Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 10:58   #3331
Ambra_
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Funiak Pokaż wiadomość
Ambra dobrze to ujelas... wymyslasz
czasami bywaja takie przedluzajace sie cykle i my nie mamy na to wplywu niestety, ale skoro nie doszlo do pelnego stosunku bez zabezpieczenia + zrobilas 3 testy (wszystkie neg.) + bylas u lekarza i on tez zaprzeczyl to nie wiem jakim cudem moglabys byc w ciazy
Ale endometrium jest też duże przed ciążą... Czy to możliwe, żeby gin nie zauważyła, że to ciąża, tylko okres? W końcu zapytała, czy wykluczam ciążę, a dopiero później o tym, że endo jest już duże i powinnam dostać okresu lada moment...
Może sobie niepotrzebnie wkręcam
Ambra_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:33   #3332
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilii87 Pokaż wiadomość
bardzo proszę o jakąś szybką odpowiedź cały czas pobolewa mnie ten prawy jajnik.
Nie brałam żadnych lekow poza belissą, nie wymiotowałam, nie miałam biegunki. Tabletki brałam mniej wiecej o tej samej porze. Tzn biorę w granicach 15 - 17. Podobno ma byc zachowana pora a nie dokładna godzina. Z reguły staram się brać o 15,30 ale czasami to przesunięcie jednak jest. Mogło to mieć jakiś wpływ? W środę planuję iść na test z krwi wynik będzie już wiarygodny?
Wydaje mi sie, ze jest ok. Jesli boli Cie prawy jajnik, to moze powinnas to skonsultowac z lekarzem?

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ambra_ Pokaż wiadomość
Ale endometrium jest też duże przed ciążą... Czy to możliwe, żeby gin nie zauważyła, że to ciąża, tylko okres? W końcu zapytała, czy wykluczam ciążę, a dopiero później o tym, że endo jest już duże i powinnam dostać okresu lada moment...
Może sobie niepotrzebnie wkręcam
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 14:27   #3333
tan88
Raczkowanie

Napiszcie mi proszę dziewczyny co o tym sądzicie.

Mam regularne cykle 27-28 dni. Ostatnio przed okresem jadłam dużo kiwi i spóźnił mi się o 3 dni. Mój cykl trwał wtedy 30 dni. Teraz jestem przeziębiona i łykam rutinoscorbin, piję aspirin C i piję dużo wody z sokiem z cytryny. Okresu powinnam dostać w piątek i jeszcze go nie ma. Czy macie jakieś doświadczenia z witaminą C? Czytałam na wielu forach, że może ona opóźnić okres.

Byłam u ginekologa jakoś w połowie cyklu i wszystko ok.

Ciążę raczej wykluczam. Seksu nie było. Jedynie 14 dc piesciłam się z chłopakiem, ale ja byłam w ubraniu a pozniej dokladnie umyłam ręce. 18 dc wieczorem zauwazylam na papierze toaletowym czerwoną żywą krew. Nie była to mała plamka. Pomyślałam, że to jakieś obtarcie albo plamienie okołoowulacyjne. Było to takie jednorazowe plamienie. Jednak teraz kiedy spóźnia mi się okres zastanawiam się czy to nie mogło być plamienie implementacyjne? Wiem, że plemniki nie przechodzą przez materiał i w niesprzyjających warunkach nie mogą długo przeżyć. Chyba mogę wykluczyć ciążę skoro zaraz po powrocie do domu umyłam ręce mydłem. Ewentualne przeniesienie plemników na ręce mogło mieć miejsce w toalecie podczas podcierania się. Ale wydaje mi się to niemożliwe skoro wcześniej umyłam ręce.

Zwykle przed okresem pobolewają mnie piersi, robią się ciężkie i sterczą. Teraz też tak jest. Kiedy spóźnia mi się okres wariuję.

Co o tym myślicie?
tan88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 16:51   #3334
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tan88 Pokaż wiadomość
Napiszcie mi proszę dziewczyny co o tym sądzicie.

Mam regularne cykle 27-28 dni. Ostatnio przed okresem jadłam dużo kiwi i spóźnił mi się o 3 dni. Mój cykl trwał wtedy 30 dni. Teraz jestem przeziębiona i łykam rutinoscorbin, piję aspirin C i piję dużo wody z sokiem z cytryny. Okresu powinnam dostać w piątek i jeszcze go nie ma. Czy macie jakieś doświadczenia z witaminą C? Czytałam na wielu forach, że może ona opóźnić okres.

Byłam u ginekologa jakoś w połowie cyklu i wszystko ok.

Ciążę raczej wykluczam. Seksu nie było. Jedynie 14 dc piesciłam się z chłopakiem, ale ja byłam w ubraniu a pozniej dokladnie umyłam ręce. 18 dc wieczorem zauwazylam na papierze toaletowym czerwoną żywą krew. Nie była to mała plamka. Pomyślałam, że to jakieś obtarcie albo plamienie okołoowulacyjne. Było to takie jednorazowe plamienie. Jednak teraz kiedy spóźnia mi się okres zastanawiam się czy to nie mogło być plamienie implementacyjne? Wiem, że plemniki nie przechodzą przez materiał i w niesprzyjających warunkach nie mogą długo przeżyć. Chyba mogę wykluczyć ciążę skoro zaraz po powrocie do domu umyłam ręce mydłem. Ewentualne przeniesienie plemników na ręce mogło mieć miejsce w toalecie podczas podcierania się. Ale wydaje mi się to niemożliwe skoro wcześniej umyłam ręce.

Zwykle przed okresem pobolewają mnie piersi, robią się ciężkie i sterczą. Teraz też tak jest. Kiedy spóźnia mi się okres wariuję.

Co o tym myślicie?
Nie było seksu, ciąży też nie będzie. Okres może się spóźniac przez tysiąc powodów, byc może to przez przeziębienie. Czekaj cierpliwie.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:44   #3335
fiska
Zakorzenienie

JA TEZ MAM PYTANIE nakrecam sie i tyle... musialam tu npisac.
Przedwczoraj kochalam sie z chlopakiem, oczywiscie wszystko z prezerwatywa, nie pekla, wyszedl we mnie wczesnej niz skonczyl. Wszystko bylo jak najbardziej bezpiecznie. Natomiast on potem zawinąl to w chuisteczki higieniczne, mysle ze w 2 szt. na pewno. Lezaly tak okolo 20 minut, wtedy zaczelam sie ubierac i oczywiscie niechcący dotknęłam tych przemokniętych chusteczek. Trzymalam na odleglosc ta reke, ale zapomnialam sie i dotknęlam swoich majtek w pewnym momencie, ale nie wiem w którym miejscu.
Czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Wczoraj jak wstałam mialam gęstą, nawet ciągnącą sie, przezroczystą wydzielinę.
Dodam ze jestem 1,5 tygodnia po okresie.
Prosze o odpowiedzi bo sie nakrecam :/
dziekuje

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:58   #3336
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
Przedwczoraj kochalam sie z chlopakiem, oczywiscie wszystko z prezerwatywa, nie pekla, wyszedl we mnie wczesnej niz skonczyl. Wszystko bylo jak najbardziej bezpiecznie. Natomiast on potem zawinąl to w chuisteczki higieniczne, mysle ze w 2 szt. na pewno. Lezaly tak okolo 20 minut, wtedy zaczelam sie ubierac i oczywiscie niechcący dotknęłam tych przemokniętych chusteczek. Trzymalam na odleglosc ta reke, ale zapomnialam sie i dotknęlam swoich majtek w pewnym momencie, ale nie wiem w którym miejscu.
Czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Wczoraj jak wstałam mialam gęstą, nawet ciągnącą sie, przezroczystą wydzielinę.
dziekuje
nie, nie jestes plemniki nie sa w stanie przetrwac az tyle czasu w niesprzyjajacych dla nich warunkach, tak samo nie ma mozliwosci aby ot tak sobie przeszly z chusteczek na Twoje rece a potem przez Twoje majtki i przez pochwe (gdzie takze panuje dla nich srednio odpowiedni "klimat") do macicy

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:59   #3337
Myszka_83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
dziekuje
Nie nakręcaj się raczej nie jesteś w ciąży

Myszka_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:32   #3338
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Myszko, NA PEWNO nie jest
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:13   #3339
Elmircia
Przyczajenie

Hej,
nowa tutaj. Przychodzę po poradę. Sytuacja ma się tak:
Tabletki przyjmuje o godzinie 20. Pominęłam 16 tabletkę (Yasmin) 17
tabletkę przyjęłam o normalnej porze (sobota godz 20:00). Pominiętą
tabletkę przyjęłam w niedzielę ok godz 14 (wtedy dopiero zorientowałam
się o fakcie pominięcia tabletki). Współżyłam zarówno w tygodniu
poprzedzającym zażycie tabletki jak i w sobotę czyli w dniu po
pominiętej tabletce. W sobotę wieczorem pojawiły się lekkie plamienia.
W niedziele plamienie się powiększyło a śluz był gęsty. Po przyjęciu
zapomnianej tabletki plamienie ustąpiło a pojawił się lekki ból w
podbrzuszu.
Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w powyższym przypadku? Co mogą
oznaczac opisane przeze mnie objawy?
Dzięki wielkie, bo nie mogę się dodzwonić drugi dzień do swojego gina i lekko blada juz jestem.
Elmircia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:26   #3340
fiska
Zakorzenienie

dzieki Dziewczyny. musialam miec jakas odpowiedz, bo same wiecie jak to latwo sie nakrecac :/ zabezpieczac sie i jeszcze takie cos O_o
dziekuje

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:32   #3341
kot88
Przyczajenie

Witam dziewczyny!
5 dni temu powinnam dostać miesiączkę (zwykle miałam regularne cykle +/- 1 dzień). Okresu nie dostałam do tej pory, jednak w dniu miesiączki plamiłam na kolor różowawy. Dodam że od ok. tygodnia mam straszne mdłości, temperatura ciała od tego samego czasu to 37,1 st o każdej porze dnia. Piersi od kilku dni mam nabrzmiałe i bolesne. Robiłam już 3 testy. Ostatni test wykonałam wczoraj. Każdy pokazywał wynik negatywny. Czy któraś z was miała podobne objawy w ciąży? Czy to raczej może być stan zapalny? Zapisałam się do ginekologa, ale wizytę mam dopiero za tydzień. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam
kot88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:44   #3342
0nly71
Przyczajenie

Witam wszytskie Dziewczyny.
Zarejestrowałam się specjalnie po to aby się Was poradzić . Od 2 msc nie biore tabletek brałam przez ok .pół roku. Ostatni okres miałam 5 marca, dostałam go w 39 dniu od ostatniego. Kochałam się ost raz z chłopakiem 8 kwietnia z zabezpieczeniem które było sprawdzone i nie było uszkodzeń. Nie dostałam okresu i zrobiłam test 15 kwietnia czyli po 7 dniach i wynik był negatywny. Obawiam się, że był zbyt krótki czas żeby wykryć ciąże i boję się również tego, że mogłam zajść w ciąże przez pieszczoty, bokserki faceta czy coś takiego, czy to możliwe? Dodam, że dziś jest 45 dzień od dostania ostatniej miesiączki a mnie nawet piersi nie bolą tylko mój brzuch wygląda jak bulwa jest twardy i napięty i leci ze mnie biała wydzielina nie wiem czy poczekać jeszcze aż miną 14dni od stosunku i jezcze raz test czy odrazu do lekarza. Co sądzicie?
0nly71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:00   #3343
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0nly71 Pokaż wiadomość
[...] z zabezpieczeniem które było sprawdzone i nie było uszkodzeń.
wytłumacz mi proszę jakim cudem plemniki - terminatory miały się dostać do pochwy (przefrunęły? wykopały podkop? przyciągnęła je boska siła?). a potem się zastanów nad tym co napisałaś i sama sobie odpowiedz.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:21   #3344
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
wytłumacz mi proszę jakim cudem plemniki - terminatory miały się dostać do pochwy (przefrunęły? wykopały podkop? przyciągnęła je boska siła?). a potem się zastanów nad tym co napisałaś i sama sobie odpowiedz.

ale masz całkowitą rację

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:23   #3345
lemurek7
BAN stały

Cytat:
oj niee ! przewierciły prezerwatywę swoimi wiertełkami podręcznymi.
lemurek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:40   #3346
0nly71
Przyczajenie

o zgryźliwość nie prosiłam, mimo wszystko dziękuje za wyrażenie własnego zdania i okazania życzliwości. Jak jednak jakimiś Boskim cudem okaże się, że pleminki mojego faceta to terminatory dam Wam znać ;] i sama się pociesze i po prostu pójdę do ginekologa tam wykażą się profesjonalizmem.
Stary 2010-04-19, 20:40   #3347
monius9
Zakorzenienie

ginekolog owszem, wykaże się profesjonalizmem; ale wiesz, z twojej strony głupio tak brać się za seks jak nie masz zielonego pojęcia o tym, skąd się biorą dzieci.
Stary 2010-04-19, 21:35   #3348
1thing
Raczkowanie

hej.

Dzisiaj wzielam ostatnia tabletke z pierwszego opakowania i pojawila sie juz krew i troche bolal mnie brzuch...
czy to jest normalne? nie za wczesnie na okres?
1thing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 21:39   #3349
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1thing Pokaż wiadomość
hej.

Dzisiaj wzielam ostatnia tabletke z pierwszego opakowania i pojawila sie juz krew i troche bolal mnie brzuch...
przy pierwszych 3 opakowaniach krwawienia i plamienia są normalne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 21:39   #3350
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez 1thing Pokaż wiadomość
hej.

jest to normalne.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 21:42   #3351
1thing
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
jest to normalne.
dziekuje
1thing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 08:34   #3352
0nly71
Przyczajenie

Cytat:
ginekolog owszem, wykaże się profesjonalizmem; ale wiesz, z twojej strony głupio tak brać się za seks jak nie masz zielonego pojęcia o tym, skąd się biorą dzieci.

Dobrze wiem, skąd biorą się dzieci, a czy Ty nie uważasz, że na tym forum są dziewczyny, które piszą większe głupoty? To chyba normalne jak przez tak długi czas nie mam okresu to odchodzę od zmysłów i po prostu panikuję, szukam możliwości jak mogło by dojść do zapłodnienia, bo przy pieszczotach chyba jest to możliwe, więc mogłabyś okazać trochę wyrozumiałości.
Stary 2010-04-20, 08:48   #3353
Marti18
Raczkowanie

Mam do Was pytanie, które mnie nurtuje już od paru dni. Biorę tabletki antykoncepcyjne już półtorej roku (YAZ). Niestety pamięć ludzka jest zawodna i niestety zapomniałam wziąć 6 tabletki (7 dnia wzięłam dwukrotnie). Czy jeśli 5 dnia odbyłam stosunek to czy powinnam się martwić i iść do lekarza? Teraz minął już tydzień od stosunku, czy powinnam zrobić test ciążowy?

Czekam na konkretne odpowiedzi, bo przyznam, że troszkę mnie to stresuje.

Pozdrawiam
Stary 2010-04-20, 10:38   #3354
renata:)
Zadomowienie

Marti kiedyś brałam tabletki i z tego co pamiętam nie masz się czym martwić ale może ktoś inny jeszcze ci odpowie bo ja przestałam je brać jakieś półtora roku temu i sama rozumiesz jak to jest...
mam do was pytanie dziewczyny jestem w 34dc ostatnia@miałam19marca(cz ekałam na tamtą 40dni leczyłam infekcje pochwy wiec pewnie dlatego)poniewaz owulacje mam późno bo ok21dc(kochałam się wtedy z TŻdo końca)to teraz nie wiem czy test robić już(jest juz 4dni po spodziewanej@)czy czekać jeszcze te magiczne 12 dni od stosunku?jak myślicie?
mam podwyższona tempke ale ogólną od jakiś 10dni jestem zmęczona czasami mnie jajnik zaboli poza tym żadnych objawów ciążowo-okresowych myślicie że to może być ciąża?
renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:42   #3355
Marti18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Marti kiedyś brałam tabletki i z tego co pamiętam nie masz się czym martwić
Jednakże pominęłam tabletkę w pierwszym tygodniu
Stary 2010-04-20, 10:45   #3356
Zadomowienie

znalazłam takie coś
w przypadku pominięcia wiecej niz 1 ppigulki skonsultować z lekarzem a tu masz cos co
moze pomóc :

1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania.
Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to
przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Przez
następne 7 dni należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji (metoda
barierowa). Istnieje możliwość zajścia w ciążę w przypadku stosunków
płciowych w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki. Należy zasięgnąć
porady lekarza.

i jeszcze
w przerwie mozna kochac sie bezpiecznie o ile 8 dnia przerwy weźmie sie 1 -sza pigulke z kolejnego opakowania !!!!!
Stary 2010-04-20, 10:47   #3357
Marti18
Raczkowanie

Cytat:
znalazłam takie coś
w przypadku pominięcia wiecej niz 1 ppigulki skonsultować z lekarzem a tu masz cos co
moze pomóc :

1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania.
Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to
przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Przez
następne 7 dni należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji (metoda
barierowa). Istnieje możliwość zajścia w ciążę w przypadku stosunków
płciowych w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki. Należy zasięgnąć
porady lekarza.

i jeszcze
w przerwie mozna kochac sie bezpiecznie o ile 8 dnia przerwy weźmie sie 1 -sza pigulke z kolejnego opakowania !!!!!
no właśnie stosunek odbył się dzień wcześniej wieć pewnie muszę sie wybrać do lekarza
Stary 2010-04-20, 10:49   #3358
Zadomowienie

czyli wsio jest możliwe...test zrób 12dn po stosunku najwczesniej lepiej 2 tyg po inaczej wyjdzie niewierygodny
Stary 2010-04-20, 10:51   #3359
nicko
Zadomowienie

Ano musisz, ale teraz lekarz ci nic nie pomoże, bo od pominięcia minął dopiero tydzień jak rozumiem: na pigułkę po za późno, na wykrycie ciąży za wcześnie, najlepiej poczekać do pigułek nieaktywnych, jak krwawienie się nie pojawi zrobić test i wtedy do lekarza.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:52   #3360
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
czyli wsio jest możliwe...test zrób 12dn po stosunku najwczesniej lepiej 2 tyg po inaczej wyjdzie niewierygodny
Test robimy min. 14 dni po stosunku.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości