Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 20:20   #4651
kamilka:)
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

tak mega fatra najważniejsze, że skutecznie...ja nie wytrzymałam i dziś poszłam na bete..będę czekać do piątku ...a co @ nie ma także są podstawy mam maleńką nadzieję...ale co chwile chodzę do łazienki i spr czy nic się nie wydarzyło
kamilka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:25   #4652
pinkheart
Przyczajenie

witam ponownie zrobiłam tak jak mi powiedziałaś i dzisiaj rano powtórzyłam test który wyszedł negatywnie, a po kilku godzinach dostałam miesiączkę ( oczywiście planowo dzisiaj miałam ja dostac ) która już całkowicie rozwiała moje jeszcze do dzisiaj nikłe nadzieje Pozostaje mi tylko poróbowac dalej, może i mnie w końcu spotka te szczęście pozdrawiam !!!
pinkheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:45   #4653
kamcia9979
Przyczajenie

Ja tez mam wielkie nadzieje, ale boje sie ze sie nieudalo bo dzis z testu wyszlo mi negatywnie ale do dnia miesiaczki jeszcze troche bo ok.23 wiec poczekam cierpliwie moze akurat;D

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a jak ktoras robila test i wyszla jej bardzo jasna ta druga kreseczka to w jakim czasie go robilyscie????
kamcia9979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:44   #4654
marlenqa22
Zadomowienie

Dot.: Dziewczyny co to może być? proszę doradźcie..

Dziś te 3 dniowe plamienie zamieniło się już w okres z wkładek przeszłam na podpaski

Więc chyba to nie ciąża hehe powiedziałam dziś o moich "obawach" dla Tż, skrzyczał mnie troszkę i powiedział że już nic lepszego nie mogłam wymyśleć

Dziękuję za otuchę, człowiek taki głupi czasem jest że wbije sobie do główki jakieś bzdury i panikuje.

Martwi mnie tylko to że ten antybiotyk tak mi rozwalił cykl. Miesiączka tydzień za wcześnie, w 20 dniu cyklu..no trudno.. widocznie choroba plus stres tak na mnie zadziałały.

Dziękuję dziewczynki

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 23:57   #4655
riviel
BAN stały

Witam
Mam prośbę. Piszę pracę magisterską dotyczącą FAS i wiedzy o tym schorzeniu wśród kobiet w ciąży. W związku z tym chciałabym bardzo prosić o szczere wypełnienie poniższej ankiety:
http://www.ankietka.pl/ankieta/44350/ciaza.html
..
riviel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:07   #4656
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _lato Pokaż wiadomość
I co i co
Miałam rację Droga Mamusiu Gratuluje

Ano miałaś rację

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilka:) Pokaż wiadomość
tak mega fatra najważniejsze, że skutecznie...ja nie wytrzymałam i dziś poszłam na bete..będę czekać do piątku ...a co @ nie ma także są podstawy mam maleńką nadzieję...ale co chwile chodzę do łazienki i spr czy nic się nie wydarzyło
Dobrze, że zrobiłaś bete. Jakoś do jutra musisz wytrzymać . Trzymam kciuki i mam nadzieje, że się uda. Daj znać co i jak.

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kamcia9979 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wielkie nadzieje, ale boje sie ze sie nieudalo bo dzis z testu wyszlo mi negatywnie ale do dnia miesiaczki jeszcze troche bo ok.23 wiec poczekam cierpliwie moze akurat;D

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a jak ktoras robila test i wyszla jej bardzo jasna ta druga kreseczka to w jakim czasie go robilyscie????
kamcia czekaj do dnia @. Ja robiłam test dzień przed @ i ta druga kreska wyszła mi bardzo blada. Beta wykazała dopiero 3 tc. Także robiąc test było jeszcze słabe stężenie HCG w moczu. No ale jakaś nutka nadziei się pokazała.
Będzie dobrze, tylko musisz poczekać. Wiem, że to się ciągnie ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.
Życzę 2 kreseczek
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 20:25   #4657
Kahlan84
Przyczajenie

Dot.: test ciązowy- niepewny wynik- czy ktoś tez tak miał

Jestem w ciąży Maluch ma całe 7 mm. Za 4 tyg pewnie zobaczę więcej. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Kahlan84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 20:41   #4658
kalynka
Przyczajenie

Ja jestem przykładem, kiedy druga kreska okazała się błędem. Robiłam test 6 dni po terminie miesiączki i mało co nie padłam, kiedy zobaczyłam ze powoli zaznacza się druga, o wiele jaśniejsza kreska...(a używamy prezerwatyw, które jeszcze nigdy nie pękły/nie zsunęły się itp.). Wyszła kreska, poczułam dezorientację i jak uginają mi się nogi i za 5 sekund....dostałam okresu. Wieczorem byłam u gina, który zobaczył ten test i stwierdził, że albo zepsuty, albo jakieś inna cuda-wianki, bo ciąży nie ma. Od tego czasu minął niecały rok, do dziś nie wiem dlaczego wyszła ta druga kreska...zawsze wydawało mi się, że są raczej nieomylne, a jak już- to raczej nie stwierdzą wczesnej ciąży, a nie wykryją ciążę, której nie ma i to w dodatku na kilka minut przed okresem...

Edytowane przez kalynka
Czas edycji: 2010-06-17 o 20:42
kalynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 04:45   #4659
Nelkomama
Rozeznanie

A może byłaś jednak w ciąży tylko poroniłaś jednak z miesiączką, to się bardzo często zdarza takie samoistne poronienie, dlatego dobrze jest robić test po dniach spodziewanej miesiączki.
Albo leki czy tabletki, które przyjmowałaś mogły wpłynąć na wynik, lub jakaś infekcja. Dziwne, że ginekolog nie mówił Ci takich rzeczy. może pora go zmienić?
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 09:21   #4660
kalynka
Przyczajenie

Ginekolog do którego chodzę do b.dobry specjalista, profesor, mający bogate doświadczenie, a za granicą pracujący w klinikach in-vitro. Nie wymaga w mojej ocenie zmiany.Po tym incydencie miałam robione badania, łącznie z betą, która wykazała, ze ciąży nie było, w ogóle. Jedynym czynnikiem jaki mógł zaburzyć ten wynik, to infekcja grzybicza jaką wtedy przechodziłam, nie brałam żadnych tabletek, nie stosowałam innych istotnych dla wyniku testu leków, jedynie zmieniłam lekko dietę, co raczej nie jest znaczące w tego typu sprawach. Test płytkowy zrobiony 2 dni po tym pokazał już jedną i wyraźną krechę, ale to i tak juz nie miało znaczenia.
Osobiście słyszałam jeszcze o pozytywnym teście w przypadku kiedy istnieją cysty na jajnikach, ale to 1 przypadek..Koleżanka poszła z tym testem do pani ginekolog, która w gabinecie zrobiła jej kolejny test i dalej wyszedł pozytywny, z tego, że druga kreska była wyraźnie słabsza, mniej widoczna, a ciąży nie było, były za to jakieś liczne cysty i sprawa okazała się poważna.

Edytowane przez kalynka
Czas edycji: 2010-06-18 o 09:26
kalynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:19   #4661
kavvka
Rozeznanie

ja mam pytanko, jeżeli zażyło się wczoraj tabletkę anty a po 4.30-5 h wystąpiła biegunka czy można czuć się zabezpieczoną. Jak sie nie mylę tabletka się wchłania do 4h...?
Jakie..zioła osłabiają działanie tabletki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 11:45   #4662
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kavvka Pokaż wiadomość
ja mam pytanko, jeżeli zażyło się wczoraj tabletkę anty a po 4.30-5 h wystąpiła biegunka czy można czuć się zabezpieczoną. Jak sie nie mylę tabletka się wchłania do 4h...?
Tak jesteś zabezpieczona
Dziurawiec osłabia działanie tabletek anty

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 11:55   #4663
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kavvka Pokaż wiadomość
Jest wątek o tabletkach. Przyklejony i wielki, jeśli mnie pamięc nie myli.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 12:47   #4664
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Diablica z Tasmanii Pokaż wiadomość
Tak jesteś zabezpieczona
Dziurawiec osłabia działanie tabletek anty
Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Jest wątek o tabletkach. Przyklejony i wielki, jeśli mnie pamięc nie myli.
dzięki
Stary 2010-06-18, 14:04   #4665
Ruda101
Raczkowanie

Dziewczyny nie orientujecie sie może czy bardzo silne proszki przeciw bólowe mogą mieć jaki kolwiek wpływ na płodność???
Czytałam ulotke ale nic tam o tym nie ma a jestem bardzo ciekawa.
Dzięki za odpowiedz
Ruda101 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 14:50   #4666
Malinnna
Przyczajenie

Witam tak po krótce wygląda moje pytanie
zapomniałam tabletki w 3 tyg w czwartek w piątek przyjęłam ją o 12 i następną o zwykłej porze. w piątek odbyłam stosunek ale nie zakończył się on wytryskiem. w sobatę wzięłam 2. w niedziele normalnie. w poniedziałek zapomniałam a od wtorku rozpoczęłam następne opakowanie. jaka jest szansa
Proszę napiszcie ze mam sie nie denerwować
Malinnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:01   #4667
monius9
Zakorzenienie

ile spóźniłaś się z tabletką czwartkową?

i nie, nie musisz sie denerwować bo teraz to juz i tak nic nie zdziałasz.

w sobote wzielas 2 tabletki czy ja nie rozumiem?
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:14   #4668
Malinnna
Przyczajenie

24 godz . tak w sobotę i w piątek zazyłam dwie
Malinnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:33   #4669
monius9
Zakorzenienie

a po co w sobote zażyłaś dwie?

namieszałaś od... diabła. tabletki to nie cukierki.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 17:17   #4670
kamilka:)
Raczkowanie

Napisane przez wranes
Cytat:
Dobrze, że zrobiłaś bete. Jakoś do jutra musisz wytrzymać . Trzymam kciuki i mam nadzieje, że się uda. Daj znać co i jak.

No o cóż...szczęście może przyjdzie innym razem... beta < 0.00000001 (chyba więcej zer już nie można ) czyli prawie nic... ale dobrze, że innym się układa....i życzę wszystkiego naj

Edytowane przez kamilka:)
Czas edycji: 2010-06-18 o 21:23
kamilka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:25   #4671
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Cytat:
Napisane przez misiek4321 Pokaż wiadomość
Witam Was drogie Wizażanki. mam pytanie, które pewnie Was nie zaskoczy otóż, jestem w trakcie okresu. Tak mi się wydaje że to okres, chociaż zaczął się dwa dni temu a dzisiaj mam już tylko plamienie. zawsze mam po pięć dni a tu taki halun oczywiście współżyłam z mężem do środka więc liczę się z tym że mogę być w ciąży... tylko właśnie się zastanawiam czy jutro robić test i tak za kilka dni wybieram się do ginekologa, sama nie wiem. Miała któraś z Was okres kiedy już była w ciąży? i jak ten okres wyglądał?
to mój wcześniejszy wpis, i wiecie co ten okres dalej nie daje mi spokoju... mój TŻ mówi że cycki mi urosly i sama widzę że brzuch mi się zaokrąglil. Z tego wszystkiego idę jutro do gina prywatnie, i tak miałam usg zrobić. Boję się, bo jeśli to ciąża to nie planowana i jestem po poronieniu( pod koniec lipca minie rok) i w ogóle... Sama nie wiem po co piszę, tylko po to żeby pisać, nie oczekuję odpowiedzi... Ech a dodam że test z moczu wyszedł negatywnie, nie robił beta bo nie miałam kiedy. Ale z tego co wiem, to ginekolog potrafi z badania rozpoznać czy kobieta jest w ciąży.

Edytowane przez misiek4321
Czas edycji: 2010-06-18 o 18:28
misiek4321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:46   #4672
elfiona
Raczkowanie

kochane błagam doradzcie czy warto miec nadzieję w moim przypadku. Okres spóźnia mi się 9 dni. Moje owulacje to jedna wielka niewiadoma więc jest możlwie że przyszła ok 20 dc. moje cykle trwały 31-32 dni. dziś mam 41 dc. kilka dni temu zrobiłam test - negatywny. miesiaczki nadal brak. zrobiłam przedwczoraj - negatywny, ale po jakims czasie spojrzałam na niego i widać było blediutką baaaardzo drugą kreskę. Mąż twierdzi że jest tam choć słabiutka. miesiączki brak - sutki mam jakby pulchniejsze ale nie bolą piersi, za to mam dziwne uczucie w żołądku mdlące jakby mi ktos na nim siedział ale do typowych młodsci bym tego nie zaliczyła. Ale dziś rano obudziłam się ze strasznym bólem głowy i było mi niedobrze. Więc zaczęłam się zastanawiać. kupiłam test ale nie mam odwagi go zrobic teraz bo jesli nie wyjdzie to będę sobie wmawiała że dlatego ze zrobiony wieczorem. nie chce się oszukiwac wiec zrobię go jutro rano. Myslicie ze jest szansa? Dziś doszło uczucie napięcia w dole brzucha. błagam jesli opiszcie swoje doświadczenie z ledwo widoczną drugą kreską
elfiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:53   #4673
aga696
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elfiona Pokaż wiadomość
kochane błagam doradzcie czy warto miec nadzieję w moim przypadku. Okres spóźnia mi się 9 dni. Moje owulacje to jedna wielka niewiadoma więc jest możlwie że przyszła ok 20 dc. moje cykle trwały 31-32 dni. dziś mam 41 dc. kilka dni temu zrobiłam test - negatywny. miesiaczki nadal brak. zrobiłam przedwczoraj - negatywny, ale po jakims czasie spojrzałam na niego i widać było blediutką baaaardzo drugą kreskę. Mąż twierdzi że jest tam choć słabiutka. miesiączki brak - sutki mam jakby pulchniejsze ale nie bolą piersi, za to mam dziwne uczucie w żołądku mdlące jakby mi ktos na nim siedział ale do typowych młodsci bym tego nie zaliczyła. Ale dziś rano obudziłam się ze strasznym bólem głowy i było mi niedobrze. Więc zaczęłam się zastanawiać. kupiłam test ale nie mam odwagi go zrobic teraz bo jesli nie wyjdzie to będę sobie wmawiała że dlatego ze zrobiony wieczorem. nie chce się oszukiwac wiec zrobię go jutro rano. Myslicie ze jest szansa? Dziś doszło uczucie napięcia w dole brzucha. błagam jesli opiszcie swoje doświadczenie z ledwo widoczną drugą kreską
Boże,kobieto zrób test.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 20:35   #4674
elfiona
Raczkowanie

kochana zrobię napewno rano bo nie chcę się oszukiwać. W grudniu miała laparoskopię po niej zaczęłam regularnie miesiączkować ale efekt podobno utrzymuje się do pół roku.... własnie mija więc boje się strasznie ze wszystko wraca...mam pcos i lekką endo. Staramy się już ponad półtora roku...tyle razy się nakręcałam niepotrzebnie ze teraz aż boję się cieszyć...mam jednak nadzieję...i mam nadzieję że w tym przypadku mam prawo ją mieć...ze są powody...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

czy któraś z was miała ledwo widoczną drugą kreskę?
elfiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 21:40   #4675
nicko
Zadomowienie

tak, wranes kilka postów wyżej
nicko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:21   #4676
aga696
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elfiona Pokaż wiadomość
kochana zrobię napewno rano bo nie chcę się oszukiwać. W grudniu miała laparoskopię po niej zaczęłam regularnie miesiączkować ale efekt podobno utrzymuje się do pół roku.... własnie mija więc boje się strasznie ze wszystko wraca...mam pcos i lekką endo. Staramy się już ponad półtora roku...tyle razy się nakręcałam niepotrzebnie ze teraz aż boję się cieszyć...mam jednak nadzieję...i mam nadzieję że w tym przypadku mam prawo ją mieć...ze są powody...

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

czy któraś z was miała ledwo widoczną drugą kreskę?
Mi wchodził negatywny,a dopiero badanie krwi pokazało,że jestem w ciąży. Trzymamy kciuki,napisz jak zrobisz.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:38   #4677
wranes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilka:) Pokaż wiadomość
Napisane przez wranes

No o cóż...szczęście może przyjdzie innym razem... beta < 0.00000001 (chyba więcej zer już nie można ) czyli prawie nic... ale dobrze, że innym się układa....i życzę wszystkiego naj
Na pewno szczęście do Ciebie przyjdzie , tyle zer to nie widziałam . Trzymaj się i próbuj

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
tak, wranes kilka postów wyżej
ach ta kreska...
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:03   #4678
rox_
Przyczajenie

czy mogę być w ciąży?

jak w temacie:
okres spóźnia mi się 3 dni, robiłam dzisiaj rano test, wyszedł negatywnie. Jeśli chodzi o śluz to jest sucho, obserwuję jedynie BARDZO NIEWIELKIE bezzapachowe ilości białego, nieciągnącego się śluzu.
mam teraz sesję, więc łapie mnie troszkę stresów i od około miesiąca objawy alergii(na pyłki traw), w związku z tym przyjmuję codziennie loratadynę (wątpię żeby to miało jakikolwiek wpływ, ale wolę napisać)
napiszcie co o tym myślicie.
dzięki za odpowiedzi.
rox_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:10   #4679
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: czy mogę być w ciąży?

Cytat:
Napisane przez rox_ Pokaż wiadomość
jak w temacie:
okres spóźnia mi się 3 dni, robiłam dzisiaj rano test, wyszedł negatywnie. Jeśli chodzi o śluz to jest sucho, obserwuję jedynie BARDZO NIEWIELKIE bezzapachowe ilości białego, nieciągnącego się śluzu.
mam teraz sesję, więc łapie mnie troszkę stresów i od około miesiąca objawy alergii(na pyłki traw), w związku z tym przyjmuję codziennie loratadynę (wątpię żeby to miało jakikolwiek wpływ, ale wolę napisać)
napiszcie co o tym myślicie.
dzięki za odpowiedzi.
Raczej trudno będzie wizażankom odpowiedzieć, skoro nawet nie wiedzą, kiedy współżyłaś, czy było zabezpieczenie itd.
PS Stres może wpływać na przesunięcie okresu
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:19   #4680
rox_
Przyczajenie

Dot.: czy mogę być w ciąży?

współżyłam kilka razy w ciągu cyklu, również w dni płodne zawsze z gumką. nie pękła, ani nic się jej nie stało.
rox_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości