|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
To moga też byc objawy wczesnej ciąży, test robiłaś???
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki!
![]() ![]() ![]() O 16 mam wizytę u gina ![]() ![]() Życzę Wam wszystkim takie cudownego uczucia jakie mi od wczoraj towarzyszy!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Kobietki: oto moje zapytanie: biore tabletki od ładnych 7 lat i nigdy nie mialam czegos takiego. na zeszły czwartek/piatek (dzis mamy srode) przypadał mi okres z odstaweinia. w tym czasie tez rozchorowałam sie na niezbyt przyjemne przeziebienie. okres sie nie pojawił. zrobilam ranow wczoraj test. negatywny. zaczelam nowe opakowanie wczoraj.
na ulotce jest napisane ze czasem okres z odstawienia sie nie pojawia. co powinnam zrobic? czekac do nastepnego okresu? martiwe sie bardzo, z drugiej strony w poprzednim miesiacu nie bylismy bardzo aktywni seksualnie, i prawdopodobienstwo ciazy jest praktycznie zerowe, dlatego martiw sie jeszcze bardziej. Pomóżcie i poradzcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
co masz na mysli ze przestały mi sluzyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewczyny
![]() od kilku dni ,mam obolałe sutki a na nich grudki...wczesniej pisałam o moich podejrzeniach co do ciazy..dzisiaj zapaliłam papierosa i zakreciło mi sie w głowie i zrobiło niedobrze..jutro wybieram sie do gina ![]() nadal boli mnie w podbrzuszu i bola piersi od zew.strony..okres był 13.11 a wczesniej11.10,ale były one skapsze,wcale nie bolesne poczatki @..wiec cos dziwnego... ale czy to mozliwe ze miałabym krwawienia w czasie ciazy przez 2 m-ce??? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Zakorzenienie
|
Byc może nie są już dla Ciebie dobre i dlatego masz skutki uboczne. Ale bez obaw, nadal zabezpieczają.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 |
Raczkowanie
|
Znalazłam kapitalny filmik
![]() http://www.youtube.com/watch?v=DSwShWIMyZE Miłego oglądania! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Zadomowienie
|
http://www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_p...hp?analiza=tak
to mój wykres jeśli 14 dc. kochałam się z chłopakiem.. i guma nam się zsuwała to czy jest ryzyko ciąży patrząc na moją temp. dodam że wczoraj i dzisiaj mam temp. ciała 37,1 .. może lekko powiększone węzły chłonne poza tym dobrze się czuję tzn.. jestem senna wczoraj spałam już po 17.. przez godzinkę ....dwa dni wstecz brzuch mnie mocno bolał.. zresztą wieczorami pobolewa... czy nie wiązać tego z ciążą? bo za wcześnie by o tym mówić? |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Zadomowienie
|
![]()
http://www.nmpr.bfe.pl/pelny/index_p...hp?analiza=tak
hm.. jeszcze raz wkleiłam otwiera mi się.. hm.. mam co 28 dni.. tzn.. śluz to od kilku miesięcy.. już teraz mniej więcej wiem kiedy płodny.. dopiero teraz to mój 1 wykres od 9 dc. zaczęłam mierzyć temp. na tym wykresie pisze że17 dc. ---O---- na dole to owulacja.. z tego wychodzi chyba... nie wiem... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Przyczajenie
|
Witam was wszystkich. potrzebowalabym pomocy.
![]() moj okres zawsze byl regularny,zawsze... w ost miesiacu spoznil mi sie ponad tydzien, a teraz znowu go nie ma ![]() czy ktos wiec co to jest ? czy mozliwe ze to ciaza ? kiedy czytalam na pewnej stronie, ze w pierwszych miesiacach ciazy moze wystepowac miesiaczka. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczyny! Okres spóźnia mi sie juz 24 dni, czyli dzisiaj jest moj 52 dzien cyklu. Gdy bylam w 40 dniu cyklu, mialam wizyte u ginekologa, taka profilaktyczna, dla sprawdzenia czy jestem zdrowa i wszystko jest ze mna ok, pani doktor zrobila mi badania ginekologiczne( bo ogolnie w zyciu wczesniej tylko raz mialam takie badanie i chcialam pojsc sie zbadac), m.in zrobila mi badanie usg i powiedziala ze jestem zdrowa i wszystko jest w porzadku. Czesto mialam tak ze okres spoznial mi sie naprawde najdluzej 2 tygodnie(w przeciagu roku raz mi sie tak zdarzylo, a przez ostatnie kilka miesiecy spoznial sie gora tydzien), wiec pani doktor przepisala mi tabletki ziolowe castagnus(by okres sie nie spoznial), ktore od tamtego czasu zazywam. Gdy bylam w 47 dniu cyklu a okresu dalej nie bylo, to zrobilam test czy aby nie jestem w ciazy, lecz wyszla jedna kreska - ze nie jestem. Nigdy wczesniej okres az tak dlugo mi sie nie spoznial, martwi mnie to. Moje pytanie jest takie, czy jest to mozliwe ze badanie usg i test przeze mnie zrobiony mogly jeszcze nie wykryc ciazy? Czy jest to wogole mozliwe ze jestem w ciazy? Bardzo Was Prosze o odpowiedz na nurtujace mnie powyzsze pytania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Otóż moje pytanie brzmi: Kochałam się z chłopakiem w dni płodne dzień przed owulacją i zastosowaliśmy tylko sam Patentex Oval N chłopak skończył w środku - czy jest prawdopodobieństwo,że będę w ciąży??? Dodam jeszcze na test jeszcze za wczas(8dni od stosunku).... temperature mam rano 36,8 36.9 37.4..... Mam dni suche żadnego śluzu ani nic..... Brzuch mnie trochę boli ale nie cały czas.... Piersi mnie jeszcze nie bolą bo jeszcze tydzień do planowanej @.... Często robię siusiu... I jak wam się to widzi...?? Z góry dziękuję za odp ![]() Edytowane przez zwyczajna21 Czas edycji: 2009-12-03 o 09:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#500 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Regularnie czytam to forum, ale do tej pory nie miałam żadnych pytań. Aż do dzisiaj, tzn. dzisiejszej nocy. Od roku okres mialam dosyć regularnie,zazwyczaj pod koniec miesiąca, albo pierwszego dnia miesiąca (ostatni okres 1 listopada,trwal 5dni). 26 listopada byłam u ginekologa, robil mi dopochwowe badanie usg. Pokazało ono że jestem jeszcze przed owulacją (pęcherzyk nie był pęknięty), a powinnam być już po owulacji. Lekarz powiedział mi także, że ściankę macicy mam czystą. Ale co mnie niepokoi, do tej pory nie mam okresu, ani się nie zapowiada abym go dostała. Zawsze na 7 dni przed spodziewaną miesiączką bolą mnie piersi - teraz żadnych bólów nie odczuwam. Współżyję od 3miesięcy,zazwyczaj regularnie,raz w tygodniu. Zabezpieczamy się prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym, ale dla większego bezpieczeństwa mój chłopak nigdy nie dochodzi we mnie. Kochaliśmy się ostatnio w dni płodne (po jednym stosunku, kiedy chłopak zdjął prezerwatywę i umył się dokładnie znowu włożył mi penisa ale trwalo to bardzo krótko (nawet powiem że były to sekundy,niecała minuta)- nie doszło do wytrysku). Później się też przecież okazało że tych dni płodnych prawdopodobnie nie miałam. Już nie wiem co myśleć. Żadnych ciążowych objawów nie mam. W związku z tym badaniem lekarskim mam pytanie. Co się dzieje z pęcherzykiem kiedy dojdzie do zapłodnienia? On jest, ale nie wypuszcza komórek jajowych? Czy badanie usg dopochwowe wykazałoby ciążę? Dziękuję z góry za odpowiedzi i rady. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze sie sama cytuje ale moglabym dostac jeszcze jedna opinie na moje pytanie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Cytuje: Po kilku dniach jeden z pęcherzyków zaczyna dominować i w dalszym etapie rozwoju pęka, uwalniając komórkę jajową. Uwolnienie komórki jajowej z pęcherzyka nazywa się owulacją. Pozostałości po pęcherzyku Graafa przekształcają się w ciałko żółte, odpowiedzialne za produkcję progesteronu. Pod wpływem progesteronu i estrogenów błona śluzowa macicy przygotowuje się do przyjęcia zapłodnionego jajeczka (implantacji), i nadal się rozrasta. Jeśli po kilku dniach od owulacji zapłodnienie nie nastąpi (lub zapłodniona zygota nie zagnieździ się w ścianie macicy) ciałko żółte stopniowo zanika, powodując po kilkunastu (przeciętnie 14) dniach nagły spadek poziomu progesteronu i estrogenu. Spadek poziomu hormonów płciowych jest sygnałem do usunięcia niepotrzebnego nadmiaru błony śluzowej z macicy. Endometrium zaczyna się złuszczać i rozpoczyna się krwawienie miesiączkowe. To odpowiedź na pytanie co się dzieje z pęcherzykiem.Moim zdaniem nie powinnaś mieć żadnych obaw, tylko spokojnie czekać na miesiączke ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Te dane wskazują na to że skuteczność samego Pantenexu to 98,4 - 99,7%. Zabezpieczyliście się, więc ryzyka ciąży nie ma, pod warunkiem że stosowaliście się do ulotki. Wiadomo że każda metoda antykoncepcyjna pozostawia jakiś margines błędu, ale w waszym przypadku nie ma potrzeby świrować. Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2009-12-03 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
dzieki Konwalijka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Przyczajenie
|
97 % hahahha chyba 25-50%
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Skoro jesteś tak dobrze doinformowana to po co zadajesz pytania na forum. Informacje pochodzą ze stronki środka który używasz bo ulotki w przeciwieństwie do Ciebie nie posiadam. Może zamiast naśmiewać się z innych poczytasz co nieco na temat antykoncepcji a następnym razem podziękujesz za to że ktoś miał czas udzielić Ci odpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Przyczajenie
|
Przepraszam bardzo ja się nie naśmiewam....
W ulotce nie ma na ile procent są skuteczne..... A co jedni to piszą co innego..... |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Zakorzenienie
|
Prawidłowo stosowane globulki mają dość wysoki wskaźnik Pearla. Ale pytanie, na ile my je potrafimy i zawsze stosujemy prawidłowo. Ja zrezygnowałam z globulek właśnie dlatego, że trzeba było je zastosować sporą chwilę przed stosunkiem i jakoś mi zohydzały grę wstępną. Ale ciąży z tych kilku razy nie było...
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
a ja na jednej stronie czytałam że skuteczność patentex oval wynosi 25-48 % a na stronie patentexu pisali 98%
#510 |
Zakorzenienie
|
To nie trzeba czytać, co pisze na "jednej stronie", bo to żadne źródło. Tylko sprawdzić badania, m.in. wskaźnik Pearla.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.