|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Konto usunięte
|
Ja zrobiłam test, wyszedł negatywny
![]() Ale: zrobiłam 10 dni za wcześnie i tylko dlatego, że czułam się dość dziwnie a wiedziałam, że ciąża wchodzi zdecydowanie w grę ![]() Natomiast normalna miesiączka nie występuje w ciąży. Bo niby z czego :comfused: Plamienia owszem, choćby wówczas, gdy dochodzi do implantacji. Aczkolwiek wcale nie jest to obowiązkowe, a raczej bym napisała, że rzadkie ![]() Dziewczyny ! po co się wkręcacie niepotrzebnie? Wisienko, a skąd pewność, że na pewno nie 4 dni przed okresem? ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-01-05 o 21:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16278973]
Wisienko, a skąd pewność, że na pewno nie 4 dni przed okresem? ![]() ![]() ![]() ![]() Ale jak to zrobić na 4 dni przed okresem, nawet przy założeniu, że plemnik żyje 6 dni, a owulacja jest w 2 dc. http://www.fotosearch.com/LIF139/nu113002/ Błona śluzowa się zdąży na tyle zregenerować by przyjąć jajeczko ? A dzień po okresie co oznacza, pierwszy dc ? ------------------------------------------------ Skoro Pszczólka była 4 dni przed okresem, to tym samym 10 dni (umowne) po owulacji. To które jajko zapłodnił plemnik ? Skąd się wzięło ? Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-01-05 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
BAN stały
|
hej'
ja juz pisalam niedawno na watku,ze kochalam sie z Tz i nam pekla prezerwatywa.. 21 dzien cyklu,wzielam escapelle 1o h po.. czytalam ze wiekszosc dziewczyn od 3 do 7 dni po wzieciu escapelle ma krwawienie po nim,ja nic.. miesiaczke powinnam dostac 29 grudnia a dostalam 2 stycznia.. 5 dni spozniony,ale pomyslalam ze spoznil sie po tak duzej dawce hormonow naraz i ze wszystko jest si. ale martwie sie bo normalnie moj okres jest bardzo mocny i trwa nawet 6 dni a ten pierwszy dzien byl sredni a w 2 dzien slaby i sie wieczorem skonczyl:/.. teraz nie wiem czy byl taki przez te tebletke (wiadomo to wielka dawka hormonow) czy.. moge byc w ciazy.. tabletka w 1 dobie ma niby 99% skutecznosci ale naczytalam sie o kilku dziewczynach ktore wziely po prau godzinach a jednak byly w ciazy i teraz nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- a denerwuje sie,bo w porownaniu z moimi normalnymi okresami ten byl bardziej jak plamienie :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
po prostu Em :)
|
Te zawirowania są prawdopodobnie od Escapelle i w ciąży nie jesteś, ale jeśli chcesz być pewna, to zrób test. Teraz już będzie wiarygodny.
![]()
![]() |
#1326 |
BAN stały
|
ok zrobie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1328 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coraz częściej się słyszy, że kobieta dowiaduje się, że jest w ciąży w 3 miesiący na przykład, a wcześniej miała krwawienia takie same jak zwykle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zadomowienie
|
właśnie dlatego wkurzają mnie tutaj te mądralińskie które mówią tym biednym dziewczynom na 100% nie jesteś! ciekawe na jakiej podstawie to mówicie. telepatia jakać czy co? Ja wiem sama po sobie że nie ma na to reguły, ja krwawień nie miałam ale zaszłam w ciążę 4 dni przed okresem i test ciążowy pokazał mi negatyw jak byłam już w ciąży. Niestety nie ma na wszystko regułki, każda ma inny organizm i nie każdy na wszystko reaguje książkowo.
#1331 |
Zakorzenienie
|
nawet jeśli są krwawienia w trakcie ciąży to nie są takie same jak normalne miesiączki
![]() |
#1332 |
Raczkowanie
|
Chodzi o to żeby wszystkie dziewczyny za chwilę nie zwariowały i nie zaczęły regularnie co miesiąc wkręcać sobie ciąży. Trzeba stosować się do jakichś ustalonych reguł żeby nie zgłupieć do końca. Wiadomo że pierwszym sygnałem jest zatrzymanie miesiączki, ale przecież najpierw trzeba mieć jakiś powód żeby się martwić np: niezabezpieczony stosunek lub pęknięta gumka. W przeciwnym razie szanse na ciąże są po prostu minimalne. Logiczne że jeśli okres się spóźnia to zgodnie z ulotką trza zrobić test i już a najlepiej iść do ginia bo wiadomo że może jakaś choroba się napatoczyć. W każdej dziedzinie życia potrzebna jest dawka rozsądku. Odbicia od normy oczywiście zdarzają się - nikt nie mówi że nie. A odnośnie seksu 4 dni przed miesiączką - ja odważyłabym się uprawiać seks bez żadnego zabezpieczenia tylko pod warunkiem wielomiesięcznych obserwacji organizmu. Koleżanka od 2 lat prowadzi pomiar tempki i obserwacje śluzu i doskonale zna swój organizm i do tej pory w ciąży nie jest. Takie sobie gdybanie 4 dni po albo 3 przed to najlepszy sposób na ciąże bo jak ktoś już wcześniej powiedział nasz organizm to nie szwajcarski zegarek i zwykłe przeziębienie potrafi go rozregulować. Więc po pierwsze wiedza a po drugie antykoncepcja i trochę rozsądku jeśli ktoś zabiera się do seksu.
Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2010-01-06 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Raczkowanie
|
Hmm...
Może to rozwiaje pare wątpliwości... Krwawienia podczas ciąży Przede wszystkim należy powiedzieć, że podczas ciąży nie występuje miesiączka. Mogą natomiast wystąpić krwawienia bądź plamienia, które mogą być mylone z miesiączką. Występujące krwawienia mogą również świadczyć o zagrożeniu dla życia płodu i/lub matki Krwawienia podczas ciąży mogą zdarzyć się w dowolnym okresie jej trwania i o zróżnicowanym nasileniu. Przyczyn występowania krwawień jest wiele. Jedne są groźne dla życia matki i dziecka, drugie niekoniecznie. Jednakże żadnego krwawienia z dróg rodnych nie wolno lekceważyć. Należy w miarę jak najszybszym czasie skontaktować się z lekarzem ginekologiem w celu przeprowadzenia odpowiednich badań. Tylko lekarz może stwierdzić czy występujące krwawienie jest groźne czy też nie. Przede wszystkim należy pamiętać, że "Krwawienia w ciąży są niegroźne tylko w rzadkich przypadkach". Możliwe (aczkolwiek nie jedyne) przyczyny krwawień Powody krwawień mogą być różne - od zwykłego przemęczenia aż do zagrożenia poronieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki! Powodzenia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Raczkowanie
|
hej... to znowu ja.
Mam pytanie, moze ktoras z was tez tak miala Bralam tabletki anty przez ok. 8 miesiecy, przestalam je brac po 7-dniowej przerwie, czyli juz nie rozpoczynalam nowego opakowania. Zwykle jest tak ze normalny okres dostaje sie wiele pozniej po przerwaniu brania. Od konca mojego ''okresu z odstawienia'' mialo 17 dni, a ja dzisiaj dostalam okres. Moze sie tak zdarzyc czasami? Ja myslalam ze na okes bede czekac jeszcze dluzej niz zwykle.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | ||
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16278973]J
Wisienko, a skąd pewność, że na pewno nie 4 dni przed okresem? ![]() [/QUOTE] Wynika to z fizjologii naturalnego cyklu. Z tym, że np. jesli ktoś odstawił tabsy i współżył jak mu sie wydawało na 4 dni przed terminem poprzednich krwawień z odstawienia to życzę wszystkiego najlepszego ![]() Przy cyklach, których długości wahaja sie do nawet 4 dni na 4 dni przed @ nie ma szansy na ciążę, bo jest już po owulacji i organizm sie przygotowuje do @. Dziewczyna, której odpowiadałam na posta niepokoiła sie czy mimo @ może być w ciąży, bo współżyła na 4 dni przed @ - więc odpowiedź jest prosta = nie jest w ciąży i tyle. @ przyszła w terminie więc po sprawie. Cytat:
---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
PO 2. Jak długie miałaś cykle (nie brac pod uwagę "cykli" tabletkowych) ? Po 3. Czy przed tym niby 4-tym dniem przed @ współżyłaś może z prezerwatywą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, boli mnie lewy jajnik (biorę Regulon) - zaczynam świrować już
![]() napiszcie coś miłego ![]()
#1342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1343 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Tak sie składa, że ja akurat korzystam z niepłodności poowulacyjnej odkładając poczęcie i w czasie poowulacyjnym nie zaszłam w ciążę, bo nie ma takiej szansy. Pozdrawiam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1345 |
Raczkowanie
|
A no wytrzymalam i zrobilam dzis rano test i wyszla jedna kreska ale @ nadal nie mam ;/
![]() |
#1346 |
Raczkowanie
|
Hmm...ja na twoim miejscu poszłabym zrobić sobie test z krwi- wtedy na 100% będziesz wiedziała czy jesteś w ciąży czy nie i bez stresów będziesz czekać na @. W zasadzie to skoro zrobiłaś test i wyszedł ujemny nie powinnaś się martwić tylko czekać na @. Jeśli nie przyjdzie do końca tygodnia to po prostu zgłoś się do ginia.
Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2010-01-06 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z konwalijka82 poczekaj jeszcze a jak nie dostaniesz @ to idz na test z krwi... Czytałam że czasami też sie zdarza że test domowy nie wykrywa ciąży, a nawet mogę szczerze powiedzieć że moja koleżanka tak miała, zrobiła test tydzień po planowanej @ i wyszedł negatywny, ale twierdziła że po prostu czuła że coś jest nie tak i poszła na bete HCG i jednak okazało sie że jest w ciąży, dopiero jak skończyła drugi miesiąc to normalny test wyszedł jej pozytywny... Czasami może być w moczu za małe stężenie kosmówki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem lekarz rozwieje twoje wątpliwości-jeśli będzie miał podejrzenia co do ciąży to sam wyśle Cię na badania z krwi a jednocześnie jeśli to nie bejbik to ginek na pewno bardziej kompetentnie niż my powie Ci co dalej robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zrób sobie miły wieczorek... zrelaksuj sie i porób to co najbardziej lubisz ![]() I pamiętaj będzie co ma być ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.