|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: test ciazowy
Jeśli dziewczyna nie była w ciąży wcześniej (a raczej nie, skoro miała normalny okres.) to test może się mylić, bo testy nie wykrywają ciąży tak szybko.
Odczytaliście wynik testu dokładnie po takim czasie, jaki jest zalecany? Bo jeśli czekaliście za długo z odczytaniem, test mógł pokazać ciążę, choć jej nie ma. Także - niech dziewczyna powtórzy test. I daj potem znać co i jak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
ja chcialam tylko zauwazyc, ze zdarza sie okres w ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
Prawdziwy, obfity okres?
Słyszałam jedynie, że mogą być to plamienia, przez niektóre kobiety mylone z okresem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zakorzenienie
|
Pozytywny wynik testu pomimo, że kobieta nie jest w ciąży jest możliwy w niektórych przypadkach: choroby nerek, przyjmowania leków depresyjnych, nadczynności tarczycy, usunięciu operacyjnym jajnika... Fałszywy wynik pozytywny może też wystąpić w przypadku przyjmowania leków hormonalnych zawierających Hcg (Np. Pregnyl, Profasi, Pregonal, APL) - ale zakladam, ze Twoja dziewczyna ich nie stosuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Andre69 moim skromnym zdaniem: test wykonaliście zbyt szybko, zaden test nie pokaze ciązy po 6 dniach od stosunku.
1. albo wynik został 'sfałszowany' np. jakimis lekami, które zazywała Twoja dziewczyna. 2. albo wspólzyliscie wcześniej i wtedy Twoja dziewczyna zaszła w ciąze w tym przypadku mogloby się to zgadzać, ze test wykrył ciąze, bo moglaby juz teraz być, przy wczesniejszym stosunku. Moja rada powtórzcie test. Zwyczaje uwazam ze druga opcja jest bardziej prawdopodobna jezeli uprawialiscie seks wczesniej. Poza tym spotkałam sie z przypadkami, kiedy test nie pokazywał ciazy a ona juz byla, bo bylo za wcześnie, ale zeby wyszly dwie kreski i nie bylo ciązy malo to prawdopodobne.
#4777 |
Zakorzenienie
|
A czy nie zdażyła Wam sie wcześniej wpadka, pęknieta prezerwatywa albo jej zsunięcie? Może faktycznie Twoja dziewczyna jest w ciąży już od jakiegoś czasu. Czego Wam, oczywiscie, nie życzę, skoro nie jesteście na to gotowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Rozeznanie
|
wiecie co? myślałam że na tym forum są mądre osoby (nie wszystkich się to tyczy). Forum jest po to żeby się zapytać chyba, prawda? A jeśli się mylę to niech mi ktoś wytłumaczy do czego?? Ale jeśli niektórzy tak do tego podchodzą to bardzo mi przykro. Nabijanie się nie o mnie świadczy tylko o was. Mogę się założyć że niektórzy mieli o wiele błahsze pytania niż ja.
Za udzielenie mądrych odpowiedzi dziękuję raz jeszcze ![]() I przepraszam za spam. Pozdrawiam.
#4779 |
Przyczajenie
|
![]()
[QUOTE=Mrówaaa;20192117]Wiesz może to nie miesiączka... Ja jak miałam problem z torbielami (zresztą mam już podejrzenie endometriozy - ale nie chce się dać pociąć żeby wiedzieć czy oby na pewno bo staram się o dzidzie) to często miałam i mam nadal nieplanowane krwawienia.
Dlatego nie radziłam brać tabletek anty zaraz po wywołaniu bo ciężko stwierdzić w którym dniu cyklu jesteś. Moja gin w przeszłości odradzała mi takich manewrów. Idź do innego ginekologa, niech Ci zrobi USG porządne i chociażby morfologię i crp. A test robiłaś po ilu dniach od ostatniego stosunku? Test robiłam po ok. 6 tyg. tyle czasu go nie było był za granicą wyszedl negatywny. Pozatym zabezpieczaliśmy sie. USG miałam robione poniewaz pobolewal mnie jajnik i mowi ze jest jakis pęcherzyk ale ma dopiero 24 mm wiec nic z nim nie robimy powiedzial ze luteina i tabsy powinny pomoc na to. To jest chyba okres tylko jest jakis dziwny tzn. trwa do dzisiaj jest dosc jasny i mam dziwne ogromne skrzepy krwi. Martwi mnie to troche. Jutro zapisze sie na wizyte na ktora bede czekala ok. 10 dni. Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4781 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------
Niestety nic mi nie mówią te leki. Mówisz ze zapłodnienie było w sobotę, ale wtedy się kochaliście i Ty miałaś owulację tak? nie jestem pewna ale chyba do siedmiu dni trwa zagnieżdżanie się komórki w macicy. Jeśli się mylę to niech dziwczyny mnie poprawią. Myślę że fasolka (jesli już jest) da sobie radę przez tydzień ![]() owulacje miałam na Bank w niedziele!Mam Wielką nadzieje że już jest!! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4782 |
Przyczajenie
|
Witam, dni plodne wypadały mi na 13, 14 lipca
z mężem kochalismy sie i pzed i 14 i po 14, czy jeśli zrobie tet to już wykarze? jak narazie to nie mam złego samopoczucia jedynie to już od tygodnia mam twrde i bolące piersi, zawsze mam tak przed okreem teraz powinnam dostać gdzies 30 lipca okres i nie wiem czy to jest juz jakiś objaw ciąży czy mam urojoną ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- sorki to w czerwcu bylo heheh |
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
test najlepiej robić w dzień planowanej @ lub dzień po, wątpię żeby test wykrył ciążę na tydzień przed planowaną @
#4784 |
Przyczajenie
|
a czy prawdopodobienstwo zajscia jest duże?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
prawdopodobieństwo jest bardzo duże, ale czasem i tak nie wychodzi
my potrzebowaliśmy 3 miesiące żebym zaszła, a staraliśmy się w dni płodne rozumiem, że chcesz zajść?
#4786 |
Przyczajenie
|
tak chcielibysmy mięc już dzidzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
to trzymam kciuki żeby się udało
![]()
#4788 |
Przyczajenie
|
a pisalo na necie ze przed ciaza i w ciazy trzeba brac kwas foliowy, ja z 3 tyg temu kupilam i biore jedna dziennie czy to nie zaszkodzi, mozwe zle ze nie pozlam spytac lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 |
Zakorzenienie
|
nie zaszkodzi, dobrze, że bierzesz
![]()
![]() |
#4790 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Macica się musi oczyścić, a to że długo @ nie miałaś sprawiło, że wyściółka jest bardzo dobrze rozrośnięta - także nie martw się ![]() Do lekarza możesz iść nie zaszkodzi przecież ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki ![]()
![]() |
#4791 |
Przyczajenie
|
Cześc dziewczyny!
nie wiem co mysleć, jak sądzicie czy jest szansa, że doszło do zapłodnienia? cykle mam nieregularnie, był moment że mi się uregulowały i trwały średnio 33 dni. Ostatnio nie dostałam okresu i gin przepisał mi na wywołanie luteine. Dostałam okres po tej luteinie i 19 dnia tego cyklu kochałam się z moim chłopakiem. Brałam wcześniej 2 razy luteine, równiez na wywołanie i po niej zazwyczaj cykl trwał właśnie 32-33dni. Jak myslicie jest szansa?
#4792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szansa zawsze jest, ale czasem ciężko trafić nawet przy bardzo regularnych cyklach ![]()
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, szansa jest zawsze, nawet nie w dni płodne
#4794 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wsparcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Przyczajenie
|
Witam ! wiem ze jest tu wiele podobnych przypadkow, jednak kazdy chcialby aby do jego sprawypodeszlo sie indywidualnie, wiec jesli akurat nie macie nic lepszego do roboty to bede wdzieczna jesli odpowoecie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Rozeznanie
|
Ja już się kilka cykli staram... Mam nadzieję, że teraz się udało
![]() Zatestuję 1 lipca ![]()
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro spóźnia się 3 tygodnie to coś jest nie tak lepiej żeby lekarz to sprawdził Mrówaaa ja dopiero drugi mam za sobą, jutro mam dostać @, no i wiem że przyjdzie, przeczucie...
![]() |
#4798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli nie prowadzisz kalendarzyka od dłuższego czasu to nie możesz być pewna czy byłaś płodna czy też nie. Warto miezyć tempke, obserwować śluz i szyjkę ![]() A chłopak skończył Tobie? Zabezpieczyliście się? Radzę iść do ginekologa. Może coś Ci się poprzestawiało, albo masz jakąś torbiel itp. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
owulacje miałam na Bank w niedziele!Mam Wielką nadzieje że już jest!! ![]() Myślę Kochana, że jest napewno ![]() ![]()
![]() |
#4800 |
Rozeznanie
|
zanka205 też już tyle razy czułam, że jednak się nie udało i miałam rację...
Mnie jedynie sutki bolą... tzn. mam takie mega wrażliwe. Teraz już sobie niczego nie wkręcam, ale na początku jakieś bóle, mdłości brałam zaraz za objaw ciąży ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.