|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to ciąża?
Cytat:
mama wie i jeszcze cie do lekarza nie wyslała ?:-0 ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
test negatywny dieta stres ciążę wykluczam idz do gina. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
hej, mam pytanie, czy dwa testy wykonane wieczorem, drugi po szybkim wypiciu dwoch szklanek wody i odczekaniu chwilki, 19dni od niepewnego stosunku sa wiarygodne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=azjainlove;15902954]hej, mam pytanie, czy dwa testy wykonane wieczorem, drugi po szybkim wypiciu dwoch szklanek wody i odczekaniu chwilki, 19dni od niepewnego stosunku sa wiarygodne?[/QUtest powinno się robić rano dlatego, że mocz jest wtedy najbardziej skoncentrowany (nie rozwodniony). trudno powiedziać. jak ja zrobiłam sobie test wieczorem też ok 20 dni po stosunku to wynik wyszedł pozytywny, był wiarygodny bo rano powtórzyłam test. poziom hcg powinien być na tyle duży, że mógłby wykazać ciążę, ale to różnie bywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja mam pytanie, które spędza mi sen z powiek. Okres spóźnia mi się już 2 tygodnie. Zawsze miałam regularne cykle. Ostatni okres w listopadzie był bardzo słaby. Odczuwam od kilku dni takie kłucie w lewej, dolnej części brzucha. Współżyłam tylko raz z narzeczonym, zabezpieczaliśmy się. W dodatku to były dni niepłodne. Od przeszło miesięca byłam na ścisłej diecie (niecałe 600 kcl). Teraz jestem na 1200 kcl. Zrobiłam już 3 testy i wszystkie wyszły negatywne. Takie bóle z lewej strony też już wcześniej odczuwałam. Byłam nawet na USG jamy brzusznej i nic nie wykazano. Lekarz powiedział mi tylko, że to mogą być ginekologiczne sprawy. Do tego wszystkiego w ubiegłym miesiącu miałam sporo stresów (utrata pracy).Od dłuższego czasu leczę się również na nerwicę. Proszę napiszcie mi, czy z waszego punktu mogę być w ciąży. Od 2 tygodni tylko o tym myślę. To w mojej obecnej sytuacji byłby koniec świata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Witam drogie Panie
![]() czytam czytam i wsumie nie znalazlam odpowiedzi dla siebie. Otóż 21 wrzesnia odstawilam tabletki anty, potem mialam okres regularnie co 28 dni. Ostatni byl 22 listopada ale byl bardzo skąpy i krotki ok 3 dni trwał. Ok 25 listopada kochalam sie z moim do konca,( wynikałoby ze były to dni niepłodne ) nastepne stosunki byly przerywane, jak wiadomo to tez zadna forma zabezpieczenia. wiec do sedna.. aktualnie od tygodnia mdli mnie i strasznie kłuje w lewym jajniku szczegolnie na wieczor, bardzo czesto mam zawroty głowy i bolą mnie piersi ale tylko po bokach, jakby w pachwinach. Przedwczoraj zrobilam test , wyszedl negatywny alee na tescie nie bylo napisane ze wykrywa ciaze juz po 14 dniach tylko tyle ze nalezy wykonac w pierwszy dzien okresu zatem pewnie bylo za wczesnie. okres powinnam dostac na dniach .śluzu raz mam duzo raz calkiem sucho. ![]() ![]() czesto tez mam wrazenie osłabionej jak na grype ale nic choroby nie wskazuje. Juz sama nie wiem, czy to oznaki nadchodzącej @ czy ciąży czy moze orgaznim jeszcze walczy po odstawie anty i stad takie dziwne samopoczucie. Troche sie rozpisalam ale mam nadzieje ze mi pomożecie kobitki, a ja odliczam do @ zebym mogla zrobic znowu test. |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Przyczajenie
|
Mój problem trochę skomplikowany, ale liczę na rzetelne informację.
Mianowicie od 4 miesięcy stosuję antykoncepcję hormonalną (Syndi-35). W zeszły piątek doszło do stosuku, gdzie wyjątkowo mój partner skończył we mnie. Wieczorem powinnam wziąć tabletkę, ale o tym zapomniałam ( w środę rozpoczęłam to czwarte opakowanie czyli byłam już po 2 przyjętych tabletkach). Przypomniało mi się następnego dnia (sobota przed 12 w południe) czyli w moim wypadku 12h i 50 parę minut po czasie. Od razu zażyłam zapomnianą tabletkę, ale że jestem lekko mówiąc przewrażliwona jak najszybciej próbowałam umówić się na prywatną wizytę u lekarza po tabletkę 72h po stosunku. Takową otrzymałam i w sobotę ok. godz. 18 ją przyjęłam. Byłabym spokojna, gdyby nie moja głupota i w pon. znowu uprawiałam seks, jak zwykle bez dodat. zabezpiczenia, ale mój chłopak nie kończył we mnie. Martwię się, ponieważ wg. zaleceń na ulotce powinnam dostosować się do zasady 7 dni. Czyli przyjąć zapomnianą tabletkę (done) i przez najbliższe siedem dni stosować dodatkową metodę zabezpiczenie ( czego nie zrobiłam). Czy może coś z mojej nieodpowiedzialności wyniknąć? Jak myślicie? Proszę o rady. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na testy ciążowe już nie wydawaj kasy, ale idź do laboratorium i zrób sobie morfologie bo możliwe, że przy zaniku okresu i takiej diecie masz anemię. Cytat:
po 10 dniach od ostatniego niebezpiecznego stosunku zrób badanie z krwi na obecność hormonu beta HCG. To badanie da Ci w 100% wiarygodną odpowiedź. Nie musi być w dniu okresu robione. Cytat:
Nie jesteś sumienna to daruj sobie tabletki, bo jak co chwilę będziesz latać po tabletkę PO to potem radzę się modlić żeby z gospodarką hormonalną, i tak już sztucznie stabilizowaną przez anty, nic się złego nie porobiło.
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
dziekuje zagubiona 89r
Nie planujemy specjalnie dziecka, aczkolwiek nie zabezpieczamy się wiec liczymy ze moze byc mały potomek, co nie okaze sie katastrofa ![]() Dzis od rana mi strasznie niedobrze a mimo to mam wilczy apetyt . Poczekam do @ a jak nie bedzie to pojde na bete, chociaz moj organizm ciezko przyjal odstawienie anty wiec wszystko mozliwe ze tu jest pies pogrzebany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmartwiona- jesteś w ciąży gratuluje.. dobrze ze powiedzialaś rodzicom i partnerowi nie każda by sie w twoim wieku odwarzyła... Idz do ginekologa na badania..
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
odwaga nie ma tu nic do rzeczy ,jakie miala inne wyjscie ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
niewiem słyszałam różne historie młodych matek... co uciekały z domu albo ukrywały brzuch aż do porodu albo aborcje robily za plecami rodziców.. itp itd..
#823 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odp. Fakt, zrobiłam coś bardzo złego swojej gospodarce hormonalnej. Rzecz w tym, że jeżeli chodzi o tabletki, to tamtego czasu byłam bardzo sumienna. Pech chciał, że zasnęłam przy książkach,a rano sądziłam, że ową tabletkę przyjęłam. Była sobota i nie mogłam skontaktować się z żadnym ginekologiem, nawet miałam problem z tymi prywatnymi. Udało mi się w końcu dorwać jednego w szpitalu, który wziął kasę i przepisał co miał, niezawiele powiedział i nie poradził co i jak, bo był zmęczony po operacji. Można powiedzieć, że zostałam z tym sama, wolałam nie ryzykować więc przyjęłam 72 po. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Pozrawiam serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
Wizażanki nie wiem co myśleć
![]()
#825 |
Zakorzenienie
|
Możecie mi powiedzieć czy bete hcg robi się na czczo tak jak morfologię? Czy jakoś inaczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Różowy Jednorożec
|
Albo łykały jakieś tabletki wywołujące poronienie, przez które trafiały potem do szpitala (historia znajomej 16-nastolatki)
#827 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie miałam okresu jak miałam torbiel na jajniku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Konto usunięte
|
nie musi być na czczo, wynik jest zawsze taki sam
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
mam takie pytanie, zrobiłam jednego dnia test z krwi na beta HCG i wyszło 38,3 mlU/ml i 3 testy domowe i żaden z tych domowych nie wykazał drugiej kreski, czy to możliwe,ze te testy nie wykryły w moczu takiego stężenia? Nie wiem czy jestem w ciąży czy nie.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
A skąd mamy wiedziec ile dni minęło od ostatnio stosunku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Minęło ok 13 dni,ale chodzi o to,ze tego samego dnia robiłam z krwi i z moczu,i w krwi miałam 38,3 a w tych z moczu tego samego dnia nie było drugiej kreski ( w 3 testach róznych firm),a one są podobne dosyć czułe.Czy to możliwe,zeby wszystkie 3 z moczu błędnie wykazały brak ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej będzie jeżeli bete powtórzysz za tydzień. Na kiedy przypadał Ci termin miesiączki?
![]() |
#833 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy może ktoraś z Was bierze tabletki antykocepcyjne Qlaira? Mam mały problem, skończylam 1 opakowanie i byłam przekonana, że tak jak z pozostałymi tab. anty należy zrobić 7-dniowa przerwe między 1 a 2 opakowaniem. Wyrzucilam gdzies ulotke i mam teraz wątpliwosci, bo gdzies przeczytalam, ze przy tych tabletkach zadnej przerwy sie nie robi.. Pomocy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. jest obszerny już wątek o tych tabletkach, więc użyj wyszukiwarki, nie tłumacz, że jesteś nowa bo to żadne wytłumaczenie.
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Qualira, podobnie jak Yaz, zawiera tabletki placebo(bez hormonów), i bierze się ją cały czas. System ten wymyślony dla ułatwienia, by nie wypadać z rytmu brania, i nie zapominać o zażyciu tabletki po przerwie. Jak znajdziesz w kolejnym opakowaniu ulotkę to wiesz co z nią zrobić? Przeczytaj. Bo to nie jest zbędna makulatura do wyrzucenia a coś z czym powinnaś się dokładnie zapoznać.
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam pytanko jak każdy. Od kilku miesięcy mam okres nieregularny co jest bardzo dziwne... W 14 lub 15 dniu cyklu (okres trwa do 8 dniu) doszło do stosunku (przerywany) partner zakończył na pachwinie blisko "dziurki". Od tamtego stosunku mija praktycznie 2 tygodnie, a od tygodnia czuje mdłości, smak mam dziwny, mam humor wesoły itp i mam apetyt na takie potrawy ktorych nie lubie, przy jajnikach odczowam bol tzn. kłucie, a w dodatku po nocach śnią mi się niemowlęta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Rozeznanie
|
to czekamy na nowy test - najlepiej beta
![]()
#839 |
Wtajemniczenie
|
Przy nieregularnych cyklach ciężko określić dni płodne. Myślę, że odpowiedź może dać Ci tylko test. Poczekaj jeszcze kilka dni- najlepiej do spodziewanej @- i zrób sikańca. Albo betę, jeśli minęło już 10 dni.
Choć moim zdaniem na ciążę to marnE sząse;]
więc daj mi spać o życiu milcz to potwór zły, wysysa szpik Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2009-12-18 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedź, zostaje teraz tylko czekać i zrobić test
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.