Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 11:28   #1531
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez Schneenixe Pokaż wiadomość
Dziekuje za szybką odpowiedź...
postanowione, że pójdę na badanie krwi, ale..dopiero w poniedziałek..dam znać po co ze mną (nami )

Pozdrawiam serdecznie i zabieram się za odlicznie dni...
Ja bym Ci radzila wczesniej, jesli sie uda a najlepiej to od razu zapisz sie do ginekologa.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:49   #1532
nitka1
Przyczajenie

witam.
postanowiłam napisać, bo strasznie histeryzuję i się nakręcam otóż. Jestem dziewicą. nigdy tego nie robiłam, nawet nigdy nie byłam przy facecie bez ubrania. On bardzo szybko się podnieca i zawsze kończył na moim brzuchu, albo na spodniach. Dodam, że ta sytuacja, którą tak się teraz przejmuję miałam miejsce ponad miesiąc temu. Okres spóznia mi się dość długo, bo około 2 tygodnie. Dodam tylko, że miesiączkuje bardzo nieregularnie, ale od jakiegoś roku spózniał mi się najwyżej tydzień. Wczoraj bardzo mnie bolał żołądek u góry między żebrami i też nie wiem z czego to. Bolało mnie też u dołu w prawym boku, tak jak przed okresem. Jednak jestem bardzo spanikowana tym, że tak długo się spóznia i zaczęłam się nakręcać że może jednak mogło się to jakoś stać....Co Wy o tym myślicie? I przepraszam za moje głupoty
nitka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 11:53   #1533
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: *prosze o rade* informacje kochane*

Cytat:
Napisane przez TheTen Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

mam juz 44 dzien cyklu i dalej nic... zrobilam dwa testy juz i wyszly negatywnie. plus mam straszny bol brzucha i straszne biale uplawy. o co chodzi? moge byc w ciazy czy co jest? niestety nie jestem w stanie teraz isc do ginekologa - nowe miasto, nie znam tu dobrych.
W celu wykluczenia ciąży idź do laboratorium na betę, ale do lekarza i tak musisz się udać , bo jeśli to nie ciąża to może jakaś infekcja się do Ciebie przyczepiła. Z tym nie ma żartów więc lepiej gdzieś się umówić.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:08   #1534
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nitka1 Pokaż wiadomość
witam.
postanowiłam napisać, bo strasznie histeryzuję i się nakręcam otóż. Jestem dziewicą. nigdy tego nie robiłam, nawet nigdy nie byłam przy facecie bez ubrania. On bardzo szybko się podnieca i zawsze kończył na moim brzuchu, albo na spodniach. Dodam, że ta sytuacja, którą tak się teraz przejmuję miałam miejsce ponad miesiąc temu. Okres spóznia mi się dość długo, bo około 2 tygodnie. Dodam tylko, że miesiączkuje bardzo nieregularnie, ale od jakiegoś roku spózniał mi się najwyżej tydzień. Wczoraj bardzo mnie bolał żołądek u góry między żebrami i też nie wiem z czego to. Bolało mnie też u dołu w prawym boku, tak jak przed okresem. Jednak jestem bardzo spanikowana tym, że tak długo się spóznia i zaczęłam się nakręcać że może jednak mogło się to jakoś stać....Co Wy o tym myślicie? I przepraszam za moje głupoty
Mysle, ze przesadzasz i nie jestes jeszcze gotowa nawet na pieszczoty. Jesli juz myslisz, ze jestes w ciazy, to co bedzie pozniej....
Stary 2010-01-12, 12:15   #1535
nitka1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mysle, ze przesadzasz i nie jestes jeszcze gotowa nawet na pieszczoty. Jesli juz myslisz, ze jestes w ciazy, to co bedzie pozniej....
co prawda trudno to nawet pieszczotami nazwac ja zawsze jestem w ubraniu itp, nie jest to zaden petting i tego typu sprawy sporo sie naczytalam na ten temat i dlatego tak panikuje, chociaz dzieckiem juz dawno nie jestem i wstyd mi za sama siebie czasami ciezko zapanowac nad facetem i stad te obawy
Stary 2010-01-12, 12:23   #1536
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
witam.
Jeśli sperma w żaden sposób nie dostała się do Ciebie do "środka", nie ma mowy o byciu w ciąży. Jak sama piszesz miesiączkujesz wciąż nieregularnie co może być przyczyną takie opóźnienia.Może warto byłoby wybrać się do ginekologa w celu wykluczenia ewentualnie jakiejś infekcji.
Stary 2010-01-12, 12:23   #1537
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
co prawda trudno to nawet pieszczotami nazwac ja zawsze jestem w ubraniu itp, nie jest to zaden petting i tego typu sprawy sporo sie naczytalam na ten temat i dlatego tak panikuje, chociaz dzieckiem juz dawno nie jestem i wstyd mi za sama siebie czasami ciezko zapanowac nad facetem i stad te obawy
To jeszcze gorzej. Watpie ze masz wiecej niz 15 lat

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 12:26   #1538
myszaczek87
Przyczajenie

Drogie koleżanki....pomóżcie w rozpoznaniu takich objawów. Przed świetami odstawiłam plastry anty bo postanowilismy z mężem starać się o dzidziusia. 30XII był @ trwał 4-5dni. Poszłam do lekarza ktory zalecił mi strać się od razu bez żadnych przeciwskazań mimo ze dopiero odstawiłam anty. No wiec wzieliśmy sie do pracy. Anty brałam przez 4 lata i dodam ze bardzo dobrze znałam swoj organizm i wszesniejsze miesiaczki mialam bardzo regularne co 30dni. Teraz nie wiem ile bedą trwały bo mialam dopierą tą jedną i to wywołana odstawieniem plastrów. Natomiast od niedzieli mam silne skurcze w okolicy jajnika (nigdy takich nie mialam), jestem bardzo senna, opadłam z sił, mam nijaki apetyt- jak zawsze mialam okreslone smaki-boli mnie kregoslup i zauwazylam jakby moje brodawki byly ciemniejsze i pelniejsze. Na testy za wczesnie a i do lekarza tym bardziej. Prosze o wypowiedz na ten tematz góry dziękuje
myszaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:27   #1539
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Skoro zawsze jesteś w ubraniu to nie mam pojęcia skąd Twoje obawy o ciąże. Nie ma takiej możliwości Koleżanka piętro wyżej ma racje. Żeby zabierać się wogóle za seks w jakiejkolwiek postaci trzeba być przygotowanym. Może warto byłoby poczytać jakąś literaturę naukową i dowiedzieć się co nieco no i odwiedzić ginekologa, bo spóźnienie miesiączki nie zawsze oznacza ciąże.
Stary 2010-01-12, 12:28   #1540
nitka1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Jeśli sperma w żaden sposób nie dostała się do Ciebie do "środka", nie ma mowy o byciu w ciąży. Jak sama piszesz miesiączkujesz wciąż nieregularnie co może być przyczyną takie opóźnienia.Może warto byłoby wybrać się do ginekologa w celu wykluczenia ewentualnie jakiejś infekcji.
dzięki

Cytat:
To jeszcze gorzej. Watpie ze masz wiecej niz 15 lat
w wieku 15 lat bałam się chłopaka za rękę załapać mam 22 lata, ale w takich chwilach nie pamięta się już wszystkiego dokładnie jak to było i czy w jakiś sposób coś nie przedostało się do mnie "do środka" i stąd ta panika
Stary 2010-01-12, 12:29   #1541
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszaczek87 Pokaż wiadomość
Drogie koleżanki....pomóżcie w rozpoznaniu takich objawów. Przed świetami odstawiłam plastry anty bo postanowilismy z mężem starać się o dzidziusia. 30XII był @ trwał 4-5dni. Poszłam do lekarza ktory zalecił mi strać się od razu bez żadnych przeciwskazań mimo ze dopiero odstawiłam anty. No wiec wzieliśmy sie do pracy. Anty brałam przez 4 lata i dodam ze bardzo dobrze znałam swoj organizm i wszesniejsze miesiaczki mialam bardzo regularne co 30dni. Teraz nie wiem ile bedą trwały bo mialam dopierą tą jedną i to wywołana odstawieniem plastrów. Natomiast od niedzieli mam silne skurcze w okolicy jajnika (nigdy takich nie mialam), jestem bardzo senna, opadłam z sił, mam nijaki apetyt- jak zawsze mialam okreslone smaki-boli mnie kregoslup i zauwazylam jakby moje brodawki byly ciemniejsze i pelniejsze. Na testy za wczesnie a i do lekarza tym bardziej. Prosze o wypowiedz na ten tematz góry dziękuje
To mogą być równie dobrze wariacje wynikające z zaburzeń po odstawieniu plastrów. Z tego co sama czytałam do obserwacji organizmu można się zabrać dopiero ok 3 miesięcy po odstawieniu anty bo mniej więcej wtedy organizm powinien się "naprostować". Nie pozostaje nic innego jak odczekać do terminu miesiączki i zatestowaćPowodzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 12:30   #1542
nitka1
Przyczajenie

