Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-26, 22:42   #361
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Morfina Pokaż wiadomość
witam.
Może jestem panikarą, na pewno jestem... Otóż uprawiałam petting z chłopakiem. Panikuję mimo, że ja miałam na sobie majtki. Chłopak był nagi. Ocieraliśmy się o siebie ciałami, wiadomo okolicami intymnymi, dość intensywnie. Wytrysk miał, ale z dala od moich narządów płciowych. Po wszystkim poszliśmy się wykąpać. Teraz mam pytanie: czy możliwe jest abym zaszła w ciązę? Dzis mam 2 dzień planowo okres. Ale jest on dziwny- skąpy i wydaje się jakby juz się kończyl... Normalnie jak zawsze bolały mnie piersi i bylam osłabiona. Czuję się dobrze. Ale czytałam, ze skąpy okres moze byc oznaką ciązy. Ja wiem, że panikuję...Ale proszę o poważne potraktowanie mojego pytania. Mam 19 lat.

Z góry dziekuję za poważne odpowiedzi.

MIalas biologie w liceum ??? a wiesz ze przez pocieranie sie plecmai z partnerem tez zachodiz sie w ciaze??

zadaj sobie jedno pytanie: jak plemniki mogly sie pzredostac do Twojej pochwy? po 1 mialas bielizne po 2 jak piszesz z dala od Ciebie Twoj partner skonczyl. wiec jak ???

NIE MA TAKIEJ OPCJI!! nie stresuj się, a okres czasmai jest skapy, czasami obfity, organizm to maszyna ktora lubi sobie chodzic tak jak jej sie podoba,

Pozdrawiam
Stary 2009-11-27, 06:54   #362
Ewqa86
Przyczajenie

Dziewczyny dzis po raz drugi zrobiłam test i co??? .... jak zwykle 1 kreska. Chciałam kupić test Quick ale w aptece nie było i znowu mi dali bobo-test.
Juz nie wiem co mam mysleć... okres mi sie spóźnia moze to ze stresu, bo stresowałam sie czy jestem w ciazy czy nie. Na poczatku panikowałam bo nie chciałam dziecka a teraz inaczej myslę i bardzo bym chciała Jak za pare dni nie dostane okresu to pędze do ginekologa moze ona mi cos powie.
Ewqa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 07:37   #363
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewqa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis po raz drugi zrobiłam test i co??? .... jak zwykle 1 kreska. Chciałam kupić test Quick ale w aptece nie było i znowu mi dali bobo-test.
Juz nie wiem co mam mysleć... okres mi sie spóźnia moze to ze stresu, bo stresowałam sie czy jestem w ciazy czy nie. Na poczatku panikowałam bo nie chciałam dziecka a teraz inaczej myslę i bardzo bym chciała Jak za pare dni nie dostane okresu to pędze do ginekologa moze ona mi cos powie.
zrób sobie beta HCG w labolatorium gdzies, i wynik bedzie w 100% prawdziwy, te testy to tylko upłycaja nam portfele, zrobimy jeden ok 13-16 zł koszt, ale wyjdzie nagatyw bo jest zbyt mało czuły lub porpstu nie rosnie nam dzidzia, wiec mamy watpliwosci wiec robimy kolejny, a za ta cene bylaby juz beta HCG

a jak stresujesz sie i kasy niechcesz wydawac, dzwon do gina i lec na wizyte najlepiej by tak było.
Pozdrawiam i nie stresuj sie bedzie dbrze, i Życzę by było tak ajk chcesz

a ja mam watpliwośći czy mi sie uda w tym miesiacu począć dzidziusia... mam jakiś głupie obawy ze ta głupia @ przylezie..... narazie zero objawów, a wiem ze pomylilam sie i mam ja dostac 9 Grudnia...;/;/ troche czasu jest, ale mam nadzieje ze za 9 miesiecy dopiero bedzie
a ciągnie mnie macica, kuje kuje co jakies 2 dni non stop jajnik, mam jakieś wrzody na twarzy, nie pryszczyki tlyko wrzody, mam suchość w ustach i zaparcia.... hmmmm o i nerwy takie ze ho ho ho
mam nadzieje ze to objaw mojej malej gwiazdeczki Buziaczki
Stary 2009-11-27, 07:49   #364
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewqa86 Pokaż wiadomość
Po raz kolejny popieram koleżankę wyżej- najlepiej iść i zrobić test z krwi. Po 1 będziesz miała już wiarygodny wynik, po 2 - jeśli pójdziesz do lekarza a on będzie po badaniu podejrzewał ciąże to i tak wyśle Cię na badanie krwi, bo na chwilę obecną na usg nic nie zobaczy. Test z krwi kosztuje ok 20-30 zł , wydasz raz , ale nie będziesz się dalej schizować czy druga kreska była, czy nie za wcześnie zrobiłaś no i lekarzowi będzie łatwiej. Trzymam kciuki za pozytywne dla Ciebie rozwiązanie

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a ja mam watpliwośći czy mi sie uda w tym miesiacu począć dzidziusia... mam jakiś głupie obawy ze ta głupia @ przylezie..... narazie zero objawów, a wiem ze pomylilam sie i mam ja dostac 9 Grudnia...;/;/ troche czasu jest, ale mam nadzieje ze za 9 miesiecy dopiero bedzie
a ciągnie mnie macica, kuje kuje co jakies 2 dni non stop jajnik, mam jakieś wrzody na twarzy, nie pryszczyki tlyko wrzody, mam suchość w ustach i zaparcia.... hmmmm o i nerwy takie ze ho ho ho
mam nadzieje ze to objaw mojej malej gwiazdeczki Buziaczki
Do 9 grudnia jeszcze trochę czasuNie denerwuj się bo to może zaszkodzić małej gwiazdeczceŻyczę powodzenia i mam nadzieję że tym razem się uda

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez *Nadia* Pokaż wiadomość
Hej laski, co myślicie o moim przypadku, a mianowicie, 20 października miałam ostatnią miesiączkę, od 27 października zaczęłam przez 12 dni stosować antybiotyk dopochwowo ze względu na grzybka, wtedy tez nie mogliśmy współżyć, do stosunku doszło dopiero 13 października, czyli to był 23 dzień cyklu, od jakiegoś tygodnia czuje taki lekki ból jakby jajniki i strasznie bola mnie piersi. Zastanawiam się czy to nie ciąża, dziś już 38 dzień cyklu. Robiłam w ciągu dnia test ale kreska było tylko jedna.
Być może okres przesunął się z powodu antybiotyku który brałaś, a objawy które masz zwiastują nadchodzącą miesiączkę. Test ciążowy powinno robić się rano z pierwszego moczu, ale w twoim przypadku, jeśli stosunek był zabezpieczony i 23 dnia cyklu to szanse na zajście w ciąże są raczej znikome. Jeśli sytuacja będzie się przeciągać- po weekendzie wybierz się do lekarza.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 08:18   #365
Czarnula204
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny
Bylam u lekarza, i zgadnijcie co powiedzial??
Bobo test sie mylil, a wiec bede miala dzidziusia
Jeszcze nie moge w to uwierzyc ,ze bede mama

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

A warcajac do testow to sa jednak malo wiarygodne, ja robilam w dniu spodziewanej @ i nic nie wykazal.
U mnie glownym objawem podejrzewania byl bialy sluz, uczucie mokrosci, bol gruczolow sutkowych no i bardzo widoczne zyly na piersiach i calym ciele, jestem dopiero 5 tydzien a juz wychodza rozstepy na udach i posladkach( wczesniej nie mialam jestem szczupla), podbrzusze twardziejsze, ciagle sikanie, i straszne wory pod oczami no i wilczy apetyt slinka mi cieknie na grejfruty, kwasna kapuste, jogurty greckie.
U mnie ciaza zaczyna sie tak. Mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze
Stary 2009-11-27, 09:21   #366
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

A warcajac do testow to sa jednak malo wiarygodne, ja robilam w dniu spodziewanej @ i nic nie wykazal.
U mnie glownym objawem podejrzewania byl bialy sluz, uczucie mokrosci, bol gruczolow sutkowych no i bardzo widoczne zyly na piersiach i calym ciele, jestem dopiero 5 tydzien a juz wychodza rozstepy na udach i posladkach( wczesniej nie mialam jestem szczupla), podbrzusze twardziejsze, ciagle sikanie, i straszne wory pod oczami no i wilczy apetyt slinka mi cieknie na grejfruty, kwasna kapuste, jogurty greckie.
Gratuluje
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 09:56   #367
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Gratuluje

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 12:22   #368
kaluna
Przyczajenie

hej

ja dolacze do obgryzajacych paznokcie

podczytuje was i postanowilam sie tez odezwac.

Ja kochalam sie z mezem ( z moich wyliczen) 2 albo 1 dzien przed owulacja. Moze i nawet tego dnia ( ciezko to dokladnie wyliczyc mam nieregularne cykle). Niestety przypadek a moze stety
czekam na okres i to czekanie mnie dobija. Jeszcze kilka dni i zrobie test wtedy.
Do tej pory wmawialam sobie ze w ciazy nie jestem i nie bede bo tyle ludzi sie stara i im nie wychodzi tak od hop siup. Nie mialam zadnych objawow. A teraz mam drazliwe piersi ( nie zdarza mi sie to przed okresem), nie mam wilczego glodu i ochoty na czekolade jak zawsze mialam przed okresem i czasem pobolewa mnie podbrzusze, I to mnie zastanwia a moze sobie juz wkrecam myslac o tym? sama nie wiem

poczekam tu z wami na zrobienie tesciora
kaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 12:39   #369
Morfina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
MIalas biologie w liceum ??? a wiesz ze przez pocieranie sie plecmai z partnerem tez zachodiz sie w ciaze??

zadaj sobie jedno pytanie: jak plemniki mogly sie pzredostac do Twojej pochwy? po 1 mialas bielizne po 2 jak piszesz z dala od Ciebie Twoj partner skonczyl. wiec jak ???

NIE MA TAKIEJ OPCJI!! nie stresuj się, a okres czasmai jest skapy, czasami obfity, organizm to maszyna ktora lubi sobie chodzic tak jak jej sie podoba,

Pozdrawiam
hehe oj mialam biologie... klasa biologiczna, biologia r na maturze ja wiem, że ja panikuję, i samej mi sie to wydaje niemożliwe, ale człowiek w takich sytuacjach nie mysli racjonalnie... dziękuję Ci serdecznie za odpowiedz. Uspokoiłam się juz

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 15:04   #370
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bylam u lekarza. Doktor powiedziala, ze przy tak dlugich cyklach prawdopodobienstwo ciazy jest znikome, biorac pod uwage, ze byl to 7dc i stosunek nie zostal zakonczony. Zrobila mi tez usg dopochwowe i powiedziala, ze nie widac z niego, by jajniki byly w jakikolwiek sposob pobudzone, sluz rowniez jest w normie.

Zdecydowalam, ze nie bede brala tabletki po, skoro lekarz rowniez tak radzi. Oczywiscie, dr nie dala mi 100% pewnosci, ale powiedziala, ze prawdopodobienstwo jest znikome. Dziekuje wszystkim za rady i czekam co bedzie dalej.
No i wyszło na moje
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 16:12   #371
ever-dream
Wtajemniczenie

Dziewczyny mój chłopak studiuję daleko i widujemy się średnio raz w miesiącu więc nie opłaca mi się brać tabletek antykoncepcyjnych. Ostatnio widzieliśmy się dwa tygodnie temu w weekend i w ciągu dwóch dni - trzy razy uprawialiśmy seks (z prezerwatywą). Po wszystkim mój chłopak sprawdzał czy prezerwatywa nie pękła (nigdy nie pękła). Zsunąć się również nie zsuneła. Ale... teraz spóźnia mi się okres i to o 3 dni. Zawsze miałam regularne cykle, nie brałam żadnego antybiotyku. Jestem przerażona Czy mogliśmy coś przeoczyć?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 16:16   #372
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tak, tylko fakt, że plemniki to pochodne McGyvera
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:06   #373
BLONDYNECZKA76
Raczkowanie

/treść postu przywrócona przez moderatora/

hej dziewczyny w tym miesiącu nie dostałam okresu! a od wczoraj zauwazyłam na tamponie z 10 kropelek krwi dziwne bo jak zawsze mam okres to leci zemnie jak z mopa jak sięgo wymzgnie co to oznacza czy mogę byc w ciązy???

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2009-11-30 o 19:11
BLONDYNECZKA76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 17:57   #374
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15538139]Tak, tylko fakt, że plemniki to pochodne McGyvera [/QUOTE]
ej nie mcgyvera tylko turbodymomena

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 18:04   #375
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BLONDYNECZKA76 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny w tym miesiącu nie dostałam okresu! a od wczoraj zauwazyłam na tamponie z 10 kropelek krwi dziwne bo jak zawsze mam okres to leci zemnie jak z mopa jak sięgo wymzgnie co to oznacza czy mogę byc w ciązy???
A uprawiałaś seks bez zabezpieczenia?
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 18:08   #376
BLONDYNECZKA76
Raczkowanie

tak ja cały czas kocham się z nazyczonym bez zabezpieczenia

Czas edycji: 2009-11-30 o 19:13
Stary 2009-11-27, 18:11   #377
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
tak ja cały czas kocham się z nazyczonym bez zabezpieczenia
to zawsze jest możliwosc zajścia w ciążę, test prawdę ci powie... 14 dni po stosunku...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-11-27, 18:32   #378
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
to zawsze jest możliwosc zajścia w ciążę, test prawdę ci powie... 14 dni po stosunku...
Albo po 10 dnia Beta hcg.
Stary 2009-11-27, 18:59   #379
BLONDYNECZKA76
Raczkowanie

ale nie wiesz co oznaczają te 10 kropek okresu? czemu nie mam normalnego tylko 10 krpek nawet nie musze nosic tamponu bo duzo mi nie leci

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

to jest dziwne 27 pazdziernika miałam okres normalnie a 22 listopada kochałam się bez zabespieczenia i w ciągu 5 dni juz od stosunku nie mam okresu tylko 10 kropek krwawienia mam dziwne

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

a co to jest ta Beta hcg. gdzie to się robi?

Czas edycji: 2009-11-30 o 19:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-27, 19:00   #380
Natwr
Przyczajenie

Uprawialam seks 3 tygodnie temu, okres(?) dostalam dzien przed planowanym terminem. Niestety krwawienie było dość dziwne, mniej intensywne, mimo, że trwało tylko co zawsze czyli 6 dni. Test ciazowy wykonalam 11,12 dni po stosunku wynik negatywny. Obecnie odczuwam cos dziwnego w dole brzucha, jest dosc napiety i powiekszony. Czy to moze byc ciąża?
Natwr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:07   #381
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ulinkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bylam u lekarza. Doktor powiedziala, ze przy tak dlugich cyklach prawdopodobienstwo ciazy jest znikome, biorac pod uwage, ze byl to 7dc i stosunek nie zostal zakonczony. Zrobila mi tez usg dopochwowe i powiedziala, ze nie widac z niego, by jajniki byly w jakikolwiek sposob pobudzone, sluz rowniez jest w normie.

Zdecydowalam, ze nie bede brala tabletki po, skoro lekarz rowniez tak radzi. Oczywiscie, dr nie dala mi 100% pewnosci, ale powiedziala, ze prawdopodobienstwo jest znikome. Dziekuje wszystkim za rady i czekam co bedzie dalej.
daj później znać co i jak
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:08   #382
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natwr Pokaż wiadomość
Uprawialam seks 3 tygodnie temu, okres(?) dostalam dzien przed planowanym terminem. Niestety krwawienie było dość dziwne, mniej intensywne, mimo, że trwało tylko co zawsze czyli 6 dni. Test ciazowy wykonalam 11,12 dni po stosunku wynik negatywny. Obecnie odczuwam cos dziwnego w dole brzucha, jest dosc napiety i powiekszony. Czy to moze byc ciąża?
test robi się minimum po 2 tygodniach od stosunku... nie wcześniej...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2009-11-27, 19:11   #383
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
ale nie wiesz co oznaczają te 10 kropek okresu? czemu nie mam normalnego tylko 10 krpek nawet nie musze nosic tamponu bo duzo mi nie leci

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

to jest dziwne 27 pazdziernika miałam okres normalnie a 22 listopada kochałam się bez zabespieczenia i w ciągu 5 dni juz od stosunku nie mam okresu tylko 10 kropek krwawienia mam dziwne

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

może te 10 kropek to krwawienie śródcykliczne?

hCG jest substancją (hormonem), wytwarzaną przez organizm kobiety aby kontrolować funkcjonowanie określonych narządów. HCG przypada ta wyjątkowa rola, ponieważ pod jej wpływem pozostaje szczególny proces - rozwój wczesnej ciąży.
A test BETA HCG robi się z krwi.
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:13   #384
201701251209
Konto usunięte

Cytat:

Nie mam pojęcia co oznacza te 10 kropelek krwi Może przez stres jest taki skąpy, może to już końcówka, może ciąża, może jeszcze inna przyczyna. Nie jestem lekzrzem, żeby postawić jednoznaczna i trafna diagnozę.
Beta hcg KLIK. W każdym laboratorium możesz to badanie zrobić,

Cytat:
A zabezpieczyłaś się?
Stary 2009-11-27, 19:47   #385
Natwr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość

A zabezpieczyłaś się?
Tylko prezerwatywa, ale czy wszystko było do końca ok to nie wiem,niestety.
Natwr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 19:59   #386
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Tylko prezerwatywa, ale czy wszystko było do końca ok to nie wiem,niestety.
Jak nie pękła ani nie zsunęła sie to nie masz co się martwic. Okres był to czego tu sie doszukiwać.
A z tym brzuchem to może jakieś wzdęcia, niestrawność.

Tak na przyszłość to test apteczny powinno się zrobić 14 dni po stosunku, albo w dniu spodziewanej miesiączki.
Stary 2009-11-27, 23:10   #387
KKLLAAUUDDII
Przyczajenie

Witam! Mam pytanie odnośnie możliwości bycia w ciąży i brania tabletek antykoncepcyjnych,czy jeśli moja dziewczyna miała przerwę w ich braniu (po 21 tabletkach) i w dniu ,w którym odbyła stosunek piła alkohol i miała wymioty może być w ciąży?Proszę o odpowiedź.
KKLLAAUUDDII jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-27, 23:20   #388
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KKLLAAUUDDII Pokaż wiadomość
Witam! Mam pytanie odnośnie możliwości bycia w ciąży i brania tabletek antykoncepcyjnych,czy jeśli moja dziewczyna miała przerwę w ich braniu (po 21 tabletkach) i w dniu ,w którym odbyła stosunek piła alkohol i miała wymioty może być w ciąży?Proszę o odpowiedź.
Jezli po 7-dniowej przerwie rozpoczela kolejne opakowanie to antykoncepcja jest zachowana. Wymioty i biegunka sa "niebezpieczne" do ok 4 godzin po połknieciu tabletki, poniewaz mniej wiecej tyle sie ona wchłania.
Stary 2009-11-28, 10:07   #389
ever-dream
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15538139]Tak, tylko fakt, że plemniki to pochodne McGyvera [/QUOTE]

Haha może i tak, ale łatwo się śmiać. W takich sytuacjach rozważa się nawet opcje, że się teleportowały, tak to już jest
Stary 2009-11-28, 12:28   #390
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
A co się stało? Może nie masz sie czym przejmować?
Aaaa szkoda gadać, bo aż się wstyd przyznać.

Odkąd zrobiłam przerwę w tabletkach, jakoś ciężko mi się przyzwyczaić do prezerwatyw, no i czasami kończy się stosunkiem przerywanym.

I w sumie stało się to, że albo był wytrysk w przedsionku pochwy albo zaraz po wyjściu, że tak to technicznie opiszę ale pewności żadne z nas nie mam, po porostu jak dzieci.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości