|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
hej dziewczyny.
pomozcie((( wiec napisze od poczatku .staram sie o dzidzie okres zaczal mi sie 30 list.skonczyl 4 grudnia wiec trwal 5 dni.cykle mam 30 -31dni. 12 wypadaja mi dni plodne wiec starania na maxa pojawil sie tez sluz.od 14 zaczal mnie bolez jajnik i tak przez pare dni.podejrzewam ze owulacje mialam w dniach 17-18-19. 21 grudnia zaczely bolec sutki piersi.24 przestal mnie bolec jajnik.czekamy ..... wczoraj zauwazylam ze podczas stosunku boli mnie macica wlozylam paluszka i sdtwierdzilam ze jest twarda io zamknieta. okres powinnam miec na dniach wczoraj tez robilam test ale z wieczora i jedna krecha jak myslicie moze to byc dzidzi nasze>???staramy sie przez 3 cykle juz ....badzo tego pragniemy na dniach slub....jak myslicie co ocnacza macica ta i czy moge byc w ciazy???czremu test nie wyszedl czy za wczesnie????PROSZE pomozcie mi |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Seksu nie uprawia się z tamponem w środku. Skoro włożył w ciebie penisa to w sensie fizycznym straciłaś dziewictwo (przebił błonę najprawdopodobniej), w sensie psychicznym straciłaś dziewictwo przy pierwszym kontakcie seksualnym (petting, seks oralny np.). Polecam kupić chociażby paczkę prezerwatyw bo w wieku 17 lat chyba nie chcesz zajść w ciążę. I zanim zabierzecie się na serio za seks poczytaj o antykoncepcji, swoim cyklu, zapłodnieniu itd. itp. Podejdź do tego odpowiedzialniej niż w chwili obecnej. Cytat:
Powodzenia w staraniach ![]()
![]() |
#1023 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro stosunki były od 12 grudnia, a przypuszczasz, że owulację miałaś około 17-18, to na test było jeszcze za wcześnie. Czekaj na następny okres. Jeśli się spóźni zrób test z krwi lub apteczny.
![]() |
#1025 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to możliwe?
Wiem, że to nie ten wątek ale gwoli ścisłości co i jak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co ja słyszałam to Diane 35 jest silnym środkiem i nie powinno brać się go ciągiem dłużej niż pół roku. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem o możliwej zmianie. Może też dziewczyny tutaj coś więcej powiedzą.
![]() |
#1027 |
Przyczajenie
|
Witajcie.
Otóż ja mam taki problem. Wraz z moim chłopakiem postanowiliśmy zrobić sobie wcześniejsze mikołajki (2 grudnia). Wino, muzyka i te sprawy. I po skończonej zabawie wstałam na moment i usiadłam spowrotem tyłkiem na plamę spermy na moim prześcieradle. Ostatni okres miałam 26 listopada, a skończył mi się 1 grudnia. Czy jest możliwość zajścia w ciążę.? Proszę o szybką odpowiedź, strasznie się boję.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1030 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedź, chociaż martwi mnie to, iż nadal nie mam okresu a mdli mnie dosyć często od jakiegoś tygodnia. Może to tylko ze stresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wiem że to nie bardzo jest miejsce na takie pytania, ale wiem ze tu sa osoby ktore mają pojęcie o kwestiach ginekologicznych...
Chodzi o to, że mam objawy ktore swiadcza o raku szyjki macicy, ale bylam u 2 lekarzy i mialam robione usg na ktorym wszystko bylo ok, robilam cytologie i wyszla mi 2 stopnia i teraz lekarz dał mi skierowanie na wymaz z pochwy... Moje obawy wynikaja z tego ze mam plamienie od 3 miesiecy przed miesiaczka (lekarz uznal ze to problem hormonalny) oraz bóle w krzyżach i lędzwiach ;/ bardzo sie zestresowalam, gdy dzis moja krewna powiedziala ze to moze byc HPV... Moje pytanie do Was brzmi, czy jest mozliwe zeby 2 lekarzy nie wykrylo poczatkow raka oraz drugie, czy cytologia wykrywa takie zmiany? Czekam na odpowiedz...pozdrawiam WAS! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 |
po prostu Em :)
|
wiedzmaBlack, tak, cytologia wykrywa takie zmiany nowotworowe. Jeśli jednak się stresujesz, powtórz cytologię, żeby się upewnić, że nic Ci nie jest.
![]()
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
Hej koleżanki-wizażanki
![]() Mianowicie. Mam 12 dzień cyklu i....w dalszym ciągu wszystkie cechy śluzu niepłodnego. No...Może jest nieco bardziej wodnisty niż dwa,trzy dni temu. Ale jest łudząco podobny do tego, który mam przed miesiączką. I teraz nie wiem, czy jestem w ciąży(czy to jest śluz wskazujący na ciąże, ale nawet jeśli, to po pierwsze jest go za mało i nie jest taki wybitnie biały, poza tym jedyne współżycie z którego mogłoby coś wyniknąć byłoby 8 dni temu, więc chyba jest to niemożliwe abym miała już jakieś objawy ciąży. Stosunek był w 5 dc). Z tego co się obserwowałam to 6 dni przed owulacją miałam już śluz płodny. Na monitoringu, miałam że 9 dni cyklu pęchęrzyki robią się aktywne. Cykle mam 30 dniowe-zawsze(oprócz jednego, cztery cykle temu 26 dniowy). Czy może jest to cykl bezowulacyjny? Czy jestem może jakąś zagadką fizjologiczną? Czy może jestem w ciąży?! Gdzie ta owualcja?!Proszę o odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabezpieczaliście się? Jeśli tak to nie masz się czym martwić. Jeśli nie to zamartwianie się "po ptokach" jest bez sensu. Zrobisz 14 dni po zdarzeniu test i będziesz wiedziała co i jak.
![]() |
#1036 |
Raczkowanie
|
Ciaza - ...
Witam. Mam problem jak i kazdy na tym forum
Otoz wspolzylam z chlopakiem miesiac temu, dostalam okres planowo, byl obfity i dlugi. Jednak od kilku dni zauwazylam zmiane nastrojow, bardzo duzo sluzu wydziela mi sie z pochwy i niedobrze mi ale to chyba ze stresu. Martwie sie ze to moze byc ciaza;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciaza - ...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380096&page=34
Jak się nie zabezpieczaliście to może ciąża. a jak tak, to nie ma sie czym martwić ![]() jak Nie daję Ci to spokoju to zrób test. koleżankę zapraszam do watku w linku, bo bez sensu jest zaśmiecać forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim, mam mega problem a z natury jestem jeszcze straszną panikarą i teraz ledwo już żyję z zamartwiania się, proszę pomóżcie
![]() Nie znalazłam tutaj posta z takim samym problemem, nie wiem może źle szukałam, jeśli taki jest to sorki za spam. Biorę tabletki antykoncepcyjne (Yasmin) już od prawie roku i nigdy nie było żadnych podbramkowych sytuacji, że bałam się że będę w ciąży itp. jestem z nich bardzo zadowolona. Ale ostatnio przydarzyło mi się coś zupełnie pierwszy raz . Otóż w piątek 18 grudnia dostałam normalnie okres zaczęłam brać następne opakowanie tabletek, wszystko było okej aż do piątku(25 grudnia) kiedy to współżyłam ze swoim chłopakiem, a kilka godzin później bardzo źle się poczułam i wieczorem tego samego dnia, kiedy już ledwo utrzymwałam się na nogach, mama dała mi antybiotyk(który jak się dowiedziałam następnego dnia-osłabia działanie tabletek antykoncepcyjnych).Dzień później okazało się że mam anginę i od tamtej pory biorę antybiotyki oraz Yasmin tak jak zwykle ale nie współżyłam. Mój problem dotyczy jednak tego piątku. Czy to, że kilka godzin po współżyciu wzięłam antybiotyk, który osłabia działanie tabletki Yasmin może mieć jakieś niebezpieczne skutki?(np ciąża)?No bo w sumie jak współżyliśmy to skąd mogłam wiedzieć że niedługo będę brała antybiotyk? bardzo proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś też miałam taką wątpliwość (de facto też anginy dotyczyła ![]() Pamiętaj tylko o dodatkowym zabezpieczeniu jeszcze tydzień po zakończeniu kuracji.
![]() |
#1040 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza - ...
Test prawde ci powie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zadomowienie
|
Dot.: Petting i duzy dylemat
To musiałby być jakiś cud, żeby w ciąży była. 4 dni to jeszcze żadne spóźnienie. A poza tym zamiast się stresować i nakręcać wzajemnie, to trzeba było zrobic test.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
Czesc kobitki. Mam problem. Wspolzylam z chlopakiem miesiac temu. Dostalam 2 tyg, regularnie po tym miesiaczke. Byla obfita, bolesna i dluga 6-7 dni. Jednak ostatnio bardzo duzo sluzu mi leci. Bardzo sie martwie, ze to moze byc ciaza;( Pomozcie..
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Malo byc "po 2 tygodniach" ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Dodam ze nie zabezpieczylismy sie, jednak on nie skonczyl we mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Konto usunięte
|
Maleńka, przestań spamować. Ile razy mamy ci napisać, że musisz test zrobić? Żadna z nas nie jest jasnowidzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16095044]Maleńka, przestań spamować. Ile razy mamy ci napisać, że musisz test zrobić? Żadna z nas nie jest jasnowidzem.[/QUOTE]
szajajaba chyba jeszcze kilka razy trzeba będzie opowtórzyć ![]() Maleńka czytałam inne Twoje wątki i uważam, że masz urojeni, bo naczytasz się kretynizmów i we wszystko wierzysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Raczkowanie
|
Wiem, myslicie ze jestem nienormalna. Jednak ja chce tylko pomocy. Martwie sie. Boje sie zrobic test. Piszecie mi, ze mozliwe ze jestem. Nie spie od wczoraj, placze ciagle. Jakbyscie nie mogly mi po prostu pomoc... nie wiem slowa otuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Petting i duzy dylemat
Plemniki musza miec odpowiednie warunki aby doszlo do zaplodnienia. Poza tym one nie skacza ;] Nie sadze aby byla w ciazy, jest to BARDZO malo prawdopodobne. Okres sie spoznia, bo dziewczyna sie stresuje... Niech zrobi test i bedzie spokoj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leć do apteki i kup test zamiast siedziec i płakac. To nic nie da
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Raczkowanie
|
Tak, ale zastanawia mnie fakt, pisalyscie ze bedac w ciazy mozna miec tylko lekkie krwawienia albo plamienia. Teraz piszecie co innego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
idź zró test i przestań panikować! ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Jeżeli się nie zabezpieczasz w żaden sposób to ZAWSZE jest możliwość zajścia w ciąże, więc nie wiem, po co mamy Cię okłamywać, że takiej opcji nie ma! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Konto usunięte
|
Można mieć plamienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.