Cytat:
Skoro zawsze jesteś w ubraniu to nie mam pojęcia skąd Twoje obawy o ciąże. Nie ma takiej możliwości Koleżanka piętro wyżej ma racje. Żeby zabierać się wogóle za seks w jakiejkolwiek postaci trzeba być przygotowanym. Może warto byłoby poczytać jakąś literaturę naukową i dowiedzieć się co nieco no i odwiedzić ginekologa, bo spóźnienie miesiączki nie zawsze oznacza ciąże.
ehh wiem tylko, że wyobrażnia czasem płata figle zawsze jestem w ubraniu, gorzej z facetem...i ciężko zawsze zapanować nad jego rękami
Stary 2010-01-12, 12:34   #1543
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
dzięki

w wieku 15 lat bałam się chłopaka za rękę załapać mam 22 lata, ale w takich chwilach nie pamięta się już wszystkiego dokładnie jak to było i czy w jakiś sposób coś nie przedostało się do mnie "do środka" i stąd ta panika
Ach czasem mam to samo mimo wieku i jakiegoś tam już doświadczenia w tej materii. Nie ma sensu zaczytywać się w tych sensacjach z internetu bo można niezłej korby dostać. Najlepiej polegać na swoim zdrowym rozsądku i sprawdzonych a nie zmyślonych informacjach

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
ehh wiem tylko, że wyobrażnia czasem płata figle zawsze jestem w ubraniu, gorzej z facetem...i ciężko zawsze zapanować nad jego rękami
Ach Ci mężczyżni - ja przesadza to po łapach go

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez myszaczek87 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze że ja mam takie objawy dość często i najczęściej to moja autosugestia choć oczywiście Tobie jak najbardziej życzę że były to Twoje pierwsze objawy ciężarówkowe:P
Stary 2010-01-12, 12:39   #1544
nitka1
Przyczajenie

Cytat:
Ach czasem mam to samo mimo wieku i jakiegoś tam już doświadczenia w tej materii. Nie ma sensu zaczytywać się w tych sensacjach z internetu bo można niezłej korby dostać. Najlepiej polegać na swoim zdrowym rozsądku i sprawdzonych a nie zmyślonych informacjach

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Ach Ci mężczyżni - ja przesadza to po łapach go

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Dodam jeszcze że ja mam takie objawy dość często i najczęściej to moja autosugestia choć oczywiście Tobie jak najbardziej życzę że były to Twoje pierwsze objawy ciężarówkowe:P
dzięki miło, że można tu spotkać osobę, która jest życzliwa
właśnie, że ja ciązy unikam jak ognia, nie chcę dzieci (może za jakieś 7 lat)
a facet kochany, tylko często go ponosi jak lapki poniosa go za daleko, a ja poprosze, zeby przestal to slucha
Stary 2010-01-12, 12:41   #1545
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
znam to skądś Ja jak nie chciałam jeszcze mieć dziecka i spóźniał mi się okres choć 1 dzień (czego nie można nazwac spóźnieniem) to miałam nagle wszystkie objawy ciąży a jak przestaliśmy się z mężem zabezpieczać (tzn nie staraliśmy się zabardzo o dziecko, ale też nie było jakiejś nadzwyczajnej ostrożności) to pierwszy objaw jaki miałam (wtedy też zdecydowałam się zrobić 2 test-pierwszy wyszedł negatywny) to zwymiotowałam po 1 piwie i czułam się jakbym wypiła bóg wie jaką ilość alkoholu, był to 7 tydzień, a poza tym nic innego u siebie nie zaobserwowałam Potem tego piwa nie mogłam sobie wybaczyć, ale za to odkąd się dowiedziałam totalna abstynencja
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 12:44   #1546
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
znam to skądś Ja jak nie chciałam jeszcze mieć dziecka i spóźniał mi się okres choć 1 dzień (czego nie można nazwac spóźnieniem) to miałam nagle wszystkie objawy ciąży a jak przestaliśmy się z mężem zabezpieczać (tzn nie staraliśmy się zabardzo o dziecko, ale też nie było jakiejś nadzwyczajnej ostrożności) to pierwszy objaw jaki miałam (wtedy też zdecydowałam się zrobić 2 test-pierwszy wyszedł negatywny) to zwymiotowałam po 1 piwie i czułam się jakbym wypiła bóg wie jaką ilość alkoholu, był to 7 tydzień, a poza tym nic innego u siebie nie zaobserwowałam Potem tego piwa nie mogłam sobie wybaczyć, ale za to odkąd się dowiedziałam totalna abstynencja
Oj tam mi tez sie zdarzylo piwo (a nawet 2) zanim sie dowiedzialam o ciazy, ale wtedy bylam gdzies w 2 tygodniu.
Stary 2010-01-12, 12:59   #1547
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
dzięki miło, że można tu spotkać osobę, która jest życzliwa
właśnie, że ja ciązy unikam jak ognia, nie chcę dzieci (może za jakieś 7 lat)
a facet kochany, tylko często go ponosi jak lapki poniosa go za daleko, a ja poprosze, zeby przestal to slucha
No może tak na wszelki wypadek już teraz pomyślisz na przyszłość o jakimś zabezpieczeniu gdyby was kiedyś za bardzo z tymi łapkami poniosło Życzliwość mam na drugie imię A tak na serio nie ma za co dziękować , wiem jak to jest kiedy człowiekowi powoli zaczyna odbijać i potrzebuje po prostu z kimś porozmawiać
Stary 2010-01-12, 13:06   #1548
nitka1
Przyczajenie

Cytat:
No może tak na wszelki wypadek już teraz pomyślisz na przyszłość o jakimś zabezpieczeniu gdyby was kiedyś za bardzo z tymi łapkami poniosło Życzliwość mam na drugie imię A tak na serio nie ma za co dziękować , wiem jak to jest kiedy człowiekowi powoli zaczyna odbijać i potrzebuje po prostu z kimś porozmawiać
i za to właśnie dziękuję potrzebowałam ze kimś porozmawiać i cieszę się, że natknęłam się tu właśnie na CIebie bo każdy tylko potrafi wyśmiać człowieka...a ja wiem, że może to i głupie(takie moje myślenie) ale w takich momentach, jak juz tyle mi się okres spóżnia, to rozsądek zawodzi człowiek wpada w panikę, że może jednak jakoś mogło się to stać mimo, ze nie było stosunku, ani nawet pieszczotami ciężko to nazwać, bo na prawdę bardzo z tym uważam, to mimo wszystko denerwuję się tym
Stary 2010-01-12, 13:13   #1549
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
i za to właśnie dziękuję potrzebowałam ze kimś porozmawiać i cieszę się, że natknęłam się tu właśnie na CIebie bo każdy tylko potrafi wyśmiać człowieka...a ja wiem, że może to i głupie(takie moje myślenie) ale w takich momentach, jak juz tyle mi się okres spóżnia, to rozsądek zawodzi człowiek wpada w panikę, że może jednak jakoś mogło się to stać mimo, ze nie było stosunku, ani nawet pieszczotami ciężko to nazwać, bo na prawdę bardzo z tym uważam, to mimo wszystko denerwuję się tym
Spokojnie , ciąży z tego na pewno nie będzieMimo to tak jak mówię , warto byłoby to sprawdzić u lekarza bo bez straszenie Cię oczywiście , w moim przypadku brak okresu przez kilka tygodni okazał się być skutkiem torbieli na jajniku. Z drugiej strony przy nieregularnych miesiączkach może się tak po prostu zdarzać. Więc biegusiem do lekarza i uszy do góry. Będzie dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-12, 15:32   #1550
olenialenia
Raczkowanie

Wink Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Może z trochę innej beczki ale mimo wszystko o ciąży jestem teraz w pracy i podeszła do mnie starsza Pani , miała takie naprawdę dziwnie jasne oczy, ale mimo to dobrze się jej z oczu patrzyło w każdym bądź razie kiedy udzieliłam jej odpowiedzi na nurtujące ją pytanie a zarazem prośbę powiedziała tak "Dziękuje bardzo Pani, jest Pani bardzo ładną, mądrą i dobrą osobą , niech Panią Bóg w dzieciach Błogosławi" a chwilę po tym dodała "jeszcze w tym roku" uśmiechnęła się i odeszła.
Dziewczyny mówię Wam, aż mnie ciarki przeszły i to takie dziwne bo ciepłe.

idę chyba dzisiaj po test...

"Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) PMŻ
olenialenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 15:53   #1551
nitka1
Przyczajenie

Cytat:
Spokojnie , ciąży z tego na pewno nie będzieMimo to tak jak mówię , warto byłoby to sprawdzić u lekarza bo bez straszenie Cię oczywiście , w moim przypadku brak okresu przez kilka tygodni okazał się być skutkiem torbieli na jajniku. Z drugiej strony przy nieregularnych miesiączkach może się tak po prostu zdarzać. Więc biegusiem do lekarza i uszy do góry. Będzie dobrze
może w tym coś jest, bo jestem strasznie chuda, ale od razu zaznaczam NIE odchudzam się. wprost pzrzeciwnie 0 marzę, żeby przytyć, ale mimo tego, iż jem regularnie i wcale nie tak mało - moja waga spada w każdym bądz jeszcze raz dziękuje Ci za wszystko
Stary 2010-01-12, 16:03   #1552
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olenialenia Pokaż wiadomość
Może z trochę innej beczki ale mimo wszystko o ciąży jestem teraz w pracy i podeszła do mnie starsza Pani , miała takie naprawdę dziwnie jasne oczy, ale mimo to dobrze się jej z oczu patrzyło w każdym bądź razie kiedy udzieliłam jej odpowiedzi na nurtujące ją pytanie a zarazem prośbę powiedziała tak "Dziękuje bardzo Pani, jest Pani bardzo ładną, mądrą i dobrą osobą , niech Panią Bóg w dzieciach Błogosławi" a chwilę po tym dodała "jeszcze w tym roku" uśmiechnęła się i odeszła.
Dziewczyny mówię Wam, aż mnie ciarki przeszły i to takie dziwne bo ciepłe.

idę chyba dzisiaj po test...
idź po test
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 16:20   #1553
ijaa
Zakorzenienie

Witajcie,
nie przybywam z pytaniem 'czy aby nie jestem w ciaży' bo to okaże się za dwa tygodnie ale...

W środę rozpoczęłam nowe opakowanie tabletek. Do soboty wszystko cacy.
W niedzielę i w poniedziałek zapomniałam pigułki (g.15) - padł mi telefon i tym samym przypomnienie. (apopos jak można mieć taką sklerozę ).
Wieczorem w niedziele doszło do pełnego stosunku jak myślałam z zabezpieczeniem hormonalnym.
Oczywiscie wiem iż istnieje ryzyko zapłodnienia, zapewne nie małe zważywszy na fakt pominięcia dwóch pigułek.
Na tabletkę po raczej za późno - poza tym i tak jej nie chcę - co ma być to będzie.

Dzisiaj zorientowałam się co jest grane i przyjęłam tabletkę o standardowej godzinie i wtedy zaczęłam się zastanawiać.
Do końca listka zostało mi 14 tabletek, przez siedem najbliższych i tak będę musiała zabezpieczać się dodatkowo.
Czy nie lepiej byłoby przerwać jednak w tym momencie przyjmowanie pigułek - by nie zaszkodzić potencjalnemu dzidziusiowi, czy jednak dokończyć opakowanie i zrobić test przed kolejnym.

Co byście zrobiły?

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2010-01-12 o 16:23
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 19:00   #1554
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
może w tym coś jest, bo jestem strasznie chuda, ale od razu zaznaczam NIE odchudzam się. wprost pzrzeciwnie 0 marzę, żeby przytyć, ale mimo tego, iż jem regularnie i wcale nie tak mało - moja waga spada w każdym bądz jeszcze raz dziękuje Ci za wszystko
Może masz jakieś wahania hormonalne i stad biorą się twoje nieregularności @ oraz problemy z wagą.... powtórzę po raz n-ty , warto iść do ginka
Stary 2010-01-12, 19:48   #1555
aquana2607
Raczkowanie

GG do aquana2607

Cytat:
Jesli nie ma ciazy - w ogole tej drugiej kreski nie widac, nawet pod swiatlo.
Widać, w każdym razie nam się tak wydaje

“Train yourself to let go of everything you fear to lose.”

aquana2607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 20:29   #1556
olenialenia
Raczkowanie

Ok. Zrobiłam test ok. godziny 19:30 (nie mogłam się powstrzymać).
Jedna kreska jest możliwe, że nadal nie są wykrywane hormony HCG ?? z 24 na 25 grudnia był stosunek.
Pozwoliłam sobie na małą szklankę piwa ( bo jedna kreska na teście) ale tak się czuję jakbym wypiła dwa piwa. Nic już nie rozumiem , kompletnie nic już nie rozumiem. w tym momencie zgłupiałam bo wszystko razem z podtekstami ginekologa wskazywało na ciąże.
29 dzień cyklu a ja nic nie czuje żeby @ była blisko.

Stary 2010-01-12, 21:24   #1557
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Jedna kreska jest możliwe, że nadal nie są wykrywane hormony HCG ?? z 24 na 25 grudnia był stosunek.
Pozwoliłam sobie na małą szklankę piwa ( bo jedna kreska na teście) ale tak się czuję jakbym wypiła dwa piwa. Nic już nie rozumiem , kompletnie nic już nie rozumiem. w tym momencie zgłupiałam bo wszystko razem z podtekstami ginekologa wskazywało na ciąże.
Mogłaś poczekać do rana. Ja bym powtórzyła jeszcze rano.
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 22:41   #1558
olenialenia
Raczkowanie

Question Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Kochane, z jakieś ook. 30 - 40 minut temu wzięłam test do ręki i jak się dobrze przyjrzeć to tam jest taka niewyraźna druga kreska czy to jednak ciąża? a może reakcja chemiczna jakaś? dzisiaj jest wtorek, jak myślicie w piątek rano zrobić drugi test czy poczekać dłużej??

Edytowane przez olenialenia
Czas edycji: 2010-01-12 o 22:42
Stary 2010-01-12, 22:45   #1559
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochane, z jakieś ook. 30 - 40 minut temu wzięłam test do ręki i jak się dobrze przyjrzeć to tam jest taka niewyraźna druga kreska czy to jednak ciąża? a może reakcja chemiczna jakaś? dzisiaj jest wtorek, jak myślicie w piątek rano zrobić drugi test czy poczekać dłużej??
test po uplywie wyznaczonego czasu (kilka minut) jest niewazny. Wtedy moze sie pokazac druga kreska, ale nie jest prawdziwa.

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Hm, u mnie byl stosunek wlasnie 25 grudnia, w piatek swietowalismy, wypilam 2 piwa (w sobote sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy) i wcale mi nie uderzyly do glowy, wrecz przeciwnie, wiec blagam przestan sobie cos wmawiac moze jestes w ciazy, moze nie... Ale wmawianie nic Ci nie pomoze, a na pewno nie sprawi, ze bedziesz w ciazy. Nie wariuj podejdz do tego spokojnie.
Stary 2010-01-12, 22:53   #1560
olenialenia
Raczkowanie

Niczego sobie nie wmawiam. Ja po dwóch piwach czuje się tak jak po dzisiejszej szklance piwa a tego się nie da wmówić. A o tą drugą kreskę pytam bo wyciągnęłam z szuflady test z poprzedniego miesiąca (mnie się spóźniał 7 dni więc zrobiłam) i tam tej drugiej kreski pod żadnym kątem nie widać, a na dzisiejszym niewyraźna bo niewyraźna ale jest.

Edytowane przez olenialenia
Czas edycji: 2010-01-12 o 22:56
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości