Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-16, 21:15   #811
paula78
Zakorzenienie

Dot.: czy to ciąża?

Cytat:
Napisane przez zmartwiona001928 Pokaż wiadomość
po prostu martwi mnie to że widać już lekki okrągły brzuszek.
Czy to możliwe?

dziękuję za pomoc!
jak najszybciej wybiorę się do lekarza.
a rodzice i chłopak już wiedzą.
trudno mi uwierzyc ze widac max 6-7 tygodniowy brzuch przy 1 ciązy ale nie jestem ginem.

mama wie i jeszcze cie do lekarza nie wyslała ?:-0

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez natalieeee Pokaż wiadomość
Witam

Ja mam pytanie, które spędza mi sen z powiek. Okres spóźnia mi się już 2 tygodnie. Zawsze miałam regularne cykle. Ostatni okres w listopadzie był bardzo słaby. Odczuwam od kilku dni takie kłucie w lewej, dolnej części brzucha. Współżyłam tylko raz z narzeczonym, zabezpieczaliśmy się. W dodatku to były dni niepłodne. Od przeszło miesięca byłam na ścisłej diecie (niecałe 600 kcl). Teraz jestem na 1200 kcl. Zrobiłam już 3 testy i wszystkie wyszły negatywne. Takie bóle z lewej strony też już wcześniej odczuwałam. Byłam nawet na USG jamy brzusznej i nic nie wykazano. Lekarz powiedział mi tylko, że to mogą być ginekologiczne sprawy. Do tego wszystkiego w ubiegłym miesiącu miałam sporo stresów (utrata pracy).Od dłuższego czasu leczę się również na nerwicę. Proszę napiszcie mi, czy z waszego punktu mogę być w ciąży. Od 2 tygodni tylko o tym myślę. To w mojej obecnej sytuacji byłby koniec świata
zabezpieczenie bylo
test negatywny
dieta
stres

ciążę wykluczam
idz do gina.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 21:52   #812
azjainlove
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

hej, mam pytanie, czy dwa testy wykonane wieczorem, drugi po szybkim wypiciu dwoch szklanek wody i odczekaniu chwilki, 19dni od niepewnego stosunku sa wiarygodne?
azjainlove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:03   #813
pika87
Rozeznanie

[QUOTE=azjainlove;15902954]hej, mam pytanie, czy dwa testy wykonane wieczorem, drugi po szybkim wypiciu dwoch szklanek wody i odczekaniu chwilki, 19dni od niepewnego stosunku sa wiarygodne?[/QUtest powinno się robić rano dlatego, że mocz jest wtedy najbardziej skoncentrowany (nie rozwodniony). trudno powiedziać. jak ja zrobiłam sobie test wieczorem też ok 20 dni po stosunku to wynik wyszedł pozytywny, był wiarygodny bo rano powtórzyłam test. poziom hcg powinien być na tyle duży, że mógłby wykazać ciążę, ale to różnie bywa najlepiej powtórz test rano (z pierwszego moczu) wtedy wynik będzie najbardziej wiarygodny i po sprawie. takie jest moje zdanie
pika87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:53   #814
natalieeee
Przyczajenie

Witam

Ja mam pytanie, które spędza mi sen z powiek. Okres spóźnia mi się już 2 tygodnie. Zawsze miałam regularne cykle. Ostatni okres w listopadzie był bardzo słaby. Odczuwam od kilku dni takie kłucie w lewej, dolnej części brzucha. Współżyłam tylko raz z narzeczonym, zabezpieczaliśmy się. W dodatku to były dni niepłodne. Od przeszło miesięca byłam na ścisłej diecie (niecałe 600 kcl). Teraz jestem na 1200 kcl. Zrobiłam już 3 testy i wszystkie wyszły negatywne. Takie bóle z lewej strony też już wcześniej odczuwałam. Byłam nawet na USG jamy brzusznej i nic nie wykazano. Lekarz powiedział mi tylko, że to mogą być ginekologiczne sprawy. Do tego wszystkiego w ubiegłym miesiącu miałam sporo stresów (utrata pracy).Od dłuższego czasu leczę się również na nerwicę. Proszę napiszcie mi, czy z waszego punktu mogę być w ciąży. Od 2 tygodni tylko o tym myślę. To w mojej obecnej sytuacji byłby koniec świata
natalieeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-16, 22:58   #815
Haniula
Zakorzenienie

