|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za to ze względu na swoje widzi mi się, robisz sajgon w swoim organizmie, rozregulowujesz mu gospodarkę hormonalną, możliwe, że źle wpływasz na swój układ krzepnięcia i chyba nie do końca masz świadomość tego co robisz. Tabletki to nie cukiereczki. Nie bierze się ile chce i kiedy chce żeby okres przesunąć. No chyba, że masz gdzieś swoje zdrowie. A na to właśnie wygląda.
![]() |
#752 |
po prostu Em :)
|
Naprawdę nie chodzi o to, czy się da czy nie, tylko o głupotę przyjmowania tabletek w takim systemie.
![]() |
#753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Przyczajenie
|
Czy można być w ciąży i nie mieć żadnych objawów i zmian w organizmie?
Od jakiś tzrech miesięcy nie mam okresu, w pierwszym miesiącu- braku- miałam dużo stresów i w tym widziałam przyczyne...ale teraz to nie wiem już sama, zawsze miałam nieregularne miesiączki co 2 miesiące nawet zaczęłam brak tabletki i sie ustabilizowało, lecz po odstawieniu (czerwiec) znów zaczęły sie nie regularne, a teraz ![]() kilka dni temu zaczęłam odczuwać typowe objawy poprzedzające okres (bół brzucha, bolesnośc piersi) byłambym wdzęczna za jakiekolwiek odpowiedzi, rady |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to możliwe?
Mam pytanie. Kochałam się z moim chłopakiem i nagle zobaczyłam jakiś biały śluz zabezpieczyliśmy się prezerwatywą ale to wypłyneło tak jakby z niej on nie miał wytrysku ale ten śluz wygladał jak sperma. A i jeszcze brałam tebletki anty przez 3 dni nie pytajcie dlaczego ale po tym stosunku przestałam je brać. po 4 dniach dostałam okres dzisiaj jest pierwszy dzień ale ten okres jest taki jakby go nie było bo krwawienie jest bardzo słabe. Czy możliwe że jestem w ciąży??
|
![]() ![]() |
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#758 | ||
Zakorzenienie
|
test to najlepsze i najszybsze rozwiązanie.
Ale Twoje problemy ze zdrowieniem, tabletki itd mogły spowodować, ze okres sie opoznia, mi po sterydach spoznił sie 92 dni ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
Dot.: obsesja
Ręce opadają.
Nie jesteś w ciąży, a jak tak będziesz bez wyraźnej potrzeby łykać escapelle i tym podobne, to możesz mieć problemy z zajściem wtedy kiedy będziesz już tego chciała. Tak jak ktoś wyżej napisał - to nie są cukierki - to poważna ingerencja dla Twojego organizmu. Wzięłaś tą tabletkę zupełnie niepotrzebnie. Swoją drogą - jeśli tak panicznie boisz się ciąży, że strach przed nią odbiera Ci zdolność logicznej interpretacji faktów, to przemyśl czy rzeczywiście warto bawić się w seks i tym podobne atrakcje. Ginekolog też się popisał ..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: obsesja
dobre
![]() jak sie nie wie do czego służy sex i jakie mogą być skutki / konsekwencje to lepiej sie za to nie brać ! dziewczyno! Ile Ty masz lat??? miałas 2 okresy, a nadal wyoblrzymiasz sobie ciążę której nie ma i nie bedzie LOL ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Konto usunięte
|
Zaraz ci napiszę, tylko zajrzę do mojej magicznej kuli
![]() Test zrób. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#762 |
Przyczajenie
|
test to dopiero 10 dni po stosunku a ja bym chciała wiedzieć juz teraz co to jest to białe i co z tą ciążą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15856832]Ciebie może nie bolała
![]() Jestem trzeci raz w ciąży, 27 tydz. i nie mam pojęcia jak boli rozciągająca się macica. Skurcze Braxtona-Hicksa odczuwam mniej wiecej od dwóch tygodni, zwykle przy szybkim spacerze albo noszeniu zakupów. Zdarzały się cykle, w których rozpoznałam ból owulacyjny, więc tak tępa nie jestem, ale rozrastajacej się macicy nie wyczułam do tej pory. We wrześniu miałam dość zalatany tydzień, bolał mnie brzuch i zżarłam wtedy cztery nospy. Chyba mi nie powiesz, że macica rozciąga się właśnie wtedy gdy z góry na dół i z dołu do góry biegam po urzędach. Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2009-12-14 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zakorzenienie
|
klaudunia161 to co robisz to jest zachowanie idiotyczne i kompletnie niedojrzałe. ciekawi mnie jeszcze skad te tabletki bierzesz, pewnie jakas kolezanka ci daje (jak to tutaj zazwyczaj bywa z takimi osobami :|)
![]() ![]() |
![]() |
#765 | |
Zadomowienie
|
głupia ciocia, pzrebywała długo, wczoraj sobie polazła !!! dobiero!!! bez sensu.... długo troche i obfita była... od wtorku do wczoraj
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#766 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#767 |
Zadomowienie
|
U mnie nic- kupiłam test (tydzien po owulacji mniej więcej) i wyszedł negatywny. w piątek wymiotowalam rano po herbacie (nigdy mi sie to nie zdarzało) więc zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Może za wczesnie był zrobiony? teraz czekam na okres, powinnam miec za ok tydzien. Zobaczymy...Wczoraj nie mogłam sie powstrzymać i kupiłam dwa śliczne śpioszki dla noworodka...ale na nic się nie nastawiam. Jeśli będzie to super a jesli nie to może trochę jeszcze poczekam, żeby sie lepiej przygotować do ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Raczkowanie
|
TEST CIAZOWY - pomozcie odczytac wynik
Witam,
Moje miesiączki są nieregularne, jednak ostatnio (ok 4) było z 1-2 dniowym poślizgiem. Treaz spóźnia mi się juz 8 dzień. Piersi urosły mi bardziej niż dotychczas, apetyt również ale to akurat u mnie normalne. nudnosci nie mam. Zrobiłam test... (pierwszy raz w życiu) i nie wiem jak mam go zinterpretowac - bo niby jest ta 2 kreseczka... ale b. malo widoczna... pomóżcie !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Raczkowanie
|
Dot.: TEST CIAZOWY - pomozcie odczytac wynik
No to gratuluje
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wewiora Czas edycji: 2009-12-15 o 11:07 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#770 |
Rozeznanie
|
druga kreska jest raczej wyraźna co sugerowałoby ciąże ale jeszcze zależy w jakim czasie po "nasiusianiu" zrobiłaś zdjęcie. bo z tego co się orientuje to wynik jest niewiarygodny po iluś tam minutach (15-30?). Dla pewności zrobiłabym badanie krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Zakorzenienie
|
Według mnie ciąża jak nic
![]()
#772 |
Zakorzenienie
|
Jeśli to zdjęcie zrobiłaś od razu po tym jak pokazały się kreski to jesteś najprawdopodobniej w ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
NIEE - test robilam z samego rana ok 7.20 a zdjęcie po 12.00
|
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Raczkowanie
|
![]()
No a po jakim czasie pokazała Ci się ta druga kreska?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Raczkowanie
|
po kilkudziesieciu minutach jak nie po kilku godzinach.. ciezko mi powiedziec bo bylam w szkole i nie sprawzalam co chwilke testu. Po zrobieniu testu ta druga kreska byla bardzo delikatnie zaznaczona w skali od 1-6 dalabym 1,5.
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Zakorzenienie
|
W instrukcji jest napisane, żeby nie patrzeć na wynik, który pokaże się po czasie dłuższym niż 30 minut. Nie jest to wiarygodny wynik. Jeśli masz wątpliwości to powtórz test po 3 dniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Zakorzenienie
|
Zawsze możesz przecież powtórzyć test za dwa dni albo od razu zrobić beta hcg.
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
Jestem skołowana trochę więc postanowiłam zapytać was co o tym sądzicie. 1 grudnia pękła nam gumka podczas stosunku. Zrobiłam dziś rano test i wyszedł negatywny. Jednak od kilku dni mam mdłości, odbija mi się, mam zawroty głowy i ciągle biegam robić siku. Ostatnia @ zaczęła się 21 listopada. Mam przez 7 dni więc tamten stosunek był 3 po okresie. Mam długie i nieregularne cykl więc ciężko mi powiedzieć kiedy teraz powinnam dostać @. Jak sądzicie czy mogę wierzyć w ten wynik testu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Raczkowanie
|
ja osobiscie tym testom nie ufam, sama ostatnio zrobilam 10 i co chwile byl inny wynik, jedynie beta dała mi 100 % pewnosci, tobie tez polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.