Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-22, 11:48   #4111
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Dot.: Czy jest szansa??

Więc co do pierwszego pytania;
Ciąża jest niemożliwa bo jesteś już zabezpieczona od pierwszej pigułki pierwszego opakowania, jesli ją przyjęłaś pierwszego dnia cyklu(pierwszy dzień krwawienia)
Dwa:
W okresie zażyywania antyków nie istnieje coś takiego jak dnie płodne, szkoda zachodu na wszelkie wyliczenia i obserwację
Trzy:
W okresie zażywania tabletek nie powinno się palić, gdyż grozi to zakrzepicą, natomiast nie ma przeciwskazań co do alkoholu. Tak jak sama napisałaś rozchodzi aby się nie upić do tzw:zwały i przy tym nie zwymiotować, jeśli już to nastąpiło to można zażyć tabletkę w zamian tej zwymiotowanej.
Alkohol nie powoduje osłabienia wchłaniania jedynie może obciążyć wątrobę

Mark Twain

Edytowane przez Diablica z Tasmanii
Czas edycji: 2010-05-22 o 11:51
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 11:58   #4112
Kamilka24
Raczkowanie

aha dziękuję Tobie bardzo za informacje ponieważ jest tak że nie "stronię" od alkoholu, lubię się pobawić i w trakcie zażywania tabletki jestem na jakiejś imprezie i od razu po jej zażyciu spożywam alkohol, oczywiście nie codziennnie. I byłam ciekawa czy może przez to tabl. może się "osłabić" ale właśnie czytałam ze to nie ma nic wspólnego z hormonami, czytałam nawet opinie że można pić dowoli, byle by nie zwymiotować , a tabl i tak i tak się wchłonie (jeżeli jej się nie zwymiotuje)
Kamilka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 12:07   #4113
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Grunt to nie zwymiotować w ciągu tych 4 godzin albo zażyć tabletkę dopiero po imprezie. Czasami tak robię bo mi niestety alkohol nie służy, ale uważam by zmieścić się w 12 godzinach od zażycia ostatniej tabletki

Mark Twain
Stary 2010-05-22, 13:00   #4114
Kamilka24
Raczkowanie

aha, czyli z Twojej wypowiedzi rozumiem, że można spożywać alk w trakcie i pomimo tego działanie tabl się nie osłabi, no chyba że sie przesadzi i ją zwróci bo czytałam także opinie ze w trakcie spożywania alk. jej skuteczność zmniejsza się o 10%
Kamilka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:17   #4115
Nataleczka16
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Mam pytanie. Czy w moczu chlopaka mogą znajdować się plmniki jeśli nie doszlo między nami do żadnego zbliżenia i nie mial on ani wytrysku ani preejakulatu? Czy jest jednakl możliwośc zeby wraz z moczem wydostały się plmeniki?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Prosze o szybką i szczerą odpowiedź... Poposrtu byliśmy na imprezie i po 6 godzinach poszedł do łazienki i zrobił siku po czym nie umył rąk i włożył mi tam place.. Czy jest możliwosć ze mial plemniki na ręku i moglo dojść do zapłodnienia?
Nataleczka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:30   #4116
nicko
Zadomowienie

[QUOTE]
Cytat:
Napisane przez vinitha Pokaż wiadomość
Dziś mamy 22 maja, a ja wciąż nie mam normalnego krwawienia- wciąż tylko plamienie, choć o troszkę luźniejszej konsystencji.
A jakie ty chcesz mieć krwawienie? Będziesz je miała gdy skończysz opakowanie i zrobisz 7mio dniową przerwę. Tabletki m.in sprawiają, że miesiączka może być słabsza, czasem całkowicie się zatrzymuje już po przyjęciu jednej czy dwóch pigułek, więc to całkiem normalne iż plamisz i może tak być nawet przez 3 pierwsze opakowania.

Cytat:
Boję się, że może to być ciąża... Najwcześniej test powinnam zrobić w czwartek, po 10 dniach... Kontynuuję branie tabletek.
Nie, test nie jest wiarygodny po 10ciu dniach od stosunku, najpierw musi dojść do zapłodnienia potem zagnieżdżenia, co może potrwać nawet 2 tygodnie, więc póki co nie ma żadnej ciąży i bierz pigułki dalej normalnie, a test zrób sobie przed rozpoczęciem nowego opakowania, wtedy będzie wiarygodny. Szczerze wątpię żebyś była w ciąży skoro współżyłaś dzień przed miesiączką, potem jej dostałaś i zaczęłaś pigułki.

Cytat:
Słyszałam, że przy pierwszym opakowaniu nowych tabletek okres może się opóźnić. Gdzie indziej częściej mówi się o ciąży...
Jak opóźnić skoro zaczęłaś pigułki właściwie w drugi dzień miesiączki, jeszcze raz powtarzam, że krwawienie dostaniesz w 7mio dniowej przerwie, brałaś już pigulki, a podstawowych rzeczy nie wiesz. Teraz możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni skoro nie wiesz czy to był okres czy co.

Cytat:
Jeszcze innym wyjaśnieniem jest jednoczesne przyjmowanie antybiotyków, które w połączeniu z tabletkami antykoncepcyjnymi mogą opóźnić okres... A biorę antybiotyki (na stawy kolanowe).
A co to za antybiotyk, bo nie wszystkie wpływają na pigułki, ale jeżeli ten ma wpływ to dodtakowe zabezpieczenie musisz stosować w trakcie kuracji+7 dni po jej zakończneiu.

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Nataleczka16 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czy w moczu chlopaka mogą znajdować się plmniki jeśli nie doszlo między nami do żadnego zbliżenia i nie mial on ani wytrysku ani preejakulatu? Czy jest jednakl możliwośc zeby wraz z moczem wydostały się plmeniki?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Prosze o szybką i szczerą odpowiedź... Poposrtu byliśmy na imprezie i po 6 godzinach poszedł do łazienki i zrobił siku po czym nie umył rąk i włożył mi tam place.. Czy jest możliwosć ze mial plemniki na ręku i moglo dojść do zapłodnienia?
Ło matko, tak się w ciąże nie zachodzi, plemniki ot tak sobie z moczem się nie wydostają, więc spokojna głowa
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 15:32   #4117
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rób sobie jaj, proszę...
Stary 2010-05-22, 15:38   #4118
aga696
BAN stały

vanithia:Jeżeli współżyłaś 17 maja bez zabezpieczenia,a 18 zaczęłaś brać tabletki to może być to ciąża.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

Aga,nie denerwuj się,opanuj i nie odpisuj,bo znów wywołasz kłótnie,..
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:02   #4119
efelineczka
Raczkowanie

Można pić alkohol.. Problemy zaczynają się kiedy się go zwróci (ja mam słaby żółądek..), lub przy biegunce. To wszytsko jest w ulotce, gdyby coś miało szkodzić to zostałoby w niej uwzględnione
efelineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 16:12   #4120
efelineczka
Raczkowanie

Dobrze, że wie o istnieniu płynu preejakulacyjnego

vanithia - Miałaś regularne cykle? dzień przed miesiączką to tak czy inaczej zazwyczaj dzień niepłodny. Dla świętego spokoju zrób test.

co do antybiotyków - sprawdź czy ich substancja czynna nie jest na liście leków mających wpływ na działąnie antykoncepcji. (ostatnio brałam antybiotyk i pani doktor a za nią farmacetka mówiły, że on nie ingeruje w działanie tabsów.. a w ulotce "jakbyk" było napisane, że działanie anykoncepcji doustnej jest osłabione..Fachowcy )
efelineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 09:07   #4121
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję, już niedługo zostaniesz matką

Mark Twain

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-23, 10:19   #4122
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:

Dostałaś już odpowiedzi na innym temacie.

Nie jesteś w ciąży a chłopakowi każ myć ręce bo infekcje Ci zafunduje.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 10:40   #4123
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Dostałaś już odpowiedzi na innym temacie.

Nie jesteś w ciąży a chłopakowi każ myć ręce bo infekcje Ci zafunduje.
Nie wiem czy w tym przypadku szwankuje czytanie ze zrozumieniem, czy dziewczynka robi sobie z nas jajca

Mark Twain
Stary 2010-05-23, 11:26   #4124
oto_ona
Przyczajenie

oto właśnie pytanie które mnie nurtuje, otóż mam problem, ja w przeciwieństwie do założycielki tego wątku nie planuje dziecka, przyjmuje tabl. yasminelle. Podczas ich przyjmowania nie raz wypiłam piwo... a nawet 3 boje się że to ma skutek na działanie tabsów czy tak jak napisała Diablica z Tasmanii - tylko wtedy gdy się je "zwróci" proszę o informajcę, gdyż nie raz podczas imprezy "piłam razem z tabletkami" np urodziny a tabletki biorę o 20 i w miedzy czasie się bawie
oto_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 11:44   #4125
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oto_ona Pokaż wiadomość
oto właśnie pytanie które mnie nurtuje, otóż mam problem, ja w przeciwieństwie do założycielki tego wątku nie planuje dziecka, przyjmuje tabl. yasminelle. Podczas ich przyjmowania nie raz wypiłam piwo... a nawet 3 boje się że to ma skutek na działanie tabsów czy tak jak napisała Diablica z Tasmanii - tylko wtedy gdy się je "zwróci" proszę o informajcę, gdyż nie raz podczas imprezy "piłam razem z tabletkami" np urodziny a tabletki biorę o 20 i w miedzy czasie się bawie
Wierz mi. Sama nie raz i nie dwa na imprezie wypijałam więcej niż 2 piwa i do tej pory nie zaszłam w ciążę.
Tak jak napisałam, to, że spożywamy alkohol nie wpływa na skuteczność, nie osłabia jej działania. Tylko w przypadku wymiotów, ale wiadoma sprawa, jak ma się coś wchłonąć jak się to wypluło

Kamilka24 nie spotkałam się z taką opinią. Tak jak napisała efelineczka, gdyby tak było to napisaliby o tym w ulotce

Mark Twain
Stary 2010-05-23, 11:53   #4126
oto_ona
Przyczajenie

czy na pewno? powiem ze nie raz ani nie dwa zdarzyło mi sie być na imprezie a wiadomo ze nie zrezygnuje z imprez tylko dlatego ze biorę tabletkii np jest godzina 19 piję piwo jest 20 biore tabletki a potem jescze po tym ze 3 piwa.... ale NIGDY ale to NIGDY nie zwymiotowałam, czyli rozumiem że tabletka sie wchłania tak?? Bo w sumie czytałam ze nie alkohol nie ma wpływu na wchłanianie się horm, że to 2 rożne sprawy
oto_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 12:04   #4127
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oto_ona Pokaż wiadomość
czy na pewno? powiem ze nie raz ani nie dwa zdarzyło mi sie być na imprezie a wiadomo ze nie zrezygnuje z imprez tylko dlatego ze biorę tabletkii np jest godzina 19 piję piwo jest 20 biore tabletki a potem jescze po tym ze 3 piwa.... ale NIGDY ale to NIGDY nie zwymiotowałam, czyli rozumiem że tabletka sie wchłania tak?? Bo w sumie czytałam ze nie alkohol nie ma wpływu na wchłanianie się horm, że to 2 rożne sprawy
Spokojnie, tabletka na bank się wchłania ważne by nie zwymiotować. Nie ma znaczenia ilość wypitego alkoholu czy to są 2, 3, 4 browarki, wina itd.... tabletka zachowuje swoją skuteczność tak jakbyś w ogóle nic nie piła. Jedynie wątroba może być przeciążona.

Mark Twain
Stary 2010-05-23, 14:15   #4128
krolowakiczu
Zakorzenienie

a po co łykasz tabletki antykoncepcyjne co ?

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 16:31   #4129
aja1387
Przyczajenie

Znowu zaczęłam mocniej dziś krwawić, już wczoraj myślałam, że te moje skąpe krwawienie się skończy, patrząc na jego kolor (było bardziej brązowe). A dziś znowu pojawiła się krew i to jeszcze więcej i brzuch w dole mnie zaczął mocniej boleć. Co to ma być?
aja1387 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 17:28   #4130
vinitha
Raczkowanie

Sprawdzałam, sprawdzałam- test wykazał, że nie... Nie zrobiłam jednak drugiego na wszelki wypadek, by się upewnić.
Ale od wczoraj poprawa- miałam ból menstruacyjny i plamienie coraz bardziej przypomina krwawienie
Mimo wszystko i tak po miesiączce zrobię jeszcze jeden test.

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

:
Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
Czyli mialas roczna przerwe i nie sprawdzilas przed zaczeciem brac tabletek czy nie jestes w ciazy?
No bo ja chyba czegos tutaj nie rozumiem, krwawienie dostaniesz po skonczonym blistrze przeciez. Najlepiej zrób test. Nie mozesz brac tabletek jak jestes w ciazy.
ponawiam pytanie Klempy

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

nicko
Nie, test nie jest wiarygodny po 10ciu dniach od stosunku, najpierw musi dojść do zapłodnienia potem zagnieżdżenia, co może potrwać nawet 2 tygodnie, więc póki co nie ma żadnej ciąży i bierz pigułki dalej normalnie, a test zrób sobie przed rozpoczęciem nowego opakowania, wtedy będzie wiarygodny. Szczerze wątpię żebyś była w ciąży skoro współżyłaś dzień przed miesiączką, potem jej dostałaś i zaczęłaś pigułki.

Jak opóźnić skoro zaczęłaś pigułki właściwie w drugi dzień miesiączki, jeszcze raz powtarzam, że krwawienie dostaniesz w 7mio dniowej przerwie, brałaś już pigulki, a podstawowych rzeczy nie wiesz. Teraz możesz stosować dodatkowe zabezpieczenie przez 7 dni skoro nie wiesz czy to był okres czy co.

A co to za antybiotyk, bo nie wszystkie wpływają na pigułki, ale jeżeli ten ma wpływ to dodtakowe zabezpieczenie musisz stosować w trakcie kuracji+7 dni po jej zakończneiu.

Właśnie wiem, też wydaje mi się to dziwne, ale wolałam o tym napisać, uznając to za istotne.
Owszem, brałam już Novynette i było właśnie inaczej- kiedy wzięłam pierwszą tabletkę w pierwszy dzień miesiączki miałam wówczas normalne krwawienie i tak do końca okresu. Owszem, było one skąpe podczas pierwszej 7dniowej przerwy i każdej następnej, miewałam z początku plamienie podczas ich brania między miesiączkami.
Tak więc ta sytuacja jest dla mnie zupełnie nowa- wzięłam pierwszą tabletkę, a tu przez jeszcze kolejnych kilka dni ani śladu krwawienia...

Antybiotyk nazywa się Structum, a jego skład wymieniony w ulotce jest taki: sodu chondroityny siarczan, indygotyna, ditlenek tytanu...

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez efelineczka Pokaż wiadomość
Dobrze, że wie o istnieniu płynu preejakulacyjnego

vanithia - Miałaś regularne cykle? dzień przed miesiączką to tak czy inaczej zazwyczaj dzień niepłodny. Dla świętego spokoju zrób test.

co do antybiotyków - sprawdź czy ich substancja czynna nie jest na liście leków mających wpływ na działąnie antykoncepcji. (ostatnio brałam antybiotyk i pani doktor a za nią farmacetka mówiły, że on nie ingeruje w działanie tabsów..
a w ulotce "jakbyk" było napisane, że działanie anykoncepcji doustnej jest osłabione..Fachowcy )
Tak, do tej pory były one regularne.
Wiem, że dzień przed miesiączką jest bezpłodny, dlatego był to stosunek przerywany...
Ach, sama nie wiem, ginekolog nie uprzedziła mnie, że coś może się dziać przy równoczesnym braniu antybiotyków- powiedziałam jej nazwę leku, zapisała go i to wszystko.
No właśnie... I nie wiadomo już kogo pytać, dlatego człowiek zaczyna szukać na forach

Edytowane przez vinitha
Czas edycji: 2010-05-23 o 17:23
vinitha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 18:04   #4131
monikagroszek
Przyczajenie

Pytanie o ewentualna ciaze

Prosze o podpowiedz.
Mam zalozona spirale. Nie przesunela asie, wszystko z nia ok.
Spoznia mi sie okres juz 14 dni.
Bylam u lekarza ktory powiedzial ze mam cyste 3x3.
Nie krzyczcie na mnie ale w ciagu kilku dni zrobilam az 5 testow ciazowych i kazdy wyszedl z jedna kreska.
Czy po 10-14 dniach spozniajacego sie okresu istenieje mozliwosc ze testy sie pomylily?
I ze az 5?
Biore od 4 dni luteine i okresu nadal nie ma.
Martwie sie okropnie.
monikagroszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 19:18   #4132
nicko
Zadomowienie

Vinitha, ale to są hormony i organizm różnie na nie reaguje, to, że okres się u ciebie nie rozkręcił wcale mnie nie dziwi, jest to normalne, więc nie masz się czym przejmować. Z tego, co ja się orientuje to ten antybiotyk nie wpływa na pigułki.

Monika a za co tu krzyczeć Testy mogłyby się pomylić gdyby to była ciąża pozamaciczna, co przy spirali jest bardzo możliwe. Ile czasu minęło od ostatniego stosunku? I czy to jest spirala miedziana czy wkładka z hormonami? Najlepiej iść na test z krwi, wtedy wszystko się wyjaśni.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 19:40   #4133
vinitha
Raczkowanie

[QUOTE=nicko;19526549]Vinitha, ale to są hormony i organizm różnie na nie reaguje, to, że okres się u ciebie nie rozkręcił wcale mnie nie dziwi, jest to normalne, więc nie masz się czym przejmować. Z tego, co ja się orientuje to ten antybiotyk nie wpływa na pigułki.

Ok, dzięki
Stary 2010-05-23, 19:49   #4134
monikagroszek
Przyczajenie

No teoretycznie to sex uprawiam wiec nie wiem kiedy moglabym zajsc w ciaze;-)
Lekarz powiedzial, ze ciazy nie widzi, robil mi usg jak okres spoznial mi sie 10 dni.
Powiedzial Ze widzi cyste.
I ja i tak sie martwie chociaz ta spirala (normalna, miedziana na kilka lat) i te 5 negatywnych testow powinny mnie troche uspokoic.
Czy nie bardzo?
monikagroszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:37   #4135
agusiamyszka
BAN stały

eh... cycki i rece opadaja. ""oto ona" pila non stop przy tabsach i dopiero teraz sie przejela tym czy nie zaszkoda i wzajemnie nie oddzialywuja

po pierwsze - widocznie nie zaszkodzilo czy nie oslabilo jak jeszcze w ciaze nie zaszlas, a po drugie chyba sie mysli przed zrobieniem czegos a nie po po trzecie gdyby byly zastrzezenia co do wypijanego alkoholu to napewno producent nie pominalby tak waznej informacji w ulotce - (o ile ja czytalas) - no chyba nie trzeba miec dyplomu z inzynieri czy z medycyny by to wiedziec

takze na przyszlosc pomysl ze jak czegos nie ma w ulotce to znaczy ze nie wplywa na tabsy

swoja droga zadalam pytanie wprost dr czy moge wypic alkohol no to odp tak ale mala ilosc, na zapytana dokladna zawartosc odparla kilka kieliszkow. takze uczulam ze ulotka to wiarygodniejsze zrodlo. mozna sie na poradach lekarskich niezle przejechac.

kurde... ja zapomnialam gince powiedziec ze pale a mam brac tabsy na torbiel a nie mam innej opcji leczenia (przez to wszystko sie denerwuje i pale, oby hormony pohamowaly moj zapal- kiedys tak bylo i odechcialo mi sie)
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:50   #4136
Felka_
Raczkowanie

uprawiałam seks w piątek i sobotę, było to podczas siedmiodniowej przerwy, pierwszą tabletkę z następnego opakowania miałam wziąć we wtorek wieczorem, a wzięłam dopiero w środę po południu z wtorku i później wieczorem ze środy. Właściwie spóźniłam się 20 godzin... Zrobię test tak za tydzień, ale jest powód,żeby panikować?
Felka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 20:56   #4137
sunny_me
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
kurde... ja zapomnialam gince powiedziec ze pale a mam brac tabsy na torbiel a nie mam innej opcji leczenia (przez to wszystko sie denerwuje i pale, oby hormony pohamowaly moj zapal- kiedys tak bylo i odechcialo mi sie)
Ale wiesz o tym, że palenie przy antykach jest BARDZO niebezpieczne bo znacznie podwyższa ryzyko zakrzepicy?
Stary 2010-05-23, 21:02   #4138
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398
Konto usunięte

Poradze Ci skorzystanie z kalkulatora. Np tu http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/0,79775.html . Sprawdzony ;p
Poza tym.. jeśli bierzesz tabletki, to w ciążę nie zajdziesz..
1c3a9668cb473eb00ec0f3dce65be5361e74cda4_63d1c28200398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 21:47   #4139
monius9
Zakorzenienie

[1=1c3a9668cb473eb00ec0f3d ce65be5361e74cda4_63d1c28 200398;19529805]Poradze Ci skorzystanie z kalkulatora. Np tu http://www.edziecko.pl/przed_ciaza/0,79775.html . Sprawdzony ;p
Poza tym.. jeśli bierzesz tabletki, to w ciążę nie zajdziesz..
[/QUOTE]

a po co autorka ma korzystać z jakiś kalkulatorów, skoro bierze tabletki?!
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-23, 23:49   #4140
monius9
Zakorzenienie

jest spora szansa na ciążę.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości