Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-02, 08:25   #481
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
chyba kiepsko, cos czuje ze okres bedzie... od wczoraj bolec mnie piersi.... tak bardziej brodawki i sutki. ale to na okres....;/;/

mam załamke.... :confu sed: chciałabym przed nowym rokiem (płakuniam)
To moga też byc objawy wczesnej ciąży, test robiłaś???
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 10:03   #482
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
chyba kiepsko, cos czuje ze okres bedzie... od wczoraj bolec mnie piersi.... tak bardziej brodawki i sutki. ale to na okres....;/;/

a na kiedy przypada @?
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 10:21   #483
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:

Spokojnie, to nie musi jeszcze nic znaczyćTrzymam kciuki za bobasa
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:50   #484
katia_
Raczkowanie

Hej dziewczynki! Ja tylko na moment zameldować że wczoraj późnym wieczorkiem ukazały mi się piękne dwie upragnione dziś jest 5 dzień jak nie mam okresu, w głowie mi się kręci no i z rannego moczu również otrzymałam taki sam wynik jak wczoraj tylko trochę mocniejsza kreska
O 16 mam wizytę u gina
Życzę Wam wszystkim takie cudownego uczucia jakie mi od wczoraj towarzyszy!!!
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 11:51   #485
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Ja tylko na moment zameldować że wczoraj późnym wieczorkiem ukazały mi się piękne dwie upragnione dziś jest 5 dzień jak nie mam okresu, w głowie mi się kręci no i z rannego moczu również otrzymałam taki sam wynik jak wczoraj tylko trochę mocniejsza kreska
O 16 mam wizytę u gina
Życzę Wam wszystkim takie cudownego uczucia jakie mi od wczoraj towarzyszy!!!
Gratuluje i życzę powodzenia
Stary 2009-12-02, 12:35   #486
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kobietki: oto moje zapytanie: biore tabletki od ładnych 7 lat i nigdy nie mialam czegos takiego. na zeszły czwartek/piatek (dzis mamy srode) przypadał mi okres z odstaweinia. w tym czasie tez rozchorowałam sie na niezbyt przyjemne przeziebienie. okres sie nie pojawił. zrobilam ranow wczoraj test. negatywny. zaczelam nowe opakowanie wczoraj.
na ulotce jest napisane ze czasem okres z odstawienia sie nie pojawia. co powinnam zrobic? czekac do nastepnego okresu?
martiwe sie bardzo, z drugiej strony w poprzednim miesiacu nie bylismy bardzo aktywni seksualnie, i prawdopodobienstwo ciazy jest praktycznie zerowe, dlatego martiw sie jeszcze bardziej. Pomóżcie i poradzcie!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 14:16   #487
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kobietki: oto moje zapytanie: biore tabletki od ładnych 7 lat i nigdy nie mialam czegos takiego. na zeszły czwartek/piatek (dzis mamy srode) przypadał mi okres z odstaweinia. w tym czasie tez rozchorowałam sie na niezbyt przyjemne przeziebienie. okres sie nie pojawił. zrobilam ranow wczoraj test. negatywny. zaczelam nowe opakowanie wczoraj.
na ulotce jest napisane ze czasem okres z odstawienia sie nie pojawia. co powinnam zrobic? czekac do nastepnego okresu?
martiwe sie bardzo, z drugiej strony w poprzednim miesiacu nie bylismy bardzo aktywni seksualnie, i prawdopodobienstwo ciazy jest praktycznie zerowe, dlatego martiw sie jeszcze bardziej. Pomóżcie i poradzcie!!
Jeśli krwawienie nie pojawi się następnym razem będziesz musiała iśc do ginekologa bo może tak byc,że tabletki przestały Ci służyc.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 14:22   #488
Opiumalfa
Zakorzenienie

co masz na mysli ze przestały mi sluzyc?
Stary 2009-12-02, 14:45   #489
biala79
Przyczajenie

Wink Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

hej dziewczyny ...
od kilku dni ,mam obolałe sutki a na nich grudki...wczesniej pisałam o moich podejrzeniach co do ciazy..dzisiaj zapaliłam papierosa i zakreciło mi sie w głowie i zrobiło niedobrze..jutro wybieram sie do gina..moze ktoras z was miał cos podobnego...
nadal boli mnie w podbrzuszu i bola piersi od zew.strony..okres był 13.11 a wczesniej11.10,ale były one skapsze,wcale nie bolesne poczatki @..wiec cos dziwnego...
ale czy to mozliwe ze miałabym krwawienia w czasie ciazy przez 2 m-ce???
pozdrawiam
biala79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 15:24   #490
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
co masz na mysli ze przestały mi sluzyc?
Byc może nie są już dla Ciebie dobre i dlatego masz skutki uboczne. Ale bez obaw, nadal zabezpieczają.
Cytat:
Napisane przez biala79 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ...
od kilku dni ,mam obolałe sutki a na nich grudki...wczesniej pisałam o moich podejrzeniach co do ciazy..dzisiaj zapaliłam papierosa i zakreciło mi sie w głowie i zrobiło niedobrze..jutro wybieram sie do gina..moze ktoras z was miał cos podobnego...
nadal boli mnie w podbrzuszu i bola piersi od zew.strony..okres był 13.11 a wczesniej11.10,ale były one skapsze,wcale nie bolesne poczatki @..wiec cos dziwnego...
pozdrawiam
Zrób test.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 17:14   #491
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez biala79 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ...
pozdrawiam
Skoro w grę wchodzi prawdopodobna ciąża, dlaczego palisz???
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 19:07   #492
katia_
Raczkowanie

Znalazłam kapitalny filmik

http://www.youtube.com/watch?v=DSwShWIMyZE

Miłego oglądania!
katia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:02   #493
gosiafoteczki
Zadomowienie

http://www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_p...hp?analiza=tak

to mój wykres jeśli 14 dc. kochałam się z chłopakiem.. i guma nam się zsuwała to czy jest ryzyko ciąży patrząc na moją temp. dodam że wczoraj i dzisiaj mam temp. ciała 37,1 .. może lekko powiększone węzły chłonne poza tym dobrze się czuję tzn.. jestem senna wczoraj spałam już po 17.. przez godzinkę ....dwa dni wstecz brzuch mnie mocno bolał.. zresztą wieczorami pobolewa... czy nie wiązać tego z ciążą? bo za wcześnie by o tym mówić?
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:35   #494
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiafoteczki Pokaż wiadomość

to mój wykres jeśli 14 dc. kochałam się z chłopakiem.. i guma nam się zsuwała to czy jest ryzyko ciąży patrząc na moją temp. dodam że wczoraj i dzisiaj mam temp. ciała 37,1 .. może lekko powiększone węzły chłonne poza tym dobrze się czuję tzn.. jestem senna wczoraj spałam już po 17.. przez godzinkę ....dwa dni wstecz brzuch mnie mocno bolał.. zresztą wieczorami pobolewa... czy nie wiązać tego z ciążą? bo za wcześnie by o tym mówić?
Link mi sie nie otwiera. Jak długie masz zazwyczaj cykle? Od kiedy obserwujesz sluz płodny?
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 20:40   #495
gosiafoteczki
Zadomowienie

Cool Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

hm.. jeszcze raz wkleiłam otwiera mi się.. hm..
mam co 28 dni.. tzn.. śluz to od kilku miesięcy.. już teraz mniej więcej wiem kiedy płodny.. dopiero teraz to mój 1 wykres od 9 dc. zaczęłam mierzyć temp. na tym wykresie pisze że17 dc. ---O---- na dole to owulacja.. z tego wychodzi chyba... nie wiem...
gosiafoteczki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 20:57   #496
pattka2009
Przyczajenie

Witam was wszystkich. potrzebowalabym pomocy.
moj okres zawsze byl regularny,zawsze... w ost miesiacu spoznil mi sie ponad tydzien, a teraz znowu go nie ma
czy ktos wiec co to jest ? czy mozliwe ze to ciaza ?
kiedy czytalam na pewnej stronie, ze w pierwszych miesiacach ciazy moze wystepowac miesiaczka.
pattka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:12   #497
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pattka2009 Pokaż wiadomość
Witam was wszystkich. potrzebowalabym pomocy.
moj okres zawsze byl regularny,zawsze... w ost miesiacu spoznil mi sie ponad tydzien, a teraz znowu go nie ma
czy ktos wiec co to jest ? czy mozliwe ze to ciaza ?
kiedy czytalam na pewnej stronie, ze w pierwszych miesiacach ciazy moze wystepowac miesiaczka.
a była niebezpieczna sytuacja żebyś miała obawy przed ciążą??

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-02, 21:31   #498
luusi
Przyczajenie

Witam Was dziewczyny! Okres spóźnia mi sie juz 24 dni, czyli dzisiaj jest moj 52 dzien cyklu. Gdy bylam w 40 dniu cyklu, mialam wizyte u ginekologa, taka profilaktyczna, dla sprawdzenia czy jestem zdrowa i wszystko jest ze mna ok, pani doktor zrobila mi badania ginekologiczne( bo ogolnie w zyciu wczesniej tylko raz mialam takie badanie i chcialam pojsc sie zbadac), m.in zrobila mi badanie usg i powiedziala ze jestem zdrowa i wszystko jest w porzadku. Czesto mialam tak ze okres spoznial mi sie naprawde najdluzej 2 tygodnie(w przeciagu roku raz mi sie tak zdarzylo, a przez ostatnie kilka miesiecy spoznial sie gora tydzien), wiec pani doktor przepisala mi tabletki ziolowe castagnus(by okres sie nie spoznial), ktore od tamtego czasu zazywam. Gdy bylam w 47 dniu cyklu a okresu dalej nie bylo, to zrobilam test czy aby nie jestem w ciazy, lecz wyszla jedna kreska - ze nie jestem. Nigdy wczesniej okres az tak dlugo mi sie nie spoznial, martwi mnie to. Moje pytanie jest takie, czy jest to mozliwe ze badanie usg i test przeze mnie zrobiony mogly jeszcze nie wykryc ciazy? Czy jest to wogole mozliwe ze jestem w ciazy? Bardzo Was Prosze o odpowiedz na nurtujace mnie powyzsze pytania...
luusi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 07:44   #499
zwyczajna21
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Otóż moje pytanie brzmi:
Kochałam się z chłopakiem w dni płodne dzień przed owulacją i zastosowaliśmy tylko sam Patentex Oval N chłopak skończył w środku - czy jest prawdopodobieństwo,że będę w ciąży???
Dodam jeszcze na test jeszcze za wczas(8dni od stosunku)....
temperature mam rano 36,8 36.9 37.4.....
Mam dni suche żadnego śluzu ani nic.....
Brzuch mnie trochę boli ale nie cały czas....
Piersi mnie jeszcze nie bolą bo jeszcze tydzień do planowanej @....
Często robię siusiu...
I jak wam się to widzi...??
Z góry dziękuję za odp

Edytowane przez zwyczajna21
Czas edycji: 2009-12-03 o 09:04
zwyczajna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 08:55   #500
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luusi Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny! Okres spóźnia mi sie juz 24 dni, czyli dzisiaj jest moj 52 dzien cyklu. Gdy bylam w 40 dniu cyklu, mialam wizyte u ginekologa, taka profilaktyczna, dla sprawdzenia czy jestem zdrowa i wszystko jest ze mna ok, pani doktor zrobila mi badania ginekologiczne( bo ogolnie w zyciu wczesniej tylko raz mialam takie badanie i chcialam pojsc sie zbadac), m.in zrobila mi badanie usg i powiedziala ze jestem zdrowa i wszystko jest w porzadku. Czesto mialam tak ze okres spoznial mi sie naprawde najdluzej 2 tygodnie(w przeciagu roku raz mi sie tak zdarzylo, a przez ostatnie kilka miesiecy spoznial sie gora tydzien), wiec pani doktor przepisala mi tabletki ziolowe castagnus(by okres sie nie spoznial), ktore od tamtego czasu zazywam. Gdy bylam w 47 dniu cyklu a okresu dalej nie bylo, to zrobilam test czy aby nie jestem w ciazy, lecz wyszla jedna kreska - ze nie jestem. Nigdy wczesniej okres az tak dlugo mi sie nie spoznial, martwi mnie to. Moje pytanie jest takie, czy jest to mozliwe ze badanie usg i test przeze mnie zrobiony mogly jeszcze nie wykryc ciazy? Czy jest to wogole mozliwe ze jestem w ciazy? Bardzo Was Prosze o odpowiedz na nurtujace mnie powyzsze pytania...
Byłaś u lekarza a on nawet jeśli na usg jest za wcześnie , potrafi na podstawie powiedzieć czy istnieje możliwość że jesteś w ciąży czy nie. Gdyby pani dr miała wątpliwości wysłała by Cię na badania krwiWięc spokojnie - w ciąży nie jesteś. Co do spóżniającego się za każdym razem okresu może warto zasięgnąć rady jeszcze jednego lekarza.
Stary 2009-12-03, 10:28   #501
dore
Rozeznanie

Cześć dziewczyny.
Regularnie czytam to forum, ale do tej pory nie miałam żadnych pytań.
Aż do dzisiaj, tzn. dzisiejszej nocy.
Od roku okres mialam dosyć regularnie,zazwyczaj pod koniec miesiąca, albo pierwszego dnia miesiąca (ostatni okres 1 listopada,trwal 5dni).
26 listopada byłam u ginekologa, robil mi dopochwowe badanie usg.
Pokazało ono że jestem jeszcze przed owulacją (pęcherzyk nie był pęknięty), a powinnam być już po owulacji. Lekarz powiedział mi także, że ściankę macicy mam czystą.

Ale co mnie niepokoi, do tej pory nie mam okresu, ani się nie zapowiada abym go dostała. Zawsze na 7 dni przed spodziewaną miesiączką bolą mnie piersi - teraz żadnych bólów nie odczuwam.

Współżyję od 3miesięcy,zazwyczaj regularnie,raz w tygodniu. Zabezpieczamy się prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym, ale dla większego bezpieczeństwa mój chłopak nigdy nie dochodzi we mnie. Kochaliśmy się ostatnio w dni płodne (po jednym stosunku, kiedy chłopak zdjął prezerwatywę i umył się dokładnie znowu włożył mi penisa ale trwalo to bardzo krótko (nawet powiem że były to sekundy,niecała minuta)- nie doszło do wytrysku). Później się też przecież okazało że tych dni płodnych prawdopodobnie nie miałam.
Już nie wiem co myśleć. Żadnych ciążowych objawów nie mam.

W związku z tym badaniem lekarskim mam pytanie. Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy dojdzie do zapłodnienia? On jest, ale nie wypuszcza komórek jajowych? Czy badanie usg dopochwowe wykazałoby ciążę?

Dziękuję z góry za odpowiedzi i rady.
Pozdrawiam
dore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 10:31   #502
Opiumalfa
Zakorzenienie

Przepraszam ze sie sama cytuje ale moglabym dostac jeszcze jedna opinie na moje pytanie?

Cytat:
Stary 2009-12-03, 11:09   #503
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam ze sie sama cytuje ale moglabym dostac jeszcze jedna opinie na moje pytanie?
Ulotka mówi że dopiero jeśli 2 razy z rzędu nie wystąpi krwawienie należy zgłosić się do lekarza w celu wykluczenia ciąży. Z drugiej strony przy długim stosowaniu tabletek okres może w ogóle zaniknąć - może wypadałoby wybrać się do lekarza i zastanowić nad zmianą tabletek. Nie ma potrzeby schizować na temat ciąży, tym bardziej że nie masz ku temu żadnych powodów.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez dore Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Regularnie czytam to forum, ale do tej pory nie miałam żadnych pytań.
Aż do dzisiaj, tzn. dzisiejszej nocy.
Od roku okres mialam dosyć regularnie,zazwyczaj pod koniec miesiąca, albo pierwszego dnia miesiąca (ostatni okres 1 listopada,trwal 5dni).
26 listopada byłam u ginekologa, robil mi dopochwowe badanie usg.
Pokazało ono że jestem jeszcze przed owulacją (pęcherzyk nie był pęknięty), a powinnam być już po owulacji. Lekarz powiedział mi także, że ściankę macicy mam czystą.

Ale co mnie niepokoi, do tej pory nie mam okresu, ani się nie zapowiada abym go dostała. Zawsze na 7 dni przed spodziewaną miesiączką bolą mnie piersi - teraz żadnych bólów nie odczuwam.

Współżyję od 3miesięcy,zazwyczaj regularnie,raz w tygodniu. Zabezpieczamy się prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym, ale dla większego bezpieczeństwa mój chłopak nigdy nie dochodzi we mnie. Kochaliśmy się ostatnio w dni płodne (po jednym stosunku, kiedy chłopak zdjął prezerwatywę i umył się dokładnie znowu włożył mi penisa ale trwalo to bardzo krótko (nawet powiem że były to sekundy,niecała minuta)- nie doszło do wytrysku). Później się też przecież okazało że tych dni płodnych prawdopodobnie nie miałam.
Już nie wiem co myśleć. Żadnych ciążowych objawów nie mam.

W związku z tym badaniem lekarskim mam pytanie. Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy dojdzie do zapłodnienia? On jest, ale nie wypuszcza komórek jajowych? Czy badanie usg dopochwowe wykazałoby ciążę?

Dziękuję z góry za odpowiedzi i rady.
Pozdrawiam
Wczesnej ciąży nie zobaczy na usg - ale na podstawie zwykłego badania ginekologicznego może mieć przypuszczenia.Do ciąży dochodzi tylko wtedy kiedy pęcherzyk pęka, wydostaje się z niego komórka jajowa i napotyka na swojej drodze plemniki. Od owulacji do miesiączki mija ok 14 dni - w związku z tym gdybyś miała owulację przykładowo 27 listopada to termin okresu przypadałby na 11 grudnia .

Cytuje:
Po kilku dniach jeden z pęcherzyków zaczyna dominować i w dalszym etapie rozwoju pęka, uwalniając komórkę jajową. Uwolnienie komórki jajowej z pęcherzyka nazywa się owulacją. Pozostałości po pęcherzyku Graafa przekształcają się w ciałko żółte, odpowiedzialne za produkcję progesteronu. Pod wpływem progesteronu i estrogenów błona śluzowa macicy przygotowuje się do przyjęcia zapłodnionego jajeczka (implantacji), i nadal się rozrasta. Jeśli po kilku dniach od owulacji zapłodnienie nie nastąpi (lub zapłodniona zygota nie zagnieździ się w ścianie macicy) ciałko żółte stopniowo zanika, powodując po kilkunastu (przeciętnie 14) dniach nagły spadek poziomu progesteronu i estrogenu. Spadek poziomu hormonów płciowych jest sygnałem do usunięcia niepotrzebnego nadmiaru błony śluzowej z macicy. Endometrium zaczyna się złuszczać i rozpoczyna się krwawienie miesiączkowe.

To odpowiedź na pytanie co się dzieje z pęcherzykiem.Moim zdaniem nie powinnaś mieć żadnych obaw, tylko spokojnie czekać na miesiączke

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zwyczajna21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Otóż moje pytanie brzmi:
Kochałam się z chłopakiem w dni płodne dzień przed owulacją i zastosowaliśmy tylko sam Patentex Oval N chłopak skończył w środku - czy jest prawdopodobieństwo,że będę w ciąży???
Dodam jeszcze na test jeszcze za wczas(8dni od stosunku)....
temperature mam rano 36,8 36.9 37.4.....
Mam dni suche żadnego śluzu ani nic.....
Brzuch mnie trochę boli ale nie cały czas....
Piersi mnie jeszcze nie bolą bo jeszcze tydzień do planowanej @....
Często robię siusiu...
I jak wam się to widzi...??
Z góry dziękuję za odp
Dla Patentex Oval wskaźnik Pearla wysnosi 0.3 - 1.6. Oznacza to, że na 100 kobiet, które stosowały przez 12 miesięcy Patentex Oval tylko 0.3 - 1.6 % kobiet zaszło w ciążę. Tak więc Patentex Oval proponuje zabezpieczenie przed niechcianą ciążą o skuteczności 98.4 - 99.7%.

Te dane wskazują na to że skuteczność samego Pantenexu to 98,4 - 99,7%. Zabezpieczyliście się, więc ryzyka ciąży nie ma, pod warunkiem że stosowaliście się do ulotki. Wiadomo że każda metoda antykoncepcyjna pozostawia jakiś margines błędu, ale w waszym przypadku nie ma potrzeby świrować.

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2009-12-03 o 10:55
Stary 2009-12-03, 11:27   #504
Opiumalfa
Zakorzenienie

dzieki Konwalijka
Stary 2009-12-03, 11:30   #505
zwyczajna21
Przyczajenie

97 % hahahha chyba 25-50%
Stary 2009-12-03, 12:06   #506
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
97 % hahahha chyba 25-50%
Skoro jesteś tak dobrze doinformowana to po co zadajesz pytania na forum. Informacje pochodzą ze stronki środka który używasz bo ulotki w przeciwieństwie do Ciebie nie posiadam. Może zamiast naśmiewać się z innych poczytasz co nieco na temat antykoncepcji a następnym razem podziękujesz za to że ktoś miał czas udzielić Ci odpowiedzi.
Stary 2009-12-03, 15:02   #507
zwyczajna21
Przyczajenie

Przepraszam bardzo ja się nie naśmiewam....
W ulotce nie ma na ile procent są skuteczne.....
A co jedni to piszą co innego.....
Stary 2009-12-03, 15:15   #508
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam bardzo ja się nie naśmiewam....
W ulotce nie ma na ile procent są skuteczne.....
A co jedni to piszą co innego.....
Prawidłowo stosowane globulki mają dość wysoki wskaźnik Pearla. Ale pytanie, na ile my je potrafimy i zawsze stosujemy prawidłowo. Ja zrezygnowałam z globulek właśnie dlatego, że trzeba było je zastosować sporą chwilę przed stosunkiem i jakoś mi zohydzały grę wstępną. Ale ciąży z tych kilku razy nie było...
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:18   #509
madzia2306
Zakorzenienie

a ja na jednej stronie czytałam że skuteczność patentex oval wynosi 25-48 % a na stronie patentexu pisali 98%

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 15:21   #510
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
a ja na jednej stronie czytałam że skuteczność patentex oval wynosi 25-48 % a na stronie patentexu pisali 98%
To nie trzeba czytać, co pisze na "jednej stronie", bo to żadne źródło. Tylko sprawdzić badania, m.in. wskaźnik Pearla.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości