Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-20, 15:50   #871
saura
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Paperlove899 powiem Tobie tak
ja często mam napięty brzuszek (też biorę tabletki antykoncepcyjne), wzdęcia wiatry... na początku brania tabletek miałam takie dziwne bóle po lewej stronie od pachwin do pępka. wcześniej myślałam ze to jajniki albo ciąża
ginekolog zbadał mnie i powiedział że to nie jajnik ze wewnątrz wszystko ok, żebym poszła do internisty.
moja lekarka rodzinna stwierdziła zespół jelita drażliwego poprostu jelitka daja mi tak o sobie znać

teraz też sobie troszkę ciążę wkręcałam ale to byłby teraz 10-12 tydzień więc nie powinnam mieć conajmniej dwóch krwawień z odstawienia
no i jestem w połowie opakowania i piersi znowu zaczęły boleć ale już się nie przejmuje
saura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 16:30   #872
Paperlove899
Raczkowanie

a cos CI przepisala na te dolegliwosci? czy poprostu taki urok brania tabletek?

no ja wiem ,ze ta ciaza jest praktycznie niemozliwa ale jak wpisujesz sobie w google "twardy brzuch" to juz odrazu ciazaaa ciazaa itp;] nie wiem czy isc do lekarza internisty czy to przeczekac...czy moze zrobic test dla spokoju.Problem jest jeszcze taki,ze okres wypadlby mi rowno w sylwestra i chcialam po tym opakowaniu wziasc odrazu kolejne ale przeciez nie wytrzymam,zeby sprawdzic czy dostane krwawienia kolejnego opakowania ;]
Paperlove899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-20, 17:35   #873
saura
Raczkowanie

tak biorę leki. m.in antydepresanty więc jak chciałabym zrobić test ciążowy to kurcze tylko z krwi bo przy tych antydepresantach moze mi nawet wyjść wynik pozytywny nawet gdybym w ciąży nie była

a to z jelitami mam poprostu na tle nerwowym i tyle to się zaczęło przed braniem tabletek antykoncepcyjnych i cóż utrzymuje się niesetty i w ciąży nie jesteśmy
Stary 2009-12-21, 06:53   #874
mmm87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paperlove899 Pokaż wiadomość

no ja wiem ,ze ta ciaza jest praktycznie niemozliwa ale jak wpisujesz sobie w google "twardy brzuch" to juz odrazu ciazaaa ciazaa itp;] nie wiem czy isc do lekarza internisty czy to przeczekac...czy moze zrobic test dla spokoju.Problem jest jeszcze taki,ze okres wypadlby mi rowno w sylwestra i chcialam po tym opakowaniu wziasc odrazu kolejne ale przeciez nie wytrzymam,zeby sprawdzic czy dostane krwawienia kolejnego opakowania ;]
Nie jesteś w ciąży. Przyjmujesz tabletki regularnie (z 2-godzinnym wahaniem, ale to jest ok), alkohol nie obniża ich skuteczności. Twardy brzuch i nudności mogą być związane z problemami z jelitami/żołądkiem.

A tak na marginesie:
Krwawienie z odstawienia możesz dostać nawet jeśli byłabyś w ciąży.
I jeśli już tak uwierzyłaś w tą swoją ciążę, to może warto odstawić teraz tabletki, bo mogłyby zaszkodzić Twojemu urojonemu płodowi.

Edytowane przez mmm87
Czas edycji: 2009-12-21 o 06:56
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 07:26   #875
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:

zrob sobie test i bedzie po klopocie, przynajmniej sobie wybijesz z glowy ubzdurana ciaze a co do twardego brzucha, radze sie udac do normalnego lekarza bo byc moze masz cos z jelitami..

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 10:21   #876
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm87 Pokaż wiadomość
A tak na marginesie:
Krwawienie z odstawienia możesz dostać nawet jeśli byłabyś w ciąży.
I jeśli już tak uwierzyłaś w tą swoją ciążę, to może warto odstawić teraz tabletki, bo mogłyby zaszkodzić Twojemu urojonemu płodowi.

Tak na marginesie właśnie takie gadanie o tym że krwawienie z odstawienia nie świadczy o braku ciąży sprawia że połowa dziewczyn stosujących tabletki biega co miesiąc do apteki po testy. Trzymajmy się faktów i ulotki: jeśli krwawienie nie wystąpi to wtedy można podejrzewać ciąże, a często świadczy to raczej o jakichś zaburzeniach. Poza tym same dobrze wiecie czy zapomniałyście jakiejś tabletki, czy były wymioty, biegunki itp. Tabletki są stworzone po to aby zapobiegać ciąży i nie wpędzać was w masową histerię. Pewnie przypadki ciąży na tabletkach się zdarzają ale bardzo rzadko więc nie ma co niepotrzebnie się stresować. Idą święta więc uszka do góry i pozytywnego myślenia życzę
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 13:27   #877
saura
Raczkowanie

w dawnej mojej pracy moja koleżanka opowiadała jak to zaszła w ciążę biorąc tabletki. mówiła, że brała co do minuty
ale widocznie musiała brać jakieś leki, albo pić ziele dziurawca które obniża działanie tabletek.
ja tam w sumie pilnuje siebie. staram się brać o tej samej godzinie. nie miałam biegunek do tej pory tak samo wymiotów po zarzyciu tabletek tak samo mój TŻ nie kończy w środku we mnie. więc panikowanie odkładam na bok . ostatnim razem panikowałam bo po innych tabletkach śluz był inny, ale krwawienie przyszło, teraz też i te kolejne też przyjdzie

i Paperlove zgłoś się do lekarza i tyle. nie ma co gdybać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-21, 15:29   #878
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez saura Pokaż wiadomość
tak biorę leki. m.in antydepresanty więc jak chciałabym zrobić test ciążowy to kurcze tylko z krwi bo przy tych antydepresantach moze mi nawet wyjść wynik pozytywny nawet gdybym w ciąży nie była

a to z jelitami mam poprostu na tle nerwowym i tyle to się zaczęło przed braniem tabletek antykoncepcyjnych i cóż utrzymuje się niesetty i w ciąży nie jesteśmy
Jakie bierzesz antydepresanty?
Np. DEPRIM na bank obniża skuteczność tabletek antykoncepcyjnych, bo zawiera dziurawiec.
Leki przeciwdepresyjne zapisywane przez psychiatrę raczej też mogą obniżać skuteczność (powinno być o tym w ulotce), tak jak i np. przeciwpadaczkowe, ale o tym powinien cię poinformować lekarz przy zapisywaniu recepty.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 16:21   #879
saura
Raczkowanie

biorę Bioxetin jest to fluoksetyna. z tego co czytalam to nie obniża skuteczności. nie ma tam ziół dziurawca itd. pytałam się nawet ginekologa jak dostałam receptę na Bioxetin i powiedział, że mogę brać, że nie obniża.
Stary 2009-12-21, 18:00   #880
Paperlove899
Raczkowanie

bylam u lekarza ! i powiedzial ze nie wie co mi jest ! bo ciezko powiedziec,moze sie zatrulam,moze na tle nerwowym,napewno nie wyrostek ! poprostu młot nie człowiek! nawet usg mi nie chcial zrobic,powiedzial mi zeby sobie zrobila diete pare dni;/ wiec mnie dokonca nie uspokoil;] ehhhhh...
i czuje,ze boli mnie jak na okres dzisiaj...a zostalo mi jeszcze 6 tabletek czyli jakies 8 dni do okresu

Edytowane przez Paperlove899
Czas edycji: 2009-12-21 o 20:16
Stary 2009-12-21, 20:30   #881
serduszkowata
Rozeznanie

Cytat:
bylam u lekarza ! i powiedzial ze nie wie co mi jest ! bo ciezko powiedziec,moze sie zatrulam,moze na tle nerwowym,napewno nie wyrostek ! poprostu młot nie człowiek! nawet usg mi nie chcial zrobic,powiedzial mi zeby sobie zrobila diete pare dni;/ wiec mnie dokonca nie uspokoil;] ehhhhh...
i czuje,ze boli mnie jak na okres dzisiaj...a zostalo mi jeszcze 6 tabletek czyli jakies 8 dni do okresu
to może warto żebyś poszła do innego lekarza

Link do mojego wykresu:
http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolezanki.php?user =serduszkowata&cid=717

Staranka trwają, odchudzanie w trakcie...

Już 28 cykle staramy się o dzidziusia
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 20:52   #882
Niki_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez serduszkowata Pokaż wiadomość
to czekamy na nowy test - najlepiej beta i daj koniecznie znać co i jak
Zrobiłam dziś betę,wynik <2,5 mlU/ml. Wydaję mi się,że w tym pierwszym laboratorium nastąpiła pomyłka (tam było 38,3 mlU/ml).Właściwie nie miałam żadnych tzw"sytuacji niebezpiecznych". Jak odczytuje się taki wynik? To znaczy,ze mam około 2 mlU/ml czy równie dobrze np.0,5 mlU/ml ?
Niki_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:27   #883
natee
Zakorzenienie

w sobote nie wzielam tabl, zapomnialam, cala niedziele byłam chora i zoorientowalam sie dopiero gdy mialam brac kolejna, nie wzielam podwojnie tylko pominelam tamtą.
w sobote odbyłam stosunek, taki do końca...
jakie jest prawdopodobienstwo w takim przypadku?

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 21:57   #884
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
w sobote nie wzielam tabl, zapomnialam, cala niedziele byłam chora i zoorientowalam sie dopiero gdy mialam brac kolejna, nie wzielam podwojnie tylko pominelam tamtą.
w sobote odbyłam stosunek, taki do końca...
jakie jest prawdopodobienstwo w takim przypadku?

Jak pominęłaś tabletkę to się patrzy do ulotki... A niektóre opakowania tabletek (np. yaz) mają NA OPAKOWANIU podane co robić jak się zapomni...

Po 1 istotne jest który to był tydzień.

Jednak w sobotę był stosunek... A nie było tabletki, której nie wzięłaś w ogóle... Zrób test za 14 dni. Jakieś prawdopodobieństwo jest.

A istotne jest to który tydzień bo wtedy to prawdopodobieństwo jest mniejsze lub większe.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Niki_20 Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś betę,wynik <2,5 mlU/ml. Wydaję mi się,że w tym pierwszym laboratorium nastąpiła pomyłka (tam było 38,3 mlU/ml).Właściwie nie miałam żadnych tzw"sytuacji niebezpiecznych". Jak odczytuje się taki wynik? To znaczy,ze mam około 2 mlU/ml czy równie dobrze np.0,5 mlU/ml ?
Wydaje mi się, że on oznacza powyżej 2,5 ... tak matematycznie trzeba by to było rozumieć... Nie wiem... idź do lekarza z jednym i drugim wynikiem powie Ci co o tym sądzić.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-21, 22:03   #885
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
też tak mam Nie bój się, to są skutki tabletek. tak mi się zdaje. zawsze kilka dni przed ostatnią tabletką mnie boli brzuch jak na okres i biust.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 09:49   #886
KKLLAAUUDDII
Przyczajenie

Pisałem tu jakiś czas temu,no niestety okazalo się ,że nie mamy szczescia i lekarz potwierdzil ciaze ........ Teraz czeka nas seria badan,jednak zastanawiamy sie,czy jesli dziewczyna bedac juz w ciazy nadal brala tabletki,moze to wplynac na jakies wady rozwojowe u dziecka? Brała mercilon przez 8 miesięcy.
KKLLAAUUDDII jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 09:59   #887
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Jak pominęłaś tabletkę to się patrzy do ulotki... A niektóre opakowania tabletek (np. yaz) mają NA OPAKOWANIU podane co robić jak się zapomni...

Po 1 istotne jest który to był tydzień.

Jednak w sobotę był stosunek... A nie było tabletki, której nie wzięłaś w ogóle... Zrób test za 14 dni. Jakieś prawdopodobieństwo jest.

A istotne jest to który tydzień bo wtedy to prawdopodobieństwo jest mniejsze lub większe.
To byla pierwsza tabl drugiego tygodnia.

Stary 2009-12-22, 11:21   #888
201610310857
Konto usunięte

Polecam zapoznać się z ulotką i się z nią nie rozstawać!
Stary 2009-12-22, 13:44   #889
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KKLLAAUUDDII Pokaż wiadomość
Pisałem tu jakiś czas temu,no niestety okazalo się ,że nie mamy szczescia i lekarz potwierdzil ciaze ........ Teraz czeka nas seria badan,jednak zastanawiamy sie,czy jesli dziewczyna bedac juz w ciazy nadal brala tabletki,moze to wplynac na jakies wady rozwojowe u dziecka? Brała mercilon przez 8 miesięcy.
No raczej chyba powinieneś napisać: spotkało nas wielkie szczęście, bo będziemy mieli dziecko
Decydując sie na współżycie (zwłaszcza przy takim podejściu do brania tabletek jakie miała Twoja dziewczyna) ciąża była tylko kwestią czasu...
Gratulacje!

Co do tabletek w trakcie ciąży to podobno nie wpływają, ale kto wie?
Ja bym wolała nie faszerować swojego dziecka hormonami... no, ale każdy robi jak uważa...
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 13:56   #890
201610310857
Konto usunięte

Przepraszam, że wracam do wypowiedzi sprzed prawie miesiąca, ale zamarłam jak przeczytałam:
Cytat:
Napisane przez BLONDYNECZKA76 Pokaż wiadomość
/treść postu przywrócona przez moderatora/

Tak ja wogóle się nie zabespieczam jak się kocham!!! piersi mnie swędzą dziwny odech z jamy ustnej i łydki tez mnie swędzom!!!

Co do ortografii się nie wypowiem.
Wcalę się nie dziwię, jak za kilka miesięcy zostaniesz kolejną nieodpowiedzialną mamusią
Stary 2009-12-22, 14:52   #891
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
To byla pierwsza tabl drugiego tygodnia.
Jest możliwość ciąży. Po 14 dniach od stosunku zrób test.

I z tego co pamiętam powinnaś się zabezpieczać dodatkowo 7 dni od wpadki z tabletką.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:03   #892
smerfeta1990
Raczkowanie

Witam
Staram się o dzidziusia ale czy moge byc w ciazy kiedy moj narzyczony spuszcza sie we mnie i gdy juz po pojde do lazienki czuje dziwny bol tam, nie umiem go opisac... Czy mimo tego moge jednak byc w ciazy w tym tyg zle sie czuje jest mi nie dobrze i boli mnie zoladek i tak mam codziennie.
Czekam na wasze komentarze.
Pozdrawiam
smerfeta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 16:05   #893
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość
Witam
Staram się o dzidziusia ale czy moge byc w ciazy kiedy moj narzyczony spuszcza sie we mnie i gdy juz po pojde do lazienki czuje dziwny bol tam, nie umiem go opisac... Czy mimo tego moge jednak byc w ciazy w tym tyg zle sie czuje jest mi nie dobrze i boli mnie zoladek i tak mam codziennie.
Pozdrawiam
Zrób test. I idz do ginekologa i powiedz mu o tych bólach.
Stary 2009-12-22, 16:28   #894
smerfeta1990
Raczkowanie

Do lekarza wybieram się po świętach...Boje się że nie będę mogła zajść w ciąże a bardzo chce
Stary 2009-12-22, 16:45   #895
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Jest możliwość ciąży. Po 14 dniach od stosunku zrób test.

I z tego co pamiętam powinnaś się zabezpieczać dodatkowo 7 dni od wpadki z tabletką.
Zrobie. Dziękuję za opinie.

A co do ulotki to czytałam ją , ale jak pisalam wczesniej dzien po zdarzeniu naprawde zle sie czulam i nie chcialam brac podwojnej dawki, bo kiedys trafilo mi sie juz takie zapomnienie i jak wzielam 2 tabl pod rzad to czulam sie fatalnie.

Stary 2009-12-22, 17:07   #896
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość
Witam
Pozdrawiam
życzę Ci tego z całego serca
Stary 2009-12-22, 17:21   #897
smerfeta1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
życzę Ci tego z całego serca
Nie dziękuje żeby nic nie zapeszyć
Stary 2009-12-22, 17:47   #898
Paperlove899
Raczkowanie

martwie sie,mdlosci mam ehh,brzuch juz mnie mniej boli
Stary 2009-12-22, 17:53   #899
201610310857
Konto usunięte

nie martw się
Na pewno nie jesteś
Stary 2009-12-22, 18:58   #900
mmm87
Zadomowienie

Cytat:
martwie sie,mdlosci mam ehh,brzuch juz mnie mniej boli
Ty naprawdę niepotrzebnie się nakręcasz. Stosunek, przez który rzekomo miało dojść do zapłodnienia, odbył się tydzien temu. Objawy takie, jak mdłości występują dopiero w 6-8 tygodniu ciąży. Nie wiem, co jeszcze innego, mogłoby Cię przekonać, że nie jesteś w ciąży.
mmm87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości