Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-15, 13:54   #781
Vilqa
Zadomowienie

Dot.: TEST CIAZOWY - pomozcie odczytac wynik

Cytat:
Napisane przez Hantesis Pokaż wiadomość
po kilkudziesieciu minutach jak nie po kilku godzinach.. ciezko mi powiedziec bo bylam w szkole i nie sprawzalam co chwilke testu. Po zrobieniu testu ta druga kreska byla bardzo delikatnie zaznaczona w skali od 1-6 dalabym 1,5.
Czyli, że jak?
Kreski ze zdjęcia mają kilka godzin, tak?
Druga kreska, ale bardzo blada, pojawiała się zaraz po zrobieniu testu? Czyli były dwie kreski, a ta druga z czasem nabrała bardziej intensywnego koloru?
Jeśli tak, ciąża niewykluczona. Zrób test z krwi.

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 15:04   #782
arisa
Zadomowienie

Dot.: obsesja

Nieznajomość tematu się kłania. Na biologię chyba się nie uczęszczało? Po co uprawiać seks, jak przy takich schizach po roku bedziesz miała rozwalony organizm?

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 16:10   #783
SugarbabyLove
Zakorzenienie

ulotka prawde ci powie!
moja rada- zrób jeszcze raz test dla pewnośći ale na moje oko jesteś zafasolkowana
Stary 2009-12-15, 16:12   #784
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wg mnie to ciąża - nawet, jeśli krecha pojawiła się później. Z powietrza się nie wzięła, nie? Na twoim miejscu zrobiłabym jutro test beta hcg z krwi.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 16:31   #785
liwia79708
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Mam pytanie dotyczace opoznienia okresu,biore tabl yaz i juz zaczelam 5 opakowanie ,jestem przy 5 tabl rozowej z nowego opakowania,spoznia sie juz dobry tydz,czemu tak sie dzieje,test robilam jeden ,byl negatywny,ale czy pewny....Boli mnie podbrzusze...
Prosze o odp szybka
liwia79708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 16:39   #786
visionAM
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15874560]Wg mnie to ciąża - nawet, jeśli krecha pojawiła się później. Z powietrza się nie wzięła, nie? Na twoim miejscu zrobiłabym jutro test beta hcg z krwi.[/QUOTE]

nawet jak się nie jest w ciąży i test sobie leży kilka godzin to da druga kreska pokazuje się własnie taka blada - wiem co mówię a ciązy i tak nie ma. Test się odczytuje od razu po wykonaniu, potem jest nieważny
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 16:58   #787
Crisis
Przyczajenie

Kupiłaś ten test na targu u ruskich?
Bo jeśli w aptece to wystarczy tylko dokładnie przeczytać ulotkę przed użyciem i wszystko będzie jasne. A stwierdzenia typu "test robilam z samego rana ok 7.20 a zdjęcie po 12.00" świadczą o tym, że ulotki nie czytałaś. Nie zdziwiłbym się gdybyś wcale nie uprawiała seksu a mimo wszystko robiła test "bo okres się spóźnia"...
Crisis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 16:58   #788
Anulcia23
Przyczajenie

Dot.: Czy to możliwe?

W takim razie ja mam taką historię ze sobą. Pod koniec września kochałam się z chłopakiem, był to akurat 1 dzień po okresie (zaznaczam ze byłam wtedy na tabsach), on we mnie nie doszedł i na tym się skończyło. Kiedy wybrałam cały ten blister normalnie dostałam okresu, trwał tyle ile powinien, po wybraniu kolejnego blistra dostałam także najzwyklejszego w świecie okresu, jednak na ten drugi okres odstawiłam tabletki. Cały miesiąc nic mi nie było, w połowie cyklu zaczęły się te same objawy okresu, co zawsze czyli ból podbrzusza, bóle głowy itd. Okresu powinnam dostać wczoraj, jednak zamiast niego na wkładce pojawił się śluz nieprzeźroczysty, z białymi wtrąceniami, nie był rozciągliwy, bez zapachu, pobolewa mnie troszkę brzuch. Czytałam wczoraj różne fora, ale z nich wynika, że Panie, kiedy zaszły w ciążę nawet na tabsach nie dostały kolejnego okresu, a ja miałam dwa całkowicie normalne i o czasie, albo że jeśli się odkłada tabletki na bok, to okresu może nie być, ponieważ organizm musi się sam przestawić na swój cykl. Poszłam więc do apteki i zapytałam panią farmaceutkę jak to może być, a ona mnie wręcz zapewniła, że w ciąży nie jestem, ponieważ miałam dwa normalne okresy, od współżycia już minęły prawie 3 miesiące, nie miałam żadnych dziwnych sensacji i nadal ich nie mam, a pobolewanie brzucha i ta wydzielina w tym przypadku są całkowicie normalne, niemniej jednak na wszelki wypadek poleciła mi test ciążowy Jutro go zrobię, zobaczymy co to z tego będzie.
Anulcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:44   #789
klaudunia161
Przyczajenie

Masz kobieto też swój śluz, który często zostaje na gumce i to na niej zobaczyłaś. Jakby gumka pękła to z pewnością byś to dostrzegła więc w ciąży nie jesteś.

Że śluz mam to wiem ale tego było naprawde dużo więc to nie mógł być naprawde śluz a bardzo chiałabym wiedzieć co to jest.
klaudunia161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:49   #790
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hantesis Pokaż wiadomość
Witam,

Moje miesiączki są nieregularne, jednak ostatnio (ok 4) było z 1-2 dniowym poślizgiem. Treaz spóźnia mi się juz 8 dzień. Piersi urosły mi bardziej niż dotychczas, apetyt również ale to akurat u mnie normalne. nudnosci nie mam. Zrobiłam test... (pierwszy raz w życiu) i nie wiem jak mam go zinterpretowac - bo niby jest ta 2 kreseczka... ale b. malo widoczna... pomóżcie !!!
moje GRATULACJE

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 18:56   #791
pika87
Rozeznanie

[QUOTE=Hantesis;15869751]po kilkudziesieciu minutach jak nie po kilku godzinach.. ciezko mi powiedziec bo bylam w szkole i nie sprawzalam co chwilke testu. Po zrobieniu testu ta druga kreska byla bardzo delikatnie zaznaczona w skali od 1-6 dalabym 1,5.

zrób jeszcze jeden test rano i sprawdż od razu, wtedy będzie wiadomo. dla upewnieni się powtórz za 3-5 dni. tylko proponuje dokładnie przeczytać ulotkę bo w większości wiarygodny wynik jest po kilku minutach po których upłynięciu może się pokazać fałszywy wynik- tj druga kreska.
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-15, 18:59   #792
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
moje GRATULACJE
Przeczytałaś wszystkie posty?
Stary 2009-12-15, 19:11   #793
LaCandy
Zadomowienie

Hantesis ---> dziewczyny mają rację, że wynik nie jest wiarygodny po dłuższym czasie. To napewno jest napisane w ulotce bo w mojej bylo napisane że wynik nie jest wiarygodny po czasie dłuższym niż 30 minut... Ale, robiłam test wczoraj ok godziny 19.00 (ulotka mówiła że nie ma znaczenia czy będzie to mocz pobrany rano czy w jakiejkolwiek innej porze dnia) i zapomniałam go wyrzucić. Jak przeczytałam Twój post to mi się przypomniało, że leży na szafce.. wyjęłam go spowrotem z pudełeczka i jak było na początku tak nic się nie zmieniło przez ponad 24 godziny... Jest jedna gruba krecha i obok pusto...

Edytowane przez LaCandy
Czas edycji: 2009-12-15 o 19:14
LaCandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 20:39   #794
konwalijka82
Raczkowanie

Z tymi testami różnie bywa...ja robiłam kiedyś bobo test, i po 3 godzinach wyskoczyła mi 2 kreska a w ciąży nie jestem...najlepiej powtórzyć test jeszcze raz, wcześnie rano i odczytać wynik po czasie o którym mowa na ulotce albo zrobić sobie test z krwi.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-15, 22:48   #795
lesyeux
Zadomowienie

ale zamieszanie z tym testem najlepiej powtorzyc go, i odrazu odczytac wynik, tak jak wskazane na ulotce jezli tak jak mowisz, ze kreska byla blada ta druga..... od razu... po odczekaniu, to mozliwe ze jestes. Bo na tym zdjeciu definitywnie, widac ciaze. ale w sumie racja te testy to są tak trafne ze szok.... !!!! osoba ktora nie jest w ciazy test jej pokazuje ze jest i tak wkółko i na odwrót i takie tam oszustwa.

Ciekawi mnie czy istnieje taki test który jest w 100% pewniakiem a nie zdradziecki !!!! hmmm... ja takiego narazie nie znam:P kazdy pokazuje mi negatywa :P a moglo byc II kresunie, czy tak wiele wymagam ale nie oszukane
Stary 2009-12-16, 06:37   #796
kalynka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
nawet jak się nie jest w ciąży i test sobie leży kilka godzin to da druga kreska pokazuje się własnie taka blada - wiem co mówię a ciązy i tak nie ma. Test się odczytuje od razu po wykonaniu, potem jest nieważny

Taka śmieszna kreska nie zawsze oznacza ciążę..ja miałam identyczną "cieniowaną" z porannego moczu, test zrobiłam w dniu miesiączki..a około godziny po tym teście z mega niepewnym wynikiem..dostałam okresu. (to był pre test chyba)

A i przypomniałam sobie, że moja siostra 2-3 lata temu też miała podobną sytuację, zrobiła test tylko dlatego, że jej się spóźniała miesiączka 4 dni, ale nie miała żadnej zagrożonej sytuacji..jakież było jej zdziwienie kiedy zobaczyła właśnie takie dziwo na teście, tego samego dnia była już u ginekologa z tym niepokalanym poczęciem i okazało się, że ma cysty i torbiele na jajnikach, co dało swe odzwierciedlenie w teście. (zmiana hormonów).

Edytowane przez kalynka
Czas edycji: 2009-12-16 o 06:45
kalynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 12:40   #797
frutika
Przyczajenie

zrobiłam test hcg i następnego dnia dostałam @.Ale przynajmniej mam pewność ,że nie jestem w ciąży bo słyszałam o wielu przypadkach kiedy dziewczyny były w ciąży a okres utrzymywał im się nawet do 5 miesiąca. Jeśli mam wam doradzić dziewczyny to jak macie wątpliwości to nie ma sensu kupować kilku testów ciążowych. Koszt badania waha się w okolicach 20 zł i daje 100% pewność.
frutika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:40   #798
Paperlove899
Raczkowanie

juz dawno obiecalam sobie,ze nie bede sobie wkrecac takich rzeczy bo jestem dorosla i madra
jednak glupie gadanie kolezanek sklonilo mnie do napisania tego posta.
Od 8 miesiecy biore novynette i wspolzyje bez innych srodkow anty,z tym wyjatkiem,ze chlopak zawsze konczy na zewnatrz. W poniedzialek jakos stalo sie tak,ze skonczyl we wnatrz, bylismy pod wplywem alkoholu i boje sie,ze obnizyl on skutecznosc;/ pozatym nigdy nie biore tabletek idealnie rowno,czasem godzine pozniej lub wczesniej ale podobno takie odchylenia nie maja znaczenia.
Dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres i jest on bardzo twardy,do okresu zostal mi jeszcze grubo ponad 1,5 tyg,co myslicie?ciaza czy poprostu niepotrzebne schizy?
Paperlove899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 15:49   #799
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paperlove899 Pokaż wiadomość
juz dawno obiecalam sobie,ze nie bede sobie wkrecac takich rzeczy bo jestem dorosla i madra
jednak glupie gadanie kolezanek sklonilo mnie do napisania tego posta.
Od 8 miesiecy biore novynette i wspolzyje bez innych srodkow anty,z tym wyjatkiem,ze chlopak zawsze konczy na zewnatrz. W poniedzialek jakos stalo sie tak,ze skonczyl we wnatrz, bylismy pod wplywem alkoholu i boje sie,ze obnizyl on skutecznosc;/ pozatym nigdy nie biore tabletek idealnie rowno,czasem godzine pozniej lub wczesniej ale podobno takie odchylenia nie maja znaczenia.
Dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres i jest on bardzo twardy,do okresu zostal mi jeszcze grubo ponad 1,5 tyg,co myslicie?ciaza czy poprostu niepotrzebne schizy?
po pierwsze : jeśli alkohol nie wywoła wymiotów w ciągu 4ech godzin od przyjęcia tabsa to nie ma o czym mówić, sam w sobie na skuteczność nie wpływa
po drugie : takie odchylenia to żaden problem bo liczy się stała pora = jak rano to rano, jak wieczorem to wieczorem.. stała godzina nie musi być utrzymana
po trzecie : uważam, że schizujesz i to niepotrzebnie
po czwarte : nie słuchaj koleżanek

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-16, 17:10   #800
olkaskorpionka21
Przyczajenie

witam mam problem!!!pomóżcie mi!!!
uprawiałąm sex w miesiączke z mężem ale zabezpieczyliśmy sie prezerwatywą!!powinnam dostać @ 13 grudnia a tu nic.........! robiłam dwa testy 13 i 16 dzisiaj wyszły brak ciązy!czy testy moga sie myslić!!!!!!!czy to może byc ciąza!!
dodam tylko ze teraz mialam bardzo stresujacy okrez w życiu boli mnie nerka i brałam jakiś czas temu zelixe 10 zdarzało sie nawet 2 tab dziennie
olkaskorpionka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 17:21   #801
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkaskorpionka21 Pokaż wiadomość
witam mam problem!!!pomóżcie mi!!!
uprawiałąm sex w miesiączke z mężem ale zabezpieczyliśmy sie prezerwatywą!!powinnam dostać @ 13 grudnia a tu nic.........! robiłam dwa testy 13 i 16 dzisiaj wyszły brak ciązy!czy testy moga sie myslić!!!!!!!czy to może byc ciąza!!
dodam tylko ze teraz mialam bardzo stresujacy okrez w życiu boli mnie nerka i brałam jakiś czas temu zelixe 10 zdarzało sie nawet 2 tab dziennie
Spokojnie. Podejrzewam,że miesiączka spóźnia Ci się od stresu. Jeśli za kilka dni nie będzie okresu, powtórz test ( najlepiej z krwi) i idz do lekarza.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:15   #802
zmartwiona001928
Przyczajenie

czy to ciąża?

witam wszystkich
Mam 17 lat i chyba troszkę za wcześnie zaczęłam współżycie. Nie napiszę że nie chcę tego dziecka, bo czuje się już matką, ale chciałabym się upewnić. 1.11 małam ostatni okres, z moim chlopakiem robilismy to 5.11 od razu po okresie więc z tego co się orientuję to dni niepłodne. Następnym razem zrobiliśmy to 28.11 (1 dzien przed okresem bo zawsze miałam regularnie) do dzisiaj nie dostałam okresu, ale zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wskazują na ciąże. Martwi mnie tylko to że mam juz widoczny brzuch! Bolą mnie piersi i mam ogromny apetyt, a rano mdłości. Ktory to jest tydzień? I czy to nie jest urojona ciąża?

z góry dziękuję za pomoc
zmartwiona001928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:26   #803
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: czy to ciąża?

Cytat:
Napisane przez zmartwiona001928 Pokaż wiadomość
witam wszystkich
Mam 17 lat i chyba troszkę za wcześnie zaczęłam współżycie. Nie napiszę że nie chcę tego dziecka, bo czuje się już matką, ale chciałabym się upewnić. 1.11 małam ostatni okres, z moim chlopakiem robilismy to 5.11 od razu po okresie więc z tego co się orientuję to dni niepłodne. Następnym razem zrobiliśmy to 28.11 (1 dzien przed okresem bo zawsze miałam regularnie) do dzisiaj nie dostałam okresu, ale zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wskazują na ciąże. Martwi mnie tylko to że mam juz widoczny brzuch! Bolą mnie piersi i mam ogromny apetyt, a rano mdłości. Ktory to jest tydzień? I czy to nie jest urojona ciąża?

z góry dziękuję za pomoc

wg. mnie jestes w ciązy nie wiem czy gratulowac czy nie...

wg. moich obliczen urodzisz ok. 10 sierpnia 2010r.

trzy testy chyba nie moga sie mylic, ale dla pewnosci zrob Bete
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:26   #804
paula78
Zakorzenienie

Skoro roblas testy i wskazuja ciąze to skąd niedowierzanie ?

IDZ DO ELKARZA !!!
,bierz witaminy,zrob badania ,usg.
powiedz rodzicom i chlopakowi.

nie zazdroszczę bo wlaśnie zakonczylas dziecinstwo i czas beztroskiego dorastania i dojrzewania.

współżyjąc bez zabezpieczenia mozna skonczyc z ciąza w kazdym dniu cyklu.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2009-12-16 o 20:28
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:34   #805
zmartwiona001928
Przyczajenie

po prostu martwi mnie to że widać już lekki okrągły brzuszek.
Czy to możliwe?

dziękuję za pomoc!
jak najszybciej wybiorę się do lekarza.
a rodzice i chłopak już wiedzą.
Stary 2009-12-16, 20:47   #806
Konto usunięte

Ja pierdziu, faktycznie widoczny brzuszek to teraz największy powód do zmartwień?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:50   #807
zmartwiona001928
Przyczajenie

po prostu staram się upewnić czy to na pewno ciąża.
Stary 2009-12-16, 20:50   #808
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zmartwiona001928 Pokaż wiadomość
witam wszystkich

z góry dziękuję za pomoc
A przed 1.11 jak było ze współżyciem?
4 dni to trochę mało jak na @. To mogło już wtedy być plamienie we wczesnej ciąży, a nie @.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 20:59   #809
Konto usunięte

A 3 testy nie starczają, by się upewnić? Brzuch może, ale wcale nie musi być już widoczny. Skoro jest, to jest i nad czym tu się rozwodzić? Za 9 miesięcy schudniesz.
Stary 2009-12-16, 21:06   #810
natalieeee
Przyczajenie

Witam

Ja mam pytanie, które spędza mi sen z powiek. Okres spóźnia mi się już 2 tygodnie. Zawsze miałam regularne cykle. Ostatni okres w listopadzie był bardzo słaby. Odczuwam od kilku dni takie kłucie w lewej, dolnej części brzucha. Współżyłam tylko raz z narzeczonym, zabezpieczaliśmy się. W dodatku to były dni niepłodne. Od przeszło miesięca byłam na ścisłej diecie (niecałe 600 kcl). Teraz jestem na 1200 kcl. Zrobiłam już 3 testy i wszystkie wyszły negatywne. Takie bóle z lewej strony też już wcześniej odczuwałam. Byłam nawet na USG jamy brzusznej i nic nie wykazano. Lekarz powiedział mi tylko, że to mogą być ginekologiczne sprawy. Do tego wszystkiego w ubiegłym miesiącu miałam sporo stresów (utrata pracy).Od dłuższego czasu leczę się również na nerwicę. Proszę napiszcie mi, czy z waszego punktu mogę być w ciąży. Od 2 tygodni tylko o tym myślę. To w mojej obecnej sytuacji byłby koniec świata
natalieeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości