Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-12-29, 22:11   #1171
sesunia789
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez chacha100 Pokaż wiadomość
Hehe 5 dni to na pewno nie przetrwaja, choc niektórzy podali nawet przypadek 7 dniowy
Jeśli bralas tabletki regularnie a ten antybiotyk tylko 1 dzien to wg mnie niemal na sto procent nie jestes w ciazy i tej bety nawet nie rob

owszem, regularnie, od okolo 8 miesiacy, a ten dzien antybiotyku ( ktory oddzialowuje na srodki antykoncepcyjne) wzielam o 23 godzinie a o 16 wzielam ostanio aktywna czyli 24 tabletke antykoncepcyjna i sotsunek byl dopiero po 5 dniach... potem bralam antybiotyk Clacid ale nie pochodny ani ampicyliny ani tetracykliny i nie ma wplywu na dzialnie srodków antykoncpecyjnych. no i zrobilam 3 testy kazdy ujemny, a kochalam sie potem z moim dopiero po 8 dniowje przerwie poantybiotykowej, jak kuracje juz skonczylam...
sama wydaje mi sie,ze przesadzam, bo przeciez niektore tabletki antykoncepcyjne sa tylko 21 dniowe, wiec jakby takie brala a nie Yaz to w ogole podczas przyjecia antybiotyku bylbym bez tabletki... i przeciez jak wzielam o 16 tabletke a anty dopiero o 23 costam to czesc juz jej sie wchlonela... także ten jeden dzien nie robi az takiego bum w organizmie, na tabletkach napisane ze jak sie zapomni tabletek od 1 do 7 to moze cos tam wystapiac a nie przy ostatniej... i to byla tylko jedna dniowa dawka... a potem natybiotyk nie wplywal na Yaz...
ale wiecie, przez ta chorobe nie mialam okresu, a stres jest straszny...
zostalo mi tydzien do tabletek libido, dlugi tydzien
sesunia789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:12   #1172
201610310857
Konto usunięte

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Ona Gratulowała NICE
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:21   #1173
chacha100
Raczkowanie

To było do NIKI

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sesunia789 Pokaż wiadomość
owszem, regularnie, od okolo 8 miesiacy, a ten dzien antybiotyku ( ktory oddzialowuje na srodki antykoncepcyjne) wzielam o 23 godzinie a o 16 wzielam ostanio aktywna czyli 24 tabletke antykoncepcyjna i sotsunek byl dopiero po 5 dniach... potem bralam antybiotyk Clacid ale nie pochodny ani ampicyliny ani tetracykliny i nie ma wplywu na dzialnie srodków antykoncpecyjnych. no i zrobilam 3 testy kazdy ujemny, a kochalam sie potem z moim dopiero po 8 dniowje przerwie poantybiotykowej, jak kuracje juz skonczylam...
sama wydaje mi sie,ze przesadzam, bo przeciez niektore tabletki antykoncepcyjne sa tylko 21 dniowe, wiec jakby takie brala a nie Yaz to w ogole podczas przyjecia antybiotyku bylbym bez tabletki... i przeciez jak wzielam o 16 tabletke a anty dopiero o 23 costam to czesc juz jej sie wchlonela... także ten jeden dzien nie robi az takiego bum w organizmie, na tabletkach napisane ze jak sie zapomni tabletek od 1 do 7 to moze cos tam wystapiac a nie przy ostatniej... i to byla tylko jedna dniowa dawka... a potem natybiotyk nie wplywal na Yaz...
ale wiecie, przez ta chorobe nie mialam okresu, a stres jest straszny...
zostalo mi tydzien do tabletek libido, dlugi tydzien
Wiec nie ma sie czym stresowac i spokojnie czekac
chacha100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:22   #1174
magdzia322
Przyczajenie

Cytat:
To było do NIKI

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Och, bo było w cytacie moja odpowiedź. ; pp
Aż mi serce szybciej zabiło ; p
By opisać jaki podły czuję wstyd..
magdzia322 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-29, 22:24   #1175
chacha100
Raczkowanie

Hehe spoko zle mi sie klamerka przypiela:PP
Stary 2009-12-29, 22:25   #1176
sesunia789
Przyczajenie

Cytat:
To było do NIKI

naprawde tak sadzicie? bo ja znow zalapalam ciążoschiz, chcialabym dzieci bardzo, ale nie teraz, w szczegolnosci ze moje studia nie uznaja ciaz ani dziakanek- praca w labolatorium, rozne szkodliwe odczynniki, a za cos trzeba dzieci utrzymac :|
naprawde uwazacie, ze panikuje i moge spac spokojnie...?
Stary 2009-12-29, 22:27   #1177
201610310857
Konto usunięte

Sesunia/ Powiedz mi, czy Ty studiujesz chemie?
Moim zdaniem nie ma czym się martwić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 22:29   #1178
chacha100
Raczkowanie

Cytat:
naprawde tak sadzicie? bo ja znow zalapalam ciążoschiz, chcialabym dzieci bardzo, ale nie teraz, w szczegolnosci ze moje studia nie uznaja ciaz ani dziakanek- praca w labolatorium, rozne szkodliwe odczynniki, a za cos trzeba dzieci utrzymac :|
Jak najbardziej mozesz spac spokojnie.
Wiem, ze to nielatwe (jeszcze 3 dni dni temu to samo przezywalam), ale teraz sie sama z siebie smieje
Trzymaj sie i nie stresuj, bo naprawde nie ma czym
Stary 2009-12-29, 22:29   #1179
sesunia789
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
Sesunia/ Powiedz mi, czy Ty studiujesz chemie?
Moim zdaniem nie ma czym się martwić
no nie, biotechnologie mikromedyczna takze niby pojecia o fizjologii i ciazach mam a tu prosze... :| wiec chociaz Twoim, serdeczne dzieki za odp moj facet to nawet by sie ucieszyl. ale ja musze skonczyc studia i chce startowac na medyczna, poki moge chce sie uczyc... i dlatego dzieci teraz... panika
Stary 2009-12-29, 22:30   #1180
magdzia322
Przyczajenie

Cytat:
to normalne, każda kobieta jest panikarą ; p
ja dalej myślę czy ze mną wszystko w porządku ; p
tak już z nami jest ; **.
Stary 2009-12-29, 22:32   #1181
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
no nie, biotechnologie mikromedyczna takze niby pojecia o fizjologii i ciazach mam a tu prosze... :| wiec chociaz Twoim, serdeczne dzieki za odp moj facet to nawet by sie ucieszyl. ale ja musze skonczyc studia i chce startowac na medyczna, poki moge chce sie uczyc... i dlatego dzieci teraz... panika
Nie po to trujemy się tabletkami, żeby ciągle bać się o ciąże, owszem są przypadki, ale wg mnie takie przypadki są spowodowane nie przestrzeganiem zalecen ulotki
Stary 2009-12-29, 22:44   #1182
sesunia789
Przyczajenie

no to ja z 1 strony nie przestrzgalam, wzielam antybiotyk mimo tabletek... a po 5 dniach seks... pocieszam sie tylko ze to byla ostania aktywna tabletka !!!ostatnia a nie w 1 tygodniu brania., wzieta o o 9 h czesniej niz ten antybiotyk i no potem juz tylko o 11 antybiotyk rano i wieczorem juz bralam ten co nie oddzialowuje na tabsy anty...
Stary 2009-12-29, 22:44   #1183
201610310857
Konto usunięte

nie jesteś w c.
Stary 2009-12-29, 23:06   #1184
magdzia322
Przyczajenie

Od jakiś 3 min boli mnie coś w okolicy lewego jajnika.
Jak myślicie co to może być.?
Stary 2009-12-29, 23:15   #1185
Queen Of The Damned
Zadomowienie

Siedzę i tak czytam wasze wypowiedzi. Jeszcze nie robiłam testu. Zwyczajnie się boję. Może rano się odważę i pójdę do apteki po test. A okresu jak nie było tak nie ma w dodatku jakieś doły zaczynam łapać i jeszcze w Sylwestra sama w domu będę siedzieć. Masakra

09.05.2003 - cukrzyca t.1
26.06.2012 - sarkoidoza
172cm- 53 kg
Queen Of The Damned jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 23:57   #1186
sesunia789
Przyczajenie

Pamietaj nawet najgorsza prawda jest lepsza niz najlepsza niewiedza...
a przeciez jakby co masz chlopaka, stalego prawda? a wcale to , że nie masz okresu nie musi oznaczac ciąże... a przeciezlepiej wiedziec i sie nie zamartwiac
Jestem z Toba... mam ten sam problem
Stary 2009-12-30, 00:06   #1187
tygrychu
Raczkowanie

GG do tygrychu

Queen nie martw się. Wszytsko będzie po twojej myśli.

Jak tak siedzie i czytam te wszystkie wasze wpisy to mam wrażenie, że coraz bardziej się nakręcam, że jestem w ciązy i tam mnie dziwnie w brzuchu świdruje.... Ostatni okres miałam 10 listopada, 17 i 23 grudnia robiłam testy - obydwa negatywne,współżyłam z moim TŻ 14 i 28 listopada co prawda bez zabezpieczenia ale nie skończyło się wytryskiem ani nic... Nic mnie nie boli, zadnych wydzielin, mdłości, żył na piersiach itp. nie mam... pojutrze rano zrobię kolejny test a w przyszłym tygodniu postaram się zarejstrować do gina, żeby mnie przebadał. W sumie jak teraz sobie tak siedze i myśle, to tragedii by nie było jakby się okazało, że będziemy mieli dzidziusia. Jestem już z moim TŻ prawie 8 lat, ja sama mam prawien 28 wiosen na karku, pracę... tylko, że czasami sobie myślę, że inaczej troszkę to sobie poukładałam.
tygrychu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 00:20   #1188
HotterThanFire
BAN stały

hej Dziewczyny..
kochalam sie z TŻ w 21 dzien cyklu i niestety prezerwatywa baaardzo zawiodla.. zdecydowalam sie (nie biore tabletek anty) wziasc tabletke po,byly problemy z wypisaniem recepty,w kazdym razie wzielam jakies 11 godzin od stosunku..minelo juz 8 dni a czytalam w jakims innym watku o ecsapelle(tez na nim pisalam,ale postanowilam spytac o rade jeszcsze tu bo bardzo sie denerwuje)ze wiekszosc dziewczyn mialo plamienia i krwawienia po escapelle juz nawet 3 dni po wzieciu lub po 5 dnaich ale mialy i ze to normalne..
mi Pani w aptece tez powiedziala,jak poszlam wykupic,ze mam kupic podpaski bo bede krwawic po tym za jakies 2,3 dni xD...
a tu nic,niby powinnam sie cieszyc,bo to by bylo uciazliwe przed sylwestrem ale zaczynam sie martwic.
Aha,miesiaczke mam ZAWSZE jak w zegarku,zawsze w 28 dzien..wczoraj wypadl 28 a tu nic.. jedno wielkie nic. i zero PMSu ktory by wskazywal ze np jutro,pojutrze dostane(a zawsze mam silne bole piersi,brzucha przed okresem)
powinnam sie martwic?
pozdrawiam i sorki ze sie rozpisalam az tak
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 08:21   #1189
201610310857
Konto usunięte

HotterThanFire
powinnaś zrobić test.
Queen- Nie martw się;* Nawet jeśli, to lepiej wiedzieć niż żyć w nieświadomości. Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli
Stary 2009-12-30, 13:45   #1190
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny..
kochalam sie z TŻ w 21 dzien cyklu i niestety prezerwatywa baaardzo zawiodla.. zdecydowalam sie (nie biore tabletek anty) wziasc tabletke po,byly problemy z wypisaniem recepty,w kazdym razie wzielam jakies 11 godzin od stosunku..minelo juz 8 dni a czytalam w jakims innym watku o ecsapelle(tez na nim pisalam,ale postanowilam spytac o rade jeszcsze tu bo bardzo sie denerwuje)ze wiekszosc dziewczyn mialo plamienia i krwawienia po escapelle juz nawet 3 dni po wzieciu lub po 5 dnaich ale mialy i ze to normalne..
mi Pani w aptece tez powiedziala,jak poszlam wykupic,ze mam kupic podpaski bo bede krwawic po tym za jakies 2,3 dni xD...
a tu nic,niby powinnam sie cieszyc,bo to by bylo uciazliwe przed sylwestrem ale zaczynam sie martwic.
Aha,miesiaczke mam ZAWSZE jak w zegarku,zawsze w 28 dzien..wczoraj wypadl 28 a tu nic.. jedno wielkie nic. i zero PMSu ktory by wskazywal ze np jutro,pojutrze dostane(a zawsze mam silne bole piersi,brzucha przed okresem)
powinnam sie martwic?
pozdrawiam i sorki ze sie rozpisalam az tak
Tyle ci tylko napiszę, że niepotrzebnie brałaś "tabletkę po". Przy cyklach 28 dniowych 21 dzień cyklu jest niepłodny i tylko sobie cykl rozregulowałaś. Gratulacje
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 13:50   #1191
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Tyle ci tylko napiszę, że niepotrzebnie brałaś "tabletkę po". Przy cyklach 28 dniowych 21 dzień cyklu jest niepłodny i tylko sobie cykl rozregulowałaś. Gratulacje

jakby u każdej z nas wszystko działało jak w zegarku to nie byłoby wpadek.

..
Stary 2009-12-30, 14:01   #1192
edao
Przyczajenie

Mam pytanko odnośnie tematu. Jak większość tutaj shizuję martwiąc się, że jetem w ciąży. Otóż współżyłam 10 dnia cyklu zabezpieczając się prezerwatywą oraz 18 dnia cyklu również z takim samym zabezpieczeniem + stosunek przerywany. Teraz mam przeczucie, że jestem w ciąży (mam już dziecko więc wiem jak można się czuć w takim stanie) Robiłam test kilka razy ostatni dzisiaj rano, wszystkie wyszły na razie negatywne. Dodam, że okres miałam 3.12 i mam nieregularne cykle. Co o tym myślicie? wmawiam sobie objawy?
edao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:03   #1193
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edao Pokaż wiadomość
Mam pytanko odnośnie tematu. Jak większość tutaj shizuję martwiąc się, że jetem w ciąży. Otóż współżyłam 10 dnia cyklu zabezpieczając się prezerwatywą oraz 18 dnia cyklu również z takim samym zabezpieczeniem + stosunek przerywany. Teraz mam przeczucie, że jestem w ciąży (mam już dziecko więc wiem jak można się czuć w takim stanie) Robiłam test kilka razy ostatni dzisiaj rano, wszystkie wyszły na razie negatywne. Dodam, że okres miałam 3.12 i mam nieregularne cykle. Co o tym myślicie? wmawiam sobie objawy?
nie schizuj... skoro prezerwatywa nie pękła ani się nie zsunęła to nie ma mowy o ciąży...i w dodatku miałaś okres... nie martw się

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:13   #1194
HotterThanFire
BAN stały

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
przewaznie mialam jak w zegarku 28 dni,ale czasem co 2,3 miesiace dostawalam po 32 dniach,wiec sie balam ze to byl akurat taki miesiac a wtedy mialabym plodne jeszcze i z kolei bym zalowala ze nie wzielam nic po,jakby sie okazalo ze jednak to sie skoncylo wpadka:/. martwi mnie teraz tylko to ze mam kompletny brak okresu,najgorsze jest to ze przed ta wpadka po poprzednim okresie robilismy to naprawde mnóoooostwo razy,niby wtedy nic nie peklo,ale juz mam mysli ze moglam wpasc nie przy peknieciu ale wczesniej bo w tym miesiacu naprawde tone razy sie kochalismy a jakby to bylo wczesniej to tabletka i tak nic by juz nie dala:/
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:18   #1195
edao
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
nie schizuj... skoro prezerwatywa nie pękła ani się nie zsunęła to nie ma mowy o ciąży...i w dodatku miałaś okres... nie martw się

Ale współżyłam po okresie (po 03.12)
Stary 2009-12-30, 14:27   #1196
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edao Pokaż wiadomość
Ale współżyłam po okresie (po 03.12)
jeżeli nic się z prezerwatywą nie stało to nie martw się

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 14:36   #1197
edao
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
jeżeli nic się z prezerwatywą nie stało to nie martw się

Dzięki poprawiłaś mi humor
Stary 2009-12-30, 14:36   #1198
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Wiecie może ile kosztuje beta hcg w lim/ lux med ? Robiłam test apteczny i wyszedł negatywny ale jakoś dziwnie bolą mnie sutki i wolałabym mieć pewność.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-30, 21:42   #1199
lilii87
Wtajemniczenie

witam
Czy biorąc antybiotyk Amosiklav przez 5 dni aż do 20-tej tabletki, robiąc 7 dni przerwy i w tym całym czasie nie mając żadnych stosunków, przy nowym opakowaniu jest się zabezpieczonym? Kochałam się przy 5 tabletce z nowego opakowania, było więc juz ok 2 tygodni przerwy odkąd skonczyłam antybiotyk. Pisałam o tym w wątku odnośnie interakcji tabletek z lekami i dziewczyny odpisały, że już tabletki działały, ale poszłam do pani doktor i powiedziała, że pełna ochrona wróciłaby mi dopiero po tygodniu wybrania tabletek z nowego opakowania. Przepisała mi escapelle i wzięłam ją 16 godz po stosunku. Nie miałam praktycznie żadych skutków ubocznych, tylko lekkie plamienie ale w sumie jestem już jakis tydzień przed krwawieniem, a u mnie takie plamienie zdarza sie pod koniec cyklu. Pobolewa mnie brzuch. Nie wiem czy dobrze zrobiłam biorąc tą tabletkę Czy jeśli jutro rano zrobilabym test (juz minelo 2 tygodnie) to wyszedłby wiarygodny? mimo ze brałam to escapelle? doradźcie mi cos prosze bo juz denerwuje mnie ta cała sytuacja
Stary 2009-12-30, 22:00   #1200
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lilii87 Pokaż wiadomość
witam
Czy biorąc antybiotyk Amosiklav przez 5 dni aż do 20-tej tabletki, robiąc 7 dni przerwy i w tym całym czasie nie mając żadnych stosunków, przy nowym opakowaniu jest się zabezpieczonym? Kochałam się przy 5 tabletce z nowego opakowania, było więc juz ok 2 tygodni przerwy odkąd skonczyłam antybiotyk. Pisałam o tym w wątku odnośnie interakcji tabletek z lekami i dziewczyny odpisały, że już tabletki działały, ale poszłam do pani doktor i powiedziała, że pełna ochrona wróciłaby mi dopiero po tygodniu wybrania tabletek z nowego opakowania. Przepisała mi escapelle i wzięłam ją 16 godz po stosunku. Nie miałam praktycznie żadych skutków ubocznych, tylko lekkie plamienie ale w sumie jestem już jakis tydzień przed krwawieniem, a u mnie takie plamienie zdarza sie pod koniec cyklu. Pobolewa mnie brzuch. Nie wiem czy dobrze zrobiłam biorąc tą tabletkę Czy jeśli jutro rano zrobilabym test (juz minelo 2 tygodnie) to wyszedłby wiarygodny? mimo ze brałam to escapelle? doradźcie mi cos prosze bo juz denerwuje mnie ta cała sytuacja
1. Po wybraniu antybiotyku przez TYDZIEŃ NALEŻY SIĘ DODATKOWO ZABEZPIECZAĆ, U cIEBIE MINĘŁO WIĘCEJ NIŻ TYDZIEN, WIĘC NIE ROZUMIEM DLACZEGO ginekolog przepisał escapelee, przecież to nie cukierki.
2. nie jesteś w ciąży
ps. przepraszam za CAPS
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości