|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Dzięki konwalijka 82 za odpowiedz. Wiem, że pozostaje mi czekac, tylko to czekanie zabija, tak bardzo chcialibysmy zeby sie udalo. Jesli chodzi o te moje anomalie dotyczące ciazy, to raczej ich nie mam, tylko gdy nie '' odczulam'' owulacji to przeszlo mi przez mysl, ze moze jestem w ciazy. Zadnych innych objawow nie mam, bo jak wiadomo za wczesnie na odczuwanie ciazy nawet jesli doszlo do zaplodnienia ( to dopiero 9 dzien po zbizeniu)...
No nic pozostaje mi czekac tylko, jeszcze jakies 4 dni i zrobie test, w sumie dopiero pierwszy raz tak sprobowalismy, a z tego co widze niektorzy staraja sie latami.... |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny wynik bety hcg 566,7 to który tydzien? bo już się pogubiłam z tymi normami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
4 tydzień ciąży: 9.5-750 5 tydzień ciąży: 217-7138 6 tydzień ciąży: 158-31 795 7 tydzień ciąży: 3697-163 563 8 tydzień ciąży: 32 065-149 571 9 tydzień ciąży: 63 803-151 410 10 tydzień ciąży: 46 509-186 977 12 tydzień ciąży: 27 832-210 612 14 tydzień ciąży: 13 950-62 530 15 tydzień ciąży: 12 039-70 971 16 tydzień ciąży: 9040-56 451 17 tydzień ciąży: 8175-55 868 18 tydzień ciąży: 8099-58 176 Wychodzi że 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A powiedz jak u Ciebie wyglada sytuacja, tez planujesz czy moze jestes juz w ciazy?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a swoja droga to jak to jest owulacja jest 14 dni po rozpoczeciu cyklu? Bo juz sie gubie skoro do zblizenia doszlo w 15 dniu cyklu to jakeis prawdopodobienstwo jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Różne są szkoły- powyżej fragment mądrego artykułu, z tego wynikałoby że twoja owulacja to ok 16-17 dnia. Dodatkowo jeśli stosunek był przed owulacją to plemniki mogą sobie poczekać na jajeczko do 3 dni- dlatego zgodnie z takim tokiem myślenia szansa na ciąże jest. Jeśli staracie się o dziecko to trzeba być przeprowadzać może jakieś bardziej naukowe pomiary czasu owulacji i próbować do skutku ![]() Z teściami afuj...my na szczęście jesteśmy z dwóch różnych miast, po jakieś 200 km od tego w którym jak widać na moim profilku z naż. mieszkamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Witam! Wiem że może nie ten temat na tym forum ale kwas foliowy - TAK jak najwcześniej, 1 tabletka dziennie, powinno się zacząć go brać nawet przed ciążą o ile się o nią staramy jak,, stało się-jestem w ciąży ![]() ![]()
Żyć możemy tylko dzięki temu za co moglibyśmy umrzeć.. ![]() Edytowane przez AGNES12 Czas edycji: 2009-11-20 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zadomowienie
|
zagubiona89r -
tak postanowiliśmy z mężem postarać się o dzidziusia ![]() ![]() My już pół roku po ślubie i sytuacja jak wyżej, tylko aż tak bardzo się nie staramy, ale gdyby siętrafiło to byłaby wielka radość...Tylko ciężko mi jest się zdecydowac- w koncu to duża odpowiedzialność...Ale może jakos samo wyjdzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres?Bardzo prosze o odpowiedz najlepiej na mój meil. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=asiala1990;15411806]Cześć mam taki problem...Kochałam się z chłopakiem jakiś czas temu i póżniej spóżniał mi się okres więc zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży, za trzy dni znów zroiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży..Ale za jakiś czas dostałam okresu i zaczełam brać tabletki Yaz.Było wszystko dobrze...a teraz okres trwa już 11 dni!nigdy tak nie miałam.Dziewczyny pisały że może tak być po tabletkach ale ja już te tableti brałam i było wszystko w porządku nawet maiłam krótrzy okres., a teraz juz 11dzień. Czy moe zrobić test ciążowy jak mam okres? [QUOTE] witaj, oczywscie ze mozesz, zrób najlepiej go z rana. Umyj sie po nocy dokladnie, i zrób sobie test, przeciez test wykonujemy z moczu ![]() ![]() POzdrawiam ja lece do pracy, a co do niej jak pytalyscie to 10 godizn latam po sklepie, ukladam, dokladam skladam caly zcas na nogach to wielki salon, pod koniec sprzatamy 2 godizny, zamiatamy odkurzamy wynosimy smieci, ciezki chleb.... tak mi sie chce isc ze szok...;/;/ Ja lece na autobus na 12 mam ciał ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-11-21 o 10:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Przyczajenie
|
Hej, potrzebuje pomocy bo nie wiem co mam myśleć??
Mam 21 lat od 4 miesięcy biorę pigułki antykoncepcyjne Yasminelle, chociaż po mimo to mój facet nigdy nie "skonczył" we mnie.. od 2 tygodni ciągle jest mi niedobrze, tydzien temu zrobiłam test ciązowy, wyszedł negatywny, w tym tyg dalej miałam mdłości, pojawiła sie biegunka, potem poszłam na impreze, całą noc wymiotowałam, myślałam , że zatrułam sie alkoholem a;bo jest to grypa żołądkowa, ale wczoraj cały dzień źle sie czułam, dziś zresztą tak samo, nadal jest mi niedobrze kiedy pomysle o jedzeniu, zrobiłam rano test wyszedł pozytywny, potem dwa inne i wyszły negatywnie, co ja mam o tym mysleć? jestem w ciąży czy nie? czy wynik testu może byc inny dla pierwszego moczu a inny dla drugiego? Nie jest mi na rękę, ciaża teraz, ale jesli zaszłam, to nie wybaczę sobie że piłam alkohol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy brałaś tabletki prawidłowo? Czy nie zdarzyły się wymioty biegunka (z tego co piszesz się zdarzały, wtedy tabletka jest niewchłonięta i antykoncepcja obniżona). Co zrobić? Przy tych wymiotach i innych perturbacjach istnieje możliwość obniżenia skuteczności antykoncepcji. Chociaż z drugiej strony partner nigdy nie kończy w środku. Zrób test z krwi na obecność hormonu beta hcg (skoro testy apteczne pokazują raz tak raz tak). On da Ci 100% pewności.
![]() |
#285 |
Przyczajenie
|
widzę się z chłopakiem tylko w weekendy, tak więc kiedy były wymioty i biegunka nie uprawialismy seksu, a wczoraj właśnie z tego powodu zastosowalismy jeszcze prezerwatywe dla bezpieczeństwa, jutro rano zrobie kolejny test i zobacze co bedzie, z jednej strony nie moge w to uwierzyc, zawsze bylismy ostrożni, a z drugiej strony mam ciągłe mdłości i w końcu jeden z testów wyszedł pozytywnie..
czy jest możliwe zeby pomimo pozytywnego testu z pierwszego moczu nie byc w ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#287 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny, bede szla do gina i bedzie to 23 dzien od stosunku, wykryje on juz wtedy ciaze czy lepiej jeszcze rano wykonac test?? czy nie ma potrzeby co o ty myslicie??
#290 | ||
Zakorzenienie
|
lepiej zrobic test.. najlepsze są Quick Viev i tego polecam, wykrywaja ciąze nawet po 5 dniach od zapłodnienia i bedziesz wiedzieć
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#291 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- [QUOTE=lesyeux;15412115]Witaj, przydadza mi sie te normy juz ok 4 GRUDNIA ![]() ![]() ja nadal studiuje jestem na ostatnim roku, bronie sie ok. maja. wiec spokojnie, jak teraz bedzie dzidzius to supe,r poród byłby wakacje, jakoś wrzesień, zrobie sobie rok przerwy w nauce, pozniej moją 1 roczna córunie lub syneczka bede dawala na weekendy do mamy bo TŻ pracuje, a ja zrobie mgr Nauczania Poczatkowego ![]() ![]() ![]() Mogę Ci tylko powiedzieć że to świetne rozwiązanie. Miałam na roku kilka koleżanek, które na 4 i 5 roku rodziły dzieci. Do końca chodziły na zajęcia, zresztą prowadzący szedł im na rękę. Potem robiły dziekanki na szybkie odchowanie i spokojnie wszystkie się obroniły no i mogą spokojnie zaczynać teraz tzw " karierę". Pewnie że sobie dacie radę ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wszystkim za rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() Mam nadzieje, ze napisalam jasno ![]() ![]() Jesli cos wiecie, to pomóżcie, prosze ładnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106188&page=59 , w którym dziewczyny dokładnie opisują wariacje organizmu po odstawieniu tabletek. Z ich opowiadań, to całkiem normalna sytuacja że mimo pierwszego okresu, teraz wciąż go nie masz, bo organizm się powoli reguluje. Z drugiej strony przy niezabezpieczonym stosunku ryzyko ciąży zawsze jest, ponieważ na chwilę obecną po odstawieniu tabletek , ciężko jest określić kiedy konkretnie możesz mieć owulacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Myślę, że spokojnie możesz robić jutro rano test z moczu zamiast się zamartwiać i "chodzić po ścianach". Od tego stosunku, który cie tak niepokoi minęło już chyba ponad 30 dni, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Przyczajenie
|
konwalijka82 masz racje z tą owulacja, jestem po tabletkach i powinnam pomyslec o tym wtedy, zamiast teraz sie martwic.
w_isienko minęło 41 dni, wiec tak jak mówisz, czas najwyższy na test. dziękuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja juz po pracy ufff...... koniec weekendu, mam labe, tylko z zajecia ![]() Dziewczynki, powiedzcie mi, w tamtym mies. okres spoznil mi sie 14 dni, podejrzewalam dzidziusia, ale 2 testy wskazały ze nie, i lekarz tez, dostalam okres po tych 14 dniach trwał ok 7 dni ( tragedia ) , i teraz jak mam patrzec, mozliwe ze cykl mi sie pzrestawil o te 14 dni?
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-11-23 o 10:24 Powód: błędy :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zadomowienie
|
Daj znać jaki wynik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.