Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-12, 16:48   #691
kalynka
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Matko boska... Przecież Tobie w ogóle gumka nie była potrzebna, więc nie było też ŻADNEGO powodu do zażycia takiej bomby hormonalnej jaką jest escapelle. Ostatecznie zaufałaś lekarzowi a nie zdrowemu rozsądkowi, ale ja nie wiem co za matoł, nieuk i za przeproszeniem debil Cię słuchał, bo usłyszał chyba tylko fragment o pękniętej gumce, zamiast tego, że ta gumka w ogóle nie była potrzebna...

YES. Lekarz w tym momencie twoją utrzymywaną co prawa sztucznie gospodarkę hormonalną ( ale prawidłową i stabilną !), rozwalił właściwie rozregulował już doszczętnie, podając Escapelle. Stosujesz dziewczyno tabletki, jeżeli robisz to prawidłowo, a po zapomnianej tabletce nie zrobiłaś przerwy zgodnie z ulotką, to jesteś zabezpieczona, możesz sie kochać bez lateksu i do końca, używanie gumek to tylko strata kasy i przyjemności z sexu...Ale lekarz naprawdę mistrz.
W ciązy nie jestes, a nie zdziw się jak ci się teraz wszystko poprzewraca po tej tabletce.
kalynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 16:53   #692
remedy
Przyczajenie

No tak, teraz wiem ze to byl blad ale aktulanie juz nie mam na to wplywu. Zastanawiam sie jak to cale zamieszanie wplynie na moj cykl i czy dostane okres w terminie? Wiecie ile moze minac czasu zanim moj organizm dojdzie do siebie po tej dawce hormonow i wszystko wroci do normy zakladajac regualrne branie tabletek antykoncepcyjnych bez zadnych wpadek?
remedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 17:12   #693
Viola1989
Przyczajenie

a

Edytowane przez Viola1989
Czas edycji: 2009-12-12 o 20:22
Viola1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 18:37   #694
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Viola1989 Pokaż wiadomość
Witam WSZYSTKIE PANIE
Mam na imie Wiola i mam do Was pewne pytanie. Na początku napisze,że jestem w ciązy,ok 4 tydzien Rodzinie chce powiedziec dopiero o tym w Swieta. Dzis mama powiedziała mi,że czuje się dziwnie i ze ostatno tak sie czuła jak była ze mna w ciazy...!!!
Teraz pytanie! Jakie według Was jest prawdopodobienstwo,że to ciąza.
Spoznia sie jej okres ok tygodnia, ma 43 lata, od lat leczy sie na depresje i je tabletki psychotropowe, w ostatnim czasie babcia chora była wiec dochodzi stres. Prosze wypowiedzcie sie i pocieszcie mnie;P
Jakies tam prawdopodobienstwo zawsze jest. Ale skad my mozemy to wiedziec? To, ze spoznia sie okres moze oznaczac i ciaze i stres... Najlepiej niech zrobi test i pojdzie do ginekologa. Nie rozumiem po co to pytanie?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 19:27   #695
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viola1989 Pokaż wiadomość
Witam WSZYSTKIE PANIE
Mam na imie Wiola i mam do Was pewne pytanie. Na początku napisze,że jestem w ciązy,ok 4 tydzien Rodzinie chce powiedziec dopiero o tym w Swieta. Dzis mama powiedziała mi,że czuje się dziwnie i ze ostatno tak sie czuła jak była ze mna w ciazy...!!!
Teraz pytanie! Jakie według Was jest prawdopodobienstwo,że to ciąza.
Spoznia sie jej okres ok tygodnia, ma 43 lata, od lat leczy sie na depresje i je tabletki psychotropowe, w ostatnim czasie babcia chora była wiec dochodzi stres. Prosze wypowiedzcie sie i pocieszcie mnie;P

...i początek menopauzy.

A dlaczego mamy Cię pocieszać?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-12, 22:32   #696
ajjrisz
Raczkowanie

obsesja

witam, z góry proszę wizażanki o poważne odpowiedzi.
9 tygodni temu mój chłopak masturbował się, gdy skończył umył ręcę, a po 3 godzinach uprawialiśmy petting.. podczas którego włożył palce do pochwy. dla pewności pobiegłam do ginekologa, wypisał mi escapelle, którą wzięłam po ok 53 godzinach, jedynym skutkiem ubocznym wzięcia tabletki był ból piersi po 2 dniach. okres dostałam 2 dni wcześniej niż normalnie, następny już był normalnie, po 30 dniach. zrobiłam 3 testy -wyszły negatywnie, nie mam żadnych objawów, a mimo to ciągle boję się , że jestem w ciązy.. czy to możliwe?
Stary 2009-12-12, 22:55   #697
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: obsesja

Ten wątek to żart lub prowokacja?
Bo chyba nie można być tak mało rozsądnym!?

Na taki post nie da się poważnie odpowiedzieć, bo jest absurdalny.

Escapelle to nie są cukierki, ta tabletka poważnie ingeruje w organizm. Jak można brać ją z tak idiotycznego powodu, gdy pewne jest, że nie było szans na zajście w ciążę? Zrób tak jeszcze kilka razy, a poważne problemy ze zdrowiem i cyklem gwarantowane. Czy Ty w ogóle wiesz, skąd się dzieci biorą? I ILE I W JAKICH WARUNKACH SĄ ZDOLNE DO PRZEŻYCIA PLEMNIKI?

Naprawdę...mniej religii w szkołach, więcej biologii :/

Radziłabym odpuścić sobie uprawianie seksu, pettingu, bo ewidentnie nie jesteś na to gotowa.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-12, 23:30   #698
azakowana
Zakorzenienie

Hehe dobre. Dziecko - Ty lepiej się dokształć bo jak na razie to chyba w ogóle nie powinnaś pozwolić by cię facet dotykał, bo rozstroju nerwowego dostaniesz albo w ciążę drogą kropelkową zajdziesz. I jak tu można coś mądrego odpowiedzieć?
Stary 2009-12-12, 23:41   #699
monius9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Radziłabym odpuścić sobie uprawianie seksu, pettingu, bo ewidentnie nie jesteś na to gotowa.
nie mam nic więcej do powiedzenia
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 07:13   #700
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Za usuwanie postow jest ban.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 09:04   #701
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez remedy Pokaż wiadomość
No tak, teraz wiem ze to byl blad ale aktulanie juz nie mam na to wplywu. Zastanawiam sie jak to cale zamieszanie wplynie na moj cykl i czy dostane okres w terminie? Wiecie ile moze minac czasu zanim moj organizm dojdzie do siebie po tej dawce hormonow i wszystko wroci do normy zakladajac regualrne branie tabletek antykoncepcyjnych bez zadnych wpadek?
Tutaj nikt nie udzieli Ci fachowej odpowiedzi, bo każdy organizm zareaguje inaczej. Ja po escapelle, nie przyjmując tabletek nie miałam miesiączki dwa miesiące i musiałam ją wywoływać sztucznie. Narobiłaś sobie okropnego bałaganu niepotrzebnie biorąc escapelle. Nie bierze się takiej tabletki na wszelki wypadek , tylko wtedy kiedy jest ku temu wskazanie. Pozostaje Ci czekać i obserwować organizm.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 11:00   #702
Ivy123
Zadomowienie

Dziewczyno, Ty chyba jakaś niepoważna jesteś. Tak, masz niezłą obsesje, dobrze by było żebyś najpierw dojrzała, dowiedziała co nieco, a potem brała za seks.Nie wiem co to za przyjemność z seksu przy takich ''schizach''.Ale że Twój facet też taki niedouczony? , powiedziałaś mu o swoich obawach?.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 11:58   #703
mmm87
Zadomowienie

I tak po każdym pettingu będziesz biegać po escapelle?

Swoją drogą nie wiem, jak wygląda procedura wypisywania pigułki po, ale chyba trzeba przedstawić sytuację. Nie wierzę, że po usłyszeniu takiej historii ginekolog przepisałby escapelle. Musiałaś mu trochę naściemniać.

A z taką obesją udałabym się do psychologa. Petting bez spermy na palcach, tabletka po, 3 negatywne testy ciążowe, a Ty się nadal boisz.
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 14:44   #704
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez remedy Pokaż wiadomość
A o jakim cyklu Ty piszesz?
Biorąc tabsy nie masz żadnego cyklu... a @ też nie jest @ tylko krwawieniem z odstawienia.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 16:45   #705
LaylaDamment
BAN stały

Co to za ginekolog idiota,który wypisał dziewczynie tabletki 'po' w tak absurdalnym przypadku?
LaylaDamment jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 16:51   #706
_vixen_
Zakorzenienie

Pewnie mu nakłamała, a wielki to problem.
Dlatego mówię, że jeszcze kilka takich tabletek łykanych bezmyślnie jak cukierki, a na własne życzenie dorobi się problemów ze zdrowiem.
Stary 2009-12-13, 17:06   #707
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Pewnie mu nakłamała, a wielki to problem.
Dlatego mówię, że jeszcze kilka takich tabletek łykanych bezmyślnie jak cukierki, a na własne życzenie dorobi się problemów ze zdrowiem.
zgadzam sie! moim zdaniem autorka tematu jest niepoważna i niedoświadczona! jak dziecko..
Stary 2009-12-13, 20:25   #708
Ago18
Rozeznanie

A JA MAM TAKIE PYATNIE:, ODSTAWIŁAM TABLETKI JASMIN, PIERWSZY OKRES DOSTAŁAM REGURALNIE ALE POPRZEDZAŁO GO 7 DNIOWE PLAMIENIE NASTEPNY ROWNIEŻ TERAZ CZEKAM NA TRZECI OKRES, ZAPEZPIECZAŁAM SIE GUMKA I PATENTEX OVALEM, SPOZNIA SIE OK 8 DNI, WCZORAJ ZROBIŁA TEST "PRE -TEST" ALE POPOLUDNIU, WYSZŁA 1 KRECHA, MAM PODWYŻSZONĄ TEM DO 37 CZY MAM POWÓD DO ZMARTWIEN?? GUMKANIGDY NIE PĘKŁA JEDNEGO RAZU TYLKO, GLOBUŁKA NIE ROZPUSCIŁA SIE DOKŁADNIE TZN WYPŁYNĄŁ JEJ MALUTKI ODMŁAMEK.. PROSZE O PORADY
Ago18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 20:43   #709
ajjrisz
Raczkowanie

nie sciemniałam lekarzowi, powiedzial, ze na wszelki wypadek da mi tabletke, zebym sie nie stresowała. mialam wtedy najprawdopodobniej dni płodne, przed owulacja, stad moj lęk..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 20:45   #710
azakowana
Zakorzenienie

Takich tabletek nie przepisuje się " żeby pacjentka się nie stresowała". To jest dopiero chore.
A Ty zachowałaś się jak naprawdę nieodpowiedzialna i niemyśląca dziewczynka, która nie ma zielonego pojęcia o seksie.
Stary 2009-12-13, 21:00   #711
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajjrisz Pokaż wiadomość
mialam wtedy najprawdopodobniej dni płodne, przed owulacja, stad moj lęk..
Nie wiem, usiądź, pomyśl, rozpisz to sobie:
jakim cudem po umyciu rąk i upływie kilku godzin na palcach chłopaka miały przeżyć jakiekolwiek plemniki?

W ciążę wcale nie jest zajść tak łatwo, jak się wydaje rozhisteryzowanym dziewczynkom.
Stary 2009-12-13, 21:03   #712
201610310857
Konto usunięte

O losie!
ale kretyński wątek. czy to prowokacja?
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:13   #713
karolynka90
Zakorzenienie

nie jestes w ciazy
NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 21:16   #714
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ago18 Pokaż wiadomość
A JA MAM TAKIE PYATNIE:, ODSTAWIŁAM TABLETKI JASMIN, PIERWSZY OKRES DOSTAŁAM REGURALNIE ALE POPRZEDZAŁO GO 7 DNIOWE PLAMIENIE NASTEPNY ROWNIEŻ TERAZ CZEKAM NA TRZECI OKRES, ZAPEZPIECZAŁAM SIE GUMKA I PATENTEX OVALEM, SPOZNIA SIE OK 8 DNI, WCZORAJ ZROBIŁA TEST "PRE -TEST" ALE POPOLUDNIU, WYSZŁA 1 KRECHA, MAM PODWYŻSZONĄ TEM DO 37 CZY MAM POWÓD DO ZMARTWIEN?? GUMKANIGDY NIE PĘKŁA JEDNEGO RAZU TYLKO, GLOBUŁKA NIE ROZPUSCIŁA SIE DOKŁADNIE TZN WYPŁYNĄŁ JEJ MALUTKI ODMŁAMEK.. PROSZE O PORADY
Po tabletkach to standard. Wczesniej (zanim zaczęłaś brać Yasmin/elle) miałaś @ regularnie?
Stary 2009-12-13, 21:19   #715
neka32
Przyczajenie

Czy to możliwe?

Odstawiłam plastry evra po ponad 2 latach stosowania ale po 2 plasterku a nie po 3 jak zwykle.Zabezpieczalam sie prezerwatywą. Normalnie dostalam okres z odstawienia, teraz czekam na nastepny okres i strasznie się denerwuje, że jestem w ciąży. Boli mnie dół brzucha i piersi tak jak przed@ ,ale schudłam ze 4 kg( w poprzedniej ciązy napoczątku strasznie schudłam). 3 dni temu byłam u lekarza nie wykrył ciąży ale być może to jeszcze za wcześnie. Wszyscy dookoła mi wmawiają mi że jestem w ciąży , poprostu uwzięli sia na mnie (bo mój mąż bardzo by chciał,) co doprowadza mnie do szału. Mąż twierdzi że to niemożliwe ale tydzien temu podczas stosunku, przy wyciąganiu zsunęła się prezerwatywa, ale polowa jej już była na zewnątrz. Od czego te bole brzucha, jajników? Mam schize czy mam powód by sie obawiać?
neka32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:27   #716
Ago18
Rozeznanie

od 6 lat biore tabletki tylko z 3 mc przerwami takze nie wiem..??

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

kurcze a czy sa szanse na ciaze??
Ago18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:32   #717
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

ile jeszcze się takich wątków naczytam...
Nie, nie jesteś w ciąży. Ale o litości, juz więcej tego nie rób. I nie bierz się za seks w najbliższym czasie! Z Twoją "wiedzą" bardzo możesz szybko zajść... nieprzewidywalnie jak słońce na noc...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2009-12-13, 21:44   #718
krolowakiczu
Zakorzenienie

pachnie mi prowokacją.

28.09.2010

krolowakiczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-13, 21:44   #719
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ago18 Pokaż wiadomość
od 6 lat biore tabletki tylko z 3 mc przerwami takze nie wiem..??
kurcze a czy sa szanse na ciaze??
Raczej mniej niż marne - zwłaszcza, że zrobiłaś test i był negatywny.
Może bardziej sie zainteresuj swoim naturalnym cyklem i daj swojemu organizmowi "trochę odpocząć" od tych sztucznych hormonów?
Po co mierzyłaś temperaturę? Albo robi sie poważne obserwacje od początku cyklu (i to ma sens, bo widzisz cały cykl) albo takie mierzenie "ni z gruszki ni z pietruszki" nie ma sensu i tyle.
Stary 2009-12-13, 22:14   #720
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: Czy to możliwe?

Cytat:
Napisane przez neka32 Pokaż wiadomość
Odstawiłam plastry evra po ponad 2 latach stosowania ale po 2 plasterku a nie po 3 jak zwykle.Zabezpieczalam sie prezerwatywą. Normalnie dostalam okres z odstawienia, teraz czekam na nastepny okres i strasznie się denerwuje, że jestem w ciąży. Boli mnie dół brzucha i piersi tak jak przed@ ,ale schudłam ze 4 kg( w poprzedniej ciązy napoczątku strasznie schudłam). 3 dni temu byłam u lekarza nie wykrył ciąży ale być może to jeszcze za wcześnie. Wszyscy dookoła mi wmawiają mi że jestem w ciąży , poprostu uwzięli sia na mnie (bo mój mąż bardzo by chciał,) co doprowadza mnie do szału. Mąż twierdzi że to niemożliwe ale tydzien temu podczas stosunku, przy wyciąganiu zsunęła się prezerwatywa, ale polowa jej już była na zewnątrz. Od czego te bole brzucha, jajników? Mam schize czy mam powód by sie obawiać?
Zrób test a następnym razem dopisz się do zbiorczego wątku.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości