Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 20:12   #3151
Madelaine87
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

a ciężko jest poszukać w necie jakie są najwcześniejsze objawy ciąży? zrób sobie test i tyle.
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 20:33   #3152
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez keri234 Pokaż wiadomość
witam was
mam problem;/ kochałam się bez zabezpieczenia z moim chłopakiem (jak zawsze wyskoczył przed..) 1 marca, akurat wypadło że miałam dni niepłodne. 23 marca dostałam okresu, trwał dłużej niż zwykle jakieś 6-7 dni, zazwyczaj okres trwa u mnie 3-5 dni. Tydzień temu miałam lekką zgagę, którą miałam przez kilka dni (w ciągu dnia miałam ja tylko raz i to trwała krótko) 2 dni temu często chciało mi się siusiu i nie tylko;/ z oddawaniem moczu już jest ok, a;e ok. godziny 18 wieczorem zaczęło mnie mdlić, trwało to chyba mniej niż godzinę, wczoraj też mniej więcej o tej porze zaczęło mnie mdlić ale przestało po godzinie. A dzisiaj wieczorem zaczęły się skórcze w podbrzuszu i czuje jak bolą mnie troche jajniki tak jak by zapowiadało się na okres ale przecież miałam go niecałe 3 tyg. temu;/ czy to możliwe że moge byc w ciazy?

Cytat:
no dobra ale chodzi mi o to ze bywa tez tak ze jest sie w ciazy i mozna dostac okresu kilkakrotnie.
Objawy ktore opisałam moga swiadczyć o ciazy czy moze to byc spowodowane czyms innym?
Skoro uprawiasz seks bez zabezpieczenia( z zabezpieczeniem zreszta tez )to mozesz byc w ciazy.
Szkoda bylo na gumke i teraz szkoda na test no cóz za 9 miesiecy sprawa sie rozwiąże a i 15 zl zaoszczędzone.brawo.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2010-04-06 o 20:34
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 21:21   #3153
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
witam was
mam problem;/ kochałam się bez zabezpieczenia z moim chłopakiem (jak zawsze wyskoczył przed..) 1 marca, akurat wypadło że miałam dni niepłodne. 23 marca dostałam okresu, trwał dłużej niż zwykle jakieś 6-7 dni, zazwyczaj okres trwa u mnie 3-5 dni. Tydzień temu miałam lekką zgagę, którą miałam przez kilka dni (w ciągu dnia miałam ja tylko raz i to trwała krótko) 2 dni temu często chciało mi się siusiu i nie tylko;/ z oddawaniem moczu już jest ok, a;e ok. godziny 18 wieczorem zaczęło mnie mdlić, trwało to chyba mniej niż godzinę, wczoraj też mniej więcej o tej porze zaczęło mnie mdlić ale przestało po godzinie. A dzisiaj wieczorem zaczęły się skórcze w podbrzuszu i czuje jak bolą mnie troche jajniki tak jak by zapowiadało się na okres ale przecież miałam go niecałe 3 tyg. temu;/ czy to możliwe że moge byc w ciazy?
wieczorne nudności, zawroty głowy itp mogą być objawami nie ciąży, a pasożytów, dokładnie mówiąc glisty ludzkiej.
A ja trochę nie w tą stronę Ostatnio rozmawialiśmy z tż na temat dzidziusia, ślubu i mojego PCO i stwierdziliśmy że nie będziemy uważać, co będzie to będzie, a przy tym schorzeniu trzeba próbować przynajmniej pół roku żeby móc działać jakoś farmakologicznie, chociaż wolałabym żeby się obyło bez No i zastanawiam się po jakim czasie mogą wystąpić objawy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2010-04-06 o 21:27
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:12   #3154
alka24
Raczkowanie

Hej,mam pytanie, czy szyjka macicy zmienia się podczas ciązy.... bo dzis powinnam mieć okres.. wczoraj i dzis wczesnierano szyjka była twarda i wysoko połozona, a teraz jest już miekka i nieco nizej połozona. czy to świadczy o zblizającym sie okresie czy ciązy?
alka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 09:40   #3155
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
wieczorne nudności, zawroty głowy itp mogą być objawami nie ciąży, a pasożytów, dokładnie mówiąc glisty ludzkiej.
A ja trochę nie w tą stronę Ostatnio rozmawialiśmy z tż na temat dzidziusia, ślubu i mojego PCO i stwierdziliśmy że nie będziemy uważać, co będzie to będzie, a przy tym schorzeniu trzeba próbować przynajmniej pół roku żeby móc działać jakoś farmakologicznie, chociaż wolałabym żeby się obyło bez No i zastanawiam się po jakim czasie mogą wystąpić objawy
Jesli chodzi o objawy to sprawa czysto indywidualna. Moge powiedziec po sobie, ze bylam caaaaly czas senna. Chodzilam wczesnie spac, w ciagu dnia tez po kilka godzin przysypialam. Wtedy myslalam, ze to jakies przeziebienie mnie zlapalo. Zadnych nudnosci itd. One na dobra sprawe zaczely sie gdzies kolo 7 tygodnia ciazy i do 12-13 tc zniknely.
Nie jest powiedziane, ze w ogole bedziesz miec jakies objawy na poczatku
I od siebie dodam zebyscie sie nie skupiali na tym, ze masz zajsc w ciaze. Czesto sie mowi, ze ludzie probowali i probowali - nic z tego nie wyszlo. Dopiero jak odpuscili i nie mysleli o tym, ze ma z tego byc dziecko - udalo sie. Cos w tym musi byc
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 13:08   #3156
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alka24 Pokaż wiadomość
Hej,mam pytanie, czy szyjka macicy zmienia się podczas ciązy.... bo dzis powinnam mieć okres.. wczoraj i dzis wczesnierano szyjka była twarda i wysoko połozona, a teraz jest już miekka i nieco nizej połozona. czy to świadczy o zblizającym sie okresie czy ciązy?

poczekaj na okres dzien /dwa albo zrob test .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 15:18   #3157
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, że przy PCO trzeba pół roku próbować, zeby zacząc leczenie.U mnie padło podejrzenie PCO, od razu badania, wyniki i leki.Od razu zaszłam w ciążę.Nie daj sobie takich kitów wciskać.Jesli masz PCO i planujesz dziecko zacznij leczenie juz teraz! Objawy moga juz po tygodniu od zapłodnienia np. wieksza niż zwykle ilość śluzu.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 17:46   #3158
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

u mnie jak okresu nie ma tak nie ma, juz ponad 2 tygodnie sie spoznia.... mam dziwne kłócie w brzuchu, i dziwne zawroty w głowie.... robiłam dzis test, ale nie z rana tylko po poludniu i wyszedl negatywny.... tak jak wspominalam mialam w miesiacu tylko 2 stosunki i oba zabezpieczone i nic szczegolnego sie nie wydarzylo co by moglo mnie zmartwic.... bylam lekko przeziebiona i lyknelam 3 tabletki antybiotyku, no i potem to zatrucie alkoholowe... ale czy to by spowodowalo przesuniecie okresu o 2 tygodnie....

poza tym moj sluz jest taki, ze non stop mam uczucie ze mam okres.... piersi mnie nie bola, nie muli mnie tez....

nie wiem czy to ciaza, a jak nie ciaza to moge miec infekcje i to moze spowodowac zatrzymanie okresu?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 19:13   #3159
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
u mnie jak okresu nie ma tak nie ma, juz ponad 2 tygodnie sie spoznia.... mam dziwne kłócie w brzuchu, i dziwne zawroty w głowie.... robiłam dzis test, ale nie z rana tylko po poludniu i wyszedl negatywny.... tak jak wspominalam mialam w miesiacu tylko 2 stosunki i oba zabezpieczone i nic szczegolnego sie nie wydarzylo co by moglo mnie zmartwic.... bylam lekko przeziebiona i lyknelam 3 tabletki antybiotyku, no i potem to zatrucie alkoholowe... ale czy to by spowodowalo przesuniecie okresu o 2 tygodnie....

poza tym moj sluz jest taki, ze non stop mam uczucie ze mam okres.... piersi mnie nie bola, nie muli mnie tez....

nie wiem czy to ciaza, a jak nie ciaza to moge miec infekcje i to moze spowodowac zatrzymanie okresu?
Na Twoim miejscu już dawno szorowałabym do lekarza - mało prawdopodobne żeby to była ciąża w związku z czym należałoby szukać innej przyczyny - być może to jakieś zaburzenia hormonalne a może Twój organizm wariuje w związku z wiosennym przesileniem. Drobna infekcja nie wpływa raczej na tak znaczne przesunięcie okresu.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 16:40   #3160
bianeczkaa
Zakorzenienie

My nie mamy zamiaru starać sięo dziecko, po prostu jak wyjdzie to wyjdzie i wolałabym, żeby nie było w tym ingerencji farmakologicznej. A jeśli po jakimśczasie nic z tego nie wyjdzie, to będziemy coś kombinować

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 18:05   #3161
klaudusia09
Przyczajenie

Witam serdecznie drogie wizażanki!
Jestem nowa, ale mam nadzieję, że zostanę przyjęta do szanownego grona
A tak na poważnie.... jak na ten wątek przystało powiem tak : cykle mam około 24-26 dniowe, data ostatniej miesiączki 24 marca, stosunek był w dniach: 2, 4, 6 kwietnia. Cóż, ale nie zadam pytania "Boże, czy mogę być w ciąży??? ratunku!!!" bo wiem, że większość z was nie jest po kursie jasnowidzenia a szansa na ciążę oczywiście jest. Tylko właśnie cała rzecz w tym, że jest to bardzo upragniona możliwość. A złośliwa natura zazwyczaj nie jest łaskawa i woli "przypadki"..... a ja po kilku próbach przestaję wierzyć w to, że "z tego" się biorą dzieci ;((( dlatego drogie wizażanki- proszę trzymajcie kciuki... może akurat to ten raz... Dzięki za wysłuchanie, pozdrawiam serdecznie
klaudusia09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 20:07   #3162
puma90
Przyczajenie

hey ja też mam pytanie czy testy ciążowe mogą nie wykryć ciąży jeżeli kobieta jest w 7 lub 8 tygodniu ciąży?
puma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 20:13   #3163
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez puma90 Pokaż wiadomość
hey ja też mam pytanie czy testy ciążowe mogą nie wykryć ciąży jeżeli kobieta jest w 7 lub 8 tygodniu ciąży?
teoretycznie mogą, ale nie sądzę.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 21:44   #3164
mada123
Przyczajenie

mam jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość, że ma się okres i jest się w ciąży?
to chyba mało prawdopodobne, co?
mada123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 21:45   #3165
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez mada123 Pokaż wiadomość
mam jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość, że ma się okres i jest się w ciąży?
to chyba mało prawdopodobne, co?
było to już wałkowane milion razy...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-08, 21:54   #3166
mada123
Przyczajenie

proszę odpowiedz..nie chce mi sie czytać wszystkich 105srton...
mada123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-08, 21:58   #3167
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez mada123 Pokaż wiadomość
proszę odpowiedz..nie chce mi sie czytać wszystkich 105srton...
a mi się chce po raz milionowy pisać to samo? na górze jest opcja przeszukaj wątek...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2010-04-08, 23:00   #3168
ingrid_b
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

witam drogie panie
mam kilka pytań, więc grzecznie proszę o Waszą uwagę.
1. jak większość populacji uprawiam seks w nocy, około 2-3 nad ranem. Przykładowo: z poniedziałku na wtorek. I na który dzień byście to zinterpretowały? Bo ja na poniedziałek. Tak samo jak się dostaje okres w nocy z pt na sob, to się liczy, że się dostało w pt? Zastanawiam się nad tym
2. stosunek w ostatni dzień cyklu: jeżeli jestem pewna, że okres to okres, a nie krwawienie śródcykliczne(nie z temperatury, ale ze śluzu wiem, że przed tym okresem miałam płodne; mokro, mokro, wilgotno, ciągnąco itp., a po czasie płodnym, standardowe suchoty) to ten dzień ostatni był niepłodny? Ciąży nie ma? (chcę się upewnić, bo jestem początkująca jak chodzi o npr).

Zastanawiam się

Edytowane przez ingrid_b
Czas edycji: 2010-04-08 o 23:02 Powód: chciałam sobie coś dopisać jeszcze.
ingrid_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:01   #3169
__PIOTR
Przyczajenie

Witam drogie forumowiczki.
Mam wielki problem. Moja partnerka jaw wyliczyła dni płodne miała do 6.04.2010. Kochaliśmy sie 7.04.210 wieczorem bez zabezpieczenia i skończyłem w środku. Na następny dzień zrobiła test tj. 8.04.2010 i wyszedł odrazu 2 kreski. Dziś tj. dwa dni po stosunku zrobiła znów i wyszły jej 2 kreski

CZy to oznacza że jest w ciąży. Prosze o odpowiadz bo dostane szału z tym czekaniem

__PIOTR
__PIOTR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 08:37   #3170
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __PIOTR Pokaż wiadomość
Witam drogie forumowiczki.
Mam wielki problem. Moja partnerka jaw wyliczyła dni płodne miała do 6.04.2010. Kochaliśmy sie 7.04.210 wieczorem bez zabezpieczenia i skończyłem w środku. Na następny dzień zrobiła test tj. 8.04.2010 i wyszedł odrazu 2 kreski. Dziś tj. dwa dni po stosunku zrobiła znów i wyszły jej 2 kreski

CZy to oznacza że jest w ciąży. Prosze o odpowiadz bo dostane szału z tym czekaniem

__PIOTR
gratuluje
Stary 2010-04-09, 08:41   #3171
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tak, 2 kreski = ciążą.
ALE: absolutnie nie zaszła 7 kwietnia, tylko wcześniej - bo test pokazuje ciążę około 2tygodniową, najwcześniej, a nie jednodniową
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 08:45   #3172
kavvka
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18456093]Tak, 2 kreski = ciążą.
ALE: absolutnie nie zaszła 7 kwietnia, tylko wcześniej - bo test pokazuje ciążę około 2tygodniową, najwcześniej, a nie jednodniową [/QUOTE]

miałam to napisać
Stary 2010-04-09, 09:13   #3173
__PIOTR
Przyczajenie

Ale poprzedni stosunek był 13 marca z prezerwatywą.

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Ale poprzedni stosunek był 13 marca z prezerwatywą.
Czy to jest możliwe żeby była w ciąży czy NIEREALNE??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-09, 09:16   #3174
czarnaelizabeth
Raczkowanie

2 kreseczki + ciaża

zróbcie jeszcze jeden test

po 2 dniach nie wykryje na pewno, w ciazy musiałaby być około minimum 10-12 dni, zeby test pokazał drugą kreskę.

gumka nie zawsze daje 100% pewności...
Stary 2010-04-09, 09:16   #3175
Konto usunięte

Skoro wyszły 2 kreski, MOŻLIWE. Inna kwestia = czy jest ci wierna
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 10:13   #3176
__PIOTR
Przyczajenie

Pierwszy test był robiony 18godz po stosunku. a drugi 32godz po. Możliwe że sie mylą??
Stary 2010-04-09, 10:24   #3177
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwszy test był robiony 18godz po stosunku. a drugi 32godz po. Możliwe że sie mylą??
Na 100% sie nie myla.. Ale...
Test NA PEWNO nie wykryje 1-2 dniowej ciazy. To wlasciwie nawet nie jest jeszcze ciaza. Bo przeniez musi dojsc do zaplodnienia - niekoniecznie w dniu stosunku.
Wiec - jesli test jest pozytywny - jest w ciazy. Ale musiala w nia zajsc wczesniej.
Jesli poprzedni stosunek byl w marcu - z prezerwatywa, to obstawiam kochanka

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18456918]Skoro wyszły 2 kreski, MOŻLIWE. Inna kwestia = czy jest ci wierna [/QUOTE]
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 10:25   #3178
Konto usunięte

PIOTRZE - jak wielkimi literami trzeba jeszcze ci pisać? Jeśli oba pokazały kreski, owszem, jest ciąża, ale NA PEWNO nie ze stosunku 7 kwietnia.
Stary 2010-04-09, 11:07   #3179
Madelaine87
Zadomowienie

prezerwatywa nie daje 100 %, fakt ze najwiecej wpadek jest przy zlym "uzytkowaniu" ale przy uzytkowaniu poprawnym tez zdarzaja sie wpadki, moze zahaczyles paznokciem ? ciezko powiedziec ale nie nastawiajmy sie na 200 % ze ma kochanka
Madelaine87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-09, 19:10   #3180
Czarnula204
Rozeznanie

Witam moje Panie i licze na to,ze wypowieci sie w mojej kwestii,
odstawilam tabsy i 29 marca dostalam krwawienie z odstawienia( trwalo 3 dni) moje stosunki(do konca)1,4,5 kwietnia. Sluz pierwszy dzien mialam po krwawieniu gesty bialy, nie bylo sucho, a nastepne to taki jak kurze bialko ciagnacy sliski, a wiec wygladal na plodny. dzis 9 kwietnia i zmieni sie na bialy, kleisty, lepki, jak nie plodny taki mleczny na poczatku bylo go duzo teraz mniej. i dzis strasznie swedzi mnie brzuch, sikam co minuta, moze na pierwsze objawy za wczesnie ale czy to moze byc ciaza?
Czarnula204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości