Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 09:53   #3301
evicaa
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18608643]Żaden test nie wykryje 2-3 dniowej ciąży. A czy w niej jesteś - nie wiem, nie jestem jasnowidzem, nikt tu an forum również. Poczekaj do daty okresu i zrób test z krwi najlepiej.[/QUOTE]
Ja nie szukam jasnowidza... nie mowie ze test wykryje ciąże 3 dniowa...tylko jak każda oczekująca na 2 kreski kobieta mam nadzieje i wątpliwości wiec pisze
evicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:01   #3302
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

No ale piszesz, że słyszałaś o takim teście - nie istnieje taki test. I naprawdę nikt nie jest w stanie napisać, czy udało się czy nie - któraś ci tak napisze, ty się nadziei uchwycisz a potem doopa. Chcesz tego? Te 5 dni wytrzymasz jeszcze...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:05   #3303
evicaa
Przyczajenie

Wiem wiem ..nigdy nie pisałam na forach itp ...i w sumie nie jestem zdesperowana jak będę to będę jak nie to za miesiąc spróbuję znowu tylko ja niecierpie czekać
To chyba jest najgorsze ze mamy nadzieje ze na forum ktoś napisze o jak miałam tak samo i byłam w ciąży
Ja jestem nowa staraczka wiec wszystkiego powoli sie uczę - szczegolnie cierpliwosci w czekaniu na dzien w ktorym mozna zrobic test
There will be something solid to stand on or You will be taught to fly”

Stary 2010-04-16, 10:09   #3304
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dopisz się do któregoś wątku na Poczekalni (jedno z podfor wizażu), będzie ci raźniej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:18   #3305
evicaa
Przyczajenie

dziękuję ci bardzo
There will be something solid to stand on or You will be taught to fly”

Stary 2010-04-16, 18:07   #3306
mt123
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Chcę się coś Was poradzić. Już od dłuższego czasu mój okres zawsze był na czas jednak teraz spóźnia mi się aż 12 dni (nigdy aż tak długo) i z racji że podejrzewałam ciąże zrobiłam test z moczu w 7 dniu spodziewanej miesiączki a wynik wyszedł negatywny ale dla pewności 3 dni później byłam u lekarza. Diagnoza według lekarki (która na forum jest uznawana jako dobry ginekolog) była taka że raczej w ciąży nie mogę być bo macica raczej nie jest powiększona, zewnętrzne organy nie są nabrzmiałe ani zasinione i piersi nie wykazują objawów ciąży. Jedynie co wykryła to lekka nadżerkę. Moje ogólne samopoczucie jednak nie jest takie jak zawsze gdyż jestem ostatnio często zmęczona, trochę mnie mdli, często czuje lekki ból w podbrzuszu i takie głupie uczucie jakby mnie ktoś za jajniki ciągnął. Zastanawiam się czy jest możliwość że lekarka mogła jeszcze nie zauważyć tym objawów typowo fizjologicznych tym bardziej że w jej gabinecie nie było usg?? a może coś ze mną jest nie tak, może to wina hormonów albo może to jeszcze co gorsza inna przyczyna?? Fakt na początku jak pomyślałam o ciąży to pomyślałam żeby tylko nie to tym bardziej że jeszcze jestem studentką ale teraz gdy oswoiłam się z ta ewentualnością to stwierdzam że bym się cieszyła z takiego obrotu sytuacji

Edytowane przez mt123
Czas edycji: 2010-04-16 o 19:00
mt123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 22:14   #3307
Meier Link
Raczkowanie

Wiem, że takie pytanie może być gdzieś w wątku, ale trudno znaleźć, a chcę szybkiej porady.
Jutro rano chcę zrobić test ciążowy, bo już co najmniej 4 dni spóźnia mi się miesiączka. Dzisiaj wieczorem wypiłam około pół butelki piwa Karmi (0,5%), a na ulotce jest napisane, że alkohol może wpłynąć na wynik testu. Czy mogę spokojnie zrobić test?
Meier Link jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 23:01   #3308
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Meier Link Pokaż wiadomość
Wiem, że takie pytanie może być gdzieś w wątku, ale trudno znaleźć, a chcę szybkiej porady.
Jutro rano chcę zrobić test ciążowy, bo już co najmniej 4 dni spóźnia mi się miesiączka. Dzisiaj wieczorem wypiłam około pół butelki piwa Karmi (0,5%), a na ulotce jest napisane, że alkohol może wpłynąć na wynik testu. Czy mogę spokojnie zrobić test?
Mozesz Zwlaszcza, ze w Karmi jest na tyle malo alkoholu, ze nie powinno sie nic stac. Chociaz to troche dziwne, bo wydawalo mi sie, ze na moich testach bylo napisane, ze alkohol nie wplywa na wynik Tak mi sie przynajmniej wydaje.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 06:23   #3309
modo26justa
Przyczajenie

Talking Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez kavvka Pokaż wiadomość
a ja czegoś nie rozumiem, pisałaś że bierzesz tabletki antykoncepcyjne....
i bedziesz probowac zajsc w ciąże?
pisalam ze biore tabletki, owszem ale... tez ze okres mialam w lutym,i pytalam o interpretacje wynikow beta,tak wiec podejzewalam ciaze,ktorej nieplanowalam(nienapisala m ze staram sie o dziecko..) i po wizycie u lekarza okazalo sie ze niejestem w ciazy...( wiec jak sznowna pani szajajaba nazwla idiotyzmem staranie sie o dziecko z tabletkami, po niedoczytaniu poprostu...) i skierowal mnie na dalsze badania i kazal zjesc tabletki do konca by przekonac sie czy dostane okres. pozdrawiam
modo26justa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 07:48   #3310
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modo26justa Pokaż wiadomość
pisalam ze biore tabletki, owszem ale... tez ze okres mialam w lutym,i pytalam o interpretacje wynikow beta,tak wiec podejzewalam ciaze,ktorej nieplanowalam(nienapisala m ze staram sie o dziecko..) i po wizycie u lekarza okazalo sie ze niejestem w ciazy...( wiec jak sznowna pani szajajaba nazwla idiotyzmem staranie sie o dziecko z tabletkami, po niedoczytaniu poprostu...) i skierowal mnie na dalsze badania i kazal zjesc tabletki do konca by przekonac sie czy dostane okres. pozdrawiam
Jaki okres? Od kiedy bierzesz tabletki?

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 08:12   #3311
nietoperek89
Przyczajenie

Cześć dziewczynki. Jestem tu nowa. Mam takie pytanie może i głupie ale musze zapytać. Zrobiłam dzisiaj test. Wyszły dwie kreski. Powtórzyłam test ale już z innej frimy. Dwie kreski. Czy to 100% pewność że jestem w ciąży? Dodam że okres spóźnia mi się 6 dni co się nie zdarza. Moje cycki są jak kamienie. Proszę o odpowiedź
nietoperek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 08:21   #3312
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nietoperek89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Jestem tu nowa. Mam takie pytanie może i głupie ale musze zapytać. Zrobiłam dzisiaj test. Wyszły dwie kreski. Powtórzyłam test ale już z innej frimy. Dwie kreski. Czy to 100% pewność że jestem w ciąży? Dodam że okres spóźnia mi się 6 dni co się nie zdarza. Moje cycki są jak kamienie. Proszę o odpowiedź
testy na mocz nie sa w 100% nie omylne, ale mysle, ze w takiej sytuacji jaka opisalas bardzo prawdopodobne jest to, ze jestes w ciazy 100% pewnosc da Ci test z krwi.

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:20   #3313
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

100% Pewnosci bedziesz miec po wizycie u ginekologa i USG.
Stary 2010-04-17, 14:57   #3314
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
moim zdaniem to ciąża.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:35   #3315
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

Testy zwykle się mylą w ten sposób, że nie pokazują ciąży (bo np. u kobiety wolniej w początkowej ciąży rośnie poziom hcg). Osobiście nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem, żeby pozytywny test się pomylił.

Zrób test z krwi. Będziesz miała 100% pewności (bo na usg ginekolog może jeszcze nic nie zobaczyć).

Ale moim zdaniem to ciąża.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 19:11   #3316
Ambra_
Przyczajenie

Pewnie niepotrzebnie panikuję, ale powiedzcie mi proszę, co o tym sądzicie.
Mam 42 dzień cyklu, nie mam okresu. Normalnie cykle 33-36 dni, czyli ten spóźnia się już ponad tydzień.
Kochałam się w tym miesiącu z chłopakiem, ale byliśmy zabezpieczeni prezerwatywą. Żadnych wpadek nie było.
W ciągu ostatnich 5 dni zrobiłam 3 testy ciążowe - wszystkie negatywne.
Byłam u pani ginekolog, zrobiła usg. Powiedziała, ze okres powinien być wczoraj lub dziś (byłam 3 dni temu), a endometrium jest bardzo duże. Przy okazji zapytała, dlaczego wykluczam ciążę. Kiedy powiedziałam o zabezpieczeniu i testach, to zmieniła temat. Powiedziała, że okres powinien wystąpić na dniach.
Zastanawiam się, czy możliwe, żebym była w ciąży... Wiem, że to głupie, ale podobno testy się mylą czasami... Jak sądzicie?
Ambra_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 19:27   #3317
sweetkate8
Raczkowanie

drogie wizażanki czytam wasze posty i po prostu włosy mi się na głowie jeżą!!! jak można być tak nie odpowiedzialnym by nie chcąc być w ciąży nie zabezpieczać się, rozumiem że może się zdarzyć komuś raz ale nie ciągle!!czy to tak trudno iść do apteki, kiosku czy nawet stacji benzynowej kupić prezerwatywy!!!!! czy to tak trudno iść do ginekologa poprosić o tabletki antykoncepcyjne??!!! nie rozumiem takiego postępowania, po co się stresować co miesiąc!!!!dziewczyny bądżcie rozsądniejsze w tej kwestii seks to nie zabawka, rozumiem że to jest przyjemność, wyrażenie miłości!! ale niektóre z was gdyby "wpadły" jakimi by były matkami??myślicie że odpowiedzialnymi??!!!napw eno nie!!po prostu ręce i nogi opadają, kompletne dno!!!!!mamy XXI wiek a wśród was takie zacofanie!!!!! życzę rozsądku!!!
sweetkate8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 20:41   #3318
Ambra_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sweetkate8 Pokaż wiadomość
drogie wizażanki czytam wasze posty i po prostu włosy mi się na głowie jeżą!!! jak można być tak nie odpowiedzialnym by nie chcąc być w ciąży nie zabezpieczać się, rozumiem że może się zdarzyć komuś raz ale nie ciągle!!czy to tak trudno iść do apteki, kiosku czy nawet stacji benzynowej kupić prezerwatywy!!!!! czy to tak trudno iść do ginekologa poprosić o tabletki antykoncepcyjne??!!! nie rozumiem takiego postępowania, po co się stresować co miesiąc!!!!dziewczyny bądżcie rozsądniejsze w tej kwestii seks to nie zabawka, rozumiem że to jest przyjemność, wyrażenie miłości!! ale niektóre z was gdyby "wpadły" jakimi by były matkami??myślicie że odpowiedzialnymi??!!!napw eno nie!!po prostu ręce i nogi opadają, kompletne dno!!!!!mamy XXI wiek a wśród was takie zacofanie!!!!! życzę rozsądku!!!
Do mnie pijesz? Ja miałam zabezpieczenie, przeczytaj uważniej.
Stary 2010-04-17, 20:51   #3319
lemurek7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ambra_ Pokaż wiadomość
Do mnie pijesz? Ja miałam zabezpieczenie, przeczytaj uważniej.
sweetkate8 raczej napisała ogólnie nie do Ciebie
a co do Twojej sytuacji to możę przez stres Ci się okres spóźnia, może przez inne czynniki powodujące opóźnienie okresu. Myślę, że lada dzień powinnaś go dostać, ponieważ jak mówisz była prezerwatywa i nic się z nią nie stało.
lemurek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 21:06   #3320
Ambra_
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lemurek7 Pokaż wiadomość
sweetkate8 raczej napisała ogólnie nie do Ciebie
a co do Twojej sytuacji to możę przez stres Ci się okres spóźnia, może przez inne czynniki powodujące opóźnienie okresu. Myślę, że lada dzień powinnaś go dostać, ponieważ jak mówisz była prezerwatywa i nic się z nią nie stało.
Dziękuję za odpowiedź
Problem w tym, że nie miałam w tym cyklu stresów, choroby, wahań wagi, nic takiego... Teraz się stresuję, ale dopiero po tym, jak zaczął mi się spóźniać okres. Teraz coraz bardziej...
Nie wiem, czy 3 testy mogą się mylić? Wykonane po 14 dniach od stosunku. Czy 3 testy mogły się pomylić, a u ginekologa na usg nic nie było widać?
Wiem, że to jest bardzo głupie pytanie, ale panikuję Wymyślam scenariusze z przeniesieniem spermy na rękach, ręczniku, łóżku itd....
Stary 2010-04-17, 21:19   #3321
lemurek7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ambra_ Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź
Problem w tym, że nie miałam w tym cyklu stresów, choroby, wahań wagi, nic takiego... Teraz się stresuję, ale dopiero po tym, jak zaczął mi się spóźniać okres. Teraz coraz bardziej...
Nie wiem, czy 3 testy mogą się mylić? Wykonane po 14 dniach od stosunku. Czy 3 testy mogły się pomylić, a u ginekologa na usg nic nie było widać?
Wiem, że to jest bardzo głupie pytanie, ale panikuję Wymyślam scenariusze z przeniesieniem spermy na rękach, ręczniku, łóżku itd....
naprawdę nie ma co schizować. Cierpliwie czekaj na okres, będzie dobrze !
lemurek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 21:19   #3322
Funiak
Rozeznanie

Ambra dobrze to ujelas... wymyslasz
czasami bywaja takie przedluzajace sie cykle i my nie mamy na to wplywu niestety, ale skoro nie doszlo do pelnego stosunku bez zabezpieczenia + zrobilas 3 testy (wszystkie neg.) + bylas u lekarza i on tez zaprzeczyl to nie wiem jakim cudem moglabys byc w ciazy

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 22:31   #3323
modo26justa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Jaki okres? Od kiedy bierzesz tabletki?
ostatni okres mialam 27 lutego, zaczelam nowy blister i na koniec niedostalam miesiaczki, i jem kolejne opakowanie i dalej niemam okresu, kazal mi zjesc tabletki do konca zeby sprawdzic czy po tym opakowaniu dostane miesiaczke bo jak narazie jej niema wogole, ale robilam testy z krwi i wyszlo ze nie jestem w ciazy co z kolei martwi mnie to ze niemam tej miesiaczki
modo26justa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 06:25   #3324
lilii87
Wtajemniczenie

Witam
Rozpoczęłam nowe opakowanie tabletek dzień wcześniej niż powinnam (wiem, że tak można), bo nie bylam pewna czy wzięłam ostatnia tabletkę z poprzedniego opakowania. Sugerowałam się tym, że krwawienie dostałam dzień wcześniej i jakoś mnie to zaniepokoiło. Kochałam się przy 6 tabletce. Teraz jestem przy 17 tabletce i czuję kłucie jajników. W środę będzie 14 dzień od stosunku, mogę wtedy zrobić test tak dla pewności? Uspokajam się tym, że to był stosunek przerywany i dosyć krótki troche wariuje... Czy jeśli zrobiłabym test z krwi to wynik byłby wiarygodny?
Stary 2010-04-18, 08:08   #3325
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez modo26justa Pokaż wiadomość
ostatni okres mialam 27 lutego, zaczelam nowy blister i na koniec niedostalam miesiaczki, i jem kolejne opakowanie i dalej niemam okresu, kazal mi zjesc tabletki do konca zeby sprawdzic czy po tym opakowaniu dostane miesiaczke bo jak narazie jej niema wogole, ale robilam testy z krwi i wyszlo ze nie jestem w ciazy co z kolei martwi mnie to ze niemam tej miesiaczki
Ciąża to nie jest, a może być wiele przyczyn spóźniającego się krwawienia, np; stres albo gwałtowne odchudzanie. Jakbyś jakim cudem(w co nie wierzę) była w ciąży to musiałabyś bezwzględnie odstawić tabsy

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:02   #3326
QBee
Przyczajenie

Hej dziewczyny !
Mam poważny problem... jestem w 46 dc a dotąd miałam regularne w miarę 29-30 dni.
Poszłam do ginekologa 4 dni temu i on zrobił mi usg i powiedział że mam dziwnie poszerzone endometrium jak przy ciąży... (prawie się popłakałam na tym łóżku).
Przepisał mi luteinę na wywołanie okresu... dzisiaj będzie 3 dzień i NIC...
Ale ja wcześniej robiłam 2 testy ciążowe jakoś koło 40 dc i 38 dc i oba wyszły negatywnie.
Kochałam się z chłopakiem zawsze z zabezpieczeniem i nic nie pękło...
Ciągle kręci mi się w głowie ale sama już nie wiem czy to nie od wachania hormonów...
Czy myślicie że jestem w ciąży jakimś cudem ?!
QBee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:25   #3327
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez QBee Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
Mam poważny problem... jestem w 46 dc a dotąd miałam regularne w miarę 29-30 dni.
Poszłam do ginekologa 4 dni temu i on zrobił mi usg i powiedział że mam dziwnie poszerzone endometrium jak przy ciąży... (prawie się popłakałam na tym łóżku).
Przepisał mi luteinę na wywołanie okresu... dzisiaj będzie 3 dzień i NIC...
Ale ja wcześniej robiłam 2 testy ciążowe jakoś koło 40 dc i 38 dc i oba wyszły negatywnie.
Kochałam się z chłopakiem zawsze z zabezpieczeniem i nic nie pękło...
Ciągle kręci mi się w głowie ale sama już nie wiem czy to nie od wachania hormonów...
Czy myślicie że jestem w ciąży jakimś cudem ?!
zrób test z krwi.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:35   #3328
Czarny_Motyl86
Przyczajenie

Witajcie. Mam taki problem.. W marcu spóźnił mi się okres, dostałam go dopiero po 3 tygodniach. Był mnie obfity, trwał 4 a nie 5 dni w tym ostatnie 2 dni to było krawawienie tylko podczas oddawania moczu. Dodam, że jak dotąd okres miałam zawsze regularnie (pół roku temu odstawiłam tabletki). Tydzień później zrobiłam test ciążowy ponieważ bardzo źle się czułam- osłabienie, senność, mdłości, obolałe piersi, zgaga, zaparcia, podwyższona temp (37- 37,5). Test wyszedł negatywny. Ok 2 tyg później zrobiłam kolejny test ponieważ objawy nie ustąpiły. Zauważyłam również, że mam nabrzmiałe brodawki, pojawiła się wokół nich delikatna ciemniejsza otoczka i ledwo widoczne rozstępy na piersiach, jest również zauważalna sieć żył. Kolejny test również dał negatywny wynik. Zamierzałam zrobić trzeci test, nie spodziewałam się w ogóle miesiączki w tym miesiącu. W kwietniu jednak dostałam okresu idealnie w terminie a w zasadzie 22 dni po tym feralnym który się spóźnił. Nie wiem co o tym myśleć ponieważ temperatura nie spadła mi, nadal mam zgagę i zaparcia a także delikatne mdłości i brak apetytu. Miesiączka w tym miesiącu bardziej przypomina te, które dotąd miałam, nie jest może bardzo obfita ale krwawienia są bardziej obfite niż ostatnim razem i to już 3 dzień. nie spodziewałam sie okresu ponieważ podejrzewam ciążę (wskazują na to objawy). Słyszałam, że kobiety w ciąży maja podwyższoną temperaturę a przy takiej temp nie pojawia się miesiączka choć możliwe są krwawienia w początkowym stadium ciąży. Nie wiem na pewno, ale podejrzewam, ze byłby to już pierwszy miesiąc więc sadzę, że test powinien wykazać...a tu oba negatywne... Nie wiem, co myśleć..
Czarny_Motyl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 09:44   #3329
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarny_Motyl86 Pokaż wiadomość
Witajcie. Mam taki problem.. W marcu spóźnił mi się okres, dostałam go dopiero po 3 tygodniach. Był mnie obfity, trwał 4 a nie 5 dni w tym ostatnie 2 dni to było krawawienie tylko podczas oddawania moczu. Dodam, że jak dotąd okres miałam zawsze regularnie (pół roku temu odstawiłam tabletki). Tydzień później zrobiłam test ciążowy ponieważ bardzo źle się czułam- osłabienie, senność, mdłości, obolałe piersi, zgaga, zaparcia, podwyższona temp (37- 37,5). Test wyszedł negatywny. Ok 2 tyg później zrobiłam kolejny test ponieważ objawy nie ustąpiły. Zauważyłam również, że mam nabrzmiałe brodawki, pojawiła się wokół nich delikatna ciemniejsza otoczka i ledwo widoczne rozstępy na piersiach, jest również zauważalna sieć żył. Kolejny test również dał negatywny wynik. Zamierzałam zrobić trzeci test, nie spodziewałam się w ogóle miesiączki w tym miesiącu. W kwietniu jednak dostałam okresu idealnie w terminie a w zasadzie 22 dni po tym feralnym który się spóźnił. Nie wiem co o tym myśleć ponieważ temperatura nie spadła mi, nadal mam zgagę i zaparcia a także delikatne mdłości i brak apetytu. Miesiączka w tym miesiącu bardziej przypomina te, które dotąd miałam, nie jest może bardzo obfita ale krwawienia są bardziej obfite niż ostatnim razem i to już 3 dzień. nie spodziewałam sie okresu ponieważ podejrzewam ciążę (wskazują na to objawy). Słyszałam, że kobiety w ciąży maja podwyższoną temperaturę a przy takiej temp nie pojawia się miesiączka choć możliwe są krwawienia w początkowym stadium ciąży. Nie wiem na pewno, ale podejrzewam, ze byłby to już pierwszy miesiąc więc sadzę, że test powinien wykazać...a tu oba negatywne... Nie wiem, co myśleć..
Nie jestes w ciazy.
Stary 2010-04-18, 10:09   #3330
lilii87
Wtajemniczenie

bardzo proszę o jakąś szybką odpowiedź cały czas pobolewa mnie ten prawy jajnik.
Nie brałam żadnych lekow poza belissą, nie wymiotowałam, nie miałam biegunki. Tabletki brałam mniej wiecej o tej samej porze. Tzn biorę w granicach 15 - 17. Podobno ma byc zachowana pora a nie dokładna godzina. Z reguły staram się brać o 15,30 ale czasami to przesunięcie jednak jest. Mogło to mieć jakiś wpływ? W środę planuję iść na test z krwi wynik będzie już wiarygodny?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości