Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 11:17   #271
osobistosc
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Dzięki konwalijka 82 za odpowiedz. Wiem, że pozostaje mi czekac, tylko to czekanie zabija, tak bardzo chcialibysmy zeby sie udalo. Jesli chodzi o te moje anomalie dotyczące ciazy, to raczej ich nie mam, tylko gdy nie '' odczulam'' owulacji to przeszlo mi przez mysl, ze moze jestem w ciazy. Zadnych innych objawow nie mam, bo jak wiadomo za wczesnie na odczuwanie ciazy nawet jesli doszlo do zaplodnienia ( to dopiero 9 dzien po zbizeniu)...
No nic pozostaje mi czekac tylko, jeszcze jakies 4 dni i zrobie test, w sumie dopiero pierwszy raz tak sprobowalismy, a z tego co widze niektorzy staraja sie latami....
osobistosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:57   #272
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez osobistosc Pokaż wiadomość
Dzięki konwalijka 82 za odpowiedz. Wiem, że pozostaje mi czekac, tylko to czekanie zabija, tak bardzo chcialibysmy zeby sie udalo. Jesli chodzi o te moje anomalie dotyczące ciazy, to raczej ich nie mam, tylko gdy nie '' odczulam'' owulacji to przeszlo mi przez mysl, ze moze jestem w ciazy. Zadnych innych objawow nie mam, bo jak wiadomo za wczesnie na odczuwanie ciazy nawet jesli doszlo do zaplodnienia ( to dopiero 9 dzien po zbizeniu)...
No nic pozostaje mi czekac tylko, jeszcze jakies 4 dni i zrobie test, w sumie dopiero pierwszy raz tak sprobowalismy, a z tego co widze niektorzy staraja sie latami....
Czekanie dobija ale niestety to jedyne co pozostaje - w zasadzie to już parę dni więc spokojnie dasz radę bardziej wiarygodny na pewno będzie dla ciebie test z krwi - kosztuje ok 20 -30 zł , na wynik czeka się 2 dni .Testy tzw. " sikane" z apteki są wiarygodne tylko wtedy, kiedy wynik jest pozytywny, a negatyw - jak zresztą wiele dziewczyn już pisało- nie zawsze oznacza na 100% brak ciąży jak obiecałam-trzymam kciuki za 2 kreseczki - no i oczywiście daj znać
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 11:59   #273
angelka22
Przyczajenie

Dziewczyny wynik bety hcg 566,7 to który tydzien? bo już się pogubiłam z tymi normami
angelka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 12:05   #274
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wynik bety hcg 566,7 to który tydzien? bo już się pogubiłam z tymi normami
3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795
7 tydzień ciąży: 3697-163 563
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
14 tydzień ciąży: 13 950-62 530
15 tydzień ciąży: 12 039-70 971
16 tydzień ciąży: 9040-56 451
17 tydzień ciąży: 8175-55 868
18 tydzień ciąży: 8099-58 176

Wychodzi że 5
Stary 2009-11-20, 12:08   #275
osobistosc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Czekanie dobija ale niestety to jedyne co pozostaje - w zasadzie to już parę dni więc spokojnie dasz radę bardziej wiarygodny na pewno będzie dla ciebie test z krwi - kosztuje ok 20 -30 zł , na wynik czeka się 2 dni .Testy tzw. " sikane" z apteki są wiarygodne tylko wtedy, kiedy wynik jest pozytywny, a negatyw - jak zresztą wiele dziewczyn już pisało- nie zawsze oznacza na 100% brak ciąży jak obiecałam-trzymam kciuki za 2 kreseczki - no i oczywiście daj znać
Wiesz narazie poczekam jeszcze kilka dni i zrobie ten z apteki, a jak nie wyjdzie ic to zaczekam na @ a jak ta tez nie przyjdzie to wtedy zobie test z krwi... Jakos wytrzymam te kilka dni, musze !!! Oby sie udalo Dziekuje za wsparcie i oczywiscie dam znac co i jak
A powiedz jak u Ciebie wyglada sytuacja, tez planujesz czy moze jestes juz w ciazy??
Stary 2009-11-20, 12:25   #276
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz narazie poczekam jeszcze kilka dni i zrobie ten z apteki, a jak nie wyjdzie ic to zaczekam na @ a jak ta tez nie przyjdzie to wtedy zobie test z krwi... Jakos wytrzymam te kilka dni, musze !!! Oby sie udalo Dziekuje za wsparcie i oczywiscie dam znac co i jak
A powiedz jak u Ciebie wyglada sytuacja, tez planujesz czy moze jestes juz w ciazy??
No cóż ja na w zasadzie skończyłam już studia, pracuje ale chciałabym poczekać jeszcze 2 -3 lata i przed 30 zdecydować się na dziecko. Planujemy zakup lub budowę jakiegoś lokum i chciałabym wszystko to zrobić w określonej kolejnościjestem z tych co muszą mieć wszystko pod kontroląna razie cieszę się z tego co mam i dopinguje inne przyszłe mamusie. To jeszcze nie moja poraA za Ciebie cały czas trzymam kciuki - pisze w razie potrzeby
Stary 2009-11-20, 12:35   #277
osobistosc
Raczkowanie

Cytat:
No cóż ja na w zasadzie skończyłam już studia, pracuje ale chciałabym poczekać jeszcze 2 -3 lata i przed 30 zdecydować się na dziecko. Planujemy zakup lub budowę jakiegoś lokum i chciałabym wszystko to zrobić w określonej kolejnościjestem z tych co muszą mieć wszystko pod kontroląna razie cieszę się z tego co mam i dopinguje inne przyszłe mamusie. To jeszcze nie moja poraA za Ciebie cały czas trzymam kciuki - pisze w razie potrzeby
My niestety mieszkamy z tesciami ;/ ehhh no ale nic moze kiedys tez nas bedzie stac na domek narzie oszczedzamy i zbieramy.. a tak babcia na miejscu zajmie sie czasem bobasem jak bedzie trzeba, nie teraz to pozniej.... Chociaz wolalabym teraz...
a swoja droga to jak to jest owulacja jest 14 dni po rozpoczeciu cyklu? Bo juz sie gubie skoro do zblizenia doszlo w 15 dniu cyklu to jakeis prawdopodobienstwo jest ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 13:19   #278
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
My niestety mieszkamy z tesciami ;/ ehhh no ale nic moze kiedys tez nas bedzie stac na domek narzie oszczedzamy i zbieramy.. a tak babcia na miejscu zajmie sie czasem bobasem jak bedzie trzeba, nie teraz to pozniej.... Chociaz wolalabym teraz...
a swoja droga to jak to jest owulacja jest 14 dni po rozpoczeciu cyklu? Bo juz sie gubie skoro do zblizenia doszlo w 15 dniu cyklu to jakeis prawdopodobienstwo jest ?
Mniej więcej w połowie cyklu miesiączkowego w organizmie kobiety dochodzi do wzrostu hormonu luteinizującego (tzw. pik "LH"). Owulacja następuje zwykle w ciągu 24 do 36 godzin po piku "LH". Z kolei komórka jajowa jest podatna na zapłodnienie w ciągu 24 do 36 godzin po owulacji. Wynika z tego, że najdogodniejsze do zapłodnienia są 2-3 dni następujące po "piku LH".

Różne są szkoły- powyżej fragment mądrego artykułu, z tego wynikałoby że twoja owulacja to ok 16-17 dnia. Dodatkowo jeśli stosunek był przed owulacją to plemniki mogą sobie poczekać na jajeczko do 3 dni- dlatego zgodnie z takim tokiem myślenia szansa na ciąże jest. Jeśli staracie się o dziecko to trzeba być przeprowadzać może jakieś bardziej naukowe pomiary czasu owulacji i próbować do skutku
Z teściami afuj...my na szczęście jesteśmy z dwóch różnych miast, po jakieś 200 km od tego w którym jak widać na moim profilku z naż. mieszkamy
Stary 2009-11-20, 15:23   #279
AGNES12
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Kwas foliowy- co wiecie na jego temat i co sądzicie o jego przyjmowaniu?Jakie macie doświadczenia? Która z was go stosowała i czy miała jakieś skutki uboczne? Słyszałam że np Folik powoduje nudności???

Witam!
Wiem że może nie ten temat na tym forum ale kwas foliowy - TAK jak najwcześniej, 1 tabletka dziennie, powinno się zacząć go brać nawet przed ciążą o ile się o nią staramy jak,, stało się-jestem w ciąży,, to od razu powinno się chwycić za kwas foliowy NA PEWNO NIE ZASZKODZI!

Edytowane przez AGNES12
Czas edycji: 2009-11-20 o 15:24
AGNES12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 20:03   #280
Beata_Batumi
Zadomowienie

zagubiona89r -
tak postanowiliśmy z mężem postarać się o dzidziusia Jesteśmy 4 miesiące po ślubie, w czerwcu też się obroniłam i stwierdziliśmy że skoro nie mogę póki co znaleźć pracy w moim ukochanym wyuczonym zawodzie a mąż zarabia w miarę nieźle to jest to dobry moment na zaplanowanie powiększenia rodziny i nie ukrywam że bylibyśmy bardzo zadowoleni gdyby się udało[/QUOTE]
My już pół roku po ślubie i sytuacja jak wyżej, tylko aż tak bardzo się nie staramy, ale gdyby siętrafiło to byłaby wielka radość...Tylko ciężko mi jest się zdecydowac- w koncu to duża odpowiedzialność...Ale może jakos samo wyjdzie....
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:43   #281
asiala1990
Raczkowanie

Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?Bardzo prosze o odpowiedz najlepiej na mój meil.
asiala1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:59   #282
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
3 tydzień ciąży: 5.8-71.2
4 tydzień ciąży: 9.5-750
5 tydzień ciąży: 217-7138
6 tydzień ciąży: 158-31 795
7 tydzień ciąży: 3697-163 563
8 tydzień ciąży: 32 065-149 571
9 tydzień ciąży: 63 803-151 410
10 tydzień ciąży: 46 509-186 977
12 tydzień ciąży: 27 832-210 612
14 tydzień ciąży: 13 950-62 530
15 tydzień ciąży: 12 039-70 971
16 tydzień ciąży: 9040-56 451
17 tydzień ciąży: 8175-55 868
18 tydzień ciąży: 8099-58 176

Wychodzi że 5
Witaj, przydadza mi sie te normy juz ok 4 GRUDNIA hehehe

Cytat:
ja nadal studiuje jestem na ostatnim roku, bronie sie ok. maja. wiec spokojnie, jak teraz bedzie dzidzius to supe,r poród byłby wakacje, jakoś wrzesień, zrobie sobie rok przerwy w nauce, pozniej moją 1 roczna córunie lub syneczka bede dawala na weekendy do mamy bo TŻ pracuje, a ja zrobie mgr Nauczania Poczatkowego Dam sobie rade

Cytat:
Napisane przez AGNES12 Pokaż wiadomość
Witam!
Wiem że może nie ten temat na tym forum ale kwas foliowy - TAK jak najwcześniej, 1 tabletka dziennie, powinno się zacząć go brać nawet przed ciążą o ile się o nią staramy jak,, stało się-jestem w ciąży,, to od razu powinno się chwycić za kwas foliowy NA PEWNO NIE ZASZKODZI!
Tez mam zamiar go kupic, nawet przed zajsciem profilaktycznie 1 tabletke do posilku ponoc PRENATAL ma najwiecej kwasu foliowego w 1 tabletce

[QUOTE=asiala1990;15411806]Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?
[QUOTE]
witaj, oczywscie ze mozesz, zrób najlepiej go z rana. Umyj sie po nocy dokladnie, i zrób sobie test, przeciez test wykonujemy z moczu tak mi kiedys powiedział mój gin, jak zadalam mu takie pytanko

POzdrawiam ja lece do pracy, a co do niej jak pytalyscie to 10 godizn latam po sklepie, ukladam, dokladam skladam caly zcas na nogach to wielki salon, pod koniec sprzatamy 2 godizny, zamiatamy odkurzamy wynosimy smieci, ciezki chleb.... tak mi sie chce isc ze szok...;/;/

Ja lece na autobus na 12 mam ciał staraczki MOje

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-11-21 o 10:00
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 10:19   #283
Isia19
Przyczajenie

Hej, potrzebuje pomocy bo nie wiem co mam myśleć??
Mam 21 lat od 4 miesięcy biorę pigułki antykoncepcyjne Yasminelle, chociaż po mimo to mój facet nigdy nie "skonczył" we mnie..

od 2 tygodni ciągle jest mi niedobrze, tydzien temu zrobiłam test ciązowy, wyszedł negatywny, w tym tyg dalej miałam mdłości, pojawiła sie biegunka, potem poszłam na impreze, całą noc wymiotowałam, myślałam , że zatrułam sie alkoholem a;bo jest to grypa żołądkowa, ale wczoraj cały dzień źle sie czułam, dziś zresztą tak samo, nadal jest mi niedobrze kiedy pomysle o jedzeniu, zrobiłam rano test wyszedł pozytywny, potem dwa inne i wyszły negatywnie, co ja mam o tym mysleć? jestem w ciąży czy nie? czy wynik testu może byc inny dla pierwszego moczu a inny dla drugiego?
Nie jest mi na rękę, ciaża teraz, ale jesli zaszłam, to nie wybaczę sobie że piłam alkohol
Isia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:18   #284
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isia19 Pokaż wiadomość
Hej, potrzebuje pomocy bo nie wiem co mam myśleć??
Mam 21 lat od 4 miesięcy biorę pigułki antykoncepcyjne Yasminelle, chociaż po mimo to mój facet nigdy nie "skonczył" we mnie..

od 2 tygodni ciągle jest mi niedobrze, tydzien temu zrobiłam test ciązowy, wyszedł negatywny, w tym tyg dalej miałam mdłości, pojawiła sie biegunka, potem poszłam na impreze, całą noc wymiotowałam, myślałam , że zatrułam sie alkoholem a;bo jest to grypa żołądkowa, ale wczoraj cały dzień źle sie czułam, dziś zresztą tak samo, nadal jest mi niedobrze kiedy pomysle o jedzeniu, zrobiłam rano test wyszedł pozytywny, potem dwa inne i wyszły negatywnie, co ja mam o tym mysleć? jestem w ciąży czy nie? czy wynik testu może byc inny dla pierwszego moczu a inny dla drugiego?
Nie jest mi na rękę, ciaża teraz, ale jesli zaszłam, to nie wybaczę sobie że piłam alkohol

Czy brałaś tabletki prawidłowo? Czy nie zdarzyły się wymioty biegunka (z tego co piszesz się zdarzały, wtedy tabletka jest niewchłonięta i antykoncepcja obniżona).

Co zrobić? Przy tych wymiotach i innych perturbacjach istnieje możliwość obniżenia skuteczności antykoncepcji. Chociaż z drugiej strony partner nigdy nie kończy w środku. Zrób test z krwi na obecność hormonu beta hcg (skoro testy apteczne pokazują raz tak raz tak). On da Ci 100% pewności.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 11:34   #285
Isia19
Przyczajenie

widzę się z chłopakiem tylko w weekendy, tak więc kiedy były wymioty i biegunka nie uprawialismy seksu, a wczoraj właśnie z tego powodu zastosowalismy jeszcze prezerwatywe dla bezpieczeństwa, jutro rano zrobie kolejny test i zobacze co bedzie, z jednej strony nie moge w to uwierzyc, zawsze bylismy ostrożni, a z drugiej strony mam ciągłe mdłości i w końcu jeden z testów wyszedł pozytywnie..

czy jest możliwe zeby pomimo pozytywnego testu z pierwszego moczu nie byc w ciąży?
Stary 2009-11-21, 12:05   #286
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isia19 Pokaż wiadomość
widzę się z chłopakiem tylko w weekendy, tak więc kiedy były wymioty i biegunka nie uprawialismy seksu, a wczoraj właśnie z tego powodu zastosowalismy jeszcze prezerwatywe dla bezpieczeństwa, jutro rano zrobie kolejny test i zobacze co bedzie, z jednej strony nie moge w to uwierzyc, zawsze bylismy ostrożni, a z drugiej strony mam ciągłe mdłości i w końcu jeden z testów wyszedł pozytywnie..

czy jest możliwe zeby pomimo pozytywnego testu z pierwszego moczu nie byc w ciąży?
Szczerze mówiąc nie wiem. Jak jeszcze nie jest zamknięte to skocz do laboratorium. Zapłacisz 20-30zł za badanie z krwi na obecność hormonu beta hcg. Po godzinie masz w 100% wiarygodny wynik. A jak test wychodzi raz tak raz tak, będzie Cię to męczyło mimo kolejnego negatywnego.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 12:25   #287
Isia19
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Czy brałaś tabletki prawidłowo? Czy nie zdarzyły się wymioty biegunka (z tego co piszesz się zdarzały, wtedy tabletka jest niewchłonięta i antykoncepcja obniżona).

Co zrobić? Przy tych wymiotach i innych perturbacjach istnieje możliwość obniżenia skuteczności antykoncepcji. Chociaż z drugiej strony partner nigdy nie kończy w środku. Zrób test z krwi na obecność hormonu beta hcg (skoro testy apteczne pokazują raz tak raz tak). On da Ci 100% pewności.
i tu jest problem, jestem teraz w domu, a w naszej małej mieścinie w sb wszystko jest zamknięte:| ale dziękuje za pomoc jutro rano zrobię kolejny test i zobacze co z tego wyniknie...
Stary 2009-11-21, 12:50   #288
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiala1990 Pokaż wiadomość
Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?Bardzo prosze o odpowiedz najlepiej na mój meil.
czy Ty na prawde musisz pisac caly czas to samo? i myslisz ze na maila ktos Ci odpisze? zamiast pisac nie wiadomo ile to idz do lekarza :|

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 15:39   #289
Czarnula204
Rozeznanie

czesc dziewczyny, bede szla do gina i bedzie to 23 dzien od stosunku, wykryje on juz wtedy ciaze czy lepiej jeszcze rano wykonac test?? czy nie ma potrzeby co o ty myslicie??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 16:00   #290
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

lepiej zrobic test.. najlepsze są Quick Viev i tego polecam, wykrywaja ciąze nawet po 5 dniach od zapłodnienia i bedziesz wiedzieć

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 18:04   #291
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, bede szla do gina i bedzie to 23 dzien od stosunku, wykryje on juz wtedy ciaze czy lepiej jeszcze rano wykonac test?? czy nie ma potrzeby co o ty myslicie??
Zrób teściakaLekarz może nie zobaczyć ciąży - ma taką możliwość dopiero ok 5 tygodnia licząc od pierwszego dnia poprzedniej miesiączki. Jedynie może zrobić ogólne badanie i wysłać Cię na badanie krwi żeby swoje ewentualne przypuszczenia potwierdzić, więc myślę że zrobienie testu jest dobrym rozwiązaniem

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez asiala1990 Pokaż wiadomość

Proponuję udać się do lekarza, bo to wszystko nie wygląda dobrze. Pozytywne testy wychodzą wtedy kiedy jesteś w ciąży normalnej jak i pozamacicznej, również przy kilku innych schorzeniach. 11 dniowy okres też nie jest normalny w przypadku dłuższego brania tabletek- w Twoim przypadku nie można poradzić nic oprócz wizyty u ginekologa i to jak najszybciej-my niestety zaawansowanej wiedzy lekarskiej nie posiadamy. Dla własnego zdrowia przebadaj się i to raz dwa

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

[QUOTE=lesyeux;15412115]Witaj, przydadza mi sie te normy juz ok 4 GRUDNIA hehehe

ja nadal studiuje jestem na ostatnim roku, bronie sie ok. maja. wiec spokojnie, jak teraz bedzie dzidzius to supe,r poród byłby wakacje, jakoś wrzesień, zrobie sobie rok przerwy w nauce, pozniej moją 1 roczna córunie lub syneczka bede dawala na weekendy do mamy bo TŻ pracuje, a ja zrobie mgr Nauczania Poczatkowego Dam sobie rade

Mogę Ci tylko powiedzieć że to świetne rozwiązanie. Miałam na roku kilka koleżanek, które na 4 i 5 roku rodziły dzieci. Do końca chodziły na zajęcia, zresztą prowadzący szedł im na rękę. Potem robiły dziekanki na szybkie odchowanie i spokojnie wszystkie się obroniły no i mogą spokojnie zaczynać teraz tzw " karierę". Pewnie że sobie dacie radęWizażanka może wszystkoCzekam na info w takim razie i trzymam kciuki
Stary 2009-11-22, 03:43   #292
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
zrób test ponieważ lekarz może jeszcze nie zobaczyć ciąży.
Powodzenia!!!
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 16:38   #293
asiala1990
Raczkowanie

Dziękuje wszystkim za rady
asiala1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 20:01   #294
maajooo
Przyczajenie

Czesc dziewczyny chciałabym sie was poradzic w sprawie nieregularności owulacji. Dokładnie chodzi mi o podwójną owulację lub owulację tuż po okresie. Wiem, że moze takowa wystapic po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Ja brałam tabletki 3 miesiace, po odstawieniu okres przyszedł opozniony, ale chyba wynika to ze stresów jakie przeszłam (generalnie mam 34 dniowy cykl, gdy mam stresy przedłuza sie do ok 46 dni). Czyli można powiedziec, że owulacja mimo odstawienia tabletek przebiegła normalnie. Po tej miesiączce wspolzylam bez zabezpiecznia, poniewaz jak juz mowilam cykle mam długie i teoretycznie po okresie mam dni nieplodne (wiem, że nie dotyczy to osob z krotkim cyklem). Teraz okres znów sie spoznia.. stres mialam przeolbrzymi ostatnio, wiec nie obawialabym sie niczego, gdyby nie to ze czuje sie bardzo dziwnie, brzuch boli mnie w sposob w jaki nigdy dotąd nie bolał i zauwazyłam troche białego sluzu, jakby ciążowego? Do tego wzdęcia i zaparcia. Dlatego zaczełam rozwazac opcje ciąży... chyba jedyne wytłumaczenie byłoby własnie w wystapieniu drugiej owulacji tuż po pierwszym okresie po odstawieniu, jednak zastanawia mnie czy to możliwe, że tuż po odstawieniu owulacja przebiegła normalnie i dopiero później wystapilo jakies zaburzenie? W pozostałe dni wspolzylam z prezerwatywa - nigdy nie pekla ani nie zsunela sie.
Mam nadzieje, ze napisalam jasno jutro wypada własnie owy 46. dzień cyklu,ale ja juz od kilku dni chodze po ścianach z nerwów i przeczytałam chyba cały Internet a dalej nic nie wiem
Jesli cos wiecie, to pomóżcie, prosze ładnie
maajooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 21:31   #295
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maajooo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny chciałabym sie was poradzic w sprawie nieregularności owulacji. Dokładnie chodzi mi o podwójną owulację lub owulację tuż po okresie. Wiem, że moze takowa wystapic po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Ja brałam tabletki 3 miesiace, po odstawieniu okres przyszedł opozniony, ale chyba wynika to ze stresów jakie przeszłam (generalnie mam 34 dniowy cykl, gdy mam stresy przedłuza sie do ok 46 dni). Czyli można powiedziec, że owulacja mimo odstawienia tabletek przebiegła normalnie. Po tej miesiączce wspolzylam bez zabezpiecznia, poniewaz jak juz mowilam cykle mam długie i teoretycznie po okresie mam dni nieplodne (wiem, że nie dotyczy to osob z krotkim cyklem). Teraz okres znów sie spoznia.. stres mialam przeolbrzymi ostatnio, wiec nie obawialabym sie niczego, gdyby nie to ze czuje sie bardzo dziwnie, brzuch boli mnie w sposob w jaki nigdy dotąd nie bolał i zauwazyłam troche białego sluzu, jakby ciążowego? Do tego wzdęcia i zaparcia. Dlatego zaczełam rozwazac opcje ciąży... chyba jedyne wytłumaczenie byłoby własnie w wystapieniu drugiej owulacji tuż po pierwszym okresie po odstawieniu, jednak zastanawia mnie czy to możliwe, że tuż po odstawieniu owulacja przebiegła normalnie i dopiero później wystapilo jakies zaburzenie? W pozostałe dni wspolzylam z prezerwatywa - nigdy nie pekla ani nie zsunela sie.
Mam nadzieje, ze napisalam jasno jutro wypada własnie owy 46. dzień cyklu,ale ja juz od kilku dni chodze po ścianach z nerwów i przeczytałam chyba cały Internet a dalej nic nie wiem
Myślę że warto zajrzeć do wątku dotyczącego odstawienia tabletek
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106188&page=59 , w którym dziewczyny dokładnie opisują wariacje organizmu po odstawieniu tabletek. Z ich opowiadań, to całkiem normalna sytuacja że mimo pierwszego okresu, teraz wciąż go nie masz, bo organizm się powoli reguluje. Z drugiej strony przy niezabezpieczonym stosunku ryzyko ciąży zawsze jest, ponieważ na chwilę obecną po odstawieniu tabletek , ciężko jest określić kiedy konkretnie możesz mieć owulacje.
Stary 2009-11-22, 22:21   #296
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
...
Myślę, że spokojnie możesz robić jutro rano test z moczu zamiast się zamartwiać i "chodzić po ścianach". Od tego stosunku, który cie tak niepokoi minęło już chyba ponad 30 dni, co?
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 08:16   #297
maajooo
Przyczajenie

konwalijka82 masz racje z tą owulacja, jestem po tabletkach i powinnam pomyslec o tym wtedy, zamiast teraz sie martwic.

w_isienko minęło 41 dni, wiec tak jak mówisz, czas najwyższy na test.

dziękuje za odpowiedzi
maajooo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-23, 08:23   #298
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
konwalijka82 masz racje z tą owulacja, jestem po tabletkach i powinnam pomyslec o tym wtedy, zamiast teraz sie martwic.

dziękuje za odpowiedzi
Jak to się mówi teraz to już i tak musztarda po obiedzienastępnym razem będziesz pamiętać żeby na takie okoliczności po prostu zabezpieczać sięWisienka ma rację- po tak długim czasie wystarczy zrobić teściaka z apteki i wszystko będzie jasnetrzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli
Stary 2009-11-23, 10:22   #299
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Jak to się mówi teraz to już i tak musztarda po obiedzienastępnym razem będziesz pamiętać żeby na takie okoliczności po prostu zabezpieczać sięWisienka ma rację- po tak długim czasie wystarczy zrobić teściaka z apteki i wszystko będzie jasnetrzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli
Też trzymam kciuki by było tak jakbys chciała

a ja juz po pracy ufff...... koniec weekendu, mam labe, tylko z zajecia

Dziewczynki, powiedzcie mi, w tamtym mies. okres spoznil mi sie 14 dni, podejrzewalam dzidziusia, ale 2 testy wskazały ze nie, i lekarz tez, dostalam okres po tych 14 dniach trwał ok 7 dni ( tragedia ) , i teraz jak mam patrzec, mozliwe ze cykl mi sie pzrestawil o te 14 dni?

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-11-23 o 10:24 Powód: błędy :P
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 12:03   #300
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Daj znać jaki wynik
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości