|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Ręce opadają jak to się czyta.
Być może zachowam się trochę w stylu "zapomniał wół..." ale, czytam ten watek od jakiejś godziny i na przemian się śmieję i walę w czoło. A propos bóli w ciąży, ja osobiście w pierwszej miałam bóle i to silne, no i skończyła się po 9 tyg. W drugiej natomiast przez pierwsze 8 tyg nic.Potem zaczęły się bóle wiązadeł takie z boku os pachwin ciągnące(przypominające uczucie ciągnięcia za kolanem przy schylaniu na wyprostowanych nogach) ale nie zbyt silne, raczej nieprzejemne. Ciąża to spraw bardzo indywidualna ciężko jest je porównywać. W pierwszej nie miałam żadnych objawów subiektywnych, natomiast miałam je często przy spóźniającym się z niewiadomych przyczyn okresie(autosugestia?) Natomiast druga ciąża zaczęła się od nudności, senności, i biegania do kibelka, i dopiero po wykonaniu testu dotarło do mnie że objawy miałam książkowe, wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Ostatnie zdanie dotyczące testów, robiłam ich wiele, przy każdym spóźnieniu przekraczającym 5 dni( ok12-15) i wykazały istniejącą ciążę prawidłowo(2x). Choć robiłam je zasadniczo po ok. 7 dniach spóźnienia. Jeżeli chodzi o moje opadające ręce, może wpływa na tę reakcje mój stan, ale niektóre dziewczyny niech się zastanowią nim coś napiszą, a z doświadczenia wiem że takie posty wcale nie pomagają a dodatkowo stresują niezadowalającymi odpowiedziami. Pozdrawiam wszystkie starające.
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” Edytowane przez aquana2607 Czas edycji: 2009-12-18 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Rozeznanie
|
Dot.: czy to ciąża?
Czesc dziewczyny.28 listopada powinnam dostac miesiaczki ale jej nie dostalam, zastanawiam sie co moze byc powodem takiego opoznienia.Czesto jak mi sie spoznial to bylo 2-3 dni a teraz 20.Zastanawiam sie czy plyn ktory jest wydzielany przez narzady meskie przed wytryskiem moze doprowadzic do zaplodnienia (tzn wiem ze znajduja sie w nim niewielkie ilosci plemnikow) ale ciekawe czy na tyle wytrwale zeby zaplodnic? U ginekologa bylam, na usg, nic nie stwierdzono.Test zrobilam ale wyszedl ze nie jestem w ciazy,odchudzalam sie ale nie drastyczna dieta tylko dobrymi w witaminy i wszystkimi zdrowymi skladnikami koktajlami pod okiem trenera (schudlam tylko 5 kg)Stres w pracy jak mialam tak mam ale nie az tak straszny.Wiec co moze byc przyczyna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 | |
Przyczajenie
|
jestem w 5 tygodniu ciąży,byłam u lekarza i zrobiłam potrzebne badania.
dziękuję wszystkim za pomoc i słowa wsparcia! ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wyjdzie brak to idź do lekarza. Przepisze Ci luteinę na wywołanie.
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
To dobrze, że chociaż jedna osoba nie narzeka na to, że testy są niewiarygodne bo już zaczynałam wątpić w to, że wynik negatywny który uzyskałam po ok. 15 dniach jest zgodny z prawdą...
![]() |
#846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
GRATULUJĘ!!!
![]() |
#847 | |
Zadomowienie
|
aquana2607,
czy ja dobrze rozumiem Twoją sygnaturkę pod postem? Czy Ty będąc w ciąży sie odchudzasz??? ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() Nie dotyczy to jakiś indywidualnych "zawirowań" hormonalnych - te też się zdarzają, ale rzadko (stąd ta możliwość błędu 0,1%).
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-12-18 o 20:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zadomowienie
|
Cieszy mnie to w takim razie. Ja również robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki, myślę że gdyby jednak była jakaś ciąża to test powinien to wykryć. Co prawda miesiączka spóźnia mi się dopiero jakieś 2 dni, nie jest to jeszcze tragedią. Tłumaczę sobie to tym, że skoro test wyszedł negatywny to powodem będzie chyba stres, którego miałam ostatnio bardzo dużo bo przeżyłam śmierć kogoś bliskiego.
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
czy ja dobrze rozumiem Twoją sygnaturkę pod postem?
Czy Ty będąc w ciąży sie odchudzasz??? ![]() Nie, odchudziłam się niechcący na kilka miesięcy przed ciąża( do tej pory nie mam zielonego pojęcia jak to się stało), te trzy znaki zapytania to moment poczęcia. A teraz nie rozumiem wręcz dlaczego nie tyję ![]() Chyba muszę zmienić podpis bo może wprowadzić w błąd. ![]() dzięki za uwagę. ![]()
“Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealously. The shadow of greed, that is.” “Train yourself to let go of everything you fear to lose.” Edytowane przez aquana2607 Czas edycji: 2009-12-18 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
Witam i proszę o pomoc.
Mój obecny cykl trwał 18 dni. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
a czy po tych 18 dniach cyklu to było normalne krwawienie? bo może to tylko krwawienie śródcykliczne?
![]() |
#852 |
Raczkowanie
|
Tak jak na początku każdego okresu. Zaczęło się wczoraj wieczorem i dziś dalej jest, ilość krwi jest normalna, jak przy każdym okresie, to nie są żadne plamienia.
Bardzo się denerwuję, ale to chyba nie może być ciąża? |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Przyczajenie
|
Witam. Ostatni raz współżyłam z moim chłopakiem 14 listopada.
Zabezpieczyliśmy się prezerwatywą. Wszystko było ok. Potem uprawialiśmy petting parę razy, ostatnio 29.11 .. 10 listopada powinnam dostać okres, a nadal go nie ma. ![]() Mam biało-żółtawy śluz, o konsystencji serka trochę.. I od kilku dni dziwny smak w ustach ; / Temperatura 37 ; ;/ ale to jedyne objawy ciązy, które mam.. I nie wiem czy to reakcja organizmu, przez strach przed ciążą.. Zrobiłam test, ale wyszedł negatywny. A chyba po takim czasie już powinno wykazać .. Miesiączki miałam czasem nieregularne, bywało, że nie miałam czasem miesiąc, albo i dłużej, bo wynikało to z małej ilości progesteronu. Byłam u ginekologa i przypisał mi tabletki na uregulowanie. Potem było wszystko ok, aż do teraz ; / Czy test robiony prawie po miesiącu "po" może się mylić ? |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zadomowienie
|
Po takim czasie test jest wiarygodny, radziłabym wybrać się do ginekologa, miesiączki już długo nie masz, pewnie znowu da tabletki na wywołanie, niestety czasem tak bywa, że przez jakiś czas są regularne, a potem znowu nie tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
ptasiek67 proponuję wizytę u ginekologa bo najprawdopodobniej coś ci się rozlegulowało. jeśli chodzi o ciąże to z tego co napisałaś wynika ,że nie masz się czym martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zadomowienie
|
Ja jestem za tym, że skoro dostałaś normalny okres to napewno nie jesteś w ciąży. Normalny, obfity okres nie może świadczyć o ciąży!!
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
Dziękuję wam bardzo, jak tylko się dostanę, to idę na wizytę. Dzięki jeszcze raz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
a ja sie melduję ze dostałam dziś okres
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
Zamierzam się wybrać do gina, ale zastanawiam się jeszcze, co może być przyczyną... Jedyne co mi przychodzi do głowy, to przeziębienie przydatków, ale to chyba nie ma takich objawów?
|
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
juz dawno obiecalam sobie,ze nie bede sobie wkrecac takich rzeczy bo jestem dorosla i madra
![]() jednak glupie gadanie kolezanek sklonilo mnie do napisania tego posta. Od 8 miesiecy biore novynette i wspolzyje bez innych srodkow anty,z tym wyjatkiem,ze chlopak zawsze konczy na zewnatrz. W poniedzialek jakos stalo sie tak,ze skonczyl we wnatrz, bylismy pod wplywem alkoholu i boje sie,ze obnizyl on skutecznosc;/ pozatym nigdy nie biore tabletek idealnie rowno,czasem godzine pozniej lub wczesniej ale podobno takie odchylenia nie maja znaczenia. Dzisiaj boli mnie brzuch jak na okres i jest on bardzo twardy,do okresu zostal mi jeszcze grubo ponad 1,5 tyg,co myslicie?ciaza czy poprostu niepotrzebne schizy? ![]() to napisalam jakis czas temu....prosze o pomoc... czuje,ze moj brzuch jest taki ciagle nnapiety i twardy ![]() oszaleje... |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Wtajemniczenie
|
Alkohol sam w sobie nie obniża skuteczności pigułek (no, chyba że wymiotowałaś po wypiciu).
A że chłopak skończył wewnątrz... Po to są tabletki, by móc bezpiecznie i bez zadnych dodatków typu gumka uprawiać seks- do KOŃCA;] Godzinne odchylenia to nie odchylenia- tak poza tym. I czy jesteś pewna, że to macica daje o sobie znać? Może ze stresu jelita Ci szaleją;> Ach, jeszcze jedno. Skoro piszesz, żeś dorosła i mądra, to dlaczego pozwalasz koleżankom na wbijanie sobie do głowy takich mijających się z prawdą niusów;>
#864 |
Raczkowanie
|
Hej mam problem... W piątek kochałam sie z chłopakiem i wzięłam tablekę przed ok 23. Dzisiaj ( niedziela) zczaiłam sie, ze nie wziełam wczoraj tabletki.. wzięłam ją od razu rano jak się obudziłam, ale upłynęło równo 12,5h. Pominęłam przedostatnią tabletkę z blistra, dziś biorę ostatnią. Co robić? Czy muszę iść po tabletkę po? Czy mam zacząć nowe opakowanie? Czy mogłam zajść w ciążę? Co robić ogólnie... ( Biorę Diane 35)
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
a ja mam taki dziwny skurcz w brzuchu jak np sie wyciagam taki jakbym miala miesnie nadciagniete ale nie cwiczylam osttanio ani nic;/
jakies klopoty zoladkowe mam;/ aleeee sama nie wiem... brzuch nadal napiety jak skala..;/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
no pisalam wyzej;/
że nie ma raczej opcji,ale mam taki twardy brzuch i takiiiie napiecie,mdlosci z drugiej strony to moze cos z jelitami;/ i tak juz sie zestresowalam i moze dlatego az mi sie w glowie kreci;;] a z trzeciej strony heh to biore tabletki i to moze ich wina;] |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.