Witam drogie Panie

czytam czytam i wsumie nie znalazlam odpowiedzi dla siebie.
Otóż 21 wrzesnia odstawilam tabletki anty, potem mialam okres regularnie co 28 dni. Ostatni byl 22 listopada ale byl bardzo skąpy i krotki ok 3 dni trwał. Ok 25 listopada kochalam sie z moim do konca,( wynikałoby ze były to dni niepłodne ) nastepne stosunki byly przerywane, jak wiadomo to tez zadna forma zabezpieczenia.
wiec do sedna.. aktualnie od tygodnia mdli mnie i strasznie kłuje w lewym jajniku szczegolnie na wieczor, bardzo czesto mam zawroty głowy i bolą mnie piersi ale tylko po bokach, jakby w pachwinach. Przedwczoraj zrobilam test , wyszedl negatywny alee na tescie nie bylo napisane ze wykrywa ciaze juz po 14 dniach tylko tyle ze nalezy wykonac w pierwszy dzien okresu zatem pewnie bylo za wczesnie. okres powinnam dostac na dniach .śluzu raz mam duzo raz calkiem sucho. Mierzylam pare razy temp w pochwie i zawsze byla ok 37,5-37,8 aczkowiek nie sugeruje sie tym bo mierzylam ja wlasciwie w momentach kiedy mi sie przypomnialo.
czesto tez mam wrazenie osłabionej jak na grype ale nic choroby nie wskazuje.
Juz sama nie wiem, czy to oznaki nadchodzącej @ czy ciąży czy moze orgaznim jeszcze walczy po odstawie anty i stad takie dziwne samopoczucie.
Troche sie rozpisalam ale mam nadzieje ze mi pomożecie kobitki, a ja odliczam do @ zebym mogla zrobic znowu test.
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 00:20   #816
MonikaCh
Przyczajenie

Mój problem trochę skomplikowany, ale liczę na rzetelne informację.
Mianowicie od 4 miesięcy stosuję antykoncepcję hormonalną (Syndi-35). W zeszły piątek doszło do stosuku, gdzie wyjątkowo mój partner skończył we mnie. Wieczorem powinnam wziąć tabletkę, ale o tym zapomniałam ( w środę rozpoczęłam to czwarte opakowanie czyli byłam już po 2 przyjętych tabletkach). Przypomniało mi się następnego dnia (sobota przed 12 w południe) czyli w moim wypadku 12h i 50 parę minut po czasie. Od razu zażyłam zapomnianą tabletkę, ale że jestem lekko mówiąc przewrażliwona jak najszybciej próbowałam umówić się na prywatną wizytę u lekarza po tabletkę 72h po stosunku. Takową otrzymałam i w sobotę ok. godz. 18 ją przyjęłam. Byłabym spokojna, gdyby nie moja głupota i w pon. znowu uprawiałam seks, jak zwykle bez dodat. zabezpiczenia, ale mój chłopak nie kończył we mnie. Martwię się, ponieważ wg. zaleceń na ulotce powinnam dostosować się do zasady 7 dni. Czyli przyjąć zapomnianą tabletkę (done) i przez najbliższe siedem dni stosować dodatkową metodę zabezpiczenie ( czego nie zrobiłam). Czy może coś z mojej nieodpowiedzialności wyniknąć? Jak myślicie? Proszę o rady. Pozdrawiam.
MonikaCh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 08:49   #817
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

to nie ciąża... sama się nie tak dawno odchudzałam i okres spóźnił mi się dwa tygodnie ale wkońcu go dostałam strach był bo zawsze miałam regularnie... idz do ginekologa bo to może byc co innego lekarz napewno coś zaradzi

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zmartwiona001928 Pokaż wiadomość
witam wszystkich
Mam 17 lat i chyba troszkę za wcześnie zaczęłam współżycie. Nie napiszę że nie chcę tego dziecka, bo czuje się już matką, ale chciałabym się upewnić. 1.11 małam ostatni okres, z moim chlopakiem robilismy to 5.11 od razu po okresie więc z tego co się orientuję to dni niepłodne. Następnym razem zrobiliśmy to 28.11 (1 dzien przed okresem bo zawsze miałam regularnie) do dzisiaj nie dostałam okresu, ale zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wskazują na ciąże. Martwi mnie tylko to że mam juz widoczny brzuch! Bolą mnie piersi i mam ogromny apetyt, a rano mdłości. Ktory to jest tydzień? I czy to nie jest urojona ciąża?

z góry dziękuję za pomoc
to może byc ciąża bo trzy testy raczej by się nie pomyliły ale dla pewności możesz zrobic betę... idz do ginekologa niech cię zbada umów się na usg to sie wszystko okaże... ginekolog wykryje ci 4-5 tygodniową ciążę...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 09:13   #818
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Na pewno nie jesteś w ciąży. Okres spóźnia Ci się z powodu restrykcyjnej diety. Takie odżywianie może zatrzymać okres. W dodatku masz dużo stresów.

Na testy ciążowe już nie wydawaj kasy, ale idź do laboratorium i zrób sobie morfologie bo możliwe, że przy zaniku okresu i takiej diecie masz anemię.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie

czytam czytam i wsumie nie znalazlam odpowiedzi dla siebie.
Otóż 21 wrzesnia odstawilam tabletki anty, potem mialam okres regularnie co 28 dni. Ostatni byl 22 listopada ale byl bardzo skąpy i krotki ok 3 dni trwał. Ok 25 listopada kochalam sie z moim do konca,( wynikałoby ze były to dni niepłodne ) nastepne stosunki byly przerywane, jak wiadomo to tez zadna forma zabezpieczenia.
wiec do sedna.. aktualnie od tygodnia mdli mnie i strasznie kłuje w lewym jajniku szczegolnie na wieczor, bardzo czesto mam zawroty głowy i bolą mnie piersi ale tylko po bokach, jakby w pachwinach. Przedwczoraj zrobilam test , wyszedl negatywny alee na tescie nie bylo napisane ze wykrywa ciaze juz po 14 dniach tylko tyle ze nalezy wykonac w pierwszy dzien okresu zatem pewnie bylo za wczesnie. okres powinnam dostac na dniach .śluzu raz mam duzo raz calkiem sucho. Mierzylam pare razy temp w pochwie i zawsze byla ok 37,5-37,8 aczkowiek nie sugeruje sie tym bo mierzylam ja wlasciwie w momentach kiedy mi sie przypomnialo.
czesto tez mam wrazenie osłabionej jak na grype ale nic choroby nie wskazuje.
Juz sama nie wiem, czy to oznaki nadchodzącej @ czy ciąży czy moze orgaznim jeszcze walczy po odstawie anty i stad takie dziwne samopoczucie.
Troche sie rozpisalam ale mam nadzieje ze mi pomożecie kobitki, a ja odliczam do @ zebym mogla zrobic znowu test.
Kochałaś się bez zabezpieczenia w wyliczone na oko (czyli wcale) dni niepłodne. Potem stosunek przerywany. Mam nadzieję, że chcesz mieć dziecko bo masz na nie dużą szansę i jesteś na najlepszej drodze do jego poczęcia (o ile to już nie nastąpiło).

po 10 dniach od ostatniego niebezpiecznego stosunku zrób badanie z krwi na obecność hormonu beta HCG. To badanie da Ci w 100% wiarygodną odpowiedź. Nie musi być w dniu okresu robione.

Cytat:
Napisane przez MonikaCh Pokaż wiadomość
Mój problem trochę skomplikowany, ale liczę na rzetelne informację.
Mianowicie od 4 miesięcy stosuję antykoncepcję hormonalną (Syndi-35). W zeszły piątek doszło do stosuku, gdzie wyjątkowo mój partner skończył we mnie. Wieczorem powinnam wziąć tabletkę, ale o tym zapomniałam ( w środę rozpoczęłam to czwarte opakowanie czyli byłam już po 2 przyjętych tabletkach). Przypomniało mi się następnego dnia (sobota przed 12 w południe) czyli w moim wypadku 12h i 50 parę minut po czasie. Od razu zażyłam zapomnianą tabletkę, ale że jestem lekko mówiąc przewrażliwona jak najszybciej próbowałam umówić się na prywatną wizytę u lekarza po tabletkę 72h po stosunku. Takową otrzymałam i w sobotę ok. godz. 18 ją przyjęłam. Byłabym spokojna, gdyby nie moja głupota i w pon. znowu uprawiałam seks, jak zwykle bez dodat. zabezpiczenia, ale mój chłopak nie kończył we mnie. Martwię się, ponieważ wg. zaleceń na ulotce powinnam dostosować się do zasady 7 dni. Czyli przyjąć zapomnianą tabletkę (done) i przez najbliższe siedem dni stosować dodatkową metodę zabezpiczenie ( czego nie zrobiłam). Czy może coś z mojej nieodpowiedzialności wyniknąć? Jak myślicie? Proszę o rady. Pozdrawiam.
Szczerze mówiąc to nie wiem co przy takim syfie jaki narobiłaś w swoim organizmie może się stać. W ciąży nie sądzę żebyś była, ale Twojej gospodarce hormonalnej szczerze współczuję.

Nie jesteś sumienna to daruj sobie tabletki, bo jak co chwilę będziesz latać po tabletkę PO to potem radzę się modlić żeby z gospodarką hormonalną, i tak już sztucznie stabilizowaną przez anty, nic się złego nie porobiło.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:23   #819
Haniula
Zakorzenienie

dziekuje zagubiona 89r
Nie planujemy specjalnie dziecka, aczkolwiek nie zabezpieczamy się wiec liczymy ze moze byc mały potomek, co nie okaze sie katastrofa
Dzis od rana mi strasznie niedobrze a mimo to mam wilczy apetyt .
Poczekam do @ a jak nie bedzie to pojde na bete, chociaz moj organizm ciezko przyjal odstawienie anty wiec wszystko mozliwe ze tu jest pies pogrzebany
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:43   #820
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

to nie ciąża. to stres i dieta,,, idz do gina...
Zmartwiona- jesteś w ciąży gratuluje.. dobrze ze powiedzialaś rodzicom i partnerowi nie każda by sie w twoim wieku odwarzyła... Idz do ginekologa na badania..
Stary 2009-12-17, 09:47   #821
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
to nie ciąża. to stres i dieta,,, idz do gina...
Zmartwiona- jesteś w ciąży gratuluje.. dobrze ze powiedzialaś rodzicom i partnerowi nie każda by sie w twoim wieku odwarzyła... Idz do ginekologa na badania..
odwaga nie ma tu nic do rzeczy ,jakie miala inne wyjscie ?

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 09:53   #822
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
odwaga nie ma tu nic do rzeczy ,jakie miala inne wyjscie ?
niewiem słyszałam różne historie młodych matek... co uciekały z domu albo ukrywały brzuch aż do porodu albo aborcje robily za plecami rodziców.. itp itd..
Stary 2009-12-17, 10:41   #823
MonikaCh
Przyczajenie

Dziękuję za odp. Fakt, zrobiłam coś bardzo złego swojej gospodarce hormonalnej. Rzecz w tym, że jeżeli chodzi o tabletki, to tamtego czasu byłam bardzo sumienna. Pech chciał, że zasnęłam przy książkach,a rano sądziłam, że ową tabletkę przyjęłam. Była sobota i nie mogłam skontaktować się z żadnym ginekologiem, nawet miałam problem z tymi prywatnymi. Udało mi się w końcu dorwać jednego w szpitalu, który wziął kasę i przepisał co miał, niezawiele powiedział i nie poradził co i jak, bo był zmęczony po operacji. Można powiedzieć, że zostałam z tym sama, wolałam nie ryzykować więc przyjęłam 72 po. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Pozrawiam serdecznie
MonikaCh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 13:43   #824
misiskuku
Zadomowienie

Wizażanki nie wiem co myśleć wątku nowego zakładać nie będę, ciążę wykluczam bo nie było ostatnio stosunków, tabsy wciąż biorę ale ostatnio zmienił mi się sluz.. na poczatku byl taki bardziej gęsty a teraz jest całkiem rozciągliwy jak przy dniach płodnych :O szczerzez to się nad nim mocno zastanawiam i czy te tabletki nadal działają [biorę prawidłowo]..
Stary 2009-12-17, 14:34   #825
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Możecie mi powiedzieć czy bete hcg robi się na czczo tak jak morfologię? Czy jakoś inaczej?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 14:55   #826
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Albo łykały jakieś tabletki wywołujące poronienie, przez które trafiały potem do szpitala (historia znajomej 16-nastolatki)
Stary 2009-12-17, 15:09   #827
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Witam

A nie prościej i szybciej iść do gina na badanie? Skoro inny lekarz powiedział że to sprawy ginekologiczne to na co czekasz?

Ja nie miałam okresu jak miałam torbiel na jajniku.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 15:21   #828
201706190936
Konto usunięte

nie musi być na czczo, wynik jest zawsze taki sam
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 20:19   #829
Niki_20
Raczkowanie

mam takie pytanie, zrobiłam jednego dnia test z krwi na beta HCG i wyszło 38,3 mlU/ml i 3 testy domowe i żaden z tych domowych nie wykazał drugiej kreski, czy to możliwe,ze te testy nie wykryły w moczu takiego stężenia? Nie wiem czy jestem w ciąży czy nie.
Niki_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-17, 21:15   #830
_Emi_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niki_20 Pokaż wiadomość
mam takie pytanie, zrobiłam jednego dnia test z krwi na beta HCG i wyszło 38,3 mlU/ml i 3 testy domowe i żaden z tych domowych nie wykazał drugiej kreski, czy to możliwe,ze te testy nie wykryły w moczu takiego stężenia? Nie wiem czy jestem w ciąży czy nie.
A skąd mamy wiedziec ile dni minęło od ostatnio stosunku?
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 21:32   #831
Niki_20
Raczkowanie

Minęło ok 13 dni,ale chodzi o to,ze tego samego dnia robiłam z krwi i z moczu,i w krwi miałam 38,3 a w tych z moczu tego samego dnia nie było drugiej kreski ( w 3 testach róznych firm),a one są podobne dosyć czułe.Czy to możliwe,zeby wszystkie 3 z moczu błędnie wykazały brak ciąży?
Stary 2009-12-17, 22:04   #832
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Minęło ok 13 dni,ale chodzi o to,ze tego samego dnia robiłam z krwi i z moczu,i w krwi miałam 38,3 a w tych z moczu tego samego dnia nie było drugiej kreski ( w 3 testach róznych firm),a one są podobne dosyć czułe.Czy to możliwe,zeby wszystkie 3 z moczu błędnie wykazały brak ciąży?
Ja jestem żywym przykładem tego że test z moczu mi nie wychodził a byłam w ciąży.
Najlepiej będzie jeżeli bete powtórzysz za tydzień.
Na kiedy przypadał Ci termin miesiączki?

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 22:10   #833
aaamelia
Przyczajenie

Dziewczyny, czy może ktoraś z Was bierze tabletki antykocepcyjne Qlaira? Mam mały problem, skończylam 1 opakowanie i byłam przekonana, że tak jak z pozostałymi tab. anty należy zrobić 7-dniowa przerwe między 1 a 2 opakowaniem. Wyrzucilam gdzies ulotke i mam teraz wątpliwosci, bo gdzies przeczytalam, ze przy tych tabletkach zadnej przerwy sie nie robi.. Pomocy!
aaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 22:15   #834
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaamelia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy może ktoraś z Was bierze tabletki antykocepcyjne Qlaira? Mam mały problem, skończylam 1 opakowanie i byłam przekonana, że tak jak z pozostałymi tab. anty należy zrobić 7-dniowa przerwe między 1 a 2 opakowaniem. Wyrzucilam gdzies ulotke i mam teraz wątpliwosci, bo gdzies przeczytalam, ze przy tych tabletkach zadnej przerwy sie nie robi.. Pomocy!
1. ulotka jest w internecie
2. jest obszerny już wątek o tych tabletkach, więc użyj wyszukiwarki, nie tłumacz, że jesteś nowa bo to żadne wytłumaczenie.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-17, 22:19   #835
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaamelia Pokaż wiadomość
Jezu.... Bierzesz tabletki a nie masz o nich PODSTAWOWEJ!!!!!!!!!!!!! wiedzy.

Qualira, podobnie jak Yaz, zawiera tabletki placebo(bez hormonów), i bierze się ją cały czas. System ten wymyślony dla ułatwienia, by nie wypadać z rytmu brania, i nie zapominać o zażyciu tabletki po przerwie.

Jak znajdziesz w kolejnym opakowaniu ulotkę to wiesz co z nią zrobić? Przeczytaj. Bo to nie jest zbędna makulatura do wyrzucenia a coś z czym powinnaś się dokładnie zapoznać.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 02:18   #836
TakaSobiePati
Raczkowanie

Witam. Mam pytanko jak każdy. Od kilku miesięcy mam okres nieregularny co jest bardzo dziwne... W 14 lub 15 dniu cyklu (okres trwa do 8 dniu) doszło do stosunku (przerywany) partner zakończył na pachwinie blisko "dziurki". Od tamtego stosunku mija praktycznie 2 tygodnie, a od tygodnia czuje mdłości, smak mam dziwny, mam humor wesoły itp i mam apetyt na takie potrawy ktorych nie lubie, przy jajnikach odczowam bol tzn. kłucie, a w dodatku po nocach śnią mi się niemowlęta czy moge sie spodziewac ze bede mamusia? bo po 20.12 tak około 22.12 powinnam miec okres, ale nie ma zadnych objawow przed miesiączkowych nawet ten ból co napisałam jest zupełnie inny. Czekam na pomoc i pozdrawiam serdecznie.
TakaSobiePati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 08:54   #837
Niki_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
Ja jestem żywym przykładem tego że test z moczu mi nie wychodził a byłam w ciąży.
Najlepiej będzie jeżeli bete powtórzysz za tydzień.
Na kiedy przypadał Ci termin miesiączki?
Dziękuję za odpowiedź. Termin miesiączki przypadał mi 5 dni temu.
Stary 2009-12-18, 09:19   #838
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Termin miesiączki przypadał mi 5 dni temu.
to czekamy na nowy test - najlepiej beta i daj koniecznie znać co i jak

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 12:07   #839
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Przy nieregularnych cyklach ciężko określić dni płodne. Myślę, że odpowiedź może dać Ci tylko test. Poczekaj jeszcze kilka dni- najlepiej do spodziewanej @- i zrób sikańca. Albo betę, jeśli minęło już 10 dni.
Choć moim zdaniem na ciążę to marnE sząse;]

Edytowane przez Mmedeah88
Czas edycji: 2009-12-18 o 12:14
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-18, 13:38   #840
TakaSobiePati
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź, zostaje teraz tylko czekać i zrobić test
TakaSobiePati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości