniu na sobie w tym upale ![]() Cytat:
Ja lubie proste rzeczy![]() Suknia będzie piekna
|
|
|
#1769 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny ten album, zwykły, prosty, klasyczny. Lubię prostotę i nieprzesadzone dodatki ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
No ja też nie wyobrażam sobie, żeby założyć coś jeszcze na siebie oprócz, majtek i biustonosza, sama suknia ma w sobie jakieś druty [chyba, bo coś takiego czułam], nie dość że gruba jestem i zaraz mi gorąco, to jeszcze mam się obciskać. O nie! Na pewno suknia będzie cudowna, aż Ci zazdroszczę tych koronek
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
moja sukienka (rozm. 44/42)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

hehe i to zaraz człowiek źle się czuje i puchnie
No i na pewno wszystko idealnie dopasuja. A co do obraczek to ja lubie takie w klasycznych kształtach ale my wezmiemy białe

, że nie zdążył zrobić zdjęcia przed upinaniem. A no i jeszcze muszą mi ciut poszerzyć, bo jakoś za szczupłą mi zrobili tą suknie i oddychać nie mogłam no i boczki się odznaczają
, a ja się

kl aski: już niedługo!!
Mam nadzieje że za wszysrko, bo powiedział że kwiaty mogę ugadać z siostrą Czesławą