Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-12, 22:54   #1561
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez olenialenia Pokaż wiadomość

Niczego sobie nie wmawiam. Ja po dwóch piwach czuje się tak jak po dzisiejszej szklance piwa a tego się nie wmówić. A o tą drugą kreskę pytam bo wyciągnęłam z szuflady test z poprzedniego miesiąca (mnie się spóźniał 7 dni więc zrobiłam) i tam tej drugiej kreski pod żadnym kątem nie widać, a na dzisiejszym niewyraźna bo niewyraźna ale jest.
To zalezy od tego czy byla tam wczesniej. Ja w sobote mialam taka strasznie niewyrazna kreske (dzisiaj bylam u ginekologa - potwierdzil ciaze), ale to bylo w przeciagu 2 minut od zrobienia testu. Najlepiej zrob testy krwi i idz do ginekologa.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:03   #1562
olenialenia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
To zalezy od tego czy byla tam wczesniej. Ja w sobote mialam taka strasznie niewyrazna kreske (dzisiaj bylam u ginekologa - potwierdzil ciaze), ale to bylo w przeciagu 2 minut od zrobienia testu. Najlepiej zrob testy krwi i idz do ginekologa.
A bo ja wiem czy była ta druga nie wyraźna? po 4 minutach wzięłam test, zobaczyłam wyraźną jedną, odłożyłam i poszłam a światło w łazience mam bardzo słabe a test z krwi najwcześniej mogę zrobić w sobotę (w tygodniu pracuje od rana do późna ) o ile gdzieś robią w sobotę

"Całuj mnie w nosek, bo to Twój nosek to już 5 lat RaZeM (03.12.2004) PMŻ
olenialenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-12, 23:05   #1563
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
A bo ja wiem czy była ta druga nie wyraźna? po 4 minutach wzięłam test, zobaczyłam wyraźną jedną, odłożyłam i poszłam a światło w łazience mam bardzo słabe a test z krwi najwcześniej mogę zrobić w sobotę (w tygodniu pracuje od rana do późna ) o ile gdzieś robią w sobotę
To moze najpierw ginekolog? On powinien wyczuc ciaze. Zrob nastepny test, tym razem od razu po 4 minutach sprawdzaj pod swiatlo czy jest 2 kreska, bo nawet baaaardzo niewyrazna kreska moze oznaczac ciaze.
Stary 2010-01-12, 23:13   #1564
olenialenia
Raczkowanie

Cytat:
To moze najpierw ginekolog? On powinien wyczuc ciaze. Zrob nastepny test, tym razem od razu po 4 minutach sprawdzaj pod swiatlo czy jest 2 kreska, bo nawet baaaardzo niewyrazna kreska moze oznaczac ciaze.
byłam u ginekologa w czwartek (brak USG) i nie był pewny ciąży tylko dawał do zrozumienia ze swoich podtekstów , że to może być ciąża.
Jeśli wytrzymam do piątku to zrobię test w piątek ale coś nie sądzę, że wytrzymam

Miłych snów rano do pracy więc spróbuję zasnąć
i dziękuję za odp.

Stary 2010-01-13, 06:56   #1565
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
byłam u ginekologa w czwartek (brak USG) i nie był pewny ciąży tylko dawał do zrozumienia ze swoich podtekstów , że to może być ciąża.
Jeśli wytrzymam do piątku to zrobię test w piątek ale coś nie sądzę, że wytrzymam

Miłych snów rano do pracy więc spróbuję zasnąć
i dziękuję za odp.
Wiec pozostaje tylko test, powodzenia
Stary 2010-01-13, 08:08   #1566
olenialenia
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Witajcie,
nie przybywam z pytaniem 'czy aby nie jestem w ciaży' bo to okaże się za dwa tygodnie ale...

W środę rozpoczęłam nowe opakowanie tabletek. Do soboty wszystko cacy.
W niedzielę i w poniedziałek zapomniałam pigułki (g.15) - padł mi telefon i tym samym przypomnienie. (apopos jak można mieć taką sklerozę ).
Wieczorem w niedziele doszło do pełnego stosunku jak myślałam z zabezpieczeniem hormonalnym.
Oczywiscie wiem iż istnieje ryzyko zapłodnienia, zapewne nie małe zważywszy na fakt pominięcia dwóch pigułek.
Na tabletkę po raczej za późno - poza tym i tak jej nie chcę - co ma być to będzie.

Dzisiaj zorientowałam się co jest grane i przyjęłam tabletkę o standardowej godzinie i wtedy zaczęłam się zastanawiać.
Do końca listka zostało mi 14 tabletek, przez siedem najbliższych i tak będę musiała zabezpieczać się dodatkowo.
Czy nie lepiej byłoby przerwać jednak w tym momencie przyjmowanie pigułek - by nie zaszkodzić potencjalnemu dzidziusiowi, czy jednak dokończyć opakowanie i zrobić test przed kolejnym.

Co byście zrobiły?
Kochana, może nie jestem ekspertem ale znalazłam ulotkę z tabletek antykoncepcyjnych i tam pisze:
* Pigułka antykoncepcyjna i ciąża
Nie należy przyjmować pigułki antykoncepcyjnej w ciąży lub w razie podejrzewania, że jest się w ciąży.

ja bym radziła odstawić pozdrawiam

Stary 2010-01-13, 08:54   #1567
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, może nie jestem ekspertem ale znalazłam ulotkę z tabletek antykoncepcyjnych i tam pisze:
* Pigułka antykoncepcyjna i ciąża
Nie należy przyjmować pigułki antykoncepcyjnej w ciąży lub w razie podejrzewania, że jest się w ciąży.

ja bym radziła odstawić pozdrawiam

Ale to tez zalezy jak dlugo przyjmujesz tabletki. Ja na Twoim miejscu raczej bralabym je dalej (powinnas tez zasiegnac porady ginekologa).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-13, 09:02   #1568
olenialenia
Raczkowanie

Cytat:

Ale to tez zalezy jak dlugo przyjmujesz tabletki. Ja na Twoim miejscu raczej bralabym je dalej (powinnas tez zasiegnac porady ginekologa).
xxSHINeexx ma racje co do tego ginekologa umów się na wizytę.
Ale ja mimo wszystko bym odstawiła te piguły dopóki bym nie była pewna czy jestem w ciąży czy nie.

Stary 2010-01-13, 16:32   #1569
Schneenixe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Schneenixe Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny....
no to teraz moja historia..
mam 26 lat, od 1,5 roku jestem mężatką a od roku nie biorę pigułek...stwierdziliśmy z mężem, że hormonów już nie potrzebuję...nie zabezpieczamy się, ale też nie dopuszczamy do finału we mnie...tzn nie zawsze...
ostatni okres miałam 22/12, potem było sporo "zabawy" aż do 6/01...no i teraz mam stresa..od kilku dni mam strasznie napięte piersi, jak nigdy, są ogromne..i bolą przeokropnie, jak nigdy..poza tym jakieś dziwne migotanie w jajnikach..już sama nie wiem..
Boję się, bo dziecko było w planie ale nie teraz..i byłoby nam chyba nie na rękę, gdybym była w ciąży..zrobiłam w nerwach dzisiaj rano bobo-test, no i tak jakby pojawiła się druga kreska...albo jej cień...nie chce sie nakręcać, bo ciąża nie jest w tej chwili szczytem moich marzeń..ale coż jak by było, to jakoś byśmy dali radę.. powiedzcie, nie wiem...może lepiej pocieszcie mnie... czuję się jak nigd w życiu przed okresem, który de facto powinien być dopiero za jakiś tydzień, więc na okresowe objawy za wcześnie.. chyba zrobie powtórkę testu za tydzień...

Już sama nie wiem co myśleć...czy możliwa jest ciąża?
No i masz.... dzisiaj jak sprawdzałam temperaturę i stan mojego śluzu...zauważyłam, że jest on zabarwiony na różowo..a do okresu jeszcze jakieś przynajmniej 10 dni... zwariuje tu z nerwów, a mój biust nadal puchnie i boli... myślicie, że to jest to co ja myślę? czy jeśli pójde w poniedziałek na badanie krwi, to wykryłoby ono ciążę?

Pozdrawiam serdecznie...
Mam stracha...
Schneenixe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:17   #1570
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Schneenixe Pokaż wiadomość
No i masz.... dzisiaj jak sprawdzałam temperaturę i stan mojego śluzu...zauważyłam, że jest on zabarwiony na różowo..a do okresu jeszcze jakieś przynajmniej 10 dni... zwariuje tu z nerwów, a mój biust nadal puchnie i boli... myślicie, że to jest to co ja myślę? czy jeśli pójde w poniedziałek na badanie krwi, to wykryłoby ono ciążę?

Pozdrawiam serdecznie...
Mam stracha...
Moim zdaniem ciąża.
Zrób badanie z krwi i na pewno będzie wiadomo.
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 17:17   #1571
jeszczepanna
Raczkowanie

Zrób test z krwi - powinnaś mieć wtedy pewność.
Stary 2010-01-13, 19:07   #1572
Anulcia23
Przyczajenie

Ja chyba jestem schizolec jak niektóre osoby. Spędziłam weekend z chłopakiem, w sobotę skończyłam brać blister i mam przerwę 7-dniową. W sobotę mój pan skończył mi na brzuszku a kolejne razy także poza pochwą. Ale mam taki problem, że gdzieś od wczoraj na wkładce mam niemal brunatne plamy,ja czuje jak ta krew ze mnie wypływa, a tak wcześniej nie było tzn nie było przed okresem takiej ilości plamień brunatnych. Gdzieś wyczytałam, że tak samo może się objawiać implantacja zarodka w macicy, ale z drugiej strony skoro biorę tabsy na dodatek regularnie... YYYYY mam już mętlik w głowie.... HELP HELP HELP
Anulcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-13, 21:17   #1573
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulcia23 Pokaż wiadomość
Ja chyba jestem schizolec jak niektóre osoby. Spędziłam weekend z chłopakiem, w sobotę skończyłam brać blister i mam przerwę 7-dniową. W sobotę mój pan skończył mi na brzuszku a kolejne razy także poza pochwą. Ale mam taki problem, że gdzieś od wczoraj na wkładce mam niemal brunatne plamy,ja czuje jak ta krew ze mnie wypływa, a tak wcześniej nie było tzn nie było przed okresem takiej ilości plamień brunatnych. Gdzieś wyczytałam, że tak samo może się objawiać implantacja zarodka w macicy, ale z drugiej strony skoro biorę tabsy na dodatek regularnie... YYYYY mam już mętlik w głowie.... HELP HELP HELP
U mnie krwawienie zaczyna się właśnie takimi "różno-kolorowymi" plamkami. Poza tym bierzesz tabletki-jesteś bezpieczna
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 07:50   #1574
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Witam, biorę tabletki już ponad pół roku. Rano o tej samej porze. Jednak ostatnio stało się coś dziwnego, miałam wymioty. Kiedy już myślalam, że już po wszystkim, wzięłam pigułkę. Wsiadając do samochodu znowu zwymiotowałam. Jetsem pewna ze przez pół godziny tabletka się ni wchłonęła. Zastanawiałam się nad wzięciem kolejnej, ale bałam się że znowu będę wymiotowac. Cały dzień spędziłam tylko pijąc herbate. Przestudiowałam ulotkę (biorę novynette) i poczytałam troche w necie o podobnych przypadkach. Na następny dzień wzięlam kolejną, ale była ona ostatnia z blistra. Przerwa była, okres był. Hmmm, tyle tylko że z mężem się kochaliśmy, nawet dwa razy, oczywiscie bez zabezpieczenia. Co jest bardzo głupie z naszej strony ale stało się... Dzisiaj przypada dzień brania tabletek. Wzięłam kolejną ale zastanawiam się czy jest sens je brac. Moze warto zrobić przerwe, poczekać i sprawdzić czy nie rozwija się maleństwo. Narazie prosze Was o radę, do gina muszę tydzień czekać, na test czy z krwi czy z moczu też muszę jeszcze tydzień poczekać, żeby wynik był prawidłowy.DZisiaj nawet połknęłam kwas foliowy. Jestem już po poronieniu i nie chcialabym tego drugi raz przechodzić Doradźcie coś, bo już sama nie wiem co mam robić.
Stary 2010-01-15, 09:31   #1575
flybird
BAN stały

trzeba było zrobić przerwę po tej zwymiotowanej tabletce i nie byłoby problemu a kochałaś się w przerwie czy przed tym zwymiotowaniem?
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 11:40   #1576
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Właśnie tak myślałam nad tą przerwą. Cholera trzeba było to zrobić, ale przeczytałam w ulotce że po skonsultowaniu się z lekarzem można skrócić okres zażywania tabletek. Taka sytuacja pierwszy raz mi się zdarzyła i na początku zaniepokoiłam się tymi wymiotami a dopiero potem tą tabletką. i w sumie już zgłupiałam. Postanowiłam jeszcze wziąść tą jedną i zrobic przerwe, no i nie kochać się. Ale u nas tak jest ze jak się nie można to wtedy najbardziej się chce. a nie mieliśmy gumek bo już dawno nie uzywaliśmy. Ech, chyba je odstawię. Nie chcę zrobić dziecku krzywdy, jeśli już zaczęło się rozwijać.
Stary 2010-01-15, 11:43   #1577
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiek4321 Pokaż wiadomość
Właśnie tak myślałam nad tą przerwą. Cholera trzeba było to zrobić, ale przeczytałam w ulotce że po skonsultowaniu się z lekarzem można skrócić okres zażywania tabletek. Taka sytuacja pierwszy raz mi się zdarzyła i na początku zaniepokoiłam się tymi wymiotami a dopiero potem tą tabletką. i w sumie już zgłupiałam. Postanowiłam jeszcze wziąść tą jedną i zrobic przerwe, no i nie kochać się. Ale u nas tak jest ze jak się nie można to wtedy najbardziej się chce. a nie mieliśmy gumek bo już dawno nie uzywaliśmy. Ech, chyba je odstawię. Nie chcę zrobić dziecku krzywdy, jeśli już zaczęło się rozwijać.
Znikome prawdopodobieństwo ciąży.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 12:07   #1578
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Znikome prawdopodobieństwo ciąży.
Dlaczego tak sądzisz?
Stary 2010-01-15, 14:34   #1579
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego tak sądzisz?
Bo to tabletka z 3-go tygodnia. Które to było opakowanie tabsów?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 15:44   #1580
elane
Rozeznanie

tez uwazam, ze znikome...

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:12   #1581
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Bo to tabletka z 3-go tygodnia. Które to było opakowanie tabsów?
Piąte chyba. Czyli, chyba nie muszę sie martwic na zapas. trochę przewrazliwiona jestem pod względem ciąży...
Stary 2010-01-15, 18:33   #1582
martuuusia
Raczkowanie

Hej mam pytanko: od pół roku brałam Diane jednak lekarka zmieniła mi na yasminelle. Właśnie jestem w czasie 7dniowej przerwy i dostałam krwawienie. Pamiętam, że lekarka mówiła, że mam zacząć brać yasminelle tak jakbym pierwszy raz zaczynała w życiu brać tabletki- czyli w pierwszy dzień krwawienia czyli dzisiaj ?
martuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-15, 18:37   #1583
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuuusia Pokaż wiadomość
Hej mam pytanko: od pół roku brałam Diane jednak lekarka zmieniła mi na yasminelle. Właśnie jestem w czasie 7dniowej przerwy i dostałam krwawienie. Pamiętam, że lekarka mówiła, że mam zacząć brać yasminelle tak jakbym pierwszy raz zaczynała w życiu brać tabletki- czyli w pierwszy dzień krwawienia czyli dzisiaj ?
Tak

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-15, 18:43   #1584
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Piąte chyba. Czyli, chyba nie muszę sie martwic na zapas. trochę przewrazliwiona jestem pod względem ciąży...
Moim zdaniem nagle po pięciu opakowaniach z powodu jednej tabletki pod koniec opakowania nagle nie wróci owulka. Spokojnie, przecież tabsy zagęszczają też śluz szyjkowy i generalnie nie jest tak łatwo na nich wpaść (mi się nie udało na nich wpaść przez 11 lat mimo, że zdarzało mi się zapomnieć tabletki, dostać dzikiej biegunki, braż antybiotyki w ilości strasznej itp.). Głowa do góry. Ja bym nie odstawiała tak pochopnie tabsów. Po prostu zrób sobie teściora, jestem przekonana, ze wyjdzie negatwny i będzie wszystko ok.
Stary 2010-01-16, 12:54   #1585
dziewuszka27
Raczkowanie

Jakie może być prawdopodobienstwo ciąży..Chłopak włożył penisa raz we mnie.. nie byliśmy zabezpeiczenie..a jestemw połowie cyklu.. nie miał wytrysku.. Potem pieścilismy sie oralnie i nic nie czułam..i doszedł po 20 min od tego zdarzenia..
dziewuszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 13:07   #1586
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dziewuszka27 Pokaż wiadomość
Jakie może być prawdopodobienstwo ciąży..Chłopak włożył penisa raz we mnie.. nie byliśmy zabezpeiczenie..a jestemw połowie cyklu.. nie miał wytrysku.. Potem pieścilismy sie oralnie i nic nie czułam..i doszedł po 20 min od tego zdarzenia..
małe
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 14:35   #1587
elane
Rozeznanie

nawet znikome, bez stresu

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:23   #1588
ania21_21
Zadomowienie

witam wszystkich.
Mam kilka pytań od grudnia staramy się o dziecko z mężem. 14 grudnia zaczął mi się okres, 28 grudnia miałam owulacje w tym czasie kochaliśmy się. teraz okres powinnam dostać 11 i do tej pory nie mam. w dzień miesiączki odczuwałam bóle w dole brzucha jak podczas miesiączki ale nie było żadnego plamienia i tak przez kilka dni następnych do tego są upławy białe. Zrobiłam test 12 grudnia ale wyszedł negatywnie nie wiem czy to nie za wcześnie a do ginekologa nie mogę iść bo przebywam za granicą. Jak do tej pory nie miałam takich opóźnień a nawet okres mi się uregulował nie brałam żadnych tabletek ani nie odchudzałam się. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale byłam w Polsce na badaniu krwi i wykazał że mam za mało żelaza i trochę podwyższony poziom tarczycy (jeszcze w normie) było to w dniu owulacji. nie wiem co myśleć

Dzięki z góry za odpowiedź
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:30   #1589
ojejka89
Zadomowienie

zrob test z krwi-bedziesz pewna.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:46   #1590
ania21_21
Zadomowienie

Nie wiem jak tu jest bo nigdy nie robiłam ale jedynie gdzie robią to u lekarza ogólnego albo w szpitalu bym musiała iść do przychodni.
A to i tak w poniedziałek a miałam w ten dzień znowu zrobić test

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2010-01-16 o 16:48
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości