|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam objawów żadnych, jedynie już mnie zaczyna delikatnie boleć brzuch, znaczy @ się zbliża
![]() |
#4803 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raczej to sprawa ginekologiczna... Uciekaj do ginekologa! ![]() Cytat:
Przed @ zwykle bolały mnie piersi - sutki nie. Teraz tak mi dziwnie z tymi sutkami. Czasem mnie coś tam ciągnie, kłuje w podbrzuszu, ale to nic wielkiego. Nie chcę się nakręcać by się później nie rozczarować. Ale wierzę mocno, że to jest to ![]()
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4805 |
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci bardzo
![]() Również trzymam kciuki za Twoje staranka ![]()
#4806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A pytam o to bo nie wiem czy mam brać aspirynę jak na zwykłe przeziębienie.
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4809 |
Przyczajenie
|
witam mam problem i chcialabym sie dowiedziec co wy o tym myslicie.... mianowicie . kochałam sie z chłopakiem 22 maja. był to mój 18 dzien cyklu, koniec dni płodnych.. i pekła nam gumka.. on nie doszedł ale przeciez plemniki wydzielaja sie takze przed wytryskiem.. strasznie sie stresowałam ze moge byc w ciazy.. czekałam na miesiaczke ktora miala sie pojawic 1 czerwa.. i nic. alw w końcu ją dostałam 6 czerwca. była to normalna miesiaczka jak zawsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
po prostu Em :)
|
Nie, nie jesteś w ciąży.
![]() |
#4811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: test ciazowy
Cytat:
Badania krwi i wszystko bedzie jasne.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4814 | |
Rozeznanie
|
tak, 17 maja i teraz 17 czerwca przez 2 dni.
Cytat:
![]()
![]() |
#4815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że nie jesteś w ciąży czasem zdarza się taki cykl kiedy @ jest dziwny sama taki miałam w kwietniu, spóźniony 2 dni, ale zupełnie inny niż pozostałe @, a każdy @ mam taki sam zrób test będziesz wiedziała
![]() |
#4816 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny...teoretycznie nic się chyba nie stało, ale jakos tak zaczęłam o tym myyśleć i niepotrzebnie sobie coś wkręcać...otóż...biorę od ponad pół roku tabletki antykoncepcyjne. Ponad miesiąc temu kochałam się z chłopakiem, teraz już nie jesteśmy razem, więc perspektywa ciąży jest dla mnie raczej dość przerażająca. Z tym,że ponieważ to było tuż po imprezie, na której on trochę popił. A jakoś tak ma,że jak pije wódk, to ma potem problem z dojściem. Więc próby były dość długie i w rezultacie nieudane, ale wiem,że wydzielił mu się preejakulat. Pamiętam,że w te dni jakoś tak miałam,że jednego dnia wzięłam tabletkę chyba 2 godziny wcześniej, bo wiedziałam,że nie będę miała możliwości wziąć później, szłam na imprezę, nie chciałam całkiem zapomnieć, wolałam wziąć przed. Za to następnego dnia coś mi się pomyliło i wzięłam dla odmiany tak ok. 2 godzin później niż zwykle. Z jedenj strony wydaje mi się,że to nic, bo przecież tak czy inaczej różnice są mniejsze niż 12 godzin, ale sama już nie wiem. W dodatku w tym czasie miałam takie lekkie plamienie, bo wzięłam 2 opakowania tabsów pod rząd i mój organizm zaczął trochę wariować. 2 dni później dostałam okres, tzn. plamienie z odstawienia. Następne dostałam teraz rano w niedzielę. I w zasadzie to mi dało do myślenia. Odkąd biorę tabletki mój dotąd dość obfity okres zdecydowanie się zmniejszył, no ale teraz to jakiś rekord był. Tak naprawdę krew miałam tylko 2 dni i to w małych ilościach, pozostałe dni to raczej brązowe plamienia. Kurczę, no nie wierzę z jednej strony,że to ciąża, ale z drugiej... Mam ostatnio bardzo stresujący okres w życiu, po pierwze to rozstanie, po drugie kilka innych cięzkich spraw...może to też dlatego? Chociaż zawsze myślałam,że stres raczej wzmaga okres. Poza tym ogólnie mój organizm dziwnie się zachowuje, jakieś dziwne bóle, w dodatku przytyłam...wiem,ze to za wcześnie, jeśli by to miało związek z ciążą, ale to mnie tylko pobudza do zmartwień. Myślałam o teście,ale nie wiem...czy branie tabletek nie może wpłynąć jakos na wynik?
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno,bierzesz pigulki wiec skad ciąża ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Mrówaaa;20213118]Nie martw się w ogóle skrzepami
![]() Macica się musi oczyścić, a to że długo @ nie miałaś sprawiło, że wyściółka jest bardzo dobrze rozrośnięta - także nie martw się ![]() Do lekarza możesz iść nie zaszkodzi przecież ![]() Łykaj spokojnie ![]() Trzymam kciuki Dziękuje za pocieszenie ![]() Do lekarza sie zapisze dzis biore 3 tabletke narazie jest dobrze wczoraj tylko caly dzien mnie muliło. Mam nadzieje ze to minie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to ma do rzeczy ?pytasz ze wzgledu na co ? Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-06-24 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
no właśnie, co to ma do rzeczy? Tabletki takie jakie biorę sama zasugerowałam lekarzowi, bo już kiedyś wcześniej też je brałam i wszystko było dobrze, dobrze się po nich czułam i nie skarżyłam się na żadne skutki uboczne. Chociaż za pierwszym razem faktycznie ginekolog przepisał mi je na oko, ale byłam młoda i głupia, to nie wiedziałam,ze tak być nie powinno.
#4822 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Także to też normalne bo organizm musi się przyzwyczaić ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Aha i tabletki najlepiej bierz o stałej porze wieczorem np. zawsze o 21 ![]() To pomaga zmniejszyć nieprzyjemne skutki brania pierwszego opakowania ![]()
![]() |
#4823 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam. Jestem tutaj nowa, mam pewien problem i postanowiłam tutaj napisać. Od razu pisze że na wizytę u lekarza jestem umówiona, jednak chciałabym znać wasze zdanie na ten temat. Nie jesteście medykami - wiem, ale może któraś z Was miała coś podobnego i może się wypowiedzieć na ten temat.
Otóż jakiś czas temu mniej więcej w połowie cyklu zaczęłam mieć silne bóle podbrzusza, które trwały kilka dni. (nie było to związane z dniami płodnymi). Następnie ból ustał i po jakiś 5 dniach po tym chciałam współżyć z chłopakiem. Niestety podczas stosunku podbrzusze znów zaczęło boleć, oczywiście przerwaliśmy ale nie pomogło. Ból był bardzo silny i trwał ok godziny. Zaczęłam się martwić jednak nie chciałam panikować. 3 dni później odczuwałam silne mdłości, spodziewałam się miesiączki więc myśl o ciąży jakoś w ogóle do mnie nie przemawiała. Kolejnego dnia czułam się bardzo dobrze i wybrałam się na siłownie z koleżanką. Po ciężkim wysiłku, zaczęłam plamić. Nie było tego wiele a kolor był ciemnobrązowy. W dwóch kolejnych dniach z odrobiną krwi. Następnego dnia (dziś) obudził mnie silny ból brzucha, z wyliczeń miałam dziś dostać miesiączkę i faktycznie zaczęłam krwawić. Od zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki, odczuwałam silne skurcze, słabiło mnie, było mi niedobrze itd. jednak dziś ból był trochę inny. Chwilami czułam ogromne parcie na pochwę jakbym miała wydalić wszystkie wnętrzności, a ponadto ból całego podbrzusza, no i skurcze. Jestem bardzo osłabiona i mogłabym spać cały dzień. Moje pytanie jest następujące, czy mogłam być w ciąży? i nieświadomym wysiłkiem fizycznym doprowadziłam do poronienia? I czy lekarz będzie w stanie wykryć domniemaną ciąże i jej poronienie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Przyczajenie
|
Witam.
Mniej wiecej tydzien przed planowanym okresem kochalam sie analnie z chlopakiem bez zabezpieczenia. Sperma wyciekla i okres spoznia mi sie o 3 dni. Czy jest mozliwosc ze sperma dostała sie do macicy i ze jestem w ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątpliwości w oczekiwaniu na wizytę u gina. Ciąża (?) Poronienie (?)
a zabezpieczasz się w ogóle?
ból brzucha może być spowodowany wieloma nieprawidłowościami, nie musi być to ciąża. |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kocham i jestem Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() Żona Męża ![]() ![]() ![]() Edytowane przez misiek4321 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zadomowienie
|
jak pojdziesz do lekarza to wszystkiego sie dowiesz. teraz nie ma co zgadywac co to moglo byc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Wymyślasz sobie problem.
Żeby poronic trzeba miec co i krwawienie jest dośc poważne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.