|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
YES. Lekarz w tym momencie twoją utrzymywaną co prawa sztucznie gospodarkę hormonalną ( ale prawidłową i stabilną !), rozwalił właściwie rozregulował już doszczętnie, podając Escapelle. Stosujesz dziewczyno tabletki, jeżeli robisz to prawidłowo, a po zapomnianej tabletce nie zrobiłaś przerwy zgodnie z ulotką, to jesteś zabezpieczona, możesz sie kochać bez lateksu i do końca, używanie gumek to tylko strata kasy i przyjemności z sexu...Ale lekarz naprawdę mistrz. W ciązy nie jestes, a nie zdziw się jak ci się teraz wszystko poprzewraca po tej tabletce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Przyczajenie
|
No tak, teraz wiem ze to byl blad ale aktulanie juz nie mam na to wplywu. Zastanawiam sie jak to cale zamieszanie wplynie na moj cykl i czy dostane okres w terminie? Wiecie ile moze minac czasu zanim moj organizm dojdzie do siebie po tej dawce hormonow i wszystko wroci do normy zakladajac regualrne branie tabletek antykoncepcyjnych bez zadnych wpadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Przyczajenie
|
a
Edytowane przez Viola1989 Czas edycji: 2009-12-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...i początek menopauzy. A dlaczego mamy Cię pocieszać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Raczkowanie
|
obsesja
witam, z góry proszę wizażanki o poważne odpowiedzi.
9 tygodni temu mój chłopak masturbował się, gdy skończył umył ręcę, a po 3 godzinach uprawialiśmy petting.. podczas którego włożył palce do pochwy. dla pewności pobiegłam do ginekologa, wypisał mi escapelle, którą wzięłam po ok 53 godzinach, jedynym skutkiem ubocznym wzięcia tabletki był ból piersi po 2 dniach. okres dostałam 2 dni wcześniej niż normalnie, następny już był normalnie, po 30 dniach. zrobiłam 3 testy -wyszły negatywnie, nie mam żadnych objawów, a mimo to ciągle boję się , że jestem w ciązy.. czy to możliwe?
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Dot.: obsesja
Ten wątek to żart lub prowokacja?
Bo chyba nie można być tak mało rozsądnym!? Na taki post nie da się poważnie odpowiedzieć, bo jest absurdalny. Escapelle to nie są cukierki, ta tabletka poważnie ingeruje w organizm. Jak można brać ją z tak idiotycznego powodu, gdy pewne jest, że nie było szans na zajście w ciążę? Zrób tak jeszcze kilka razy, a poważne problemy ze zdrowiem i cyklem gwarantowane. Czy Ty w ogóle wiesz, skąd się dzieci biorą? I ILE I W JAKICH WARUNKACH SĄ ZDOLNE DO PRZEŻYCIA PLEMNIKI? Naprawdę...mniej religii w szkołach, więcej biologii :/ Radziłabym odpuścić sobie uprawianie seksu, pettingu, bo ewidentnie nie jesteś na to gotowa. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Hehe dobre. Dziecko - Ty lepiej się dokształć bo jak na razie to chyba w ogóle nie powinnaś pozwolić by cię facet dotykał, bo rozstroju nerwowego dostaniesz albo w ciążę drogą kropelkową zajdziesz
![]() ![]()
#699 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Wtajemniczenie
|
Za usuwanie postow jest ban.
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno, Ty chyba jakaś niepoważna jesteś.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zadomowienie
|
I tak po każdym pettingu będziesz biegać po escapelle?
Swoją drogą nie wiem, jak wygląda procedura wypisywania pigułki po, ale chyba trzeba przedstawić sytuację. ![]() ![]() A z taką obesją udałabym się do psychologa. Petting bez spermy na palcach, tabletka po, 3 negatywne testy ciążowe, a Ty się nadal boisz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorąc tabsy nie masz żadnego cyklu... a @ też nie jest @ tylko krwawieniem z odstawienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
BAN stały
|
Co to za ginekolog idiota,który wypisał dziewczynie tabletki 'po' w tak absurdalnym przypadku?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Pewnie mu nakłamała, a wielki to problem.
Dlatego mówię, że jeszcze kilka takich tabletek łykanych bezmyślnie jak cukierki, a na własne życzenie dorobi się problemów ze zdrowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#708 |
Rozeznanie
|
A JA MAM TAKIE PYATNIE:, ODSTAWIŁAM TABLETKI JASMIN, PIERWSZY OKRES DOSTAŁAM REGURALNIE ALE POPRZEDZAŁO GO 7 DNIOWE PLAMIENIE NASTEPNY ROWNIEŻ TERAZ CZEKAM NA TRZECI OKRES, ZAPEZPIECZAŁAM SIE GUMKA I PATENTEX OVALEM, SPOZNIA SIE OK 8 DNI, WCZORAJ ZROBIŁA TEST "PRE -TEST" ALE POPOLUDNIU, WYSZŁA 1 KRECHA, MAM PODWYŻSZONĄ TEM DO 37 CZY MAM POWÓD DO ZMARTWIEN?? GUMKANIGDY NIE PĘKŁA JEDNEGO RAZU TYLKO, GLOBUŁKA NIE ROZPUSCIŁA SIE DOKŁADNIE TZN WYPŁYNĄŁ JEJ MALUTKI ODMŁAMEK.. PROSZE O PORADY
![]()
#709 |
Raczkowanie
|
nie sciemniałam lekarzowi, powiedzial, ze na wszelki wypadek da mi tabletke, zebym sie nie stresowała. mialam wtedy najprawdopodobniej dni płodne, przed owulacja, stad moj lęk..
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Takich tabletek nie przepisuje się " żeby pacjentka się nie stresowała". To jest dopiero chore.
A Ty zachowałaś się jak naprawdę nieodpowiedzialna i niemyśląca dziewczynka, która nie ma zielonego pojęcia o seksie.
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakim cudem po umyciu rąk i upływie kilku godzin na palcach chłopaka miały przeżyć jakiekolwiek plemniki? W ciążę wcale nie jest zajść tak łatwo, jak się wydaje rozhisteryzowanym dziewczynkom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Konto usunięte
|
O losie!
ale kretyński wątek. czy to prowokacja? |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
![]() nie jestes w ciazy NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI |
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Przyczajenie
|
Czy to możliwe?
Odstawiłam plastry evra po ponad 2 latach stosowania ale po 2 plasterku a nie po 3 jak zwykle.Zabezpieczalam sie prezerwatywą. Normalnie dostalam okres z odstawienia, teraz czekam na nastepny okres i strasznie się denerwuje, że jestem w ciąży. Boli mnie dół brzucha i piersi tak jak przed@ ,ale schudłam ze 4 kg( w poprzedniej ciązy napoczątku strasznie schudłam). 3 dni temu byłam u lekarza nie wykrył ciąży ale być może to jeszcze za wcześnie. Wszyscy dookoła mi wmawiają mi że jestem w ciąży , poprostu uwzięli sia na mnie (bo mój mąż bardzo by chciał,) co doprowadza mnie do szału. Mąż twierdzi że to niemożliwe ale tydzien temu podczas stosunku, przy wyciąganiu zsunęła się prezerwatywa, ale polowa jej już była na zewnątrz. Od czego te bole brzucha, jajników? Mam schize czy mam powód by sie obawiać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Rozeznanie
|
od 6 lat biore tabletki tylko z 3 mc przerwami takze nie wiem..??
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- kurcze a czy sa szanse na ciaze??
#717 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
![]() Nie, nie jesteś w ciąży. Ale o litości, juz więcej tego nie rób. I nie bierz się za seks w najbliższym czasie! Z Twoją "wiedzą" bardzo możesz szybko zajść... nieprzewidywalnie jak słońce na noc... |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
pachnie mi prowokacją.
#719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może bardziej sie zainteresuj swoim naturalnym cyklem i daj swojemu organizmowi "trochę odpocząć" od tych sztucznych hormonów? Po co mierzyłaś temperaturę? Albo robi sie poważne obserwacje od początku cyklu (i to ma sens, bo widzisz cały cykl) albo takie mierzenie "ni z gruszki ni z pietruszki" nie ma sensu i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to możliwe?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.