|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Zadomowienie
|
Powtarzam się z innego wątku, ale tak strasznie panikuję i jak zwykle, wierzę wizażankom.
Uprawiałam z chłopakiem petting i seks oralny, zawsze z końcem w moich ustach. Pieściłam go ręką, pieściłam też siebie, miałam dni płodne i owu. Nie było zabawy typu "włożę go tam na chwilę", nie dotykał penisem mojej pochwy, bardzo uważamy, ale.. Boję się, że przeniosłam resztki spermy na palcu. ![]() Ciąża bez pełnego stosunku czy nawet wytrysku na okolice pochwy to średnio prawdopodobna opcja, ale mimo to, odchodzę od zmysłów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Przyczajenie
|
Jakie badania powinnam zrobić przy braku okresu od kilku miesiecy? Ide do ginekologa, ale chcę iśc już z wynikami, aby nie płacić za wizytę podwojnie. Ciąża raczej wykluczona. Dziekuje z gory za pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3695 | |
Raczkowanie
|
dostałam okres
![]() ![]() Cytat:
![]() Boże, jak się cieszę, że już nie ma tego stresu. A następnym razem ostrożniej ![]() ![]()
![]() |
#3696 |
Raczkowanie
|
Dopiero lekarz ci te badania zleci.
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Przyczajenie
|
czyli sama nie mogę zrobić takich badań w prywatnej przychodni? dlaczego niby nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Mam pytanie do dziewczyn które zetkneły sie z serum Phytonia bust. Co o nim sądzicie?.
#3699 |
Zakorzenienie
|
bo nie wiesz jakie... a zapewne będzie tak, że Cie zbada, zrobi usg i da Duphaston albo Luteine na wywołanie.
#3700 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie
![]() ![]() Przejdę od razu do rzeczy, bo nie bardzo wiem co myśleć. Na wstępie zaznacze, że przeczytałem już całe tony wątków na ten temat, na przeróżnych stronach i forach, aczkolwiek im więcej wiem tym mniej rozumiem, dlatego też postanowiłem zapytać ![]() Chodzi o ciąże, a raczej jej prawdopodobieństwo. Kochaliśmy się z moją dziewczyną 6 Maja, było wspaniale aczkolwiek prezertwatywa stwierdziła że ma dość (nie wiedzieć w którym momencie) i efekt jest taki, że w pełnej nieświadomości dokończyliśmy stosunek tak jak powinno się go kończyć. Z całą pewnością wszystko co miałem do zaoferowania zostało w mojej pociesze... Kilka faktów: - moja kobieta ma 18 lat i stałe cykle, ok. 28-30 dni. - koniec krwawienia miesiączkowego przypadł na 4 Maja - stosunek odbył się 6 Maja - z tego co wiem i co zdążyłem doczytać, owulacja powinna przypaść mniej więcej na 14-16 Maja - dni płodne (w teorii) powinny zatem trwać od 11 do 18 Maja - nie prowadzimy obserwacji śluzu i temperatury ciała, ponieważ stostowaliśmy prezerwatywy... złośliwość rzeczy martwych ![]() Ale ! Jako iż człowiek to nie zaprogramowany komputer, domyślam się że może być różnie i nie zawsze za teorią idzie praktyka. Pytania do Was, drogie użytkowniczki: - Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże przez moją ukochaną ? - Kiedy i w jaki test warto pójść dla upewnienia się ? - Wiem że testy na obesność beta HCG powinno się wykonać minimum po 10 dniach od stosunku (przynajmniej te dostępne w aptece) a test krwi po 7, ale wolałbym dostać potwierdzenie ![]() - Czy warto aż tak się stresować? ![]() Zasadniczo, gdyby okazało się że M. jest w ciąży, to nic złego się nie stanie, dziecko to największe szczęście jakie może człowieka spotkać, ale uważam iż samo się ono na świat nie pcha i kiedy już się na nie decydujemy, to trzeba mu zapewnić wszystko czego potrzebuje do szczęścia. W obecnej sytuacji wydaje mi się, że posiadanie dziecka nie jest najrozsądniejszym pomysłem, ale to zawsze weryfikuje czas... Prosze w takim razie o jakąś odpowiedź, chętnie uspokoje moją pocieche, a i mi będzie lżej na duchu ![]() Pozdrawiam, Mateusz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Zadomowienie
|
A wg mnie jest możliwość ale bardzo niewielka.
Z tego co wiem i obserwuje po sobie ( mam cykle 27-28 dni) to 2- 3 dni po okresie są jeszcze dni niepłodne. Dlatego myślę że nie warto się aż tak stresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3703 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobieństwo ciąży jest, ale bardzo małe
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Konto usunięte
|
Nie piszcie, że po okresie jest małe prawdopodobieństwo.
Koleżanka ma 3 dziecko z dnia PO okresie właśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Przyczajenie
|
Hmm, tak jak się spodziewałem opinie są podzielone, ale nic dziwnego... jak wspomniałem wiem że organizm ludzki to nie maszyna
![]() Dziękuje za odpowiedzi, 16 Maja wybierzemy się razem na badanie krwi i mam nadzieje wtedy wszystko już będzie jasne albo przynajmniej jaśniejsze ![]() ![]() Ps. Nie chce wierzyć w jakieś durne stereotypy, dlatego zapytam: Czy w tych pierwszych dniach można zauważyć/odczuć jakieś zmiany w kondycji organizmu, nastroju etc ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Konto usunięte
|
Absolutnie nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3708 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie. Tylko nie śmiejcie się ze mnie, proszę.
Otóż od 29 kwietnia do 3 maja miałam miesiączkę. 4 i 5 maja współżyłam z moim Tż ale z gumką, która nie pękła, nie zsunęła się, mało tego on skończył poza mną. Dzisiaj strasznie mnie boli lewa pierś, konkretnie sutek. Nie jest jakiś tam nabrzmiały, czy coś ale mnie kłuje. I to bardzo. Byłam dziś rano na solarium ale to chyba nie ma z tym związku.. No w ciąży chyba też nie jestem.. panikuję wiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do długości cyklu - to zasada jest taka, że im cykl jest krótszy np. 21 dni tym większe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże zaraz po okresie, dobrze mówie? W związku z tym, jako iż moja pociecha ma cykl 28-30 dniowy to z perspektywy braku pośpiechu do posiadania potomstwa jest to "lepsza opcja"? A wracając do śluzu, to rozumiem ma znaczenie czy był on już w dniu stosunku - 6 Maja - czy na przykład pojawił się dopiero teraz? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3710 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj masz rysunek: http://embrion.pl/npr/images/sluz_p2.jpg a jako facet możesz sie TUTAJ dokształcić w tej dziedzinie: http://28dni.pl/pomoc/fazy_cyklu_a_objawy_plodnosci i: http://forum.28dni.pl/discussion/145...sujcie/#Item_0 Na pewno nie zaszkodzi ![]() a przy okazji można zrozumieć jak cudownie jest skonstruowany organizm kobiety ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Rozeznanie
|
Martwię się i zastanawiam jednocześnie.
Mam23 lata i regularne cykle, 28 dniowe. Okres spóźnia mi się 6 dni. W 17 dniu cyklu mój narzeczony przy grze wstępnej wszedł we mnie, ale to był moment nieuwagi. Zabezpieczaliśmy się prezerwatywą, która nie pękła, nie zsunęła się. Dodam, ze przy kolejnych stosunkach juz uwazalismy. 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki zrobiłam test płytkowy - negatywny. Stresujemy się, choć nie wiem, czy to uzasadnione, Jutro jestem zapisana na wizyte do lekarza. Nie wiem czy jest w stanie cokolwiek powiedziec. Nigdy tak bez powodu nie wystapilo u mnie takie spoznienie. Na dzien przed spodziewanym okresem zaczał mnie pobolewac brzuch, częściej chodziłam do toalety na siusiu. Odczuwałam niemiły ból, lekarz kazał mi z ostrożnością wziąć furaginum- podejrzewał zapalenie cewki moczowej. Wczesniej dopadalo mnie niejednokrotnie zapalenie pecherza, ale nie zauwazylam opóźnienia w nadejsciu okresu, poza tym - jesli ostatnio dopadla mnie infekcja, to byla na prawde bardzo słabaw objawach. Czy mam realne podstawy zeby się martwić? Edytowane przez Oleńka =) Czas edycji: 2010-05-09 o 07:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Przyczajenie
|
# w_isienka
Już wszystko wiem, M. powiedziała mi, że tego "specjalnego" śluzu nie miała 6 Maja i nie ma go aż do dzisiaj, a mamy 9. Więc jest to wiadomość "pocieszająca" (dziwnie to brzmi, bo gdybyśmy mieli zostać rodzicami to też byśmy się cieszyli). Z tego wynika, że szanse mocno zmalały, bo musiało by się bardzo ekstremalnie wszystko poukładać, żeby M. była w ciąży. Tzn. : - plemniki musiałyby przeżyć nie 72h bo tyle mija dzisiaj, a 144h i to zakładając że cykl trwałby 28 dni (a nie 30) i owulacja przesunęła by się na pierwszy możliwy dzień tj. 12 Maja (w teori powinna przypaśc na 12-16 Maja, z większym prawdopodobieństwem jednak na 16 Maja) - dodatkowo jak napisałem M. oświadczyła mi że śluz wspomagający moich "300" jeszcze się nie pojawił. No i jeszcze jedna rzecz która z tego co wiem może mieć wpływ na oddalenie się w czasie owulacji - M. 7 Maja zaczęła brać leki na zapalenie pęcherza, którego nabawiła się prawdopodobnie 6 Maja wieczorem, od siedzenia na zimnym i mokrym murku, teraz już jest ok, bo to dość dobry lek ale stan zapalny mógł wszystko troche spowolnić. Chyba już przeanalizowaliśmy wszystkie scenariusze, teraz pozostało nam czekać i wybrać się na badanie krwi. Jak wszystko się wyjaśni to wpadne pochwalić się wynikami, dzięki jeszcze raz za zainteresowanie i odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Raczkowanie
|
Dostałam rano okres.. Dziękuje za wszystko!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Przyczajenie
|
Walnę prosto z mostu: Kochałam się ze swoim partnerem bez zabezpieczenia, gdy już wychodził, doszedł i wszystko poleciało moje uda i możliwe, że także na pochwę.
Moje pytanie brzmi: jakie jest prawdopodobienstwo zajścia w ciążę? Dodam, że stało się to podczas dni płodnych i że opuźniłam się jeden dzień z tabletkami anty. Dziękuję za racjonalne odpowiedzi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale, reasumując to co napisałas, skoro zapomniałas tabletki to prawdopodobieństwo jest, i to duże.
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czy Ty wogóle Kobieto wiesz po co bierzesz tabletki antykoncepcyjne?! Cytat:
Czytałaś chociaż raz w życiu ulotkę z pigułek?!! "stało się to podczas dni płodnych " Powiedz mi na na jakiej podstawie do tego doszłaś?! Obserwujesz swoje ciało, śluz, mierzysz temperaturę?! Gdybyś czytała ulotkę tobyś wiedziała, że przy braniu pigułek NIE MA DNI PŁODNYCH!!! ![]() A co do spóźnienienia z tabletką to zależy jakie to było spóźnienie bo jesli w 12 godz. się zmieściłaś to nie ma obaw - jesteś zabezpieczona, jeśli nie to powinnaś się odwołać od ulotki. Dobrze Ci radzę: 1. POCZYTAJ ULOTKĘ SWOICH TABLETEK Z 10 RAZY (albo najlepiej naucz się jej na pamięć!) ![]() 2. POCZTYAJ W JAKI SPOSÓB DOCHODZI DO ZAPŁODNIENIA I SKĄD SIĘ BIORĄ DZIECI 3. ZAPOZNAJ SIĘ Z METODAMI ANTYKONCEPCYJNYMI 4. ZASTANÓW SIĘ CZY JESTEŚ NA TYLE DOJRZAŁA ABY ZABIERAĆ SIĘ ZA SEKS Myślę, że jak się zastosujesz do tego to nie będziesz miała już żadnych wątpliwości czy jesteś w ciąży... Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-05-10 o 08:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:17.