|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ślub w rozmiarze XL
Moim zdaniem ,żaden z tych modeli nie nadaje się do dużego rozmiaru : sa 3 opcje - rybki , przedłużony gorset , lub gładkie szwy na atłasie.Zadne z tych rozwiązań nie jest dobrym pomysłem.
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o te suknie z Allegro to ja im absolutnie nie ufam. To nie są ich zdjęcia, tylko fotografie z firmowych stron - to w pewnym sensie kradzież wzoru. A dostajesz kota w worku!
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
Myślałam o takim sposobie i nawet sporo pozytywnych opini czytalam, ale według mnie jak sie ktos nie zobaczy w danym modelu to chyba nie ma co ryzykowac. Ja raczej oszczedze sobie takiej adrenalinki, chociaz przyznaje, ze niektore modele sa baaaaardzo kuszace podobnie jak cena. No i wlasnie cena mnie troszku dziwi -sukienki szyte w Wielkiej Brytani tylko tyle kosztuja? przeciez tam jest chyba droższe życie no i robocizna i material i jeszcze sprzedawca chce odpowiednio zarobic....
Częścć sukienek róznych wystawiajacych w tym z linku, który wysłałaś kojarze jako modele znanych firm i to wcale nie tanich no i takie uzywanie ich zdjec to nie do konca jest zgodne z prawem autorskim. Nie chce Cie tu odstraszac, ani propagowac sieciowych salonow Ja tylko pisze dlaczego sie nie zdecydowalam, no a przeciez wybór należy do Ciebie. Chetnie przeczytam o wrazeniach jezeli zakupisz sukienke na allegro no bo ciekawi mnie przebieg i rezultat takiej transakcji. pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniach
Edytowane przez karolkahaj Czas edycji: 2009-01-29 o 00:08 |
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam ogromny problem z bielizną, ładną bielizną. noszę rozmiar 50, biustonosze 100C - chociaż nie jestem pewna tego rozmiaru. W lipcu biorę ślub i chciałabym, aby mój biust i brzuch ładnie się komponowały tzn biust ładnie wyglądał,a brzuch, no cóż nie ukryję go całego, ale chociaż troszkę niech mniej wystaje
. Nie chciałabym zakładać gorsetu, bo boję się, że po przetańczonej całej nocy, moje ciało będzie odparzone. Zostałam agentką na usta-usta - mam nadzieję, że tam mi pomogą i będę mogła testować fajną bieliznę, która ukryje moje mankamenty, ale zwracam się również i do Was z prośbą o polecenie niezbyt drogiej,ale dobrej marki, jak również pomoc w prawidłowym doborze rozmiaru bielizny
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Podejrzewam jednak, że Twój stanik nie będzie zbyt dobrze dobrany- moje doświadczenia.
Polecam poczytać https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...90&postcount=1 tam pokrótce opisany został poprawny dobór stanika. Cały temat: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ozmiar+stanika A ja zainteresowałam się jeszcze jednym modelem sukni, jak myślicie, tylko w biodrach raczej gładka powinna być, może by zmienili, no i haft wolałabym bordo.
"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..." Edytowane przez Brzydal82 Czas edycji: 2009-01-29 o 10:35 |
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jaki to materiał - jeżeli to satyna to moim zdaniem odpada. Satyna niestety podkreśla wszystkie niedoskonałości...
Lepsza jest tafta albo jakiś zwiewne materiały w stylu tiul.
|
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
z internetowych poszukiwań większej bielizny:
http://www.intymna.pl/katalog/index....ize&sizeslt=80 http://www.e-bielizna.pl/go/_categor...5bc2cdf&page=3 http://www.allegro.pl/search.php?str...&category=5443 ja mam rozmiar 90e i osobiscie cenie sobie staniki triumpha bo dobrze podtrzymuje biust. Moze najlepiej byloby poszukac gdzies na forach namiary na dobry sklep w Twojej okolicy , zeby profesjonalistki odpowiednio doradziły. |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poluję na Allegro i w sklepach internetowych. Noszę rozmiar 85G i nigdy nie zetknęłam się z takim w sklepie... Zanim sobie nie pomierzyłam dobrze biustu i pod biustem i nie porównałam z tabelkami panie w sklepie zawsze dawały mi 85D, no bo taki miały największy...
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
Przymierzam się do samanty, ale musze najpierw sukienke znależć. To takie niesprawiedliwe ze duze rozmiary sa rzadkościa i to ekskluzywna jak chodzi o cene!!!!
85 G tez wypatrzylam jakbys kiedys miala okazje w jakims sklepie spotkac ta firmehttp://sklep.samanta.pl/sklep.php?fl...d_kat=65&id=79 http://www.samanta.pl/sklepy.html |
|
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupowanie na allegro, to ryzyko, a i dolicz sobie cenę poprawek.W salonie poprawki są w cenie, sprowadzając suknię robisz sobie na własną rekę koszt może wynosić nawet 1000zł i więcej.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja czytałam same pozytywne opinie o tej aukcji.... poza tym wystarczy poprosić a dostanie się prawdziwe zdjęcia.... skontaktowałam się też z dziewczynami które kupiły na tej aukcji-były zadowolone i również przesłały mi zdjęcia-suknie identyczne jak na tamtych zdjęciach.....
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
link do wątku o zakupach sukni przez internet:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=232839&page=4 |
|
|
|
|
#254 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
No to jest właśnie super kiedy ilość sprzedanych egzemplarzy jest ważniejsza od dobrego interesu klienta! Byle wcisnąć a potem niech się już kobieta martwi, że gdzieś wystaje, że gdzieś zle przylega, że gdzieś się deformuje i w końcu, że boli kręgosłup. Gdyby producent chciał wymienności rozmiarów i byłoby to możliwe bez uszczerbku dla klienta to byłoby to opisane na opakowaniach czy stronie internetowej.
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Zastanawiałam się nad kupnem sukni na Allego, ale tak, jak napisała mylady21, obawiam sie poprawek. Suknię trzeba kupić nieco wcześniej, więc wymiary podane do szycia moga się bardzo zmienić, bo jak znam siebie, to z nerwów albo będę podjadać, co mi w ręce wpadnie, albo nie będę nic jadła. A potem szukanie kogoś kto przerobi suknię nie psując jej po drodze i nie każąc płacić jej rownowartości... Chyba lepiej oszczędzić sobie takiego stresu |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Masz rację z tym polskim podejściem.
Przepatrzyłam sobie troszkę wątek i z Twoich wypowiedzi sonduje, że mamy podobne figury bo u mnie waga ta sama duzy biust i w miare fajna talia, wiec jakbys podpatrzyla jakis odpowiedni fason to podziel sie prosze fotką pozdrawiam
|
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma sprawy
Ja najprawdopodobniej zdecyduje się na taką suknię, jak ta, którą wrzuciłam chyba na 7 stronie. Zobaczę jeszcze, co mi doradza w salonie. Z tego, co sama zaobserwowałam i co mówią inni, taki fason powinien być dobry. Dwóch rzeczy jestem pewna: 1) Na pewno nie zdecyduję się na gorset (nie daj Boże bez ramiączek), bo miałam do czynienia z gorsetami i wiem, że się zsuwają, a fiszbiny wyginają i wbijają w ciało; 2) Suknia ze spódnicą zaczynającą się w pasie, lub troszkę powyżej może dodatkowo pogrubiać, bo nie podkreśla talii. A Ty masz już jakis pomysł? |
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Widziałam tą sukienkę. Bardzo mi sie podoba tylko zatanawiam się bo ze zdjecia wynika że ona jest tak troszkę odcięta pod biustem i trzeba po prostu przymierzyć bo u mnie na przykład to by spowodowało, że biust wyskoczyłby zupełnie na pierwszy plan. Takie jest moje wyobrażenie, ale wcale nie jest powiedziane, że wcale tak nie byłoby. Jeszcze nic nie mierzylam wiec trudno sie wypowiadac. Tez nie chce gorsetu i na pewno nic bez ramiaczek bo na wszystkich zdjeciach pewnie byłabym w pozie sprawdzania czy aby nic sie nie obsuneło
Marzy mi sie oczywiście dekolcik V i cos dopasowanego w tali bo inaczej wygladam jak ciążóweczka Spodobały mi się takie jak poniżej (mam nadzieje ze linki sie otworzą). Chyba coraz bardziej skłaniam sie do szycia, ale i tak najpierw trzeba posprawdzac w czym się człowiek dorze prezentuje i posłuchać rad "salonowych"http://www.kareen.pl/galeria/nowa.ph...9105.jpg&r=800 http://www.maggiesottero.com/dress.a...=1&style=A3090 pozdrawiam |
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Przegladnęlam wlasne Wasze wpisy dziewczyny i widze, ze mam troche podobne wymiary do Twoich NIKADM - tzn 168 cm, 75 kg, wciecie w talii i duzy biust (80 E-F). Ogladalam sukienke, ktora wkleilas na str. 7 - sliczna jest, ale ja osobiscie wygladam w takiej spodnicy jak wielka beza ![]() Tez szukalam czegos z dekoltem V, ale z wezsza spodnica - zdecydowalam sie na uszycie tego modelu: http://www.maggiesottero.com:80/dress.aspx?keywordText=am y&keywordType=any&page=0& pageSize=12&style=V7022 KAROLKAHAJ - ten wzor z drugiego linku bardzo ladny ![]() Poza tym tak jak Wy mam problem z bielizna - zdecydowalam sie na body pod sukienke Zycze Wam powodzenia w szukaniu wymarzonej sukienki. Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-02-04 o 13:52 |
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
No to witaj w klubie. Razem rażniej. Bardzo mi sie podoba poppppy wybrany przez Ciebie model. W ogóle sukienki maggie sottero są moim zdaniem wyjątkowe (przynajmniej na zdjęciach) szukałam w necie czy można je kupić w Polsce i okazuje się, że są dostępne, ale cena poza moim zasięgiem. Co do bielizny to na forach znalazłam kilka sklepów w Krakowie gdzie podobno duże nie oznacza miseczki C i planuje się tam wybrac. Życzę powodzenia! i czekam na dalsze konsultacje
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Śliczne są te sukienki, które pokazałyscie. Mnie najbardziej podoba się ta pierwsza wklejona przez karolkahaj. Zawsze chciałam mieć możliwie jak najskromniejszą suknię, a teraz mi sie troszkę poglądy zmieniły. W zasadzie, nigdy nie wierzyłam, ze kiedykolwiek będę potrzebować sukni ślubnej
Co do "odcięcia" pod biustem, to ja akurat w takich fasonach dobrze się czuję, bo wtedy suknia czy sukienka nie marszczy mi się na plecach. Troszkę się obawiam bezowatości, ale ta spódnica ma kszałt A, więc powinno być niezle. No i zaczyna się od połowy bioder. karolkahaj, jeżeli wybierzesz ta druga suknię, zastanów się na zmianą materiału. Ktoś już tu pisał, że satyna podkresla każdą fałdkę i to jest prawda. poppppy! Ten pomysł z body jest super! Nawet o tym nie pomyslałam. Jedyny problem to taki, że poza wielką spódnicą i halką miałabym jeszcze jedno utrudnienie "toaletowe" Ale chyba tez się nad tym zastanowię.
Edytowane przez nikadm Czas edycji: 2009-02-04 o 12:19 |
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie, wlasnie KAROLKAHAJ - ceny Maggie sa
......A ja biore slub cywilny, a potem nie bedzie wielkiego weselicha, tylko przyjecie na ok. 20 osob.....aczkolwiek ma byc elegancko i z klasa ![]() NIKADM - licze ze body wymodeluje troche sylwetke. Znalazlam model, ktory spelnia takie funkcje....nie jest super seksowny, no i jest bialy, a ja bede miec sukienke champagne Mimo wszystko zamowilam i zobacze....w sumie bielizny nie bedzie widac spod sukienki...A na noc poslubna bedzie przeciez inny zestaw ![]() Chodzi o to: http://duzabielizna.pl/shop/index.php?p697,body-wyszczuplajace-biggi A w razie czego mam na oko jeszcze taki model: http://www.intymna.pl/katalog/complets.php?ctk=show_pro d&page_id=catalog&cat_id= 200&mid=46&id=12623&page= 0&sizeslt=40&sess_id=d61f e94aa6a7a9c2da0e9068d0190 b6b Jesli chodzi o duza bielizne jest jeszcze sklep internetowy http://www.bellissima.com.pl/ Tylko maja slaby wybor jesli chodzi o body...a w moim rozmiarze to juz w ogole. Ale biustonosze sensowne mozna znalezc Edytowane przez poppppy Czas edycji: 2009-02-04 o 13:49 |
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
poppppy taka mała uwaga, pisz inną czcionką bo straaasznie ciężko się czyta a linki przydatne
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet zastanawiałam się nad takim body, ale dobrze że z niego zrezygnowałam. W dzień ślubu był przedburzowy zaduch, ugotowałabym się w czymś takim. W zimowo-wiosenno-jesiennych miesiącach może to się i sprawdzi, ale w lato - nie wyobrażam sobie!
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
OSTROWCZANKA - masz racje
GOODNIGHT - mam nadzieje, ze tak lepiej
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
poppppy, daj znać, jak już dostaniesz to body, czy się sprawdza.
Ad sukni, to znalazłam taką, która mi się bardzo podoba- co Wy myślicie? Bo chyba się na tym dużo bardziej niż ja znacie- wiem, że to już kolejny model, który tu wrzucam, ale samej jest mi ciężko wybrać cokolwiek. A teraz to już chyba byłaby ta właściwa i jedyna. I właśnie pod spód bym chciała takie body włożyć, aby trochę "wyprostowało" sylwetkę, te nadmiary trochę ukryło.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Ta suknia jest BOSKA! Sama bym taką chciała, ale rodzinka chyba by mnie zabiła za tą czerń. Krój też mi się bardzo podoba, ukośne cięcia podobno wyszczuplają
![]() Nie mogę się doczekać Twojej relacji popppy na temat tego body. Jak dla mnie, jest świetne. I wcale nie powiedziałabym, że mało seksowne, bo pięknie modeluje biust. A kiedy ślub? Musisz koniecznie nam napisać, jak sie sprawowało
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do rodzinki, to też się trochę boję, przyszła szwagierka już coś tam mówiła, że może nie z czernią, ale co tam, raz kozie śmierć. Dziękuję, nikadm, za opinię.
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Brzydal82 też uważam, że odważna propozycja i u mnie chyba by sie skonczylo wydziedziczeniem
, ale sama w sobie jest śliczna. Tak naprawde, jezeli uwazasz, ze bedziesz sie w niej dobrze czuła to tylko to sie liczy bo to Twoj dzien, a nie wszystkich ciotek, wujkow itp, którzy i tak o czyms będa musieli mówic. Nigdy wszystkim nie dogodzisz. Teściowa przyjaciołki psioczyła, ze wybrałyśmy jej wrzosowa sukienke, a jak zobaczyła całość to była zachwycona ( a wcześniej kostiumik sobie kupiła pod kolor ) Wrzos to może nie czerń, ale obrazuje że akurat stereotyp koloru sukienki to nie jest, az tak fundamentalna zasada, żeby jej nie można było łamać. Fajnie byłoby tu zobaczyc Twoją fotkę jak to się prezentuje w całości. POzdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

się razem od
....
Ja tylko pisze dlaczego sie nie zdecydowalam, no a przeciez wybór należy do Ciebie. Chetnie przeczytam o wrazeniach jezeli zakupisz sukienke na allegro no bo ciekawi mnie przebieg i rezultat takiej transakcji. pozdrawiam i zycze powodzenia w poszukiwaniach

85 G tez wypatrzylam jakbys kiedys miala okazje w jakims sklepie spotkac ta firme

Marzy mi sie oczywiście dekolcik V i cos dopasowanego w tali bo inaczej wygladam jak ciążóweczka
Spodobały mi się takie jak poniżej (mam nadzieje ze linki sie otworzą). Chyba coraz bardziej skłaniam sie do szycia, ale i tak najpierw trzeba posprawdzac w czym się człowiek dorze prezentuje
i posłuchać rad "salonowych"
......A ja biore slub cywilny, a potem nie bedzie wielkiego weselicha, tylko przyjecie na ok. 20 osob.....aczkolwiek ma byc elegancko i z klasa
Mimo wszystko zamowilam i zobacze....w sumie bielizny nie bedzie widac spod sukienki...A na noc poslubna bedzie przeciez inny zestaw