Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 12:38   #4471
Aleksandra_22
Przyczajenie

Dot.: czy to może być ciąża??

Tak na wszelki wypadek i tak zrobię test w piątek, przynajmniej zobaczę jak to wygląda
Możecie polecić coś dobrego?
A jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej... Jeśli zaraz przed i zaraz po okresie (ta siedmiodniowa przerwa, kiedy nie biorę tabletek) kocham się z partnerem z końcem w środku, to ma to jakieś znaczenie...?
Bo słyszałam, że wtedy tabletki nie działają i można zaciążyć... To prawda?
Aleksandra_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 12:48   #4472
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Jeżeli ciebie ma to uspokoić to zrób test, ale na moje oko na bank nie jesteś w ciążyOrganizm, nie zegarek w jednym mieszku krwawienie może być pięcio, w następnym dwudniowe

Nie ma to, żadnego znaczenia, w trakcie siedmiodniowej przerwy, jesteś tak samo bezpieczna jak w pozostałe dni

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:01   #4473
Aleksandra_22
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź, uspokoiłam się
Jednak nie ma to jak babskie pogaduchy

Dam znać w piątek jak tam test

Pozdrawiam Was
Aleksandra_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:41   #4474
aga696
BAN stały

Ja wiem, że jest gorąco,sama siedzę rozpalona.
Ale weź ty zrób ten test,a nie wyrywasz sobie włosy z głowy.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 13:52   #4475
Biedrona_88
Raczkowanie

Zrób test i po sprawie. Majątku na niego nie wydasz, a chociaż będziesz miała jasną sytuację. Jeśli była uzyta prezerwatywa, nic się z nią nie stało, a jeszcze do tego stosunek przerywany to ja tu ciąży nie widzę , ale to tylko moje skromne zdanie.
Jeśli miałabym się tak stresować jak Ty, zrobiłabym test. 5 minut stresu i po sprawie.

KLIKNIJ PROSZĘĘĘĘĘ!!!!

Bawię się z Luksją na Wizaz.pl Kliknij i pomóż mi!
Biedrona_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 15:22   #4476
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lory Pokaż wiadomość
no wyobraź sobie, że piszac zabezpieczenie było-miałam na myśli właśnie kondomy! i z teoretycznego pkt widzenia stosunek odbył się przy dniu niepłodnym-chociaż to akurat żaden argument bo z regularnością różnie bywa.
dlatego mam wątpliwość czy do zapłodnienia mogło dojść. nie potrzebuje moralietów tylko pomocy, odpowiedzi.
twój post był tak chaotyczny, że trudno się było zorientować w twojej sytuacji. I nie krzycz na mnie, bo sobie tego nie życzę.
Wstawiając posta na forum, nie dość, że je zaśmiecasz (bo jest już wątek zbiorczy nt. ciąży) to musisz się liczyć z tym, że ktoś oceni twoje postępowanie.
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:12   #4477
onaa456
Przyczajenie

Hej. mam pytanie. nie mam regularnego okresu, ale powinnam miec w poniedzialek juz. wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia. oczywiscie nie doszedl. dzisiaj złapał mnie straszny skurcz czy jakis bol w dole brzucha od pepka w dol i po bokach. nie moglam sie ruszyc, dopoki nie wzielam tabletki. czy to moze byc ciaza?
onaa456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:14   #4478
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
no wyobraź sobie, że piszac zabezpieczenie było-miałam na myśli właśnie kondomy! i z teoretycznego pkt widzenia stosunek odbył się przy dniu niepłodnym-chociaż to akurat żaden argument bo z regularnością różnie bywa.
dlatego mam wątpliwość czy do zapłodnienia mogło dojść. nie potrzebuje moralietów tylko pomocy, odpowiedzi.
To jak? Uzyliscie kondomu, on "wyszedl" i jeszcze mialas dzien nieplodny i w ciazy masz byc?! Rozumiem ze masz 14 lat, zero pojecia o seksie i antykoncepcji...
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 17:18   #4479
onaa456
Przyczajenie

Hej. mam pytanie. nie mam regularnego okresu, ale powinnam miec w poniedzialek juz. wspolzylam z chlopakiem bez zabezpieczenia. oczywiscie nie doszedl. dzisiaj złapał mnie straszny skurcz czy jakis bol w dole brzucha od pepka w dol i po bokach. nie moglam sie ruszyc, dopoki nie wzielam tabletki. czy to moze byc ciaza?
Stary 2010-06-09, 17:29   #4480
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaa456 Pokaż wiadomość
zrób test ps. :dlaczego się nie zabezpieczacie?
Stary 2010-06-09, 17:32   #4481
onaa456
Przyczajenie

to bylo spontaniczne.. kurde..
uwazasz ze to moze byc to?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-09, 18:23   #4482
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaa456 Pokaż wiadomość
to bylo spontaniczne.. kurde..
uwazasz ze to moze byc to?
Może i nie, za wcześnie by występowały objawy ciążowe. Masz nieregularne okresy i dlatego też trudno stwierdzić czy w miałaś dzień płodny gdy uprawiałaś seks. Zrób test, odwiedź ginekologa. Nie ma na co czekać.
Stary 2010-06-09, 18:56   #4483
onaa456
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Może i nie, za wcześnie by występowały objawy ciążowe. Masz nieregularne okresy i dlatego też trudno stwierdzić czy w miałaś dzień płodny gdy uprawiałaś seks. Zrób test, odwiedź ginekologa. Nie ma na co czekać.
no dobrze dzieki
Stary 2010-06-09, 19:56   #4484
aga696
BAN stały

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
zrób test ps. :dlaczego się nie zabezpieczacie?
"Bo misiek chciał bez"
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:07   #4485
lory
Przyczajenie

ech panienki dzieki za dobre rady i słowa zrób test - łatwo mówić jak się nie jest w danej sytuacji.. przeżyje do jutra, jak będzie nadal cisza to skocze do apteki.
lory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 21:28   #4486
agusiamyszka
BAN stały

oj tam nie przesadzaj lory. ja sie denerwowalam robiac test. zobaczylam wynik (negatywny) i banan na mordce.
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:56   #4487
muszynianka
Zakorzenienie

Ja w czasach młodości w akcie paniki wkręciłam sobie że jedna kreska = ciąża.

Przypadkiem można wpaść w kałużę a nie zrobić dziecko
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 07:48   #4488
anulcia_88
Rozeznanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez papamama Pokaż wiadomość
nie miałam pojęcia gdzie umieścić ten post,więc z poleciania jednej z wizażanek piszę go tutaj,aby nie zaśmiecać forum:
drogie Wiazażanki,
szukałam podobnego wątku,lecz niestety - nawet na ogólnym Cilestu nie ma nic w podobieństwie mojego problemu.
Mianowicie - mam 17lat i od 3 miesięcy biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne.Podczas pierwszego opakowania miałam lekkie nudności,lecz ustały one przy 4 tabletce z opakowania.Zaczęłam współżyć ze swoim TŻ dopiero przy 3 opakowaniu - podczas drugiego spożywałam antybiotyk,w którym ulotka informowała o obniżaniu skuteczności antykoncepcji.i tu właśnie zaczął sie mój problem - nudności oraz uczucie jakbym miała za chwilę stracić przytomność...Niestety,ul otka głosi,że w takiej sytuacji muszę skonsultować się z lekarzem - jak narazie nie mam możliwości.Dlatego drogie Wizażanki - muszę zmienić antykoncepcyjne tabletki,czy może mnie zawiodły? (1stosunek:16dni temu)
z góry Wam dziękuje
(tutaj cały wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post19848419)
Myślę, że za bardzo się schizujesz ciążą - skoro brałas antybiotyk na 2 opak. tabsów, a współżyłaś w 3 opak. to nie rozumiem po co się schizujesz. Nudności są skutkiem ubocznym tabletek, a wierz mi jakbyś była 16 dni po stosunku i doszłaoby do zapłodnienia to nie miałabyś żadnych dolegliwości. Jak krwawienie z odstawienia jest to nie masz się czym martwić. Być może przejdze Ci, a jak nie to poproś gina o zmianę tabletek i tyle...
I nie schizuj się niepotrzebnie!!!
anulcia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:06   #4489
mysia m
Zakorzenienie

Ja polecam jednak test z krwi, jest miarodajny. Test siusiany wykrywa mniej wiecej 3tygodniową ciąże- 3 tygodnie od zapłodnienia! Samo zagnieżdzanie zarodka trwa nawet do 11 dni! Po zagniezdzeniu poziom beta hcg wzratsa do 1 a potem co 48godzin ulega podwojeniu. NO wiec test z krwi szybciej to wykryje, niz siusiany, który zwykle jest od stezenia 25jednostek i to w moczu a nie równa sie to temu stęzeniu z krwi. Dlatego najlepiej zrobic test tydzien po braku spodziewanego okresu.

Tylko doczekac trudno
Stary 2010-06-10, 08:44   #4490
Moli_
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cześć dziewczyny Może Wy mi coś doradzicie, bo ja już nie mogę wytrzymać. Teścik oczywiście zrobię, ale poczekam jeszcze kilka dni żeby nie kupować na marne jakby było jeszcze za wcześnie, robiłam dzień przed planowaną @ ale wyszedł negatywnie, teraz spóźnia się 6 dni, ale biorę pod uwagę, że może być to spowodowane zmianą pogody.Na badanie krwi nie mam możliwości pójścia bo z tego co się orientowałam w mojej "wielkiej" mieścinie, nie robi się ich ;/ ale do rzeczy : z moim TŻ w tym miesiącu staraliśmy się o dziecko, kochaliśmy się w dni płodne (o czym świadczyła temp.). Jakiś tydzień później zaczął wypływać ze mnie przeźroczysty, wodnisty śluz, było go bardzo dużo, natomiast teraz jest biały i grudkowaty i nadal jest go dość dużo. Brzuch dziwnie boli, kłucie w jajnikach i w okolicach pępka. Wystarczy, że zjem trochę, a od razu czuje się pełna.Piersi się powiększyły, przede wszystkim sutki są ogromne ;/ żyły też są widoczne, ale przed @ też czasem było je widać. Temp. mierzona rano po przebudzeniu dalej utrzymuje się na poziomie 37 . Co jeszcze mnie zdziwiło podczas stosunku odczuwałam straszny ból, tak jakbym wszystko w środku miała skurczone. Jak myślicie duże prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Moli_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:49   #4491
klempaa
Zakorzenienie

Bardzo możliwe.
Ale ta biała, grydkowata wydzielina to wg mnie bardziej świadczy o grzybicy. Proponowałabym wybrac się do lekarza.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:12   #4492
anniazak
Przyczajenie

Witam.
Od niedawna posiadam nowego partnera (dodam ze mam 25lat). Ostatnio nas troszke poniosło i przeżylismy swoj wspolny pierwszy raz. Tabletek niestety jeszcze nie zdazylam kupic, ale prezerwatywa byla (poniedzialek wieczorem). W srode (dzis) caly dzien pobolewa mnie brzuch i piersi (tylko podczas dotykania), niby jakies mdłośći ale chyba trochę spanikowałam pod koniec dnia i za bardzo sie w siebie "wsluchuje" xP. No tak czy inaczej.. troszke sie boje :/ Mogę być w ciąży i to odczuwac po tak krotkim czasie? 2 dni? dodam ze przygoda miala miejsce az w 25 dniu cyklu (u mnie to kolo 30dni zawsze). pewnie panikuje

Juz widze jak mnie skrzyczycie za takie pytanie hihi. Tak - pojde po test. ale i tak za wczesnie jeszcze xP
anniazak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:28   #4493
agusiamyszka
BAN stały

nie no, wstyd zeby miec 25 lat na karku i nie wiedziec ze tak wczesne objawy to nie ciaza
jak rozumiem do tej pory nie mialas zadnych objawow przed miesiaczkowych i nie wiesz czym jest pms?

Edytowane przez agusiamyszka
Czas edycji: 2010-06-10 o 10:29

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-10, 10:56   #4494
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
ech panienki dzieki za dobre rady i słowa zrób test - łatwo mówić jak się nie jest w danej sytuacji.. przeżyje do jutra, jak będzie nadal cisza to skocze do apteki.
ja byłam w podobnych sytuacjach i jakoś nie miałam oporów przed zrobieniem testu, wolałam wiedzieć niż się zadręczać więc mi akurat łatwo jest mówić, bo na Twoim miejscu nie czekałabym ani minuty...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 13:21   #4495
lacrimo
Przyczajenie

Witam Was! Przeglądam różne wiadomości na temat ciąży i testów, ale bhcg z krwi wykonałam pierwszy raz i chciałam się upewnić.

Ostatnią miesiączkę miałam 9 maja. Do ostatniego stosunku doszło u mnie 14 maja, moje dwa ostatnie cykle miały po 28 dni (ale wszystkie wcześniejsze w granicach 30-33). 8 czerwca zrobiłam sobie test z krwi, czyli to było w 24 dniu po stosunku. Wyszedł ujemny. Czy mogę być na 100% pewna tego wyniku? Nie wykonałam go za wcześnie? Dodam, że później już nie współżyłam. Pozdrawiam Was i z góry dziękuję za odpowiedź.
lacrimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:13   #4496
lory
Przyczajenie

i zrobiłam. ze strachem - nie jest łatwo, każdy jest inny i w innej sytuacji.. jak posiadanie dziecka nie wchodzi w gre to łatwo na prawde nie jest..
a no i kupiłam i chcialam zrobić a tu szał.. dostałam okres..
lory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:53   #4497
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Test jest wiarygodny, na 100% nie jesteś w ciąży

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 15:57   #4498
lacrimo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Test jest wiarygodny, na 100% nie jesteś w ciąży
Dziękuję Ci bardzo, chciałam tylko się upewnić W takim razie pozostaje czekać na miesiączkę.
lacrimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:01   #4499
muszynianka
Zakorzenienie

No wszystko dobre co się dobrze kończy :P
mam nadzieje że to była nauczka
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:58   #4500
agusiamyszka
BAN stały

Cytat:
i zrobiłam. ze strachem - nie jest łatwo, każdy jest inny i w innej sytuacji.. jak posiadanie dziecka nie wchodzi w gre to łatwo na prawde nie jest..
a no i kupiłam i chcialam zrobić a tu szał.. dostałam okres..
u mnie mniej wiecej w 70% przypadkow transportu testu do domu, zaczely sie bole miesiaczkowe i cos "mokrego"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości