|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
madzia ja mam ten plus ze okres dostalam. Jednak kazdy mi mowi ze i tak duze ryzyko ciazy. 3 noc nie przespana..
eh no nie wiem. ja musze byc dobrej mysli innej rady nie ma. trzymaj kciuki za nas kolezanko. Edytowane przez malenka302 Czas edycji: 2009-12-28 o 23:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niemożliwe żebyś zaszła. Nie czytaj tylko tych idiotyzmów na kafetrii.pl! napisszczie rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Przyczajenie
|
no widzisz a ja nie mam jeszcze okresu tylko czuję takie ciepło.
Myślę też, że mogłam sobie coś tam przeziębić, gdyż siadam często na zimnym i widać mi całe krzyże. Mdli mnie ale to tylko na myśl o tym i to ze stresu. Poza tym powinnam jeść i jeść a ja jak patrzę na jakiekolwiek jedzenie to mnie odrzuca. ; p
#1114 |
Raczkowanie
|
mam identycznie. Ja po prostu nie moge nic przelknac z tego stresu. schudlam 2 kg.. masakra! o ktorej robisz test?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Przyczajenie
|
o 11 dopiero idę do apteki, ale muszę mieć ten pierwszy mocz czyli muszę wytrzymać ; p
a Ty.?
#1116 |
Raczkowanie
|
Tak ja tez ide o 11. Jednak bede robic o 12. Ide robic do kolezanki. Mam nadzieje ze wyjdzie nam test negatywny. Choc ja czuje inaczej ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Przyczajenie
|
Ty nie masz w ogóle objawów.
Ja mam, więc wiesz.. ja powinnam się bardziej stresować. Mam 16 lat. Nie chcę zepsuć życia swojej rodzinie, i chłopakowi. Bo wiesz. Moje życie dla mnie się nie liczy, jeżeli kocham mojego chłopaka. No ale cóż. Damy radę.
![]() |
#1118 |
Raczkowanie
|
Ja mam 17 lat. Ten stosunek odbyl sie bez mojej woli i byl bez zabezpieczenia. Odbyl sie z moim chlopakiem. Strsznie go kochalam, dopoki sie nie zorientowalam ze chodzi mu tylko i jedno. A teraz ja zostalam sama z problemem, a on sobie zyje szczesliwie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czekaj, czekaj..obawiasz się ciąży, po tym jak usiadłaś tyłkiem na spermie? Plemniki to nie sa jakieś turbo-dymo-meny, do zapłodnienia dochodzi, kiedy nastąpi wytrysk w Tobie, w środku i w okresie płodności,a nie jak pośladem dotkniesz spermy ![]() Edytowane przez kalynka Czas edycji: 2009-12-29 o 00:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny... Błagam o pomoc, bo ja zdurnieje
![]() Biore tabletki Yaz juz spokojnie z 8 miesiecy, może nawet wiecej, żadnych skutków ubocznych, czuje sie super, miesiączka występowała zawsze... do czasu... gdy zaczelam chorować, przez tydzien brałam Tamiflu, inhibiotor, niby nie bylo zadnych powodów dla których mogłby on zakłócać dialanie tabletek, ale choroba ustala tylko na chwilke, bylam w szpitalu mnostwo pobran krwi leki, przy 24 tabletce aktywnej dostalam antybiotyk Auqumentin ( dodam, że anty wzielam o 16 a o 23 antybiotyk ) i dostawalam ja dzien. wiem, że ona moze powodowac obnizenie, i w zwiazku z tym pytanie... 24 tabletka moze miec wplyw na plynnosc przyjomowania tbletek? potem dostalam antybiotyk Klacid ( nie ma on wplywu) a okresu nie dostalam, w tym okresie, gdy zawsze dostawalam przy 1 tabletce aktywnej teraz nie mialam, przy 3 aktywej zrobilam test ( 14 grudzien) wyszedl negatywny, a dodam, że podczas choroby sie nie kochalismy zbyt czesto, trzy razy pod rzad gdy wyszlam ze szpitala podczas wziecia pierwszych tabletek aktywnych, to jest 1 dnia wziecia aktywnej, 2 i 3 potem sie przerazilam i nie bylo nic. ale te 3 stosunki wypadly gdy bralam jeszcze antybiotyk ale klacid ktory podobno nie ma zadnego wplywu na Yaz. test ciazowy wykonalam potem rowniez 20 i 23 negatywne wszytskie 3, po odczekaniu 7 dni po braniu antyiotyku, 24 i 27 kochalismy sie bez zabezpieczenia, tylko tabletki, dodam, że bralam je o tej samej porze, zadnej nigdy nie zapomnialam... czy duże jest prawdopodobieństwo?? zeby nie to iż nie mialam miesiaczki w zyciu bym sie nie przjemowala... a teraz zyc nie moge... w szczegolnosci, że jestem na takich studiach, że ani ciąża ani dziekanka nie wchoda w gre... prosze o opinie, bardzo z gory serdecznie dzikuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Witam. Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Otóż miesiąc temu 28 listopada kochałam się z chłopakiem. Okres ostatnio miałam 17 listopada, dodam, że okres miałam regularnie, 28 dni cyklu. Kochaliśmy się bez zabezpieczenia, tzn. jedyne zabezpieczenie to była globulka Patentex oval. Finisz był we mnie, że tak powiem. Fakt, że to dopiero 12 dni jak nie mam okresu. Ale zastanawiam się czy mogę być w ciąży. I czy warto robić test ciążowy ?
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Przyczajenie
|
odpowiedzicie co sadzicie prosze o mojej sytuacji... :|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
Hmm.. troche niemadrze zrobiliscie, ze pozwolilas mu skonczyc w sobie. Nie bylo to dobre psuniecie. Nie wiem co mam ci powiedziec. 12 dni spoznienia? Sporo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
12 dni Ci się spóźnia a Ty nic.? Ja tu umieram po 2 dniach jak mi się spóźnia. Rób test, bo ryzyko jest.
![]() |
#1128 |
Przyczajenie
|
Ponawiam Pytanie, bo widze tylko odpowiedzi do 1 dylematu a u mnie cisza...
Dziewczyny... Błagam o pomoc, bo ja zdurnieje ![]() Biore tabletki Yaz juz spokojnie z 8 miesiecy, może nawet wiecej, żadnych skutków ubocznych, czuje sie super, miesiączka występowała zawsze... do czasu... gdy zaczelam chorować, przez tydzien brałam Tamiflu, inhibiotor, niby nie bylo zadnych powodów dla których mogłby on zakłócać dialanie tabletek, ale choroba ustala tylko na chwilke, bylam w szpitalu mnostwo pobran krwi leki, przy 24 tabletce aktywnej dostalam antybiotyk Auqumentin ( dodam, że anty wzielam o 16 a o 23 antybiotyk ) i dostawalam ja dzien. wiem, że ona moze powodowac obnizenie, i w zwiazku z tym pytanie... 24 tabletka moze miec wplyw na plynnosc przyjomowania tbletek? potem dostalam antybiotyk Klacid ( nie ma on wplywu) a okresu nie dostalam, w tym okresie, gdy zawsze dostawalam przy 1 tabletce aktywnej teraz nie mialam, przy 3 aktywej zrobilam test ( 14 grudzien) wyszedl negatywny, a dodam, że podczas choroby sie nie kochalismy zbyt czesto, trzy razy pod rzad gdy wyszlam ze szpitala podczas wziecia pierwszych tabletek aktywnych, to jest 1 dnia wziecia aktywnej, 2 i 3 potem sie przerazilam i nie bylo nic. ale te 3 stosunki wypadly gdy bralam jeszcze antybiotyk ale klacid ktory podobno nie ma zadnego wplywu na Yaz. test ciazowy wykonalam potem rowniez 20 i 23 negatywne wszytskie 3, po odczekaniu 7 dni po braniu antyiotyku, 24 i 27 kochalismy sie bez zabezpieczenia, tylko tabletki, dodam, że bralam je o tej samej porze, zadnej nigdy nie zapomnialam... czy duże jest prawdopodobieństwo?? zeby nie to iż nie mialam miesiaczki w zyciu bym sie nie przjemowala... a teraz zyc nie moge... w szczegolnosci, że jestem na takich studiach, że ani ciąża ani dziekanka nie wchoda w gre... prosze o opinie, bardzo z gory serdecznie dzikuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
Ide wlasnie kupic test
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Humor mam jak nigdy, a jak powiadomiłam o tym swojego chłopaka to stwierdził, że ma ochotę pocałować babcię. ; >. Robiłam test Quick Vue.
` Jeszcze nigdy tak odległy nie był dla mnie Bóg, Jeszcze nigdy tak ogromnie nie zabrakło sił, By wyrazić jaki ból, By opisać jaki podły czuję wstyd.. Edytowane przez magdzia322 Czas edycji: 2009-12-29 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Raczkowanie
|
Mi tez wyszla 1 krecha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Konto usunięte
|
wiedziałam!!!
Objawy pewenie już minęły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Raczkowanie
|
Tak zebys wiedziala 0 objawow
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Przyczajenie
|
Hej ^^ Mam tylko takie pytanie
![]() ![]() ![]() aa i jeszcze chcialam dodac, ze urosly mi troche piersi, wiec moze to przez to bola? ale wezcie pod uwage bez tego co teraz dodalam i z tym (tak na przyszlosc) ;* Edytowane przez carmenka6 Czas edycji: 2009-12-29 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Konto usunięte
|
wszystko możliwe, ale ja wątpię.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Przyczajenie
|
hmm po Sylwestrze mam miec okres wiec moze dlatego tak mam z tymi piersiami..
teraz juz zero dolegliwosci, tylko wlasnsnie to ![]() czyli nie mam robic testu ani nic, tak ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Przyczajenie
|
ostatnim razem tak sie stresowalam ze krecilo mi sie w glowie i bylo mi nie dobrze ^^ heh panikara jestem w tych sprawach
![]() a wiesz moze dlaczego odkad zaczelam to robic to miesiaczki przechodze bardziej boleśnie? to norma? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja biorę tabletki anty, więc mnie nie boli nic. ale może to przez to ![]() Ja też jestem panikara ![]() ![]() Bez stresu ![]() ja spadam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.