Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-22, 19:47   #901
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość
Witam
Staram się o dzidziusia ale czy moge byc w ciazy kiedy moj narzyczony spuszcza sie we mnie
Matko jak to brzmi!

Cytat:
i gdy juz po pojde do lazienki czuje dziwny bol tam, nie umiem go opisac... Czy mimo tego moge jednak byc w ciazy w tym tyg zle sie czuje jest mi nie dobrze i boli mnie zoladek i tak mam codziennie.
Czekam na wasze komentarze.
Pozdrawiam
Obstawiam stres lub jakieś zapalenie. Czekaj na @. Gdy sie nie pojawi - zrób test i z głowy i przestań się tak nakręcać - jak masz być w ciąży to będziesz, jak nie to nie. Trzeba czekać i tyle...
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:14   #902
zagubiona89r
Zakorzenienie

smerfeta 1990- masz 19 lat narzeczonego i starasz się o dziecko???

Jak widzę tą ostatnią modę na "zróbmy sobie dzidzi, na naszą klasę fajne zdjęcia się wstawi i wszyscy będą gratulować i mówić jaki brzdąc słitaśny", a więc na tą modę mam odruch wymiotny i agresiv.

Bo bez urazy ale w 99% przypadków, w tak młodym wieku jest to tak jak chęć posiadania pieska. Fajny jest a po miesiącu zajmują się nim rodzice.

Poza tym zawsze mi się debilnie wydawało, że najpierw się razem mieszka, usamodzielnia, (jak ma się w planach bierze ślub), a potem myśli o dziecku.

Pewnie już jesteś w ciąży, a jak nie to niedługo będziesz. Natomiast jak Ci dzieciątko, nawet to najgrzeczniejsze przy wyżynaniu się ząbków będzie płakało całą noc, będziesz takiego już z ładne 6-7kg ważącego brzdąca nosić na ręce, wozić w wózku i robić wszystko by zasnął i trochę wypoczął, jak będziesz mieć w tym okresie sińce jak stąd do Honolulu, to ciekawe czy będziesz taka dumna z siebie, że sobie na hop siup z "narzyczonym" zmajstrowałaś dziecko.

Małe dziecko to obowiązek w wymiarze 24/7. Okresowo z tych 24h śpisz 2. No, ale o tym to bez urazy, ale małolaty (i tu nie pije do wieku a do stanu umysłu i dojrzałości), to niewiele wiedzą, widzą tylko śliczne bobo.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...

Edytowane przez zagubiona89r
Czas edycji: 2009-12-22 o 22:15
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-22, 22:34   #903
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość

Jak widzę tą ostatnią modę na "zróbmy sobie dzidzi, na naszą klasę fajne zdjęcia się wstawi i wszyscy będą gratulować i mówić jaki brzdąc słitaśny", a więc na tą modę mam odruch wymiotny i agresiv.

Bo bez urazy ale w 99% przypadków, w tak młodym wieku jest to tak jak chęć posiadania pieska. Fajny jest a po miesiącu zajmują się nim rodzice.

Poza tym zawsze mi się debilnie wydawało, że najpierw się razem mieszka, usamodzielnia, (jak ma się w planach bierze ślub), a potem myśli o dziecku.

Pewnie już jesteś w ciąży, a jak nie to niedługo będziesz. Natomiast jak Ci dzieciątko, nawet to najgrzeczniejsze przy wyżynaniu się ząbków będzie płakało całą noc, będziesz takiego już z ładne 6-7kg ważącego brzdąca nosić na ręce, wozić w wózku i robić wszystko by zasnął i trochę wypoczął, jak będziesz mieć w tym okresie sińce jak stąd do Honolulu, to ciekawe czy będziesz taka dumna z siebie, że sobie na hop siup z "narzyczonym" zmajstrowałaś dziecko.

Małe dziecko to obowiązek w wymiarze 24/7. Okresowo z tych 24h śpisz 2. No, ale o tym to bez urazy, ale małolaty (i tu nie pije do wieku a do stanu umysłu i dojrzałości), to niewiele wiedzą, widzą tylko śliczne bobo.
Czytajac jej post od razu wiedziałam, ze jej odpowiesz Sama sie powstrzymałam
Stary 2009-12-22, 22:50   #904
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
A to twoja sprawa? Jeśli chcesz ją umoralniać, to raczej ten wątek nie jest odpowiedni.
Stary 2009-12-22, 22:55   #905
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
A to twoja sprawa? Jeśli chcesz ją umoralniać, to raczej ten wątek nie jest odpowiedni.
Swoją opinię mogę wyrazić gdzie mi się podoba. A w ostatnim czasie za dużo czytuje i widuje takich wielkich dorosłych i zwyczajnie w świecie nie wytrzymałam i wygarnęłam co myślę. Mam do tego prawo.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Czytajac jej post od razu wiedziałam, ze jej odpowiesz Sama sie powstrzymałam

Nic nie poradzę. Krew mnie w takich sytuacjach zalewa. Bo jej mi nie szkoda, jej faceta też nie, natomiast tego dziecka i owszem.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2009-12-22, 22:59   #906
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie poradzę. Krew mnie w takich sytuacjach zalewa. Bo jej mi nie szkoda, jej faceta też nie, natomiast tego dziecka i owszem.
Ależ ja się z Tobą w 100% zgadzam.
Stary 2009-12-22, 23:00   #907
emememsik

A co tak naprawdę wiesz o tej dziewczynie? Wiesz, że nie mieszka sama, nie jest usamodzielniona i nie bierze ślubu za tydzień?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-22, 23:22   #908
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
A co tak naprawdę wiesz o tej dziewczynie? Wiesz, że nie mieszka sama, nie jest usamodzielniona i nie bierze ślubu za tydzień?

Napisałam, że tak jak ja pisze jest w 99% wypadków. Szansa, że ona jest w tym 1% jest bardzo minimalna.

Zresztą skoro jest narzeczonym to planują ślub. Jakoś dziwnie mi się zawsze wydawało, że jak się planuje ślub to najpierw jest ślub potem dziecko. Tak samo jak się planuje wspólnie razem mieszkać bez ślubu. Najpierw jest wspólne mieszkanie potem dziecko.

No, ale ja pewnie na innej planecie żyję, skoro potępiam staranie o dzidzię w wieku 19 lat

Stary 2009-12-22, 23:26   #909
emememsik

Nic o niej nie wiesz, więc nie, nie masz prawa jej oceniać.
Nie wiesz czy mieszkają razem. Nie wiesz czy i czemu najpierw chcą dziecko, a potem ślub. I to zresztą nie twoja sprawa.
Stary 2009-12-22, 23:33   #910
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Nic o niej nie wiesz, więc nie, nie masz prawa jej oceniać.
Nie wiesz czy mieszkają razem. Nie wiesz czy i czemu najpierw chcą dziecko, a potem ślub. I to zresztą nie twoja sprawa.
Wiem, że dziewczyna ma 19 lat "narzyczonego" i zadaje pytanie w stylu: czy jak się spuścił, ale po stosunku ją coś pobolewa to ona może być w ciąży czy to oznaka bezpłodności. No i intensywnie stara się o dziecko.

Jak dla mnie to bardzo dużo dla wstępnego określenia danej osoby i wyciągnięcia takich a nie innych wniosków. Nie musisz się ze mną zgadzać, możesz mieć odmienne zdanie i światopogląd, pochwalać takie plany i zachowanie. Ja to szanuję. Bądź tak dobra, uszanuj moje zdanie i nie kontynuujmy off topa.

Stary 2009-12-22, 23:42   #911
emememsik

Problem w tym, że tu nie chodzi o twoje zdanie, bo możesz mieć jakie chcesz i gdybyś nie odniosła go do konkretnej osoby i wyraziła je w jakimś bardziej pasującym wątku, to spoko.

Pomyśl. Za parę dni pęknie twojemu facetowi gumka. Za 9 miesięcy urodzisz ślicznego bobasa. Chcesz, żeby ktoś o tobie mówił, że zrobiłaś sobie dziecko, bo takie słitaśne i możesz się nim pochwalić? No tak, chciałaś mieć coś do przytulania, pieska nie mogłaś, więc zdecydowałaś się na dziecko. Czemu cię oceniają nie znając okoliczności? ...

... bo są dokładnie tacy jak ty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 02:34   #912
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Nie rozumiem o co ta cała dyskusja, odnośnie tego kim moze jestdziewczyna, nie znamy jej, więc nie oceniajmy.

Jak dla mnie statystyka typu"ale tak jest w 99% przypadków" jest wzięta z .... Co wy możecie wiedzieć o młodych matkach które chcą mieć dzieci i sie o nie starają.
Skoro ma dowód, może prowadzić, pracować i płacić podatki, to może również rodzić, jej niezaprzeczalne prawo.

Do Smerfety: rozumiem że po stosunku, idziesz do łazienki i większość nasienia z ciebie wypływa? Ja tak "wpadłam" 4 mieś temu, choć nie starałam się ani trochę, nawet uważałam. Ale nie piszesz jak to u ciebie z okresem jesteś przed czy już spóźnienie, bo raczej objawami które występują przed spodziewanym okresem nie należy się sugerować. To raczej autosugestia, niż prawdziwe objawy.

---------- Dopisano o 03:34 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ----------

Cytat:

No i mamy gotowy scenariusz życia, zapewne sprawdzi się w 99%!!!

Zdawało mi się że ten wątek słuzy rozwiewaniu wątpliwości dotyczących ciąży. Że ewentualne dolegliwości,objawy, nadzieje i obawy są przedmiotem dyskusji, a nie stylistyka, językoznawstwo i gramatyka na podstawie których niektóre wizażanki wyrabiają sobie poglądy na wszelkie aspekty życia pytającego.

“Train yourself to let go of everything you fear to lose.”

aquana2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 07:55   #913
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:

Wbrew pozorom jak się jest młodszym orgnizm sie szybciej regeneruje, łatwiej sie znosi ciążę, zarwane nocki i ma się więcej sił fizycznie. A poza tym dzieci są różne: jedne wyją i gorączkują przy byle okazji, inne są grzeczniutkie i ogólnie sielanka
Nie piszę tego by zachęcać kogokowiek do wczesnej ciąży oczywiście, ale pod względem fizycznym jest łatwiej 20 latce nić 30 - latce. Niech każdy robi jak uważa - i tak cudzym dzieckiem nie my sie będziemy zajmowały...
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 11:09   #914
smerfeta1990
Raczkowanie

Dzięki wam za te wszystkie komentarze ale myślałam że te forum jest od pomagania w różnych sytuacjach a nie krytykowania kogoś mimo iż się tej osoby nie zna...To moja sprawa co robię ze swoim życiem i czego chce..I dobrze zdaje sobie sprawę z tego co mnie czeka jak bym była w ciąży i jak bym urodziła. Zresztą nie znacie mnie i jak możecie nie oceniajcie też...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Więc jak można przejdźmy do tematu.

Do Aquana2607: Okres mam mieć za niecałe 2 tyg, dziś w nocy dziwnie mnie bolał brzuch i głowa. Okres mam nie regularny.
smerfeta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 13:45   #915
zagubiona89r
Zakorzenienie

Wolność wyrażania swoich poglądów umarła. Uważam za głupote robienie dzieci jak się jeszcze samemu nie jest w pełni ukształtowanym dorosłym człowiekiem i mam prawo ten pogląd wyrazić.

Jak ktoś nie widzi różnicy między wpadką a planowanym poczęciem to nie ma z tą osobą sensu prowadzić dyskusji. Bo to tak jakby rozmawiać z ślepym o kolorach.

I to nie biologia powinna być wyznacznikiem dobrego momentu na dziecko. Bo jakbyśmy się nią kierowali to najlepszy moment na dziecko to 17-18 lat.

Nie zgadzam się z upomnieniem, które dostałam. No, ale. Wolność słowa i poglądów jest pojęciem względnym. Widocznie w niektórych wypadkach aż za bardzo.

Stary 2009-12-23, 13:47   #916
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Cytat:
Napisane przez smerfeta1990 Pokaż wiadomość

Do Aquana2607: Okres mam mieć za niecałe 2 tyg, dziś w nocy dziwnie mnie bolał brzuch i głowa. Okres mam nie regularny.

Więc skąd niepokój o ciążę?? Skoro okres to tak odległy termin to nie ma się co sugerować bólami , mdłościami itp. Podstawowym objawem ciąży jest brak okresu ii dopiero wtedy bij na alarm. Nie potrzebnie się nakręcasz, bo jeżeli się okaże że nic z tego będziesz jeszcze bardziej rozczarowana.

A i nie przejmuj się wizją bezpłodności, jesteś młoda i masz dużo czasu na starania. Mnie udało się po raz pierwszy zajść przy pierwszym podejściu i to była tragedia po niecałych 9 tyg. potem starałam się ponad rok i nic. A teraz paradoksalnie zaciążyłam z wpadki( i to z jak mało prawdopodobnej).

“Train yourself to let go of everything you fear to lose.”

aquana2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 14:14   #917
emememsik

Cytat:
Wolność wyrażania swoich poglądów umarła. Uważam za głupote robienie dzieci jak się jeszcze samemu nie jest w pełni ukształtowanym dorosłym człowiekiem i mam prawo ten pogląd wyrazić.
Słuchaj, rozumiem, że ty mając 20 lat nie jesteś "w pełni ukształtowanym dorosłym człowiekiem". To normalne, że niektórzy dojrzewają wolniej. Ale nie oceniaj innych swoją miarą. Zresztą w ogóle nie oceniaj, bo tylko sama sobie wystawiasz świadectwo.
Stary 2009-12-23, 16:04   #918
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchaj, rozumiem, że ty mając 20 lat nie jesteś "w pełni ukształtowanym dorosłym człowiekiem". To normalne, że niektórzy dojrzewają wolniej. Ale nie oceniaj innych swoją miarą. Zresztą w ogóle nie oceniaj, bo tylko sama sobie wystawiasz świadectwo.

Sposób wyrażania się autorki i poziom jej wiedzy o dojrzałości nie świadczy. Zresztą mając 19 lat i być samodzielną, odpowiedzialną dojrzałą i pracującą istotą to się rzadko zdarza.

No, ale nie chce mi się spierać o coś takiego. Idę sobie z moim dziwnym (widocznie) podejściem gdzie indziej.

Stary 2009-12-23, 16:06   #919
201610310857
Konto usunięte

Dziewczyny, Święta sie zbliżają, nie ma sie co kłócić. Chce mieć dziecko? Jej sprawa, dla mnie najważniejsze jest to, żeby było ją stać na utrzymanie maleństwa, a skoro podjęłą decyzję o checi posiadania takiej maleńkiej istoty to zdaje sobie z tego najprawdopodobniej sprawe
Wesołych Świąt
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 18:21   #920
emememsik

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, Święta sie zbliżają, nie ma sie co kłócić. Chce mieć dziecko? Jej sprawa, dla mnie najważniejsze jest to, żeby było ją stać na utrzymanie maleństwa, a skoro podjęłą decyzję o checi posiadania takiej maleńkiej istoty to zdaje sobie z tego najprawdopodobniej sprawe
Wesołych Świąt
Zgadzam się z Tobą, choć zupełnie nie widzę związku ze świętami.
Stary 2009-12-23, 19:19   #921
201610310857
Konto usunięte

Cicho) TO TYLKO PRETEKST
Moja mama zawsze do mnie mówi: Magda, święta idą, musisz się kłócić? albo: Nie pyskuj bo swieta idą i chce spokoju
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 20:18   #922
kaktuch90
Przyczajenie

Witam! Mam taki problem ..generalnie biore tabletki anty o godz 20 30 (3 tabl z opakowania) ,niestety felernej nocy troszeczke za duzo wypiłam z zwymiotowałam o 1 30 ..minelo 5 godzin ,a wchłanianie sie tabletki trwa 4 godziny zgodnie z ulotka. Obawiam sie jednak ,ze alkohol obnizyl zdolnosci wchlaniania sie tabletki... dzien wczesniej kochalam sie z chłopakiem. Ciąza moze wchodzic w gre?
kaktuch90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-23, 20:22   #923
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kaktuch90 Pokaż wiadomość
Witam! Mam taki problem ..generalnie biore tabletki anty o godz 20 30 (3 tabl z opakowania) ,niestety felernej nocy troszeczke za duzo wypiłam z zwymiotowałam o 1 30 ..minelo 5 godzin ,a wchłanianie sie tabletki trwa 4 godziny zgodnie z ulotka. Obawiam sie jednak ,ze alkohol obnizyl zdolnosci wchlaniania sie tabletki... dzien wczesniej kochalam sie z chłopakiem. Ciąza moze wchodzic w gre?
Alkohol sam w sobie nie wpływa na obniżenie skuteczności tabletek antykoncepcyjnych.
Wymioty były po 5 godzinach, więc tabletka spokojnie zdążyła się wchłonąć.
Wszystko jest ok
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-23, 20:31   #924
kaktuch90
Przyczajenie

Dzieki bardzo Uspokoiłaś mnie ! Wesołych
kaktuch90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 10:44   #925
klaudynka19
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cześc Wam. Miesiączka spóźnia mi się3 tygodnie, zawsze dostawałam regularnie, bardzo obfite krwawienia. Ostatnio z chłopakiem kochałam sie na poczatku października, z zabezpieczeniem. W październiku i listopadzie dostałam normalnie okres. Miesiaczke dostalawalm zawsze tak 4-5tego. W listopadzie podjełam pracę ,dosyc duzy wysiłek jak dla mnie , do tego czasu nie robilam nic,tzn siedzialam tylko w domu. Może zmiana trybu życia wpłynęła na zatrzymanie krwawienia? a moze po prostu jestem w ciazy?

Edytowane przez klaudynka19
Czas edycji: 2009-12-24 o 11:23
klaudynka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 10:45   #926
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudynka19 Pokaż wiadomość
Cześc Wam. Miesiączka spóźnia mi się3 tygodnie, zawsze dostawałam regularnie, bardzo obfite krwawienia. Ostatnio z chłopakiem kochałam sie na poczatku października, z zabezpieczeniem. Miesiaczke dostalawalm zawsze tak 4-5tego. W listopadzie podjełam pracę ,dosyc duzy wysiłek jak dla mnie , do tego czasu nie robilam nic,tzn siedzialam tylko w domu. Może zmiana trybu życia wpłynęła na zatrzymanie krwawienia? a moze po prostu jestem w ciazy?
jeśli nic się podczas stosunku nie stało to nie ma mowy o ciąży...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 11:06   #927
czuczenka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc Wam. Miesiączka spóźnia mi się3 tygodnie, zawsze dostawałam regularnie, bardzo obfite krwawienia. Ostatnio z chłopakiem kochałam sie na poczatku października, z zabezpieczeniem. Miesiaczke dostalawalm zawsze tak 4-5tego. W listopadzie podjełam pracę ,dosyc duzy wysiłek jak dla mnie , do tego czasu nie robilam nic,tzn siedzialam tylko w domu. Może zmiana trybu życia wpłynęła na zatrzymanie krwawienia? a moze po prostu jestem w ciazy?
od listopada nie masz krwawienia? hmmm no jezeli prezerwatywa nie pekla, to moim zdaniem nie powinnas sie przejmowac, ale dla pewnosci chyba najlepiej bedzie sobie zrobic test i zwyczajnie sie uspokoic

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 11:24   #928
klaudynka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czuczenka Pokaż wiadomość
od listopada nie masz krwawienia? hmmm no jezeli prezerwatywa nie pekla, to moim zdaniem nie powinnas sie przejmowac, ale dla pewnosci chyba najlepiej bedzie sobie zrobic test i zwyczajnie sie uspokoic
sprostowuję , krwawienie w październiku i litopadzie miałam. w grudniu nie .

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
jeśli nic się podczas stosunku nie stało to nie ma mowy o ciąży...
no własnie, teoretycznie prawdopodobieństwo jest zerowe, ale przeciez gumka też jest czasem zawodna
klaudynka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 11:25   #929
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
sprostowuję , krwawienie w październiku i litopadzie miałam. w grudniu nie .

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

no własnie, teoretycznie prawdopodobieństwo jest zerowe, ale przeciez gumka też jest czasem zawodna
jeśli nie pękła ani się nie zsunęła to jest zero szans na ciążę... może to przez pracę... jeśli nadal nie będziesz miec okresu to idz do ginekologa...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-25, 13:05   #930
indieTarunia
Raczkowanie

Dziewczyny, błagam uspokójcie mnie albo otrzeźwcie, bo ja już nie mam siły i nie wiem o co chodzi
poprzedni okres miałam 21 listopada, cykle mam w miarę regularne ok 30dniowe. 12 grudnia uprawialiśmy petting z moim chłopakiem, nie było wytrysku, ale do środka mógł się dostać preejakulat [wprowadzony ręką]. Jakieś 3 dni po tym zaczęłam świrować, nagle często zaczęły mnie dopadać lekkie mdłości, czułam na zmiane jajniki [bo ból to nie był], ogólnie bardzo się denerwowałam, dużo czytałam o ciążach w internecie... masakra. 22 rano odkryłam na wkładce czerwone plamy, już miałam się cieszyć... ale do wieczora nie wypłynęła już ani kropla. W nocy zaczął mnie normalnie boleć brzuch, ale kiedy wstałam ok 2 w nocy dalej było 'czysto'. Rano po wstaniu z łóżka wreszcie poczułam spływającą krew... I teoretycznie wszystko było by ok, tyle że martwi mnie to plamienie - nigdy nie miałam plamienia dzień przed okresem. Do tego krwi trochę mniej niż zawsze i jak na razie nie dostrzegam żadnych typowych skrzepów, które zazwyczaj dosyć licznie występowały... jedynie czasem takie bardziej zagęszczone 'fragmenty' krwi [choć cięzko to zauwazyć, bo używam tamponów].
nie wiem, czy to faktycznie mogłaby być ciąża? czy jak już to urojona? Czy ten stres może mieć wpływ na długość mojego krwawienia? [aha, okres dalej mam, krwi jest coraz mniej, ale.. gdzie te skrzepy? ]
indieTarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości