|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Paperlove899 powiem Tobie tak
![]() ja często mam napięty brzuszek (też biorę tabletki antykoncepcyjne), wzdęcia wiatry... na początku brania tabletek miałam takie dziwne bóle po lewej stronie od pachwin do pępka. wcześniej myślałam ze to jajniki albo ciąża ![]() ginekolog zbadał mnie i powiedział że to nie jajnik ze wewnątrz wszystko ok, żebym poszła do internisty. moja lekarka rodzinna stwierdziła zespół jelita drażliwego ![]() ![]() teraz też sobie troszkę ciążę wkręcałam ale to byłby teraz 10-12 tydzień więc nie powinnam mieć conajmniej dwóch krwawień z odstawienia ![]() no i jestem w połowie opakowania i piersi znowu zaczęły boleć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Raczkowanie
|
a cos CI przepisala na te dolegliwosci? czy poprostu taki urok brania tabletek?
![]() no ja wiem ,ze ta ciaza jest praktycznie niemozliwa ale jak wpisujesz sobie w google "twardy brzuch" to juz odrazu ciazaaa ciazaa itp;] nie wiem czy isc do lekarza internisty czy to przeczekac...czy moze zrobic test dla spokoju.Problem jest jeszcze taki,ze okres wypadlby mi rowno w sylwestra i chcialam po tym opakowaniu wziasc odrazu kolejne ale przeciez nie wytrzymam,zeby sprawdzic czy dostane krwawienia kolejnego opakowania ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Raczkowanie
|
tak biorę leki. m.in antydepresanty
![]() ![]() ![]() a to z jelitami mam poprostu na tle nerwowym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na marginesie: Krwawienie z odstawienia możesz dostać nawet jeśli byłabyś w ciąży. ![]() I jeśli już tak uwierzyłaś w tą swoją ciążę, to może warto odstawić teraz tabletki, bo mogłyby zaszkodzić Twojemu urojonemu płodowi. ![]() Edytowane przez mmm87 Czas edycji: 2009-12-21 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak na marginesie właśnie takie gadanie o tym że krwawienie z odstawienia nie świadczy o braku ciąży sprawia że połowa dziewczyn stosujących tabletki biega co miesiąc do apteki po testy. Trzymajmy się faktów i ulotki: jeśli krwawienie nie wystąpi to wtedy można podejrzewać ciąże, a często świadczy to raczej o jakichś zaburzeniach. Poza tym same dobrze wiecie czy zapomniałyście jakiejś tabletki, czy były wymioty, biegunki itp. Tabletki są stworzone po to aby zapobiegać ciąży i nie wpędzać was w masową histerię. Pewnie przypadki ciąży na tabletkach się zdarzają ale bardzo rzadko więc nie ma co niepotrzebnie się stresować. Idą święta więc uszka do góry i pozytywnego myślenia życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
w dawnej mojej pracy moja koleżanka opowiadała jak to zaszła w ciążę biorąc tabletki. mówiła, że brała co do minuty
![]() ale widocznie musiała brać jakieś leki, albo pić ziele dziurawca które obniża działanie tabletek. ja tam w sumie pilnuje siebie. staram się brać o tej samej godzinie. nie miałam biegunek do tej pory tak samo wymiotów po zarzyciu tabletek ![]() ![]() ![]() i Paperlove zgłoś się do lekarza i tyle. nie ma co gdybać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Np. DEPRIM na bank obniża skuteczność tabletek antykoncepcyjnych, bo zawiera dziurawiec. Leki przeciwdepresyjne zapisywane przez psychiatrę raczej też mogą obniżać skuteczność (powinno być o tym w ulotce), tak jak i np. przeciwpadaczkowe, ale o tym powinien cię poinformować lekarz przy zapisywaniu recepty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Raczkowanie
|
biorę Bioxetin jest to fluoksetyna. z tego co czytalam to nie obniża skuteczności. nie ma tam ziół dziurawca itd. pytałam się nawet ginekologa jak dostałam receptę na Bioxetin i powiedział, że mogę brać, że nie obniża.
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
bylam u lekarza ! i powiedzial ze nie wie co mi jest ! bo ciezko powiedziec,moze sie zatrulam,moze na tle nerwowym,napewno nie wyrostek ! poprostu młot nie człowiek! nawet usg mi nie chcial zrobic,powiedzial mi zeby sobie zrobila diete pare dni;/ wiec mnie dokonca nie uspokoil;] ehhhhh...
i czuje,ze boli mnie jak na okres dzisiaj...a zostalo mi jeszcze 6 tabletek czyli jakies 8 dni do okresu Edytowane przez Paperlove899 Czas edycji: 2009-12-21 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam dziś betę,wynik <2,5 mlU/ml. Wydaję mi się,że w tym pierwszym laboratorium nastąpiła pomyłka (tam było 38,3 mlU/ml).Właściwie nie miałam żadnych tzw"sytuacji niebezpiecznych". Jak odczytuje się taki wynik? To znaczy,ze mam około 2 mlU/ml czy równie dobrze np.0,5 mlU/ml ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zakorzenienie
|
w sobote nie wzielam tabl, zapomnialam, cala niedziele byłam chora i zoorientowalam sie dopiero gdy mialam brac kolejna, nie wzielam podwojnie tylko pominelam tamtą.
w sobote odbyłam stosunek, taki do końca... jakie jest prawdopodobienstwo w takim przypadku? |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pominęłaś tabletkę to się patrzy do ulotki... A niektóre opakowania tabletek (np. yaz) mają NA OPAKOWANIU podane co robić jak się zapomni... Po 1 istotne jest który to był tydzień. Jednak w sobotę był stosunek... A nie było tabletki, której nie wzięłaś w ogóle... Zrób test za 14 dni. Jakieś prawdopodobieństwo jest. A istotne jest to który tydzień bo wtedy to prawdopodobieństwo jest mniejsze lub większe. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
![]() |
#885 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Przyczajenie
|
Pisałem tu jakiś czas temu,no niestety okazalo się ,że nie mamy szczescia i lekarz potwierdzil ciaze ........ Teraz czeka nas seria badan,jednak zastanawiamy sie,czy jesli dziewczyna bedac juz w ciazy nadal brala tabletki,moze to wplynac na jakies wady rozwojowe u dziecka? Brała mercilon przez 8 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Konto usunięte
|
Polecam zapoznać się z ulotką i się z nią nie rozstawać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Decydując sie na współżycie (zwłaszcza przy takim podejściu do brania tabletek jakie miała Twoja dziewczyna) ciąża była tylko kwestią czasu... Gratulacje! Co do tabletek w trakcie ciąży to podobno nie wpływają, ale kto wie? Ja bym wolała nie faszerować swojego dziecka hormonami... no, ale każdy robi jak uważa... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#890 | |
Konto usunięte
|
Przepraszam, że wracam do wypowiedzi sprzed prawie miesiąca, ale zamarłam jak przeczytałam:
Cytat:
![]() Co do ortografii się nie wypowiem. Wcalę się nie dziwię, jak za kilka miesięcy zostaniesz kolejną nieodpowiedzialną mamusią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Jest możliwość ciąży. Po 14 dniach od stosunku zrób test.
I z tego co pamiętam powinnaś się zabezpieczać dodatkowo 7 dni od wpadki z tabletką.
#892 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Staram się o dzidziusia ale czy moge byc w ciazy kiedy moj narzyczony spuszcza sie we mnie i gdy juz po pojde do lazienki czuje dziwny bol tam, nie umiem go opisac... Czy mimo tego moge jednak byc w ciazy w tym tyg zle sie czuje jest mi nie dobrze i boli mnie zoladek i tak mam codziennie. Czekam na wasze komentarze. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Raczkowanie
|
Do lekarza wybieram się po świętach...Boje się że nie będę mogła zajść w ciąże a bardzo chce
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ulotki to czytałam ją , ale jak pisalam wczesniej dzien po zdarzeniu naprawde zle sie czulam i nie chcialam brac podwojnej dawki, bo kiedys trafilo mi sie juz takie zapomnienie i jak wzielam 2 tabl pod rzad to czulam sie fatalnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Raczkowanie
|
martwie sie,mdlosci mam ehh,brzuch juz mnie mniej boli
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Konto usunięte
|
nie martw się
![]() Na pewno nie jesteś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Zadomowienie
|
Ty naprawdę niepotrzebnie się nakręcasz. Stosunek, przez który rzekomo miało dojść do zapłodnienia, odbył się tydzien temu. Objawy takie, jak mdłości występują dopiero w 6-8 tygodniu ciąży. Nie wiem, co jeszcze innego, mogłoby Cię przekonać, że nie jesteś w ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.