|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() Może sobie niepotrzebnie wkręcam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Raczkowanie
|
Napiszcie mi proszę dziewczyny co o tym sądzicie.
Mam regularne cykle 27-28 dni. Ostatnio przed okresem jadłam dużo kiwi i spóźnił mi się o 3 dni. Mój cykl trwał wtedy 30 dni. Teraz jestem przeziębiona i łykam rutinoscorbin, piję aspirin C i piję dużo wody z sokiem z cytryny. Okresu powinnam dostać w piątek i jeszcze go nie ma. Czy macie jakieś doświadczenia z witaminą C? Czytałam na wielu forach, że może ona opóźnić okres. Byłam u ginekologa jakoś w połowie cyklu i wszystko ok. Ciążę raczej wykluczam. Seksu nie było. Jedynie 14 dc piesciłam się z chłopakiem, ale ja byłam w ubraniu a pozniej dokladnie umyłam ręce. 18 dc wieczorem zauwazylam na papierze toaletowym czerwoną żywą krew. Nie była to mała plamka. Pomyślałam, że to jakieś obtarcie albo plamienie okołoowulacyjne. Było to takie jednorazowe plamienie. Jednak teraz kiedy spóźnia mi się okres zastanawiam się czy to nie mogło być plamienie implementacyjne? Wiem, że plemniki nie przechodzą przez materiał i w niesprzyjających warunkach nie mogą długo przeżyć. Chyba mogę wykluczyć ciążę skoro zaraz po powrocie do domu umyłam ręce mydłem. Ewentualne przeniesienie plemników na ręce mogło mieć miejsce w toalecie podczas podcierania się. Ale wydaje mi się to niemożliwe skoro wcześniej umyłam ręce. Zwykle przed okresem pobolewają mnie piersi, robią się ciężkie i sterczą. Teraz też tak jest. Kiedy spóźnia mi się okres wariuję. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
JA TEZ MAM PYTANIE nakrecam sie i tyle... musialam tu npisac.
Przedwczoraj kochalam sie z chlopakiem, oczywiscie wszystko z prezerwatywa, nie pekla, wyszedl we mnie wczesnej niz skonczyl. Wszystko bylo jak najbardziej bezpiecznie. Natomiast on potem zawinąl to w chuisteczki higieniczne, mysle ze w 2 szt. na pewno. Lezaly tak okolo 20 minut, wtedy zaczelam sie ubierac i oczywiscie niechcący dotknęłam tych przemokniętych chusteczek. Trzymalam na odleglosc ta reke, ale zapomnialam sie i dotknęlam swoich majtek w pewnym momencie, ale nie wiem w którym miejscu. Czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? Wczoraj jak wstałam mialam gęstą, nawet ciągnącą sie, przezroczystą wydzielinę. Dodam ze jestem 1,5 tygodnia po okresie. Prosze o odpowiedzi bo sie nakrecam :/ dziekuje
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Konto usunięte
|
Myszko, NA PEWNO nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Przyczajenie
|
Hej,
nowa tutaj. Przychodzę po poradę. Sytuacja ma się tak: Tabletki przyjmuje o godzinie 20. Pominęłam 16 tabletkę (Yasmin) 17 tabletkę przyjęłam o normalnej porze (sobota godz 20:00). Pominiętą tabletkę przyjęłam w niedzielę ok godz 14 (wtedy dopiero zorientowałam się o fakcie pominięcia tabletki). Współżyłam zarówno w tygodniu poprzedzającym zażycie tabletki jak i w sobotę czyli w dniu po pominiętej tabletce. W sobotę wieczorem pojawiły się lekkie plamienia. W niedziele plamienie się powiększyło a śluz był gęsty. Po przyjęciu zapomnianej tabletki plamienie ustąpiło a pojawił się lekki ból w podbrzuszu. Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w powyższym przypadku? Co mogą oznaczac opisane przeze mnie objawy? Dzięki wielkie, bo nie mogę się dodzwonić drugi dzień do swojego gina i lekko blada juz jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
dzieki Dziewczyny. musialam miec jakas odpowiedz, bo same wiecie jak to latwo sie nakrecac :/ zabezpieczac sie i jeszcze takie cos O_o
dziekuje ![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! ![]() http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny!
5 dni temu powinnam dostać miesiączkę (zwykle miałam regularne cykle +/- 1 dzień). Okresu nie dostałam do tej pory, jednak w dniu miesiączki plamiłam na kolor różowawy. Dodam że od ok. tygodnia mam straszne mdłości, temperatura ciała od tego samego czasu to 37,1 st o każdej porze dnia. Piersi od kilku dni mam nabrzmiałe i bolesne. Robiłam już 3 testy. Ostatni test wykonałam wczoraj. Każdy pokazywał wynik negatywny. Czy któraś z was miała podobne objawy w ciąży? Czy to raczej może być stan zapalny? Zapisałam się do ginekologa, ale wizytę mam dopiero za tydzień. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Przyczajenie
|
Witam wszytskie Dziewczyny.
Zarejestrowałam się specjalnie po to aby się Was poradzić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
wytłumacz mi proszę jakim cudem plemniki - terminatory miały się dostać do pochwy (przefrunęły? wykopały podkop? przyciągnęła je boska siła?). a potem się zastanów nad tym co napisałaś i sama sobie odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale masz całkowitą rację ![]()
![]() |
#3345 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Przyczajenie
|
o zgryźliwość nie prosiłam, mimo wszystko dziękuje za wyrażenie własnego zdania i okazania życzliwości. Jak jednak jakimiś Boskim cudem okaże się, że pleminki mojego faceta to terminatory dam Wam znać ;] i sama się pociesze i po prostu pójdę do ginekologa tam wykażą się profesjonalizmem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
ginekolog owszem, wykaże się profesjonalizmem; ale wiesz, z twojej strony głupio tak brać się za seks jak nie masz zielonego pojęcia o tym, skąd się biorą dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
hej.
Dzisiaj wzielam ostatnia tabletke z pierwszego opakowania i pojawila sie juz krew i troche bolal mnie brzuch... czy to jest normalne? nie za wczesnie na okres? |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3350 |
Zakorzenienie
|
jest to normalne.
#3351 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dobrze wiem, skąd biorą się dzieci, a czy Ty nie uważasz, że na tym forum są dziewczyny, które piszą większe głupoty? To chyba normalne jak przez tak długi czas nie mam okresu to odchodzę od zmysłów i po prostu panikuję, szukam możliwości jak mogło by dojść do zapłodnienia, bo przy pieszczotach chyba jest to możliwe, więc mogłabyś okazać trochę wyrozumiałości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie, które mnie nurtuje już od paru dni. Biorę tabletki antykoncepcyjne już półtorej roku (YAZ). Niestety pamięć ludzka jest zawodna i niestety zapomniałam wziąć 6 tabletki (7 dnia wzięłam dwukrotnie). Czy jeśli 5 dnia odbyłam stosunek to czy powinnam się martwić i iść do lekarza? Teraz minął już tydzień od stosunku, czy powinnam zrobić test ciążowy?
Czekam na konkretne odpowiedzi, bo przyznam, że troszkę mnie to stresuje. Pozdrawiam
#3354 |
Zadomowienie
|
Marti kiedyś brałam tabletki i z tego co pamiętam nie masz się czym martwić ale może ktoś inny jeszcze ci odpowie bo ja przestałam je brać jakieś półtora roku temu i sama rozumiesz jak to jest...
mam do was pytanie dziewczyny jestem w 34dc ostatnia@miałam19marca(cz ekałam na tamtą 40dni leczyłam infekcje pochwy wiec pewnie dlatego)poniewaz owulacje mam późno bo ok21dc(kochałam się wtedy z TŻdo końca)to teraz nie wiem czy test robić już(jest juz 4dni po spodziewanej@)czy czekać jeszcze te magiczne 12 dni od stosunku?jak myślicie? mam podwyższona tempke ale ogólną od jakiś 10dni jestem zmęczona czasami mnie jajnik zaboli poza tym żadnych objawów ciążowo-okresowych myślicie że to może być ciąża? |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
znalazłam takie coś
w przypadku pominięcia wiecej niz 1 ppigulki skonsultować z lekarzem a tu masz cos co moze pomóc : 1 tabletka zapomniana w pierwszym tygodniu stosowania. Należy jak najszybciej przyjąć zapomnianą tabletkę (nawet jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek jednocześnie) a kolejne tak jak zazwyczaj. Przez następne 7 dni należy stosować dodatkową metodę antykoncepcji (metoda barierowa). Istnieje możliwość zajścia w ciążę w przypadku stosunków płciowych w tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki. Należy zasięgnąć porady lekarza. i jeszcze w przerwie mozna kochac sie bezpiecznie o ile 8 dnia przerwy weźmie sie 1 -sza pigulke z kolejnego opakowania !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3358 |
Zadomowienie
|
czyli wsio jest możliwe...test zrób 12dn po stosunku najwczesniej lepiej 2 tyg po inaczej wyjdzie niewierygodny
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zadomowienie
|
Ano musisz, ale teraz lekarz ci nic nie pomoże, bo od pominięcia minął dopiero tydzień jak rozumiem: na pigułkę po za późno, na wykrycie ciąży za wcześnie, najlepiej poczekać do pigułek nieaktywnych, jak krwawienie się nie pojawi zrobić test i wtedy do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.