Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-16, 16:47   #1591
ojejka89
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

no cos Ty. laboratoriow normalnych nie macie...? :| przeciez do tego skierowania nie potrzebujesz..
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:50   #1592
ania21_21
Zadomowienie

Szczerze jak mają to nawet nie wiem gdzie(4 lata i nie wiem) porażka
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 16:57   #1593
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witam wszystkich.
Mam kilka pytań od grudnia staramy się o dziecko z mężem. 14 grudnia zaczął mi się okres, 28 grudnia miałam owulacje w tym czasie kochaliśmy się. teraz okres powinnam dostać 11 i do tej pory nie mam. w dzień miesiączki odczuwałam bóle w dole brzucha jak podczas miesiączki ale nie było żadnego plamienia i tak przez kilka dni następnych do tego są upławy białe. Zrobiłam test 12 grudnia ale wyszedł negatywnie nie wiem czy to nie za wcześnie a do ginekologa nie mogę iść bo przebywam za granicą. Jak do tej pory nie miałam takich opóźnień a nawet okres mi się uregulował nie brałam żadnych tabletek ani nie odchudzałam się. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale byłam w Polsce na badaniu krwi i wykazał że mam za mało żelaza i trochę podwyższony poziom tarczycy (jeszcze w normie) było to w dniu owulacji. nie wiem co myśleć

Dzięki z góry za odpowiedź

Propo ciąży zrób test z krwi. On da pewność.

Co do wyników badań zacznij brać żelazo kwas foliowy witaminę c i b6, bo niskie żelazo może się równać lub doprowadzić do anemii, a przy ciąży to niedobrze ją mieć.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Szczerze jak mają to nawet nie wiem gdzie(4 lata i nie wiem) porażka

Na pewno jest laboratorium. Wpisz w google nazwę swojego miasta i laboratorium, na pewno coś ci znajdzie.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 17:04   #1594
elane
Rozeznanie

hmm, chociaz test ciazowy powinien Ci juz wykazac ciaze, ale dla pewnosci zrob jeszcze jeden

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-16, 17:06   #1595
ania21_21
Zadomowienie

Też pokazuje w UK?
A kwas foliowy już biorę ginekolog mi tak zalecił jak byłam na urlopie w grudniu, żelazo osobno też biorę tabletki

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

dzięki za podpowiedzi od poniedziałku siedzę jak na szpilkach
Stary 2010-01-16, 17:10   #1596
misiek4321
Raczkowanie

GG do misiek4321

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nagle po pięciu opakowaniach z powodu jednej tabletki pod koniec opakowania nagle nie wróci owulka. Spokojnie, przecież tabsy zagęszczają też śluz szyjkowy i generalnie nie jest tak łatwo na nich wpaść (mi się nie udało na nich wpaść przez 11 lat mimo, że zdarzało mi się zapomnieć tabletki, dostać dzikiej biegunki, braż antybiotyki w ilości strasznej itp.). Głowa do góry. Ja bym nie odstawiała tak pochopnie tabsów. Po prostu zrób sobie teściora, jestem przekonana, ze wyjdzie negatwny i będzie wszystko ok.
Dzięki ślicze za odpowiedz, już jestem spokojna a tapsy dalej łykam
Stary 2010-01-16, 19:01   #1597
agucha24
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez AGNES12 Pokaż wiadomość
Dziękuję CI za to co napisałaś aż mi łzy zaświeciły w oczkach, wiesz mam już córcie 7 lat, i bardzo chciałabym mieć drugie dziecko, staram się nie starać, ale za każdym razem kiedy kończę się kochać z moim szczęściem myślę sobie a może teraz się uda, w tym miesiącu kochaliśmy się w moje 100% dni płodne ( mam bardzo regularną @) czasami sobie tłumacze może los czeka na coś, a może teraz jeszcze mam w ciążę nie zachodzić, czasami nie wiem co myśleć, miałam ostatnio sporo stresu może i to miało jakiś wpływ tylko dlatego się tak martwię bo z moją pierwszą ciążą było ok, zrobiliśmy to i ciąża była poprostu była
Witajcie Dziewczyny zazdroszczę wam ze już każda z was ma 1 pociechę swojego życia , ja niestety nadal się staram 3 lata i nic , powoli tracę nadzieję , w porównaniu do Was ja mam bardzo nieregularny Okres , biorę hormony nie wiem już sama co robić , pozdrawiam
agucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-16, 20:14   #1598
agus87
Zakorzenienie

3,5 roku bralam logest, lekarz zmienil mi tabletki na qlaira, nie wiem czemu ale wzielam je po 7 dniowej przerwie z logestow, czyli jak skonczylam opakowanie, mialam 7 dni przerwy na okres i po niej wzielam pierwsza tabletke z qlairy
dzisiaj jestem przy drugim opakowaniu, pierwy okres z nowych tabletek byl bardzo dziwny pierwszy dzien prawie nic, przeokropny bol podbrzusza, rozowe plamienie, drugi dzien okropnie obfity, bole tkie, ze nie umialam chodzic a na trzeci prawie to samo co w pierwszym dniu...koiec okresu... gdzie normalnie ok 5-6 dni
boli mnie z lewej strony brzucha, mam zawroty glowy, wszystko mnie drazni, mam przeokropnie bolace piersi i strasznie zylaste - zyly ciagna sie az do szyi... no i na obwodzie brodawek
czesto chce mi sie spac i czuje duze zmeczenie
nie wiem czy to wynik nowych tabletek czy ciaza...
dodam, ze robilam test w poniedzialek - negatywny
Stary 2010-01-16, 20:23   #1599
elane
Rozeznanie

to skutki uboczne nowych tabletek, organizm musi sie przestwic

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-01-17, 00:01   #1600
MARLENIK
Przyczajenie

Dziewczyny zastanawia mnie , czy w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek można zajść w ciążę? I czy temp. 37 mierzona w pochwie w spodziewanym dniu okresu może na nią wskazywać?
MARLENIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 00:09   #1601
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARLENIK Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawia mnie , czy w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek można zajść w ciążę? I czy temp. 37 mierzona w pochwie w spodziewanym dniu okresu może na nią wskazywać?
Jasne, że można zajść, w końcu nie jesteś już zabezpieczona. Niestety jak z temperaturą nie wiem.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 08:17   #1602
elane
Rozeznanie

podwyzszona temp. moze wkszywac na ciaze, natomiast sygnazlizacja miesiaczki objawia sie spadkiem temp. o jakies 0,5 stopnia

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-01-17, 10:47   #1603
MARLENIK
Przyczajenie

A ma jakieś znaczenie ,przy rozpoznawaniu byc moze ciazy,gdzie się ja zmierzy, bo w pochwie rano pokazuje 37.2,a mierzona pod pacha mniej...
MARLENIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 11:11   #1604
elane
Rozeznanie

w pochwie jest bardziej wiarygodna.
Ale dla pewnosci zrob test, temperatura wcale nie musi oznaczac ciazy, wiele kobiet ma taka temperature na dole

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-01-17, 11:24   #1605
michalska91
Przyczajenie

5 stycznia uprawialiśmy z chłopakiem seks, kiedy wyszedł ze mnie pękła nam prezerwatywa. potem 8 i 12 stycznia robiliśmy to znowu z prezerwatywą, ale już nie pękła, wszystko było okej. mam nieregularne miesiączki, ale cykle dość krótkie, poprzedni okres dostałam 21 grudnia, kolejnego jeszcze nie mam... dodam że od 13 stycznia boli mnie brzuch i piersi. mam temperaturę ciała na poziomie 36.9, około 13 stycznia miałam trochę krwi w śluzie... czy mogę być w ciąży? bardzo się boję, więc liczę na Waszą pomoc.
michalska91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-17, 11:32   #1606
elane
Rozeznanie

Objawy, ktore opisujesz wskazuja na ciaze, ale niekoniecznie musi tak byc. Co to znaczy, ze masz krotkie cykle, ale nieregularne? ile trwaly poprzednie? Jestes pewna, ze gumka Wam pekla po wyjsciu z Ciebie?
Zrob sobie jutro rano test ciazowy, bedzie to twoj 28 dzien cyklu. Ale skoro masz nieregularne miesiaczki to ciezko stiwerdzic kiedy w ogole masz owulacje.

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-01-17, 11:36   #1607
michalska91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez elane Pokaż wiadomość
Objawy, ktore opisujesz wskazuja na ciaze, ale niekoniecznie musi tak byc. Co to znaczy, ze masz krotkie cykle, ale nieregularne? ile trwaly poprzednie? Jestes pewna, ze gumka Wam pekla po wyjsciu z Ciebie?
Zrob sobie jutro rano test ciazowy, bedzie to twoj 28 dzien cyklu. Ale skoro masz nieregularne miesiaczki to ciezko stiwerdzic kiedy w ogole masz owulacje.

są nieregularne, najdłuższy cykl jaki kiedykolwiek miałam to 27 dni, poprzednie dwa trwały po 23, wcześniejsze po 25, 26, różnie. jestem pewna że gumka pękła gdy ze mnie wyszedł.
Stary 2010-01-17, 11:50   #1608
elane
Rozeznanie

przez stres okres moze sie spoznic naprwde dlugo, wiec na razie staraj sie nie martiwc, zrob test z rana. Mnie sie kiedys okres spoznil 8 dni, tylko dlatego, ze tez panikowalam jesli test wyjdzie Ci negatwny, a dalej nie dostaniesz miesiaczki to ponow go. Glowa do gory. Jesli jestes pewna, ze gumka Wam pekla po wyjsciu, to nie powinno byc tak jak myslisz

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-01-17, 11:56   #1609
michalska91
Przyczajenie

bardzo dziękuję za pomoc, postaram się nie stresować : )
Stary 2010-01-17, 14:06   #1610
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elane Pokaż wiadomość
podwyzszona temp. moze wkszywac na ciaze, natomiast sygnazlizacja miesiaczki objawia sie spadkiem temp. o jakies 0,5 stopnia
Niekoniecznie. Niby powinno tak być "książkowo", ale to jest indywidualna cecha organizmu. Czasami spadek temperatury jest dopiero na początku lub w trakcie @.
Np ja tak mam. Natomiast co do podwyższonej temperatury to może wskazywać na ciążę i może nie wskazywać Podwyższona temperatura niekoniecznie oznacza temperatury ok. 37 st. C ale także niższe byle z fazy lutealnej. No, ale do tego to już potrzeba obserwacji temperatury przez cały cykl. Bez robienia testu: jeśli faza podwyższonych temperatur utrzymuje się dłużej niż 40 dni to wskazuje na ciążę.

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez michalska91 Pokaż wiadomość
są nieregularne, najdłuższy cykl jaki kiedykolwiek miałam to 27 dni, poprzednie dwa trwały po 23, wcześniejsze po 25, 26, różnie. jestem pewna że gumka pękła gdy ze mnie wyszedł.
To nie wygląda na nieregularne cykle - masz wahania 23-27 czyli do 4dni - czyli raczej regularne. Bardziej bym się niepokoiła tymi bardzo krótkimi cyklami, bo może to świadczyć o za krótkiej fazie lutealnej i niedorozwoju ciałka żółtego - co (jeśli byś chciała jednak kiedyś "zaciążyć") jest dość istotne. Przy tak krótkich cyklach test w 28 dniu cyklu powinien być wiarygodny. Napisz jaki wynik

Edytowane przez w_isienka
Czas edycji: 2010-01-17 o 14:07
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 14:34   #1611
ania21_21
Zadomowienie

Ja dzisiaj zrobiłam test i wyszedł negatywnie
Stary 2010-01-17, 18:27   #1612
michalska91
Przyczajenie

dostałam okres !
Stary 2010-01-17, 19:44   #1613
elane
Rozeznanie

no widzisz

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-01-17, 21:46   #1614
mysha8989
Przyczajenie

Witam mam pytanie ... Zaczne od tego ze przez 6 miesiecy brałam tabl anty ... nastepne opakowanie mialam rozpoczac w czwartek(14.01) lecz postanowilam sobie zrobic przerwe i nie wzielam ... Okres miałam od 8.01 do 12.01. Byl normalny taki ajk zawsze jak bralam tabl. Od czwartku zaczal mnie pobolewac brzuch tak jak przed okresem,na drugi dzien dalej mnie brzuch bolal tylko na lini pępka i do tej pory mam. Tylko to juz nie sa bóle takie jak przed okresem ale kłucia ... wystepują przez caly dzien co 3-4 godziny .. a do tego podwyzszona temp. przez caly dzien 37.2, bol glowy, mdlosci, sennosc, mniejsza ochota palenia papierosów,częstsze chodzenie do WC. Czy jest to możliwe ze ejstem w ciąży?czy skutek przerwy w braniu tabl? Co do tabletek to bralam czasami z 3-4 godz. opóźnieniem.
mysha8989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 22:09   #1615
agus87
Zakorzenienie

ja mialam roznice w braniu tabletek nawet do 10 godzin i nie zaszlam w ciaze
Stary 2010-01-17, 22:14   #1616
mysha8989
Przyczajenie

No to skąd te dolegliwości ? Czwarty dzien mnie tak meczy ... (
Stary 2010-01-17, 22:16   #1617
ukrycior
Zakorzenienie

Z odstawienia piguł. Hormony szaleją i jajniki ciągną jak diabli.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 22:21   #1618
mysha8989
Przyczajenie

A juz miałam nadzieje ... (
Stary 2010-01-17, 22:31   #1619
ukrycior
Zakorzenienie

Dziewczyno, przecież jest za szybko na ciążę i jej objawy!
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-17, 22:35   #1620
mysha8989
Przyczajenie

Moglam zajsc w ciąze podczas brania tabletek.. (nieregularne branie,alkohol,biegunka). ..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości