Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-30, 19:48   #451
villemoo
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Ja mam pytanie, przeczytałam już wszystko co możliwe.. aczkolwiek wszędzie co innego. Jeżeli jestem/bylam dziewicą??(choć doczytałam sie ze to nie przeszkadza w przedostaniu się plemnikow) i w 6 dc(1 dzien po miesiaczce) c przy ok 30 dniowych cyklach doszlo do glebszego zblizenia.. tzn chlopak wlozyl penisa bardzo plytko ze tak powiem i wyciagnal zanim dostal wytrysku bo wiem ze wyciagnal (taki szybciutki:P) moglo w jakikolwiek sposob dojsc do zaplodnienia. normalnie owulacja powinna wypadac daleko po 20 z tego co wiem.. ale poprostu chyba mam juz ciaze urojona bo boli mnie dziwnie brzuch. dodam ze kilka dni temu mialam ciagnacy sluz i uczucie "wilgoci" czyli owulacja niby tez jakaś CHYBA. bo nie moge sie uspokoic;/ i dodam ze nerwice juz chyba tez mam :/

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi,
by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi.

Odchudzanko:
jest: 57 kg
jest 56
cel:52, 53

Edytowane przez villemoo
Czas edycji: 2009-11-30 o 19:50
villemoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:01   #452
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulaesce Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo proszę was o zdanie.

Sytuacja wygląda tak:
Cykle mam bardzo regularne 29-30 dni.
Ostatni raz współzyłam z chlopakiem 7 dnia cyklu (Ostatni dzien okresu) - stosunek przerywany.

Oraz w 21 dniu cyklu (zabezpieczaliśmy się prezerwatywą)

Okres dostałam w terminie 10 listopada.. krwawienie trwało 7 dni.. jednak zdziwilo mnie ze przez kolejne 6 dni miałam.. brązowy śluz.. (3 dni) a przez 3 dni.. biały śluz z brązowymi strzępkami.

Nie wiem czy sobie wkrecam..
ale zauwzylam u siebie ze bardzo czesto chodze do ubikacji, swędza mnie piersi, bolał 2 dni lewy jajnik.

test (bobo) robiłam tydzien temu czyli (od stosunku przerywanego ponad 30 dni, a od tego z prezerwatywa ponad 20 dni)
Wyszedł negatywny, jednak nie robilam go z porannego moczu.

Czy myślicie że mogę być w ciaży?
"Dziwny okres może być spowodowany stresem, chorobą i przyjmowanymi lekami. Wydaje mi się że w twoim przypadku szanse na zajście w ciąże są minimalne. Wbrew pozorom nie tak łatwo sprawić sobie dzidziusia Poza tym trochę więcej spokoju i rozwagi - robiłaś testy - wyszły na minusie a Twoje objawy można podpiąć pod 1000 innych chorób

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez villemoo Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie, przeczytałam już wszystko co możliwe.. aczkolwiek wszędzie co innego. Jeżeli jestem/bylam dziewicą??(choć doczytałam sie ze to nie przeszkadza w przedostaniu się plemnikow) i w 6 dc(1 dzien po miesiaczce) c przy ok 30 dniowych cyklach doszlo do glebszego zblizenia.. tzn chlopak wlozyl penisa bardzo plytko ze tak powiem i wyciagnal zanim dostal wytrysku bo wiem ze wyciagnal (taki szybciutki:P) moglo w jakikolwiek sposob dojsc do zaplodnienia. normalnie owulacja powinna wypadac daleko po 20 z tego co wiem.. ale poprostu chyba mam juz ciaze urojona bo boli mnie dziwnie brzuch. dodam ze kilka dni temu mialam ciagnacy sluz i uczucie "wilgoci" czyli owulacja niby tez jakaś CHYBA. bo nie moge sie uspokoic;/ i dodam ze nerwice juz chyba tez mam :/
Po 1 - ciąży z tego raczej nie będzie
Po 2 - jeśli przymierzasz się do seksu lub pettingu, wcześniej pomyśl o zabezpieczeniu żeby nie fundować sobie potem miesiąca obgryzania paznokci i nerwów;
Po 3 - nie polegałabym na takim obliczaniu dni płodnych, bo nie prowadząc codziennych "pomiarów"można łatwo się pomylić;
Ogólnie głowa do góry i więcej rozwagi na przyszłość
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:06   #453
villemoo
Raczkowanie

no mam takie dziwne bóle w podbrzuszu. ale nerwice tez naprawde bo schudlam juz troche az nawet ;/ rozwaga.. acccch zeby kazdy o tym caly czas myslal:P to byla chwila i tak jak napisalam ze wlozyl i wyciagnal a mimo to umieram dzieki za odp. i oby dzieci nie bylo nauczke dobra i tak mam.

Odchudzanko:
jest 56
Stary 2009-11-30, 21:20   #454
LaCandy
Zadomowienie

ale kochana ja tak samo! identycznie, dosłownie tak jak mówisz, tak szybko... TŻ twierdzi że nawet nie było mu blisko do wytrysku a ja i tak się denerwuję
Stary 2009-11-30, 21:23   #455
villemoo
Raczkowanie

przestraszne uczucie. on si edenerwuje juz na mnie bo JEST PEWNY. ale ja nie jestem i z nerwow mam te bole;/ wszystko cxo widze zwiazane z dziecmi kojarzy mi sie z ciążą ;/

Odchudzanko:
jest 56
Stary 2009-11-30, 21:33   #456
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A czemu się nie zabezpieczacie? Jeśi za sex się bierzecie, to podstawa jest I tak, odpowiedzialna osoba nie myśli o tym cały czas, ale NAJPIERW.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-30, 21:42   #457
villemoo
Raczkowanie

co racja to racja ..

Odchudzanko:
jest 56

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 09:21   #458
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość

Po 1 - ciąży z tego raczej nie będzie
Po 2 - jeśli przymierzasz się do seksu lub pettingu, wcześniej pomyśl o zabezpieczeniu żeby nie fundować sobie potem miesiąca obgryzania paznokci i nerwów;
Po 3 - nie polegałabym na takim obliczaniu dni płodnych, bo nie prowadząc codziennych "pomiarów"można łatwo się pomylić;
Ogólnie głowa do góry i więcej rozwagi na przyszłość
ZGADZAM SIĘ !!! z konwalijką w 100 %

Cytat:
Napisane przez villemoo Pokaż wiadomość
no mam takie dziwne bóle w podbrzuszu. ale nerwice tez naprawde bo schudlam juz troche az nawet ;/ rozwaga.. acccch zeby kazdy o tym caly czas myslal:P to byla chwila i tak jak napisalam ze wlozyl i wyciagnal a mimo to umieram dzieki za odp. i oby dzieci nie bylo nauczke dobra i tak mam.
następnym razem, nie uprawiaj peetingu w taki sposób !!! jezeli poniosła Was chwila że Twój partner musiał koniecznie wsadzić penisa to wyobraz sobie co by było jakby wytrysnoł ?? przez taką chwilę, z tego co tu wnioskujemy jesteś młodziutka a gdyby sie wydażyło jak napisałam wyżej co bys zrobiła? jedna chwila ?!!
. Mam nadzieje ze jest to dla Ciebie nauczka, bo jak juz masz bóle brzucha to ładnie Cie stres zżera!!
lepiej pozostań przy peetingu narazie, nie jestes gotowa na sex, jak po 1 włozeniu członka masz takie wizje to co bedzie po całym akcie sexualnym ?? !! zastanów się !! : confused:

aaaa chciałąbym dodac że to co ze jesteś dziewicą?? błona moze samoczynnie ulec pęknięciu, mozesz ja pzrebic tamponem itp. moze mieć różna budowe przez którą plemniki mogą się przedostac bo są bardzo spryciutkie , każda kobieta jest inna i to nie ma tak ze my każde mamy taka sama błone dziewiczą wiec to ze jesteś dziewicą nie oznacza ze jestes niezodlna do reprodukcji

Pozdrawiam

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-12-01 o 09:23
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:24   #459
Konto usunięte

Petting to też SEX. Ludzie, sex to nie tylko wsadzenie penisa w pochwę...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 09:52   #460
konwalijka82
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15598442]Petting to też SEX. Ludzie, sex to nie tylko wsadzenie penisa w pochwę...[/QUOTE]
DOKŁADNIE
Stary 2009-12-01, 09:54   #461
madzia2306
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15598442]Petting to też SEX. Ludzie, sex to nie tylko wsadzenie penisa w pochwę...[/QUOTE]
normalnie prawda życiowa...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 09:54   #462
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ZGADZAM SIĘ !!! z konwalijką w 100 %
Dziękuję serdecznie Jak Twoje "ciążowe sprawy stoją??:P

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
aaaa chciałąbym dodac że to co ze jesteś dziewicą?? błona moze samoczynnie ulec pęknięciu, mozesz ja pzrebic tamponem itp. moze mieć różna budowe przez którą plemniki mogą się przedostac bo są bardzo spryciutkie , każda kobieta jest inna i to nie ma tak ze my każde mamy taka sama błone dziewiczą wiec to ze jesteś dziewicą nie oznacza ze jestes niezodlna do reprodukcji
-tak jest. Niestety niektórzy chyba nawiewali dość często z zajęć biologii
Stary 2009-12-01, 10:45   #463
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
-tak jest. Niestety niektórzy chyba nawiewali dość często z zajęć biologii
dokładnie... oczywiście nie są to aż takie częste przypadki, ale zdarzają się częściej niż większość osób mogłaby się spodziewać
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 12:41   #464
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metallinka Pokaż wiadomość
Pani Blondyneczce proponuję 2 rzeczy: kupić testy coby się dowiedzieć o ewentualnej ciąży i skorzystać ze słownika poprawnej polszczyzny gdyż nie pisze się testą, tylko testom; nie zapesbieczeniom, tylko zabezpieczeniom; nie swędzom tylko swędzą ;]
Nie wiadomo czy blondyneczka chociaż podstawówkę skończyła...
różni ludzie tu piszą.... i w różnym wieku niestety...
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 13:11   #465
viccaeineo
Raczkowanie

GG do viccaeineo

Przepraszam za offtop, ale tak propos tych błon dziewiczych...
Pewna znajoma mi pedagog pracuje w ośrodku psychologicznym, gdzie przychodziła trzynastolatka. Dziewczynka wyglądała na jeszcze mniej - ta pani dawała jej tak na oko 10 lat. Co było zdumiewające - była w ciąży. Właśnie z tego powodu musiała tam przychodzić z rodzicami.
Psycholog zapytała ją (umownie niech ma na imię dziewczynka Kasia)
- Kasiu, dlaczego to się stało, co sobie myślałaś?
- Pani w szkole mówiła, że za pierwszym razem zajść w ciążę nie można...

W większości szkół edukacja seksualna leży, taka jest prawda... powierza się ją najczęściej katechetom. Cholera, co to za poroniony pomysł...
viccaeineo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 14:05   #466
Konto usunięte

A równie dobrze małolata mogła tak powiedzieć, by winę na kogoś zwalić
Stary 2009-12-01, 14:12   #467
villemoo
Raczkowanie

mam 21 lat, czy gotowa jestem. .ciezko powiedzieć, co do błony to napisałam ze mimo ze dziewica jestem nie nalezy sie tym kierowac w sprawach zaplodnienia

co do wizji to troche wzielam to do siebie, i wiem ze to byla nie chwila slabosci w sumie tlyko nierozwagi racjonalnie patrząc

Odchudzanko:
jest 56

Edytowane przez villemoo
Czas edycji: 2009-12-01 o 14:14
Stary 2009-12-01, 14:16   #468
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viccaeineo Pokaż wiadomość
Przepraszam za offtop, ale tak propos tych błon dziewiczych...
Pewna znajoma mi pedagog pracuje w ośrodku psychologicznym, gdzie przychodziła trzynastolatka. Dziewczynka wyglądała na jeszcze mniej - ta pani dawała jej tak na oko 10 lat. Co było zdumiewające - była w ciąży. Właśnie z tego powodu musiała tam przychodzić z rodzicami.
Psycholog zapytała ją (umownie niech ma na imię dziewczynka Kasia)
- Kasiu, dlaczego to się stało, co sobie myślałaś?
- Pani w szkole mówiła, że za pierwszym razem zajść w ciążę nie można...

W większości szkół edukacja seksualna leży, taka jest prawda... powierza się ją najczęściej katechetom. Cholera, co to za poroniony pomysł...
hmm sex z 13 latką jest chyba karalny
a z 13 wyglądającą na 10 to prawie pedofilia
ciekawe czy 'tatus' został pociągnięty do odpowiedzialności

a tłumaczenie dziewczyny może też świadczyć o jej dojrzałości
Stary 2009-12-01, 14:38   #469
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Taaa, najłatwiej zwalić winę na katechetę...
Z tego co wiem każda osoba posiadająca wykształcenie pedagogiczne może ukończyć specjalne studium i prowadzić lekcje "wychowania do życia w rodzinie". Nigdzie nie ma jakiegoś zarządzenia odnośnie katechetów.
Zapraszam więc chętnych do prowadzenia takich lekcji
Ciekawe ilu chętnych z forum by sie zgłosiło?
Już widzę ten las rąk...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-01, 15:50   #470
viccaeineo
Raczkowanie

GG do viccaeineo

mlmFM, to jest pedofilia i nie wiem, czy ojciec został pociągnięty do odpowiedzialności, nie mam pojęcia, ile miał też sam lat. Nie wnikałam, nie pytałam, o tym przypadku ogólnie usłyszałam tak "a propos" bez wchodzenia w szczegóły.

I uważam, że katecheci nie powinni prowadzić CAŁEGO wychowania seksualnego w szkołach. Owszem, na religii zajęcia, gdzie wypowiedzą się na ten temat według własnych przekonań czy nauczanych wartości. Raczej namawiają do wstrzemięźliwości seksualnej, wobec tego o antykoncepcji i całym mechaniźmie zapłodnienia nie ma zazwyczaj wcale mowy (szczególnie że Kościół jest przeciwko antykoncepcji innej niż metody naturalne, których wcale na religii się nie omawia). A to wcale nie sprawia, że nastolatkowie odmawiają sobie seksu. Odmawia go sobie nikły procent. Dlatego powinny być prowadzone zajęcia z tego, o czym nie usłyszy się od katechety. Nie uważasz? Niestety, nie wszędzie takie lekcje są. Może bywają cudowni świeccy katecheci, którzy się podejmują takiego zadania, ale niestety jeszcze o takich nie słyszałam, a tym bardziej nie spotkałam. mlmFM, jeśli takich znasz, uczyli cię kiedykolwiek - twoja klasa miała szczęście.
Myślę, że to jest jednak temat, który można by roztrząsać w innym wątku.
Cytat:
A równie dobrze małolata mogła tak powiedzieć, by winę na kogoś zwalić
szajabaja, mogło tak być. Tylko że niestety sama kiedyś słyszałam jak biologiczka opowiadała, że przy pierwszym razie to niemożliwe, żeby w ciążę zajść. :/ Więc może nie tyle wierzę samej "Kasi", co w to, że nauczyciele naprawdę potrafią mówić takie rzeczy...

Przepraszam ponownie za offtop.
viccaeineo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 16:09   #471
mlmFM
Rozeznanie

Co do metod naturalnych.. nawet z obserwacja śluzu etc...
znajomemu rodzi się już 3cie dziecko [planowane tylko 1]

na to jego komentarz "no żeby kobieta nie wiedziała kiedy w ciążę może zajść "...

Ale ogólnie jest bardzo za metodami naturalnymi bo wg niego gumki i tabletki [i inne sposoby] to wymysł przemysłu farmaceutycznego... wystarczy dobra edukacja seksualna i można uniknąć wydatków związanych z zakupem gumek [które wg niego są niewygodne i szkodzą] czy wizyt u lekarzy oraz wydawaniem pieniędzy na tabletki
[oszczędniś ]
Stary 2009-12-01, 17:08   #472
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Zapraszam więc chętnych do prowadzenia takich lekcji
Ciekawe ilu chętnych z forum by sie zgłosiło?
Już widzę ten las rąk...
Ja bym chciała Poważnie. Tyle, że to wiąże się z wydaniem 2000 na podplomówkę, a nie mam kasy U nas dziewczyna prowadząca wdż jest w zagrożonej ciąży na l4, i zajęcia prowadzi pani dość wiekowa, z którą nieraz mam zatargi - bo przychodzą do mnie dziewczynki i opowiadają, że pani im mówi, że tampony są absolutnie złe Ręce opadają.

Cytat:

szajabaja, mogło tak być. Tylko że niestety sama kiedyś słyszałam jak biologiczka opowiadała, że przy pierwszym razie to niemożliwe, żeby w ciążę zajść. :/ Więc może nie tyle wierzę samej "Kasi", co w to, że nauczyciele naprawdę potrafią mówić takie rzeczy...

Przepraszam ponownie za offtop.
Ależ oczywiście, zgadzam się - nieraz słyszałam/czytałam głupoty powtarzane przez nauczycieli.
Stary 2009-12-01, 19:51   #473
konwalijka82
Raczkowanie

A ja uważam że wina leży po dwóch stronach: rodziców i nauczycieli-czytaj szkoły. Żyjemy w konserwatywnym kraju w którym antykoncepcji w kościele mówimy stanowcze nie a problem masowych ciąż nieletnich zamiatamy pod dywan. Nastolatki wiedzę na temat seksu zdobywają poprzez rozmowy z koleżankami lub czytanie for internetowych. Rodzice wstydzą się rozmawiać z dziećmi o seksie , bo to wciąż temat tabu , a w szkole uczą obserwacji śluzu i pokazują koszmarne filmy o porodach. Nie ma się potem co dziwić że dziewczynki pytają czy przez deskę klozetową albo ręcznik można zajść w ciąże

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-12-01 o 19:52
Stary 2009-12-01, 19:56   #474
Konto usunięte

Ależ zgadzam się z tobą Pytanie tylko, ILU rodziców zgodziłoby się, by to wychowawca pogadał konkretnie o np. zabezpieczeniu z uczniami? Mam wrażenie, że rodzic zawsze będzie uważał, iż jego dziecko jest za małe na to - a wydaje mi się, że spokojnie w 1 klasie gimnazjum ten temat powinien być omówiony. Dokładnie, a nie poprzez obserwację śluzu (co większego sensu u nastolatki nie ma, gdyż jej ciało nie jest wyregulowane) czy filmy porodowe
Stary 2009-12-01, 20:04   #475
LaCandy
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15594705]A czemu się nie zabezpieczacie? Jeśi za sex się bierzecie, to podstawa jest I tak, odpowiedzialna osoba nie myśli o tym cały czas, ale NAJPIERW.[/QUOTE]
Oczywiście masz rację... Zawsze się zabezpieczamy, nie wiem co nas podkusiło... Takie szczęście w nieszczęściu - szczęście że nie było wytrysku w ogóle a nieszczęście, że mnie coś podkusiło! Nigdy więcej takiego ryzyka.

A właśnie, mam do was pytanie - czy ten preejakulat wydziela się tylko przed wytryskiem czy w ogóle podczas stosunku? Bo tak teraz myślę, że skoro TŻ zapewnia że nie był nawet blisko wytrysku to być może nie wydzielił się ten płyn ejakulacyjny.

Na wikipedii znalazłam to, ale chyba to bzdura bo przecież istnieją ciąże ze stosunków przerywanych, gdzie do wytrysku nie doszło wewnątrz ciała kobiety.

"Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle[4] nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości[5], które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe."

Edytowane przez LaCandy
Czas edycji: 2009-12-01 o 20:12
LaCandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 20:47   #476
ojejka89
Zadomowienie

preejakulat nie zawiera plemnikow. chyba ze poprzedni wytrysk byl krotko przed,to w kanalikach mogly zostac sladowe ilosci plemnikow i uwolnic sie z preejakulatem.

bylo to juz tu poruszane chyba tysiac razy;p
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-01, 21:43   #477
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Co do metod naturalnych.. nawet z obserwacja śluzu etc...
znajomemu rodzi się już 3cie dziecko [planowane tylko 1]
Widocznie albo nie za bardzo znają metodę, albo nie przestrzegają zasad NPR, albo świadomie chcą mieć więcej dzieci i tyle w końcu to ich sprawa
Stary 2009-12-01, 23:49   #478
mlmFM
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Widocznie albo nie za bardzo znają metodę, albo nie przestrzegają zasad NPR, albo świadomie chcą mieć więcej dzieci i tyle w końcu to ich sprawa
Nie wiem, nie wchodziłam w szczegóły
Stary 2009-12-02, 00:14   #479
metallinka
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to metallinka

Wikipedia źródłem wiedzy seksualnej nastolatków. !!!

Waga: 66kg
Cel: 50kg.
metallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 07:23   #480
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję serdecznie Jak Twoje "ciążowe sprawy stoją??:P
chyba kiepsko, cos czuje ze okres bedzie... od wczoraj bolec mnie piersi.... tak bardziej brodawki i sutki. ale to na okres....;/;/

mam załamke.... :confu sed: chciałabym przed nowym rokiem (płakuniam)

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2009-12-02 o 07:31
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości