Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-14, 17:59   #751
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez frutika Pokaż wiadomość
Witam,
Chciałam się upewnić pytając was o radę. Otóż jakiś 1,5 miesiąca temu doszło do zblizenia jednak członek partnera tylko się wsunął i zrezygnowaliśmy ze stosunku ponieważ nastąpił niesamowity ból po czym dostałam całonocnego okropnego krwotoku (który rano już ustąpił). jakieś 10 dni później dostałam normalnego okresu (mniej więcej zgodnie z wyliczonym cyklem) . Minął miesiąc od ostatniej miesiączki ( sexu nie uprawiałam przez ten czas) a okres spóźnia się już około tydzień. Wychodzi ,że jeśli doszło by do zapłodnienia byłby to 6-7 tydzień , nie zauważyłam żadnych zmian zewnętrznych : powiększenie sutków , obolałość piersi , senność , skłonność do wymiotów. Jednak miesiączki nie ma . Z moich obserwacji śluzu wynika iż jest on niewielki raczej suchy. Jeszcze nie robiłam testu bo możliwe ,że to zwykłe opóźnienie. Chciałam się dopytać czy istnieje możliwość ,że doszło do zapłodnienia jeżeli nie było penetracji ani wytrysku w tych okolicach. Wystąpiła miesiączka zgodnie z cyklem. A kolejnej nie widać.. Proszę o odpowiedź.
Nie jesteś w ciąży. Masz normalne opóźnienie. Mi się z powodu stresu dużego i lekkiego opóźnienia okres spóźnił kiedyś o 40 dni... A w ciąży nie byłam. Więc spokojnie.

Cytat:
Napisane przez klaudunia161 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Kochałam się z moim chłapakiem i podczas stosunku zobaczyłam biały śluz ale miał na sobie prezerwatywe to wypłyneło tak jakby z niej bo gumka była cała i nie pękła a mój chłopak nie miał wytrysku a było tego dość dużo i wygladało jak sperma. Po 3dniach od stosunku dostałam okres dzisiaj jest pierwszy dzień tego okresu ale jest on brązowy i tak jakby go nie było bo krwi jest bardzo mało. A i jeszcze 3 dni przed stosunkiem zaczełam brać tab;etki antykoncepcyjne ale nie brałam ich zawsze o tej samej godzinie no i przestałam po tym stosunku. Czy możliwe ze jestem w ciaży?

Cytat:
Bo mam bardzo ważną impreze a akurat wypadał mi w ten dzień okres i chciałam go przyśpieszyć czesto tak robie. No tak niby sie zabezpieczyliśmy ale to wypłyneło no i jak mój chłopak nie miał wytrysku to co to mogło być?
Cytat:
Tak wziełam tabletki w srodku cyklu bo tak można go przyśpieszyć bierzesz 2 tabletki przez 2 dni no i potem przestajesz i po 4 dniach pojawia sie okres. potrzebowałam go wcześniej bo mam ważną impreze jak już pisałam i nie chciałam mieć na niej okresu. No właśnie coś sie musiało stać ale co gumka nie pekła na 100% była cała ale coś białego wypłyneło tak od dołu i teraz nie wiem czy jestem w ciąży czy nie bo niby mam ten okres ale taki słaby ze prawie nie krwawie.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

A jak jesteś taka pewna że sie nie da to sprawdz!!
Masz kobieto też swój śluz, który często zostaje na gumce i to na niej zobaczyłaś. Jakby gumka pękła to z pewnością byś to dostrzegła więc w ciąży nie jesteś.

Za to ze względu na swoje widzi mi się, robisz sajgon w swoim organizmie, rozregulowujesz mu gospodarkę hormonalną, możliwe, że źle wpływasz na swój układ krzepnięcia i chyba nie do końca masz świadomość tego co robisz.

Tabletki to nie cukiereczki. Nie bierze się ile chce i kiedy chce żeby okres przesunąć. No chyba, że masz gdzieś swoje zdrowie. A na to właśnie wygląda.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:06   #752
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Naprawdę nie chodzi o to, czy się da czy nie, tylko o głupotę przyjmowania tabletek w takim systemie.
Stary 2009-12-14, 18:19   #753
Czykita82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez [B
pika87[/B];15786109]CZYKITA82 gratuluje i strasznie się cieszę!!! nie dałam rady wcześniej wejsc na forum bo nie miałam neta
jeszcze raz gratulyje 3majcie sie cieplutko
bardzo dziekuje ja tez ostatnio sporadycznie przy komputerze - ogarnela mnie wielka spiaczka
Czykita82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:27   #754
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wziełam tabletki w srodku cyklu bo tak można go przyśpieszyć bierzesz 2 tabletki przez 2 dni no i potem przestajesz i po 4 dniach pojawia sie okres. potrzebowałam go wcześniej bo mam ważną impreze jak już pisałam i nie chciałam mieć na niej okresu. No właśnie coś sie musiało stać ale co gumka nie pekła na 100% była cała ale coś białego wypłyneło tak od dołu i teraz nie wiem czy jestem w ciąży czy nie bo niby mam ten okres ale taki słaby ze prawie nie krwawie.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Okres to nie choroba. A tabletki anty to nie cukierki. Radziłabym skonsultowac takie akcje z lekarzem bo bezpieczne to nie jest. Zrób sobie test jeśli obawiasz się ciąży.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 18:51   #755
inezka85
Przyczajenie

Czy można być w ciąży i nie mieć żadnych objawów i zmian w organizmie?
Od jakiś tzrech miesięcy nie mam okresu, w pierwszym miesiącu- braku- miałam dużo stresów i w tym widziałam przyczyne...ale teraz to nie wiem już sama, zawsze miałam nieregularne miesiączki co 2 miesiące nawet zaczęłam brak tabletki i sie ustabilizowało, lecz po odstawieniu (czerwiec) znów zaczęły sie nie regularne, a teraz ( nie mam wogóle,, dodam też że stwierdzono u mnie nadczynośc tarczycy i podjęłam leczenie
kilka dni temu zaczęłam odczuwać typowe objawy poprzedzające okres (bół brzucha, bolesnośc piersi) byłambym wdzęczna za jakiekolwiek odpowiedzi, rady
inezka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:10   #756
klaudunia161
Przyczajenie

Dot.: Czy to możliwe?

Mam pytanie. Kochałam się z moim chłopakiem i nagle zobaczyłam jakiś biały śluz zabezpieczyliśmy się prezerwatywą ale to wypłyneło tak jakby z niej on nie miał wytrysku ale ten śluz wygladał jak sperma. A i jeszcze brałam tebletki anty przez 3 dni nie pytajcie dlaczego ale po tym stosunku przestałam je brać. po 4 dniach dostałam okres dzisiaj jest pierwszy dzień ale ten okres jest taki jakby go nie było bo krwawienie jest bardzo słabe. Czy możliwe że jestem w ciąży??
klaudunia161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:49   #757
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inezka85 Pokaż wiadomość
Czy można być w ciąży i nie mieć żadnych objawów i zmian w organizmie?
Od jakiś tzrech miesięcy nie mam okresu, w pierwszym miesiącu- braku- miałam dużo stresów i w tym widziałam przyczyne...ale teraz to nie wiem już sama, zawsze miałam nieregularne miesiączki co 2 miesiące nawet zaczęłam brak tabletki i sie ustabilizowało, lecz po odstawieniu (czerwiec) znów zaczęły sie nie regularne, a teraz ( nie mam wogóle,, dodam też że stwierdzono u mnie nadczynośc tarczycy i podjęłam leczenie
kilka dni temu zaczęłam odczuwać typowe objawy poprzedzające okres (bół brzucha, bolesnośc piersi) byłambym wdzęczna za jakiekolwiek odpowiedzi, rady
Jeśli obawiasz się ciąży to zrób test.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:52   #758
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka

test to najlepsze i najszybsze rozwiązanie.
Ale Twoje problemy ze zdrowieniem, tabletki itd mogły spowodować, ze okres sie opoznia, mi po sterydach spoznił sie 92 dni

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:52   #759
marmutita
Rozeznanie

Dot.: obsesja

Ręce opadają.
Nie jesteś w ciąży, a jak tak będziesz bez wyraźnej potrzeby łykać escapelle i tym podobne, to możesz mieć problemy z zajściem wtedy kiedy będziesz już tego chciała.
Tak jak ktoś wyżej napisał - to nie są cukierki - to poważna ingerencja dla Twojego organizmu. Wzięłaś tą tabletkę zupełnie niepotrzebnie.

Swoją drogą - jeśli tak panicznie boisz się ciąży, że strach przed nią odbiera Ci zdolność logicznej interpretacji faktów, to przemyśl czy rzeczywiście warto bawić się w seks i tym podobne atrakcje.

Ginekolog też się popisał .....
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 19:55   #760
foltynka
Zakorzenienie

GG do foltynka
Dot.: obsesja

dobre
jak sie nie wie do czego służy sex i jakie mogą być skutki / konsekwencje to lepiej sie za to nie brać !

dziewczyno! Ile Ty masz lat??? miałas 2 okresy, a nadal wyoblrzymiasz sobie ciążę której nie ma i nie bedzie LOL

ciało w przebudowie... było 66 kg... jest 57 kg... będzie 52 kg ?

kocham kawę
hybrydy moja nowa pasja

Być może ten, którego kocham
Jest moich marzeń wiernym cieniem
I jeśli o mnie śni po nocach,
jest moim życiem i spełnieniem
( 26.07.2008 forever )
foltynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 20:07   #761
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Zaraz ci napiszę, tylko zajrzę do mojej magicznej kuli
Test zrób.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-14, 20:11   #762
klaudunia161
Przyczajenie

test to dopiero 10 dni po stosunku a ja bym chciała wiedzieć juz teraz co to jest to białe i co z tą ciążą.
klaudunia161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 20:40   #763
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15856832]Ciebie może nie bolała Wejdź na którykolwiek wątek ciążowy w poczekalni, większość dziewczyn odczuwa/odczuwała bóle podobne do okresowych, tudzież inne różne dziwne, gdy macica się rozciągała.[/QUOTE]

Jestem trzeci raz w ciąży, 27 tydz. i nie mam pojęcia jak boli rozciągająca się macica. Skurcze Braxtona-Hicksa odczuwam mniej wiecej od dwóch tygodni, zwykle przy szybkim spacerze albo noszeniu zakupów.

Zdarzały się cykle, w których rozpoznałam ból owulacyjny, więc tak tępa nie jestem, ale rozrastajacej się macicy nie wyczułam do tej pory.
We wrześniu miałam dość zalatany tydzień, bolał mnie brzuch i zżarłam wtedy cztery nospy. Chyba mi nie powiesz, że macica rozciąga się właśnie wtedy gdy z góry na dół i z dołu do góry biegam po urzędach.

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2009-12-14 o 23:24
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 22:19   #764
Neciak89
Zakorzenienie

klaudunia161 to co robisz to jest zachowanie idiotyczne i kompletnie niedojrzałe. ciekawi mnie jeszcze skad te tabletki bierzesz, pewnie jakas kolezanka ci daje (jak to tutaj zazwyczaj bywa z takimi osobami :|)

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-14, 23:09   #765
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
HAHa Dołączam się do poganiania Twojej cioci
głupia ciocia, pzrebywała długo, wczoraj sobie polazła !!! dobiero!!! bez sensu.... długo troche i obfita była... od wtorku do wczoraj hmmm...

Cytat:
Napisane przez Czykita82 Pokaż wiadomość
Beata_Batumi
szefowa mi tez powiedziala dzis ze nie ma na co czekac, ze mozna miec 36 lat i trojke dzieci i swietnie sobie radzic.. tez sie obawiam "powrotu" do obiegu ale szef pytal mnie czy bede wracala - co zamierzam w przyszlosci..
jesli maz dobrze zarabia to nie martw sie my mamy podobnie:maz wlasny interes + moja praca, ktorej zaraz nie bedzie.
wykanczamy w miedzyczasie dom co trzeba juz przyspieszyc..
sporo zmian i sporo niewiadomych ale dziecko to cos niesamowitego
nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę, ciesze się z Tobą, to super mieć dzidziunia w brzuszku Mam nadzieje ze każda z Nas która sie stara też sie pochwali, w tym cyklu bądź nstępnym dwoma kreseczkami najlepiej ojej więc do dzieła dziewczyny:P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 09:15   #766
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ciasteczka Pokaż wiadomość
Denerwuję się, bo chciałabym mieć już te wyniki. I bardzo bym chciała, żeby wyszły pozytywne, tzn. żeby wskazywały na ciążę.
i jak są już wyniki?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Czykita82 Pokaż wiadomość
bardzo dziekuje ja tez ostatnio sporadycznie przy komputerze - ogarnela mnie wielka spiaczka
odpoczywaj ile się tylko da

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 09:48   #767
Beata_Batumi
Zadomowienie

U mnie nic- kupiłam test (tydzien po owulacji mniej więcej) i wyszedł negatywny. w piątek wymiotowalam rano po herbacie (nigdy mi sie to nie zdarzało) więc zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Może za wczesnie był zrobiony? teraz czekam na okres, powinnam miec za ok tydzien. Zobaczymy...Wczoraj nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam dwa śliczne śpioszki dla noworodka...ale na nic się nie nastawiam. Jeśli będzie to super a jesli nie to może trochę jeszcze poczekam, żeby sie lepiej przygotować do ciąży.
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 10:58   #768
Hantesis
Raczkowanie

GG do Hantesis Send a message via Skype™ to Hantesis
TEST CIAZOWY - pomozcie odczytac wynik

Witam,

Moje miesiączki są nieregularne, jednak ostatnio (ok 4) było z 1-2 dniowym poślizgiem. Treaz spóźnia mi się juz 8 dzień. Piersi urosły mi bardziej niż dotychczas, apetyt również ale to akurat u mnie normalne. nudnosci nie mam. Zrobiłam test... (pierwszy raz w życiu) i nie wiem jak mam go zinterpretowac - bo niby jest ta 2 kreseczka... ale b. malo widoczna... pomóżcie !!!
Hantesis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:06   #769
wewiora
Raczkowanie

Dot.: TEST CIAZOWY - pomozcie odczytac wynik

No to gratuluje prawdopodobnie jesteś w ciaży ale dla pewności zrob sobie testy z krwi beta one potwierdza ci w 100 %%%

Edytowane przez wewiora
Czas edycji: 2009-12-15 o 11:07
wewiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:19   #770
ewka1987
Rozeznanie

druga kreska jest raczej wyraźna co sugerowałoby ciąże ale jeszcze zależy w jakim czasie po "nasiusianiu" zrobiłaś zdjęcie. bo z tego co się orientuje to wynik jest niewiarygodny po iluś tam minutach (15-30?). Dla pewności zrobiłabym badanie krwi.
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:20   #771
azakowana
Zakorzenienie

Według mnie ciąża jak nic
Stary 2009-12-15, 11:27   #772
visionAM
Zakorzenienie

Jeśli to zdjęcie zrobiłaś od razu po tym jak pokazały się kreski to jesteś najprawdopodobniej w ciąży
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 11:50   #773
Hantesis
Raczkowanie

NIEE - test robilam z samego rana ok 7.20 a zdjęcie po 12.00
Stary 2009-12-15, 11:51   #774
wewiora
Raczkowanie

Smile Dot.: TEST CIAZOWY - pomozcie odczytac wynik

No a po jakim czasie pokazała Ci się ta druga kreska?
Stary 2009-12-15, 12:01   #775
Hantesis
Raczkowanie

po kilkudziesieciu minutach jak nie po kilku godzinach.. ciezko mi powiedziec bo bylam w szkole i nie sprawzalam co chwilke testu. Po zrobieniu testu ta druga kreska byla bardzo delikatnie zaznaczona w skali od 1-6 dalabym 1,5.
Stary 2009-12-15, 12:06   #776
aleksandrettaa
Zakorzenienie

W instrukcji jest napisane, żeby nie patrzeć na wynik, który pokaże się po czasie dłuższym niż 30 minut. Nie jest to wiarygodny wynik. Jeśli masz wątpliwości to powtórz test po 3 dniach.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:06   #777
azakowana
Zakorzenienie

Zawsze możesz przecież powtórzyć test za dwa dni albo od razu zrobić beta hcg.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 12:14   #778
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Jestem skołowana trochę więc postanowiłam zapytać was co o tym sądzicie. 1 grudnia pękła nam gumka podczas stosunku. Zrobiłam dziś rano test i wyszedł negatywny. Jednak od kilku dni mam mdłości, odbija mi się, mam zawroty głowy i ciągle biegam robić siku. Ostatnia @ zaczęła się 21 listopada. Mam przez 7 dni więc tamten stosunek był 3 po okresie. Mam długie i nieregularne cykl więc ciężko mi powiedzieć kiedy teraz powinnam dostać @. Jak sądzicie czy mogę wierzyć w ten wynik testu?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 12:18   #779
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jestem skołowana trochę więc postanowiłam zapytać was co o tym sądzicie. 1 grudnia pękła nam gumka podczas stosunku. Zrobiłam dziś rano test i wyszedł negatywny. Jednak od kilku dni mam mdłości, odbija mi się, mam zawroty głowy i ciągle biegam robić siku. Ostatnia @ zaczęła się 21 listopada. Mam przez 7 dni więc tamten stosunek był 3 po okresie. Mam długie i nieregularne cykl więc ciężko mi powiedzieć kiedy teraz powinnam dostać @. Jak sądzicie czy mogę wierzyć w ten wynik testu?
Idz do laboratorium i zrob test z krwi bedzie bardziej wiarygodny. Pierwsze objawy tzn. mdłosci pojawiaja sie ok 2-8 tyg. po zapłodnieniu
Stary 2009-12-15, 12:31   #780
wewiora
Raczkowanie

ja osobiscie tym testom nie ufam, sama ostatnio zrobilam 10 i co chwile byl inny wynik, jedynie beta dała mi 100 % pewnosci, tobie tez polecam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości