|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
BAN stały
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
a ja sie coraz bardziej czuje jakbym byla przez ten spozni9ajacy okres.. ok niby po escapelle sie moze spozniac ale bylabym spokojniejsza jakbym miala to poescapellowe krwawienie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za odpowiedź
powiedziała mi, że antybiotyk brany pod koniec opakowania mógł osłabić działanie i w przerwie też mogło być zaburzone więc najlepiej by było wybrać te tabletki tydzien i później byłoby już ok. Powiedziała, że prawdopodobienstwo jest naprawde małe. Ale dla mojej spokojności przepisała mi escapelle. Nie nalegałam na ten lek tylko pytałam czy wzięcie tabletki po byłoby uzasadnione ![]() Edytowane przez lilii87 Czas edycji: 2009-12-30 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie jesteś w c. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
BAN stały
|
tylko ze wyczytalam na vademecum antykoncepcji tez ze skutecznosc brania tabletek anty zaburza nadmierne przyjmowanie wit C.. a jak z tabletka po jest tak samo? a bralam ostatnio naprawde tone,az duzo za duzo wit C bo jestem przeziebiona mocno od paru dni:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Przyczajenie
|
Test Hcg kosztuje do 50 zł, w zalezności od kliniki. Przewaznie około 30
![]() I powinien wyjść wiarygodnie około trzeciej doby od stosunku. Natomiast test z apteki prawidłowo może wyjść, zaznaczam może po min 2 dniach, a najpewniej tydzień od zapłodnienia. Trzeba pamietac ze zapłodnienie może trwać do tygodnia. Innymi słowy test z apteki można robić, ale z mniejszą wiarygodnościa 2, 3 dni przed spowiewana miesiaczka. Pewny na 99% jest jego wykonanie w dniu spodziewanej miesiaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1210 |
BAN stały
|
ulzylo mi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Rozeznanie
|
i jak dostałaś?
![]() |
#1212 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, życzę Wam aby w roku 2010 było mniej stresu dotyczącego tematu wątku
![]() szczesciwego Nowego roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Przyczajenie
|
Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś w Was była w takiej syt. i jak to się zakończyło. Mianowicie, pisałam już w tym wątku, że pominęłam jedną tabletkę z początku opakowania, minęło równe 12h, byłam przerażona wzięłam zapomnianą tabletkę i następnie udałam się po tabletkę 72h. I w związku z tym moje zapytanie. Jestem w trakcie 7 dniowej przerwy. Okresu zazywczaj dostaję 7 dnia, więc byłby to przyszły wtorek, ale co będzie jeżeli nie dostanę krwawienia, a ciążę wykluczę ( zaraz idę kupić test ciążowy) ? Wiem, ze Escapelle może spowodować przesunięcie się krwawienia, ale czy tak samo jest w przypadku brania tabletek anty? Czy mogę rozpoczać kolejne opakowanie tabletek normalnie, jak nie będzie krwawienia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ulotka tabletek anty wyraźnie mówi:że nawet jeśli krwawienie trwa lub nie wystąpiło należy kontynułować branie, w wypadku, gdy nie wystąpi dwa razy należy skonsultować się z lekarzem w celu potwierdzenia bąź wykluczenia ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo. / test wyszedł negatywny, uf / Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1216 |
Raczkowanie
|
Cześć Wam! Po teście który zrobiłam w poniedziałek, przyszedł okres !!! w w wtorek wieczorem!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 |
Przyczajenie
|
Kochane Kobitki z forum. Chciałabym Wam życzyć w tym roku dużo zdrowia i szczęścia, uśmiechu na twarzy, spełnienia wszelkich marzeń no i żebyście co niektóre tak nie schizowały na temat swych ciąż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 |
Zadomowienie
|
Można zajśc w ciązę w dniach nie plodnych? i to przy stosunku przerywanym?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie prowadzisz obserwacji organizmu (temperatura śluz itd.) to tak naprawdę nie wiesz kiedy masz dni płodne. Taki wyliczone: pi razy oko, albo internetowym kalendarzykiem są mało wiarygodne. Jeśli właśnie w taki sposób wyliczyłaś owe dni a stosunek był przerywany to możesz być w ciąży. Za 14 dni od zdarzenia zrób test.
![]() |
#1221 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Gdyby sie okazało ze Twoj partner w tym płynie ma plemniki zdolne do zapłodnienia, albo troszke spermy kapneło jeszcze w Tobie to wtedy: w zalezności od indywidualnych cech partnerów plemniki moga zyc w pochwie nawet do 5 dni, najcześciej do 72 godzin. Jeśli wiec kochaliscie sie przed owulacja istnieje prawdopodobienstwo ze mozesz byc w ciazy. I na samym koncu kiedy jest owulacja? Wiele zrodel mowi ze mniej wiecej w polowie cyklu, czyli dla 28 dniowego gdzies w 14 dniu. Chcac dobrze rozpoznawac owilacje i okres plodny musisz obserwowac swoje cialo, ale przewaznie kobiety owuluja od 12 do 16 dni przed nastepna miesiaczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Wtajemniczenie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;16185743]Mnie się to nie udało przez 1,5 roku, dopiero w płodnych zaskoczyło.[/QUOTE]
I to jest wlasnie ta 'swietna antykoncepcja' ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Konto usunięte
|
Pełny czy przerywany (pełny, przerywanych nie lubię) w dni niepłodne od stycznia 2008 do maja 2009 nie doprowadził do ciąży. W ciążę zaszłam w czerwcu, najprawdopodobniej w noc świętojańską i śluz w tym dniu był odczytany jako płodny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No niestety, niestety. Nigdy wcześniej mi się to nie zdażyło, dla tego nie zwracałam uwagi na dni płodne lub nie. Cykl mam 29dn, przez cały rok tylko raz mi się spuźnił. Troche się wystraszyłam i faktycznie skożystałam z kalendarzyka dni płodnych w internecie, według niego ostatni płodny dzień to był 28 grudzien. Do stosunku doszło dziś, więc w 20 dniu cyklu. No, to zaczełam sie bać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;16185743]Mnie się to nie udało przez 1,5 roku, dopiero w płodnych zaskoczyło.[/QUOTE]
Mnie też się nie udało i to przy wytrysku do wewnątrz. Nawet na 3 dni przed owu nic. Dopiero w dniu płodnego śluzu dzień przed owulacją... po 1,5 roku czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
Czy mogę zajść w ciążę, jeśli kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia ( ahh ta sylwestrowa noc...) ale od pół roku nie mam okresu, co jest skutkiem drastycznej diety i anoreksji? Jestem płodna czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
hm... chyba nie, bo jezeli masz stwierdona anoreksje, zalezy w jakim stadiu i jak poważna... z tego co wiem i co czytalam o anoreksji, to w niej zachodza zaburzenia zwiazane z miesiaczkowaniem. kobieta przestaje byc plodna , nawet po dojsci do normalnej wagi to czasem wystepuja problemy z zajsciem w ciaze. mam rade -> poczytaj o anoreksji (ale nie na forum tylko na jakiejs stronie www.) ale dla rozwiania watpliwosci zrob test ciazowy ale z badaniem krwi a nia takim z apteki
![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- ten test ciazowy to beta-HCG z krwi |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A potem będzie ahhhh to dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.